Dodaj do ulubionych

telewizja UPC

IP: 62.233.188.* 03.08.04, 13:58
mam pytanie czy tylko SM Czechów nie zgodziła sie na podwyżke ceny za tzw.
konserwacje gniazda RTV i za to kochana telewizja UPC odcieła Polsat TVN i
TY4? Tylko dlaczego spółdzielnia decyduje o moich pieniądzach? Ja jestem
chętny zapłacić 6 zł i mieć dostęp do tych kanałów.
Obserwuj wątek
    • Gość: lublin Re: telewizja UPC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 21:06
      przypominam ze wszystkie te 3 kanaly mozna doskonale odbierac na standardowej
      antenie TV
      • albert.flasz Re: telewizja UPC 04.08.04, 09:51
        Swoją drogą, działalnością większości "kablarzy" powinny zainteresować się
        UOKiK i organizacje konsumenckie. Z UPC miałem kiedyś bardzo wątpliwą
        przyjemność poznać się bliżej... i więcej tego błędu nie powtórzę!
        • Gość: byłem w LTK Re: telewizja UPC IP: *.lublin.mm.pl 04.08.04, 10:39
          Szkoda,że już nie istnieje.Została wchłonięta przez drugiego
          wielkiego "kablarza" działającego na lubelskim rynku (multimadia).
          Multimedia jeszcze nie "dorosła" aby sobie robić takie jaja z odbiorców jak
          UPC,ale też pokazuje swoje ja.
          Sprawa multimedia poruszana była Kurierze Lubelskim,na tym forów.Również
          przekazana była do rzecznika konsumentów.
          Jak się okazuje,rzeczniczka (po cichu) aprobuje działalność MM (może ma tam
          swoje udziały).Przez ponad rok pani rzecznik nie zrobiła NIC w tej sprawie.
          UPC w Lublinie działa nieco dłużej (od początku słyszałem źle o UPC).
          I co?I nic.UPC ma się dobrze,a abonenci narzekają.
          • Gość: lub pani rzecznik nie tylko tu sie nie popisala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 14:34
            zglaszano kiedys ze oswietlenie parkingu pod Leclercem jest ponizej normy,
            kiala sie zajac i co i nic itd itp
        • Gość: lub nie odpowiadaja w ustawowym terminie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 14:30
          na zgloszenia albo w cale nie odpowiadaja a jestesmy ponoc w UE
      • Gość: power Re: telewizja UPC IP: 62.233.188.* 04.08.04, 11:33
        niestety ja mieszkam w blokowisku na 1 piętrze i właśnie przez zwykłą antenę
        obraz nie nadaje sie do oglądania. Zastanawiam sie nad tunerem satelitarnym ale
        ponoć przez niego nie można odbierać żadnych polskich kanałów (jedynie TY
        Polonia)więc jestem skazany na UPC.
        • Gość: lub przez zwykla antene szerokopasmowa ze wzmacniaczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 14:32
          da sie w dobrej jakosci odebrac TVP2 TVP3 TVN oczywiscie i TV4 oraz slabiej
          Polsat i TVP1
        • Gość: to ja? Re: telewizja UPC IP: *.pronet.lublin.pl 07.08.04, 15:10
          A próbowałeś pochodzić z anteną żeby znaleźć miejsce gdzie lepiej odbiera??
          Może nie będzie tak źle. :))) A co do anten satelitarnych to niestety trend
          jest taki aby kodować co się da i brać kaskę za oglądanie :((

Najrozsądniejszym wyjściem wydaje się powrót do starych zbiorczych instalacji
          antenowych, które zostały przez spółdzielnie (zbyt) pospiesznie zlikwidowane
    • swojadroga Re: telewizja UPC 04.08.04, 13:19
      W Twoim wypadku, to raczej pretensje kierowane powinny być do spółdzielni, a
      nie do UPC Telewizja Kablowa...Pakiety minimalne (AZART) są dostarczane na mocy
      porozumień pomiędzy spółdzielnią a UPC.
      Chętnie poznam szczegóły rozczarowań pozostałych. Z własnego doświadczenia
      wiem, że większość żali i rozczarowań jest wynikiem NIECZYTANIA umów i
      regulaminów. Całe problemy pojawiają się w momencie chęci rezygnacji, bo
      abonent nie dotrzymuje terminów, jest problemem pisemnie wypowiedzieć umowę,
      albo nie chce mu się oddać wypożyczonego sprzętu do lolanego biura. Potem są
      naliczane kary, o których mowa w regulaminie i wcale nie drobnym maczkiem.
      Owszem zdarzają się pomyłki po stronie operatra, ale jeśli komuś się chce i
      potrafi normalnie rozmawiać to wszystko jest do wyjaśnienia.
      • yetiii1 Re: telewizja UPC 04.08.04, 21:11
        kiedys w moim bloku była antena zbiorcza, potem upc okablowało , antene
        zdjeto , pakiet podstawowy miał byc za darmo , a nagle okazało sie ze trzeba
        płacić
        pytam wiec po jaka cholere ktos nas wprowadził w bład i kazał zdemontowac
        antene- fkat ze za jaj konserwacje tez trzeb było płacić ale chodzi o zasady
        • Gość: power Re: telewizja UPC IP: 62.233.188.* 04.08.04, 22:58
          wina leżu po obu stronach UPC podnosi cene z 2 PLN na 6- nie zgadza sie na to
          spółdzielnia i nie zezwala mi na samodzielne zawiązanie umowy z UPC. Trudno co
          zrobić; coraz trudniej sie żyje w Polszcze :(
      • albert.flasz Re: telewizja UPC 05.08.04, 09:35
        W czasie, gdy jeszcze UPC nazywała się PTK i zakładała swą sieć na Czechowie,
        Polsat od razu znalazł się w najdroższym pakiecie (wtedy były trzy). Po długich
        negocjacjach powrócił do pakietu podstawowego. Kilka lat temu zdecydowałem się
        zakupić "pełny" pakiet UPC. Niestety, szybko doszedłem do wniosku ze oferta
        jest niewarta tych pieniędzy: programy nadające się do oglądania można było
        policzyć na palcach jednej ręki, reszta - były to zwykłe
        komercyjne "badziewia", niczym nie różniące się od "Polsatu" i TVN oraz "kanały
        tematyczne", w których długo i do znudzenia powtarzano to samo. Przez rok
        trzykrotnie poprzestawiano mi ustawienie wszystkich kanałów, nie racząc nawet
        wyjaśnić powodów. W ogóle, było to coś w rodzaju loterii: poszczególne kanały
        stale "pojawiały się i znikały", zamieniały miejscami... Gdy wreszcie w jednym
        miesiącu otrzymałem dwa identyczne rachunki, po czym przeszedłem "drogę przez
        mękę", by to wyjaśnić (a ile w tym czasie dostałem ponagleń, gróźb...),
        postanowiłem zakończyć współpracę, regulaminowo - powiadamiając z miesięcznym
        wyprzedzeniem. Po roku, przypadkiem dowiedziałem się (od "naciągacza" -
        domokrążcy), że mam w UPC jakąś nadpłatę. Okazało się, że sygnał, zgodnie z
        umową odłączono mi (wtedy jeszcze bezpłatnie...) od pierwszego, rachunek
        natomiast naliczono do piętnastego następnego miesiąca. Niby kilkanaście
        złotych - nie majątek, ale w końcu jakim prawem firma przez rok trzyma moje
        pieniądze, nie racząc się z nich rozliczyć ani nawet poinformować mnie o tym?
        Nie obchodzi mnie, że UPC jest tak naprawdę zlepkiem różnych firm - córek (to,
        w każdym razie wynikło z rozmowy w Biurze Obsługi Klienta), z których każda
        zajmuje się czymś innym (dostarczanie sygnału, fakturowanie, serwis,
        marketing...), ma siedzibę w innym mieście itd. Dla mnie od takich firm lepiej
        trzymać się z daleka, gdyż są po prostu niewiarygodne... A że w spółdzielniach
        umowy podpisują patałachy - to już całkiem inna historia!
        • Gość: to ja? Re: telewizja UPC IP: *.pronet.lublin.pl 07.08.04, 15:04
          Totalny misz-masz w Twojej wypowiedzi i za mało konkretów aby się odnieść do
          zarzutów, szczególnie jeśli żale odnoszą się jeszcze do czasów PTK. Zgadzam się
          ze Swojądrogą że WIEKSZOŚĆ problemów wynika z nie przeczytania umowy i naszego
          niechlujnego podejścia do prawa. A jeśli chodzi o UPC to naprawdę wiele można
          tam załatwić jeśli się ma jakiekolwiek argumenty za swoją sprawą
          • Gość: power Re: telewizja UPC IP: 62.233.188.* 07.08.04, 16:18
            do kogo z tym "miś-maszem" ??:)
          • albert.flasz Re: telewizja UPC 08.08.04, 21:21
            To dotyczy czasów, gdy UPC już się nazywała UPC. Umowa była bardzo ogólnikowa i
            właściwie zabezpieczała wyłącznie interesy UPC, nie gwarantując niczego w
            zamian (choćby późniejsze wprowadzenie opłat za odłączenie sygnału - tego w
            umowie nie było...). Poza tym, mój główny problem był następujący: firma po
            prostu przywłaszczyła sobie moje pieniądze (fakt, niewiele ale podejrzewam, że
            takich jak ja jest więcej...) nie uznając za stosowne rozliczyć się z nich;
            tłumaczenie było klasycznym rozmywaniem odpowiedzialności... Zresztą, pomijając
            tamto uważam, że blokowanie dostępnych powszechnie oraz bez zadnych ograniczeń
            kanałów, nadawanych z nadajników naziemnych jest zwykłym wykorzystywaniem
            pozycji monopolisty. Spółdzielnie już dawno powinny wpuścić kokurencję lub
            reanimować "anteny zbiorcze" (instalacje przecież w większości budynków są).
            • swojadroga Re: telewizja UPC 10.08.04, 08:17
              I w ten sposób sam się przyznałeś, że nie zapoznałeś się z regulaminem a tam
              czarno na białym masz o karach naliczanych za zerwanie umowy...
              www.upc.com.pl/nowa/ibok/regulaminy.asp.htm
              Punkt 9.8 mówi o tych karach, o których Ty twierdzisz, że nic nie wiedziałeś.

Jeśli chodzi o Twój zarzut przywłaszczenia pieniędzy przez UPC...to dałeś
              poprostu ogromnego ciała...Jest mnóstwo ludzi, którzy kiedy rozwiązują umowę to
              sprawdzają swoje saldo i albo dopłacają zaległość, albo podają nr rachunku, na
              który firma ma przelać nadpłatę...Dopóki nie ma takiej dyspozycji pieniądze
              leża na NIEOPROCENTOWANYM indywidualnym koncie klienta...

Z tym wykorzystaniem pozycji monopolisty, to już poprostu przesadziłeś...Skoro
              te kanały są ogólnodostępne to jaki problem, abys sobie zainstalował antenę???
              Eutelsata też pozwiesz, że blokuje dostęp do TVN z satelity??? Upsss...Obawiam
              się, że przegrałbyś zalewając się czerwienią ze wstydu...To TVN zablokował
              dostęp, a Eutelsat jest tylko pośrednikiem przekazującym sygnał i takim samym
              pośrednikiem jest UPC Telewizja Kablowa...Pośrednikiem, dostawcą produktu,
              którym jest program telewizyjny...UPC nie ma wpływu na oferty programowe
              poszczególnych stacji...Mylisz pojęcia...
              • albert.flasz Re: telewizja UPC 10.08.04, 10:18
                swojadroga napisał:

> I w ten sposób sam się przyznałeś, że nie zapoznałeś się z regulaminem a tam
                > czarno na białym masz o karach naliczanych za zerwanie umowy...
                > www.upc.com.pl/nowa/ibok/regulaminy.asp.htm
                > Punkt 9.8 mówi o tych karach, o których Ty twierdzisz, że nic nie wiedziałeś.
                >

Nie ZERWAŁEM, tylko WYPOWIEDZIAŁEM na piśmie, w terminie przewidzianym umową
                oraz w okresie, gdy miałem do tego pełne prawo.

> Jeśli chodzi o Twój zarzut przywłaszczenia pieniędzy przez UPC...to dałeś
                > poprostu ogromnego ciała...Jest mnóstwo ludzi, którzy kiedy rozwiązują umowę
                to
                >
                > sprawdzają swoje saldo i albo dopłacają zaległość, albo podają nr rachunku,
                na
                > który firma ma przelać nadpłatę...Dopóki nie ma takiej dyspozycji pieniądze
                > leża na NIEOPROCENTOWANYM indywidualnym koncie klienta...
                >

Typowa odpowiedź bazarowego handlarza: "widziały gały co brały" więc płać
                albo "wypad", bo i tak za nic nie odpowiadam, niczego nie gwarantuję a
                reklamacji nie przyjmuję... Z takim podejściem do klienta trudno się dziwić
                opinii, jaką ta i podobne firmy posiadają.

> Z tym wykorzystaniem pozycji monopolisty, to już poprostu
                przesadziłeś...Skoro
                > te kanały są ogólnodostępne to jaki problem, abys sobie zainstalował
                antenę???
                > Eutelsata też pozwiesz, że blokuje dostęp do TVN z satelity???
                Upsss...Obawiam
                > się, że przegrałbyś zalewając się czerwienią ze wstydu...To TVN zablokował
                > dostęp, a Eutelsat jest tylko pośrednikiem przekazującym sygnał i takim samym
                > pośrednikiem jest UPC Telewizja Kablowa...Pośrednikiem, dostawcą produktu,
                > którym jest program telewizyjny...UPC nie ma wpływu na oferty programowe
                > poszczególnych stacji...Mylisz pojęcia...
                >

Nikogo nie mam zamiaru nigdzie pozywać, po prostu nie życzę sobie więcej
                kontaktów z tą firmą (z którą, jak rozumiem - Ty masz coś wspólnego...). Co do
                monopolu, to umowa ze spółdzielnią przewidywała przejęcie funkcji instalacji
                AZART (rozliczane ze spółdzielnią), umożliwiającej nieodpłatny dostęp do
                kanałów nadawanych bez ograniczeń z nadajników naziemnych (opłata za to jest
                opłatą za KONSERWACJĘ GNIAZDKA I INSTALACJI, nie za dostarczenie takich, czy
                też innych kanałów tyle, że jakiś patałach pozwolił to ograniczyć do kanałów
                publicznych) oraz, dla chętnych - możliwość wykupienia w UPC dodatkowych
                pakietów (sprawa indywidualna między firmą a klientem). Ja, w każdym razie
                żadnej umowy z UPC dziś nie mam i mieć nie chcę oraz nie podoba mi się
                narzucanie przez firmę jakichkolwiek haraczy. Nikt mi nie gwarantuje, że gdy
                dziś zgodzę się zapłacić 6 zł, jutro nie każe mi się płacić 12 (inne firmy tak
                robiły). Zwykłą antenę zainstalowałem już dawno (choć, podobno - nie wolno) i
                gdy tylko pojawi się możliwość, przestanę płacić UPC także te marne 2 zł.
                pzdr
                • swojadroga Re: telewizja UPC 10.08.04, 10:39
                  A jakiego typu kara Ci została naliczona??? Posiadałeś jakiś sprzęt (dekoder,
                  modem)??? Choc podejrzewam, że zostałeś przełączony z pakietu pełnego na pakiet
                  minimalny i została Ci naliczona opłata za zmniejszenie pakietu, a to też jest
                  w regulaminie.
                  Nie chodzi o to "gały widziały co brały", tylko chodzi o to, że pewnych spraw
                  należy sobie pilnować, ponieważ prawo takie nakazy wymusza...Bez dyspozycji
                  klienta co zrobić z nadpłatą musi ona leżec na nieoprocentowanym koncie.
                  Spółdzielnie podpisują umowy na tzw. AZARTY, ponieważ jest to tańsze dla samych
                  spółdzielni...A teraz wyobraź sobie sytuację, że spółdzielnia ustawia anteny i
                  zapewnia Ci odbiór tylko TVP1, TVP2, POLSAT w jakości zadawalającej a TVP3 i
                  TVN w średniej jakości bądź nawet brakuje wogóle w odbiorze ogólniedostępnego
                  kanału...I co wtedy??? A może poprostu technicznie jest to niemożliwe. A druga
                  sprawa, to operator kablowy za każdy udostępniany kanał musi zapłacić nadawcy,
                  a jeśli spółdzielnia nie chce dopłacić do jakiegoś kanału to pokaż mi firmę,
                  która będzie dokładała do interesu??? Podejrzewam, że nawet Ty nie dokładałbyś
                  do interesu. Dla porównania Ci powiem, że pakiet AZART płatny w czynszu jest
                  średnio połowę tańszy od AZARTU płatnego do UPC...Ponieważ spółdzielnie nie
                  chciały wogóle dopłacać do AZARTU.
                  • Gość: power Re: telewizja UPC IP: 62.233.188.* 10.08.04, 11:27
                    dowiedziałem sie "od winogron" dlaczego spółdzielnia nie zgodziła sie na
                    podwyżke! Mianowicie dba o tych co mają pełny pakiet i płacą ok. 48 zł i nie
                    chcą ich narażać na dodatkową opłate w wysokości 6zł za konserwacje gniazda
                    RTV. I słusznie! Ale dlaczego nie dbają o mnie i ograniczają moją wolność?
                    • swojadroga Re: telewizja UPC 10.08.04, 11:32
                      Tutaj już UPC nie jest winne, w tym się chyba wszyscy zgodzimy...
                    • Gość: to ja? Re: telewizja UPC IP: *.pronet.lublin.pl 10.08.04, 21:18
                      przecież wystarczy tę część opłaty ODLICZYĆ od czynszu płaconego do spółdzielni.
                      w upc opłata za pakiet pełny wynosi ok 47 pln i nie jest wazne jaką drogą te
                      pieniądze wpływaja (z pośrednictwem spółdzielni czy bez) nie ma mowy o zadnych
                      dopłatach
                      • swojadroga Re: telewizja UPC 11.08.04, 09:01
                        Tylko jeszcze musi się chcieć iść do spódzielni i poprosić o odpisanie tej
                        kwoty, ale nie wszystkim się tego chce robić...Najłatwiej jest mieć żale i
                        jeszcze jak ktoś by za kogoś zrobił...
                  • albert.flasz Re: telewizja UPC 10.08.04, 13:20
                    swojadroga napisał:

>Choc podejrzewam, że zostałeś przełączony z pakietu pełnego na pakiet
                    >
                    > minimalny i została Ci naliczona opłata za zmniejszenie pakietu, a to też
                    jest
                    > w regulaminie.

Żadne opłaty wtedy jeszcze nie obowiązywały i nic mi nie naliczono choć, pewnie
                    gdybym spóźnił się parę miesięcy - zrobiono by to, mimo że w umowie tego niie
                    przewidywała.

> Nie chodzi o to "gały widziały co brały", tylko chodzi o to, że pewnych spraw
                    > należy sobie pilnować, ponieważ prawo takie nakazy wymusza...Bez dyspozycji
                    > klienta co zrobić z nadpłatą musi ona leżec na nieoprocentowanym koncie.

No to przykład: niedawno zmieniłem "komórkę". Po opłaceniu ostatniego rachunku
                    otrzymałem od poprzedniego operatora rozliczenie mojego konta z fakturą
                    korygującą (też była drobna nadpłata). To nie kosztuje drogo, nie wymaga
                    wielkiego wysiłku, za to świadczy o uczciwości firmy oraz o jej szacunku dla
                    klienta... Poza tym, wciąż nie rozumiem dlaczego naliczono mi rachunek za okres
                    po odłączeniu sygnału (czyli - wzięto pieniądze nie dostarczając w zamian
                    towaru), gdy rozwiązana na piśmie umowa już nie obowiązywała? Ten oraz
                    wcześniejszy fakt otrzymania dwóch rachunków w jednym miesiącu moim zdaniem
                    świadczy o jednym: firma nie kontroluje własnej księgowości i wszystko, co dla
                    niej niewygodne zwala na klienta.

> Spółdzielnie podpisują umowy na tzw. AZARTY, ponieważ jest to tańsze dla
                    samych
                    >
                    > spółdzielni...A teraz wyobraź sobie sytuację, że spółdzielnia ustawia anteny
                    i
                    > zapewnia Ci odbiór tylko TVP1, TVP2, POLSAT w jakości zadawalającej a TVP3 i
                    > TVN w średniej jakości bądź nawet brakuje wogóle w odbiorze ogólniedostępnego
                    > kanału...I co wtedy??? A może poprostu technicznie jest to niemożliwe. A
                    druga
                    > sprawa, to operator kablowy za każdy udostępniany kanał musi zapłacić
                    nadawcy,
                    > a jeśli spółdzielnia nie chce dopłacić do jakiegoś kanału to pokaż mi firmę,
                    > która będzie dokładała do interesu??? Podejrzewam, że nawet Ty nie
                    dokładałbyś
                    > do interesu. Dla porównania Ci powiem, że pakiet AZART płatny w czynszu jest
                    > średnio połowę tańszy od AZARTU płatnego do UPC...Ponieważ spółdzielnie nie
                    > chciały wogóle dopłacać do AZARTU.
                    >

A co mnie to wszystko może obchodzić?! To nie jest mój problem, tylko UPC oraz
                    spółdzielni, która od razu powinna udostępnić teren co najmniej jeszcze jednej,
                    konkurencyjnej firmie (wolę się nie domyślać dlaczego tego nie zrobiła do
                    dziś). Co do "technicznych możliwości", też to przerobiłem: w czasie, gdy UPC
                    miała dużo klientów, podłączenie płatnego kanału HBO było niemożliwe bez
                    wcześniejszego wykupienia pełnego pakietu; gdy klienci zaczęli się "wykruszać" -
                    niemal z dnia na dzień stało się to możliwe, za to pokazały się opłaty za
                    rezygnację (t. zw. "przełączenie na pakiet podstawowy") a mieszkańców
                    zaatakowały stada "naciągaczy" z kolejnymi promocjami (choć tak "na oko" skutek
                    odniosło toto mierny lub odwrotny do zamierzonego, cóż - zwykłe zmęczenie
                    materiału...). To chyba też daje do myślenia...
                    Tak, czy inaczej: ja firmie UPC dziękuję za współpracę i nie polecam się na
                    przyszłość.
                    pzdr
                    • swojadroga Re: telewizja UPC 10.08.04, 13:35
                      Odpowiem Ci tylko krótko:
                      Na rachunku każdym rachunku jest aktualne saldo klienta.
                      UPC nie świadczy swych usług w spółdzielni na zasadzie wyłączności.
                      Wielokrotnie się zdaża, że są na danym adresie dostępne konkurencyjne sieci
                      kablowe.
                      • albert.flasz Re: telewizja UPC 11.08.04, 09:33
                        No cóż, z ostatniego rachunku wynikało, że saldo mam zerowe... Nieważne,
                        kontakty z firmą UPC pozostawiam tym, którzy mają za dużo pieniędzy, których
                        jedynym, bądź głównym zajęciem jest oglądanie telewizji, których jedyną
                        rozrywką są regularne wizyty we wszystkich zainteresowanych firmach i
                        instytucjach w celu skontrolowania czy wszystko jest w porządku oraz tym,
                        którzy lubią, jak przy okazji każdego problemu robi się z nich idiotów i
                        analfabetów nieumiejących czytać umów.
                        pzdr
                      • Gość: power Re: telewizja UPC IP: *.in.lublin.pl / 62.233.188.* 11.08.04, 10:50
                        Czego Ty tak lubisz UPC człowieku chodzący swoimi drogami? Ja ich nie lubie ale
                        mam za co.
                      • Gość: byłem w LTK Re: telewizja UPC IP: *.lublin.mm.pl 11.08.04, 14:12
                        Najgorsze jest to,że telewizje kablowe w zmowie ze spółdzielniami i
                        administracjami mieszkań "wchodzą" do budynku,zakładają własną sieć i likwidują
                        innych (choćby AZART) np.Lubelską Telewizję Kablową.Z lokatorami NIKT NIE
                        ROZMAWIA,jakiego chciałby operatora kablowego.
                        Należy więc przypuszczać,że zarządca budynków w osiedlu po otrzymaniu od
                        kablówki odpowiedniegio prezentu (choćby zwolnienia z opłat abonamentowych)
                        wpuszcza ich w chamski sposób i tym samym stawia lokatorów pod tzw ścianą.No i
                        wówczas jest:albo podpisujesz umowę,albo nie masz TV.No i problemy z
                        ustawieniem anteny indywidualnej
                        • Gość: to ja? Re: telewizja UPC IP: *.pronet.lublin.pl 12.08.04, 13:12
                          przecież spółdzielnią rządzą ludzie wybierani przez członków tejże. jeslisie ma
                          w ..... to co sie dzieje naokoło, zostawia pełną swobode prezesikom, daje
                          poczucie bezkarności itp to efekty sa np takie jak w SM KONMED (abstrahując od
                          tv kablowej)
                          • Gość: Gabi Re: telewizja UPC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 10:29
                            No to sobie poczytałam....A czy wiecie, że od maja na usługi telewizyjne
                            obowiązuje 7% VAT???? Jakoś ci "uczciwi" z UPC nie zmniejszyli z tego tytułu
                            opłaty..... Ja na yum tracę 5,77 pln miesięcznie, a wy????
    • Gość: to ja? Re: telewizja UPC IP: *.pronet.lublin.pl 07.08.04, 15:13
      z tego co wiem to cały czechów i kawałek czubów są w takiej sytuacji (i może
      jeszcze jakieś małe przyczepione do nich zasobami)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka