cygareta1 14.07.06, 10:44 Co to Dahab w Hurgadzie?Będę wdzięczna za info Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
corrina_f1 Re: Dahab , co to takiego??? 14.07.06, 10:53 Pierwsze słyszę ! Ale może coś przespałam ? Dahab to miejscowość turystyczna na Synaju, kilkadziesiąt km od Sharm el Sheikh , upodobana głównie przez nurków i szukających spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda73 Dahab - wspaniałe miasteczko 21.07.06, 16:00 Hej, hej, corrina_f1 byłaś w Dahab? Co sądzisz o tym miasteczku? Ja je uwielbiam ze względu na kameralny i spokojny klimat, knajpki na plaży. Byłam tam już 3 razy. Nie znoszę Hurghady, tłocznej, hałaśliwej, z płatnymi dostępami do plaży. Jak masz jakieś wspomnienia właśnie z Dahab, napisz proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Dahab - wspaniałe miasteczko 21.07.06, 16:14 Byłam w Dahab tylko 1 dzień, ale zauroczyło mnie to miejsce bardzo. Tak jak sama piszesz, cisza, spokój, przepiękne widoki na zatokę Akaba, pyszna zimna carcade w knajpkach wzdłuż morza... www.pbase.com/corrina/nuweiba_and_dahab&page=all Wspomnienia jak najbardziej pozytywne, podobnie jak z pobliskiej Nuweiby. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda73 Re: Dahab - wspaniałe miasteczko 21.07.06, 16:23 Ale pięknego linka podłączyłaś, jakie piękne foty... Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Dahab - wspaniałe miasteczko 21.07.06, 16:46 jagoda73 napisała: > Ale pięknego linka podłączyłaś, jakie piękne foty... Jakie foty, takie wspomnienia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nickycruz Re: Dahab - wspaniałe miasteczko 22.07.06, 18:15 Dahab to takie fajne miasteczko gdzie nie dawno podłożyli bomby i zgineli ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
100krocia Re: Dahar , co to takiego??? 14.07.06, 11:11 Może chodziło o Dahar?? To stare centrum w Hurghadzie Odpowiedz Link Zgłoś
purczydlo1 Re: Dahar , co to takiego??? 20.07.06, 20:58 Pewnie Dahar-stara część Hurghady, bardziej klimatyczna, mniej knajp,restauracji itp. Jest tam meczet i bazar. Mniej tłoczna,oddalona od Sakkali o jakieś 15-20 minut drogi busikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ddb2 Re: Do Corriny 21.07.06, 18:01 A skad na tych zdjeciach taki piekny lab sie wzial? To turysta czy miejscowy? Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Do Corriny 21.07.06, 18:14 O Jezu, dopiero po dłuższej chwili zrozumiałam - chodzi o labradora, tak ? (sorki ale ja kociara) Chyba był turystyczny, chodził z jakąś babką. Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: Dahar , co to takiego??? 22.07.06, 11:03 tak to fantastyczne centrum Hurghady stare zniszczone ale klimatyczne - jest tam masa knajpek i punktów w orzeszkami i nasionami, są sklepy z artykułami dla egipcjan od meblipo tkaniny, piekarnie cukiernie. są urzędy biblioteka itd. z Daharu odjeżdża autobus do El Gouny np. (5 funtow w jedną stronę) jest tam spokojniej niż w sekalli i mniej luksusowo niż w nowych centrach hurghady. a najciekawsze są knajpy na dahach !!! siedzis zi obserwujesz całyyy ten zgiełk z góry ewa Odpowiedz Link Zgłoś