Dodaj do ulubionych

instalacja w kółko

IP: *.olsztyn.mm.pl 17.07.10, 21:42
Witam Próbowałem instalować windowsa. Bios ustawiony na cdrom ( dokładniej to
CdROM,C,A) klikam aby odpalić z płyty, odpala, koiuje pliki itd, partycje (
mam jedną), potem mówi,ze się wyłączy za kilka sekund. Czekam . Wyłącza się i
... zaczyna na nowo.
Mam podczas restaru ponownego wyciągać płytkę, czy ustawić bios na HDD.
Obserwuj wątek
    • Gość: Łukasz___ Re: instalacja w kółko IP: *.olsztyn.vectranet.pl 17.07.10, 21:49
      Ustaw w biosie na HDD, płyty nie wyciągaj bo instalator jeszcze będzie pliki
      kopiował i zaraz zacznie krzyczeć o braku płyty
    • Gość: Greg Re: instalacja w kółko IP: *.warszawa.vectranet.pl 18.07.10, 10:49
      Masz oryginalną płytę Windows? Normalnie nie potrzebujesz ani wyciągać płyty po
      restarcie, ani też zmieniać kolejności "bootowania" - nawet jeśli płyta z
      Windows jest w napędzie podczas startu, to instalator czeka z uruchomieniem na
      wciśnięcie "dowolnego klawisza", a po kilku sekundach bezczynności startuje
      system z dysku twardego.
      • Gość: Aro Re: instalacja w kółko IP: *.olsztyn.mm.pl 18.07.10, 18:55
        mam pirata,ale instaluje na starym kompie z 1999 gdzie nawet w Biosie nie ma
        opcji wybierania Boota Fitst, second. Jest tylko Boot sequence: C,CDROM,A. Na
        nowszym nie mam problemu a na tym instaluje w kółko. Do znudzenia.
        • Gość: rj Re: instalacja w kółko IP: 109.197.45.* 20.07.10, 01:45
          ja miałem to samo. Było to już z 7 lat temu. Nie pamiętam dokładnie, ale
          postepuj DOKŁADNIE tak jak są podpowiedzi.
        • Gość: Greg Re: instalacja w kółko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.10, 09:57
          Jeśli już to powinno być: CDROM, C, A
          • Gość: marienka71 Re: instalacja w kółko IP: *.olsztyn.mm.pl 21.07.10, 18:51
            tak jak Greg i jeszcze zmień ścieżkę partycji. Czyli usuń stara i stwórz nową. :)
            • Gość: spiderko Re: instalacja w kółko IP: *.dsl.cnl.uk.net 22.07.10, 16:35
              W sumie nic zmieniać nie trzeba, po resecie komputer się pyta czy bootować z CD/DVD, wystarczy poczekać i nic nie naciskać.
              • Gość: Aro Re: instalacja w kółko IP: *.olsztyn.mm.pl 23.07.10, 18:47
                Nic nie naciskałem mimo to instalował w kółko. Usunąłem partycję, stworzyłem nowa i EUREKO działa. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka