pittuz 09.10.11, 22:51 patrząc na wyniki wyborów na Lubelszczyźnie to bliżej nam niestety do Białorusi niż do jakiegokolwiek innego cywilizowanego kraju - klechistan i tyle ;-( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
on1950 Pis wygrywa u nas. 37,9 proc. wybory na żywo 09.10.11, 22:59 Platforma ma tragiczny wynik bo: -centrala partii kompletnie olewa ten region wraz z premierem który przyjezdza do lublina po cichu - lubelszczyzna z miast to w zasadzie tylko lublin reszta to prowincja, a to przekłada się na głosy. Miasta głosują na Po , teren na Pis. Lubelszczyznie ewidentnie brakuje miasta 150-200 tys które zmieniłoby obraz regionu - bardzo słaby lider regionu i bardzo słaba jedynka -sukcesy jak porażki - s-17 wywalczona przez ludzi, terminal lotniska zmniejszony po cichu w aroganckim stylu. Tym Po mogło wiele ugrać a straciło - poprzedni liderzy gilowska i palikot bardzo nabruzdzili PO i Lubelszczyzna za to płaci Zobaczymy jak było w Lublinie jesli tu PO przegrało to nie ma o czym mówić wystarczy milczec i opuścić głowę Odpowiedz Link Zgłoś
przemek-leniak biorac to pod uwagę uważam że 09.10.11, 23:03 PO ma wynik fantastyczny wręcz. na ich miejscu otwierałbym szampany (mogą być pseudoradzieckie z AMBRY) Odpowiedz Link Zgłoś
on1950 Polska na pół 09.10.11, 23:12 Zagłosowały duże miasta znów Polska na pół....na mazowszu PO Pis 37 na 33, nie znam wyników z łódzkiego. Trudno mówić o naszym regionie pro Pis raczej anty PO. w świętokrzystkim, lubeslkim, małoposlkim, podlaskim, mazowieckim,pokarpackim i pewniełódzikm pis ma 30-kilka do ponad 40 % Odpowiedz Link Zgłoś
tacx Re: biorac to pod uwagę uważam że 10.10.11, 06:05 powiedzcie mi mieszkańcy zacnego grodu czy pienkno joanno weszło do sejmu czy nie weszło i cy dalej bede zmuszony słuchać jej myśli tak pienknych jak jej lico ? Czy też może lublinianom opadły klapki z oczu i uwolnili rodaków i niektórych zbałamuconych posłów od widoku tej cwanej liszki? Szczecin pono mocno przymierzył się do pozbycia się Napieralskiego ale raczej nie wyszło... może w lublinie udało się z Muchą? Odpowiedz Link Zgłoś
london13 Re: Pis wygrywa u nas. 37,9 proc. wybory na żywo 10.10.11, 01:48 dziwi Cię to? PO ma w dupie ten ciemnogród, bo nie ma tu żadnego poparcia. Sami się na to skazaliśmy. Zamiast słuchać cwaniaków w sutannach trzeba było głosować jak większość na wygranych. Kto nam coś da? Pis? Psl? Z czego? Może z własnej kieszeni... heh.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaro Re: Pis wygrywa u nas. 37,9 proc. wybory na żywo IP: *.nplay.net.pl 10.10.11, 07:32 zapomniales dopisac, ze: - Lubelskie PO jest zarazone nepotyzmem i kolesiostwem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-k Re: Pis wygrywa u nas. 37,9 proc. wybory na żywo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.11, 09:47 Uważam, że Platforma jak na "zasługi" dla naszego regionu osiągnęła niebywały sukces. Przewidywałem dużo gorszy wynik. Wystawienie na jedynkę "Bukietową" i umieszczenie na liście byłego kopacza piłki, mieszkańca podwarszawskiego Konstancina było zapowiedzią tego wyniku. Nie zgadzam się, że słabe wyniki PO to zasługa Gilowskiej i Palikota. Co by o nich nie powiedzieć to na tle bezbarwnych lubelskich polityków to prawdziwi giganci. Zresztą ta pierwsza obecnie jednoznacznie wspiera PiS a drugi osiągnął niebywały sukces wprowadzając swój RP do parlamentu. Bardzo się z tego powodu cieszę i mam nadzieję, że znajdzie się w Sejmie pani Zofia Popiołek, na którą oddałem swój głos. Odpowiedz Link Zgłoś
maximus.cosma Re: Pis wygrywa u nas. 37,9 proc. wybory na żywo 10.10.11, 13:28 Niestety to będzie miało ciąg dalszy. Skoro Lubelszyzna jest dla PO spalona, to nie należy spodziewać się centralnych inwestycji w regionie. Jeszcze trochę i to będzie Polska C. Odpowiedz Link Zgłoś
on1950 Po sama sobie winna 09.10.11, 23:03 Wystarczy popatrzeć na Małopolske - DRUGI WYNIK !!!!!!! Pis w polsce....tam gdzie PO zlała region są wyniki -małoplska zabrane euro, zabrana kasa na wschodnia obwodnice krakowa, słabi liderzy, rozbita partia, stagnacja miasta - Podkarpacie - to Pisowskie Pomorze, tu moga być drogi ze zlota nci to nie zmieni - Podlaskie, Świętokrzyskie - regiony podobnie zlane przez PO pod względem inwestycji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motyla noga Człowieku, to geografia IP: *.xdsl.centertel.pl 10.10.11, 01:44 To nie PO, a geografia zlewa ścianę wschodnią pod względem inwestycji. Nie wiem, jakie inwestycje akurat w Podlaskiem sobie wyobrażasz, żeby miały większy sens ekonomiczny, niż takie same inwestycje lokowane w centrum lub na zachodzie Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-k Re: Człowieku, to geografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.11, 10:00 To, ze prywatni inwestorzy wybierają zachodnie i centralne regiony Polski może nie dziwić. Ale to, że rząd olewa wschodnie regiony Polski już jest nie do wytłumaczenia. Wystarczy przypomnieć sobie niemieckie inwestycje na terenach byłego NRD, hiszpańskie w Andaluzji (np. EXPO i pierwsza linia AVE - szybkiej kolei), Włoskie na południu (np. fabryka Fiata w Pomigliano d'Arco) czy francuskie w departamentach zamorskich aby uznać regionalną politykę polskiego rządu co najmniej za dziwaczną, aby nie powiedzieć szkodliwą. Odpowiedz Link Zgłoś
raverpl Pis wygrywa u nas. 37,9 proc. wybory na żywo 09.10.11, 23:14 No tak - tradycyjnie "ciemnota" zagłosowała na partię wodza Jarosława. Wstyd mi za was bo pochodzę z Lublina, wiecie jak was nazywają w Polsce? Lublin już od dawna to ciemnogród, żadnych inwestycji - a jak myślicie dlaczego? Jeśli głosujecie na partię wodza to zapomnijcie o jakichkolwiek inwestycjach w tym mieście, mało tego powinni wam zabrac wszystkie fundusze na drogę S17, wy poprostu jej nie potrzebujecie. Za kilka lat nic w tym Lublinie nie będzie, a mi wcale nie będzie was szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubelski Jeśli chodzi o inwestycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.11, 23:18 To powiem tak: Lublin jest dużo bardziej tranzytowym w znaczeniu międzynarodowym, miastem niż Sroruń i Srańsk. Ale czy to PO, czy PIS, nie sprzeciwią się zmowie, że inwestycje drogowe w pierwszym rzędzie na terenach poniemieckich. Odpowiedz Link Zgłoś
london13 Re: Jeśli chodzi o inwestycje 10.10.11, 01:49 mania wielkości i spiski. I dupa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motyla noga Re: Jeśli chodzi o inwestycje IP: *.xdsl.centertel.pl 10.10.11, 01:54 To mów sobie, jak chcesz. Ale jeżeli wydaje ci się, że największe polskie portem powinny być w Hamburgu i Rotterdamie, a nie w Trójmieście, to chyba jednak pobłądziłeś. I kiedy zaczynasz pieprzyć o zmowach, dajesz najlepszy dowód słuszności poglądu, że nie ma co sobie zawracać dupy ścianą wschodnią, bo i tak jest niereformowalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tu i teraz Re: Pis wygrywa u nas. 37,9 proc. wybory na żywo IP: 62.244.129.* 10.10.11, 09:36 Jak ci się nie podoba ten "ciemnogród" w Lublinie, to wypad do Brukseli. Stokroć wolę ten "ciemnogród", niż takich "jasnogrodzian", jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Pis wygrywa u nas. 37,9 proc. wybory na żywo IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.11, 20:56 Nam już dziś jest tylko Ciebie szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-k Re: Pis wygrywa u nas. 37,9 proc. wybory na żywo IP: 91.123.169.* 10.10.11, 23:04 Pomimo, iż PO olała nasz region wystawiając dramatyczną"jedynkę" to sukces PiS-u nie jest aż tak oczywisty. PiS z okręgu lubelskiego wprowadził 6 posłów. Koalicjanci PO i PSL też 6 posłów i dodatkowo RP i SLD 3 posłów. Czyli pomimo, że nie jest dobrze to nie jest tak źle jakby się niektórym wydawać mogło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annaa Re: Pis wygrywa u nas. 37,9 proc. wybory na żywo IP: *.lublin.eu 11.10.11, 08:46 Ci, którzy na Lubelszczyźnie glosowali na PiS to patrioci, prawdziwi Polacy, dla których honor znaczy wiele więcej niż pieniądze, nie mam wielu rzeczy i raczej już mieć nie będę ale mogę bez odrazy patrzeć w lustro i oby tak dalej, tak mi dopomóż Bóg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-k Re: Pis wygrywa u nas. 37,9 proc. wybory na żywo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.11, 10:54 Dobrze, że wśród tych niewielu rzeczy masz lustro. Problem w trym, że pewnie w tym lustrze widzisz tylko to, co chcesz zobaczyć, a nie widzisz tego co bardzo chciałbyś ukryć... np. buczącej, gwiżdżącej twarzy prawdziwego patrioty na cmentarzu. warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,10045950,Gwizdy_i_wyzwiska_na_Powazkach__Mimo_prosb.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sexsowny zenon PO jedną rzecz bez wątpienia osiagnęło IP: *.lublin.mm.pl 09.10.11, 23:20 > patrząc na wyniki wyborów na Lubelszczyźnie to bliżej nam niestety do Białorusi > niż do jakiegokolwiek innego cywilizowanego kraju - klechistan i tyle ;-( Jednak PO udało się osiągnąć podstawowy cel, tzn. w wyborcach wypracować przeświadczenie że jeśli chcą być inteligentni, mądrzy, nowocześni (takie popularne ostatnio słowo) to wystarczy że zagłosują na nich. W praktyce można mieć zastrzeżenia co do intelektu takich wyborców. W każdym razie ciekawi mnie którzy kto ze starych posłów dostał się do sejmu. Ciekawe jaki procent tych samych oszołomów wyleciał (z racji tego że tacy politycy jacy wyborcy to skład się niewiele zmieni:/) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: PO jedną rzecz bez wątpienia osiagnęło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.11, 07:20 że nie ma co sobie zawracać dupy ścianą wschodnią, bo i tak jest niereformowalna. W latach II Rp wypracowano bardzo dobry program poprawy warunków cywilizacyjnych wschodnich terenów ówczesnego państwa. Niestety, po wojnie do niego nie wrócono - inne były warunki, i nagle okazało się, że to Śląsk i Gdańsk sa najważniejsze. Jeżeli chcesz, zeby Ściana Wschodnia sie zreformowała, to zacznij traktować jej mieszkańców jak ludzi. Nie jak stado małp którym mozna zamachać przed nosem marchewka czy innym bananem na kiju. Bo to własnie takie traktowanie sprawia, ze sa takie a nie inne wyniki wyborcza - po prostu jakoś trudno uwierzyc w te wszystkie bajki o rządowych sukcesach, serwowane przez Gazetę W. Na koniec jeszcze napiszę, ze bawi mnie ten podział ze na "PiS głosuje ciemnota, a na PO - sami mądrzy i oswieceni" (najwyżej ci, co nie potrafią sami myśleć). Sam wynik PO w naszym mieście - wchodzi Mucha. Prosze mnie nie przekonywać, że wybór Muchy jest dowodem wielkiej mądrości wyborców PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Baranowski Nie dziwi mnie przegrana PO w lubelskim IP: *.nplay.net.pl 10.10.11, 00:02 Jestem sympatykiem PO, ale po zobaczeniu listy z panią Marek na "1" to bardzo długo się zastanawiałem czy na nich głosować. Uważam że po wyrzuceniu przez Tuska pani Gilowskiej i po kilku innych aferach lubelska PO to w większości miernota. Nie mamy liderów z prawdziwego zdarzenia, bo przecież chłopiec machający wibratorem, pani z ładna buzią czy bukieciarka na takie miano na pewno nie zasługują. No można powiedzieć: jaki region tacy liderzy, ale jednak mam żal do Tuska (chociaż nawet go lubię i cenię) za wyrzucenie pod byle pretekstem pani profesor, za nie zrobienie w lubelskiej PO porządku z Palikotem , Piątkiem i im podobnych, a na koniec zafundowanie nam "1" z której śmiała się cała Polska. A pan Donald się pyta: "czy mamy kompleksy?" tak mamy kompleksy, bo ja się wstydzę że Lubelszczyznę stać tylko na taką "1" i na takich reprezentantów. Wiec niech się nikt nie dziwi że PiS na Lubelszczyźnie wygrywa, bo tak naprawdę to po prostu nie ma z kim przegrać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Nie dziwi mnie przegrana PO w lubelskim IP: *.paradowski.pl 10.10.11, 06:54 bo tu jest teren patriotyczny, a nie zaprzański Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: Nie dziwi mnie przegrana PO w lubelskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.11, 07:11 Jeśli głosujecie na partię wodza to zapomnijcie o jakichkolwiek inwestycjach w tym mieście, mało tego powinni wam zabrac wszystkie fundusze na drogę S17, wy poprostu jej nie potrzebujecie. Przeraża mnie takie podejście, taka mentalność. Dać swoim. Swoim przede wszystkim, swoi na pierwszym miejscu. Nie-swoi moga zdychac z głodu, odebrac im wszystko, nawet to co juz mają. Jak czytam takie głosy, to sie cieszę, że nie głosowalam na te zas*aną PO. Bo ja mam swoija godność, i nie popre tego, kto traktuje mnie jak szmatę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sexsowny zenon Re: Nie dziwi mnie przegrana PO w lubelskim IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.11, 07:46 > Jeśli głosujecie na partię wodza to zapomnijcie o jakichkolwiek inwestycjach > w tym mieście, mało tego powinni wam zabrac wszystkie fundusze na drogę S17, w > y poprostu jej nie potrzebujecie. To jest droga folkatko właśnie zaściankowe myślenie. Autor tego tekstu, zapewne oddany wyborca PO, uważa się za inteligenta i nowoczesnego europejczyka (tu powiem że uwielbiam słowo nowoczesny we wszystkich jego odmianach:)). Niestety przy prostej wypowiedzi wychodzi z niego zwykły intelektualny dewiant:). Zresztą zwróć uwagę o czym mówiono podczas kampanii i czym ludzie się podniecali. Jakakolwiek dyskusja merytoryczna jest niezwykle utrudniona, bo jak się pełowca spytasz o osiągnięcia peło to wyjedzie z kaczorzystami a jak pisowca o pis to wyjedzie z tuskomłotami:). Śmiać mi się chce jak niski iloraz inteligencji ma większość wyborców:). Odpowiedz Link Zgłoś
dzemski Re: Nie dziwi mnie przegrana PO w lubelskim 10.10.11, 08:35 brawo, świetny głos folkatko. Także nie głosowałem na ludzi, którzy paroma inwestycjami w ostatniej chwili chcieli nas kupić. Do tego zaśmiecili totalnie miasto swoimi mordami na plakatach. Nie powiem, głosowałem na nich w poprzednich wyborach, ale teraz powiedziałem "sprawdzam" i sprawdziłem. Lubelskie PO to miernota i tona mułu i nie dziwię się, że ma takie niskie poparcie w tym regionie. Tylko się wybiją na stołki do centrali to natychmiast zapominają kto ich wybrał. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek-leniak coś się ci zmieniło Agata 10.10.11, 09:24 dostrzegam jakaś zmianę... ale Tekturę dalej lubisz szyje swoja dałabyś podciąć a i piersi za nią nadstawiasz prawda? oj kochaneczko przyjaciółko moja: Szyja twoja jako wieża Dawidowa z obronami wystawiona, w której tysiąc tarczy wisi, i wszystka broń mocarzów. Obie piersi twoje jako dwoje bliźniąt sarnich, które się pasą między lilijami pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Nic sie nie zmieniło 10.10.11, 21:54 NIc mi sie nie zmieniło. zqawsze uważałam sie za punkówe, i co za tym idzie - byłam krytyczna wobec władzy. Natomiast moje zangażowanie w ESK i ogólnie pozytywna ocena miejskiej polityki kulturalnej w ostatnich latach sprawiła, że zacząłes mnie uważać za lizusa i dupowłaza, alre to już inna historia. Natomiast stosunek swój do "T" wyjasniałam Ci wiele razy, i nie będę kontynuwowac tego tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Nie dziwi mnie przegrana PO w lubelskim 10.10.11, 11:37 PiS to lewacki katolicyzm, więc to teren katolicki, a nie patriotyczny. Niemniej znowu przegrałeś jak zresztą przewidziałem hehe Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Nie dziwi mnie przegrana PO w lubelskim 10.10.11, 11:47 wielowiekowy wpływ wiatru ze wschodu zaraził nas, Polskę B mentalnością chłopa ruskiego, który wierzy, że na nic nie ma wpływu a od myślenia jest car i pop. Pop i car wiedzą co dla niego jest najlepsze a nie on sam. Nie będzie stawiał żądań, nie będzie wymagał ani upominał się, czyli chłopskie kunktatorstwo społeczeństwa i jego lokalnych przedstawicieli. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Nie dziwi mnie przegrana PO w lubelskim 10.10.11, 14:20 tylko cara i popa zastąpił ksiądz, ale masz rację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: Nie dziwi mnie przegrana PO w lubelskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.11, 07:23 Adamie Baranowski - popieram w całej pełni. Niestety, PO dająć taki a nie innym zestaw kandydatów strzeliło sobie w stopę. Niech teraz nie płaczą. A fani PO niech nie maja do mnie pretensji, że nie zagłosowalam na Bukieciarę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dth Re: Nie dziwi mnie przegrana PO w lubelskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.11, 07:34 Kuźwa... Mucha, Kruk, gąsior... kto to głosuje na całe te durne nieloty. jedna wykłada na Kul a jednocześnie ma gacha, jest za liberalizacją ustawy antyaborcyjnej i jest za brakiem pewnych świadczeń dla 80 latków, druga łazi pijana po sejmie, trzecia jak idiotka wręcza kwiatki Grabarczykowi... I one wszystkie wchodzą do sejmu. normalnie ręce opadają. Nie wiem ile trzeba mieć ilorazu aby postawic krzyżyk przy tak skompromitowanych osobach??? Palikot jest jaki jest ale przynajmniej nie ściemnia i ma jakiś talent, wiedzę a te to tylko albo paprotki albo idiotki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: Nie dziwi mnie przegrana PO w lubelskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.11, 07:37 Nie wiem ile trzeba mieć ilorazu aby postawic krzyżyk przy tak skompromitowanych osobach??? Najgorsze jest to, że wystawienie tych osób to dowód na lekceważenie swoich wyborców przez obydwie główne partie. Ci zaś ochoczo temu przyklaskują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dth Re: Nie dziwi mnie przegrana PO w lubelskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.11, 07:47 innych to chyba nie było. To tak naprawdę drugi garnitur. Mucha jest wychowanką palikota (kolejny kasiasty na rozkładówce kariery tej jakże ultrakatolickiej wykładowczyni kul), kruk to polityczna córa Jarosława, a Gąsior to przecież desant Grabarczyka. No i jeszcze dodajmy cud napieralskiego o którym nie wiadomo nic oprócz tego że ma wałki na biodrach i małe cycki i to będzie obraz tego jakie kobiety rządzą tym regionem. Obciach normalnie. A co z Sierakowską? jedyna kobieta z jajami w tym towarzystwie ale SlD to już trup a ona też już na aucie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gąsior Re: Nie dziwi mnie przegrana PO w lubelskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.11, 21:12 Gąsia to nie desant grabarczyka najpierw sprawdź kto to organizował a potem gadaj głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Kłopotek Re: Nie dziwi mnie przegrana PO w lubelskim IP: *.xdsl.centertel.pl 10.10.11, 07:48 w Lublinie zawsze będzie wygrywał PiS bo wszyscy otwarci na świat i z glową na karku już z pogrążonego w marazmie Lublina wyjechali...więc glosują gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sexsowny zenon Re: Nie dziwi mnie przegrana PO w lubelskim IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.11, 07:55 Palikot jest jaki jest ale przynajmniej nie ściemnia i ma jakiś talent, wiedzę > a te to tylko albo paprotki albo idiotki. I tu ukłony dla Tymochowicza. Zrobił z Palikota dziewicę parlamentarną:). Otóż Palikot był w sejmie i był szefem ważnej komisji i co ważne g.wno zrobił. Palikot to jedna wielka improwizacja, taki polityczny kameleon. Jak trzeba to będzie katolicki a jak akurat w społeczeństwie będą nastroje antyklerykalne to i on taki będzie. Nie zdziwię się jak za kilka lat znowu na topie będzie bycie katolem i pan Palikot również dozna spotkania z Bogiem:). W każdym razie z jednego dobrze że się dostał, szkoda tylko że PJN (aczkolwiek to stara gwardia:)) i Nowa Prawica (tu podziękowania słać trzeba także dla PKW:)) zostały odstrzelone:). Zawsze trochę nowego spojrzenia na rzeczywistość by się przydało również i z prawej, konserwatywno-liberalnej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman chyba się mylisz sexowny zeniu IP: *.centertel.pl 10.10.11, 13:44 "Palikot był w sejmie i był szefem ważnej komisji i co ważne g.wno zrobił" - zrobił co mógł: pokazał syf i idiotyzmy. A że platftuski nie dali sobie pchać paluchów w oczy ( wszak rządzą) to co mógł zdziałać? M.in. dlatego olał PO. Troszkę realizmu zeniu. Realizmu i obiektywizmu. Po co, dlaczego zmieniono szefa Komisji? Z powodu świńskiego ryja czy też plastikowego kutasa? Naiwny jesteś. Należało komisję wygasić i uczyniono to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sexsowny zenon Re: chyba się mylisz sexowny zeniu IP: *.dynamic.mm.pl 10.10.11, 22:49 Pozwolę się nie zgodzić. Co takiego pokazał? Jaki syf i idiotyzmy nam ukazał? Generalnie każdy polityk tłumaczy się że zrobił tyle ile mógł. W pewnym momencie cały czas brylował w mediach co oznacza, że w komisji to się nie napracował. Po co, dlaczego zmieniono szefa Komi > sji? Z powodu świńskiego ryja czy też plastikowego kutasa? Moim zdaniem tak, ponieważ PO jest partią typowo PRowską i wówczas jego zachowania były złe z punktu widzenia pijaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-k Re: chyba się mylisz sexowny zeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.11, 10:35 Ależ Palikota nie zawieszono po konferencji z wibratorem, czy też świńskim ryjem. (Tak na marginesie to miał "świętą" rację!) Zrobiono to znacznie później, po tym gdy oskarżył posłankę Gęsicką o prostytucję polityczną. Ironia tej sytuacji polegała na tym, że i w tym wypadku Palikot miał rację. Gęsicka dla celów propagandy partyjnej świadomie i z premedytacją manipulowała faktami. Niestety "świę...liwej" klasie politycznej i mediom wygodniej było interpretować zwrot "prostytucja polityczna" jednoznacznie jako sprzedawanie du..y pod czerwoną latarnią niż jako przenośni oznaczającej działania sprzeczne z moralnością lub przyjętymi zasadami postępowania, wykonywane z pełną świadomością w celu osiągnięcia korzyści partyjnej. politbiuro.gazeta.pl/politbiuro/1,85402,6148671,Kto_ma_racje__Gesicka_czy_Palikot__Sprawdzilismy.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sexsowny zenon Re: chyba się mylisz sexowny zeniu IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.11, 12:54 Ok, tyle tylko że to negatywnie wpływało na politykę pijarowską peło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lbn Re: Nie dziwi mnie przegrana PO w lubelskim IP: *.vlan79.nemes.lubman.net.pl 10.10.11, 11:35 święta prawda Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos W okręgu lubelskim rządzą kobiety wybory na żywo 10.10.11, 08:22 Prawo i Sprawiedliwość tradycyjnie zwyciężyło w województwie lubelskim. Platforma Obywatelska zebrała w województwie lubelskim 22,2 proc. głosów. ...I tu mamy całe meritum sprawy: wszyscy zabiegają o głosy wyborców, tylko nie PiS. PiS wciąż walczy z tym krajem oraz jego obywatelami...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
pavel.zielinski troche rozumiem ten wynik 10.10.11, 09:14 gdyby rządy PO traktowały lubelszczyznę ciut przychylniej - chodziby w połowie tak jak inne regiony kraju to wynik byłby dużo lepszy. Trudno się dziwić, ze ludzie głosują przeciw ugrupowaniu które olewa ten region jak tylko może. Inna sprawa, ze lepszy jest już PO który nic nie obiecuje i prawie nic dla regionu nie robi od PiS z deklaracjami bez żadnego pokrycia (JARKOWE GRUSZKI NA WIERZBIE). Ludzie chyba już zapomnieli jaką wiochą był Lublin z za czasów rządów PISu. Swój wkład w wyborczy wynik PO w Lublinie ma też poprzedni prezydent Lublina (w opinii mieszkańców chyba najgorszy w historii). Obecny też z PO jest IMO świetny ale miał za mało czasu. Dołóżmy do tego wojewodę z PSL (województwem rządzi PSL naturalnie w stylu PSL) i mamy odpowiedź dlaczego wynik koalicji jest jaki jest. Bardziej obrazowo - 500m po przejechaniu tablicy z napisem województwo lubelskie wita - samochód zaczyna się chwiać, skakać a zawieszenie pracuje na granicy możliwości. Tak jest praktycznie zawsze. Nawet teoretycznie biedniejszy rejon (Świetokrzyskie) rozwija się dużo szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sexsowny zenon Re: troche rozumiem ten wynik IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.11, 10:22 A ja kompletnie nie rozumiem wyborców. Abstrahując od samych partii politycznych to ludzie narzekają na posłów. Jak przychodzi do wyborów to wybierają... tych samych. Czy w PO i PiSie nie ma innych tylko ci na których narzeka się w kółko? "lepszy jest już PO który nic nie obiecuje i prawie nic dla regionu nie > robi od PiS z deklaracjami bez żadnego pokrycia " Nie rozumiem takiego myślenia. Jeśli jedno i drugie jest g.wno warte to może zagłosować na inną opcję? Będąc już na płaszczyźnie odchodów ja jak wdepnę w g.wno to z niego natychmiast wychodzę i but czyszczę a ty proponujesz mi aby w tym smrodzie tkwił. "> Ludzie chyba już zapomnieli jaką wiochą był Lublin z za czasów rządów PISu. " A to za rządów peło coś się zmieniło? Jakieś nowe miejsca pracy się otworzyły? Jakieś nowe technologie weszły na lubelski rynek? A zapomniałem skrzyżowanie prusa- 3 maja przebudują. Cóż jak łatwo jest przestać być wiochą:) "> Bardziej obrazowo - 500m po przejechaniu tablicy z napisem województwo lubelski > e wita - samochód zaczyna się chwiać, skakać a zawieszenie pracuje na granicy m > ożliwości. " No akurat chyba nie do końca. W każdym razie lubelaki mają jedną cechę wspólną, mianowicie masochizm. Trudno w Polsce znaleźć mieszkańców, którzy lubują się w poniżaniu samych siebie. Drogi kolego za rozwój regionu odpowiada w większosci tzw. dół. W prawicowym Rzeszowie władzę sprawuje koleś z SLD. Dlaczego? Bo radzi sobie z rozwojem miasta. U nas natomiast takiego wodza nie było i nie ma znaczenia tu legitymacja partyjna (tak na marginesie łatwa do zmiany jak pokazuje praktyka). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: troche rozumiem ten wynik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.11, 11:25 A to za rządów peło coś się zmieniło? Jakieś nowe miejsca pracy się otworzyły? Jakieś nowe technologie weszły na lubelski rynek? A zapomniałem skrzyżowanie prusa- 3 maja przebudują. Cóż jak łatwo jest przestać być wiochą:) Właśnie, że bardzo się zmieniło. Na lepsze. Lublin zaczął rozwijac kulturę, kandydowanie do ESK, dużo imprez etc. Po za tym wreszcie pojawiły jakieś konkretne strategie miejskiego marketingu, które wygrywały jakies nagrody - nie mam czasu żeby szukać, ale znaleźć można. MOzna sobie porównac to z działalnością Biura Promocji MIasta w czasach Pruszona. Po za tym rozpoczęcie remontu Teatru Starego - Pruszon przez 8 lat nie mógł sobie z niesławnej pamięci wiadomą fundacją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sexsowny zenon Re: troche rozumiem ten wynik IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.11, 07:54 > Właśnie, że bardzo się zmieniło. Na lepsze. > Lublin zaczął rozwijac kulturę, kandydowanie do ESK, dużo imprez etc. > Po za tym wreszcie pojawiły jakieś konkretne strategie miejskiego marketingu, k > tóre wygrywały jakies nagrody - nie mam czasu żeby szukać, ale znaleźć można. M > Ozna sobie porównac to z działalnością Biura Promocji MIasta w czasach Pruszona > . Po za tym rozpoczęcie remontu Teatru Starego - Pruszon przez 8 lat nie mógł s > obie z niesławnej pamięci wiadomą fundacją... Akurat ja nie kulturę miałem na myśli. W każdym razie fajnie, że Lublin wygrywał jakieś nagrody tylko co z tego? Brak inwestorów, brak nowych miejsc pracy umożliwiających osobom po studiach rozpoczęcie kariery zawodowej, to wszystko powoduje że większość osób po studiach zmyka z Lublina. Wiesz nagrody są OK, ale za nimi nic nie idzie we wspomnianym przeze mnie kierunku. Nic nie będzie po remoncie Teatru Starego jeżeli nie będzie miał kto z jego usług korzystać. Tak więc ja nie zauważyłem znaczących ruchów ani za czasów PO ani za czasów PiSu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lublinianin Re: Pis wygrywa u nas. 37,9 proc. wybory na żywo IP: *.enterpol.pl 10.10.11, 10:12 A ja głosowałem na Muchę , przynajmniej wykształcenie ma jako takie to tej funkcji , rozbawił mnie Kulka co się dorobił na szkole jazdy i pcha się do koryta . Jedna wielka sitwa Węckowscy , Piątki i inni. Jeszcze Kulki do kompletu brakowało .WYBORCY BEDĄ PATRZEĆ WAM NA RĘCE !!1 Odpowiedz Link Zgłoś
lubelakx Wybory. Jak partie podzielą się mandatami? NA ŻYWO 10.10.11, 15:38 Pani Joanna Mucha nic nie zrobiła i nic nie zrobi ,ona nawet swojego zdania nie ma i nie potrafi się wypowiadać.Stanowi takie ładne tło i dodatek do męskiej części dlatego jest w Platformie potrzebna.Podnieca i rozprasza równierz posłow z konkurencyjnych ugrupowań,odwraca uwagę od rzeczy istotnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MUCHA Re: Wybory. Jak partie podzielą się mandatami? NA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.11, 21:02 Jesteś głupszy niż ustawa przewiduje startując z dalszej pozycji rozłożyła na łopatki sromotnie tych z jedynek zdobywając trzykrotnie więcej glosów-masz pytania jakieś? Odpowiedz Link Zgłoś
meme_machine Wybory. Jak partie podzielą się mandatami? NA ŻYWO 10.10.11, 17:27 Gratulacje dla Pana Kabacińskiego! mam nadzieję, że ten news, że został posłem to prawda.. i mam nadzieję, że Pan Michał "da radę", czego mu życzę i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
wojto51 Wszystko jasne: PiS-12 posłów, PO-6, PSL-4, RP-... 11.10.11, 05:43 Żal, rzeczywiście lepiej ten region z taką kulturą polityczną przyłączyć do Białorusi, bo do Europy się nie nadaje. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
adampalmer dlaczego? 11.10.11, 12:26 przeciez wynik jest u nas dokladnie taki sam jak w calej polsce - 99% dla roznej masci lewicy, i 1% dla prawicy. jesli uwazasz ze geje sa wazniejsi od gospodarki to sam spadaj na bialorus koles. Odpowiedz Link Zgłoś
tow.janwinnicki Po wygrałaby NA PEWNO, gdyby... 11.10.11, 10:48 wspierał ją najbardziej uznany działacz na rzecz lubelszczyzny Krzysio Łątka. :D A tak - lipa. Musimy się zadowolić reprezentacją naszego regionu w Sejmie w osobach bukieciary-debilki, Gabryeli "Módl Się Za Nami" Masłowskiej, Coś Tam Coś Tam Umiem, Palicwela wraz z bandą swoich pedałów i transów. Odpowiedz Link Zgłoś