Gość: bleee... ...i to jest... IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.15, 14:56 ...mój kraj... bleee... Zbyt często mnie pytają ludzie, co śpiewam im i gram, Jaki naprawdę jest mój kraj, ja nie wiem, nie wiem sam, Bo co odpowiedzieć, przy tych gramach stu, Gdy z wódka się miesza, tylko gorycz słów. Nie pan i nie ułan, inny mam dziś fart. Tu Pewex wytworny, tu obskurny bar I szare ulice tam, gdzie miał być raj I gruszki na wierzbach, i to jest mój kraj. Tu jedni maja grosz powszedni, a drudzy pełny miech. Tu mądrych orzą, głupich sieja, a trzecim z tego śmiech. Pijaczki, prostaczki maja wszystko gdzieś, A ci co przegrali, pija by się wznieść. Tu wielki złodziej ex-dobrodziej spokojnie może tyć. I są dziwki, jak śliwki, ze tylko płacić i rwać. I panny pokrzywki, ze aż strach z nimi spać. Tu święte krowy jeżdżą w nowych Mercedesach Benz. Tramwaje maja ci co wstają do pracy piąta pięć. I szaletów smród, czy grudzień to czy maj I zapach maciejki, i to jest mój kraj. Mężczyźni godnie noszą spodnie, bo na to ich jeszcze stać. Ci maja gorzej co w honorze postanowili trwać. Kobiety, niestety - praca, dom i sklep, By trochę wędzonek dzieciom dać na chleb. Poetom bywa czasem dobrze, choć częściej bywa źle, Więc jaki jest ja nie wiem sam po prosu myślę, że Dla uczciwych to piekło, dla cwaniaków raj, Dla głupich głupota, dla mnie to mój kraj. www.tekstowo.pl/piosenka,krzysztof_daukszewicz,i_to_jest_moj_kraj.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: ...i to jest... IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.15, 17:00 ...zwrotka z brakującym wersem - w całej krasie... bleee... "Tu wielki złodziej ex-dobrodziej spokojnie może tyć. I są uczciwi, żywi choć tak ciężko jest im żyć. Tu dziwki, jak śliwki, ze tylko płacić i rwać. I panny pokrzywki, że aż strach z nimi spać." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... ...prawdziwy... IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.15, 16:51 ...potworek... bleee... lehardi.wordpress.com/2015/03/22/niebywale-poswiecenie-redaktora-czyli-jak-to-dawniej-bywalo/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... ...sesja Rady Miasta... IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.15, 09:41 ...na żywo, także w internecie... poczytajcie... biorąc pod uwagę liczbę zagadnień, które będą poruszane, możliwe są interwencje służb medycznych... z powodu ewentualnych zasłabnięć uczestników: aktywnych i pasywnych... polecam gorąco - tego jeszcze w tubtinie nie było!... relacja na żywo!... bleee... "Dzisiejsza sesja Rady Miasta Lublin w internecie. Link do transmisji" www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20150326/LUBLIN/150329751 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... ...filtry „Imhoffa”... IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.15, 12:40 ...i Lubelskie Morskie Oko... ;)... bleee... lehardi.wordpress.com/2015/03/26/lubelskie-morskie-oko/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... ...Lublin Niewielki 16 część... IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.15, 09:14 ...Świątynie lubelskie... bleee... lehardi.wordpress.com/2015/03/31/tylko-w-gabinecie-uroczystosci-wielkiego-tygodnia-we-wszystkich-swiatyniach-lubelskich/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... ...maski opadły... IP: *.static.ip.netia.com.pl 03.04.15, 08:27 ..."...ginie potencjał Podzamcza, a Lublin cofa się o 50 lat..."... dlaczego?... ano dlatego, że inne miasta rozwijają się niejako "na zewnątrz"... toobtin natomiast, jako innowacyjne miasto inspiracji rozwija się "do wewnątrz"... czyli mówiąc językiem potocznym, "zwija się"... dziękujemy, panie Żuk... na pewno przejdzie pan do historii... :(((... mam nadzieję, że czarna dziura wchłonie nie tylko starą zabudowę i istniejącą zieleń... bleee... ..."...Architekt Bolesław Stelmach uważa, że odrzucenie tego, o co apelowała strona społeczna, jest dużym błędem. - W przypadku innego planu bezpowrotnie ginie potencjał Podzamcza, a Lublin cofa się o 50 lat. Postępujemy wbrew tendencjom, jakie obecnie obowiązują na świecie - nie ma wątpliwości znany architekt..."... ...i jeszcze jeden smakowity fragment wypowiedzi przedstawicieli i ich włodarzy... smakowity dlatego, że dowodzi fasadowej jedynie, onych włodarzy władzy naszej (... ... ...) przedstawicieli... to nie jest nawet - chyba - wydmuszka... jak nazywamy niezbyt niezbyt świeży kurzy produkt... nie pamiętam... staram się tylko, żeby nie wylądował na moim stole... nie tylko świątecznym... ..."Rada Kultury Przestrzeni opowiadała się za pozostawieniem zielonego terenu na placu Singera. Tak prawdopodobnie się nie stanie, bo projekt przewiduje budynek w tym miejscu. - Na etapie zbierania propozycji do planu współwłaściciel tego terenu złożył wniosek o możliwość zabudowy - mówi Krzyżanowska..."... Czytaj więcej: www.kurierlubelski.pl/artykul/3810079,jak-bedzie-wygladalo-podzamcze-od-dzis-wylozony-jest-projekt-planu-zagospodarowania,id,t.html ps.: ...wzajemnie, włodarzom naszym, świątecznie życzę... :(((... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: ...maski opadły... IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.15, 23:59 ...przykryta/zrewitalizowana, czyli skanalizowana Czechówka nie da oczekiwanego efektu... a szkoda... żyją w niej ryby jakowe?... albo inne stwory?... np. lubelska Rusałka... a może licho lubelskie... a może - zimują tam raki... co jeszcze mówią lubelskie legendy?... coś o czarciej łapie?... czart podobno nie lubi wody... czyżby dalej krążył i stołu szukał?... żeby znowu piątkę przybić?... bleee... blog.hrtecheurope.com/uploads/avatar/Amsterdam.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... ...Cyruliczej czas niebytu?... IP: *.static.ip.netia.com.pl 03.04.15, 08:51 ...pamiętacie, jak "uratowano" napis z kamienicy przy Cyruliczej?... pamiętacie?!... www.kurierlubelski.pl/artykul/3615351,ul-cyrulicza-4-przedwojenny-napis-w-jidysz-zostanie-ocalony-wiemy-co-reklamowal-zdjecia,id,t.html ...no to już wiemy, dlaczego został "uratowany", czyli zeskrobany (...został...) i do płótna przyklejony, przedwojenny napis, reklamujący jakąś firmę żydowską z międzywojnia, w kamienicy na Cyruliczej, zachowany... oto wyjaśnienie "zagadki" i sukcesu tubtińskiej "szkoły konserwacji"... i kolejnej wizji "pamięci" historii naszego miasta w słynnym na cały świat tnn... bleee... www.kurierlubelski.pl/artykul/zdjecia/3809311,mlodzi-architekci-z-dyplomami-politechniki-lubelskiej-planuja-nowy-lublin-wizualizacje,5109909,id,t,zid.html ...Boże!... miej nas w swojej opiece... i Miasto nasze... a co myślicie o rewitalizacji naszego ratusza?... wraz z zawartością... bleee... ps.: ...chyba Bóg Jedyny nie pomoże... poprawię wezwanie: "...Bogowie!... miejcie nas w swojej opiece... i Miasto nasze... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... ...rewitalizacja bez wyburzeń?... IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.15, 21:10 ...zgroza i zacofanie... bleee... funduszeue.wp.pl/informacje/stara-dzielnica-gdanska-w-nowym-stylu-niesamowita-odnowa_s102?utm_source=WP_SG&utm_medium=WP_SG_modul4&utm_content=promo&utm_campaign=wp_support Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... ...Raabe... IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.15, 21:26 ...wynocha!... :(((... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... ...Lublin Niewielki 17 odsłona... IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.15, 10:35 ...krzesło do wynajęcia... bleee... lehardi.wordpress.com/2015/04/16/odwagi/ Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Re: ...Lublin Niewielki 17 odsłona... 16.04.15, 12:47 Myślałem że to krzesło to na dzisiejszą "imprezę" na Placu Litewskim. Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Re: ...Lublin Niewielki 17 odsłona... 16.04.15, 12:51 Może ktoś wie o której to ma się zacząć, bo czarne "wołgi" na sygnałach jeżdżą po mieście chyba od 10-siątej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: ...Lublin Niewielki 17 odsłona... IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.15, 13:38 ...trochę się spóźniłeś... ale jeśli jesteś przedsiębiorcą, masz jeszcze szansę... znasz przysłowie o szansie?... bleee... lublin.gazeta.pl/lublin/1,35640,17757084,Wybory_prezydenckie__Komorowski_w_Lublinie__z_mieszkancami.html#BoxLokLubLink Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Re: ...Lublin Niewielki 17 odsłona... 16.04.15, 22:38 Gość portalu: bleee... napisał(a): > ...trochę się spóźniłeś... ale jeśli jesteś przedsiębiorcą, masz jeszcze szansę > ... znasz przysłowie o szansie?... bleee... > > lublin.gazeta.pl/lublin/1,35640,17757084,Wybory_prezydenckie__Komorowski_w_Lublinie__z_mieszkancami.html#BoxLokLubLink Tam nie miał bym szansy się dostać, ale na Placu Litewskim jednak krzesło było wiadomosci.onet.pl/lublin/komorowski-wygwizdany-w-lublinie-stan-na-krzeslo/6f473v Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: ...Lublin Niewielki 17 odsłona... IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.15, 23:29 ...tak, krzeseł nie brakuje... bleee... ecsmedia.pl/c/lysa-spiewaczka-lekcja-krzesla-b-iext4010115.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... ...ratusz... dawny... IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.15, 12:11 ...bene olet, qui nihil olet... :-)))... bleee... lehardi.wordpress.com/2015/04/28/magisrat/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... ...Lublin Niewielki 18 część... wchodzimy... IP: 87.204.223.* 05.05.15, 15:44 ...w dorosłość... sprostowanie: Browar oświadcza! ... hmmm... :-)))... bleee... lehardi.wordpress.com/2015/05/05/browar-oswiadcza-srodek-na-ohady/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... ...Lublin Niewielki 19 część... IP: 87.204.223.* 06.05.15, 15:37 ...Niecała: podziemnych "kurytarzy" czar... bleee... lehardi.wordpress.com/2015/05/06/jak-to-co-spi-czternascie-razy-mam-powtarzac-no-tak-ale-to-studenci/ ps.: ...zwróćcie uwagę na skład komisji ekspertów, szybkość: wykonania badań, wyciągnięcia wniosków i podjęcia decyzji... czar prawdziwy... odwaga niezwykła... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... ...Brama Krakowska... IP: 87.204.223.* 07.05.15, 22:33 ...duża i głupia... bleee... www.dziennikwschodni.pl/lublin/n,1000017895,czytelnik-smieciarka-uszkodzila-brame-krakowska.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... ...Lublin Niewielki 20 część... IP: 213.146.58.* 14.05.15, 20:04 ..."błonia"... bleee... lehardi.wordpress.com/2015/05/14/z-jednej-sitwy-swinie-i-rybitwy/ Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Re: Znowu "Plac Litewski" 15.05.15, 21:54 um.lublin.eu/um/index.php?t=200&id=240164 To już kostka brukowa tak wszechobecna na wszystkich placach miasta jest bee?. Obecnie modne płytki chodnikowe i to wszędzie?. Nawet w takim miejscu gdzie normalnie może rosnąć zieleń i drzewa to potrzeba jakichś donic na to by coś urosło?. Metry kwadratowe położone się liczą i "obsługa zieleni". Postawiono coś przed Trybunałem (szkoda że nie zrobiłem fotki). Wygląda to jak reklama jakiejś sieci przesyłowej. (odwrócony izolator ). A to jest kwietnik!!!. Kiedy to się zazieleni?. Nie ma pewności kiedy, ale kasa została wypłacona. Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Re: Znowu "Plac Litewski" 16.05.15, 00:37 Kilka dni temu , przechodząc przez deptak, myślałem że jakaś msza się odbywa przed Ratuszem (byłem zaskoczony),gdyż wychodząc z bramy trynitarskiej, a placu przed katedrą nic nie widziałem ale przed Ratuszem stoi kilkanaście osób i słucha jakiegoś "kaznodzieji"głoszącego kazanie. Minąłem to towarzystwo i poszedłem dalej i co? a no to że spotkałem podobną grupę na starym moście. Tak samo z flagami i transparentami o tych samych hasłach.Wszyscy wychwalali boga. Czy to jest miejsce w przestrzeni publicznej do manifestowania swojej wiary?. Czy to jest CELOWE zawłaszczanie przestrzeni publicznej dla propagowania jedynej wiary.Babcia z bukiecikiem kwiatków stoi w bramie krakowskiej w jej załomie by nikomu nie przeszkadzać a i tak nasza? SM się do niej przyczepi. Czemu nie czepiają się takich jak opisałem?. Przez stary most na bystrzycy nie dało się przejść gdyż ci pośrednicy do boga zajęli cały dla siebie przez tańce transparenty oraz grajków i tancerzy. Kto bardziej przeszkadza ludziom?. Ta babcia z bukiecikiem, czy ta banda wrzeszcząca przez megafony?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec LU Re: Znowu "Plac Litewski" IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.15, 13:56 zubelz napisał: Kilka dni temu , przechodząc przez deptak,........ Brak Ci ogłady i wyrobienia towarzyskiego. Zaprawdę, świat nie kończy się na rogatkach Lublina. Gdybyś tak kiedyś zechciał poznać życie kulturowe innych nacji, skorzystaj z prostej wyszukiwarki internetowej. Na pewno wstępnie dokształcisz się i podziękujesz mi za dobre wskazówki. Na pozbycie się chamstwa totalnego nigdy nie jest za późno! Piszesz jak rasowy prekariusz. Jeszcze masz czas żeby to zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Re: Znowu "Plac Litewski" 16.05.15, 17:18 Gość portalu: mieszkaniec LU napisał(a): > zubelz napisał: Kilka dni temu , przechodząc przez deptak,........ > Brak Ci ogłady i wyrobienia towarzyskiego. Zaprawdę, świat nie kończy się na ro > gatkach Lublina. Gdybyś tak kiedyś zechciał poznać życie kulturowe innych nacji > , skorzystaj z prostej wyszukiwarki internetowej. Na pewno wstępnie dokształcis > z się i podziękujesz mi za dobre wskazówki. Na pozbycie się chamstwa totalnego > nigdy nie jest za późno! Piszesz jak rasowy prekariusz. Jeszcze masz czas żeby > to zmienić. Komu jak komu, ale nie tylko ogłady to brak Tobie. Wystaw nos po za mury seminarium i Lublina a wtedy coś napisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... ...hygiena... IP: 213.146.58.* 21.05.15, 10:31 ...miasta... i korekta... bleee... lehardi.wordpress.com/2015/05/21/kazdy-chce-sie-wyspac/ Odpowiedz Link Zgłoś