zia86 27.07.09, 22:39 Słuchajcie potrzebuje opinii i porady dotyczącej wyboru hotelu w Krakowie. Spodobał nam się na razie Grand Hotel, Radisson i Sheraton. Macie jakieś opinie na ich temat albo jakieś inne propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomelanka Re: Najlepsze hotele w Krakowie. 27.07.09, 22:45 oj zia Ty myslisz ze ja nie mam nic innego do roboty niz reklamy kasowac? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Najlepsze hotele w Krakowie. 27.07.09, 22:47 Ale to gdzie ja mam to napisać Tomi? W wątku szukam sali nie mogę bo wiem jakie są 5gwiazdkowe hotele w krk a chciałabym uzyskać opinie na ich temat... Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: Najlepsze hotele w Krakowie. 27.07.09, 22:58 ja tez mysle, ze Zia trzeba uwazac bo TY, jak nikt tutaj wrzucasz wszystkie regularnie nazwy, oferty, cenniki, itp, a tak nie mozna chyba. Istnieje przeciez jakas tajemnica tzw. handlowa. Swoja droga nie wiem gdzie moglabys znalezc odpowiedz na swoje watpliwosci. Moge w @ Ci napisac o hotelach ale opinie to juz raczej kwestia bardzo subiektywna. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: Najlepsze hotele w Krakowie. 27.07.09, 23:04 Z tego co pamiętam jak byłam ostatnio w Kraku, to lepszego położenia niż Sheraton chyba nie ma żaden inny hotel. Z zewnatrz tez wygląda bardzo ładnie. Jeśli sala balowa ma okna wychodzące na rzekę i Wawel to już w ogóle super. Można by było zorganizować pokaz sztucznych ogni nad wodą z panoramą Wawelu. Chyba nic nie tego nie przebije Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Najlepsze hotele w Krakowie. 27.07.09, 23:06 Masz racje położenie nad Wisłą to duuuży plus ale jeśli on ma takie ceny jak warszawski to niestety ale jest poza naszymi możliwościami... Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: Najlepsze hotele w Krakowie. 27.07.09, 23:12 Negocjuj cenę. Powymieniać się mejlami z menedżerem nic nie szkodzi. Pisałam Ci, że my dostaliśmy upust 10% w naszej restauracji Poza tym oferta zawiera praktycznie wszystko - jedzenie, napoje, tort, dekoracje, obsługę, apartament dla nowożeńców. Jak wszystko zamówisz oddzielnie, to wyjdzie praktycznie na to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Najlepsze hotele w Krakowie. 27.07.09, 23:16 A widzisz to tego mi nie powiedziałaś. W takim razie to byłoby do przeżycia. A jak będzie wesele w piątek to tym bardziej mogę cene negocjować. Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: Najlepsze hotele w Krakowie. 27.07.09, 23:22 Zia, Jeśli chcesz imprezę w hotelu to radzę jak najszybciej zapytać o termin. Hotele sprzedają terminy z równie dużym wyprzedzeniem co sale weselne. Na dodatek organizują nie tylko wesela, ale również różnego rodzaju eventy biznesowe. Oni nie mają precyzyjnie określonej grupy docelowej. Nam w ten sposób odpadły 2 hotele. Pocieszeniem jest fakt, że pracownicy działu sprzedaży to zupełnie inny poziom, kultura, obsługa niż właściciel sali weselnej. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Najlepsze hotele w Krakowie. 27.07.09, 23:05 To poprosze o subiektywną opinie na @. I postaram się mniej wrzucać na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: Najlepsze hotele w Krakowie. 27.07.09, 23:23 a to na slub? hotel na S jest w tej materii bezn.... reszta na @ Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: Najlepsze hotele w Krakowie. 27.07.09, 23:25 A czy w Kraku nie ma jakiejś porządnej restauracji na wesele? Nie wierzę Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Najlepsze hotele w Krakowie. 27.07.09, 23:27 No właśnie ciężko. Jedyne co mi przychodzi na myśl to Wierzynek ale on malutki jest, więc jak coś to ewentualnie catering z niego. Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: Najlepsze hotele w Krakowie. 27.07.09, 23:43 Byłam w fajnej włoskiej knajpie na tej Waszej głównej ulicy - chyba Floriańskiej. Pamiętam, że było dość sporo przestrzeni i mieli bardzo interesujące żyrandole Tylko, że na wesele to się chyba nie nadaje Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Najlepsze hotele w Krakowie. 27.07.09, 23:26 Nic nie dostałam Monika. Dlaczego jest beznadziejny? Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: Najlepsze hotele w Krakowie. 27.07.09, 23:59 zia, co Ty gadasz? Wierzynek??????? To jest dla z calym szacunkiem starszych cioc no i polonii amerykanskiej Emily, Folrianska nie jest zadna nasza glowna ulica !!!!!!!! Bo padne zaraz! do obu Pan Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Najlepsze hotele w Krakowie. 28.07.09, 00:03 Mnie chodziło o jakość jedzonka. Jako restauracja(budynek itd.) absolutnie się na wesela nie nadaję. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: Najlepsze hotele w Krakowie. 28.07.09, 00:07 E no, jak się chodzi po starówce to jest główna, a potem rynek i dalej do Wawelu. Ale ja byłam w Kraku raptem 3 razy w życiu Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: Najlepsze hotele w Krakowie. 28.07.09, 00:36 no wiec glowna dla krolow przed wiekami albo dzis dla turystow krakow to nie tylko florianska, rynek i wawel-SERIO! Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: Najlepsze hotele w Krakowie. 28.07.09, 00:38 acha, my nie mmay starowki tylko RYNEK to juz czuly punkt krakusa z ciekawostek, Kayah podobno kiedys nazwala nasze Blonia, pieknymi Plantami.... pomieszalo sie biedaczce Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: Najlepsze hotele w Krakowie. 28.07.09, 11:30 OK, niech będzie rynek, zwracam honor A w Krakowie byłam jeszcze na Kazimierzu Bardzo fajne i klimatyczne miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: Najlepsze hotele w Krakowie. 28.07.09, 09:33 nie no mozesz mozesz taki zart, troche jak czarny humor Odpowiedz Link Zgłoś
kr_ka_11 Re: Najlepsze hotele w Krakowie. 28.07.09, 10:04 zia, idz do hotelu pod roza na florianskiej, bardzo ladne wnetrza. moze akurat Ci sie spodoba. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Najlepsze hotele w Krakowie. 28.07.09, 11:11 Byłam i rzeczywiście sala piękna ale w tej sali z przeszklonym dachem podawany jest tylko obiad a wesela odbywają się w piwnicach już nie tak ładnych. Chyba, że ma się naprawde małe wesele to wtedy ono odbywa się w tej oszklonej sali. Ale dzięki za strzał. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Najlepsze hotele w Krakowie. 28.07.09, 12:43 Po wstępnym rekonesansie wyróżniłam takie propozycje(kolejność przypadkowa): - Radisson Sas na Straszewskiego - Famona Spa - Hotel Stary - Andel's - Sheraton -i ewentualnie Qubus Nie mam na razie info o Copernicusie. Odpadły: - Pod Różą(śliczny ale na mniejszą liczbe osób) - Pod Baranami(też złego słowa nie mogę powiedzieć ale nie w naszym stylu) - Grand Hotel(znalazłam miażdzące opinie plus taki troche za sztywny jest, choć piękny) I to na razie tyle. Bardzo prosze o opinie na temat tych "wybranych" przez nas hoteli. - - Odpowiedz Link Zgłoś
kruszek27 Re: Najlepsze hotele w Krakowie. 28.07.09, 19:25 Copernicusa możesz sobie od razu odpuścić jest o wiele mniejszy niż Pod Różą..poza tym raczej o wiele za drogi jak na wasz budżet weselny Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Najlepsze hotele w Krakowie. 28.07.09, 19:27 Budżet zawsze można rozciągnąć. Ale jeśli mówisz, że mniejszy niż pod różą to nie ma szans. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Najlepsze hotele w Krakowie. 28.07.09, 18:23 Dziewczyny pomóżcie bo ja już totalny mętlik w głowie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
inaa1 Re: Najlepsze hotele w Krakowie. 28.07.09, 19:00 a o Willi Decjusza myślałaś? kiedyś byłam na weselu w byłym Kasynie Oficerskim na Zyblikiewicza. sala dość ładna, ale niestety jedzenie okropne (ale to tylko moja opinie). ps. to nie jest reklama ani anty-reklama Odpowiedz Link Zgłoś
inaa1 p.s. 28.07.09, 19:07 tak, wiem, że nie są to hotele - gdyby ktoś się miał czepić jest to dla mnie kategoria ,,inne propozycje" Odpowiedz Link Zgłoś