Gość: ef Re: Halemba IP: *.it-net.pl 22.11.06, 10:54 dzis wszystkie programy informacyjne non stop zapodaaja nam powtarzajace sie sekwencje migawek z tymi samymi przerazonymi ludzmi, bo przeciez jakies obrazy do slowa mowionego w tv musza byc, non stop slyszymy o tym , ze w gornictwie cuda sie zdarzaja i jest jeszcze szansa, madre glowy debatuja o metanie i systemach wentylacji, portale zmienily kolor na czarny, byl juz premier, jedzie prezydent... jutro rzad wyda oswiadczenie , w ktorym polaczy sie w bolu z rodzinami ofiar oraz obieca , ze stanowczo zajmie sie poprawa bezpieczenstwa ludzi w kopalniach, bo nie moze byc tak, zeby dla interesow waskiej grupy ludzi gineli inni a za 2 tygodnie niewielu juz bedzie o tej tragedi pamietac i pozostana rodziny ofiar gornikow , a takze rodziny tysiecy ofiar innych tragedii jakie rozegraly sie w ciagu powiedzmy roku w tym kraju, z ktorymi nikt sie nie ceregielił i tak toczy sie ten swiatek ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Halemba IP: *.lublin.pl 22.11.06, 21:58 Wszyscy piszą i mówią o Halembie,a lubelska Wyborcza stwierdziła, że to chyba zbyt mało ciekawy i lokalny temat... nawet koloru strony nie zmieniła, w przeciwieństwie do wydania ogólnopolskiego. A gdzie informacje o pomocy dla rodzin górników, o jakiś gestach solidarności... Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Halemba 22.11.06, 10:59 Przepraszam - powinnam była sobie wykasować sygnaturkę. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Halemba 22.11.06, 21:27 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=52650105&a=52650105 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Halemba IP: *.chello.pl 23.11.06, 22:02 www.pardon.pl/artykul/302/zalobna_spirala_absurdu Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: Halemba 24.11.06, 00:06 cóż kłaść łopatą nikt nie będzie... kazdy istotnie może i powinien przeżywać to jak chce i czuje, ludzie giną codziennie to prawda co dzień ktoś jest w żałobie... lecz moim zdaniem jest i miejsce dla żałoby narodowej... kto wie może gdy ona minie będzie czas by się pozastanawiać nad tym co słyszeliśmy bo chyba jest o czym... Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: Halemba 24.11.06, 00:16 byłem w Rudzie Śląskiej przez dwatygodnie szkoliłem sie i pracowałem, rozmawiałem z ludźmi, a do pracy jeździłem obok kopalni... wydaje mi się że to samo serce Śląska w wielu aspektach... miałem nadzieję że komuś się udało... wiele osób miało chyba nadzieję... wiele też poczuło groze śmierci - żałoba to czas na to by nie zapomniawszy o ludziach zapomnieć o owej grozie... Odpowiedz Link Zgłoś