Dodaj do ulubionych

nadreaktywność pęcherza

IP: *.it-net.pl 08.08.06, 20:16
Czy ktoś miał problem z częstomoczem, i żaden z urologów nie może pomóc?
Obserwuj wątek
    • Gość: dorota Re: nadreaktywność pęcherza IP: 62.233.130.* 08.08.06, 22:15
      Czy przyczyna ginekologiczna wykluczona? A przysadka nie jest winna? Jeszcze
      chyba w gre wchodzi moczowka prosta.
    • dominutka Re: nadreaktywność pęcherza 09.08.06, 00:00
      Cierpię na to właśnie teraz. Wykluczono wszelkie infekcje itd. Od dziś biorę
      DRIPTANE."Działa rozkurczająco na mięśnie gładkie pęcherza moczowego". Ale
      generalnie jest to nerwica pęcherza. Niestety obawiam się, że przyczyna tego
      tkwi w głowie.
      • Gość: ama Re: nadreaktywność pęcherza IP: *.it-net.pl 09.08.06, 19:55
        borykam się z tym od lat,najgorzej w nocy , bo ciagle jestem niewyspana.Nie
        wiem co to znaczy ,,moczowka prosta? ", ani też jaki wpływ na częstomocz może
        mieć przysadka.Proszę jeśli ktoś ma jeszcze jakieś dane na ten temat?Brałam
        DRIPTANE ,ale bez efektu.Ginekologicznie też okey.
        • Gość: ama Re: nadreaktywność pęcherza IP: *.it-net.pl 21.08.06, 14:14
          dzięki za info o ,,moczowce", ale to odpada ,bo ja nie mam wielomoczu a
          czestomocz,nie mam też nadmiernego pragnienia.Co robić?
          • Gość: dorota Re: nadreaktywność pęcherza IP: 62.233.130.* 21.08.06, 22:11
            Znam pania ok 50 lat,ma ten sam problem.Jest po plastyce ginekologicznej
            krocza,ale problem po operacji pozostał.W tym tygodniu ma miec jeszcze jakies
            badanie tomograficzne,ktore moze cos nowego podpowiedziec,Ta kobieta jest
            niemalze w depresji,bo boi sie wyjsc z domu.
            Podpowiedzialam jej zaopatrzenie sie w rozne "cuda " sprzedawane w sklepach ze
            sprzetem medycznym.TO jest narazie chwilowe rozwiazanie,dopoki nie ustali sie
            jakas diagnoza,aby mozna domagac sie refundacji czesciowej.
            Jesli dowiem sie czegos nowego,napisze.
            • Gość: ama Re: nadreaktywność pęcherza IP: *.it-net.pl 23.08.06, 18:02
              dzięki Doroto za te informacje.Ja na szczęście nie mam problemów typu
              popuszczanie moczu itp. tylko często i na dodatek w nocy, bo się nie
              wysypiam.Wstaję nawet 4 razy w ciągu nocy.
    • Gość: dorota Re: nadreaktywność pęcherza IP: 62.233.130.* 10.08.06, 21:05
      Amo przeczytaj to i porozmawiaj ze swoim lekarzem rodzinnym,moze jeszcze cos
      trzeba wykonac z badan.Byc moze strzelam kula w plot,ale trzeba rozpatrzyc
      wszystkie aspekty.
      klio.umcs.lublin.pl/~drumil/pio/moczowka.html
    • Gość: ama Re: nadreaktywność pęcherza IP: *.it-net.pl 27.08.06, 21:55
      ponawiam pytanie,czy ktoś miał problemy z częstym oddawaniem moczu, zwłaszcza w
      nocy.
      • Gość: koma8 Re: nadreaktywność pęcherza IP: *.chello.pl 28.08.06, 21:58
        Napisz do mnie na priva
        • koma8 Re: nadreaktywność pęcherza 28.08.06, 22:00
          napisz do mnie na priva
          • natkaa66 Re: nadreaktywność pęcherza 06.09.06, 11:30
            czy nikt nie ma problemów z częstym siusianiem(od kilku lat)????
            Może to nerwica pęcherza, ale jak to leczyć?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka