22.11.06, 10:43
Ruda Śląska
Obserwuj wątek
    • folkatka Re: Halemba 22.11.06, 10:44

[*]
      • Gość: ef Re: Halemba IP: *.it-net.pl 22.11.06, 10:54
        dzis wszystkie programy informacyjne non stop zapodaaja nam powtarzajace sie
        sekwencje migawek z tymi samymi przerazonymi ludzmi, bo przeciez jakies obrazy
        do slowa mowionego w tv musza byc, non stop slyszymy o tym , ze w gornictwie
        cuda sie zdarzaja i jest jeszcze szansa, madre glowy debatuja o metanie i
        systemach wentylacji, portale zmienily kolor na czarny, byl juz premier, jedzie
        prezydent...
        jutro rzad wyda oswiadczenie , w ktorym polaczy sie w bolu z rodzinami ofiar
        oraz obieca , ze stanowczo zajmie sie poprawa bezpieczenstwa ludzi w kopalniach,
        bo nie moze byc tak, zeby dla interesow waskiej grupy ludzi gineli inni
        a za 2 tygodnie niewielu juz bedzie o tej tragedi pamietac i pozostana rodziny
        ofiar gornikow , a takze rodziny tysiecy ofiar innych tragedii jakie rozegraly
        sie w ciagu powiedzmy roku w tym kraju, z ktorymi nikt sie nie ceregielił

i tak toczy sie ten swiatek ...
        • Gość: magi Re: Halemba IP: *.lublin.pl 22.11.06, 21:58
          Wszyscy piszą i mówią o Halembie,a lubelska Wyborcza stwierdziła, że to chyba
          zbyt mało ciekawy i lokalny temat... nawet koloru strony nie zmieniła, w
          przeciwieństwie do wydania ogólnopolskiego. A gdzie informacje o pomocy dla
          rodzin górników, o jakiś gestach solidarności...
      • folkatka Re: Halemba 22.11.06, 10:59

Przepraszam - powinnam była sobie wykasować sygnaturkę.
    • Gość: hirundo:( Re: Halemba IP: *.chello.pl 22.11.06, 10:51
      [*]
    • broneknotgeld Re: Halemba 22.11.06, 21:27
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=52650105&a=52650105
    • zo_h Re: Halemba 22.11.06, 22:59
      przykre
    • jetbang Re: Halemba 22.11.06, 23:30
      :( :( :( :(

• empi Re: Halemba 23.11.06, 07:49
        ,
        • Gość: ... Re: Halemba IP: *.chello.pl 23.11.06, 22:02
          www.pardon.pl/artykul/302/zalobna_spirala_absurdu
          • leniak Re: Halemba 24.11.06, 00:06
            cóż kłaść łopatą nikt nie będzie...
            kazdy istotnie może i powinien przeżywać to jak chce i czuje, ludzie giną
            codziennie to prawda co dzień ktoś jest w żałobie...
            lecz moim zdaniem jest i miejsce dla żałoby narodowej...
            kto wie może gdy ona minie będzie czas by się pozastanawiać nad tym co
            słyszeliśmy bo chyba jest o czym...
            • leniak Re: Halemba 24.11.06, 00:16
              byłem w Rudzie Śląskiej przez dwatygodnie szkoliłem sie i pracowałem,
              rozmawiałem z ludźmi, a do pracy jeździłem obok kopalni... wydaje mi się że to
              samo serce Śląska w wielu aspektach... miałem nadzieję że komuś się udało...
              wiele osób miało chyba nadzieję... wiele też poczuło groze śmierci - żałoba to
              czas na to by nie zapomniawszy o ludziach zapomnieć o owej grozie...

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka