Dodaj do ulubionych

Po marszu ONR zdemolował Tekturę. Przestępstwo ...

19.01.13, 13:53
Nie kumam kompletnie ludzi z Tektury. Przypuszczam, że doskonale zdawali sobie sprawę , że szykuje się wjazd. Zamiast zwołać ekipę i stanąć twarzą w twarz z napastnikami, poskarżyli się policji i robią ze zwykłej chuliganki polityczną aferę. Wielka mi Kultura Niezależna.
Obserwuj wątek
    • Gość: Leon Re: Po marszu ONR zdemolował Tekturę. Przestępstw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.13, 14:10
      Heh, rzeczywiśie, po co nam prawo, jak można się bic. Podobno w Rosji tak się rozwiązuje problemy, miłej podróży.
    • tajnos.agentos Co to takiego "nietypowy przepis"? 19.01.13, 14:57
      Według jakich kryteriów przepisy dzieli się na "typowe" i "nietypowe"? Które obowiązują bardziej a które mniej, kogo, kiedy i dlaczego?
      • Gość: gość23 Re: Co to takiego "nietypowy przepis"? IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.13, 15:18
        Jak wybijesz okno w Tekturze, to jesteś zamachowcem.
        Jak Tektura bezcześci narodowe symbole (słynna "instalacja" Piertasiewicza jr. z nocnikami w barwach narodowych, do których sikał), to jesteś artystą.
        Trzeba było wybijać okna w ramach performance'u.
        • tajnos.agentos Re: Co to takiego "nietypowy przepis"? 19.01.13, 15:26
          Jak Tektura "bezcześci narodowe symbole" - to trzeba ją wdeptać w glebę; jak bandziory z ONR albo inne kibole wpie... jakiemuś pedałowi i powybijają mu cegłówkami szyby - to są "polscy patrioci" i nie wolno za to zrobić im kuku, bo oni bardzo kochają swoją ojczyznę. Wszystko jasne... ROTFL
          • Gość: gość23 Re: Co to takiego "nietypowy przepis"? IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.13, 16:16
            To nie zamach, a chuligaństwo. Tym się różni "normalne" prawo od "nadzwyczajnego". Definicją. Ale służby muszą się popisać przeciwdziałaniem, bo GW apelowała, poseł pisał i Tektura straciła okna w nielegelnie zajmowanym budynku .
            • tajnos.agentos Re: Co to takiego "nietypowy przepis"? 19.01.13, 16:20
              Aha. Więc, wpie...nie komuś wykrzykując "patriotyczne" hasła, to tylko huligaństwo... No, nie wiedziałem że naziole są takie praworządne! ROTFL
            • tajnos.agentos Re: Co to takiego "nietypowy przepis"? 19.01.13, 16:36
              PS Ten śmieć powinien ponieść pełną odpowiedzialność za chuligaństwo, niszczenie mienia, naruszenie nietykalności oraz groźby karalne - to raz, a także za robienie tego wszystkiego z pobudek wymienionych w artykule - to drugi raz. Szkoda, że na ławie oskarżonych wraz z nim nie usiedli jego partyjni kolesie ale nie tracę nadziei, że to dopiero początek i że kiedyś oni również odpowiedzą za łamanie nie tylko Kodeksu karnego, ale także polskiej Konstytucji. Co innego bowiem publiczne demonstrowanie swoich, nawet kontrowersyjnych poglądów, co innego publiczne nawoływanie do przemocy.
        • Gość: folkatka Re: Co to takiego "nietypowy przepis"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.13, 17:59
          Z tego co przynajmniej ja pamietam to nocniki były wszystkie białe, a podpisane były nazwiskami lubelskich artystów i działaczy kultury, nazwisko Pietrasiewicz również było.
          • malparon Ciekawe, co potrafi namalować Pietrasiówa? 20.01.13, 00:47
            Pietrasiówa z pewnością nie potrafiłaby nic wyrzeźbić poza brązową figurką czy słomkowym jeziorkiem. Taka "artystka".
        • Gość: jack the ripper nieprawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.13, 18:02
          Z tego co przynajmniej ja pamietam to wszystkie nocniki były białe, i podpisane były nazwiskami lokalnych działaczy kultury. Pietrasiewicz tez tam był.
          • Gość: folkatka wtopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.13, 18:09
            Kuźwa co mnie podkusiło żeby dwa takie same posty podpisac różnymi nickami:))
            ale wtopa:)
            ale przynajmniej przepraszam.
            A co do instalacji - jeżeli rzeczywiście była taka, o której napisałeś, to daj znac, bo ja rzeczywiście pamietam inną. Sama pamietam jak Szymon zachecał żeby siadac na nocniku podpisanym jego nazwiskiem.
            • Gość: gość23 Re: wtopa IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.13, 22:18
              www.archiwum.kurierlubelski.pl/module-dzial-viewpub-tid-9-pid-72817-comments_startnum-21.html
              "Swoją wersję Nocy Kultury pod nazwą „Nocnik Kultury” przygotowała Przestrzeń Działań Twórczych „Tektura”: po całym mieście wędrują czerwono-białe nocniki, na których może wygodnie usiąść każdy, kogo znużył nadmiar doznań estetycznych..."

moje.radio.lublin.pl/my-na-famie.html
              Przestrzeń Działań Twórczych "Tektura" wieczorem zaprezentowała happening "Nocnik kultury". Kontrowersyjną ekspozycję tworzą nocniki w barwach polskiej flagi.

www.fama.org.pl/pl/dwn/10.pdf
              Na koniec fragment artykułu o TEKTURZE Justyny Czarnoty z FAMY:
              „Nocnik kultury” – tę akcję mogliśmy zobaczyć w dwóch diametralnie różnych odsłonach. Pierwsze zdarzenie miało miejsce na Promenadzie. Performerzy zachęcali do zajęcia miejsca na jednym z ustawionych w krąg nocników w barwach narodowych. Cel: podnieść ekskrementy do rangi głosu sprzeciwu wobec wszystkiemu, na co nie godzimy się w otaczającej nas rzeczywistości. Zainteresowanych siadaniem na nocnikach było dużo, gapiów– jeszcze więcej. Jedni i drudzy chętnie wchodzili w polemiki z prowadzącymi akcję. Ci, trzeba przyznać, sprytnie radzili sobie w tych rozmowach: prowokowali innych do wyjawiania publicznie poglądów, a nie zdradzali przy tym własnych i nie dopuścili do kłótni. Nocniki przyciągnęły głównie nastolatków, którzy podlegając wpływowi pewnej substancji, ochoczo brali udział w rozmowie, ale racjonalne umotywowanie swoich poglądów przekraczało ich możliwości. Nie jestem też do końca pewna czy to, co podawali za własną opinię, było rzeczywiście ich prywatnym zdaniem. Brzmiało raczej jak powtarzanie obiegowych sądów, których wypowiedzenie gwarantuje zbiorowy aplauz. „Nocniki…” w tym wydaniu, obserwowane z boku, dają przekrój społecznych zachowań i przekonań.
              Drugie spotkanie z „Nocnikiem kultury” miało miejsce na dziedzińcu Basenu Północnego. Tym razem ustawiono je w rzędy, niczym kościelne ławy, naprzeciwko niby-ołtarza. Posunięcia performerów budziły skojarzenia z mszą, czy innym rytuałem i kompromitowały obrzędowość. Sens: brak?

I to by było na tyle o nocnikach.
              • Gość: bleee... Re: wtopa IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.13, 13:36
                ..."twórcze" odniesienia i eksperymenty "artystyczne" z fekaliami - we Włoszech - opisuje Herling Grudziński (...Opowiadania zebrane, Warszawa 1999...)... nie odniosły one spodziewanego sukcesu artystycznego i zrozumienia wśród uczestników zdarzenia artystycznego, wywołując głównie ich zażenowanie... ani w ojczyźnie autora (...bogatego i znudzonego synalka...), ani na występach gościnnych za oceanem... nie wiem też, czy o wydarzeniach z lubelskimi nocnikami w roli głównej można mówić jako o kontynuacji twórczych poszukiwań, czy też doszukiwać się analogii, nie narażając się na zarzut "wstecznictwa" ze strony autorów "nocnika kultury"... ;)... bleee...
    • andrzej.filipowicz Kawdratura koła i więźniowie polityczni 19.01.13, 15:55
      Za kilkadziesiąt lat Konrad B. z Lublina dostanie odszkodowania, a w najgorszym wypadku zostania ministrem sprawiedliwości albo marszałkiem sejmu.

W kontekście samego tylko występku oczywiście, bo czymże on się różnił od próby wysadzenia pomnika Lenina w Poroninie czy zbrojnego bandyckiego napadu na kierowniczkę i jednocześnie kasjerkę sklepu spożywczego PSS nr 431 przy ulicy Źródłowej w Łodzi.

Gdyby Konrad B. z Lublina wcześniej się urodził, to miałby olbrzymie szanse być jednym z czołowych polityków PO, bo są wśród nich tacy, którzy swoją aktualną pozycję wyrąbywali wyrokami na tle... politycznym.
      • tajnos.agentos Re: Kawdratura koła i więźniowie polityczni 19.01.13, 16:17
        andrzej.filipowicz napisał:

> Za kilkadziesiąt lat Konrad B. z Lublina dostanie odszkodowania, a w najgorszym
        > wypadku zostania ministrem sprawiedliwości albo marszałkiem sejmu.

Jeśli do "wadzy" dorwie się jakiś PiSuar albo inny, jeszcze gporszy szajs, zapewne tak będzie. Szkoda tylko, że znów wypłacić mu będzie musiało społeczeństwo - z podatków.

> W kontekście samego tylko występku oczywiście, bo czymże on się różnił od próby
        > wysadzenia pomnika Lenina w Poroninie czy zbrojnego bandyckiego napadu na kie
        > rowniczkę i jednocześnie kasjerkę sklepu spożywczego PSS nr 431 przy ulicy Źród
        > łowej w Łodzi.

To prawda. Czymże różni się to, że jakiś bandzior w USA wpadł z bronią do szkoły, sklepu albo kina i wystrzelał ileś tam przypadkowych, Bogu ducha winnych osób? Zapewne miał ku temu jakieś powody a Ty nawet z nasrania sąsiadowi na wycieraczkę potrafisz zrobić sprawę polityczną.

> Gdyby Konrad B. z Lublina wcześniej się urodził, to miałby olbrzymie szanse być
        > jednym z czołowych polityków PO, bo są wśród nich tacy, którzy swoją aktualną
        > pozycję wyrąbywali wyrokami na tle... politycznym.

Nie byłby, bo to jest polski patriota a nie jakiś tam Żyd - aferzysta.
        • andrzej.filipowicz Wybiórcze punkty widzenia 19.01.13, 16:35
          tajnos.agentos napisał:
          > Jeśli do "wadzy" dorwie się jakiś PiSuar albo inny, jeszcze gporszy szajs, zape
          > wne tak będzie. Szkoda tylko, że znów wypłacić mu będzie musiało społeczeństwo
          > - z podatków.

Umyj oczy i spójrz w kalendarz, bo mamy dzisiaj 19 stycznia 2013 roku i w kraju rządzi PO+PSL, a nie PIS czy inne obecnie ugrupowanie opozycyjne.

> > W kontekście samego tylko występku oczywiście, bo czymże on się różnił od
          > próby
          > > wysadzenia pomnika Lenina w Poroninie czy zbrojnego bandyckiego napadu
          > na kie
          > > rowniczkę i jednocześnie kasjerkę sklepu spożywczego PSS nr 431 przy ulic
          > y Źród
          > > łowej w Łodzi.
          >
          > To prawda. Czymże różni się to, że jakiś bandzior w USA wpadł z bronią do szkoł
          > y, sklepu albo kina i wystrzelał ileś tam przypadkowych, Bogu ducha winnych osó
          > b? Zapewne miał ku temu jakieś powody a Ty nawet z nasrania sąsiadowi na wycier
          > aczkę potrafisz zrobić sprawę polityczną.

Ja porównałem z próbą wysadzenia pomnika, a nie ludzi i napadu na kasjerkę, a nie dzieci.
          Porównywałem zresztą sam występek w postaci wybicia szyb do napadu z bronią w ręku na bezbronną kobietę. Tak jeden jak i drugi występek był występkiem bandyckim, ze który po latach w naszym kraju ludzie otrzymują najwyższe w państwie urzędy.

I nie pisz tu o sąsiadach i ich wycieraczkach, bo mój sąsiad żeby być kierowcą TAXI musiał przedstawić zaświadczenie o niekaralności - czego już nie musiał minister sprawiedliwości i jeden z obecnych marszałków sejmu.

> Nie byłby, bo to jest polski patriota a nie jakiś tam Żyd - aferzysta.

A Ty to za przeproszeniem kto - kościelny mający dostęp do metryk urodzenia czy funkcjonariusz specjalnych służb, który doskonale wie kto obrzezany, a kto nie?
          • tajnos.agentos Re: Wybiórcze punkty widzenia 19.01.13, 16:43

> Umyj oczy i spójrz w kalendarz, bo mamy dzisiaj 19 stycznia 2013 roku i w kraju
            > rządzi PO+PSL, a nie PIS czy inne obecnie ugrupowanie opozycyjne.

Wali mnie do spodu kto rządzi w tym kraju. Nie chcę tylko tu widzieć rządzących fanatyków, fundamentalistów i psychopatów.

> Ja porównałem z próbą wysadzenia pomnika, a nie ludzi i napadu na kasjerkę, a n
            > ie dzieci.

A ja z nasraniem na wycieraczkę. Wszystko można zrobić tak po prostu, albo z pobudek politycznych. Jeśli bowiem do bandytyzmu dołączy się politykę, zawsze można liczyć na obrońców.

> Porównywałem zresztą sam występek w postaci wybicia szyb do napadu z bronią w r
            > ęku na bezbronną kobietę. Tak jeden jak i drugi występek był występkiem bandyck
            > im, ze który po latach w naszym kraju ludzie otrzymują najwyższe w państwie urz
            > ędy.

Zazdrościsz że się nie załapałeś? Próbuj w następnych wyborach, może zagłosuje na ciebie nie 20, a 21 albo nawet 22 osoby. :D

> I nie pisz tu o sąsiadach i ich wycieraczkach, bo mój sąsiad żeby być kierowcą
            > TAXI musiał przedstawić zaświadczenie o niekaralności - czego już nie musiał mi
            > nister sprawiedliwości i jeden z obecnych marszałków sejmu.

No widzisz... Więc dlaczego został taksówkarzem a nie ministrem? Albo przynajmniej właścicielem AmberGold za rządów pana Ziobry? :D

> A Ty to za przeproszeniem kto - kościelny mający dostęp do metryk urodzenia czy
            > funkcjonariusz specjalnych służb, który doskonale wie kto obrzezany, a kto nie
            > ?

A co cię to obchodzi? Sobie się przyjrzyj, psycholu... :D
            • Gość: andrzej.filipowicz I netykieta IP: 89.167.0.* 19.01.13, 18:14
              tajnos.agentos napisał:
              > A co cię to obchodzi? Sobie się przyjrzyj, psycholu... :D

Z racji tej, że "empi" nie widzi nic zdrożnego w wyzywaniu innych od psycholi i załatwianiu się na wycieraczki w miejscu publicznym nie dam ci pretekstu do dalszego lżenia innych, bo zresztą i tak tylko tylko to potrafisz.

Ps. Wolę 20 poważnych głosów niż 10 tysięcy od wyborców, którzy głosowali na pomysłodawcę wprowadzenia w RP obowiązkowych opłat za korzystanie z dróg krajowych, bo nie ilość się liczy, a jakość...
              • tajnos.agentos Re: I netykieta 19.01.13, 20:19
                Gość portalu: andrzej.filipowicz napisał(a):

> Z racji tej, że "empi" nie widzi nic zdrożnego w wyzywaniu innych od psycholi i
                > załatwianiu się na wycieraczki w miejscu publicznym nie dam ci pretekstu do d
                > alszego lżenia innych, bo zresztą i tak tylko tylko to potrafisz.

Bo takie te moderatory są. Ty netykietę i regulamin łamiesz bardzo często, ja często klikam na kosz przy twoich "wypowiedziach" - i nic!:P

> Ps. Wolę 20 poważnych głosów niż 10 tysięcy od wyborców, którzy głosowali na po
                > mysłodawcę wprowadzenia w RP obowiązkowych opłat za korzystanie z dróg krajowyc
                > h, bo nie ilość się liczy, a jakość...

Twój problem. Jak chcesz tanio robić sobie kampanię wyborczą, rób ją w twojej prywatnej telewizorni przy ulicy Radzyńskiej. Po co tu włazisz, tu pisze za dużo osób, co i raz narażasz się na nieprzyjemności. Masochista???
                • Gość: andrzej.filipowicz Kultura osobista w szczególnosci IP: 89.167.0.* 21.01.13, 09:33
                  tajnos.agentos napisał:

> Bo takie te moderatory są. Ty netykietę i regulamin łamiesz bardzo często, ja c
                  > zęsto klikam na kosz przy twoich "wypowiedziach" - i nic!:P

Można powiedzieć, że wszystkie móje wpisy to swoiste naruszenie netykiety tego forum, bo zawsze oparte o fakty i z poszanowaniem innych forumowiczów.
                  To, że kosz ci nie działa powinieneś zgłosić na adres e-mail, który "empi" bardzo często tu podaje...

> Twój problem. Jak chcesz tanio robić sobie kampanię wyborczą, rób ją w twojej p
                  > rywatnej telewizorni przy ulicy Radzyńskiej. Po co tu włazisz, tu pisze za dużo
                  > osób, co i raz narażasz się na nieprzyjemności. Masochista???

Poza insynuowaniem wykorzystywania tego forum do kampanii wyborczej zapomniałeś jeszcze podać mój numer obuwia i bielizny. Wiesz przecież doskonale, że teraz już czekam tylko na powstanie partii komików, do której i tak się nie zapiszę, bo wolność osobista jest dla mnie po 1000 kroć cenniejsza niż podległość dyscyplinie partyjnej.

Nie moją winą jest, że nawet ta powyżej komentowana sprawa coraz bardziej przybliża nas do Reykjawiku, w którym wybory w 2010 roku wygrała partia komików. Z drugiej strony rzecz biorąc taki zwiastun może cieszyć, bo nie gdzie indziej jak właśnie w Islandii jako pierwszym kraju w UE na ławie oskarżonych posadzony został premier rządu - czym Wikingowie pokazali, że wobec prawa równi są wszyscy.

Zapewniam cię, że wkrótce to samo stanie się w naszym mieście i kraju i to bez mojego najmniejszego udziału, o który nie mam nawet najmniejszego zamiaru się ubiegać, bo wyleczyłem się z tego skutecznie właśnie na jesieni 2010 roku.

Nowi nie będą w ogóle wchodzili w żadne koalicje i negocjacje i nie pomogą tym razem nawet oskarżenia o najcięższe zbrodnie... polityczne.
                  • tajnos.agentos Re: Kultura osobista w szczególnosci 21.01.13, 23:26
                    Gość portalu: andrzej.filipowicz napisał(a):

> Można powiedzieć, że wszystkie móje wpisy to swoiste naruszenie netykiety tego
                    > forum, bo zawsze oparte o fakty i z poszanowaniem innych forumowiczów.
                    > To, że kosz ci nie działa powinieneś zgłosić na adres e-mail, który "empi" bard
                    > zo często tu podaje...

Tak, oczywiście. Tylko że, widzisz psycholku, ja nie przeżywam tego, co tu czytam i piszę. Dla mnie to jest tylko zabawa, ja żyję w świecie realnym - bywa, że bardzo realnym i przyziemnym i nie leczę kompleksów ani frustracji. :)))

> Poza insynuowaniem wykorzystywania tego forum do kampanii wyborczej zapomniałe
                    > ś jeszcze podać mój numer obuwia i bielizny. Wiesz przecież doskonale, że teraz
                    > już czekam tylko na powstanie partii komików, do której i tak się nie zapiszę,
                    > bo wolność osobista jest dla mnie po 1000 kroć cenniejsza niż podległość dyscy
                    > plinie partyjnej.

W kampaniach wyborczych, to ja udzielam się jako wybierający. Ciebie na pewno nie wybiorę, bo dokładnie Ci się przyjrzałem. Nie jesteś moim guru ani idolem.

> Zapewniam cię, że wkrótce to samo stanie się w naszym mieście i kraju i to bez
                    > mojego najmniejszego udziału, o który nie mam nawet najmniejszego zamiaru się u
                    > biegać, bo wyleczyłem się z tego skutecznie właśnie na jesieni 2010 roku.

Obraziłeś się? No cholera, głupi naród znów nie docenił, więcej dał Palikotowi!

> Nowi nie będą w ogóle wchodzili w żadne koalicje i negocjacje i nie pomogą tym
                    > razem nawet oskarżenia o najcięższe zbrodnie... polityczne.

Pleplepleplepleplepleplepleple... ROTFL
                    • polujacy_na_kaczki Re: Kultura osobista w szczególnosci 22.01.13, 03:02
                      tajnos.agentos napisał:

> Gość portalu: andrzej.filipowicz napisał(a):
                      >

>
                      > Tak, oczywiście. Tylko że, widzisz psycholku, ja nie przeżywam tego, co tu czyt
                      > am i piszę. Dla mnie to jest tylko zabawa, ja żyję w świecie realnym - bywa, że
                      > bardzo realnym i przyziemnym i nie leczę kompleksów ani frustracji. :)))

Chyba się trochę pogubiłeś w tym Swoim "realnym świecie". Bo, widzisz, ludzie, których obrażasz w Internecie są całkowicie realni. A ty realnie ich wyzywasz. Tylko Tobie wydaje się, że Internet jest jakimś nierzeczywistym światem zamkniętym w serwerach. Na forum nie wymieniasz opinii z botami, tylko z prawdziwymi, żywymi ludźmi. Okaż im odrobinę szacunku, żeby i oni wiedzieli, że ich szacunku jesteś wart.
                      >

> W kampaniach wyborczych, to ja udzielam się jako wybierający. Ciebie na pewno n
                      > ie wybiorę, bo dokładnie Ci się przyjrzałem. Nie jesteś moim guru ani idolem.
                      Gratuluję. Ze Swojego "realnego świata" przyjrzałeś się człowiekowi, którego nigdy na oczy nie widziałeś. Ledwie zamieniłeś z nim kilka słów za pośrednictwem forum internetowego (co wg. Ciebie, jeśli dobrze zrozumiałem, jest "światem nierealnym").
                      >

> > Nowi nie będą w ogóle wchodzili w żadne koalicje i negocjacje i nie pomog
                      > ą tym
                      > > razem nawet oskarżenia o najcięższe zbrodnie... polityczne.
                      >
                      > Pleplepleplepleplepleplepleple... ROTFL

Cóż za zabójczy argument! Nie do odparcia! Ech, gimbusy...
      • Gość: bleee... Re: Kawdratura koła i więźniowie polityczni IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.13, 13:41
        ...sądząc wg biogramu pana Kamińskiego "od jajek rzucania", możesz mieć rację... o kurcze - ja już się boję... bleee...

ps.: ...obie strony konfliktu jawią się jako zjawiska nie tylko nie inspirujące, ale i skrajnie nieciekawe... bleee...
      • Gość: butapren Re: Kawdratura koła i więźniowie polityczni IP: *.hsd1.tn.comcast.net 21.01.13, 18:59
        "Gdyby Konrad B. z Lublina wcześniej się urodził, to miałby olbrzymie szanse być jednym z czołowych polityków PO, bo są wśród nich tacy, którzy swoją aktualną pozycję wyrąbywali wyrokami na tle... politycznym."

Paranoja wiecznie zywa? Czy tak, panie "Filipowicz"??
      • polujacy_na_kaczki Re: Kawdratura koła i więźniowie polityczni 22.01.13, 03:10

> Za kilkadziesiąt lat Konrad B. z Lublina dostanie odszkodowania, a w najgorszym
        > wypadku zostania ministrem sprawiedliwości albo marszałkiem sejmu.
        >
        > W kontekście samego tylko występku oczywiście, bo czymże on się różnił od próby
        > wysadzenia pomnika Lenina w Poroninie

Może tym, że był to atak na PRYWATNĄ własność i występek przeciwko życiu i zdrowiu obywateli? Coś Ci się od prawicowych pisemek i łażenia z łysym łbem pokręciło. Gdzie widzisz podobieństwo między niszczeniem pomnika (upamiętniającego zbrodniarza i okupanta), a bezczelną napaścią?
        > czy zbrojnego bandyckiego napadu na kie
        > rowniczkę i jednocześnie kasjerkę sklepu spożywczego PSS nr 431 przy ulicy Źród
        > łowej w Łodzi.

Bredzisz. Więcej książek, mniej faszystowskich pisemek, kolego.
        >
        > Gdyby Konrad B. z Lublina wcześniej się urodził, to miałby olbrzymie szanse być
        > jednym z czołowych polityków PO, bo są wśród nich tacy, którzy swoją aktualną
        > pozycję wyrąbywali wyrokami na tle... politycznym.
        Nie wiem, ile masz lat, ale chyba nie masz pojęcia czym była PRL, jak działał w niej aparat opresyjny i za co ludzie trafiali wówczas do więzień jako tzw. polityczni. Wiedz, że nie za bicie ludzi, którzy mają inne poglądy. A takie brunatne gnidy, jak "bohater" artykułu wówczas dzielnie służyły zbrodniczej i bezprawnej władzy. Gdyby więc Konrad B. urodził się dużo wcześniej, to zostałby ZOMOwcem, albo ORMOwskim, tępym siepaczem. Więcej uwagi na lekcjach historii, dziecko. I mniej uwielbienia dla brunatnych, bo oni nawet swoich nigdy nie szanowali (o nocy długich noży słyszałeś?).
    • Gość: police Polityczne naciski skutkują IP: 95.141.28.* 20.01.13, 00:31
      Zamiast dyskutować z tym czerwonym śmieciem i psycholem tajnos.agentos (określenia tego ostatniego) radzę zwrócić uwagę na to, że kwalifikacja sprawy została zmieniona pod naciskiem politycznym środowisk, których lewacka tektura jest tylko drobnym elementem. W tym sensie jest to rzeczywiście >właściwy paragraf< i odzwierciedla to, kto tak naprawdę rządzi w Polsce. I nie mam na myśli PO.
      • tajnos.agentos Re: Polityczne naciski skutkują 20.01.13, 11:41
        Mam dla ciebie propozycję: idź za winkiel i się wypałuj, dobrze robi na nadgarstki.
    • malparon A gdyby wybili szyby w siedzibie GIE-WU? 20.01.13, 00:45
      GW-no wzywa do wojny domowej. To GWno forsując feminizmy i likwidację rodzaju gramatycznego forsuje
      • polujacy_na_kaczki Re: A gdyby wybili szyby w siedzibie GIE-WU? 21.01.13, 11:47
        malparon napisał(a):

> GW-no wzywa do wojny domowej. To GWno forsując feminizmy i likwidację rodzaju g
        > ramatycznego forsuje
        Precz z Polski, parszywy faszysto! Mało szkód Twoi koledzy z Trzeciej Rzeszy narobili w tym kraju? Mało ludzi zamordowaliście, miłośnicy bawarskiego kurdupla z gejowskim wąsikiem (i jednym jądrem)? Idźcie leczyć kompleksy małych członków gdzie indziej, brunatne durnie, łyse pały w ortalionowych kurtkach z lumpeksu.
    • ggargi bo pewne kumanie nie dla wszystkich 20.01.13, 11:00
      no przykro mi że nie "kumasz" co to prawo … może gdybyś był bardziej rozgarnięty to byś 'kumał" ale nie wszyscy muszą być inteligentami, potrzeba w społeczeństwie też roboli …
    • buk-humor-dziczyzna nazistów należy utylizować przy urodzeniu!!! 21.01.13, 05:42
      nazistów należy utylizować przy urodzeniu!!!
    • gburiaifuria Re: Po marszu ONR zdemolował Tekturę. Przestępstw 21.01.13, 08:42
      mieli sie bic z bandziorami? Bardzo dobrze zrobili, jest szansa, ze napastnicy pojda siedzie, oby!
    • polujacy_na_kaczki Re: Po marszu ONR zdemolował Tekturę. Przestępstw 21.01.13, 11:59
      sniegomis napisał(a):

> Nie kumam kompletnie ludzi z Tektury. Przypuszczam, że doskonale zdawali sobie
      > sprawę , że szykuje się wjazd. Zamiast zwołać ekipę i stanąć twarzą w twarz z n
      > apastnikami, poskarżyli się policji i robią ze zwykłej chuliganki polityczną af
      > erę. Wielka mi Kultura Niezależna.
      A może "ludzie z Tektury" nie są prymitywnymi małpami, które każdy problem rozwiązują przemocą, a dyskusję z ludźmi o odmiennych poglądach zastępują mordobiciem (uprzednio upewniając się, że będą mieli znaczną przewagę liczebną). Takie zachowanie typowe jest raczej dla tej prostej, łysej brunatnej młodzieży spod znaku ONR i innych miłośników Adolfa H.
      • Gość: butapren Re: Po marszu ONR zdemolował Tekturę. Przestępstwo IP: *.hsd1.tn.comcast.net 21.01.13, 18:38
        Czy ktos wreszcie rozprawi sie z tymi smieciami z ONR-u?
        • polujacy_na_kaczki Re: Po marszu ONR zdemolował Tekturę. Przestępstw 22.01.13, 03:12
          Gość portalu: butapren napisał(a):

> Czy ktos wreszcie rozprawi sie z tymi smieciami z ONR-u?
          Ciężko będzie. Prawo bowiem zezwala na działalność organizacji, które oficjalnie nie odwołują się do totalitarnych metod faszyzmu i komunizmu. Ale za koszulkę z "Che" Guevarą możesz pójść siedzieć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka