Dodaj do ulubionych

MPK straszy głodem

06.03.06, 21:51
Chcą umrzeć z głodu? To Prezes MPK nie zafunduje obiadów za jego kilkunastotysięczną pensję? Biedacy, wymrą. A całe MPK szlag tafi - firma która jest już bankrutem dawno powinna być ZLIKWIDOWANA! Czas na zmiany, mam nadzieję Panie Palikot, że będzie Pan konsekwentny i rozwiąże to całe MPK ze związkami zawodowymi a ludzie dostaną w końcu NORMALNE autobusy i ceny biletów, a nie jakieś stare klekoczące grajdoły i wiemy jakich kierowców. Czas na zmianę! Żegnamy Pruszona.
Obserwuj wątek
    • katolik.polski Ażeby zbankrutowali czym prędzej!!!! 06.03.06, 21:54
      Ażeby ta firma zniknęła w końcu z Lublina raz na zawsze! Zaszli ludziom za skórę jak nikt inny! Czas na zarząd transportu miejskiego, dlaczego jeszcze nie powstał? ILE mamy czekać na jedne, wspólne bilety? Co???
      • unknown_man Re: Ażeby zbankrutowali czym prędzej!!!! 06.03.06, 22:02
        > Ażeby ta firma zniknęła w końcu z Lublina raz na zawsze!
        >
        Tylko kto na tym najbardziej ucierpi?
        Oczywiście pasażerowie. I to my poniesiemy koszty likwidacji MPK.

> Czas na zarząd transportu miejskiego, dlaczego jeszcze nie
        > powstał?
        >
        Z prostego powodu - jak go chcieli powołać to wszyscy kręcili nosami, włączając
        w to mieszkańców. A to, że za drogo, a to po co.. No to teraz mamy dalej brak
        zmian.
        • janigdyniezaglosowalbymnapis Najlepszy jest pan rzecznik MPK Lublin 06.03.06, 22:04
          Czytaliście?:
          • Prześmieszna wypowiedź rzecznika MPK w Wyborczej

Cytuję:
          Dlaczego na nowych rozkładach nie ma dokładnych godzin?
          - Jest to cenna podpowiedź. Jeśli pasażerowie będą zgłaszać do nas takie propozycje, weźmiemy je pod uwagę - odpowiedział
          rzecznik.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=37334341&a=37453190
          • unknown_man Re: Najlepszy jest pan rzecznik MPK Lublin 06.03.06, 22:12
            > Cytuję:
            > Dlaczego na nowych rozkładach nie ma dokładnych godzin?
            > - Jest to cenna podpowiedź. Jeśli pasażerowie będą zgłaszać do nas takie
            > propozycje, weźmiemy je pod uwagę - odpowiedział
            > rzecznik.
            >
            Ta, to akurat i mnie rozwaliło. Aż zwątpiłem
            • gorby7 Re: Najlepszy jest pan rzecznik MPK Lublin 06.03.06, 22:31
              Ile zarabia rzecznik MPK?
      • Gość: ZUZIA Re: Ażeby zbankrutowali czym prędzej!!!! IP: *.lublin.mm.pl 06.03.06, 22:29
        ODpowiedź jest prosta. Zarząd sie nei opłaca prywaciażom , bo skończą się dojne
        czasy - trzeba będzie wypłaty dawać całe formalnie a nie pod stołem,
        pomonotować kasowniki. Wtedy kochani prywaciaże będą wiali na linie
        najmniejobciążone - bo tam taniej jeździć. Taka prawda, że do upadku MPK w
        znacznym stopniu prowadzą prywaciaże oraz sam właściciel czyli miasto -
        zatrudniając fachowaca, szwagra prezydenta Jacka M.
    • julka701 MPK straszy głodem 06.03.06, 21:58
      Moim zdaniem za całą sytuacje odpowiedzialne jest miasto.To nie godne
      zarabiac 800 zł.Wstawać o 3 rano i wracac o 1 w nocy HAŃBA !!! Kasa na
      lodowisko była tylko dla ludzi pracujących brak.MPK ma za małe układy z
      ratuszem !!! Moim zdaniem powinni stanąc,a nie przyglądac sie jak koledzy
      głodują.Zarobki najniże w kraju lepiej zarabiają rumuni !!!
      • janigdyniezaglosowalbymnapis MPK umrze bo pasażerowie są najmniej ważni! 06.03.06, 22:01
        Dobra dobra... już zapomnieliscie Miłosza? To dopiero było! Teraz Jasiński zmierza w IDENTYCZNYM kierunku. Dlaczego? BO PASAŻER NAJMNIEJ SIĘ W TYM WSZYSTKIM LICZY!
      • Gość: XXX Re: MPK straszy głodem IP: *.lublin.mm.pl 06.03.06, 22:26
        A niech zdechna z głodu. Ciekawe czemu nikt nie mówi ile zarabiają zwiazkowcy z
        waszych pensji. A skoro 15 może strajkować i komunikachja na tym nie cierpi to
        po co są zatrudnieni ?? Odrazu ich na bruk i będzie na podwyżki.
    • Gość: zuzia Re: MPK straszy głodem IP: *.lublin.mm.pl 06.03.06, 22:24
      O to Palikot kupi 200 autobusów ?? I znajdzie nowych kierowców ?? No jestem pod
      wrażeniem.
      • gorby7 zlikwidować mpk - jedyne wyjście:( 06.03.06, 22:32
        W każdym bądź razie rozpoczniemy od początku. MPK nie da sie naprawic - to trzeba zlikwidowac!!!
        • unknown_man Re: zlikwidować mpk - jedyne wyjście:( 06.03.06, 22:36
          > W każdym bądź razie rozpoczniemy od początku. MPK nie da sie naprawic -
          > to trze ba zlikwidowac!!!
          >
          No.. I jak to sobie niby wyobrażasz?
          Co dalej?
      • Gość: Paweł Re: MPK straszy głodem IP: *.homeip.net / *.homeip.net 06.03.06, 22:57
        Jak dla mnie, to mimo, że codziennie korzystam z komunikacji miejskiej, MPK
        mogłoby zrobić strajk generalny - jeżeli tylko miałoby to przynieść jakieś
        sensowne zmiany. A tak przy okazji, to na miejscu prezesa nie miałbym sumienia
        brać tak wysokiej pensji (13 tys. z tego co wiem) jeżeli firma stoi w tak złej
        sytuacji.
    • sonnenkinder Re: MPK straszy głodem 06.03.06, 22:54
      Najpierw wywalic cala biurokracje. Panie od parzenia kawki herbatki, zastepcow
      vice zastpcow i to cale talatajstwo. za oszczedzone pieniadze zatrudnic
      menadzera, byle nie z Lublina. Firme podzielic na mniejsze ktore wzajemnie beda
      swiadczyly sobie uslugi. okaze sie, ze niektore zarabiaja. Olac zwiazki
      zawodowe, bo dzieki nim firma doszla na skraj bankructwa. Sprzedac helenow,
      rozbudowac grygowa, tam przeniesc wszystko. I uporzadkowac komunikacje w
      meiscie, bo teraz kazdy robi co chce i nie ma na nikogo bata. bez sensu.
      • unknown_man Re: MPK straszy głodem 06.03.06, 23:10
        > Sprzedac helenow, rozbudowac grygowa, tam przeniesc wszystko
        >
        Helenów pójdzie pod młotek, to już pewne. Nowa zajezdnia powstanie kawałek za
        pętlą na Węglinie.
        Pociągnięcie drutów na Grygową by było zbyt kosztowne i mało efektywne

> I uporzadkowac komunikacje w meiscie, bo teraz kazdy robi co chce
        > i nie ma na nikogo bata.
        >
        Tu się kłania Zarząd Transportu..
        Jakby go powołali wtedy, kiedy były takie plany, to teraz mogło by być lepiej.
        I na pewno z wygodą dla pasażera
        • sonnenkinder Re: MPK straszy głodem 06.03.06, 23:35
          Tereny przy grygowej sa tansze niz te przy krasnickiej. trakcja jest do
          melgiewskiej wiec byc moze liczac koszty dzialki na krasnickiej latwiej by bylo
          zbudowac ta trakcje.
          Zarzad transportu owszem ale za mniejsza kase. Zarzady tego typu zajmuja sie i
          komunikacja i siecia drog w miescie a nie tylko komunikacja miejska.
    • Gość: żotkiefka Re: MPK straszy głodem IP: *.pronet.lublin.pl 07.03.06, 00:29
      Ależ szałowe zdjęcie Marka Kopee! Czyżby to jakiś nowy nabytek "GWL". Nazwisko
      wyraźnie zachodnie. Nigdy wcześniej o nim nie słyszałam czy ktoś może zna Marka
      Kopee?
      • Gość: najtka Re: MPK straszy głodem IP: *.it-net.pl 07.03.06, 01:13
        odczep sie od marusia
        • Gość: aron Re: MPK straszy głodem IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 07.03.06, 07:30
          wszystkiemu winni są prywaciarze. A ciekawe jak to jest że w Puławach też są
          prywaciarze i tam jakoś MZK nie strajkuje.
    • Gość: misio to robota NSZZ "Solidarność"?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 07:50
      słyszałem sporo o Panu Przewodniczącym NSZZ, wy również (jakieś 2 lata temu
      konflikt z prazesem Miłoszem)który w ciągu 8 godzin dnia pracy jest:
      pracownikiem MPK, szefem "Solidarności" i prezesem Spółdzielni
      Mieszkaniowej "Klakson" - jak to możliwe??????????????? No tytan pracy z tego
      cwaniaka. Jak to sie ma do Kodeksu Pracy ??????? Co na to Państwowa Inspekcja
      Pracy???????????? Może koledzy z Solidarności - a o tym sie mówi maja cwany
      plan - sprywatyzowac sobie MPK, bilety pewnie będa po 10 zł??!! Kto to wreszcie
      wyjaśni ??????????
      Związki mają tą cechę a przed wszystkim tzw. działacze związkowi , że nie
      zajmują się robotą tylko "robieniem wokół kogoś" permanentnie. Knują,
      rozrabiajż, bo przecież firma nie jest ich tylko czyjaś tam. W MPK jest 7
      oranizacji związkowych no szkoda że nie 17-naście napewno będa mieli czas na
      prace. Moja propozycja wziąść się za d*upę szefów związków w szczególności
      solidaruchów - to oni doprowadzili MPK na skraj bankructwa. Rozliczyć z godzin
      pracy.
    • Gość: ubek Re: MPK straszy głodem IP: *.internet / *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 08:14
      Proponuję zwiększyć zatrudnienie w dziale marketingu MPK - może jakaś nowa gra komputerowa albo firmowa kolorowa gazetka. Przecież wpływanie na opinię publiczną jest ważniejsze niż sama jakość wykonywanej usługi.

A tak swoja drogą, to ciekawe jaka jest proporcja między tymi co naprawdę pracują a tymi co siedzą za biurkiem i wymyslają bzdety w stylu tych wymienionych.

Jestem bezrobotnym (może faktycznie brakuje mi kompetencji do jakiejkolwiek pracy), ale jak czytam wypowiedzi "mafii Pruszkowskiej" i rzecznika MPK, od razu widzę się w roli Prezydenta Najjaśniejszej RP...
      A może powinno być inaczej, a poziom zajmowanego stanowiska ma być odwrotnie proporcjonalny do poziomu inteligencji?

P.S. Ja chodzę po Lublinie na piechotę. Chyba zdrowiej, a na czasie nie wiele się traci, biorąc pod uwagę częstotliwość kursowania autobusów.

• gorby7 Re: MPK straszy głodem 07.03.06, 13:33
        dokładnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka