Dodaj do ulubionych

G.Braun jak SS-man

26.11.12, 11:35
- Ścigać, przesłuchać, sprawdzić, a na pewno nie zostawić tego bez żadnego echa. Nie mówię, żeby od razu wsadzać do więzienia, ale brak jakiejkolwiek reakcji prokuratury jest przerażający. Nie może być tak, że ktoś wypowiada takie poglądy publiczne i nie ma żadnej reakcji. To powoduje bezkarność – powiedział Janusz Palikot, komentując wystąpienie Grzegorza Brauna w Klubie Ronina, w czasie którego reżyser mówił, że "powinny świstać kule" oraz że demokracja i pacyfizm to "przesądy". Dodał, że z prokuratorem powinni spotkać się Jarosław Kaczyński i Grzegorz Braun. – Prokurator powinien zorientować się czy to jest człowiek, który czasami coś palnie, czy jest chory psychicznie, czy naprawdę ma tego typu intencje. Jeśli to trzecie, to oczywiście wszcząć postępowanie – powiedział lider Ruchu Palikota. A co, konkretniej ,powiedzial Braun? - To jest kolejny przesąd polskiej inteligencji, pacyfizm. Wiara w to, że tu można cokolwiek załatwić, jak nie zostaną wyprawieni na tamten świat w sposób nagły, drastyczny i nieprzyjemny. No powiedzmy, wziąłbym tak z tuzin redaktorów "Gazety Wyborczej", ze dwa tuziny pracowników drugiej gwiazdy śmierci, centralnej dzisiaj, TVN-u, nie wspominam oczywiście o etatowych zdrajcach i sprzedawczykach, którzy zawsze nimi byli (...)., no jeżeli się tego nie rozstrzela, co dziesiątego, to znaczy, że hulaj dusza piekła nie ma - stwierdził Grzegorz Braun. -
Obserwuj wątek
    • Gość: aneta oj, juz tam niech Palikot nie udaje cnotki IP: *.dynamic.chello.pl 26.11.12, 13:54

niewydymki...

"Janusz Palikot podczas wieczoru wyborczego publicznie zapowiedział, że razem z Bronisławem Komorowskim zastrzeli Jarosława Kaczyńskiego, wypatroszy jego skórę i wystawi na sprzedaż!"

www.fakt.pl/Palikot-Zastrzelimy-Kaczynskiego-,artykuly,75610,1.html
      A film z tą "wiekopomną" wypowiedzią już chyba chłopaki od Donka wyczyścili...
      • Gość: bosman i czego tu się spodziewać, jaka aneta... IP: *.centertel.pl 26.11.12, 14:04
        taki fakt. Amebo - jest coś takiego co nazywamy (my ludzie jako tako wykształceni i inteligentni) happeningiem. Ale skąd ty możesz o tym wiedzieć ośla łąko :-)
        • empi Re: i czego tu się spodziewać, jaka aneta... 26.11.12, 14:23
          ja bym tu użył określenia licentia poetica. Widzisz, ja też jestem wykształciuchem. :)
          pzdr.
          • joannabarska Re: i czego tu się spodziewać, jaka aneta... 26.11.12, 14:47
            Prokuratura zajeła sie sprawą Brauna. Dobre choc to.
          • Gość: bosman empi, weź przestań bo jeszcze ameba... IP: *.centertel.pl 26.11.12, 15:38
            pomyśli, że ją kokietujesz albo i co gorszego...:-)
      • qqbek Szanowna Amebo. 26.11.12, 15:33
        1. Palikot pozwolił sobie na tę wypowiedź w programie satyrycznym "Szymon Majewski Show", Braun zaś na podobno poważnym spotkaniu.

Nikt zdrowy na rozumie nie traktuje poważnie słów wypowiedzianych w trakcie audycji satyrycznej. Politycy prawicy zaś traktują poważnie wypowiedzi satyryczne, zaś ważą lekce słowa o strzelaniu do dziennikarzy (do tego panu Hofmanowi, we wczorajszej wypowiedzi, pomylił się zdaje Palikot z Sikorskim).

Amebko ty nasza forumowa - jeżeli "Szymon Majewski Show" to "Wieczór Wyborczy" to ja nie mam dalszych pytań.

2. A to, że facet potrafi przyjść na konferencję prasową z wypchanym krukiem, albo z wibratorem chyba wystarczająco dobrze świadczy o tym, że w przeciwieństwie do swych adwersarzy ma dystans... tak do innych, jak i do swej własnej profesji.
        • Gość: anata Film z Palikotem IP: *.dynamic.chello.pl 26.11.12, 16:18
          www.youtube.com/watch?v=iCOKgGkL8pw

Bujaj się kubku z tym tłumaczeniem zachowania Palikota dla ludzi " jako tako wykształconych" ,jak tu się jeden określił. Już znam tę historyjkę od samego zainteresowanego. Niezwykle to męskie tak schować ogon pod siebie. Obejrzyj film. Palikot brał udział w wieczorze wyborczym swojego przyjaciela Komorowskiego, a to,że podczas tego wieczoru nagrał z nim wywiad chłopak od Majewskiego, nie oznacza, że brał udział w programie satyrycznym.
          Kurczę, jak oni tam u tych wszystkich Palikotów, Komorowskich czy Tusków muszą drzeć łacha z takich frajerów jak wy
          • Gość: bosman oj joj joj! ameba znów coś... IP: *.centertel.pl 26.11.12, 19:20
            wydaliła! Amebko - a może byś tak żygnęła? Chyba wzięłaś pomagiera - żadnego byka ortograficznego! No bo niemożliwe byś od przedpołudnia zrobiła maturę :-)
          • Gość: andrzej.filipowicz 70 groszy IP: 89.167.0.* 26.11.12, 20:22
            Gość portalu: anata napisał(a):

> Bujaj się kubku z tym tłumaczeniem zachowania Palikota dla ludzi " jako tako wy
            > kształconych" ,jak tu się jeden określił. Już znam tę historyjkę od samego zain
            > teresowanego. Niezwykle to męskie tak schować ogon pod siebie. Obejrzyj film
            > . Palikot brał udział w wieczorze wyborczym swojego przyjaciela Komorowskiego,
            > a to,że podczas tego wieczoru nagrał z nim wywiad chłopak od Majewskiego, nie
            > oznacza, że brał udział w programie satyrycznym.
            > Kurczę, jak oni tam u tych wszystkich Palikotów, Komorowskich czy Tusków muszą
            > drzeć łacha z takich frajerów jak wy

Chciałem wtrącić swój jeden grosz, ale fakty nakazały przemnożyć go razy...70.

Aneto, oni zlinkowany przez ciebie film znają na pamięć i w pełni z głównym aktorem się utożsamiają.

Oni nawet znają ten film, którego Ty nigdy w sieci nie zobaczysz, a jest nim sentencja decyzji tzw. wymiaru sprawiedliwości, o umorzeniu postępowania przeciwko rzeczonemu posłowi, za pominięcie w oświadczeniu majątkowym zakupu... samolotu o wartości ponad 670 tys złotych.

Oni to wszystko rozumieją i akceptują - czego już nie można powiedzieć o skazanym za kradzież prądu o wartośc 70 polskich... groszy, którego proces kosztował podatników ponad 2... tysięce złotych.
            • bazzyll Re: 70 groszy 26.11.12, 23:28
              Gość portalu: andrzej.filipowicz napisał(a):
              > Oni nawet znają ten film, którego Ty nigdy w sieci nie zobaczysz, a jest nim se
              > ntencja decyzji tzw. wymiaru sprawiedliwości, o umorzeniu postępowania przeciwk
              > o rzeczonemu posłowi, za pominięcie w oświadczeniu majątkowym zakupu... samolo
              > tu o wartości ponad 670 tys złotych.

Czy chcesz przez to powiedzieć, że Palikot owe 670 tys. złotych ukradł? Bo tak, niestety, to brzmi. To, co robisz to tak zwane podsrywanie i sugerowanie rozmaitym nieukom, że Palikot popełnił jakieś poważne przestępstwo, które uszło mu na sucho na skutek stronniczości sądu.
              Pominięcie w oświadczeniu majątkowym jednego składnika to rzecz błaha, o znikomej szkodliwości społecznej i dlatego postępowanie zostało słusznie umorzone. Nie jestem adwokatem Palikota, ale nie lubię kiedy komuś obrzygują garnitur.
              • Gość: andrzej.filipowicz I kostka masła IP: 89.167.0.* 27.11.12, 21:30
                bazzyll napisał:

> Czy chcesz przez to powiedzieć, że Palikot owe 670 tys. złotych ukradł? Bo tak,
                > niestety, to brzmi. To, co robisz to tak zwane podsrywanie i sugerowanie rozma
                > itym nieukom, że Palikot popełnił jakieś poważne przestępstwo, które uszło mu n
                > a sucho na skutek stronniczości sądu.
                > Pominięcie w oświadczeniu majątkowym jednego składnika to rzecz błaha, o znikom
                > ej szkodliwości społecznej i dlatego postępowanie zostało słusznie umorzone. Ni
                > e jestem adwokatem Palikota, ale nie lubię kiedy komuś obrzygują garnitur.

Niczego nie mówię, a podaje trzy fakty:
                1)W grudniu 2011 roku Prokuratura Okręgowa w Warszawie umorzyła postępowanie w sprawie składania przez Janusza Palikota fałszywych oświadczeń majątkowych. Stwierdziła, że były one niezgodne z prawdą, lecz uznała, że Palikot ma filozoficzny stosunek do wartości materialnych i nie zrobił tego świadomie.

2)Warszawski sąd rejonowy skazał Janusza Z. na trzy miesiące pozbawienia wolności za kradzież energii. Nie byłoby w tym niczego dziwnego, gdyby nie to, że wartość ukradzionej energii to... 70 groszy, skazany deklarował, że jest gotów naprawić szkodę a proces w jego sprawie kosztował 2 tysiące złotych

3)20 marca 2009 roku przed Sądem Grodzkim w Krakowie miała stanąć 84-letnia pani Maria obwiniona o kradzież kostki masła. Wartość szkody – 4,74 zł

Jeżeli pominięcie w oświadczeniu majątkowym wzbogacenia, z którego podatek wyniósłby około 60 tysiecy złotych to rzecz błaha, o znikomej szkodliwości społecznej i dlatego postępowanie zostało słusznie umorzone - to czemu zapadł wyrok za promil tej kwoty w przypadku kradzieży prądu za 70 groszy oraz zarządzono z urzędu badania psychiatryczne za kostkę masła 4,74 zł?

Jeżeli te przykłady wywołują u ciebie torsje, to chyba nie moja wina, bo ja ani samiolotu nie kupowałem i stosownego wzbogacenia nie odprowadziłem, ani prądu za 70 groszy nie ukradłem, ani kostki masła nie wyniosłem ze sklepu, bo zapomniałem, że wogóle wziąłem je z lady chłodniczej...

Na torsje jako bezwarunkowy odruch na fakty polecam Polprazol lub Bioprazol w dawkach 10mg, bo jest bez recepty...
                • Gość: Bazyl Re: I kostka masła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.12, 23:56
                  Z postu na post chrzanisz coraz bardziej pogrążając się w populistycznej manipulacji, która ma wywołać wrażenie. Chyba tylko na głupkach, którzy nie dostrzegą twoich ewidentnych matactw.
                  1. Ściganie za kostkę masła czy prąd wartości 70 groszy to oczywista głupota, też to potępiam. Tylko co te dwa zdarzenia mają wspólnego z Palikotem? Jakim prawem zestawiasz je z zupełnie inna sprawą - inną w czasie i przestrzeni. Być może nie słyszałeś o tym (oczywiście, wiesz dobrze, tylko rżniesz tzw. głupa), że sądy w Polsce są niezawisłe i każdy sędzia sądzi "po swojemu", co uczenie nazywa się "swobodną oceną dowodów". Rzecz jasna z polskim wymiarem sprawoiedliwości nie jest dobrze kiedy jeden sędzia skazuje emerytkę za parę złotych, a inny wypuszcza na wolność gwałciciela, ale to zupełnie inny problem niż oświadczenie Palikota. I nie należy tego mieszać, bo to zwykłe kombinatorstwo i draństwo.
                  2. W Polsce nie ma żadnego "podatku od wzbogacenia", a oświadczenia majątkowe posłów nie są żadną podstawą dla urzędów skarbowych do naliczania jakichkolwiek podatków. Podstawą taką są wyłącznie tzw. PIT-y (ewentualnie CIT-y), czyli zeznania podatkowe, gdzie wykazuje się przychody, dochody, koszty i wylicza podatki. Posiadanie samolotu nie jest opodatkowane, zaś ewentualna opłata skarbowa od czynności cywilno-prawnych jest pobierana przy zakupie. O ile, oczywiście, zakup samolotu nie był kosztem (inwestycją w środek trwały) w działalności gospodarczej. Guzik wiesz o tym konkretnym przypadku (ja zresztą też), więc jakim prawem się nabzdyczasz i chachmęcisz usiłując zrobić wrażenie na czytających? Po co kręcisz, kombinujesz i podsrywasz?
                  I po co te idiotyczne wywody o torsjach, tabletkach itp? Myślisz, że jesteś królem dowcipu? To mało śmieszne banialuki, które bynajmniej nie "przykrywają" twoich chachmęctw. Osobiście Palikot mi wisi (co już wcześniej pisałem), ale wkurza mnie twoje zawzięte szukanie dziury w całym i pokrętne, kłamliwe argumenty.
                  • Gość: andrzej.filipowicz Albo "szmalec" IP: 89.167.0.* 28.11.12, 21:37
                    Na rozwolnienie czyli "podsrywanie" sugeruję zażywanie węgla - nie tego z Bogdanki, a apteki...

Na resztę sugeruję więcej empatii w stosunku do tych, którzy w cieniu znoszą to wszystko z czego Ty "celebrytów" usprawiedliwiasz, bo jakbyś tego nie nazywał, to zakup samolotu rodzi dokładnie takie same skutki jak zakup ciągnika rolczego albo auta - tyle, że koszty ponieść trzeba adekwatne do osiągniętego wzbogacenia.

Cieszę się, że wierzysz w niezależność sędziów i prokuratorów oraz, że nikt tu publicznie wyznawanej przez ciebie wiary nie wykpiwa - tak jak na ten przykład czynią to niektórzy z wiary w Boga...
                    • Gość: bosman [...] IP: *.centertel.pl 28.11.12, 22:42
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • Gość: Bazyl Re: Albo "szmalec" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.12, 00:03
                      Nadal chrzanisz i chachmęcisz, zresztą jak zwykle. Nie ma sensu prostować krętackich bzdur, które wypisujesz i przy okazji powtarzać je, więc tylko krótko:
                      - poselskie oświadczenie majątkowe nie rodzi żadnych skutków podatkowych, a jego niezgodność ze stanem faktycznym nie jest przestępstwem karno-skarbowym.
                      - w terminologii podatkowej nie występuje pojęcie "wzbogacenia", a tym samym nie istnieje żaden podatek od "wzbogacenia"
                      - słowo "wiara" ma w języku polskim aż cztery znaczenia, których nie należy mylić ani - tym bardziej - mieszać ze sobą w pokrętnych celach. Zaufanie do wymiaru sprawiedliwości oraz wiara w dogmaty religijne to zupełnie różne pojęcia, podobnie jak piłka do gry w koszykówkę i piłka do metalu. Tylko głupek może je ze sobą pomylić, a tylko krętacz i prowokator udawać, że tej różnicy nie dostrzega.
    • Gość: andrzej.filipowicz Nie żaden SS-man, a kandydat do pokojowego Nobla IP: 89.167.0.* 26.11.12, 20:02
      joannabarska napisała:

....................

Joanna Barska zapomniała, że cytowany przez nią wczoraj przy innej okazji laureat pokojowej nagrody Nobla w czasie obrad KK NSZZ „Solidarność” w Radomiu (3-4 XII 1981) mówiąc o spodziewanej konfrontacji z władzą użył sformułowania, iż być może nastąpi „targanie się po szczękach”, cytat ten szeroko wykorzystywała następnie komunistyczna propaganda.

Nie żebym miał szukac analogii pomiedzy komunistyczną, a obecną propagandą, bo jest ona wszak jak z powielacza więc po cóż analogii szukać?

• tajnos.agentos Re: Nie żaden SS-man, a kandydat do pokojowego No 26.11.12, 20:12
        A tak konkretniej, to o co się rozchodzi? Znów Ci gorzej? Może jeszcze jakieś odwołanie do Twojego guru i mistrza Goebbelsa?:)))
        • Gość: andrzej.filipowicz Wańka wstańka czy zacięta płyta? IP: 89.167.0.* 26.11.12, 20:25
          tajnos.agentos napisał:

> A tak konkretniej, to o co się rozchodzi? Znów Ci gorzej? Może jeszcze jakieś o
          > dwołanie do Twojego guru i mistrza Goebbelsa?:)))

Zmień płytę, bo się powtarzasz.

Jak coś, to mogę ci załatwić miejsce pośród papug i to w klatce z publicznym podglądem online...
          • tajnos.agentos Re: Wańka wstańka czy zacięta płyta? 26.11.12, 20:35

> Zmień płytę, bo się powtarzasz.

No właśnie... Zmień, bo nudny jesteś.

> Jak coś, to mogę ci załatwić miejsce pośród papug i to w klatce z publicznym po
            > dglądem online...

Towarzyszu, WY, to MI możecie na kant dupska skoczyć, razem z Waszymi "onymi" - jasne?:P
            • Gość: bosman coś filipek nie chwali się... IP: *.centertel.pl 26.11.12, 21:06
              "sukcesami" kiboli na dreptaku :-)
              • joannabarska Nie podawac mu ręki 26.11.12, 21:29
                natemat.pl/40729,wladyslaw-frasyniuk-u-moniki-olejnik-o-grzegorzu-braunie-normalny-czlowiek-nie-powinien-podawac-mu-reki
                • Gość: andrzej.filipowicz A byłaby owa dłoń przyjęta? IP: 89.167.0.* 27.11.12, 21:47
                  joannabarska napisała:

> rel="nofollow">natemat.pl/40729,wladyslaw-frasyniuk-u-moniki-olejnik-o-grzegorzu-braunie-normalny-czlowiek-nie-powinien-podawac-mu-reki

Wykład Grzegorza Brauna "Układ Wrocławski" nie pozostawia cienia złudzeń o dłoni, która dzisiaj zawisła w drodze z kieszeni do niedoszłego uścisku...
                  • Gość: Bazyl Re: A byłaby owa dłoń przyjęta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.12, 00:11

> Wykład Grzegorza Brauna "Układ Wrocławski" nie pozostawia cienia złudzeń ...

Jaki znowu "wykład"? Chyab raczej "wymiot".
                    Tego plującego jadem nienawiści i ziejącego żądzą krwi bandytę politycznego należałoby poddać chemicznej "kastracji" intelektualnej i zablokować mu w mózgu ośrodki odpowiedzialne za wywoływanie negatywnych uczuć żeby nie infekował swoją chorobą psychiczną podatnych na bakcyla nienawiści. Przeważnie biedaków i starych nieudaczników, którzy własne porażki życiowe i wywołaną nimi frustrację kompensują agresją wobec rządzących, czy to dawniej czy obecnie. I z braku innych środków poprawy samopoczucia napawają się religią jako znieczulaczem i środkiem uspokajającym. To o takich właśnie nieszczęśnikach pisał Marks stwierdzając, że "religia jest opium dla ludu", bo koi ból istnienia tych, którzy nie potrafią nic poradzić na swój los.
                    • Gość: andrzej.filipowicz Antidotum IP: 89.167.0.* 28.11.12, 21:54
                      Gość portalu: Bazyl napisał(a):

> Jaki znowu "wykład"? Chyab raczej "wymiot".

Na wymioty, a w zasadzie przeciwko - Polprazol.

> Tego plującego jadem nienawiści i ziejącego żądzą krwi bandytę politycznego nal
                      > eżałoby poddać chemicznej "kastracji" intelektualnej i zablokować mu w mózgu oś
                      > rodki odpowiedzialne za wywoływanie negatywnych uczuć żeby nie infekował swoją
                      > chorobą psychiczną podatnych na bakcyla nienawiści. Przeważnie biedaków i stary
                      > ch nieudaczników, którzy własne porażki życiowe i wywołaną nimi frustrację komp
                      > ensują agresją wobec rządzących, czy to dawniej czy obecnie. I z braku innych ś
                      > rodków poprawy samopoczucia napawają się religią jako znieczulaczem i środkiem
                      > uspokajającym. To o takich właśnie nieszczęśnikach pisał Marks stwierdzając, że
                      > "religia jest opium dla ludu", bo koi ból istnienia tych, którzy nie potrafią
                      > nic poradzić na swój los.

Na poziom Twojej słownej agresji wobec innych antidotum farmakologicznego nie polecę, bo tu wymagana jest konsultacja ze specjalistą.

To co mogę ewentualnie zasugerować, to powtarzanie na głos lub tylko w duchu - "Bóg jest miłością, w której wybaczam sobie i innym, którzy wyrządzli mi kiedykolwiek jakąś krzywdę".
                      • Gość: bosman [...] IP: *.centertel.pl 28.11.12, 22:46
                        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • Gość: Bazyl Re: Antidotum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.12, 00:07
                        > To co mogę ewentualnie zasugerować, to powtarzanie na głos lub tylko w duchu -
                        > "Bóg jest miłością, w której wybaczam sobie i innym, którzy wyrządzli mi kiedyk
                        > olwiek jakąś krzywdę".

Równie dobrze możesz powtarzać sobie: "ene, due, rike, fake, torbe, borbe, ósme smake, deus, deus, kosmateus i morele baks!" Skutek ten sam.
              • Gość: andrzej.filipowicz Chwalipięta IP: 89.167.0.* 27.11.12, 21:37
                Gość portalu: bosman napisał(a):

> "sukcesami" kiboli na dreptaku :-)

Ty mnie nie pierwszy raz zresztą wyręczyłeś...
            • Gość: andrzej.filipowicz Trampolina albo jak kto woli - batuta IP: 89.167.0.* 27.11.12, 21:34
              tajnos.agentos napisał:

> Gość portalu: andrzej.filipowicz napisał(a):
              >
              > > Zmień płytę, bo się powtarzasz.
              >
              > No właśnie... Zmień, bo nudny jesteś.
              >
              > > Jak coś, to mogę ci załatwić miejsce pośród papug i to w klatce z publicz
              > nym po
              > > dglądem online...
              >
              > Towarzyszu, WY, to MI możecie na kant dupska skoczyć, razem z Waszymi "onymi" -
              > jasne?:P

Jak sobie ujędrnicie te wasze kanty, to chętnie wykorzystam jako trampolinę....
              • Gość: bosman taki jesteś "uczony" a nie rozróżniasz IP: *.centertel.pl 28.11.12, 22:51
                batuta - pałeczka dyrygenta
                batut - trampolina , odskocznia niedouczony chłopski filozofie.
      • Gość: marzof10 Re: o objawił się ktoś IP: *.lublin.mm.pl 26.11.12, 22:50
        znienacka
        i cichutko jakoś filipow przemówił.. Sięgnął do zamierzchłej przeszłości i jak to on niepołączalne połączył. Dla niego historia się zatrzymała w 81.
        Ale już śmiałości nie ma głośno wysławiać wielkości Brauna, tylko opłotkami krąży po manowcach chorej (swojej)wyobraźni.
        O marszu kiboli jeszcze nie mówi, bo nie znalazł odpowiedniego zdarzenia do połączenia niełączącego się.
        Uff, ale się trzeba narobić, żeby pogadać z filipowiczem...
    • bazzyll Re: G.Braun jak SS-man 26.11.12, 23:34
      Panem Braunem powinna zająć się ABW, bo to, co powiedział, jest de facto nawoływaniem do popełnienia wielokrotnej zbrodni i zagrożone wieloletnim więzieniem. A posłuch, jaki znajduje pan Barun dla swoich faszystowskich wybryków, powoduje że zjawisko jest groźniejsze niż operetkowy "zamachowiec" Brunon K., z którego przy pomocy mendiów zrobiono niemal następcę Bin Ladena.
      • Gość: smurfmadrala Re: G.Braun jak SS-man IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.12, 06:02
        Tyle lat minęło, nieprzeliczone miliony istnień,
        obozy i łagry urządzane przez socjalistów brunatnych i czerwonych
        oby pozostały PRZESTROGĄ !

"Ci, którzy przemawiają w imieniu Marksa i Lenina, powinni pokazać listy uwierzytelniające."
      • Gość: smurfmadrala SS-man i enkawudzista IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.12, 06:05
        Tyle lat minęło, nieprzeliczone miliony istnień,
        obozy i łagry urządzane przez socjalistów brunatnych i czerwonych
        oby pozostały PRZESTROGĄ !

