Dodaj do ulubionych

MÓWIĄ, ŻE&# 8230;

IP: 195.205.148.* 04.02.02, 13:34
„Mówią, że wyhamowujesz. My mówimy: to tylko weekend” a obok zdjęcie
przedstawiające jak duży chłopiec z małym chłopcem piją mleko. Podpisano –
Multibank. Cała Łódź jest obklejona plakatami o tej treści. Czy ktoś rozumie
sens tej reklamy?
Obserwuj wątek
    • hubar Re: MÓWIĄ, ŻE&# 8230; 04.02.02, 13:37
      nie, szczerze to początkowo ta kampania zapowiadała się lepiej!
      • kropka. Re: Yaa, pomocy!!!! 04.02.02, 13:56
        Trzeba poprosić naszego mistrza od interpretacji.
        Yaa, gdzie jesteś i co Ty na to?
        • yaa Re: Yaa, pomocy!!!! 04.02.02, 14:28
          Nie widziałem tej reklamy. Obiecuje, że rozejrze się dzisaj bardziej i jak ją
          zobacze to postaram się "zinterpretować".
          Pozdrawiam
          Yaa
        • yaa Re: Yaa, pomocy!!!! 05.02.02, 14:16
          Jest to po prostu kolejna podstępna próba obejścia zakazu reklamowania alkoholu.
          Jak każdy barman wie mleko służy głównie po to aby mieszać je z Malibu, które
          niewątpliwie jest alkoholem. Biorąc pod uwagę ilość koktailu na tej reklamie -
          2 szkalnki oraz cały pojemnik (nazywa się to chyba kanka albo jakoś tak) ilość
          alkoholu z pewnością spowoduje wyhamowanie każdego, niezależnie od wieku
          (dlatego pokazany jest młody pijaczek i stary pijus).
          Autorzy tego plakatu sugerują wprawdzie, iż tyle alkoholu spożywać można tylko
          w weekend, ale nie dajmy się zwieźć tym zapewnieniom ! Gdyby to była prawda,
          palkaty wisiałyby tylko od piątkowego popołudnia do poniedziałkowego świtu. A
          tak nie jest - dzisaj, we wtorek też wiszą !
          Była już WTK Soplica i łódka Bols - teraz mamy multibank (z przymrużeniem oka)
          Ech, ci z reklamy zawsze coś wymyślą, żeby ominąć prawo.
          Pozdrawiam
          Yaa
    • just_ja Re: MÓWIĄ, ŻE&# 8230; 04.02.02, 13:56
      tak naprawdę, to chodzi o to, żeby mówić o tym jaka niezrozumiała jest ta
      reklama Multibanku i w ten sposób zapamiętywać nazwę.....no i cel osiągnięty: o
      Multibanku sie mówi:-))
      pozdrawiam, J.
      • Gość: Leon Re: MÓWIĄ, ŻE&# 8230; IP: 195.205.148.* 04.02.02, 14:17
        Taktyka reklamowa głosząca, że nieważne co o nas mówią, ważne żeby mówili,
        nie zawsze przynosi korzyści. Jak nie wierzysz zapytaj w łódzkim Pogotowiu
        Ratunkowym.
    • Gość: geograf Re: MÓWIĄ, ŻE&# 8230; IP: 10.0.219.* 04.02.02, 15:35
      a ja to rozumiem mniej więcej tak:

"mówia, że wyhamowujesz"- masz konto w Multibanku, dodatkowo twoja cięzka praca zawodowa, która baardzo cię wyczerpuje sprawia wrażenie twojej osoby jakoby cały czas była w ruchu, cały czas coś robiła i na dodatek cały czas zarabiała

"my mówimy: to tylko weekend"- no tak, przyszedł weekend, w pracy wolne no i masz więcej czasu dla siebie. O ile nie pracujesz to niezarabiasz a jak nie zarabiasz to już nie jesteś tak "szybko" postrzegany. Ale na szczęscie to weekend, gdy możesz zajac się swoja rodzina, a po nim Twój bank i ty nadal przyspieszysz i będziesz zarabiał:))

Nie wiem, czyw ogóle to dobrze wytłumacyzłem i prosto napisałem, bo boję się tamtego czytac, ale mam nadzieje, że jest dobrze:)))
      • Gość: Leon Re: MÓWIĄ, ŻE&# 8230; IP: 195.205.148.* 04.02.02, 16:15
        A ja mam kilka przypuszczeń:
        a) duży chłopiec jest kierowcą cysterny z mlekiem – jak nie wyhamuje to się
        rozbije i wyleje mleko; mały chłopiec nie dostanie mleka i nie urośnie; jak nie
        urośnie to nie zostanie klientem banku; na szczęście akurat jest weekend i
        samochody ciężarowe mają zakaz poruszania się
        b) mały chłopiec jest mlekoholikiem; po szklanie białego płynu „puszczają mu
        hamulce”; duży chłopiec jest jego terapeutą; mały ma zakaz picia mleka przez
        pięć dni w tygodniu; tylko w weekend dostaje „działkę”; w napadzie nagłej
        euforii wpłaca swoje kieszonkowe do banku a minister Belka pobiera od tego
        haracz
        c) autor tego plakatu napił się mleka zarażonego BSE
    • Gość: dekster Re: MÓWIĄ, ŻE&# 8230; IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.02, 16:18
      Rożnie mówią -jesteśmy jedyni, jesteśmy najlepsi -najczęściej jadnak jedynie
      mówią.
      My mówimy prawdę -to co mówimy jest prawdą - to co obiecujemy jest prawdą - My
      jedyny taki Bank -stać nas na to
      Mówisz wszystkim, że wychowujesz - pewnie nawet tak myślisz - ale tylko
      myślisz, tylko mówisz -najważniejsze jest co robisz - i my Ci o tym powiemy -
      prawdę na Twój temat - nie wychowujesz -bo to ciągłość - to co robisz przez
      weekend to namiastaka - i my możemy Tobie o tym powiedzieć, bo stać nas na to
      • Gość: dekster Re: MÓWIĄ, ŻE&# 8230; IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.02, 21:10
        po zastąpieniu słowa -wychowujesz- słowem wyhamowujesz- sens jest wciąż ten sam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka