jolczaq81 18.08.09, 21:43 czy też macie wrażenie,ze wszystkie buty sa koszmarnie brzydkie? chyba, że miałam pecha i nie idziałam fajnych wyślijcie pls zdjęcia jak macie pzdr J. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzieciuszek Re: buty dla panny młodej - koszmar 18.08.09, 21:55 Dziewczyny tutaj mają masę pomysłów i inspiracji i na pewno chętnie pomogą, ale... może najpierw określ co Ty uważasz za brzydkie, a co za ładne? Bo tak w ciemno to trudno Ci cokolwiek doradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
agnessi44 Re: buty dla panny młodej - koszmar 18.08.09, 22:37 Podzielam twoje zdanie. Ślub mam już w piątek i chyba pójdę na boso (( Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: buty dla panny młodej - koszmar 18.08.09, 22:48 Temat koszmarnego obuwia ślubnego się przewija tutaj co chwile. Niestety ogólnie w butach ślubnych panuje straszna posucha. Emily ma teraz za sobą wyprawy w poszukiwaniu butów i nie ma nic. Odpowiedz Link Zgłoś
ka-ja-h Re: buty dla panny młodej - koszmar 19.08.09, 16:15 Popieram, też miałam problem. Najgorsze wszechobecne czuby... Podobały mi się buty w sklepie Ryłko. Ale stanęło na butach firmy Kotyl, ale szału nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
zielone_jablko Re: buty dla panny młodej - koszmar 19.08.09, 00:05 to może ja sie wypowiem bo też miałam straszny problem z butami - same paskudztwa... w końcu zamówiłam sobie buty taneczne - są superwygodne, miękkie, zrobione dokładnie na moją stopę, kolor mają dokładnie taki jak chciałam . wyglądają ok chociaż chciałam coś innego. Panie przekonały mnie że po pierwsze buty i tak są mało co widoczne, a po drugie takie jak chciałam (peep toe) są ryzykowne na wesele (co z tego że umiesz tańczyć w każdych butach jak 3/4 wszystkich wujków, kuzynów itp nie umie w ogóle) Odpowiedz Link Zgłoś
marina111 Re: buty dla panny młodej - koszmar 19.08.09, 00:55 za bardzo sie wczowacie. ja bede miała takie galerki.pl/zdjecie/1597.buty.z.odkryta.stopa Mierzyłam juz do sukni wogóle ich nie widac wiec kto je bedzie podziwiac?? Musze się nagimnastykowac zeby wysunac je z pod sukieniki Najwazniejsza jest cena, za takie pieniadze moge sobie pozwolic zeby po za dniem slubu nigdy wiecej ich nie wkładac. A ostatecznie az takie dramatyczne nie sa zebym miała sie wstydzic Odpowiedz Link Zgłoś
rajunoja Re: buty dla panny młodej - koszmar 19.08.09, 08:25 Moim zdaniem te buty do ślubu to faktycznie koszmar, albo cenowy jak już jest coś ładnego albo koszmarne wykonanie. ja szukam czegoś w okolicach 5 cm, skórzanego, ecri, żadne tam czuby - normalny nosek, no i z zakrytymi palcami - czyli czółenka, aha i zapięcia na kostkę na kostkę i jak do tej pory nic nie znalazłam.... z satyny boję sie kupowac bo ten materiał się nie rozchodzi jak skórka i na szyciach na przodzie stopy mogą mnie uwierać, a złe buty na weselu to... ehh nawet nie kończę... przymiarka na początku września a ja nawet nie wiem gdzie w Warszawie szukać, widziałam te podpowiedzi dziewczyn, ale nic tam dla siebie nie znalazłam, szkoda mi 350 zł na buty które raz założę, nie wspominając już o tych szytych na miarę... te taneczne to też raczej nie nadają się później na używanie, bo o ile się nie mylę mają skórzaną podeszwę, więc trzeba by u szewca podzelować... ehh Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: buty dla panny młodej - koszmar 19.08.09, 08:41 swoje buty kupiłam w Venezii, ale to było półtora roku temu i własnie wchodziła kolekcja letnia! co do typowo ślubnych butów, to fakt - masakra Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: buty dla panny młodej - koszmar 19.08.09, 08:46 i jeszcze: buty noszę teraz przez całe lato. Nikomu do głowy nie przyjdzie, że to ślubne Odpowiedz Link Zgłoś
zielone_jablko Re: buty dla panny młodej - koszmar 19.08.09, 09:26 > znalazłam, szkoda mi 350 zł na buty które raz założę, nie wspominając już o tyc > h > szytych na miarę... te taneczne to też raczej nie nadają się później na > używanie, bo o ile się nie mylę mają skórzaną podeszwę, więc trzeba by u szewca > podzelować... ehh teoretycznie tak jest ale jak robią na zamówienie to mogą również zrobić podeszwę taką jak się chce. A swoją drogą ile razy ubiera się białe buty... przecież one do niczego oprócz sukni ślubnej nie pasują Moje są takie: Odpowiedz Link Zgłoś
rajunoja Re: buty dla panny młodej - koszmar 19.08.09, 09:37 Moje maja być ecri, więc teoretycznie można je nosić i później... W Venezi byłam jakoś w maju i nic nie znalazłam może to już była letnia kolekcja, sandałki itp... no i te taneczne mają ten kaczuszkowaty kształt obcasa, który nijak mi nie podchodzi... no moze wydziwiam, ale buty to mój konik i kupuję tylko takie które w sklepie do mnie krzyczą "weź mnie, weź mnie do domu" Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 ja kupiłam na bialebuty.pl 19.08.09, 09:56 śliczne tak mają buciki. Miałam takie www.bialebuty.com.pl/index.php?m=Main&f=Assortment&id_ass=1002&s=3we3er1qmw66fegb0vm1swnmcgxm0zez kupilam je przez Internet, wcześniej przymierzyłam w salonie Agnes w Poznaniu. Zapłaciłam 60zł mniej niż w salonie, bylam z nich bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: buty dla panny młodej - koszmar 19.08.09, 10:13 może w tym roku nie było rok wcześniej kupiłam idealne buty ecru Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: buty dla panny młodej - koszmar 19.08.09, 09:55 To fakt, że większość butów (w PL) jest straszna, ale mam namiar na fajny sklepik internetowy specjalizujący się w butkach ślubnych. Nie wiem, czy mogę tu podać linka, więc w razie czego wyślę PW, gdyby ktoś chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 sklep z ładnymi butkami 19.08.09, 10:21 Po namyśle podaję link. To oczywiście żadna reklama, tylko pomoc dla dziewczyn, które nie widzą w sklepach nic ciekawego: brishoes.pl/kolekcje.php?osCsid=2e1fd93cecad4d248238e05faf0bdd39 Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: sklep z ładnymi butkami 19.08.09, 10:48 jakaś masakra z cenami mędzy 650 a 920? Rany!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: sklep z ładnymi butkami 19.08.09, 11:16 widzę, że nie doszłaś do tych za 250;P Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: sklep z ładnymi butkami 19.08.09, 11:51 teraz dotarłam zastanawiam sie jednak czy kupiłabym byty w necie, bo jak tu dopasowac kolor? Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: sklep z ładnymi butkami 19.08.09, 11:54 z tego co wiem można buty obejrzeć na żywo gdzieś koło Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 Re: sklep z ładnymi butkami 26.08.09, 11:22 Miałam to samo powiedzieć Kogo stać na kupno butów w tej granicy cenowej? Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: sklep z ładnymi butkami 30.08.09, 23:48 zoselin, Ty się nie martw o sklepik, na pewno mają klientów Odpowiedz Link Zgłoś
caprichito Re: sklep z ładnymi butkami 10.09.09, 16:28 Moja siostra kupilam w tym sklepie przepiekne sandalki rownie za przepiekna cene Odpowiedz Link Zgłoś
rajunoja Re: buty dla panny młodej - koszmar 19.08.09, 11:33 Ja ogladałam te stronke od lili i nie powiem buty są śliczna, natomiast cena juz nie bardzo mnie się spodobały te za 650 zł ,ale tyle to ja nie wydam na buciki ehhh... Pójdę do Venezii we wrześniu, może coś fajnego będą mieli Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: buty dla panny młodej - koszmar 19.08.09, 11:48 wklejam Ci link do zdjecia na którym troche widac moje nie-ślubne acz pasujące buty. Jest je3dnak jedna wada butów tej firmy - po kilku założeniach, nawet po samym rozchodzeniu przed ślubem skórzane podeszwy wygladają jak po poligonie fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1935133,2,1,poIMG-7630 Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: buty dla panny młodej - koszmar 19.08.09, 11:56 ja też nic z tej strony nie kupię, bo szukam czerwonych butków i niestety mi też najbardziej podobały się te najdroższe ale wydaje mi się, że nawet niektóre tańsze są o wiele lepsze, niż te co w sklepach można znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
rajunoja Re: buty dla panny młodej - koszmar 19.08.09, 13:07 kavainca buty są super, właśnie też się dowiedziałam o tej podeszwie ze skóry, to tak jak w tych butach do tańca, na deszcz na pewno się nie nadają... a tak na marginesie z ciekawości to ta fotka to w Polsce jest zrobiona, bo intryguje mnie ta fontanna gdzieś widziałam identyczną Lili w Venezii sa śliczne czerwone zamsze, przynajmniej na stronie internetowej, ale chyba mają za wysoki obcas no i ten zamsz to raczej nie do slubu Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: buty dla panny młodej - koszmar 19.08.09, 13:36 to, że zamszowe nie jest dla mnie przeszkodą przeszkodą jest za wysoki obcas, bo nie chcę na ślubie być wyższa od swojego TŻ Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: buty dla panny młodej - koszmar 19.08.09, 15:02 dzięki zdjęcie jest zrobione przed wydziałem zarząrzania UŁ Odpowiedz Link Zgłoś
maybeasia kupcie nie-slubne 19.08.09, 16:12 Fakt, ze wszystkie buty slubne sa (wedlug mnie) brzydkie. Nie dosc, ze biale buty mi sie same w sobie nie podobaja, to w polaczeniu z biala sukienka i niestety czesto jeszcze rajstopami, wygladaja bardzo nieciekawie. I rozumiem, ze szkoda wydawac pieniedzy na buty, ktore nalozy sie tylko na jeden dzien. A kupowanie czegosc taniego, najczesciej rowna sie z kupowaniem butow kiepskiej jakosci i niewygodnych. Wszystkie problemy wynikaja z tego, ze panny mlode koniecznie chca kupic "buty slubne." Kupcie buty nie-slubne- takie, ktore wam sie podobaja, zamiast isc na kompromis i nalozyc cos nijakiego. Czy buty widac czy nie widac, to kazda panna mloda chce miec na stopach cos szczegolnego. Przeciez bielizny tez nikt nie widzi, ale lepiej czujemy sie jak mamy cos ladnego pod sukienka. Ja wogole nie bralam pod uwage "butow slubnych" i szukalam jakichs ladnych pantofelkow, ktore wiedzialam, ze naloze jeszcze wiele razy. I tak tez bylo, sandalki sluzyly mi swietnie na weselu, a teraz moge nalozyc je na wieczor: Moral taki, ze nie szukajcie "butow slubnych" tylko po prostu buty: srebrne, zlote czy jakiekolwiek wam sie podobaja Odpowiedz Link Zgłoś
inaa1 Re: buty dla panny młodej - koszmar 19.08.09, 18:30 zgadzam się - trudno znaleźć coś ładnego, a wyszukanie butów z kategorii ,,ślubne", które nie byłyby obłożone satyną jest ciężkim zadaniem. ja miałam takie: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1935528,2,1,buty1 Odpowiedz Link Zgłoś
zimny_ogien Re: buty dla panny młodej - koszmar 19.08.09, 21:43 Właśnie przeglądam stronkę Venezi w poszukiwaniu butków na wesele znajomych, wklejam przy okazji kilka fotek tych, które mogą być ślubne. A co.../kolejność przypadkowa Odpowiedz Link Zgłoś
zimny_ogien Re: buty dla panny młodej - koszmar 19.08.09, 22:06 Ps. Mnie nie powalają te buty, ale może akurat komuś wpadną w oko... Odpowiedz Link Zgłoś
dora_kkk Re: buty dla panny młodej - koszmar 08.09.09, 10:45 No na slub to sie ewidentnie nie nadaja. Nie dosc, ze wygladaja na ciezkie to jeszcze te niemodne juz lusterka z przodu. Dla mnie masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
ni24 Re: buty dla panny młodej - koszmar 20.08.09, 14:37 kiedys dziewczyny podawaly tu rozne strony www(np anczija-perfectdetails.com/CouS.htm , moj faworyt z tej strony -perfectdetails.com/Caroline-White.htm?Category_Code=CouS) ale wiekszosc poza PL...no chyba ze nie boisz sie kupowac butow bez przymierzania powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
nerri Re: buty dla panny młodej - koszmar 21.08.09, 21:50 Moje były ładne...szukałam białych...ew. srebrnych lub pomarańczowych (te kolory wchodziły w grę) Ale...to buty kupione w zwykłym sklepie,ze zwykłej kolekcji - nie ślubnej Odpowiedz Link Zgłoś
jo_a_sia Re: buty dla panny młodej - koszmar 26.08.09, 11:00 Długo szukałam, aż w końcu znalazłam. Nabyłam buty z kolekcji ślubnej w jednym ze sklepów w sieci Ryłko. W sierpniu pojawiły się nowe modele. Są ładne. Nie piękne. Ważne jednak, że odpowiadają kryteriom, które przyjęłam: 1. kolor biały. 2. obcas 5 cm. 3. zaokrąglony nosek. 4. WYGODNE!!! 5. Przystępna cena. Za moje zapłaciłam 210 zł Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiaszuder Re: buty dla panny młodej - koszmar 26.08.09, 16:39 Zastanawiam się, dlaczego tak się upieracie przy białych ślubnych butach? Buty kolorowe są bardziej fotogeniczne, stanowią ciekawy element stroju, można je założyć jeszcze wiele razy po ślubie... Ja na moim ślubie miałam kremowe, ale gdybym teraz brała ślub na pewno wybrałabym buty w jakimś soczystym kolorze...! Odpowiedz Link Zgłoś
doxi_mara Re: buty dla panny młodej - koszmar 26.08.09, 19:59 ja mam nadzieje, ze uda mi sie dobrac cos kolorowego. chcialabym groszkowy albo czerwien. zobaczy sie w praniu chociaz czysto slubne ladne buty ma Rainbow i Nina Fiarucci, te satynowe mozna potem przefarbowac. Odpowiedz Link Zgłoś
ilkaana Re: buty dla panny młodej - koszmar 27.08.09, 10:37 JA miałam takie z Ryłko, obcas 9 cm ale bardzo wygodne, wytrzymałam w nich od 15:00 do 4:00 rano dnia następnego Cena 230 zł. W kolorze białym lub ecru. Ja miała, ecru i kolor jest śliczny, nie żółty jak niektóre ale taki delikatnie złamany biały Odpowiedz Link Zgłoś
ilkaana Re: buty dla panny młodej - koszmar 27.08.09, 10:40 Cos nie wyszło, wklejam jeszcze raz... Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.natan Re: buty dla panny młodej - koszmar 01.09.09, 14:52 Jej.. to samo myślę. Jak przeglądałam katalogi w salonach, czy nawet na różnych stonach int. to porażka totalna...dlatego nie mam zamiaru kupować Typowego Ślubnego Bucika. Tylko pójdę do normalnego sklepu i kupię takie jakie będą mi się podobać - tyle że w kolorze białym. I po problemie. I nie musi mi pisać że but to typowo ślubny. Odpowiedz Link Zgłoś
papuzka_gda Re: buty dla panny młodej - koszmar 01.09.09, 20:16 moje mialy lekko wyciete pace, kolor ecru z lekkim zlotem, sa sliczne i moge je nosic niemal caly rok (imprezowo), kupowalam w Aldo Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.natan Re: buty dla panny młodej - koszmar 02.09.09, 09:54 Dlatego lepiej udać się do 'normalnego' sklepu i później móc jeszcze wyjść w takich bucikach. Odpowiedz Link Zgłoś
dora_kkk Re: buty dla panny młodej - koszmar 08.09.09, 10:43 Witam, Dziewczyny czy Wy czytacie to co piszecie ?? Kupujecie sukienke za min. 2000 zł - NA RAZ, bo nigdy wiecej jej nie ubierzecie, a Wy sie nad butami za 100 zł rozczulacie, ze beda na raz. Jest to po prostu smieszne. To jest jeden dzien w zyciu, a brzydkie buty potfrafia zepsuc caly efekt. Nie zgadzam sie, ze "zwykle" buty beda odpowiednie np. srebrne lub zlote, ktore zazwyczaj maja CZARNA podeszwe !!! I potem mamy ladny obrazek kleczacej panny mlodej w snieznobialej sukni (ecru) i z daleka wylania sie obraz CZARNEJ podeszw. DLa mnie jest to totalny obciach !!! Ale to moja SUGESTYWNA OPINIA. Ja kupowalam przez Internet buty Growikaru i jestem z nich bardzo zadowolona. Buty bardzo wygodne, ladnie odszyte. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nomya Re: buty dla panny młodej - koszmar 10.09.09, 13:34 "> Ale to moja SUGESTYWNA OPINIA." Yyy... Chyba miało być "subiektywna"? Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Ryłko 03.09.09, 20:29 Nie chodzi o to, że są jakoś specjalnie piękne, ale z pewnością lepsze od wielu innych ofert "ślubnych". W ogóle mając małą stopę nauczyłam się nie wybrzydzać, więc było dla mnie jasne, że wezmę takie, które po prostu będą pasować rozmiarem i kolorem. Łatwiej powiedzieć niż zrobić, bo w sklepach nic nie znalazłam. Chociaż faktem jest, że miałam mało czasu na szukanie. W końcu musiałam zamówić buty "w ciemno" od producenta, licząc się z tym, że trzeba będzie odesłać. Na szczęście chyba trafiłam. Mam buty Ryłki, rozmiar 34 Moje drugie w życiu czółenka Nie tylko pasują, ale i całkiem nieźle wyglądają. Także może je jeszcze poużywam po ślubie. Na razie ganiam w nich po domu, żeby rozchodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
elenka_f Re: Ryłko 07.09.09, 22:32 A co myślicie o takich "normalnych" butach, niekoniecznie ślubnych www.fantasy-shoes.pl/buty/damskie/l2829/l2829-gold-1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: Ryłko 08.09.09, 10:50 ładne, ale czarna podeszwa mi osobiście by przeszkadzała Odpowiedz Link Zgłoś