"Ci, którzy przemawiają w imieniu Marksa i Lenina, powinni pokazać listy uwierzytelniające."
        • Gość: Bazyl Re: SS-man i enkawudzista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.12, 13:27
          > Tyle lat minęło, nieprzeliczone miliony istnień rdzennych mieszkańców obu Ameryk
          > wymordowane przez katolickich konkwistadorów, katownie Świętej Inkwizycji
          > oby pozostały PRZESTROGĄ !
          • Gość: folkatka Re: SS-man i enkawudzista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.12, 14:11
            Bazylku
            1.Więcej Indian maja na sumieniu protestanci. Sorry ale pisząc o o tym, ze mieszkańców OBYDWU Ameryk wymordowali katoliccy konkwskatorzy, stwarzasz daleko idące... hmmm..jak to powiedzieć :)))) przeklamanie?Uproszczenie?
            2 Jestes pewien tych milionów? Masz jakies statystyki?
            • joannabarska Podbijanie Ameryk 27.11.12, 14:45
              Bogobojni chrześcijanie...Z krzyżem w łapach...I z bronią palną,rzecz jasna...
              • Gość: smurfmadrala Re: Podbijanie Ameryk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.12, 19:52
                joannabarska napisała:
                > Bogobojni chrześcijanie...Z krzyżem w łapach...I z bronią palną,rzecz jasna...

Komuchy w "argumentacji" zawsze fałszują historię.
                Tu artykuł z gazety red. "Ketmana" Maleszki z opisem przyczyn wymierania populacji
                Ameryki prekolumbijskiej.
                niniwa2.cba.pl/RY3.HTM
            • Gość: Bazyl Re: SS-man i enkawudzista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.12, 18:35
              Mylisz się, Koleżanko, i to w obu kwestiach. Spśród nacji mordujących rdzenną ludność obu Ameryk tylko Anglicy byli z reguły protestantami, natomiast Hiszpanie, Portugalczycy, Francuzi, Irlandczycy, Szkoci, to przeważnie katolicy. Co do liczebności ludów obu Ameryk, to samo państwo Inków liczyło ponad 7 milionów (łatwo to sprawdziić w wielu źródłach, np. tu: portalwiedzy.onet.pl/8623,,,,inkowie,haslo.html ), a - jak się szacuje - obie Ameryki prekolumbijskie zamieszkiwało łącznie co najmniej 20 milionów ludzi.
              Tylko o co w zasdzie chcesz się spierać; czy chrześcijańscy mordecy byli z tej czy innej parafii? I czy wymordowali 15 milionów ludzi czy aż 18? A skoro tylko 15 milionów to są mniej winni niż ja sugeruję? Ech, folkatka, folkatka .... czy katolicka hipokryzja prezeżarła już Cię bez reszty i nie ma szans na reedeukację?

• joannabarska Ciag dalszy 27.11.12, 21:27
                wojciechlemanski.natemat.pl/40861,niewygodne-zdjecia
                • joannabarska Slodka Ewcia... 28.11.12, 15:38
                  www.wprost.pl/ar/378151/Ewa-Stankiewicz-zgadzam-sie-z-sensem-wypowiedzi-Grzegorza-Brauna/
                  • Gość: bosman zastanawiam się, czy... IP: *.centertel.pl 28.11.12, 20:45
                    ta baba jest tak głupia jak brzydka czy tak brzydka jak głupia? A może po prostu cwana?
                    Stawiam euro przeciw orzechom, że w najbliższych wyborach wystartuje z list kaczolubów.
                    • joannabarska Re: zastanawiam się, czy... 29.11.12, 12:59
                      Są tu mądre uwagi i idiotyzmy (wiadomo kogo),ale nie dyskutujmy w tym miejscu o mordach na Indianach przecież.
                      • Gość: marzf10 Re: zastanawiam się, czy... IP: 212.182.31.* 29.11.12, 14:03
                        Dyskusja zrobiła się wielowątkowa, a główny bohater, Braun, też sie rozwija...w ilości osób do rozstrzelania i insynuacjach co do "podejrzanych samobójstw". Paru zaraz będzie sie bało o jego cenne zdrowie :-)))))))))))))))
                        • Gość: JB Czy to normalny facet? IP: *.dynamic.mm.pl 29.11.12, 21:35
                          www.se.pl/wydarzenia/opinie/grzegorz-braun-trzeba-sie-modlic-o-zdrowie-tuska-az-bedzie-go-mozna-osadzic_293603.html
                          • Gość: marzof10 zależy kogo spytasz IP: *.lublin.mm.pl 29.11.12, 22:13
                            lekarzy czy wyznawców???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka