Dodaj do ulubionych

Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam w ...

13.09.10, 18:04
Aha, czyli specjalnie dla panie Gessler przygotowali świeże mięso a dla zwykłych klientów to już serwują byle co.;)
Obserwuj wątek
    • Gość: smd Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: *.nette.pl 13.09.10, 19:02
      pania gessler chyba boli to ze ktos wpadl na fajny pomysl na knajpe. ten program zreszta od jakiegos czasu robiony jest pod publiczke i ma niewiele wspolnego z obiektywizmem, wiadomo najlepiej sprzedaje sie skandal i show, to tluszcza przed tv zawsze kupi :-) ja dalej bede jadl w jesz a wlascicielom zycze jak najlepiej bo brakuje takich miejsc w lublinie gdzie mozna zjesc cos innego niz tylko pizze albo kebaba. co do samych hamburgerow nigdy nie mailem nieprzyjemych przygod, wiec to ze smierdzial trupem to zapewne ewidentny wał, jedyne co moge poradzic jako klient do powiekszyc bulki do rozmiarow wczesniejszych, gdzie za niecale 7zl mozna bylo zjesc najwiekszego podstawowego jeszburgera a gwarantuje ze klienci sie pojawia.
      • qqbek Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam 13.09.10, 19:12
        Ładna kryptoreklama smd.
        Pogratulować pomysłu :)
        A co do Jesz-Burgera... jadłem tam dwa razy, jeszcze przed panią Gessler... starczyło, by sobie wyrobić opinię o lokalu... niepochlebną, ale to moja opinia, to co tam zjadłem, było zjadliwe (tzn. niesmaczne, niestrawne i w ogóle do d., ale w niczym nie odbiegające od konkurencji na deptaku).
        Co tu więcej mówić... knajpa, jak knajpa, ktoś z niewyrobionym smakiem nawet nie zauważy, co mu serwują. A TVN dosrał im tak, jak gdyby mieli zamiar wytruć cały Lublin.
        • Gość: zzzzz Wyszło szydło z worka IP: 195.82.180.* 13.09.10, 22:19
          Właściciele liczyli na darmową reklamę w godzinach najlepszej oglądalności, a tu kupa. I bardzo dobrze, po tym co zobaczyłem to nawet komentarz końcowy Gesslerowej był zbędny. Wystarczyło popatrzeć na kolor burgerów czekających na usmażenie Bóg wie od ilu dni i stan grilla, żeby wiedzieć o co chodzi.

Problemy kadrowe? Nawet jeżeli to jest taka zasada - jak pracodawca udaje, że płaci to pracownicy udają, że pracują i tyle.
          • Gość: janusz palimiot Przez kilka tygodni nie dali rady wydrukować:) LOL IP: *.centertel.pl 13.09.10, 22:43
            " - Niedociągnięcie, ale nie dało się tego załatwić w ciągu kilku tygodni ze względów graficznych. Mieliśmy tu wtedy sporo roszad kadrowych - tłumaczy Kubejko "

Pewnie roszady jak co miesiąc przy wypłacie, której nie ma :) Oj, Kubejko, ludziom nie płacisz, olewasz swój biznes, a mięcho serwowałeś z psią kupą zmielone??
            • mar1114 Re: Przez kilka tygodni nie dali rady wydrukować: 14.09.10, 09:11
              Oglądałam ten program i nie dziwie się Magdzie Gessler, właściciele chcieli za darmo reklamę i nic więcej. Widać było, że na samym końcu stawiają klienta. Trzeba tępić wszystkich którzy chcą tylko zarobku na restauracjach nic z siebie nie dając, brud i nieświeże jedzenie. Do tego nie płacili pracownikom! Powinni zamknąć biznes!
              • Gość: a co co chodzi? Re: a jest jakieś mięso nie z trupa? IP: *.23.54.194.generacja.pl 14.09.10, 09:30
                • Gość: kwant0 Re: a jest jakieś mięso nie z trupa? IP: *.ghnet.pl 14.09.10, 10:02
                  W TV można mocno manipulować, wyrywać słowa z kontekstu ale nie wydaje mi się, żeby tak było tym razem. Ten łysy właściciel ewidentnie miał wszystko w 4 literach i przed kamerą mówił wprost że i tak później postawi na swoim...

Ja również miałem wrażenie że chciał sobie zrobić darmową reklamę na całą Polskę bo program jest popularny.
                  • Gość: e. Re: a jest jakieś mięso nie z trupa? - Nie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.10, 10:39
                    Każde mięso jest z trupa. Nie da się inaczej. Może pani Magda liczyła na kotlet sojowy?
                    Sposób zwrócenia uwagi na to, że danie jej nie smakuje świadczy jednak o niskiej kulturze osobistej krytykującej.
                    Podobno nie ważne czy mówią źle, czy dobrze, oby mówili i nie przekręcali nazwiska /tu: nazwy restauracji/. Gdyby ocena była pozytywna, dowiedzieli by się o tym tylko widzowie tego programu, a tak nawet na tym portalu czytamy i dyskutujemy;-) Cel reklamowy osiągnięty - restauracja stała się sławna na całą Polskę. Co tam krytyka - zawsze część publiki przyzna rację jednej stronie, a część wręcz przeciwnie.
                    • waserwanna Re: a jest jakieś mięso nie z trupa? - Nie! 14.09.10, 10:55
                      nie powiedziała że jest z trupa tylko że SMIERDZI TRUPEM
                      trochę precyzji kochani.
                      • vigilansx Re: a jest jakieś mięso nie z trupa? - Nie! 15.09.10, 08:06
                        waserwanna napisała:

> nie powiedziała że jest z trupa tylko że SMIERDZI TRUPEM
                        > trochę precyzji kochani.
                        mięso śmierdzi tym czym jest, czyli trupem
                    • Gość: swiete oburzenie Re: a jest jakieś mięso nie z trupa? - Nie! IP: 95.50.114.* 14.09.10, 13:39
                      "nie ważne", "dowiedzieli by"?? ile klas podstawówki udało Ci się ukończyć?
                      • Gość: gość Re: a jest jakieś mięso nie z trupa? - Nie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.10, 16:52
                        Całe cztery.
                    • Gość: ruda Re: a jest jakieś mięso nie z trupa? - Nie! IP: *.elektrosat.pl 28.09.10, 11:39
                      Co za odkrycie...każde mięso jest z trupa...hmm. Tylko, że o na nie zarzuciła im, że podają mięso z trupa tylko, że śmierdzi trupem bo jest zepsute! Ja jadam mięsa z trupów, ale nie jadam mięs śmierdzących trupem czyli zepsutych...
                      A co do rozgłosu to chyba właścicielom zależało na tym by mówić o nich...nieważne jak.
          • abalys co i tak nie zmienia faktu że dzienikarka gląb 13.09.10, 22:47
            mięso zawsze jest z trupa, choć mogli jej podać żywą świnię, mogłaby sobie odgryźć interesującą część
            • Gość: swiete oburzenie Re: co i tak nie zmienia faktu że dzienikarka glą IP: 95.50.114.* 14.09.10, 09:20
              bosheee! Magda Gessler nie jest dziennikarką!!!
            • magatamo jeszburger?? - chyba JESZ na własne RYZYKO!!!!!!!! 15.09.10, 11:13
              szokujący jest ten artykuł i to nie ze względu na P. Gessler, a głupotę i arogancję właścicieli lokalu. Nie trzeba nic oglądać, żeby wyrobić sobie o nich opinię - zaprosili znajomych żeby świętować??? bo zapomnieli jak było podczas kręcenia odcinka??? byli zdziwieni jak zobaczyli na ekranie scenę, podczas której uczestniczyli??wiedzieli o powtórnej wizycie i specjalnie dla prowadzącej przygotowali dania - chcieli ją otruć???? bo nawet na ekranie tv było widać, ze żeberka dostała spalone na czarno, a kotlet był półsurowy i sinoniebieski. jeśli tak wyglądają specjalnie przygotowane potrawy to co podają klientom?????
              cieszą się, ze p. Gessler trafiła na spleśniałą kukurydzę??? wypłacają pensje nie po trzech miesiącach tylko kilku tygodniach?? przez trzy tygodnie nie byli w stanie wydrukować menu??do programu restauracje same się zgłaszają - nie potrafią posprzątać przed SPODZIEWANĄ wizytą?? - nie wprowadzili żadnej z zalecanych zmian i czego się spodziewali????????

DZIĘKUJĘ P.MAGDO ZA ŚWIETNE PROGRAMY, pokazuje Pani jak należy prowadzić biznes gastronomiczny, może dzięki temu choć trochę się zmieni w Polsce kultura podawania jedzenia w restauracjach, bo na razie jedynie zachodnie koncerny gwarantują świeżość potraw - choć i tu, mimo wyśrubowanych norm Polacy potrafią sie "wykazać" - podając odgrzewane jajka sadzone albo przekręcając godziny na hamburgerach żeby dłużej poleżały w ladzie
          • Gość: to nie jedz w Mc to nie jedz w McDonald's IP: *.toya.net.pl 13.09.10, 22:52
            bo tam mięso ma termin ważności 2 lata :D. Tam jest więcej konserwantów niż mięsa. Pracowałem tam i to mięso to gó... a nie mięso...

Nie polecam nikomu. Więcej w McDonald's nikt z moich znajomych nic nie zamówi :). Heh.
            • mariusz.forum najlepsze hamburgery? 13.09.10, 23:05
              swoją drogą ciekaw jestem czy kiedykolwiek jedliście smacznego hamburgera i gdzie? Stronię od "dań" typu kebab, hamburger i inne marne napychacze ale czasami mam chandrę i wielką chęć na "ścierwożarcie". Zazwyczaj się oprę pokusie i jadam takie coś raz na 2-3 lata, ale... był jeden raz, jedno miejsce w którym polecam spróbować każdemu hamburgera. W zasadzie chickenburgera, ale to kwestia gustu jakie kto wypełnienie wybierze. Jeśli ktoś będzie w Sopocie niech wstąpi do Haffnera, do tamtejszego pubu amerykańskiego... smak za mną chodzi do dziś...
              • Gość: enem znamy IP: *.chello.pl 13.09.10, 23:29
                mariusz.forum napisał:

> swoją drogą ciekaw jestem czy kiedykolwiek jedliście smacznego hamburgera i gdz
                > ie?

pewnie, że tak! robie burgery w domu, z wołowiny zmielonej z kawałka u lokalnego rzeznika, 100% miesa zmielonego na moich oczach, dodaje skórkę z cytryny, zioła i cebulę, smaze bez dodatku oleju na patelni grilowej :) najlepsze hamburgery na swiecie, moje dzieci tylko takie znają
                • carmela_soprano Re: znamy 13.09.10, 23:57
                  z polskiej wołowiny to możesz sobie usmażyć co najwyżej najsmaczniejszy na świecie kalosz.
                  • stereoclub Re: znamy 14.09.10, 02:19
                    Z ust mi to wyjelas!
                    • Gość: enem Re: znamy IP: *.chello.pl 14.09.10, 12:50
                      stereoclub napisał:

> Z ust mi to wyjelas!

jak sie mieso widuje tylko na polce w tesco to sie nie dziwie, za to smiesza mnie ludzie, ktorzy udaja jakby jadali tylko wolowine z kobe. moze jeszcze stwierdzisz, ze polska wolowina jak i niegdys konina to syf? mamy wspaniale hodowle i genialnych rzeznikow, trzeba tylko ich znac, ale co ja mowie do fanow zarcia pakowanego w plastik. akysz.
                  • Gość: hihihihihi fiu fiu fiu IP: *.c194.msk.pl 14.09.10, 04:06
                    carmela_soprano napisała:

> z polskiej wołowiny to możesz sobie usmażyć co najwyżej najsmaczniejszy na świe
                    > cie kalosz.

glupis, bo z rolnikow to znasz tylko leppera i to z TV
                    • Gość: sdg Ładnie im pojechała... Właśnie tego oczekuje - jak IP: *.chello.pl 14.09.10, 08:06
                      coś smakuje jak trup to trzeba to powiedziec a nie udawac ze dobre czy dawac drugą szansę!!! Brawo Pani Gessler
                      • senseiek "specjalnie dla Magdy uzylismy swiezego miesa" :D 15.09.10, 00:55
                        "specjalnie dla Pani Magdy uzylismy swiezego miesa"... :D
                        Boskie!

www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=%2F20100914%2FLUBLIN%2F698682913
                        Maciej.. wystydu oszczedz! przeciez zwolnili sie kucharze ktorzy z nia pracowali, ktorych wyuczyla jak przygotowac "jej dania", wiec nowa ekipa nie miala zielonego pojecia jak sie je robi..
                • Gość: jestem!!!!!!!!!!!! Re: znamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.10, 00:00
                  hamburger to syf, bez sensu zupełnie, te w knajpach to mrożone, chemiczne g...no, które leży w lodówce kilka tygodnii (bułki w tej samej lodówce zapakowane w folię również kilka tygodni ------------
                • Gość: Digoxin Re: znamy IP: *.acn.waw.pl 14.09.10, 00:03
                  Dokładnie tak!!! I troszeczkę czosnku wyciśniętego. Pozdrowienia dla smakosza!!!
                  • Gość: psi Re: znamy IP: *.cable.casema.nl 14.09.10, 07:23
                    Koniecznie z odrobina sosu Worcestershire! Bardzo wzbogaca smak takiego domowego burgera.
                • Gość: bt Re: znamy IP: 192.250.56.* 14.09.10, 09:31
                  ja jadlem namietnie bedac w USA. byle gdzie byly super!
                  tam do wolowiny nic sie nie dodaje.
                  nie robcie z hamburgera sznycla.
                  im mniej dodatkow w miesie tym lepiej ale trzeba miec do tego dobre miesa i na ogniu grilowac:)
              • wypasiona_foczka Re: najlepsze hamburgery? 13.09.10, 23:31
                mariusz.forum napisał:

> swoją drogą ciekaw jestem czy kiedykolwiek jedliście smacznego hamburgera i gdz
                > ie?

Tak, jadłam. Sama przyrządzam o czym pisałam na początku wątku. Inne hamburgery dla mnie już nie istnieją :D
              • Gość: zina Re: najlepsze hamburgery? IP: 57.66.197.* 14.09.10, 07:48
                jadlam pysznego w londynie ale kosztowal 10 funciakow ;>
              • ritsuko Re: najlepsze hamburgery? 14.09.10, 07:56
                Nie hamburgera, bo jestem wege, ale była (nie wiem niestety czy jeszcze jest) knajpka Fusion Kebab. Obsługa była szalenie miła, a to co tam się jadło - pycha. Wegetariański wynalazek to była np. pita z ryżem i warzywami, świetnie doprawiona, do tego ser żółty... Pamiętam, że jak otwierali lokal, to byłam głównym oceniającym wersje wegetariańskie. Największym bólem była przeprowadzka, bo tak daleko był lokal. Także nie zawsze coś co z pozoru jest kolejnym śmieciowym jedzeniem jest złe
              • Gość: swiete oburzenie Re: najlepsze hamburgery? IP: 95.50.114.* 14.09.10, 09:21
                w Krakowie na rynku w Hard Rock Cafe!
            • Gość: zzz Re: to nie jedz w McDonald's IP: 195.82.180.* 13.09.10, 23:07
              Gość portalu: to nie jedz w Mc napisał(a):

> bo tam mięso ma termin ważności 2 lata :D. Tam jest więcej konserwantów niż mię
              > sa. Pracowałem tam i to mięso to gó... a nie mięso...
              >
              > Nie polecam nikomu. Więcej w McDonald's nikt z moich znajomych nic nie zamówi :
              > ). Heh.

Ja w ogóle od jakiegoś czasu nie jadam we wszelkiej maści sieciówkach i barach, a już szczególnie produktów z mięsem mielonym do którego można dodać co się tylko chce (wiadomo przyprawy i cebula wszystko zamaskują).
          • lutas_z_kasu a morał z tej bajki już znamy.... 13.09.10, 23:01
            ...to tylko dobre i smaczne co zrobimy sami.

A tak na poważnie to p. Gessler pokazuje tylko to co już od dawna wiadomo - gastronomia dla ludu to syf brud i smród. I nie chodzi o to, że uważam ją za jakieś medium, ale po prostu żeby dobrze zjeść to trzeba odpowiednio zapłacić ( a i tak pewnie można się nadziać). Z resztą dziwię się ludziom, że tracą pieniądze w takich protezach restauracji skoro za porównywalne pieniądze można pożywić się w domu i jeszcze mieć satysfakcję, że samemu się coś zrobiło...
            • Gość: kuchcik Gessler - śmierdzi trupem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 23:22
              opinia gwiazdy tvn jest podejrzana - wygląda na trik marketingowy dla zwiększenia wiarygodności programu
            • Gość: MałaGenerałaPaczka Re: a morał z tej bajki już znamy.... IP: *.13-2.cable.virginmedia.com 13.09.10, 23:37
              Masz rację - samodzielne przyrządzanie potraw daje satysfakcję - tylko czasem po prostu nie ma na to czasu i trzeba coś gotowego wtrącić... A przy okazji - spoko ksywka lutasie :)
            • sokolasty Re: a morał z tej bajki już znamy.... 14.09.10, 08:27
              lutas_z_kasu napisał:

Z resztą dziwię się ludziom, że tracą pieniądze
              > w takich protezach restauracji skoro za porównywalne pieniądze można pożywić si
              > ę w domu i jeszcze mieć satysfakcję, że samemu się coś zrobiło...

Kasa to nie wszystko, potrzebne są jeszcze chęć, sprzęt i czas.
          • arius5 Alez taka jest wlasnie konwencja programu 13.09.10, 23:33
            Czyli gnojenie marnej restauracji i nieudolnych wlascicieli, aby to pozniej jakos poprawic, jak sie uda oczywiscie.
            Trzeba byc glupcem, aby w tym programie szukac reklamy.
            Ten program ma zarobic kase dla telewizji kosztem tychze reatauracji, a nie odwrotnie.
            • Gość: zorientoway Re: Alez taka jest wlasnie konwencja programu IP: 217.153.131.* 14.09.10, 14:55
              > Trzeba byc glupcem, aby w tym programie szukac reklamy.

arius5, tu Cie zaskocze. Przykladem dobrze wykorzystanej okazji jest jednak kilka reatauracji jak chocby panorama w Gdansku czy Artemis w Poznaniu. Trzeba tylko wiedziec jak z owej "dzwigni" jaka deje 44 minuutowy program w tv zrobic pozytek czy uzytek.
            • Gość: Janosik2 Re: Alez taka jest wlasnie konwencja programu IP: 189.254.103.* 22.09.10, 23:03
              > Czyli gnojenie marnej restauracji i nieudolnych wlascicieli, aby to pozniej jak
              > os poprawic, jak sie uda oczywiscie.
              > Trzeba byc glupcem, aby w tym programie szukac reklamy.
              > Ten program ma zarobic kase dla telewizji kosztem tychze reatauracji, a nie odw
              > rotnie.

Ale te restauracje same sie tam zglaszaja. To nie jest tak ze wybierane sa przypadkowe lokale. Jak juz decydujesz sie na taki program to nawet jak sie nie zgadzasz z Magda to lepiej zastosowac sie do jej rad... Powiedzialo sie A to trzeba powiedziec B. Wtedy rzeczywiscie zyskasz darmowa reklame w ogolnopolskiej TV. Wlasciciele Jesz Burgera zachowali sie totalnie glupio. Po co zapraszali Magde?? Zeby pokazac jacy sa swietni i nie potrzebuja pomocy??? Baranki
          • Gość: sara kolor wołowiny IP: *.chello.pl 14.09.10, 11:24
            do zzzzzz:
            jeśli chodzi o kolor mięsa: generalnie (nie mówię, że w tym przypadku tak było) wołowina bardzo szybko ciemnieje. O ile były to hamburgery z wołowiny, to po 2,3 godzinach mogą zmieniać kolor i wyglądać nieapetycznie.
            Mówię z doświadczenia :) wystarczy poobserwować wołowinkę w lodówce. A czy tutaj były stare, czy po prostu nabrały innego koloru to już nie rozstrzygniemy, bo to by trzeba było powąchać :)
          • Gość: spt Re: Wyszło szydło z worka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.12, 20:36
            Jak widzę panią GESSLER w kuchni z tą lwią czupryną ,to wyobrażam sobie ile wŁosów z jej głowy może znależć się w potrawach przez nią przyrządzanych.I dlatego nigdy nie wejdę do takiej restauracji.
        • Gość: gus pani Gessler śmierdzi trupem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.10, 00:54
          Restauracja Fukier, ostatnie lato, temperatury 30+ C a tu BRAK KLIMATYZACJI ; z 20 zaproszonych gosci jeden zemdlał inni nieźle wymiękli - wstyd jak cholera, na dodatek OBSLUGA taka że uliczne kebabownie to luxus w porównaniu, a jedzenie ..... nie chodziło jeszcze po talerzach ale mieliśmy tak serdecznie dosyć pani Gessler, Fukiera i braku profesjonalizmu ze wszyscy chętnie poszliśmy na pizzę

nigdy więcej Fukier nigdy więcej cokolwiek od Gessler
          • Gość: AndyWawa Re: pani Gessler śmierdzi trupem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.10, 01:16
            Imć Fukier w grobie lata jak wentylator patrząc na to co ten wyleniały babsztyl tam wyprawia.
            Z nej taka kucharka jak z mysiej pyyzdy pindeltasza. Nie dość, że do potraw powinni dawać szkła powiększające, to jeszcze wszystko drogie i jałowe w smaku. A i kudły się zdarzają, pewnie od dzidzi-piernik:)) Jej opowieści, że Klienci w jej restauracjach mają jedzenia do woli, można między bajki Mistrza Kobuszewskiego włożyć. Sam byłem świadkiem, siedząc obok, jak Klientom przyniesiono potrawy bez sztućców tłumacząc, że zabrakło cyt. "na kuchni".
            Miałem to szczęście, że dostałem pseudożarcie wcześniej. Od 52 lat mieszkam na Starym Miescie, niejedno widziałem i niejedno tam jadłem. Do tej speluny, jaką stał się Fukier nie pójdę więcej. Myślę, a nawet jestem pewien, że lepiej karmią w niezmiennym od lat Barze Mlecznym "Pod Barbakanem".
            • baba67 Re: pani Gessler śmierdzi trupem 14.09.10, 11:44
              Po Barbakanem jest pysznie,nie ma szans byc nieswieze bo pelno ludzi i wszystko schodzi.
              Co do Gesslerowej to bardzo mnie rozbawila kiedy zachecala pani Zosie bodajze zeby dawala tyle pierogow ILE KLIENT CHCE za te sama kase. Toz to nawet niejaki Piotr Bikont w Gesslerowej zakochany wspominal a skromnych porcyjkach jej specjalow:-)
            • Gość: o knajpie p.Gessle Re: pani Gessler śmierdzi trupem IP: *.nplay.net.pl 14.09.10, 12:55
              Ot i właśnie... Ciekawe czemu Pani Gessler nie pochwaliła się 'sukcesem' swojej lubelskiej restauracji? Która była kompletna klapą, do której nikt nie chodził, i co do której Sanepid miał poważne wątpliwości? Skoro taka jest mądra, to czemu we własnym lokalu nie zrobiła rewolucji i nie stała się ona 'kultowym miejscem' w Lublinie? A inna sprawa, że kilka miesięcy temu opublikowała artykuł we Wprost, w którym bardzo chwaliła Jesz Burgera w Lublinie za wyśmienite hamburgery... Hipokryzja?
              • Gość: ruda Re: pani Gessler śmierdzi trupem IP: *.elektrosat.pl 28.09.10, 12:50
                To nie była jej restauracja! Właścicielem był Adam Gessler jej były szwagier!
                A w lublinie jak sobie sama zrobiła hamburgera to i potem zachwalała...
        • Gość: gość Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.10, 09:27
          Sami sobie strzelili -czy odzywki szefa,nie płacenie poborów-to też wymysł p.Gessler.biznesmeni lubelscy -tacy jak oni to norma .Mogą się rozbijać samochodami,ubrania firmowe, a pracownik ma pracować i nic nie gadać-a jak się nie podoba to von-tak samo podeszli do programu-myśleli że będą mieli reklamę za darmo a nic w firmie się nie zmieni.Tak samo podchodzą do klienta- oszukać starym ochłapem.To kucharze powinni podać szefa do sądu za to ze pokazali ich twarze i stwierdzenie szefa- ćpają pewnie w kiblu.
          Nigdy tam nie pójdę.
      • Gość: siostra_elvisa a w czarciej łapie (nikomu nie umniejszając) są te IP: *.nplay.net.pl 13.09.10, 20:30
        same obrusy, od momentu wizyty pani magdy... .nie wiem czy teraz , ale z 1,5 miesiąca nie zmieniali tego pseudocudownego wystrooju :)
        powodzenia...
        Jesza bym się nie czepiała...
        • Gość: Edek Re: a w czarciej łapie (nikomu nie umniejszając) IP: 109.243.69.* 13.09.10, 23:14
          Chytry dwa razy traci. Miała być reklama jest antyreklama. Od 1 października przenoszę się z Krakowa do Lublina i już wiem że tego całego jeż/sza będę szerokim łukiem omijał.
      • Gość: Borumbar Sami sobie strzelili w głowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 22:19
        I bardzo dobrze - polskie dziadostwo należy tępić ile sił. Nie ma litości dla tych, co mają w pompie klientów. Ciekawe, czy któryś z nich zjadłby to świństwo, które Gesslerowa kazała im zeskrobać z grilla? Pewnie nie byłoby chętnego, a przecież serwowali to klientom. A najgorsze jest to, że niczego ich to nie nauczyło. Jak na początku był syf, to na końcu tak samo. Więcej takich programów!!!
        • marillion73 Chcieli psim swędem zarobić 13.09.10, 23:13
          Myśleli że pokażą się w TV i to wystarczy. Nic nie inwestując chcieliby kokosy zbijać. Szef (ten łysy) to zaprzeczenie szefa. Kawał nieodpowiedzialnego chama. Sposób jego bycia już zniechęca do wejścia do tej knajpy, a co dopiero to pseudo amerykańskie żarcie.
      • xoxim Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam 13.09.10, 22:31
        otoz mylisz sie! wczesniej obejrzalem program o lokalu w katowicach 'zajazd cesarza franciszka', w ktorym bylem przed programem. Zgadnij na jaka 1 rzecz zwrocila uwage. Na czerstwy, niedobry chleb!!! i w 100% Gessler oddala moje wrazenia z ow lokalu. wystroj lokalu fajny, ale juz relacje miedzy pracownikami chore i to sie przeklada na prace, na klimat lokalu, prace... W Polsce jest takie myslenie, ze jak wlasciciel wyda grube pieniadze na wystroj, wyposazenie to juz mysli, ze wszystko inne samo sie zrobi... ale niestety tak nie ma, klimat chyba jest najciezej wypracowac.
        i tu nie ma co sie obrazac i szukac spiskowej teorii dziejow, tylko sie troche otworzyc na rady doswiadczonych w branzy.
        • Gość: VELUX Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: *.cpe.marton.net.pl 14.09.10, 08:19
          Na polskim rynku jest łatwo konkurować, wynika to z prostego faktu, że prawie wszyscy właściciele chwaląc się firmą myślą, że ich firma to budynki i maszyny. Ale niestety, firma to ludzie. Do mnie jak przyjeżdżają kontrahenci i proszą o pokazanie firmy,to wtedy o godzinie 13.00 zapraszam ich na obiad do stołówki zakładowej. Wtedy wszyscy pracownicy jedzą obiad. I pokazuję gościom moją firmę, ludzi którzy wytwarzają towar, dbają o jego nieskazitelną jakość i nade wszystko kreują firmę swoimi pomysłami. Przeważnie są zdziwieni takim podejściem, więc im przypominam że chcieli zobaczyć firmę a nie ciąg technologiczny. NIE WYOBRAŻAM SOBIE ŻEBY MOGŁY BYĆ JAKIEŚ KONFLIKTY MIĘDZYLUDZKIE . A TO ŻE LUDZIOM SIĘ NIE PŁACI TO JUŻ W OGÓLE JEST NIE DO POMYŚLENIA!!!
          • maxikaz01 Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam 14.09.10, 09:24
            Tak się składa że szukam pracy :)
            Więc może by się "coś" znalazło :D
        • Gość: AAAAAAAAAAAAAA!!! Litości!!! Wyraz "ów" jest odmieny!!! IP: *.chello.pl 14.09.10, 09:29
          Ów lokal, owego lokalu, owym lokalu, i tak dalej.
      • ramiton Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam 13.09.10, 22:48
        Gość portalu: smd napisał(a):

> pania gessler chyba boli to ze ktos wpadl na fajny pomysl na knajpe. ten progra
        > m zreszta od jakiegos czasu robiony jest pod publiczke i ma niewiele wspolnego
        > z obiektywizmem, wiadomo najlepiej sprzedaje sie skandal i show, to tluszcza pr
        > zed tv zawsze kupi :-) ja dalej bede jadl w jesz a wlascicielom zycze jak najle
        > piej bo brakuje takich miejsc w lublinie gdzie mozna zjesc cos innego niz tylko
        > pizze albo kebaba. co do samych hamburgerow nigdy nie mailem nieprzyjemych prz
        > ygod, wiec to ze smierdzial trupem to zapewne ewidentny wał, jedyne co moge por
        > adzic jako klient do powiekszyc bulki do rozmiarow wczesniejszych, gdzie za nie
        > cale 7zl mozna bylo zjesc najwiekszego podstawowego jeszburgera a gwarantuje ze
        > klienci sie pojawia.

Jednym odpowiada bardziej wykwintne jedzenie, drudzy wolą pizze lub hamburgera albo nie przeszkadza im żarcie z mikrofali. Jak jest w Jesz-Burgerze nie wiem bo nie byłem, sama nazwa mnie odstraszyła, uznałem, że to kolejna buda z grillowaną padliną wyglądająca jak restauracja. Prawdę mówiąc dziwna nazwa, może właściciel nastawił się na małolatów jako klientów? Takim w większości odpowiada takie żarcie i nie interesuje ich bardziej wyrafinowana kuchnia niż kiełbacha z rożna. Swoją drogą dziwię się p. Gessler, że próbowała robić rewolucję w lubelskiej knajpie. Lublin jest specyficznym miastem jeśli chodzi o restauracje. Na początku większość z nich potrafi robić fajne dania, a później spuszczają z tonu i zaczynają serwować jedzeniowy szajs.
      • Gość: Fredzio Kanapka z serem IP: *.ip.netia.com.pl 13.09.10, 23:58
        - Do końca Gessler nie wierze ale ten tekst właściciela że przez to że pracownicy jedzą kanapki z serem jest w plecy to porażka całkowita,

Człowieku naucz się że ludzie to ludzie a to że masz knajpe nie czyni cię bogiem.

Na szczęście czasy się zmieniają i takie "biznesmeny" odchodzą powoli w zapomnienie - a mówię to jako pracodawca - kurcze wolałbym nie jeść niż nie zapłacić ludziom którzy dla mnie pracują.
        • Gość: ala Re: Kanapka z serem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.10, 10:27
          - Do końca Gessler nie wierze>>>

brudu tam nie widziales ze nie wierzysz?
        • tow.janwinnicki To są "firmy" lubelskie - typ: P.P.H.U. 14.09.10, 16:19
          ...i dlatego pracuję od dawna w Warszawie. I dlatego z tego regionu odpływają ludzie. To się nazywa transfer wiedzy. I dlatego za 15 lat będzie tu hulał tylko wiatr i bardzo dobrze :)
          • Gość: A Re: To są "firmy" lubelskie - typ: P.P.H.U. IP: *.centertel.pl 28.11.10, 02:23
            tow.janwinnicki napisała:

> ...i dlatego pracuję od dawna w Warszawie. I dlatego z tego regionu odpływają l
            > udzie. To się nazywa transfer wiedzy. I dlatego za 15 lat będzie tu hulał tylko
            > wiatr i bardzo dobrze :)

Towarzyszu, mam prośbę: wróćcie do siebie, bo przez takich, jak Wy nie mam gdzie zaparkować samochodu, nie mogę też dojechać do własnego domu (korki!).
      • Gość: Gogia54 Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: *.tzf.com.pl 14.09.10, 08:48
        Świeta prawda,pani Gesler ma swoja restauracę o nazwie "POLKA" w Warszawie na Starym Mieście bylam tam ze znajomymi i jeszcze wzielśmy znajomego cudzoziemca żeby mu pokazać jako to w Polsce jest swietna kuchnia i tylko się wstydu najedliśmy _ obsługa fatalna nie dośc,że czkaliśmy na kelnera pół godziny jak przyjdzie to po godzine od naszego przyjscia zaserwowali nam obrzydliwe jedzenie : łosoś półsurowy a miał być s grila o obrzydliwum smaku błota i bez żadnych dodatków.Zagraniczniak chciał schabowego bo to polska słynna potrawa przynieśli poskrecaną wasmarzoną zelówę czegoś takiegow życiu nia widziałam jak żyję 50 lat.
        Zupełnie nie rozumiem jak takiego kogoś biorę do programu telewizyjnego na ekspera kulinarnego.
      • Gość: jo_2811 Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 12:34
        Daj człowieku spokój.Na kilometr pachniesz znajomym właściciela. O jakim braku obiektywizmu tu piszesz? Wystarczyłoby wyłączyć p.Gessler z akcji a fakty i tak mówiły by same za siebie.Dwóch arogantów / a właściwie jeden/ chce na wizji udowodnić, że chamstwem i cwaniactwem ugra się wszystko. A co do Twoich zachwytów nad ich jedzeniem, o smakach /gustach/ się nie dyskutuje. Widocznie mało poznałeś smaków w swoim życiu. Brak wyrobienia. I na takich klientach ta knajpa ciągnęła.
      • Gość: ruda Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: *.elektrosat.pl 28.09.10, 02:59
        a hamburger tak sią wyróżnia na tle pizzy i kebaba...! Cóż za niespotykana odmiana...!
        P. Gessler na pewno zazdrości tak wypaśnego lokalu, pomysłu na biznes... i na pewno zamieniłaby się, oddałaby bez mrugnięcia okiem wszystkie swoje knajpy za takiego śmierdzącego jesza.
        Podejście do pracowników, klientów...właściciel to prosty buc, któremu się wydaje, że wystarczy otworzyć knajpę i pilnować by mięso nie śmierdziało na talerzu bo na zaplecze klienci nie wchodzą. Tylko ciekawe czemu sie zgłosił do tego programu skoro ma tak genialny pomysł na biznes i wszystko powinno być super?
        Poza tym największy burger za 7zł? No nie dziwię się, że Ci pasuje ta knajpa skoro jesz takie coś... bo nie oszukujmy się... wyżej tyłka się nie podskoczy i za 7zł nie zrobi się burgera z ekstra produktów... no ale ważne by nie było śmierdzące i kwaśne dla laika...a jak walniesz odpowiednich przypraw to zwykły konsument sie nie połapie... gratuluje wyboru.
    • Gość: gosc Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: *.chello.pl 13.09.10, 19:32
      Robienie hamburgerów z polędwicy to czysty idiotyzm
      • colorado_kid Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam 13.09.10, 22:22
        Burgery z polędwicy wołowej to jest zbrodnia dokonywana na wspaniałym mięsie, bym powiedziała nawet. ;) Polędwica jest świetna, ale może akurat nie na mielone i smażone-pieczone kotlety, bo suche toto wyjdzie jak wiór. Pomiędzy mielonymi wymionami a polędwicą jest jeszcze spora gama mięs do wyboru.
        Zresztą luuudzie, jaką tu cenę zawołać za burgera z polędwicy? Gesslerowej pewnie totalnym absurdem zaleciało z kotleta, a nie trupem. ;) Zresztą ona i tak wszystko na jedno kopyto przerabia.
        • wypasiona_foczka Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam 13.09.10, 22:47
          Zgadzam się. Na hamburgera najlepsze jest mięso lekko poprzerastane tłuszczykiem, kotlet jest wtedy soczysty. Polędwica jest świetna na tatara, na hamburgera jest za sucha. Z resztą mnie aż trzęsie jak widzę lub czytam w Internecie "przepisy" na "hamburgery" gdzie do mięsa dodawane są najróżniejsze przyprawy, bułka tarta, siekana cebulka lub, o zgrozo!, jajka. To hamburger do k... nędzy a nie kotlet mielony!
          Kocham kuchnię , kocham gotować i ogłaszam wszem i wobec: jeśli chcecie zrobić przepysznego, domowego hamburgera użyjcie tylko i wyłacznie 100% mięsa wołowego (lekko poprzerastanego, broń Boże wieprzowiny), nie dodając nic (nawet soli i pieprzu!) uformujcie szybko kulkę ale tak by jak najmniej ugniatać mięso, spłaszczcie ją (można w środku zrobić lekkie zagłębienie palcem wtedy hamburger się nie zniekształci podczas wypiekania), można go lekko posmarować olejem (lub nie) i połóżcie na rozgrzanego grilla. Hamburger powinien być obracany tylko raz, im wiecej razy tym jest twardszy. Bez obaw, gwarantuję , że się nie rozpadnie. Gdy podpiecze się od spodu można go przewrócić, wtedy dopiero posolić, popieprzyć (i tyle!) i upiec z drugiej strony. Minutę przed końcem pieczenia podpiec bułkę (przekrojoną podpieka się najpierw z zewnątrz a potem od środka), posmarować grubo dolną część dobrą musztardą, położyć sałatę, gorące mięso, cebulę, kiszonego ogórka i pomidora (i nic więcej) a górną połówkę bułki posmarować grubo majonezem. I to wszystko. Nie dodaje się keczupu, czosnku i innych wynalazków. Kto raz spróbuje da się pociąć za ten smak. W robieniu hamburgerów najważniejsze a niedoceniane są właśnie te całe ceremonie (właściwa kolejność przygotowania, brak przypraw, jajek, ugniatania) i dobre składniki. Właśnie mamy końcówkę sezonu grillowego. Może załapiecie się na smak swojego życia :D
          • Gość: sdf Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: *.alcatel.de 13.09.10, 23:40
            dzięki!
          • Gość: xxl Przepis dla ludzi bez kubeczków smakowych :) IP: *.chello.pl 14.09.10, 00:21
            Bzdury piszesz a hamburgera dobrze przyrządzonego nie jadłeś :)
            Oczywiście, że jest potrzebne jest trochę przypraw do mięska - oprócz soli, bo wołowinka twarda będzie
            • wypasiona_foczka Re: Przepis dla ludzi bez kubeczków smakowych :) 14.09.10, 00:42
              Nie jest to prawda, przykro mi.
              Wołowina i nic więcej. W Polsce jest z resztą taka tendencja do robienia potraw "po polskiemu" zgodnie z zasadą "im więcej tym lepiej" a to nie jest dobra droga. Do hot-dogów dodaje się kapustę, do kebabów dodaje się kapustę, praktycznie każde danie ma swoją "polską", mniej udana wersję z masą zbędnych, niepasujących dodatków... W mojej opcji chodzi o to, że jeśli mięso jest świeże to bez tego przyprawiania i tak będzie smakowało super. Jak ktoś niżej pisał: czosnek i przyprawy zamaskują wszystko, również gó...aną jakość i "drugą świeżość" mięsa. Domyślam się, że nigdy nie jadłeś hamburgera bez przypraw/ziół więc uważam, że nie masz prawa gadać, że "bzdury piszę". Spróbuj a potem skomentuj inaczej się wygłupiasz. Nie można oceniać czegoś czego nie miało się w ustach. Smak mięsa ma byc niczym niezakłócony, resztę robią świeże dodatki. Piszesz "trochę przypraw" o jakie Ci idzie konkretnie, w jakich proporcjach? Czy jak zwykle, "po polskiemu" dosypać należy to, co akurat jest w szafce?
              • wypasiona_foczka Re: Przepis dla ludzi bez kubeczków smakowych :) 14.09.10, 00:58
                Dodam jeszcze tylko, że mięso ma smakować jak mięso i tylko mięso a nie jak czosnek, kminek, cebula, tymianek czy cokolwiek co dodano. W hamburgerach to bardzo istotne. Nawet nie wyobrażasz sobie jak intensywny jest w smaku kawałek czystego, mocno grillowanego mięsa. Nie są potrzebne żadne dodatki a Ty zabijasz ten oryginalny smak jakimiś smrodami z torebki. Każdy składnik hamburgera ma być charakterystyczny w smaku, dopiero wszystkie dodatki, razem z mięsem harmonizują się w fantastyczną całość. Jak zrobisz takiego, zjesz i powiesz że jest badziewny Twoja krytykę uznam za konstruktywną a tak, zamiast gotować iż do budy z hot-dogami tam wszystko jest satysfakcjonująco doprawione, "po polskiemu", czyli co pod ręką, nieważne czy pasuje czy nie :D
                • stereoclub Re: Przepis dla ludzi bez kubeczków smakowych :) 14.09.10, 02:41
                  Nie dziw sie gawiedzi, ktora chce przypraw "troche dodac". Przez dziesiatki lat nie bylo w kraju prawdziwej wolowiny, lecz stare krowy mleczne. To nadal lezy czesto w sklepach wiec tylko przyprawy z paczki w 80% zlozone ze wzmacniacza smaku uczynia to zjadalne. [nie dla kazdego oczywiscie]
                  Kto byl poza krajem i widzial inne lady sklepowe niz ALDI lub Tesco wie, ile jest gatunkow mies z argentyny, brazyli, irlandii, japonii, bawarii itd wlasnie na hamburgera lub po prostu na steka! Obecnie
                  polska kuchnia to niestety tylko tytul ksiazki z przepisami wydanej w latach 80.

PS: Chcialbym wiedziec, gdzie krytykujacy Ciebie jadl owego dobrego i prawdziwego hamburgera, czekam na adres.
                  • Gość: q Re: Przepis dla ludzi bez kubeczków smakowych :) IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.09.10, 09:30
                    Nie dziw sie gawiedzi, ktora chce przypraw "troche dodac". Przez dziesiatki lat nie bylo w kraju prawdziwej wolowiny, lecz stare krowy mleczne. To nadal lezy czesto w sklepach wiec tylko przyprawy z paczki w 80% zlozone ze wzmacniacza smaku uczynia to zjadalne
                    >>
                    stare krowy mleczne to pikus przy fakcie ze to mieso co lezy w sklepach jest nastrzykniete wszelkim mozliwym syfem
                    • wypasiona_foczka Re: Przepis dla ludzi bez kubeczków smakowych :) 14.09.10, 17:41
                      Gość portalu: q napisał(a):
                      > >>
                      > stare krowy mleczne to pikus przy fakcie ze to mieso co lezy w sklepach jest na
                      > strzykniete wszelkim mozliwym syfem

Masz rację choć w przypadku wołowiny jest nieco inaczej. W Polsce nie jest jeszcze rozpowszechniona "produkcja" wołowiny na szeroka skalę tak jak na zachodzie. "Produkcja" piszę w cudzysłowie bo dla mnie hodowanie zwierzęcia na mięso nigdy nie będzie produkcją. Praktycznie nie ma gigantycznych ferm mięsnych jak to jest w przypadku wieprzowiny czy drobiu. Najgorsze pod tym względem są świniaki i indyki niestety o czym mało osób wie. Większość mięsa wołowego w sklepach pochodzi ze skupu zwierząt, od rolnika, który ma te 2-3 byki i hoduje je na sprzedaż, co roku. Takie zwierzęta jedzą normalnie, trawę, jabłka, siano a nie mączki mięsno-kostne co na szczęście odbija się w smaku mięsa na plus. Owszem, zdarza mi się kupić wołowinę twardą jak podeszwa (ze starej krowy mlecznej) ale zwykle trafiam dobrze.
                      Zawodowo zajmuję się żywnością więc jest mi łatwiej. :D
                • Gość: swiete oburzenie Re: Przepis dla ludzi bez kubeczków smakowych :) IP: 95.50.114.* 14.09.10, 14:40
                  wypasiona foczko jesteś moją idolką! pozdrawiam :)
            • chevreuse a ty o kotlecie mielonym?? 14.09.10, 01:39
              bo foczka ma racje! W dobrych teksaskich restauracjach steaki i hamburgery robione sa po mistrzowsku. Nie rownac sie z nimi polskim restauracjom. Na hamburgera kucharz bierze gale miesa , rozplaszcza ja i smazy szybko z obu stron - to wszystko !! dodatki, sos to pozniej.
            • stereoclub Re: Przepis dla ludzi bez kubeczków smakowych :) 14.09.10, 02:30
              Taaa, pewnie Vegety.
            • stereoclub Re: Przepis dla ludzi bez kubeczków smakowych :) 14.09.10, 02:48
              Jeszcze jedno: Jezeli wolowinka twarda bedzie, to przyprawy jej nie pomoga. To jest chyba jasne? Prawdziwa wolowina do smazenia jest zawsze miekka.
          • Gość: Seba Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: *.euro-net.pl 14.09.10, 02:58
            Pięknie. Poezja. Przyjemność. Tylko po cholerę ten majonez? :) Zapraszam na "pojedynek": Ty -hamburgerrrrrrrrrrrrr, a ja - tatar :)
            • wypasiona_foczka Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam 14.09.10, 17:44
              Gość portalu: Seba napisał(a):

> Pięknie. Poezja. Przyjemność. Tylko po cholerę ten majonez? :) Zapraszam na "po
              > jedynek": Ty -hamburgerrrrrrrrrrrrr, a ja - tatar :)

No niestety, w oryginalnym przepisie dodaje się ten majonez. IDEALNIE byłoby zrobić go samemu z żółtka, musztardy i dobrej jakości oleju ale z braku laku i natchnienia można użyć dobrego gotowego.
          • nicholay666 Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam 14.09.10, 03:06
            Po pierwsze: hamburgera się robi z wieprzowiny (od ham czyli swińska szynka i nie jest koszerny ani halal)
            a po drugie to co Ty proponujesz to na całym świecie nazywa się beef burger.
            Zresztą wielu popełnia ten błąd.
            Pozdrawiam.
            • kharper hamburger kretino nie pochodzi od ham 14.09.10, 05:36
              ino od Hamburg, immigranci z hamburga zaczeli w NY robic kotlecki z drobno siekanej woloiwny ala Slaisbury steak bo sie czybciej smazyly , dlatego nazwano je hamburgerami
            • wypasiona_foczka Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam 14.09.10, 18:01
              nicholay666 napisał:

> Po pierwsze: hamburgera się robi z wieprzowiny (od ham czyli swińska szynka

Niestety to nieprawda. Słowo 'hamburger'' pochodzi od Hamburga a nie od szynki

> Zresztą wielu popełnia ten błąd.

Z resztą wielu popełnia ten błąd :D

> Pozdrawiam.

Ja także.
              • Gość: ruda Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: *.elektrosat.pl 28.09.10, 14:11
                Przeczytajcie sobie ten artykuł:
                www.wprost.pl/ar/197691/Hamburger/
                Jeśli link nie będzie działał to wygooglujcie: gessler wprost hamburger
          • Gość: kasia_pl Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: *.120-246-81.adsl-static.isp.belgacom.be 14.09.10, 08:50
            wypróbuję Twój przepis bo chodzi za mną ;) od jakiegoś czasu hamburger
          • coo-baa Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam 14.09.10, 13:33
            Ogłaszam wszem i wobec :) Zrobiłem hamburgera z tego przepisu i jest zaje*isty. Krok po kroku, jak w aptece.
            Sam lubię gotować i dobrze zjeść. Kupiłem 600 g szynki wołowej, zmielono mi to w sklepie, zrobiłem duże kuleczki, spłaszczyłem (wcześniej lekko posmarowałem mięso z jednej strony bo nie wierzyłem że się nie przypali ale to nie było potrzebne), na końcu pieprz i sól, po razie na stronie smażone. Dodatki jak Foczka napisała, kolejność ta sama.
            Ludzie, bierzcie i jedzcie z tego wszyscy bo to dobry przepis, mięso smakuje jak mięso, przypomina smak Big Tasty z McDonalda (gdzie zresztą pracowałem, te małe krążki tzw. regulary, są nie do zjedzenie, w ostateczności to właśnie Big Tasty ze względu na mięso).
            Ps. bułki kupiłem tzw hamburgerowe, płaskie z sezamem, 85 gr sztuka w małej piekarni.
            Nic bym nie dodał nic nie ujął, nie mówiąc już o takim gwałcie jak keczup albo vegeta. Jedynie widziałbym ser na koniec smażenia mięsa żeby się roztopił, ale ja osobiście nie lubię sera w tym daniu bo wszystko "mdli, rozciąga, maskuje" nie wiem co jeszcze, chodzi mi o psucie konsystencji i formy dania. Ok już nie pieprzę.
            A w jeszburgerze bywałem głównie na początku i smakowało mi tam, prawie tak jak to co dzisiaj spłodziłem. Później coraz gorzej, przed wakacjami to masakra totalna, na dowóz-samobójstwo.
            Wielkie dzięki Foczka, jak masz jakieś ciekawe pomysły na jedzenie to mi podaj bo tym przepisem to zapunktowałaś u Wuja :*
            • alinka_li Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam 14.09.10, 16:26
              To jeszcze sobie sam bułeczki zrób, są genialne!
              fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,38279000,38279000.html
            • wypasiona_foczka Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam 14.09.10, 17:53
              Super! Cieszę się, ze smakowało. Ja wychodzę z założenia, że im prościej, tym lepiej, kocham jeść, gotować i nieskromnie uważam, że mam w tej dziedzinie talent :D

Też kombinowałam z serem, dawałam plasterek dobrego cheddara lub emmentalera kładąc na gorącego kotleta (roztapia się od ciepła) ale moim zdaniem zbyt dominuje nad smakiem mięsa.
              O przepisach już nie będę się rozwodzić bo to nie wątek ku temu choć owszem, mam swoją popisową lasagne o którą ludzie się zabijają :D
          • pomme Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam 15.09.10, 12:24
            foczka przestań please, odchudzam się!!!!!!
            :-)
          • Gość: kasia_pl Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: *.120-246-81.adsl-static.isp.belgacom.be 23.09.10, 14:03
            do wypasiona_foczka:
            zrobiłam hamburgery wg Twojego przepisu, są po prostu rewelacyjne, soczyste, miękkie i pyszne, miałam smaka na hamburgery a dzięki Twojemu przepisowi znalazłam idealne danie, polecam i dziekuję
    • sako_1 Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam w ... 13.09.10, 19:34
      Szczerze mówiąc to mi to śmierdzi, ale nie mięso tylko te dziwne zbiegi okoliczności... Oglądałem inne programy i tam TVN inwestował w przebudowę, wykończenie zmieniając praktycznie nie do poznania lokal. A tu ... kupili im lodówkę! :-) i kazali serwować dwie potrawy, koniec i po "rewolucji". W tym samym czasie ta sama Gessler "modernizuje" Czarcią Łapę... Czarcia Łapa jest jak stara PRLowska knajpa, więc jest świetnym obiektem do "rewolucji" - różnica będzie na pewno bardzo medialna i TVN będzie miał gdzie wieszać swoje logo. Czy to przypadek, czy scenariusz tak zakładał? Znając oszustwa medialne TVN wcale nie jestem pewien, że ten hamburger "śmierdział trupem", czy przypadkiem Gessler nie śmierdzi TVN-owskim przekrętem. Poza tym deklaracja w TV (bezzapachowej z natury), że coś śmierdzi jest delikatnie mówiąc kuriozalna. Byli na odstrzał od początku?

Poczekajmy na program o Czarciej Łapie...

PS. Nigdy nie byłem w Jesz Burgerze i nie mam żadnego interesu w obronie tej knajpy. Po prostu Gessler tym razem bardziej śmierdziała od tego burgera...
      • Gość: wojtek Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 19:42
        Jadlem tam - steki sa naprawde dobre .

Dziwi mnie jedna sprawa - ta wielka restauratorka miala juz lokal w Lublinie ktory upadl po okolo roku . W swiecie restauratorow w stolicy krazy opinia ze pani ta sama nie dotrzymuje terminow platnosci . Wiec nie widze tu autorytetu . TV(N) pokazuje swoja prawde .Wiec najlepiej samemu sie przekonac czy program mial szokowac by wzrosla ogladalnosc czy tez jedzenie tam jest faktycznie nie smaczne .

Pozdrawiam myslacych
        • Gość: Gal Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: 91.123.165.* 13.09.10, 20:34
          tylko tak dla sprostowania to pani Gesler nie miała w Lublinie swojego lokalu.
          • Gość: wojtek Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 21:00
            a na ulicy kosciuszki ?? na przeciwko oregano cafe??
            • wypasiona_foczka Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam 13.09.10, 22:25
              Ta pani nie miała wiele wspólnego z lokalem bo to była franczyza. Sanepid lubelski słynący na cała Polskę ze swojego hadrkorowego podejścia zamknął ten przybytek a p. Gessler zerwała umowę. Nie była właścicielem i nie odpowiadała za bajzel który miał miejsce:

franchising.pl/artykul/3253/magda-gessler-zerwala-ze-spizarka/
              A tak w temacie to uważam, że program pięknie pokazał "biznes po lubelsku".
              Tu w co drugiej knajpie pracownicy nie dostają terminowo wynagrodzeń, nie mają żadnych umów o pracę ew. pracują po 14 godzin dziennie na 1/4 etatu, ba! mój sąsiad pracował jako kelner za pensję w wysokości... 0zł! zarobki miały stanowić otrzymane napiwki, tylko i wyłącznie. Tak jest w wielu miejscach w Lublinie. Pracownicy nie maja badań, pracują "przez bezpłatny okres próbny" po czym są zastępowani nowymi, młodymi, naiwnymi i tak się to kręci.
              Ja się cieszę, że ten program puścili. Nie chodzi już nawet o to żarcie - to kwestia względna. Chodzi o warunki zatrudnienia, o wykorzystywanie, często mobbing. W programie widać jak niestabilny emocjonalnie koleś, który nie płaci pensji miesiącami drze się na pracowników. Jakie ma do tego moralne prawo? mały Jasio bawi się w "kierownikowanie"... Dla mnie żenada po dwakroć...
              • Gość: Paul franczyza?? IP: *.izacom.pl 14.09.10, 00:53
                A cóż to za potworek językowy? Czy to nie jest czasem "ajencja" po polsku?
                • wypasiona_foczka Re: franczyza?? 14.09.10, 01:05
                  Zmartwię Cię, to żaden potworek, to słowo normalnie występujące i funkcjonujące w języku polskim, chyba wyparło ajencję albo jest z nią używane jednoznacznie:

www.sjp.pl/co/franczyza
                  Forma poprawna i ogólnie stosowana.
                • Gość: misior Re: franczyza?? IP: *.chello.pl 14.09.10, 01:17
                  nie
                  • Gość: asdsasd Re: franczyza?? IP: *.gdynia.mm.pl 14.09.10, 02:22
                    poczytajcie sobie może o franchisingu, co dzieciaki ? I nie mieszajcie ludziom w głowach en.wikipedia.org/wiki/Franchising
        • Gość: AndyWawa Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.10, 01:23
          Prawda, goownno prawda, tvn prawda...
          Lekka przeróbka ŚP X. Tischnera
        • jorn Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam 14.09.10, 08:27
          W swiecie restauratorow w stolicy krazy opinia ze pan i ta sama nie dotrzymuje terminow platnosci .

Nie wiem, jak jest teraz, ale kiedy kilka lat temu pracowałem w tej branży nie było prawdą, że Gesslerowie (w tej branży cała rodzinka jest / była aktywna z równie opłakanymi skutkami) nie dotrzymują terminów płatności. Im się zdarzało po prostu nie płacić.
        • Gość: ruda Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: *.elektrosat.pl 28.09.10, 14:33
          terminów płatności to nie dotrzymywał jej były szwagier... to samo nazwisko i już ludzie mieszają...

Pozdrawiam myślących hehe
      • Gość: chart Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: 109.243.238.* 13.09.10, 19:43
        Jedna poprawka - Gessler rewolucjonizowała już zmienioną "Czarcią..." Jak - było omawiane w mediach (korekty dotyczyły ponoć głównie wystroju).
      • Gość: Fiona Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: 78.133.234.* 13.09.10, 19:48
        "Oglądałem inne programy i tam TVN inwestował w przebudowę, wykończenie
        > zmieniając praktycznie nie do poznania lokal. A tu ... kupili im lodówkę! :-)
        > i kazali serwować dwie potrawy, koniec i po "rewolucji". "

w programie zarowno gesler jak i wlasciciele mowili że wystrój jest na tyle dobry, że ze względu na niego klienci, jak to określili, chcą tam wracać. Po co mieli inwestować? przecież tu nie o to chodzi żeby władować kasę w lokal, ale zeby pomoc i o ile pamietam wszelkie zmiany w wystroju opierają się raczej na wyrzuceniu tego co kiczowate, przemalowaniu ścian, przemeblowaniu , ewentulanie dokupieniu jakichs pasujących mebli a nie inewstowanie w sprzęt kuchenny. Jak kuchnia jest świetnie wyposażona to ok, tak jak bylo z wloską pizzerią gdzies w gorach, a jak bardziej na ubogo to też tvn nie robil z takiej kuchni nie wiadomo jakich luksusów. I to nie są, tak jak napisales, jakies zbiegi okolicznosci.

• Gość: aanim Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: *.xdsl.centertel.pl 14.09.10, 13:46
          zgadzam się, w tym wypadku zmiana wystroju nie była konieczna, tylko zmiana nastawienia właścicieli, czyli teoretycznie niezbyt dużo. Cwaniaczki chcieli mieć darmową reklamę przy zerowym wysiłku.
          Nie rozumiem oburzenia wszystkich, skoro sami się do programu zgłosili, konwencję programu znali, palcem nie kiwnęli, nawet nie udawali, że coś zmienią. To nie jest program pt "zrobimy z twojego lokalu żyłę złota, a ty tylko zaproś znajomych i napawaj się sukcesem".
          Jeśli zgłosili się do programy typu reality show to mogli wziąć pod uwagę, że niekoniecznie wszystko pójdzie po ich myśli- plan był dobry, a wyszło jak zawsze
          Nie wiem czy mięso było świeże czy nie, ale na każdego cwaniaka znajdzie się większy cwaniak:)
      • Gość: xxx Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: *.toya.net.pl 13.09.10, 22:55
        sako_1 napisał:

> Szczerze mówiąc to mi to śmierdzi, ale nie mięso tylko te dziwne zbiegi okolicz
        > ności... Oglądałem inne programy i tam TVN inwestował w przebudowę, wykończenie

wiesz, że masz chyba rację, też z żona w trakcie programu zastanawialiśmy się kiedy wreszcie się weźmie za zmianę wystroju, a tu nic z tego
        nie wierzę też, że podaliby jej zepsute mięso, chyba, że nie opłacany kucharz celowo podłożył im świnię, ale z nim pewnie już się pożegnali

• senseiek Nie ogladales tego odcinka?! 14.09.10, 00:09
          > nie wierzę też, że podaliby jej zepsute mięso, chyba, że nie opłacany kucharz c
          > elowo podłożył im świnię, ale z nim pewnie już się pożegnali

Nie swinie, tylko wola.. ;)

Nie ogladales tego odcinka?!

Przeciez oni mieli nakupione z 40 kg mielonego i wsadzonego do lodowki??

Zeby robic smaczne danie mieso musi byc swieze, na bierzaco kupowane, codziennie. W najgorszym wypadku co 2 dzien. A te 40 kg to chyba musialo tam byc z miesiac.. Zreszta Gessler sama sie dopytywala "a czemu to mieso jest takie czarne???"..
        • Gość: asdas Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: *.gdynia.mm.pl 14.09.10, 02:25
          słuchaj uwazniej programu - wystrój był OK i tutaj nie bylo kwestii
        • Gość: ruda Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: *.elektrosat.pl 28.09.10, 14:45
          tak, tak... to spisek tvn-u, a właściciele specjalnie sie podłożyli, byli chamscy, łysy burak specjalnie krzyczał na pracowników i nie zmienił nic w knajpie narażając się na plajtę tylko po to by zrobic dobrze p. Gessler i podnieść jej oglądalność...
          myślcie!!!!
      • Gość: c.m. Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: *.e-wro.net.pl 13.09.10, 22:56
        Gessler jest msciwą osóbką.A co z tymi jej kudlami.Sanepid nie powinien jej dopuscic do żadnej knajpy
        • Gość: maupa w rozowym Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: *.chello.pl 13.09.10, 23:12
          Pani G. by się wstydziła komuś radzić, skoro i jej nie wszystko w życiu wychodzi,
          czasem nawet bardzo.
          Jej kudły w kuchni. gdzie przygotowuje się posiłki dla ludzi to skandal.
          Tak to może gotować dla swojego...
          Dziwię się stacji, że dała się nabrać na piękne słówka pani G. i robi z nią program.
          Jest nieobiektywna i przekupna.
          • Gość: wkurw Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: *.gdynia.mm.pl 14.09.10, 02:28
            jeszcze fajansie podaj parę dowodów :) albo idź szczekać do innej budy ...
      • zoyka5 Gessler rozjechała ich w TVN - Bosko ! 13.09.10, 23:20
        Oglądałam program. Mięso w hamburgerze podczas drugiej wizyty P. Magdy wyglądało ohydnie ! Hamburger był niedosmażony, kolor mięsa był siny.

A poza tym skoro właściciele wiedzieli o wizycie P. Magdy mogli chociaż na ten jeden dzień zaaranżować wszystko tak, jak powinno być. W końcu nie po to TVN kręcił właśnie w tek knajpie aby po programu było tak jak przed programem. I nie ma co ukrywać Gessler jest najlepszym restauratorem w Polsce i od niej należy się uczyć biznesu restauratorskiego.

P.S
        Wystygniete frytki i skapcaniały schabowy to nie jest miły widok dla klienta a mięso w gablocie nie miało leżeć całymi dniami tylko miało być tam wkładane na bieżąco bo na bieżąco miało być wykorzystywane do hamburgerów .
        • senseiek Problem w tym, ze wlasciciel wyrzucil wszystkich.. 14.09.10, 00:12

> A poza tym skoro właściciele wiedzieli o wizycie P. Magdy mogli chociaż na ten
          > jeden dzień zaaranżować wszystko tak, jak powinno być. W końcu nie po to TVN kr
          > ęcił właśnie w tek knajpie aby po programu było tak jak przed programem. I nie
          > ma co ukrywać Gessler jest najlepszym restauratorem w Polsce i od niej należy s
          > ię uczyć biznesu restauratorskiego.

Problem w tym, ze wlasciciel wyrzucil wszystkich ktorych ona uczyla robic swoje dania, a nowi nie mieli zielonego pojecia jak je przygotowywac.. ;)

Nie widziales glupiej miny nowych kucharzy jak ja zobaczyli w drzwiach? :)
          • Gość: behawior Re: Problem w tym, ze wlasciciel wyrzucil wszystk IP: *.warszawa.mm.pl 16.09.10, 17:24
            jeden z właścicieli - ten o aparycji i "wdzięku" dresiarza tak był przejety rzadzeniem że zapominał o pracy własnej i nie widział powodu aby widzieć i płacić za cudzą.Dlatego pracownicy uciekli bo to ordynarny i prymitywny cham.On nie szuka zmian tylko forsy łatwej i taniej i za każdą cenę.A mięso w hamburgerze wygladało obrzdliwie.
        • Gość: Warszawiak Re: Gessler rozjechała ich w TVN - Bosko ! IP: *.spray.net.pl 14.09.10, 00:38
          nie
          > ma co ukrywać Gessler jest najlepszym restauratorem w Polsce i od niej należy s
          > ię uczyć biznesu restauratorskiego.

Zanim coś zaczniesz o tym pisać to sprawdź ile swoich restauracji położyła. Istnieje tylko dzięki układowi z miastem Warszawa. Jeden lokal padł, bo miał milionowe zaległości i dostali kopa w d... (poszło na p. Gesslera, bo to on był właścicielem, ale rządził kto inny) to po jakimś czasie otworzyła kolejny w miejscu, gdzie kiedyś były... kasy biletowe do Zamku Królewskiego.
          • Gość: zby Re: Gessler rozjechała ich w TVN - Bosko ! IP: *.chello.pl 14.09.10, 01:21
            Klan Gesslerów w Warszawie ma się dobrze i dalej 'kręci lody'
            a TVN im w tym pomaga.
          • Gość: behawior Re: Gessler rozjechała ich w TVN - Bosko ! IP: *.warszawa.mm.pl 16.09.10, 17:34
            Mąż Magdy Gessler z którym się rozwiodła wiele lat termu dostał propozycje od 2 programu typ
            prowadzenia podobnego programu.
        • kamillo80 Re: Gessler rozjechała ich w TVN - Bosko ! 14.09.10, 23:13
          tak się zastanawiam... skoro podczas nagrania po powrocie był ten łysy przy tym, to znaczy, że wiedział o tym jak to się skończy....to kompletny idiota, chyba myślał że to jakiś żart, że ona wypluła to żarcie. Zresztą sam je potem zjadł. Myślę, że to taka obrona brata młodszego - nie pojawił się na wizji po 3 tygodniach, znaczy dla mnie jest jasne, że nie chciał podpisać się pod tym szitem co było w knajpie. Zresztą mięso faktycznie było dziwne.
          Inny wątek: skoro nie mieli klientów, nie mieli na zakupy, to z czego mieli zapłacić kelnerkom? Myślę, że tutaj prawda wyszła na jaw, a kelnerzy z napiwków żyli. Dlaczego po 3 tygodniach połowa kucharzy odeszła? Też zastanawiające! Przecież gdyby wszystko poszło OK, to oni widzieliby przyszłość w tej knajpie, zaj....tą reklamę. Czemu więc uciekli???? Trochę to dziwne, pani bracie.....
      • Gość: lll Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.10, 16:21
        sako_1 napisał:

> Szczerze mówiąc to mi to śmierdzi, ale nie mięso tylko te dziwne zbiegi okolicz
        > ności... Oglądałem inne programy i tam TVN inwestował w przebudowę, wykończenie

to chyba niedokładnie ogladałes program, bo sam własciciel wypowiadał sie na poczatku ze w oryginalne wyposazenie lokalu wydali mase kasy i widocznie nie mieli zyczenia zeby cos zmieniac..
    • aggula3 Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam w ... 13.09.10, 19:38
      Oglądałam ten program w ramach patriotyzmu lokalnego. Własciciele zachowywali sie tak jakby ktoś ich zmusił do wspólpracy z Gessler. Opornie wprowadzano zmiany, a właściwie z takim niczym nie popartym zarozumialstwem ,, co ona tam wie,, .Mnie się one wydawały sensowne, z ciekawym menu. Już się wybierałam na zaproponowane przez Gessler żeberka. Szkoda, że olali sugestie. No i ci wystraszeni pracownicy . Ogólnie przygnębiająca knajpa.
      • Gość: Stfur Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: *.acn.waw.pl 13.09.10, 22:41
        No cóż... Gesslerowa nie jest mistrzynią restauracyjną. Jest mistrzynią lansu medialno-restauracyjnego. To owszem.
        W Wawie jest Kuchnia Artystyczna (z pisownią bardziej artystyczną) szanownej Pani Gessler. X razy się tam naczekałem na jakąkolwiek obsługę. Raz wyszliśmy ze znajomym po 20 minutach oczekiwania na kelnera. Żenada do kwadratu. Więc nie żałuj.
        • martady Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam 13.09.10, 22:44
          Qchnia Artystyczna jest Marty Gessler a nie Magdy.
          • eeela Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam 14.09.10, 01:03
            I pani Magda pani Marcie robi krecią robotę, bo nakręca negatywnie ludzi na nazwisko, imiona też łatwo pomylić ;-) A Marta Gessler ma czasami ciekawe przepisy.
        • Gość: niunia Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: *.warszawa.mm.pl 16.09.10, 17:39
          To jest kuchia drugiej żony Gesslera ale nie Magdy
    • Gość: Fiona Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: 78.133.234.* 13.09.10, 20:03
      Nie rozumiem tego zdziwienia włascicieli - przecież przy GEssler jeden z właścicieli, ten bardziej chamowaty, sprobował tego hamburgera i nie protestował, ona powiedziala ze nie chce zebys ie facet otruł to mógł wtedy powiedzieć że wszystko z daniem jest w porządku.

Wielce rozczarowani i winni a nie widzą co zrobili. Całe to ich zachowanie podczas programu było dziecinne i z pretensjami, wielkie cwaniaczki.

w te ich słowa odnośnie płącenia kelnerkom aż nie chce się wierzyć:
      Nigdy nie było tak, że kelnerki nie dostawały pieniędzy przez trzy miesiące pod rząd. Były zaległości, najwyżej kilkutygodniowe. W miarę możliwości spłacaliśmy pracowników - mówi Kubejko.
      - ich słowo przeciwko słowom kelnerek, bardzo łatwo powiedzieć sobie że zaleglosci dotyczyly kilku tygodni. Ciekawe po co one mialyby klamac przy kamerach że pracodawca nie wypłaca pieniedzy przez trzy miesiące? I ciekawe dlaczego w koncu juz przestały tam pracować. Swoją drogą jak mozna przez 3 miesiące starać się, jak pokazywały dla pracodawcy, który im nie płaci przez tak długi czas? To z czego one żyły?

Potwierdza jednak, że podczas pierwszej wizyty w Jesz Burgerze Gessler mogła skosztować nieświeżej, spleśniałej kukurydzy. - Nawet cieszyłem się, że do tego doszło. Myślałem, że to zdarzenie spowoduje, że kucharze wezmą się do roboty, że zażyczą sobie zamawiania produktów lepszej jakości - opowiada Kubejko.

Dobre :) Cieszymy się że w końcu ktoś zwrócił uwagę że zamawiamy nieswieze jedzenie, w koncu moze zostaniemy poproszeni o zamawianie do naszej knajpy normalnego jedzenia. ZEnada

• wypasiona_foczka Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam 13.09.10, 23:05
        Gość portalu: Fiona napisał(a):

Potwierdza jednak, że podczas pierwszej wizyty w Jesz Burgerze Gessler mogła sk
        > osztować nieświeżej, spleśniałej kukurydzy. - Nawet cieszyłem się, że do tego d
        > oszło. Myślałem, że to zdarzenie spowoduje, że kucharze wezmą się do roboty, że
        > zażyczą sobie zamawiania produktów lepszej jakości - opowiada Kubejko.
        >
        > Dobre :) Cieszymy się że w końcu ktoś zwrócił uwagę że zamawiamy nieswieze jedz
        > enie, w koncu moze zostaniemy poproszeni o zamawianie do naszej knajpy normalne
        > go jedzenia. ZEnada

No właśnie... W programie kolesie nie mają w kieszeni nawet 500zł (szacunkowo) by kupić na czas parę kilo polędwicy wołowej to jakiej jakości składniki kupują na codzień? jak ma się do tego wyznanie pracowników, że "na początku wszystko było markowe a później już kupowano byle co" (parafrazując)? W domu też używacie do gotowania produktów TiP, ARO itp? Dlaczego zjadacie je w restauracjach płacąc ciężką kasę?
        • marillion73 Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam 13.09.10, 23:21
          Gość sprzedał hamburgera, a potem pewnie leciał do Biedronki po pół kilo mięsa, żeby było na następne. A tu jakiejś paniusi zachciało się parę kilo dobrego mięsa, chora jakaś czy co? Skąd szanujący się lokal ma na to wziąć?! Czy skrawki nie wystarczą, albo mięso z Biedronki (te przecenione już - starsze lepsze)?! A tak poważnie, goście powinni występować w programie, "antytalent roku" albo "chamskie zwody".
      • senseiek Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam 14.09.10, 00:20

> Dobre :) Cieszymy się że w końcu ktoś zwrócił uwagę że zamawiamy nieswieze jedz
        > enie, w koncu moze zostaniemy poproszeni o zamawianie do naszej knajpy normalne
        > go jedzenia. ZEnada

Zgadzam sie z calym Twoim postem, z jedna uwaga- kukurydza nie byla nieswieza albo splesniala, tylko byla ugotowana na dlugo przed podaniem, i stad sie plesn zaczela w niej pojawiac. Magda spytala sie "kiedy ta kukurydza byla ugotowana??" a kucharz, ten 36 letni lysy gostek co robil tam za szefa kuchni, sam nie potrafil odpowiedziec..
      • Gość: Lima Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: *.internetia.net.pl 14.09.10, 15:11
        I bardzo dobrze, że jest taki program jak ten, bo przynajmniej każdy może zobaczyć jak działają polskie restauracje. Od kuchni, po obsługę włącznie, większość restauracji prezentuje żenujący poziom i cieszę się, że istnieje program, który może da trochę do myślenia i właścicielom i klientom. Pracowałam kilka lat w restauracjach za granicą (nie, nie na zmywaku) i potrafię ocenić jakość obsługi w Polsce. Niestety w większości przypadków jest to ocena negatywna. Myślę, że problem tkwi w nieumiejętnym zarządzaniu restauracją, czego przykładów było wiele w trakcie trwania programu. Szkoda, bo miło byłoby wyskoczyć na jakieś dobre jedzenie w miłej atmosferze... Także, mam nadzieję, że program Magdy Gessler może w jakimś stopniu, choćby niewielkim, wpłynie na poprawę jakości restauracji w Polsce.
      • Gość: kijek Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 10:19
        Fiona dobrze to ujelas. zgadzam sie w pelni.

P.S. Wlasciciele nie mieli czasu wydrukowac nowych kart menu ze wzgl. na roszady kadrowe? Druk zmienionych kart zajalby max 2 dni a skoro wlasciciele ani nie gotuja ani nie podaja, to chyba mieli czas podjechac do drukarni?
    • ajatuse a ja bym ją podał do sądu o odszkodowanie 13.09.10, 20:25
      i to duże
      • Gość: taaaaaaaaaaaaak Re: a ja bym ją podał do sądu o odszkodowanie IP: *.lublin.mm.pl 13.09.10, 21:27
        a przepraszam, na jakiej podstawie?? przecież sami się zgłosili do programu!! mieli szansę na dużą reklamę i jej nie wykorzystali - i za to trzeba im wypłacić odszkodowanie??
      • Gość: :) Re: a ja bym ją podał do sądu o odszkodowanie IP: 82.160.51.* 13.09.10, 22:14
        jak to powiedział krytyk kulinarny:
        "czekam az ktoś mnie pozwie do sądau za ocenę schabowego. ciekaw jestem jak sąd wyjaśni smaczność bądź niesmaczność schabowego"
        • Gość: cyt Re: a ja bym ją podał do sądu o odszkodowanie IP: *.chello.pl 13.09.10, 22:37
          tu nie chodzi o smaczność, czy nie-smaczność - tylko o pomówienie, że lokal podaje nieświeże, zepsute mięso
          • senseiek Powinni dac to Wesolowskiej i na zywo relacje.. :D 14.09.10, 00:25
            > tu nie chodzi o smaczność, czy nie-smaczność - tylko o pomówienie, że lokal pod
            > aje nieświeże, zepsute mięso

Jakby Gessler, TVN, wziely chocby cwierc inteligentnego prawnika, to by odszukal wszystkich bylych pracownikow, i zmiazdzyl podczas procesu ich opowiesciami co sie tam wyrabialo..

Powinni dac to Wesolowskiej i na zywo relacje.. To by sie dopiero ogladalo :D
          • Gość: akurat Re: a ja bym ją podał do sądu o odszkodowanie IP: *.acn.waw.pl 14.09.10, 07:43
            możesz być pewien, że tvn nie powozliłby sobie na pomówienie, zresztą gołym okiem było widać, że mięso było sine i na wpól surowe....
          • Gość: aga Re: a ja bym ją podał do sądu o odszkodowanie IP: 213.48.46.* 14.09.10, 11:13
            tu chodzi czlowieku o swiezosc albo nieswiezosc....
      • Gość: aanim Re: a ja bym ją podał do sądu o odszkodowanie IP: *.xdsl.centertel.pl 14.09.10, 14:30
        oczywiście, że tak, bo to przecież gessler i tvn karmili ludzi zepsutym mięsem i warzywami

poza tym dam sobie rękę uciąć że tvn się dobrze zabezpieczył i przed programem właściciele dostali całą stertę papierów, że się na wszystko zgadzają- mogli wtedy pomyśleć. To że wszystkich do tej pory głaskali po główce nie znaczy, że i tym razem tak będzie.

Na litość boską, to jest telewizja, to jest show, to ma kasę zarabiać i jak widać właśnie ten odcinek najlepiej spełnił swoja rolę, bo narobił masę szumu, a że kosztem dwóch cwaniaczków, no cóż, sami się do programu zgłosili i jakoś nie budzą we mnie współczucia.
    • dzemski Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam w ... 13.09.10, 20:31
      Jak dla mnie, to Boguś swoim zachowaniem względem personelu i wielkiej kuchary sam sobie w głowę strzelił. Gość zachowywał się gorzej jak drechol. 60 kucharzy w pół roku, niezła rotacja.
      • Gość: asa Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: *.edin.uk.sykes.com 13.09.10, 20:45
        Od samego poczatku programu bylo widac ze wlasiciele lokalu nie wiedza jak sie sprzedac - czy oni go odziedziczyliw spadku?
        Dostali niezla antyreklame po ktorej ciezko bedzie im sie podniesc. Ja milem ochote tam nawet pojsc, ale po koncowce programu moja noga tam nie postanie.

Gessler sie pewnie wkurzyla jak zobaczykla z jakim cwaniaczkami ma doczynienia. Jesli nie chcieli jej sluchac to po jakiego groma szli do tego programu. A jesli naprawde nie placili kelnerkom przez 3 mce, a do tego maja rotacje kucharzy podobna do rotacji klientow WC na PKS to nie zycze im najlepszego.
        • Gość: fifa2000 Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: *.e-wro.net.pl 14.09.10, 16:28
          Ten łysy był jakiś od początku narwany, Jego raciszek zaś bardziej spolegliwy. Zresztą ciekawe, że ten młodszy nawet nie pojawił się na powtórnej wizycie Gessler.
          Dużo kasy włożyli w ten lokal. Jeżeli brali na to kredyt to przynajmniej znają się na pozyskiwaniu kapitału, bo na prowadzeniu knajpy to średnio.
    • Gość: Emu Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.10, 20:53
      Pomysł z lodówką nie jest bynajmniej autorskim pomysłem pani Gessler. Taki sam "wystrój" ma restauracja w hotelu-kasynie "NewYork NewYork", gdzie lodówka w wołowiną, z której przyrządza się m.in. hamburgery stanowi znak rozpoznawczy lokalu. A że samo Las Vegas to "kopia" miejsc ze świata, to nie zdzwiłbym się gdyby taki lokal był na wschodnim wybrzeżu USA.

A dla naszych biznesmenów nauczka, że nie zawsze celebryci są dźwignią handlu, choć spóźnienia w wypłacaniu pensji (nawet jeśli tylko tygodniowe) są w moich oczach czymś wartym napiętnowania Was jako "ludzi interesu". Swoim rodzinom też zamrażacie wydatki na tydzień czy dwa?
      • Gość: asdsas Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: *.gdynia.mm.pl 14.09.10, 02:33
        a kto powiedzial ze to mial byc jej autorski pomysl ? rozejrzyj sie dookola siebie - znajdziesz 95% tematow, ktore ktos od kogos zerznal ...
    • hektorspyke trafił swój na swego 13.09.10, 21:24
      Jadłem tam raz, przypomina sieciówkę Eddie Rockets, co tu usprawniać, to przecież śmieciowe jedzenie. A pani G., swego czasu firmowała lokal na ul.Kościuszki, o którym było głośno kilka lat temu ze względu na częste wizyty SANEPIDU. Trafił swój na swego, heh....
      • Gość: folkatka Re: trafił swój na swego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 21:30
        Powtórze to, co napisałam na forum Dziennika.

Zapytam o jedno, ale jest to rzecz która nie daje mi spokoju. Dlaczego pracownicy tak daja soba pomiatać i godza sie pracowac w sytuacji braku wypłat?? Nawiasem mówiac, to musza miec jakies inne źródło pieniędzy, skoro moga przezyc bez wypłaty...(rodzice? chłopak/dziewczyna, mąż/zona). W Lublinie jest bardzo ciężko z pracą, sama wiem to z własnego doswiadczenia, ale jestem przekonana, że nie pozwoliłabym sie tak traktować. Strach przez zwolnieniem i tym, co się ze mna wtedy stanie nie może usprawiedliwic tego że mam w d*** własną godność. Gdzie jest taki PiP? Nie mówiąc juz o róznych zrzeszeniach na rzecz praw pracowniczych, które działaja i w naszym mieście. Dlaczego taka sytuacja powtarza sie tak czesto w Lublinie? Dlaczego Lublinianie tak czesto godzą sie na traktowanie ich jak śmieci?
        Powiem jeszcze tak: w Jeszu byłam tylko raz, bo ja generalnie unikam fastfoodów ze wględów zdrowotnych. Zamwiłam fishburgera i jakąś sałatke i nie powiem, złe nie było. Nawet mi sie tam podobało ze wzgledów estetycznych.
        Natomiast co do włascicieli: kilka miesięcy temu właściciele stracili okazje do reklamy i zdobycia wielu nowych klientów, praktycznie niewielkimi kosztami. Sczzegółów nie podam ale zachowali się dziwnie. Teraz widze ze chyba na marketingu to sie nie znaja w stopniu podstawowym...

A tak nawiasem mówiąc: to skąd p. Gessler wie, jak pachnie trup? Czyżby zdarzyło sie jej pracowac w prosektorium? A może była na jakiejś wojnie? Tak nawiasem mówiąc to mieso jest trupem samo przez się, wiec czym innym moze pachniec kotlet v:)) ??
        • Gość: 666 zostaw mięso na słońcu IP: 195.82.180.* 13.09.10, 22:25
          tak na dwa-trzy dni to się przekonasz jak pachnie trup :)
          • Gość: Genowefa Nie "trup", a "zgnilizna" IP: 109.243.147.* 14.09.10, 10:24
            W nieświeżym mięsie, jak i w człowieku, zwierzęciu, istocie żywej, po jakimś czasie rozpoczyna się proces gnilny (rozkładu). A trup to po prostu martwy organizm, ale niekoniecznie wydzielający odór (to następuje dopiero po jakimś czasie, jak plamy opadowe). Więc pani Gessler powinna dwa razy pomyśleć, zanim coś powie. W tego typu programach chodzi niestety o sensację i auto-lans prowadzącego, a nie o szczerą chęć wyciągnięcia z tarapatów podupadających biznesów. Wyjątkową kanalią pod tym względem jest niejaki Gordon Ramsey, który też "uzdrawiał" swego czasu knajpy w jakimś żenującym programie, a sam jest dziś niemalże bankrutem. Pani Gessler otwierała już i zamykała wiele restauracji, bo albo było za drogo , albo jedzenie było ohydne. To taka kuchenna celebrytka, która uwielbia pokazywać się z celebrytami, przy tym każdy jej nowy pomysł jest niejako pod gusta i portfele celebrytów, a nie przeciętnych obywateli, na których ten interes powinien się w głównej mierze opierać. Była taka knajpa na warszawskiej Starówce, restauracja "Tsarina". Pani Gessler skutecznie zniechęciła przeciętnego widza i amatora kuchni rosyjskiej swoją wypowiedzią, że jest to lokal, w którym bywają przede wszystkim polscy celebryci, a miejsce trzeba rezerwować wiele miesięcy wstecz, chwaliła się też, jak to podniosła atrakcyjność pewnej zupy poprzez podniesienie jej ceny z bodajże 15 PLN do 50, dzięki czemu koneserzy dań od razu rzucili się na tę potrawę jak szaleni. Ta pani jest egzaltowaną i zblazowaną matroną, której wydaje się, że w kuchni zjadła wszystkie rozumy. Jest tylko mały problem - ta pani nie ma bladego pojęcia o polskich realiach, a przede wszystkim zawartości portfela większości Polaków, których nie stać na fanaberie w postaci cotygodniowej (nie mówiąc o codziennej) wyprawy do restauracji, w której trzeba zostawić minimum 200 PLN, żeby odczuć, że się w ogóle coś jadło. Ta pani, odnoszę takie wrażenie, gardzi "prostymi" ludźmi, co należy rozumieć: nieobytymi ze światową kuchnią, niezamożnymi, żyjącymi przeciętnie w szarej polskiej rzeczywistości.
            • Gość: aniakin Re: Nie "trup", a "zgnilizna" IP: *.nokia.com 14.09.10, 10:36
              Ramsay nie jest niemalze bankrutem, a ty lykasz wszystko, co na gazecie.pl napisza...
              • Gość: Kurka Wodna Re: Nie "trup", a "zgnilizna" IP: 109.243.147.* 14.09.10, 10:41
                Ramsey to bankrut, także intelektualny. Gówno potrafi, a gębę ma jak robotnik budowlany z byłego ZSRR. Ludziom, na szczęście, coraz mniej podoba się chamstwo na wizji i niekontrolowane ruchy tego histeryka. Paskudny brudas, maczający paluchy w jedzeniu i oblizujący łyżki, które potem z powrotem lądują w kotłach.
            • senseiek nie masz pojecia o kosztach restauratorow.. 14.09.10, 20:04
              > ta pani nie ma bladego pojęcia o polskich realiach, a przede wszyst
              > kim zawartości portfela większości Polaków, których nie stać na fanaberie w pos
              > taci cotygodniowej (nie mówiąc o codziennej) wyprawy do restauracji, w której t
              > rzeba zostawić minimum 200 PLN, żeby odczuć, że się w ogóle coś jadło. Ta pani,
              > odnoszę takie wrażenie, gardzi "prostymi" ludźmi, co należy rozumieć: nieobyty
              > mi ze światową kuchnią, niezamożnymi, żyjącymi przeciętnie w szarej polskiej rz
              > eczywistości.

A Ty nie masz pojecia o kosztach ponoszonych przez restauratorow- 30 tys zl kosztuje miesiecznie czynsz. Dajac zupki za 5 zl, dania za 10 czy 15, nigdy w zyciu by nie zarobila nawet na goly czynsz, nie mowiac juz o pieniadzach na jedzenie, czy pensje pracownikow..

Przy daniu za 15 zl, i zakladajac ze skladniki na nie kosztuja w hurcie 5 zl, to musi sie sprzedac 100 szt dziennie, zeby wyjsc na zero z samym czynszem.
        • Gość: gosc Re: trafił swój na swego IP: *.chello.pl 13.09.10, 22:29
          Dobry kelner nie zarabia z pensji ale z napiwków. Jeżeli kradnie, a tak jest bardzo często to zarabia więcej, jeszcze lepszy cwaniak ma układ z kierownikiem i kasą. Jak kelner i kierownik mają układ z kuchnią to mogą doić szefa na poważną kasę, co często doprowadza do bankructwa.
        • Gość: as Re: do folkatki IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.11, 22:49
          To ty jesteś, wstretna i obrzydliwa, ohydna niespełniona życiowo folkatko !!!
    • b_adamek71 Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam w ... 13.09.10, 21:37
      Ciekawy jestem jednego, Pani Gessler miała swój lokal gastronomiczny w Lublinie i nie ma go już. Tam też były jakieś schody z sanapidem, taka sława a nie wybroniła swojego? Dziwne, a może Pani Gessler ma uraz do naszego miasta i dlatego tak postąpiła, bo naprawdę trudno mi uwierzyć że ktoś kto stara sie uratować swoją knajpę podaje zepsute mięso. Zresztą w każdym odcinku coś wypluwa, może uważa się za znawcę a może ma taki zwyczaj jedzenia. Wysysa to co treściwe a resztki do kosza.
      • Gość: lajkonik Lublin to specyficzna mentalność zrobienia komuś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 22:27
        na złość. Pewna pani z administracji terenowej na lubelszczyżnie powiedziała mi kiedyś, że lubelscy urzędnicy uwielbiają wychodzić przed orkiestrę i testować nowe przepisy na petentach. Tak, żeby petent, predsiębiorca dostał po łapach. Coś w tym jest. Jak załatwiałem podobne sprawy w łódzkim szło dużo szybciej i bez oczekiwania na kasę z boku.
      • Gość: Kain Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: 109.243.19.* 13.09.10, 22:31
        Jej, ale nius.

Geslerowa ma też całą masę innych knajp które jakoś nie bankrutują. Wręcz przeciwnie, są bardzo dochodowe. Poza tym właściciele restauracji wiedzieli do kogo się zgłaszają. Oni nie zostali najechani przez ukrytą kamerę. Wypominanie teraz Geslerowej że jej knajpa nie wyszła to zwykła dziecinada, trzeba było od razu nie poddawać się ocenie takiej osoby w takim razie. Zwłaszcza dużo do myślenia daje ich przyznanie, że mieli pleśną kukurydzę. To ja mam uwierzyć, że reszta produktów już jest świeża? BTW to oni jako właściciele potrzebują TV żeby przekazać kucharzowi, że ma zepsute jedzenie wyrzucać??
        • Gość: Mika Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: *.146.172.150.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.09.10, 00:26
          Zgadzam się z tym w całej rozciągłości !!!!! Poza tyum tłumaczenie właścicieli, że czekali, żeby kucharze powiedzieli, że mają kupowac lepsze-to oni nie wiedzieli co kupują ???!!!! Wydaje mi się, że chcieli jedynie mieć reklamę, a nie robić zmiany. Kwestia kremu z kukurydzy (a nie zupy, jak nazywa to właściciel Jesz Burgera") - dziwi mnie fakt, że się nie przyjął skoro gościom smakował (może podali z pleśnią, jak kukurydzę). Zawsze znajdą się amatorzy takiego jedzenia, jakie jest tam podawane, ale na zysk z takiej amatorszczyzny bym nie liczyła.
          Gdybym poprosiła o pomoc taką osobę to napewno słuchałabym się jej i skorzystała w pełni z jej rad.
          To miejsce miałoby szansę przetrwać, ale przede wszystkim należałoby ZMIENIĆ podejście właścicieli - obecne to poporostu TRAGEDIA!!!!!!!!!!!!!!
          • senseiek Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam 14.09.10, 00:36
            > Zgadzam się z tym w całej rozciągłości !!!!! Poza tyum tłumaczenie właścicieli,
            > że czekali, żeby kucharze powiedzieli, że mają kupowac lepsze-to oni nie wiedz
            > ieli co kupują ???!!!! Wydaje mi się, że chcieli jedynie mieć reklamę, a nie ro
            > bić zmiany.

Bezsprzecznie.

> Kwestia kremu z kukurydzy (a nie zupy, jak nazywa to właściciel Jes
            > z Burgera") - dziwi mnie fakt, że się nie przyjął skoro gościom smakował (może
            > podali z pleśnią, jak kukurydzę).

Trudno zeby sie przyjal, skoro wszyscy kucharze ktorzy pracowali w odcinku z Gessler, zostali zwolnieni/zwolnili sie.. ;)

A nowi nie umieli tego robic..
    • Gość: Otis Tarda I dobrze im tak, idiotom. IP: *.acn.waw.pl 13.09.10, 22:05
      Zachciało się lansu w głupiej tv, z restauratorką drugiej kategorii - to mają za swoje. Chlip, chlip, idę się w kąciku wzruszyć.
    • Gość: cc Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: *.kielce.vectranet.pl 13.09.10, 22:09
      dobre :)
      • Gość: menu karty z pozycjami poprzekreślanymi markerem IP: *.kielce.vectranet.pl 13.09.10, 22:10
        Nie podobało się jej również, że właściciele nie wydrukowali nowego menu. Zamiast tego gościom restauracji podawano karty z pozycjami poprzekreślanymi markerem.

CZY UWAZACIE, ze to moglo sie komukolwiek podobac? Takie menu to w barze na dworcu co najwyzej przystoi :-)
        • gburiaifuria Re: karty z pozycjami poprzekreślanymi markerem 14.09.10, 01:30
          Nie podobało się jej również, że właściciele nie wydrukowali nowego menu. Zamia
          > st tego gościom restauracji podawano karty z pozycjami poprzekreślanymi markere
          > m.

no wlasnie, przeciez to nawet samemu na komputerze mozna wydrukowac. W dzisiejszych czasach nic prostszego, to nie komuna, gdzie nie bylo farb, papieru, drukarek a zwlaszcza komputerow.
    • robsonrb niech ta baba rozliczy się ze swoich długów a ma 13.09.10, 22:10
      ich sama sporo wobec miasta - no ale koleżanka bufetowa jest prezydentem i z jednej partii tvn-u więc cicho sza - a w grę wchodzą dziesiątki tysięcy za niepłacone czynsze za lokale min. przy senatorskiej i na starówce.....wstrętny fałszywy babsztyl!!!!
      • Gość: mieszkaniec LU Re: niech ta baba rozliczy się ze swoich długów a IP: *.chello.pl 13.09.10, 22:21
        Pani Gessler nie ma czego szukać w Warszawie więc wybrała prowincję do promowania swoich poglądów. Nie przejmowałbym się bardzo jej zdaniem bo nie jest autorytetem kulinarnym. Zwykła, zawistna, zarozumiała, nieatrakcyjna kobieta.
        • Gość: Alef Re: niech ta baba rozliczy się ze swoich długów a IP: 188.33.159.* 14.09.10, 06:48
          No.

Jest tak podła że na jej widok nawet kukurydza pleśnieje ;>
        • Gość: behawior Re: niech ta baba rozliczy się ze swoich długów a IP: *.warszawa.mm.pl 16.09.10, 18:22
          Jak bym słuchała wypowiedzi właściela-drecha - podobne "argumenty"- który aby zrozumiał co sie do niego mówi, trzeba było bluznąć.Kto ci każe sypiać z Gessler.wyłącz telewizora jak uważasz że jest niekompetentna to ją wyzwij na pojedynek,kucharzy - nie myl restauratorzy bo to inna branża takie dwa w jednym.
      • Gość: tay Re: niech ta baba rozliczy się ze swoich długów a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 22:25
        TVN to syfiasta, kłamliwa i plastikowa telewizja z tendencyjnymi wiadomościami i filmami dla półgłówków.
        • Gość: Justyn Cała prawda w jednym zdaniu! Popieram IP: 109.243.147.* 14.09.10, 10:38
          TVN to przecież zbieranina komuchów, nie zapominajmy, na jakim kapitale wyrosło ITI - pl.wikipedia.org/wiki/Grupa_ITI
          Byli agenci bezpieki, konfidenci i inna swołocz. A programy TVN-u? Chodzi o maksymalne odmóżdżenie społeczeństwa i wmówienie mu, że gó... to czekolada. Wystarczy obejrzeć którykolwiek odcinek "TzG", papka dla bezmózgich mas, tyle że ludzie powoli dostrzegają, że są manipulowani tym pseudointelektualnym syfem i niedługo zarząd stacji odczuje poblask gołej dupy społeczeństwa wystawionej na znak protestu przeciwko ogłupianiu z premedytacją i notorycznemu obrażaniu inteligencji Polaków.
          • Gość: gonzo132 Re: Cała prawda w jednym zdaniu! Popieram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.10, 17:37
            >TVN to przecież zbieranina komuchów, nie zapominajmy, na jakim kapitale wyrosło ITI -...
            > Byli agenci bezpieki, konfidenci i inna swołocz. A programy TVN-u? Chodzi o mak
            > symalne odmóżdżenie społeczeństwa...

No, jak widać z twojego postu, odmóżdżenie się udaje doskonale :-)
      • Gość: Ola Re: niech ta baba rozliczy się ze swoich długów a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.10, 11:49
        To nie Ona lecz brat jej byłego męża ma długi wobec miasta. Noszą to samo nazwisko ale chyba nie uważasz, że powinna przez to je za niego spłacać?
      • Gość: ewa Re: niech ta baba rozliczy się ze swoich długów a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.12, 21:40
        niech ta kobieta pooddaje wszystkie długi , nie wiem czy zdaży za życia ,

a potem ocenia innych ,nawet za suknie nie była w stanie zapłacić, włascicielka butiku

wyżebrywała od niej te pieniądze lub suknię i na próżno.[
    • ciotka-ltd Buhahaha! Toc to przeciez Ramsey 13.09.10, 22:13
      'Po polskiemu'. Bankrut kucharz-restaurator z UK - ten polski program to wierna kopia jego Hell's Kitchens i innych z tej serii. Gesslerowa 'f-word' wzorem brytyjskiego pierwowzoru rzucac nie chciala, to przykopala w inny sposob.
      A kretynom z Lublina dobrze - kara za glupote, bo tego typu programy nie sluza temu by cienko przadacym delikwentom pomoc, ale by PROWADZACEGO WYKREOWAC.
      Starzejaca sie Gesslerowa chce sie przed emerytura wybic na 'celebrytke'. A naiwni za to placa:)
      • 7_of_9 zadarli z TVN, to mają za swoje... 13.09.10, 22:22
        robiąc tego hamburgera, powinni wszystko udokumentować na taśmie, żeby później obnażyć metody tego babsztyla.
        różnica między Magdą Gessler, a Martą Gessler, jest jak miedzy dniem i nocą.
        • ciotka-ltd Bo obie Gesslerki nie sa rodzina... 13.09.10, 22:34
          Masz racje - Marta to porzadna, ciekawa kobieta, a Magda to samokreujace sie wypacykowane stare pudlo, a malzonek ewidentny gangster - dobrana para nadetych chamow :)
          A z TVN zadzierac nie potrzeba - to taka formula programu: zgnoic ludzi, by swoja 'gwiazde' wypromowac. I jak w przypadku brytyjskiego Gordona i tu - jak czytam - mamy do czynienia z knajpiarzami-bankrutami:) Uczy Marcin Marcina...
      • senseiek Ty chyba nigdy nie widzialas ani "Kuchennych rew". 14.09.10, 00:40
        > 'Po polskiemu'. Bankrut kucharz-restaurator z UK - ten polski program to wierna
        > kopia jego Hell's Kitchens i innych z tej serii.

OMG. Ty chyba nigdy nie widzialas ani "Kuchennych rewolucji", ani "Hell's Kitchens"!

Przeciez te dwa programy, to calkowite przeciwienstwo!!

"Hell's Kitchens" to teleturniej dla szeregowych kucharzy w ktorym nagroda jest praca u Ramsey'a..
      • stereoclub Re: Buhahaha! Toc to przeciez Ramsey 14.09.10, 03:00
        Ten program o ratowaniu restauracji oblecial juz przed laty cala Europe i dotarl do Polski.
    • mokradla Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam w ... 13.09.10, 22:17
      Nie cierpię tego programu! Gesslerowa jest beznadziejna , sama u niej jadłam kotleta,który był surowy w środku:(
      • rk111 Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam 13.09.10, 22:26
        mokradla napisała:

> Nie cierpię tego programu! Gesslerowa jest beznadziejna , sama u niej jadłam ko
        > tleta,który był surowy w środku:(
        Bo to pewno był krwisty stek a nie kotlet ha ha ha , trzeba wiedzieć co się zamawia.
      • Gość: asdf i pewnie jeszcze wody do kieliszka Ci nalali? IP: 195.82.180.* 13.09.10, 22:41
        A ty zdziwiony byłeś, że to nie wino? :D
      • Gość: Gesslerowa Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: *.chello.pl 13.09.10, 22:41
        To był befsztyk, kretynko...
      • natalia.biel Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam 13.09.10, 22:59
        może to był stek? :)
      • Gość: kasia moze to byl tatar?? :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 23:02
      • w.s3 Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam 14.09.10, 06:32
        Ja też jak widzę Gessler to omijam z daleka.Najadłem się wstydu zapraszając znajomych na obiad. I jeszcze jakaś afera z niepłaceniem czynszu za Krokodyla na starówce. Pismaki za darmową wyżerkę będa piać peamy na cześć niesympatycznej podstarzałej "gwiazdy".
        • anmanika Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam 15.09.10, 08:36
          w.s3 napisał:

> Ja też jak widzę Gessler to omijam z daleka.Najadłem się wstydu zapraszając zna
          > jomych na obiad. I jeszcze jakaś afera z niepłaceniem czynszu za Krokodyla na s
          > tarówce. Pismaki za darmową wyżerkę będa piać peamy na cześć niesympatycznej po
          > dstarzałej "gwiazdy".

Afera jest z Adamem Gesslerem. Każda afera jest z jego udziałem. Magda jest chyba jego szwagierką.
      • Gość: beef steak Potrzeba troche czasu. IP: *.dip.t-dialin.net 14.09.10, 10:23
        > Nie cierpię tego programu! Gesslerowa jest beznadziejna , sama u niej jadłam ko
        > tleta,który był surowy w środku:(

Zakladam, ze chodzilo o wolowine.

Moze za jakies 10 lat w Polsce ludzie przestana sie dziwic. Jak widac, dzisiaj wzory kuchni anglosaskiej (steak) sa w Polsce niezbyt znane.

Dla informacji: nie wszystko musi byc w calosci wysmazone; wrecz przeciwnie: stopien usmazenia "medium rare" jest dosc popularnym sposobem przyrzadzenia wolowiny. Przynajmniej w krajach anglosaskich i w Niemczech.

• Gość: Justyna A klienta zapytać o preferencje to nie łaska? IP: 109.243.147.* 14.09.10, 10:47
          Jak klient zamawia, powiedzmy, steka, to chyba psim obowiązkiem kelnera jest zadanie pytania: "jak wysmażony", czyż nie? Mówimy o knajpie madame Gessler, gdzie obsługa nie opiera się chyba na przyjęciu zamówienia bez dodatkowej inwencji obsługi w postaci doradztwa w zakresie menu i ustalenia każdorazowo, czy klient woli mięso mocno, czy słabo wypieczone? Bo jeśli się mylę, to po cholerę zostawiać pół pensji u tej baby, skoro identyczne klimaty można zaobserwować w barze mlecznym tyle, że za 10 razy mniej z portfela.
          • Gość: gość Re: A klienta zapytać o preferencje to nie łaska? IP: *.xdsl.centertel.pl 14.09.10, 15:17
            jak cię nie stać to nie chodź

btw, twoim "psim obowiązkiem" jest powiedzieć, co byś zjadła, a nie potem mieć pretensje do wszystkich na około, ale rozumiem, że jesteś moim ulubionym typem "płacę, to wymagam" :D
    • xoxim Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam w ... 13.09.10, 22:20
      Bledem tych chlopakow bylo to, ze nie sluchali dobrych rad Gessler. O ile jeden z nich byl w miare otwarty na nowosci i zmiany, o tyle ten drugi - lysy juz nie, od poczatku wszystko negowal co ona mowila!Nawe cebuli nie chcial wziac do ust... no to nie bawimy sie w restauracje! Chlopaki powinni troche posluchac doswidczonej osoby, ktora od lat siedzi w tej branzy w przeciwienstwie do nich, ktorzy dopiero sie ucza tego biznesu.

Szkoda chlopakow tym bardziej, ze widac, ze sporo kasy wsadzili w lokal i wystroj!!!
      Wiele razy przechodzilem obok tego lokalui zastanawialem sie zeby go zobaczyc w srodku, pojsc ze znajomymi. Ale po zobaczeniu BRUDNEGO grilla juz tam nie pojde! nie dzieki po prostu nie bede ryzykowac zdrowia i zycia.

Nie twierdze, ze TV nie mogla czegos czegos w innym swietle, ale ludzie badzcie troche otwarci na rady i sugestie!, tym bardziej, ze pretendujecie, zeby prowadzic restauracje Amerykanska - czyli synonim otwartosci.
      Powodzenia! w kazdym razie
    • ami_lii Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam w ... 13.09.10, 22:22
      Pan "właściciel" ma na co zasłużył. Nawet jeśli na codzień jest chamem, gburem itp. to na umówiony przecież program mógł sie powstrzymać. Większego chama jak on to nie widziałam. Drugiemu z braci z kolei współczuję, bo ten wygląda na rozsądniejszego ale widać że braciszek go do głosu nie dopuścił. Może gdyby tak pana Bogdana wyrzucić a brata obsadzić jako szefa, to by sie dało coś z restauracją zrobić.

A teraz kilka pytań do któregoś z panów :

1. Jak często kucharze myją ręce? Muszę przyznać że kucharz wyjmujący potrawy gołymi rękami, czy robienie sałatki bez chociażby foliowych rękawiczek mnie przeraziło.
      2. Czy cała poprzednia załoga nie została przypadkiem wywalona za właśnie stwierdzenie że szef im nie płaci? Trochę to dziwne że nagle została wymieniona cała ekipa.
      3. Czy sprawa "palenia trawki" została gdzieś zgłoszona? W końcu jak cała ekipa paliła, to powinny być jakieś dowody.
      4. Czy wiedzą panowie że jak narazie jesteście JEDYNĄ restauracją W CAŁEJ POLSCE, która zignorowała rady pani Gessler co skończyło sie jak widać? Nawet Czarcia Łapa podobno radzi sobie już dużo lepiej.

• 4litery Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam w ... 13.09.10, 22:29
      "...i nieprawda, że dach w lokalu przeciekał, tym bardziej że prawie nie padało"
      • karina_z78 Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam 14.09.10, 09:34
        Nie przepdam specjalnie z Panią Gessler, zachowuje sie często niezbyt kulturalnie, ale właściciele tej returacji Jesz Burger, też mi się nie podobali. Szczególnie ten jeden miał podejście "Mamy darmową reklamę w telewizji, ale i tak będziemy robic swoje". Myśleli, że zbiją kasę przez program w TVN-ie. Myślę, że dostali w zamian za swoje zachowanie (i wobec programu i wobec pracowników) to, na co zasłużyli. Po co zapraszali Gessler, jak i tak jedne z właścicieli zawsze był na nie. To co to miała być za rewolucja!
        Teraz płaczą, ze nie maja klientów, ale czy sami nie przyczynili się do tego.
        Myślę, że te kontrole też sa całkiem uzasadnione.
        Myślę, że jak podpisywali umowę z TVN, to mieli świadomość, że jak się nie dostosują, to cała Polska będzie to widziała. Nie wiem, co oni sobie mysleli!
    • rrosemary Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam w ... 13.09.10, 22:29
      Nie oglądałam programu (ale może mi się uda załapać na powtórkę), ale to co w artykule mi chyba wystarczy....
      1. podali jej nieświeżą kukurydzę na początku (i to właściciel śmie twierdzić, że dobrze się stało bo kucharze będą chcieli zamawiać coś lepszego?! to jakim on jest szefem, że nie panuje nad pracownikami i jakim biznesmenem, że nie szanuje klienta?)
      2. menu poskreślane chodziło po stołach kilka tygodni, bo były zmiany kadrowe...(to już wystarczyło zrobić w wordzie i zalaminować...albo samemu pojechać do drukarni, nie mówiąc o tym, że częste zmiany kadrowe oznaczają złego pracodawcę)
      3. spóźnianie się z wypłatą "nie trzy miesiące, a kilka tygodni" - żenujące, kilka tygodni to od 3 do 10 czyli od miesiąca do....trzech miesięcy właśnie, w ogóle spóźnianie się z wypłatą to skandal, ciekawe, czy sam sobie też nie miał z czego wypłacić...

żenujące.
    • antypo-lityk Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam w ... 13.09.10, 22:30
      Kochany Lublinie!
      Jeśli zapraszacie taką świnię to dobrze wam tak! To trzeba wiedzieć trochę więcej o tej żałosnej damie, żeby ją wpuszczać do swego domu!
    • ulanzalasem Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam w ... 13.09.10, 22:32
      Złośliwość ludzi nie zna granic...Gessler widać chciała pokazać "kim" to ona nie jest xD No i pokazała...słomę wystająca z butów ;)
      • Gość: m Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam IP: *.centertel.pl 13.09.10, 23:00
        czy Gessiler to ta lady, ktora prowadzi lokal "u kucharzy", w ktorym brud mozna scierac niemal z kazdego mebla i sciany. Gdzie podaje sie potrawy z przepalonych garnkow, nie ma klimatyzacji, a obsluga jest arogancka. Nie mowie, ze Ci z Lublina sa jacys lepsi, bo nigdy tam nie bylem. Niestety, mialem okazje odwiedzic dawny "u kucharek", potem "u kucharzy" i zastanawiam sie, jak w centrum stolicy, takie g... moze funkcjonowac. W zasadzie to tyle w tym temacie.
        • kwiat_paproci Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam 14.09.10, 00:20
          Nie, to akurat nie jest jej lokal, wiec sie niepotrzebnie naprodukowales ;D
    • Gość: Belzebub Widać pani Gessler nie była w chińczyku na placu Z IP: 91.189.72.* 13.09.10, 22:33
      Widać pani Gessler nie była w chińczyku na placu Zbawiciela w Warszawie, tam to dopiero mięso śmierdzi trupem ;)
      • pete_waw Re: Widać pani Gessler nie była w chińczyku na pl 14.09.10, 02:43
        Gość portalu: Belzebub napisał(a):

> Widać pani Gessler nie była w chińczyku na placu Zbawiciela w Warszawie, tam to
        > dopiero mięso śmierdzi trupem ;)
        czyżby nie znała się na chińskiej kuchni ??:)
    • mirecki_wwa Gessler usiłuje naśladować innych 13.09.10, 22:34
      Oglądam od czasu do czasu popisy pani G i jako właściciel knajpki zastanawiam się nad kilkoma rzeczami. Po pierwsze kto normalny wpuszcza panią G z takim "pudlem" na głowie do kuchni?
      Po drugie czy widzieliście kiedyś kucharza z taką ilością biżuterii na palcach?
      Nawiązując do omawianego odcinka to:
      po pierwsze uczono mnie, że najlepsze hamburgery robi się z rozbratla wołowego, który charakteryzuje się kruchością i odpowiednią "kleistością" po zmieleniu
      po drugie kto normalny wystawia lodówkę z mięsem na ulicę? Pierwsza wizyta ukochanego sanepidu kończy się mandatem za niewłaściwe przechowywanie mięsa
      po trzecie zaczynając "zabawę" z mediami należy pilnować aby w umowie był zapisany punkt o kolaudacji (dopuszczeniu materiału tak jak autoryzacja wywiadu)
      Nie wnikam w jakość pracy kuchni nie oceniam jedzenia, nie komentuję postępowania właścicieli każdy prowadzi knajpę jak umie i jak chce. Uważam natomiast iż to nie pani G (która nie jest zbyt kochana w środowisku warszawskich restauratorów a i kilka własnych lokali doprowadziła do ruiny) jest winna a właściciele, którzy połaszczyli się na "tanią" reklamę. Panowie myślę i wiem z doświadczenia, że duża porcja dobrego żarcia w rozsądnej cenie obroni się zawsze a przy stworzeniu ciepłego i ciekawego klimatu lokal z czasem stanie się oblegany.się
      • Gość: ana Re: Gessler usiłuje naśladować innych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 23:09
        Niestety TVN nie zgadza się na kolaudacje materiału... żadnego programu. Z wiadomych przyczyn.

Co do fryzury i biżuterii, dzisiaj oglądałam na vod ten odcinek, też mnie to zaczęło zastanawiać, ale przecież Pani G w czepku sie nie pokaże.
        • gonder Re: Gessler usiłuje naśladować innych 14.09.10, 01:48
          Dajcie już spokuj tej kobiecinie - może ma jakiś kompleks albo sama nie bardzo się w kuchni czuje. Jakiś gość napisął że kilka swoich lokali doprowadziła do ruiny. Jak tak gotuje jak wygląda to wcale się nie dziwię! Babka pojechała po bandzie ale trudo ja takie knajpki lubię - od 37 lat jem wszystko co się rusza i na drzewo nie ucieka, lakarza odwiedzam tylko z okazji badań okersowych, zdrowie dzięki Bogu mam końskie a jak ktoś chorowity i pałamany to i kefir mu zaszkodzi. Sam gotuję tak, że jakby to Gessler zobaczyła to by się chyba rozpłakała albo mnie tępym nożem zadźgała. Dużo się ruszam (pływam, chodzę po górach, jeżdżę na rowerze) myję się w raczej chłodnej wodzie a w zimię śpię zawsze przy otwartym oknie i zakręconych kaloryferach. To moja prywatna recepta na zdrowie!
    • iceberg09 Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam w ... 13.09.10, 22:34
      "Hamburger był przygotowany specjalnie dla niej, z polędwicy wołowej, tak jak chciała wprowadzić w naszym lokalu." - no nic dodać nic ująć - specjalnie dla pani M.G. z polędwicy! a dla tłumu? Ze szczura?
      • olias Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam 14.09.10, 01:12
        a nazabawniejsza jest mentalność 'beznesmena" który nawet nie pojmuje że sam sobie wystawia świadectwo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka