Dodaj do ulubionych

Leczenie przez bicie

• Gość: romek76 Re: Leczenie przez bicie IP: *.master.pl 29.06.06, 14:59
      Szkoda,e głupoty się nuie leczy. Miałbyś zapewnione leczenie długoterminowe oj
      i to bardzo, szczególnie ,że to zaraźliwe...
    • romek76 Re: Leczenie przez bicie 29.06.06, 15:01
      Szkoda, że głupoty nie leczą. Miałbyś zapewnione długoterminowe leczenie,
      zwłaszcza,że to zaraźliwe jak dżuma.
      • Gość: MldyJorg Re: Leczenie przez bicie IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 29.06.06, 15:04
        Moze byc skuteczne. Lanie jest wskazana przy leczeniu ministrow z glupoty.
    • Gość: quark Re: Leczenie przez bicie IP: *.local / *.laskomex.com.pl 29.06.06, 15:10
      Jezuu. wracają czasy Jancia Muzykanta
    • Gość: twórczy A może by tak na ministrach wypróbować? IP: *.aster.pl 29.06.06, 15:13
      Np. za opóźnienie w wydaniu rozporządzenia - pasem ministra po gołej
      d...Pomogłoby?
    • Gość: K X Y Z Re: Leczenie przez bicie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 15:16
      Kiedys jakos nie bylo takich problemow i nikomu sie nic nie dzialo,
      teraz rodzice to wszedzie wesza problem,

nie dziwi was tyle uczniow z dysleksja?
      to tylko czubek gory lodowej, wychowujemy pokolenie mamisynkow,
      dla ktorych tylko zalatwianie pokatne spraw bedzie jedynym wyjsciem,
      rosnie nam nowe pokolenie korupcyjne.
    • Gość: barti Re: Leczenie przez bicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 15:17
      Widać że pan minister był często bity......chyba nawet pogrzebaczem.
    • zlappande ADHD to zabobon i guslo New Age - 29.06.06, 15:20
      wymyslili sobie chorobe, bo z taka ladna etykieta to przeciez ladnie wyglada,
      tymczasem problem jest stary jak swiat, moze przylac dziecku to niekoniecznie
      musi byc najlepsza metoda, natomiast "zdiagnozowanemu" dziecku jako z choroba
      ADHD niewiele pomoze ta pseudonaukowosc. Mozna oczywiscie podawac leki
      farmakologiczne i spowodowac dziecka ociezalosc, wydaje sie, ze w tym przypadku
      to chyba te kilka klapsow przynajmniej jest bardziej humanitarne. No ale coz,
      niestety "Gazeta" bedzie slepo wierzyc w pseudomamroczenia cwaniaczkow-
      naciagaczy dlatego, ze w jakims sensie czuje sie z tymi ludzmi spowinowacona
      (przynamniej duchowo). Wykrywanie "genetycznych uwarunkowan" to takze tak
      naprawde zadna bardziej naukowa podstawa do wpadania w lapy calej bandy
      hochsztaplerow, zawsze jestesmy w ten czy inny sposob "genetycznie
      uwarunowani", np. Chinczycy maja skonse oczy, nie jest to jednak genetycznie
      uwarunkowana choroba, ktora tzreba leczyc, prawda ?

Wychowywanie dzieci jest sztuka i - trawestujac slowa Edwarda Stachury -
      wszystko jest poezja i kazdy jest poeta, natomiast jak ktos czuje sie w
      porzadku, bo siegnie po ksiazeczke czekowa i wypisze co miesiac jakis czek dla
      hochsztaplerow aby oplacic taka czy inna "kuracje" to jest mi szkoda i zal
      takich ludzi. Niestety, Amerykanie poszli ta droga i skutki tego sa gorzej niz
      oplakane, takiej gromady debili, ludzi niedojrzalych emocjonalnie, wierzacych w
      cuda-na-kiju (np ufoludkow czy zycie po zyciu etc.), niekompetencji,
      nieumiejetnosci zaradzenia jak w tym kraju to nie ma nigdzie na swiecie . No
      ale jak nie wina genow to na pewno wina jakiejs zlosliwej piastunki w
      poprzednim wcieleniu na dworze asyryjskim, co rzucila uroki.
      • Gość: bleee Re: tępota też... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 15:28
        tępota też jest chorobą i może być uwarunkowana genetycznie - chyba jesteś
        właśnie takim przypadkiem - też podobno można ją leczyć biciem - ale w twoim
        przypadku ktoś najwyraźniej przesadził i przylał ci za mocno, może nawet trafił
        w głowę... bleee...
      • rosacruz Re: ADHD to zabobon i guslo New Age - 29.06.06, 15:31
        Hmmm... a miałeś kiedyś kontakt z dziećmi chorymi na ADHD? Jesteś lekarzem?
        Wychowawcą? Swego czasu dyslektyków też karano biciem po łapach, traktowano jak
        głupków, leni i nierobów. A tak się głupio składa, że to zaburzenie i to
        rzeczywiście przekazywane genetycznie. Podobnie jak np psychoza maniakalno-
        depresyjna.

A bicie dzieci czy kogokolwiek jest tak humanitarne, jak obozy koncentracyjne.
        • Gość: ted Re: ADHD to zabobon i guslo New Age - IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.06, 15:50
          a skąd masz pewność że adhd to chorba, a nie błędy wychowawcze??? chętnie posłucham
      • Gość: makak Re:ADHD to zabobon i guslo New Age: i znow bzdury! IP: *.natpool6.outside.ucf.edu 29.06.06, 18:18
        "zlappande" - czyli kolejny dowod na to, ze
        wiekszosc piszacych na tym forum nie bardzo
        ma pojecie o czym wlasciwie pisze i dlaczego
        pisze! Jaki "New Age"?
        Dla porzadku - ADHD byl po raz pierwszy
        (dosyc dokladnie) rozpoznany i opisany
        przez dr Heinricha Hoffmana w r. 1845!
        • Gość: ted mędrcy i znawcy adhd! IP: 83.238.227.* 29.06.06, 19:47
          mędrcy i znawcy adhd!!!na waszej stronce przeczytałem że jest to chorba
          genetyczna ile dzieci w polsce było przebadanych pod kątem genetyczyn czy
          posiada adhd? przypuszczam że mało.lepiej oprzeć się na diagnozie nieprawdaż?
          dlaczego niemal każdą agresję(lub nadpobudliwość) dzieci podkładacie pod adhd??
          czy w polsce zapanowała epidemia adhd!!?? czy nie jest to wygodnictwo i moda?
          • Gość: czytelnik Re: mędrcy i znawcy adhd! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 16:39
            Ted, coś mi się wydaje, że Ty źle przeczytałeś. Jak mogłeś dobrze przeczytać,
            kiedy ty pisać nie potrafisz????? Robisz błędy w podstawowych słowach!!!! Ty
            moze już więcej nie czytaj, ty zabierz się za naukę literek. I bzdur wówczas
            napiszesz mniej....
    • ready4freddy Re: Leczenie przez bicie 29.06.06, 15:28
      w twoim przypadku najlepiej widac, ze te metody sie nie sprawdzaja. musieli cie
      niezle napier..lac po glowie, teraz sa skutki, nieodwracalne najwyrazniej.
    • Gość: madziulkaaa Re: Leczenie przez bicie IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.06, 15:28
      SKANDAL :-/ jak moze w ogole tak mowic premier ?:-/ Leczenie biciem? TO do
      niczego nie prowadzi :-/
      • Gość: pawel ADHD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 15:39
        Kiedyś mówiło się, że dzieciak ma "robaki w d..ie", gdy nie mógł usiedzieć
        spokojnie 5 minut. Teraz to nowa dziedzina wiedzy medycznej i kolejne zyski dla
        firm farmaceutycznych.
    • buj_w_chutach A tam pasem, od razu lepiej grubym kablem 29.06.06, 15:37
      tak żeby gó..arz poczuł.Ewentualnie pogrzebczem.Dobre tez jest walenie obsaem
      pod żebra i przypalanie papierosami. Cały ADHD przecodzi dzieciakowi od
      razu,czasami definitywnie. Obok becikowego każdemu rodzicowi mozna też wręczać
      gruba milicyjna pałę jako narzędzie wychowawcze.
      • codegen Re: A tam pasem, od razu lepiej grubym kablem 29.06.06, 16:16
        buj_w_chutach napisał:

Obok becikowego każdemu rodzicowi mozna też wręczać
        > gruba milicyjna pałę jako narzędzie wychowawcze.

Popieram,dołozyłbym jeszcze paralizator na co agresywniejsze małolactwo, i
        koniecznie szlauch z lodowata woda. Wreszcie bedzie qwa porzadek,.
        PS. twoja ironie wyłapałem, niemniej popieram bicie agresywnych gó..arzy.!!!!
    • Gość: ja Re: Leczenie przez bicie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 15:38
      Nono...

Chłopaków spod trzepaka też nie stać na telefony komórkowe więc idą na
      dzielnice, przyłożą jednemu z drugim, dziesione założą i telefon mają....

fajne myślenie panie ministrze...
    • Gość: polski kibol [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 15:40
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: maciek Re: Leczenie przez bicie IP: 84.37.64.* 29.06.06, 15:40
      najwyrazniej nadal na to cierpisz debilu! Polecam kamieniolom i kastracje!
    • piwosz8 a może od razu komory gazowe ?? piechota gebelsie 29.06.06, 15:58
      co za idiota z tego wicka żeby takie głupoty opowiadac trzeba być nie spełna
      rozumu , jestem za tym żeby wszystkich kandydatów na posłów , senatorów i
      wogóle urzedników wyższego szczebla badać psychoatrycznie - dość już debili tam
      na górze
    • Gość: Marek te gnoje z wybiórczej zawsze muszą napisać IP: *.supra.com.pl / *.supra.com.pl 29.06.06, 16:03
      ćwierćprawdę. Tfu!
    • rtd5rtd Politycznie nie poprawna wypowiedz! 29.06.06, 16:05
      Piecha naucz sie kultury!!Ale rozumie ze jak w domu nienauczyli to juz potem ciezko. Kto ma cie nauczyc - Lepper?
    • Gość: tay Re: Leczenie przez bicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 16:06
      Typowe dla polaka katolika - super proste rozwiazania na trudne problemy tego
      swiata. Wiekszosc rozwiazan oczywiscie ogranicza sie do dania w pape, wlania
      pasem, wytarmoszenia, wykastrowania, wygonienia, wybicia zebow itd.
    • Gość: ADD To juz jest koniec!!! IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 29.06.06, 16:11
    • codegen Re: Leczenie przez bicie 29.06.06, 16:12
      Słusznie!!!! bachory lac i patrzec czy równo puchna, qwa zrobili wychow
      bezstresowy i sie tatałajstwa namnozyło, co drugi albo dyslektyk,albo
      nadpobudliwiec..etc..., nieuki parszywe i rozwydrzona gó..azeria, dostałby pare
      pasów na de od zgreda jeden z drugim jak był szczylem to znałby mores. Zamiast
      tego jest maxymalna tolerancja prowadzaca do takich wynaturzeń jak bicie
      nauczycieli przez uczniow.
      Koncerny farmaceutyczne i lekarze wymyslaja bzdety zeby kase ciagnac od durnych
      rodziców, a wystarczyłoby porzadnie gnoja jednego z drugim sprac i po kłopocie.
      • sikorka68 Re: Leczenie przez bicie 29.06.06, 16:23
        " a wystarczyłoby porzadnie gnoja jednego z drugim sprac i po kłopocie."

Sam się spierz i to skutecznie, żeby więcej takich głupot nie wypisywać.
        Żeby przynajmniej jakiś uśmiech, to wiem, że to żarty, ale tak... to można
        chyba twierdzić, że naprawdę tak myślisz, żenujące.

• enedue3 [...] 29.06.06, 16:23
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Stefan Re: Leczenie przez bicie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 16:19
      > Piecha ma racje ! ja też na to cierpiałem ale kilka pasów na tyłek koji
      > wszelkie bule zwiazane z ADHD !

"Bulące" jest to, że - jak widać na twoim przykładzie - owe kilka pasów nie
      pozwala wpoić człowiekowi zasad poprawnej pisowni w ojczystym języku. Niejako
      wbrew wierszykowi, którego nauczyła mnie moja babcia:

"Rózga - Duch Święty,
      dziateczków bić radzi.
      Rózga - Duch Święty,
      zdrowiu nie zawadzi!
      Rózga - Duch Święty,
      kiedy matka będzie dziecko siekła
      to wygoni jego duszę z piekła,
      nauczy pacierza, oduczy złej mowy
      i napędzi rozumu od d..y do głowy!"

PS. Bity, czy raczej karcony cieleśnie, bywałem sporadycznie i symbolicznie,
      gdyż byłem raczej grzecznym i układnym pacholęciem. Z tego wnoszę, że nie
      chorowałem na ADHD, ani na inne tego typu przypadłości - nie oszczędzające,
      niestety, wielu moich krnąbnych rówieśników.
    • Gość: maciek syn rysia Re: Leczenie przez bicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 16:20
      w sumie to sie zgadzam. Humanitaryzm TAK przesada NIE
    • Gość: gitara Re: Leczenie przez bicie IP: *.chello.pl 29.06.06, 16:21
      Cały ten obecny rząd to jedno wielkie wodogłowie .Cholera jasna po co ja dałem
      sie wciagnać w 1980 do komitetu strajkowego.Przeciez nawet
      komuniści /przynajmniej ci których kojarzę/ tylu głupot nie powiedzieli co
      członkowie obecnego rządu w ciągu kilku miesiecy. Niestety po jestem po
      pięćdziesiatce więc raczej muszę tu zostac.
      • enedue3 sTARY A GŁUPI :)) 29.06.06, 16:24
        • enedue3 Jestem wdzięczny ojcu za dwa 29.06.06, 16:29
          LECZENIA!!! ŻEBY NIE TE PACHY KIM BYM BYŁ OBECNIE?
          PEWNIE PACHNIAŁOBY MI LEWACKIE HODOWANIE DZIECI,.Skuteczne jest wychowanie
          dzieci a nie hodowanie jak świnie.
          • Gość: makak Re: Kto "hoduje" a kto "wychowuje"? IP: *.natpool6.outside.ucf.edu 29.06.06, 18:25
            A - tak swoja droga - to kim jestes obecnie "enedue3"???
    • Gość: "zatroskana" Re: Leczenie przez bicie IP: 217.5.247.* 29.06.06, 16:32
      A na podstawie jakich narzedzi diagnostycznych zostal Pan sklasyfikowany jako
      ADHD? Mam obawy co do prawidlowosci diagnozy, jesli zwykle lanie pomoglo.
      Elekrycznych nieprawidlowosci ´w funkcjonowaniu mozgu nie mzna zmienic laniem,
      sa pewne skomplikowane i czasochlonne techniki behawioralne (w odroznieniu do
      farmakologii), ktore roszcza nadzieje, sa jednakowoz dopiero w fazie
      eksperymentow. Natomiast wiele jest badan, ktore wskazuja na to, ze agresja
      pogarsza jedynie objawy u dzieci z takim profilem neurobiologicznym, jako ze
      fizjologicznie czysto funkcjonuja one inaczej. Pan Minister powinien przyznac,
      ze nie ma pieniedzy, i z tym niestety nikt nie bedzie sie klocil, ale taka
      wypowiedz krzywdzi ridzicow i dziecie.
      PS. Czy byl Pan takze "pedrylem" i kamieniolom pomogl?
      • enedue3 Ile droga (i) masz lat 29.06.06, 16:42
        że takie mądre "rzeczy" piszesz ?. Ja pamietam , jak za komuny uczeni dowodzili
        o szkodliwości karmienia dzieci CYCUSIEM.W każdej przychodni wisiały stosowne
        plakaty, lekarz i pielęgniarka instruowała jaką "paszę " podawać dziecku by
        wyrósł na "socjalistycznego geroja".
        No i co po latach, chodzenia na głowie, zostało?
        • Gość: makak Re: brak wiedzy nie boli - pisac kazdy moze... IP: *.natpool6.outside.ucf.edu 29.06.06, 18:31
          Dyskusja z ciezkimi matolami zwykle nie ma sensu
          (bo i tak do zbyt ciasnej glowki nic
          nie trafi...) napisze wiec tylko
          jeszcze jedno zdanie - ADHD jest znany
          od polowy XIX wieku i nie ma
          zupelnie nic wspolnego z "New Age",
          komuna i tego typu ideologicznymi
          bredniami jakie wypisuja tu cale stada
          niedouczonych (pozal sie Boze) internautow!
    • Gość: ps Re: Leczenie przez bicie IP: *.net.autocom.pl 29.06.06, 16:36
      ale z Ciebie cieć.
    • pethate Re: Leczenie przez bicie uleczylo ministra 29.06.06, 16:41
      Dla Pisu prawdopodobnie wszystkie choroby sa wymyslem koncernow
      farmaceutycznych. Za wyjatkiem tych chorob, ktore dotykaja czlonkow pisu,
      te choroby sa generowane przez "uklad".
      • Gość: aserett Re: Leczenie przez bicie uleczylo ministra IP: *.retsat1.com.pl 29.06.06, 16:48
        A może by tak łomem przez grzbiet tych z porażeniem mózgowym ,schizofrenią i
        wieloma innymi chorobami, to wzieliby się do roboty i czegoś nauczyli

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka