2halemba 08.06.14, 13:42 Witam, co myślicie o przywrócenie linii 68 Halemba - Orzesze/ Orzesze - Halemba ? Coraz więcej ludzi buduje się w tych rejonach, także wydaje mi się, że to byłby dobry pomysł. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hepik1 Re: Linia 68 Halemba - Orzesze 08.06.14, 17:40 Jak sie juz wybuduje w Orzeszu ,to po co mu autobus do Rudy? ;) Miałem dziadków w Orzeszu. Jeździło sie z Kochłowic pociagiem z przesiadka w Ligocie.To były czasy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hynio59 Re: Linia 68 Halemba - Orzesze 08.06.14, 18:04 Myślę że się zajmujesz pierdołkami. Odpowiedz Link Zgłoś
fifik_rsl Re: Linia 68 Halemba - Orzesze 09.06.14, 12:46 Szkoda że nie zauważasz tego iż to co dla Ciebie hynio jest pierdołą, dla kogoś innego jest ważne. Podobnie może też być w drugą stronę, Ty się podniecasz problemami Kani, a dla kogoś strategiczną sprawą jest dojazd z Halemby do Orzesza. Na dzień dzisiejszy sprawa dojazdu do tego miasta jest skomplikowana, szczególnie dla posiadacza biletu miesięcznego KZK GOP. Najprostszą opcją jest wycieczka z przesiadką na Chudów Kościół (np 669 na 636) W tej opcji dojedziemy jedynie do szpitala, natomiast dotarcie do liceum w Orzeszu już w tej opcji nie jest możliwe. Z tego też powodu reaktywacja linii 68 miałaby uzasadnienie, jeśli po przeprowadzeniu badań wyszłoby że miałaby odpowiednie obłożenie. Kwestią kolejną jest rodzaj taboru i częstotliwość kursów. W mojej ocenie spokojnie wystarczyłby tabor typu M z (60-120) minutowym taktem. jeśli jednak miałoby rzeczywiście dojść do reaktywacji ja bym rozważył jeszcze jeden wariant mianowicie pociągnięcie tej linii przez Szpital, potem Zawiść do Szkoła, a następnie nawrót i przez hute Łaziska do ratusza w Górnych. W mojej ocenie jeśli komunikacyjnie byłoby to do ogarnięcia, to jest to ciekawa opcja dla osób mających bilet na KZK GOP gdyż o ile się nie mylę obecnie żadna linia kZK GOP tam nie dojeżdża. Żeby się tam dostać jesteśmy skazani na przesiadkę w Mikołowie na tyskie autobusy bądź prywatne minibusy. Pytanie też jak na taką propozycję zapatrywałyby się gminy przez które trasa miałaby przebiegać. Odpowiedz Link Zgłoś
fifik_rsl Re: Linia 68 Halemba - Orzesze 09.06.14, 13:37 Wracając do kwestii komunikacji, patrzcie na mistrza kierownicy. www.facebook.com/photo.php?v=1431463990450521 Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: Linia 68 Halemba - Orzesze 10.06.14, 02:38 fifik_rsl napisał(a): > Z tego też powodu reaktywacja linii 68 miałaby uzasadnienie, jeśli po przeprowa > dzeniu badań wyszłoby że miałaby odpowiednie obłożenie. Tak w ramach dygresji. Zapomnieliście koledzy, że przecież w Halembie mamy według naszej Prezydent, najcudowniejszy aquapark wszechczasów. A według jego biznesplanu i analiz (za ciężką naszą kasę robionych) to nie tylko miejski autobus z Orzesza powinien mieć ogromne obłożenie, ale też z Opola i wszystkich miast dookoła, bo wszędzie mnóstwo chętnych. Coś tu jednak nie gra ;) Odpowiedz Link Zgłoś