Dodaj do ulubionych

Rasiści oblepiają Lublin

• Gość: killkamill To zaszczyt i P_r_z_y_w_i_l_e_j być białym IP: *.krakow.pl 27.05.07, 10:01
      Tak tam jest napisane - gdybyście popatrzyli na fotki to byście wiedzeili.

Zgadzam się, że to zaszczyt urodzić się białym. Równie zaszczycony byłbym,
      gdybym się urodził czarnym. Lub żółtym. Ale urodzić się białym to zaszczyt tak,
      jak urodzić się Polakiem, Niemcem, Żydem, Rosjaninem itp.

Natomiast to nie jest PRZYWILEJ. Twierdzenie, że biali są uprzywilejowani przez
      fakt urodzenia się białym, jest ewidentnym przejawem rasizmu.
      I proszę bez tekstów tutaj, że biali są uprzywilejowani przez to, że są
      zamożniejsi, lepiej wyedukowani, że żyją w bogatszych krajach itp. To oczywiście
      prawda, ale nie ma wątpliwości, że nie o to chodziło autorom plakatu, a więc
      argument taki byłby czystym populizmem.
      • Gość: confused Do ramtatatamtam IP: *.aster.pl 27.05.07, 10:09
        Dobra rada: wykąp się w perwollu, będziesz jeszcze bardziej biały. I będą
        naprawdę duże powody do satysfakcji!
        • Gość: ratatatam Re: Do ramtatatamtam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 11:49
          jesli to jedyna uwaga na jaka cie stac to proponuje przeniesienie sie na forum
          Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy - tam znajdziesz odpowiedni dla ciebie
          poziom intelektualny ...
          • 1410_tenrok a jakie to jest forum? 27.05.07, 12:16
            to jest forum czcicieli ducha słynnej organizacji RSHA!
            • Gość: ratatatam to forum : regionalne, lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 12:25
              wiem ,że język polski nie należy do najłatwiejszych ...
    • Gość: ad Jestem dumny, IP: *.ghnet.pl 27.05.07, 10:07
      wbrew nowej "religii" ( poprawności politycznej), że urodziłem się biały.
      Dzięki ci Panie ,że matkę nie nawiedziła głupota i nie dała się zwieść simonom.
    • Gość: ada3333 Re: Rasiści oblepiają Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 10:10
      ratatatam a czytałeś artykuł do końca i ze zrozumieniem ?
      • Gość: ratatatam Re: Rasiści oblepiają Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 12:25
        tak
    • puuchatek Re: Rasiści oblepiają Lublin 27.05.07, 10:13
      A ja się tak zastanwawiam, czytając Wasze wypowiedzi - czy Pan Ratatatam et consortes naprawdę nie rozumieją, o co chodzi? Czy po prostu - przepraszam za kolokwializm - rżną głupa chcąc usprawiedliwić swoje poglądy?

1. "BYć dumnym" można z wielu rzeczy, oczywiście. Choć logika (o uczciwości nie wspominając) nakazywałaby raczej być dumnym z tego, czego się dokonało - a nie z tego, co się otrzymało.

2. Niemniej - wydaje się (a przynajmniej wydaje się człowiekowi myślącemu), że INTENCJE (podkreślam to kluczowe słowo) autorów plakatu są dosyć oczywiste. Widać to zwłąszcza w zestawieniu z treściami podawanymi na stronie www która jest na plakatach wymieniona. WYŻSZOŚĆ (podkreslam celowo) białej rasy, wszystkiemu winni są Żydzi etc. Treści strony ewidentnie nawiązyją do założeń nazistowskich. Jeśłi ktoś tego nie widzi, to albo jest idiotą (a tu chyba ten przypadek nie zachodzi), albo NIE CHCE tego widzieć.

Mówiąc obrazowo:

Jeśli pan A. nazwie pana B. "sku..synem" (pardon), to każdy myślący człowiek uzna, że to określenie obraźliwe i że intencją pana A. było obrazić pana B.

Wy natomiast zachowujecie się jak ludzie, którzy w tej sytuacji zaczynają zadawać pytania o to, czy matka pana B. rzeczywiście nie była prostytutką... Bo jeśli tak - to panu A. nie można nic zarzucić, bo przecież prawdę powiedział...

INTENCJE - to jest słowo-klucz.

I nie mówcie o demokracji i wolności słowa, proszę. Każdy normalnie funkcjonujący system demokratyczny (zwłaszcza po doświadczeniach nazizmu) ma "wbudowany" system "obrony demokracji przed nią samą", mówiąc pół żartem. Hitler też doszedł do włądzy przynajmniej po częsci drogą demokratyczną - i wszyscy wiemuy, co z tego wynikło. Stąd zakaz prpagowania treści faszystowskich, rasistowskich i (także, rzecz prosta) komunistycznych, który nie jest zaprzeczeniem wolności słowa i demokracji, ale ma je chronić.
    • pekolcja Re: Rasiści oblepiają Lublin 27.05.07, 10:15
      Typowa gadka rasisty! Człowieku, rasa nie jest powodem do dumy lub wstydu, po
      prostu jest.
    • galan12 czy to odreagowanie na POLISH JOKES ? 27.05.07, 10:18
      czy to odreagowanie na POLISH JOKES ?
    • human77 Rasiści oblepiają Lublin 27.05.07, 10:20
      A jeżeli Kaczyńscy propagują PUBLICZNIE rasistowski ustrój państwa to co? Wolno
      im? dlaczego prokuratura się tym nie zajmie z urzędu dlatego że nie powiedzą
      wprost? Wykazalibyście się inteligencją panowie prokutratorowie.
    • Gość: arbi Rasiści oblepiają Lublin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.07, 10:31
      Oczywiście patrole policji takich rzeczy nie zauważaja...

• human77 Rasiści oblepiają Lublin 27.05.07, 10:35
      Żądam natychmiastowego odnalezienia wszystkich współpracujących z WNS WPOlsce w
      której Ścierają się odwiecznie faszyzm z komunizmem musi być złoty środek a nie
      Trzecia i ostatnia Wojna Światowa domowa.
      • Gość: Kordian Re: do wszystkich dumnych z koloru skóry... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 11:01
        Daliście się wciągnąć w gierkę stając w obronie autorów plakatu. Że niby nie
        nawołują oni do tępienia innych ras czy nacji - no, bo przecież oni są tylko
        dumni - takie aniołeczki. Tymi plakatami chcą jednak zrobić reklamę sobie i
        swojej chorej ideologii, bo na każdym mamy adres internetowy. Pokuście się i
        zobaczcie kto za tym stoi. HAŃBA - ludzie uważający się za prawdziwych Polaków
        są jednocześnie przedstawicielami aryjskiej rasy nordyckiej (a nie tak dawno
        Aryjczycy budowali Słowianom komory gazowe). WSTYD - jeden wielki wstyd, to
        przez takich ludzi wątpię w prawdziwą polskość.
        Nie zrozumcie mnie źle, nie nawołuję do podziałów i nienawiśći.
        Może panowie z WNS kiedyś wydorośleją, może przejrzą na oczy... na razie jednak
        problem jest realny i trzeba coś z nim zrobić - trzeba jakoś pomóc błądzącym.
        pozdrawiam
        • Gość: ratatatam Re: do wszystkich dumnych z koloru skóry... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 13:20
          > ... na razie jednak
          >problem jest realny i trzeba coś z nim zrobić - trzeba jakoś pomóc błądzącym.

zamknac w obozie koncentracyjnym?
          wywiezc na Sybir?
          internowac na Gauantanamo?
          czy wyslac na pustynie Negev?
          z srodkow pomocy znane sa jeszcze z hsitorii : elwektrowstrzasy, lobotomia,
          podawanie srodkow farmakologicznych

oczywiscie znasz sparwe "schizofrenii bezobjawowej" ? jaką sądy w ZSRR
          orzekaly wobec przeciwnikow politycznych systemu?

polecam lektury:
          Orwell"1984"
          Huxley "Nowy wspanialy swiat"
          Burgess "Mechaniczna pomarańcza"

a na deser :
          Finkelstein "Przedsiebiorstwo holokaust"
          Macdonald "Dzienniki Turnera"
    • Gość: wujek dobra rada Re: Rasiści oblepiają Lublin IP: 84.201.210.* 27.05.07, 10:37
      puknij się w główkę,może główka nie odpadnie
    • Gość: mirek Re: Rasiści oblepiają Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 10:39
      gdyby tak napis brzmiał "To zaszczyt być czarnym" to GW napisała by pean na
      cześć autorów i podnoszenia świadomości wśród ludzi o czarnym kolorze skóry.

Ale napisać że można być dumnym białego koloru skóry to już rasizm.
      Polityczna poprawność rzuca się komuś na mózg.
    • xxx82xxx A dlaczego nie mam być dumny że jestem 27.05.07, 10:45
      biały. Pedzie są dumni, że są pedziami, inne zboczenia są dumne ze swoich
      zboczeń. Czarni są dumni, że są czarnymi. Ten artykulik wpisuje się w żąłosną
      poprawność lewacką, z której wynika, że wszystko, co zrodziła cywilizacja
      judeochrześcijańska (z wyjątkiem Marksa i Lenina oczywiście), to jakis straszny
      przejaw do wstydu.
      • Gość: killkamill Zobacz, co pisze na plakacie na fotce nr2 IP: *.krakow.pl 27.05.07, 10:50
        katoprawiczku
    • Gość: abhaod Re: Rasiści oblepiają Lublin IP: *.adsl.alicedsl.de 27.05.07, 10:58
      ratatatam napisał:

> co za glupota! gdzie tu rasizm? ja jestem dumny z tego kim jestem i co od
      > razu mam byc rasista? przeciez nikt nie nawolywal na tych plakatach do
      > nienawisci na tle rasowym! mam mowic: "wstydze sie ze jestem bialy" po to
      > tylko zeby nie zostać oskarzonym o rasizm??

a czego mam sie wstydzic, ze jestem bardziej "intelygentny" niz kolorowi....
    • junkier ORMOwcy z Wybiórczej na Lenina, CzeGevarę Trock 27.05.07, 10:58
      ORMOwcy z Wybiórczej na Lenina, CzeGevarę Trockkiego i innych czerwonych
      mordercow nie reagują, wszczynają za to larum gdy ktoś napisze, zresztą zgodnie
      z prawdą, że biały kolor skóry jest OK (przecież jeśli im nie odpowiada, niech
      go zmienią!).
      • sympatyk10 Re: ORMOwcy z Wybiórczej na Lenina, CzeGevarę Tro 27.05.07, 12:19
        Wow junkier z majowki na Majdanek chyba wrocil, i taka go duma, az do bialosci
        rozpiera
      • Gość: ratatatam dał nam przykład Michael Jackson ROTFL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 12:57
        >biały kolor skóry jest OK (przecież jeśli im nie odpowiada, niech
        go zmienią!).

Michael Jackson zmienil sobie kolor skory wiec to sie daje zrobic
        btw - Jackson zapewne tez by sie pod tym plakatem podpisal

:DDDDDDDDD
    • Gość: zydoman Zydzi tez sa biali wiec co denerwuje GW? IP: *.dip.t-dialin.net 27.05.07, 10:58
      ze troche sa sniadzi..
    • Gość: g Slava !!!!! IP: 80.51.192.* 27.05.07, 10:59
      www.youtube.com/watch?v=Dab5g0LtMwI&mode=related&search=
      • Gość: abhaod Re: Slava !!!!! IP: *.adsl.alicedsl.de 27.05.07, 11:03
        duzej roznicy miedzy slawista i nazista nie widac
        • Gość: m Re: Slava Lachom!!!!!! IP: 80.51.192.* 27.05.07, 11:05
          www.youtube.com/watch?v=2EXglknJAxA&mode=related&search=
          • Gość: patriota Sława Wielkiej Polsce! IP: 80.51.192.* 27.05.07, 11:07
            Sława!!!!
            • Gość: Pawel To duma byc bialym i pieknym jak Lepper, Lyzwa IP: *.popl.cable.ntl.com 27.05.07, 11:18
              Hojarska i inne czyste kwiaty naszej slowianskiej krwi. Rozpiera mnie, rozsadza
              duma jak patrze na naszych wasatych chlopow pod GeeSem jak pija wino. Biali jak
              snieg, acz brazowieja lub czerwienieja z wiekiem, to ciagle niosa naprzod
              pochodnie w naszym nordyckim marszu do Valhali. Mieszkam w Londynie 3 lata i
              spotkalem za duzo czarnych, hinduskich i bialych skur....now, ilu gleboko
              dobrych i uczciwych ludzi roznych ras i wyznan, zeby w ogole dyskutowac z
              bzdurami z kiosku z Lublina.
              • Gość: :))))) Lepiej byc Lepperem niz Simonem Mole czy Michniki IP: 80.51.192.* 27.05.07, 11:19
                kiem
          • Gość: Rumun Lajtowe ziomalskie fazowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 13:58
            Biały czarny wszyscy tacy sami, wszyscy jesteśmy równymi istotami. Przecież
            jemy, pijemy, wydalamy, jesteśmy TACY SAMI TACY SAM!!!
            • Gość: ratatatam Re: Lajtowe ziomalskie fazowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 14:02
              otoz to! i kazdy ma prawo byc dumny ze swojego koloru skory i mowic o tym
              publicznie , chocby nie wiem jak glupie nam sie to wydawalo.
    • Gość: taki sobie Ja tez jestem dumny z tego ze jestem Polakiem IP: 80.51.192.* 27.05.07, 11:18
      i w dodatku bialym
      • 1410_tenrok kazdy może wysmarowac sie perhydrolem i udawac 27.05.07, 12:12
        człowieka. Małpa jednak pozostaje małpą, mój panie hitlerowiec!
    • Gość: białas Rasiści oblepiają Lublin IP: *.pronet.lublin.pl 27.05.07, 11:25
      Spoko, nie mam nic przeciwko ;]
    • Gość: b Lewako-komunisci dochodza do absurdu :))))))) IP: 80.51.192.* 27.05.07, 11:27
      b
    • Gość: . A co z czarnym nazista Simonem Molem?:)))))))) IP: 80.51.192.* 27.05.07, 11:29
      .
      • Gość: ratatatam nic... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 11:49
        zapewne jest dumny z tego ze jest czarny...
    • Gość: realista Zaszczyt nie zaszczyt, ale na pewno fart IP: *.aster.pl 27.05.07, 11:29
      Kto chciałby być murzynem?
    • Gość: arm Re: Rasiści oblepiają Lublin IP: *.chello.pl 27.05.07, 11:31
      Jezeli musisz czuc się dumnym z pigmentu w skorze, to wspolczuje ci.
    • Gość: . Czy murzyni walczyli pod Grunwaldem?:))))))))) IP: 80.51.192.* 27.05.07, 11:31
      .
    • Gość: romek Re: Rasiści oblepiają Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 11:33
      NIe wiesz gdzie tu rasizm ? Czy to jest jakiś powód do dumy że jesteś biały lub
      żółty ? Dumnym to można być ze swoich dokonań ze swoich dzieći, ale z koloru
      skóry to idiotyzm...
      • Gość: , A ja jestem dumny z ojca i matki ze dali mi zycie IP: 80.51.192.* 27.05.07, 11:35
        pacholku lewacki
    • Gość: as Rasiści oblepiają Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 11:33
      To nie zaszczyt. To szczęście niepojęte.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka