blood_free 31.01.06, 22:26 To juz koniec ostatniej partii klasowej w Polsce.Good Bye Zdzichu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Roman_Gie. Re: Podkański mówi: "Piast" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 23:40 a ja mowie: PASZOŁ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Podkański mówi: "Piast" IP: *.pl / *.dot-com.net.pl 01.02.06, 12:41 rzegnaj Zdzichu, tak smutno się mi zrobiło, byłeś naszą ostojoł dawałeś nam pracę w użendzie i kszesełka, gdy nie byłem szanowany w szkole i dostawałem dwujki i nie pszyjeli mnie do zawodufki, to ty mi pomogłeś wyciągnołeś mnie z tego syfu zostałem dyrektorem do spraf składni f jenzyku polskim i zasiadałem w komisji do spraf ortografi w uszendzie wojewuckim a teraz pszyjdo pefnie te kocmuchy po stódiach, te profesory z powycieranymi sfetrami i słomami w butach i zabioro nam prace złodzieje, gnidy banda mieszczuchuf rzegnaj Zdzichu ty zafsze byleś dla lubelszczyzny, tfoja wierna posłóga tej ziemi nie została doceniona a terz jezcze te miernoty to opluwajom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozek46 Re: Podkański mówi: "Piast" IP: *.lub73.int.pl / *.int.pl 01.02.06, 04:20 Dziel i rządż.Tylko czy to mu się uda.Mnie się wydaje,że to koniec Podkańskiego.Zostal mu narazie tylko Starownik,ktory zawsze zdradzi jak poczuje lepsza okazję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Podkański mówi: "Piast" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 08:08 A ja myślę, że żdich go tyle razy zrobił w d.... że chyba zmądrzał a jak nie to tylko go dobije. Mariam raz dał d.... żdzichowy na wyborach w PSL ale żdzinio za to mu otpłacił że prowadził antykampanię marianowi podczas ostatnich wyborów - bo prostu taki jest żdzich szuja, zdrajca i każdemu pokazuje jajca - jak zrobi swoje co chce żdzicho.To samo będzie z wojtasem i innnymi przydupasami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alka Re: Podkański mówi: "Piast" IP: *.orange.pl 01.02.06, 07:43 No i jeszcze ten niewydarzony Wojtas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jej Re: Podkański mówi: "Piast" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 08:12 to już koniec niedopierdków mamuta i nieudacznik wojtas k....s i inne szumowiny które tak lizały d...ę zdzichowi.Teraz będą największymi orędownikami "nowego" do karceru z nimi - te wojtasy, starowniki, stefniuki debile rude boguty i sługusy którym teraz chyba tchu braknie żeby bronic debilnych decyzji żdzicha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej z Wilkowa Re: Podkański mówi: "Piast" IP: *.orange.pl 01.02.06, 07:52 Tyle w Twoich ustch było pięknych słów, tyle patriotyzmu, a Ty się okazałeś zwykłym zdrajcą, hosztaplerem politycznym i obłudnikiem. Tyle lat jestem w ruchu ludowym, ale czegoś takiego jeszcze nie spotkałem. Najlepiej wyjedż gdzieś daleko, bo nam ludowcom wstyd za Ciebie. Zdzichu - a może Ty po prostu jesteś chory? Dziś pachnie Ci tylko władza, interesy i klika rodzinno-towarzyska. Zdzichu miej odrobinę honoru i odejdż sam z PSL, zanim Cię z hukiem wyrzucą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kemor Re: Podkański mówi: "Piast" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 08:14 Marianie kochany znamy się z lat młodości i ja ci mówiłem że gorszej szuji już nie znajdziesz to sobie przypomnij jak działałeś na wyborach prezesa PSL.Ty lepij siedż cicho bo razem z dupkiem zeniem należłeś do gwardii przybocznej lizusów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wójt Re: Podkański mówi: "Piast" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 08:30 Jak zdzicho powie że zakładamy nową partie to założy, jeszcze nie znam takiego wójta któryy się go nie posłuchał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Podkański mówi: "Piast" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 08:35 a ja znam kilkunastu wójtów co nigdy żdzicha nie słuchało i CO !!!!!!! Nie myśl sobie że wójtowie to obłudnicy /nie wszyscy/ tam jest bardzo duża grupa ludzi mądrych, energicznych i samodzielnych a takiego debila jak żdzich do psucia sprawy im nie potrzeba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śpiący spokojnie Re: Podkański mówi: "Piast" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 18:08 Oj, niektórzy wójtowie mają olbrzymi dylemat, z którą partią teraz można wypłynąć na powierzchnię. Chłópkom współczuję nieprzespanych nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kemor Re: Podkański mówi: "Piast" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 08:31 Trzeba w tym momencie postawić pytanie jak taki łgarz, nieudacznik, złodziej, cynik, typ z pod ciemnej gwiazdy,mógł wciskać tym biednym chłopom lubelszczyzny takie bzdury a oni mu wierzyli. Bo tylko oni wraz z zeniami, wojtasami, łopatami /do śniegu i nie tylko/ jako gwardia przyboczna torowali /za pieniądze nasze/ jemu drogi. Przecież Makarewicz pokazał, że nikt nie jest w stanie dalszego poniewierania ludzi wkładjąc im kłamstwa o patriotyzmie Bogu. Czy taki bydlak Boga się nie boi ????? Ale czy taki może w ogóle wierzyć ? !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubelak Re: Podkański mówi: "Piast" IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.06, 08:52 Podkański szuka nowego sposobu skoku na kasę miasta i województwa, załatwienia ciepłych posadek dla kolesi w ramach tzw. działań dla lubleszczyzny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chart Re: Podkański mówi: "Piast" IP: *.resetnet.pl 01.02.06, 08:56 Podkański kręci sequel "Starej Baśni" pod tytułem "Zemsta PIASTuna". Ciekawe, kiedy w ruchu ludowym ujawni się stronnictwo jagiellońskie. A poważnie pozostała po Zdzichu część PSL powinna z radości przyjąć równie tradycyjną nazwę "Wyzwolenie" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psl Re: Podkański mówi: "Piast" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 09:00 A ja propnuję "PSL Podkowa" oraz "PSL Pawlak". Odpowiedz Link Zgłoś
bracia_zbrojek Re: Podkański mówi: "Piast" 01.02.06, 10:14 Wariat...Wisła sie pali... PSL wg. sondazy - 2 proc., a ten chce dzielic. Nam to wisi, ale udział w parlamencie europejskim najwidoczniej ogłupia jeszcze bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTYTEZA Re: Podkański mówi: "Piast" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 10:22 Dlaczego nie dzielić? Bardzo dobrze podzielić i przepaśc.. A swoją drogą ten ociężały umysł co rusz produkuje nowe pomysły na swoją miarę. A jaki kulturalny, Czajkowkiego słucha, bo to polski kompozytor, z Czapskim się chciał spotkać 2 lata po jego śmierci, noooooooo wybitny.A ile on ma lat???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko Re: Podkański mówi: "Piast" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 10:48 o 50 za dużo i chwatit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blebluś Re: Podkański mówi: "Piast" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 14:06 A ja proponuję utworzenie PSL CHOMONT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kor Re: Podkański mówi: "Piast" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 11:14 odejście tego tumana należy traktować jako ulgę od człowieka który tyle zła wyżądził dla Lubelszczyzny.to trzeba świętować jak ocalenie w rumunii od caucesco lub mini stalinek - bierutek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Podkański mówi: "Piast" IP: 82.114.74.* 01.02.06, 10:25 Jestem juz w latach. Jestem czlonkiem Ruchu Ludowego od lat 60-tych. Wstyd mi za takich jak Podkanski Zdzislaw. Nie jestem w stanie nic innego powiedziec. Bolek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTYTEZA Re: Podkański mówi: "Piast" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 10:36 Ale ktoś ciągle na niego głosuje, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Podkański mówi: "Piast" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 10:50 Żal mi cię Boluś ale chyba ciut za póżno się ocknąłeś. Teraz to ręka w nocniku.Żyj w pokoju razem z tym tłumokiem żdzichem Odpowiedz Link Zgłoś
sadar1 Re: Podkański mówi: "Piast" 01.02.06, 13:14 Podkański od dawna działa na zgubę PSL-u. Teraz uznał, że jest najlepszy moment aby pgrążyć partię a z nią Pawlaka i Kalinowskiego. Zwietrzył szansę na zaistnienie na krajowej scenie politycznej, ale nie wie jaki tego będzie efekt końcowy. Myślę, że najwyższy czas aby się przekonał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pismak Re: Podkański mówi: "Piast" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 13:19 jeżeli pójdzie z pis to pogrąży całą tą partię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyPSLowiec Re: Podkański mówi: "Piast" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 14:00 NIECH W TRYBIE PILNYM ZBIERZE SIĘ RADA NACZELNA PSL, ROZWIĄŻE TE WSZYSTKIE SWOJE STRUKTURY, WYPROWADZI SZTANDAR I NIGDY WIĘCEJ NIE OSZUKUJE SWOICH GŁUPICH WYBORCÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy Re: Podkański mówi: "Piast" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 14:12 Zdzich, jak uda Ci się podzielić PSL będziesz dla mnie wielki na zawsze. Niech te oszołomy (mam na myśli rownież i Ciebie} na lubelszczyźnie nigdy niczym nie kierują. Już doprowadzili do tego, że jesteśmy trzecim światem Polski i dziewiątym Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej z Zamościa Re: Podkański mówi: "Piast" IP: *.orange.pl 01.02.06, 14:12 Jednak Makarewicz miał rację odkrywając ciemne strony Podkańskiego. Jestem pełen uznania , że wytrzymał tyle zniewag Zdzicha i jego przybocznej zbrojnej armii.Szkoda ,że ludowcy lubelszczyzny dopiero przecierają oczy, bo wiele pary poszło w gwizdek. Wielu ludzi odeszło z PSL, bo nie chcieli sie utożsamiać z głupotą Podkańskich, Wojtasów, czy innych przydupasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Podkański mówi: "Piast" IP: *.orange.pl 01.02.06, 14:20 `A ten rudy szwagier Zdzicha -Boguta, to gdzie on się ostanio zapodział. A kto bedzie dalej finansował kampanie wyborcze Zdzicha? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: armani ZDZICHO P - samozwańczy marszałek chłopów polskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 15:07 śmieszny, mały człowieczek który buntował przeciwko unii...a sam załapał się na europosła z hasłem obrony rolników (sic). Męda taka sama jak Rysio Czarnecki. I takie "wybitne' jednostki są naszymi reprezentantami w UE. Wstyd !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poseł Re: ZDZICHO P - samozwańczy marszałek chłopów pol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 18:03 Ta cała partia to same mendy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Podkański mówi: "Piast" IP: *.orange.pl 01.02.06, 15:26 Boże, a ty widzisz to wszystko i nie grzmisz Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Re: Podkański mówi: "Piast" 01.02.06, 15:27 Zagrzmiało w Chorzowie, mało ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hakim Re: Podkański mówi: "Piast" IP: *.devs.futuro.pl 01.02.06, 20:04 Najlepiej dla Lubelszczyzny byłoby gdyby PSL Podkańskiego zniknął z areny politycznej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerd Re: Podkański mówi: "Piast" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 20:32 Zdzisławie Podkański, odejdź. Prezydentem nie zostaniesz. Nawet ministrem kultury nie. Dosyć w tej Naszej Polsce ludzi, którzy dorabiają się na ludzkiej biedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał A dość tych wsiochów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 20:52 Nie jesteście nam wcale potrzebni, nic dla tego regionu nie przynosicie, robicie z niego tylko jeden mało-rolny rezerwat, najbiedniejszy region Polski i Europy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubelanka Re: Podkański mówi: "Piast" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 23:02 Zdzichu! Ja w Tobie "Widziałam orła cień" (za Varius Manx) Pytam Was PSL-owcy "Coście s...syny uczynili z tą krainą (za Kazikiem Staszewskim). Już teraz tylko "Ciemność widzę, ciemność" (za Juliuszem Machulskim). Odpowiedz Link Zgłoś
blood_free Re: Podkański mówi: "Piast" 01.02.06, 23:57 Ze Zdzichowego Chjeno-Piasta pozostanie sama Chjena, to kwestia czasu tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieeeeeetek Re: 90% komentarzy jest czlonkow PSLu :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 00:59 widac bo zacietrzewieniu, odwolywaniu sie do Boga i bezposrednich zwrotach do Podkanskiego, no w koncu kumpel. Zreszta kogo innego ten syfek interesuje? Nawet juz ci biednych chlopi maja to w dupie haha. Podkanski sam sie wykonczy. Choc z drugiej strony.. w takim obesranym karju jak polska to wszystko jest mozliwe. No to jak bedzie chopy? Rozpierducha czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: 90% komentarzy jest czlonkow PSLu :D 02.02.06, 01:35 chyba tobie coś obesrało klawiaturę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: 90% komentarzy jest czlonkow PSLu :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 10:59 Życzę Panu Zdzisławowi Podkańskiemu jak najlepiej. Dobrze robi, że chce obalić Pawlaka i Kalinowskiego. Tylko On może być przywódcą PSL-u i Chłopów Polskich. Skoro nie chcą Go dopuścić do prezesury to sobie ją stworzy sam. Będzie jeszcze wielkim przywódcą, prezesem a może nawet Prezydentem Rzeczpospolitej Polskiej.To wielki Człowiek ! A jego syn wcale nie jest głupi. Jest dyrektorem i zawsze był dyrektorem a teraz może będzie wiceprezesem PSL-PIAST. Powodzenia Panie Zdzisławie ! Niech Pan stanie na czele i poprowadzi do zwycięstwa. Precz z Pawlakiem i Kalinowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTYTEZA Re: Do Mieeeetka i Admina - 90% komentarzy etc.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 15:18 Cytuje: ...obesranym karju jak polska ... Pisownia z postu oryginalna. Ja sobie tego po prostu nie zycze, bo tu mieszkam, tak jak ty, tu zyje tak jak ty,. A DO ADMINA FORUM MAM WIELKIE PRETENSJE, ZE TAKIEGO POSTU NIE USUWA. Taki post obraza wszystkich na forum, niestety zwykla przyzwoitosc i wychowanie zawiodly i Mieeeetka i Admina. Nie tylko przeklenstwa raza..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SYTA Podkański mówi: PSL - Piast IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 17:34 Czy Podkański podpisał "Pakt stalinizujący" /Gosiewski-Lepper-Romano/ ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Podkański mówi: "Piast" IP: *.lublin.mm.pl 02.02.06, 17:50 To jakas paranoja!Z. Podkański i jego świta robi wielki zwrot i po wieloletnich konszachtach i koalicjach PSL z SLD i z kim się dało znów pcha się do władzy!Zwietrzył interes i tym razem za pomocą nowej miłości -PIS chce dalej być na fali i trząść Lubelszczyzną! !!!!! Uwaga, władze PIS -zanim mu zawierzycie i przyjmiecie tego pana do siebie- zasięgnijcie opinii , kto naprawdę zacz ten nasz Eurodep.Prześledzcie jego karierę, i dobrze popytajcie ludzi o jego metody działania - te są naprawdę mocno paskudne....przy nim nawet Lepper to tylko poszczekujący psiak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Podkański mówi: "Piast" IP: *.lublin.mm.pl 02.02.06, 18:09 Ludzie szanujcie siebie i Czytelnikow tych wypowiedzi!. Po co te inwektywy- Zle świadczą o autorach i często skutkują odwrotnie. To samo tylko inaczej ja powiem krótko -Panie Podkański jest politykiem jaki już nie powinien reprezentować naszego województwa w Brukseli .Wybieraliśmy Pana z list PSL, za pieniądze PSL i ludzie z PSL robili Panu kampanię. A teraz, jeśli Pan opuszcza szeregi Stronnictwa i tworzy własną Partię , rób Pan to jako Podkański- prywatnie i za swoje a nie podatnika pieniądze..... PS..Marzy mi się aby wreszcie zdrajcom elektoratu i "wEdrowniczkom klubowym" zabierano mandaty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kostek313 Re: Podkański mówi: "Piast" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 18:45 Sprzedał sie jak prostytutka za unijne srebrniki, a w zasadzie to prymitywny człowiek więc może należy mu wybaczyc i zapomniec o nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: członek Piasta Re: Podkański mówi: "Piast" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 19:44 Jak możesz tak pisać o naszym przy wódcy. To wielki człowiek i jeszcze kiedyś będzie Prezydentem RP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radykał PSL Re: Podkański mówi: "Piast" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 19:48 Dlaczego nikt nie napisze jaki jest powód rozłamu w PSL? Ano taki, że juz dłużej nie mozna patrzeć jak Kalinowski z Pawlakiem zatapiają partięo 100 letniej tradycji. Kalinowski gdyby miał odrobine honoru, to po sromotnej porażce w wyborach prezydenckich podałby sie do dymisji. Osiagnął wynik 1,8% podczas, gdy PSL W wyborach do sejmu prawie 7%. Oznacza to, że na Kalinowskiego głosował tylko co czwarty sympatyk PSL. To straszny wstyd. Po tej kompromitacji siegnął bezczelnie po fotel wicemarszałka. Poza tym Kalinowski i warszawska spółka typu Sawicki, Piechociński, Pawlak wskutek karalnej niegospodarności doprowadzili do ogromnego zadłużenia partii - 70 mln zł. Żeby ratować własne d*** sprzedali pod stołem (bez przetargu) gmach przy ul. Grzybowskiej w W-wie, czyli głowna siedzibę PSL za cenę długu, tj.70 mln. Sama działka 3 ha jest tyle warta. To sa prawdziwi zdrajcy ruchu ludowego. Precz z nimi. Brawo Zdzichu Podkański. Zostaniesz przywódca prawdziwych ludowców i rozliczymy tych zdrajców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alibaba40 Re: Podkański mówi: "Piast" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 20:58 Na Warszawę! Odbierzmy władzę w PSL-u i przekażmy berło naszemu Zdzisławowi. Kosy na sztorc, widły w dłoń i pokażmy warszawce kto tu rządzi. Prowadź Zdzichu do zwycięstwa. Drogi powrotnej nie ma ! Odpowiedz Link Zgłoś
prezu20 Re: Podkański mówi: "Piast" 03.02.06, 00:38 To są chyba kpiny z Podkańskiego. A może jest taki charyzmatyczny ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ***** Re: Podkański mówi: "Piast" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 07:23 Dzisiaj powstanie PSL "wyzwolenie". Wyzwolenie od Podkańskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Makaron Re: Podkański mówi: "Piast" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 10:12 To wszystko PRAWDA i trzeba dodać jedna ważna rzecz układy PODKAŃSKIEGO w lubelskim wymiarze sprawiedliwości i załatwianie przeciwników na telefon.I jeszcze jedna ważna sprawa KORUPCJA W Urzędzie Marszałkowskim w Lublinie Departament Ochrony Zdrowia proponuje załatwienie sprawy za ŁAPÓWKE to jest KIŚIELEWSKI KENIG I babcia oczyszczalnia z Okręgowego Szpitala Kolejowego niejaka pani Mirosława B. O wszystkim wiedzą władze województwa i nic nie robią to jest ciekawe , prawda panie WOJTAS panie GOGACZ itp. dlaczego nic nie robicie mając wiedze na ten temat a ja nagranie na którym jest zapis rozmowy na ten temat oczywiście rozmowy z wami panowie POZDROWIENIA. PA. Odpowiedz Link Zgłoś