Dodaj do ulubionych

w Lublinie nia ma bezrobocia - Super !!!

24.07.07, 12:12
Od dłuższego czasu szukam pracownika i nikt się nie zgłosił, nawet nie zapytał
o warunki. Więc chyba bezrobocia u nas nie ma.

Moja kumpela ma dokładnie to samo - brak ludzi na rynku.

A jak u Was z pracą ???
Co o tym sądzicie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: oo Re: w Lublinie nia ma bezrobocia - Super !!! IP: *.it-net.pl 24.07.07, 12:12
      a jakich szukasz bo jak tzw jeleni to szukaj dalej....
      • Gość: ef Re: w Lublinie nia ma bezrobocia - Super !!! IP: *.it-net.pl 24.07.07, 12:21
        wszystko jest kwestia ceny
        • decho Re: w Lublinie nia ma bezrobocia - Super !!! 24.07.07, 12:39
          Żeby rozmawiać o cenie trzeba mieć z kim rozmawiać !

Jak można z kimś rozmawiać jak nie ma zainteresowania pracą ???
      • decho Re: w Lublinie nia ma bezrobocia - Super !!! 24.07.07, 12:38
        Sam jesteś jeleń skoro nie umiesz czytać !

Pewnie chodzi Ci o zarobki.
        Napisałem wyraźnie - nawet nikt się nie zgłosił zapytać !!!
        • Gość: ef Re: w Lublinie nia ma bezrobocia - Super !!! IP: *.it-net.pl 24.07.07, 12:43
          ostatnio na forum praca czytałem o bardzo dobrym zwyczaju , ktory pojawia sie w
          polsce a zagranica w niektorych panstwach badz tez zawodach jest norma.
          Mianowicie pracodawca podaje stanowisko i wysokosc oferowanej pensji- co pozwala
          zaoszczedzic rozczarowan i zamrnowanego czasu obu stronom.
          Jesli oferujesz malo to czy przyjdzie 100 chetnych czy zero i tak nie zyskasz
          pracownika. Jesli ci na nim zalezy zachec go pensja wyzsza niz konkurencja ,
          moze tak da rade, kiedy twoja oferta odrozni sie od innych?
    • Gość: Neruzo Re: w Lublinie nia ma bezrobocia - Super !!! IP: *.pzl.swidnik.pl 24.07.07, 12:42
      moze stawiasz zbyt duze wymagania wzgledem potncjalnych pracownikow...
      • decho Re: w Lublinie nia ma bezrobocia - Super !!! 24.07.07, 12:54
        Zarobki proponuję wyższe niż większość pracodawców w tej branży dawałem
        ogłoszenia. Z podaną ofertą i bez. Rezultat taki sam. Wymagania praktycznie
        minimalne tyle tylko co wymaga ustawa.

Podobny problem ma moja kumpela (fryzjerka) też nie może nikogo znaleźć do pracy.
        Ja dochodzę do wniosku że bezrobocia w lublinie NIEMA.

Ale ciekawy jestem czy są tu ludzie szukający pracy i GDZIE jej szukają, bo może
        dawałem ogłoszenia nie tu gdzie trzeba.

No i czy są wśród Czytelników pracodawcy, którzy mają podobny problem.
        • Gość: Neruzo Re: w Lublinie nia ma bezrobocia - Super !!! IP: *.pzl.swidnik.pl 24.07.07, 13:17
          a mozesz napisac dokladniej kogo poszukujesz (na jakie stanowisko, miejsce
          pracy, rodzaj umowy)?
          • decho Re: w Lublinie nia ma bezrobocia - Super !!! 24.07.07, 14:10
            Mogę napisać, ALE
            1. Nie wiem, czy nie złamię jakiś regulaminów forum d/s ogłoszeń.
            2. Wolałbym dowiedzieć się gdzie ludzie szukający przy jej szukają, i tam dać
            ogłoszenie. Tym bardziej że nie tylko ja szukam pracowników.

Ale ogólnie mogę napisać, kogo szukam:
            - instruktora(instruktorki) nauki jazdy kat. "B"
            - stawka do 9 zł/h (zależnie czy z doświadczeniem czy nie)
            - umowa o dzieło na okres 3 miesięcy (jak będzie ok. możliwość umowy o pracę)
            - praca 8h dziennie.
            - podwyżka w zależności od opinii wśród kursantów (nawet co 2 tygodnie) do
            stawki 9 zł (być może 10 zł/h) - ale to się okaże w praniu.

• Gość: Neruzo Re: w Lublinie nia ma bezrobocia - Super !!! IP: *.pzl.swidnik.pl 24.07.07, 14:23
              Dla mnie oferta wyglada dosc atrakcyjnie. tym bardziej ze przy takiej pracy to
              mozna tez ciagnac w dzien caly etat a dorabiac w nauce jazdy. moze problem w
              tym ze malo osob ma uprawnienia do prowadzenia takich zajec...
              sprobuj zamiescic ogloszenie w UP, w serwisie z praca w GW. ewentualnie w
              biurach karier lubelskich uczelni (choc tam to raczej trudno bedzie znalesc
              pracownika wsrod studentow)
            • Gość: rogalik Re: w Lublinie nia ma bezrobocia - Super !!! IP: *.lublin.mm.pl 24.07.07, 19:08
              To że nikt się nie zgłosił nie znaczy że bezrobocia nie ma! Ty szukasz kierowcy
              a kolezanka fryzjerki, więc może w tym zawodzie nie ma bezrobocia ale na
              świecie jest o wiele więcej zawodów niz te 2. Dla ludzi z wyższym
              wykształceniem pracy nie ma! A nie każdy ma aspiracje być fryzjerką czy
              sprzątaczką. Ja szukałam pracy jako nauczyciel i pracownik biurowy i szukałam
              bardzo długo a jak znalazłam to pracowałam za 3 zł/h.
              • wampir35 Re: w Lublinie nia ma bezrobocia - Super !!! 24.07.07, 19:27
                Zgadza się, na moje ogłoszenie o pracy biurowej odpowiedziało kilkanascie osób
                tylko tego dnia, gdy sie ukazało. Do tego prawie wszyscy po studiach.
                A kierowcy i fryzjerki szukają pracy w Wielkiej Brytanii - ofert mnóstwo
                (przejrzyj ogłoszenia) i zarobki znacznie wyższe od tych, które oferujesz
                instruktorowi.
                Nota bene 9 zł/h przy umowie o dzieło, czyli bez składek ZUS - to nie są tak
                dobre warunki, jak ci sie wydaje. Zaproponuj umowę na czas określony lub
                przynajmniej umowe zlecenie, jesli naprawdę chcesz kogos znaleźć. Twoja oferta
                wygląda na ogłoszenie kombinatora, który szuka jelenia na 3 mesiące i jeszcze
                chce zaoszczędzic na składkach.
                • Gość: wiejska baba zaraz zaraz , umowy o dzieło chyba oZUSowane ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 19:37
                  czy cos przegapiłam , jesli nie to ktos mnie robi w balona
                  • wampir35 Re: zaraz zaraz , umowy o dzieło chyba oZUSowane 24.07.07, 20:09
                    Nie przegapiłas, tylko pomyliłaś :) Ozusowano umowy zlecenia, umowy o dzieło są
                    jedyna formą świadczenia pracy bez konieczności płacenia ZUS, no chyba że
                    zawiera sie taką umowę z własnym, już zatrudnionym w inny sposób pracownikiem -
                    wówczas składki do ZUS się odprowadza.
                    • Gość: jacek Re: zaraz zaraz , umowy o dzieło chyba oZUSowane IP: *.lublin.mm.pl 24.07.07, 21:25
                      umowa o dzieło dla fryzjerki? dla kierowcy? już teraz raczej nie przejdzie.
                      • wampir35 Re: zaraz zaraz , umowy o dzieło chyba oZUSowane 25.07.07, 02:55
                        I również dlatego oferta <decho> wygląda mało profesjonalnie, a dziwi sie że
                        chętni do pracy nie pchają się drzwiami i oknami.
                • decho Re: w Lublinie nia ma bezrobocia - Super !!! 25.07.07, 12:36
                  To są normalne warunki.
                  Napisałem przecież że jest możliwość zatrudnienia na stałe.
                  Nie wiem dlaczego mnie obrażasz nazywając kombinatorem ?
                  To są normalne warunki zapytaj się w dowolnej szkole jazdy.
                  Wszędzie tak jest na dzień dobry jest umowa o dzieło.
                  i stawka 6-7 zł i w większości tak zostaje.

Czasami niektórzy dają więcej i bardzo rzadko kto daje umowę na stałe.
                  Moje warunki w porównaniu z innymi są BARDZO DOBRE, a 9zł/h na rękę to też jest
                  BARDZO dobra stawka.
                  • Gość: Rico Re: w Lublinie nia ma bezrobocia - Super !!! IP: *.pzl.swidnik.pl 25.07.07, 13:11
                    tylko zakladajac ze dla kogos mialo by to byc glowne zajecie to warunki wcale
                    nie sa dobre. i wydaje mi sie ze bedziesz musial jednak na poczatek
                    zaproponowac umowe o prace (np. na okres probny) zeby kogos zachecic do pracy
                    • wampir35 Re: w Lublinie nia ma bezrobocia - Super !!! 25.07.07, 18:34
                      Jasne, choćby na czas określony.
                      Nie opowiadaj <decho>, że bezskładkowe wynagrodzenie to dobre warunki. Stawką 9
                      zł/h tez nie zaimponujesz instruktorowi z zawodowym prawkiem - MPK ma problem
                      ze zwykłymi kierowcami choć płaci 6zł/h + ZUS + ekwiwalenty za odzież roboczą.
                      Ty zważywszy, że ZUS-u nie chcesz opłacać oferujesz praktycznie to samo, a
                      wymagasz nie tylko jazdy, ale i szkolenia.
                      No i weź też pod uwagę, że zawodowy kierowca bez trudu znajdzie pracę w Wlk.
                      Brytanii - w każdym dużym mieście są firmy prowadzące rekrutacje do pracy na
                      Wyspach. Rynek się trochę zmienił, może 3-4 lata temu chętni ustawiliby się w
                      kolejce ale dziś to, co zaproponowałeś to w tym zawodzie żadna atrakcja.
                      Zanim ogłosisz koniec bezrobocia w Lublinie, zastanów się o czym piszesz.
                  • sothink Re: w Lublinie nia ma bezrobocia - Super !!! 26.07.07, 11:16
                    To są słabe bardzo warunki, biorąc pod uwagę, że to umowa o dzieło. Zmień na
                    umowę zlecenie (co się wiąże z opłacaniem składek zusowskich oczywiście) to może
                    znajdą się chętni. Pamiętaj, że ludzie muszą chcą mieć ciągłość w opłacaniu
                    ZUSu!!! Umowę o dzieło to możesz ze studentem uskuteczniać, gdyż jemu uczelnia
                    ZUS opłaca.
    • Gość: hehe eheh jaki kierowca,,potrzebny instruktor IP: *.it-net.pl 24.07.07, 20:40
      wyraznie napisane ze instruktor potrzebny a nie zaden kierowca,poczytajcie
      sobie kto moze takim zostac i wyjdzie na to ze nie kazdy moze takim
      instruktorem byc i nie dziwie sie ze czlowiek czeka z praca,,tak samo jest z
      wieloma innymi zawodami...
      • sothink Re: eheh jaki kierowca,,potrzebny instruktor 26.07.07, 11:19
        o w mordę umknęło mi że to chodzi o instruktora... nie, nie to nie przejdzie
    • Gość: A. Re: w Lublinie nia ma bezrobocia - Super !!! IP: *.telprojekt.pl 25.07.07, 23:03
      Hmmmm... kiedyś rozmyślałem o tym żeby zostać instruktorem. Mam prawo jazdy od
      15 lat, przejechałem chyba z pół miliona kilometrów. Ile kosztuje taki kurs i
      gdzie się go robi?
      • Gość: Filip pierdun Re: w Lublinie nia ma bezrobocia - Super !!! IP: *.it-net.pl 26.07.07, 14:36
        Tylko nie daj się nabrać na umowę o dzieło! To jest sposób obejścia umowy -
        zlecenia i może być dobre dla kogoś, kto chce np. zlecić jednorazowo wymalowanie
        mieszkania. Od takiej umowy nie odprowadza się żadnych składek (ZUS, emerytalno
        - zdrowotne...), już lepiej szukać "startować" z własną działalnością gospodarczą...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka