Gość: Michaił IP: *.toya.net.pl 11.10.09, 20:46 Panie Markowski, ma pan szczęście, że Polska to nie feudalna Japonia, bo już by pan za tanto łapał... Kończ Pan wstydu (sobie) oszczędź! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a co Re: Studencie! Tam możesz studiować i się nie bać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.09, 21:19 a co z wyższa szkołą informatyk przy Rzgowskiej? Tam, gdzie są hurtownie i basen - jak oni stoją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotreq Przeczytaj w ogóle ten artykuł IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.10.09, 21:56 a później zadawaj głupie pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Studencie! Tam możesz studiować i się nie bać IP: *.bredband.comhem.se 11.10.09, 21:41 Obstawiajmy kto autorom zapłacił. Gwoli ścisłości nie jestem związany z żadną uczelnią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jezykowski Markowski ile Ci zapłacili? IP: *.centertel.pl 11.10.09, 22:07 Markowski ile Ci zapłacili? Bezpiecznie studiować na Społecznej. Ha ha ha. A ile to punktów Informacyjnych mają gdzie bezprawnie kształcą np na Informatyce. W ilu ZOD-ach kształcą nie tylko na zgłoszonym kierunku? Może Pan Redaktor ruszy tyłeczkiem i sprawdzi? Masz fajne od nich informacje. Tylko, że osobą, która na AHE wymyśliła system kształcenia w tzw. PIR-ach to nikt inny jak Cader były Rektor AHE/WSHE. Jeśli jesteś ciekawy gdzie mieli PIR-y to do niedawna było to pod linkiem www.swspiz.pl/punkty_rekrut_1.htm, a dziś tylko można zobaczyć to pod ciekawym linkiem nowe punkty informacyjno rekrutacyjne swspiz.pl/index.php?gid=6&idakt=5 Także polecam Panu Redaktorowi baczne śledzenie forum a dowie się Pan ciekawych rzeczy. Ciekawe ilu studentów zrekrutowali inni bo tylko Uniwerek powiedział ile osób rekrutował. Co ciekawe Społeczna nadal organizuje spotkania rekrutacyjne. Czyżby daty 16.10 i 23.10 spotkań nie były specjalnie pod to co Pan Redaktor napisał. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss artykuł sponsorowany IP: *.48.rev.vline.pl 11.10.09, 22:27 Kruczkowska mogłabys sobie odpuscic gnojenie AHE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: artykuł sponsorowany IP: *.toya.net.pl 12.10.09, 10:48 WSHE samo się już wystarczająco gnoi... niestety studenciaki tego nie widzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willy Studencie! Tam możesz studiować i się nie bać IP: *.toya.net.pl 11.10.09, 22:34 ile społeczna zapłaciła za ten artykuł. Tytuł mówi, że sprawdziliście gdzie można studiować informatykę i znaleźliście dwie uczelnie które nie mogą i jedną społeczną, w której wolno i którą chwali rzecznik. Powinniście dodać: Artykuł sponsorowany Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.t3 Studencie! Tam możesz studiować i się nie bać 12.10.09, 08:01 Mnie najbardziej dziwi to, ze informatyka na AHE byla jednym z nielicznych kierunkow, o ktorych warto bylo myslec jesli chodzi o te uczelnie. O ile inne to fikcja, to informatyka stala dobrze, bo mieli duzo kasy na sprzet itp. Po czym ministerstwo ja zamknelo. Zamkna tez informatyka na jednym z wydzialow UL, po czym w artykule czytamy, ze LEPIEJ JES STUDIOWAC W COSINUSIE niz na UŁ. Albo w Skierniewicach, gdzie nie zostal otwarty ten kierunek. Czy ktos moze mi to wytlumaczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
duizm Studencie! Tam możesz studiować i się nie bać 12.10.09, 09:27 Wyśmienite. Trzy dni czytamy jaka to tragedia spotkała studentów, którzy przyszli na UŁ. A to wszystko tylko po to żeby dziś dowiedzieć się, że nawet jeśli informatykę na fizyce zamkną (co jest raczej nieprawdopodobne), to studenci zostaną przesunięci na inne wydziały z renomowaną informatyką i pełną akredytacją. To najpewniej złamie im życie i karierę, więc co mają zrobić - wybrać prywatną szkołę xxxx (dziwne że nie ma podanych godzin otwarcia punktu rekrutacyjnego). Do tej pory tego typu publikacje ukazywały się na połyskliwym papierze i były wtykane do gazet, ale wygląda na to, że papier w wydaniu łódzkim jest tańszy. Odpowiedz Link Zgłoś
ulther Kondycja lodzkich uczelni 12.10.09, 09:54 Byc moze ostatnie doniesienia o zenujaco niskim (WSHE) lub pikujacym w dol (brak kadry - WFiIS na UL) poziomie nauczania lodzkich uczelni powinny stac sie przyczynkiem do dyskusji na temat wyzszej edukacji w Lodzi? Jeszcze niedawno lodzki Uniwersytet miescil sie w najlepszej 3-5. Teraz niczym niezwyklym jest lokowanie go w roznych rankingach w drugiej 5. Honor ratuje dobra Politechnika. Ona utrzymuje sie w czolowce. Problem mamy ze szkolami prywatnymi. Powolny zgon WSHE udowadnia, ze nie udalo sie w naszym miescie stworzyc odpowiednika warszawskiej WSPS. Jezeli nie zaczniemy nadganiac w dziedzinie edukacji smutny los czeka nasze miasto. Chodzi zarowno o uczelnia publiczne jak i prywatne. W jednej dyskusji na tym forum jeden internauta zwrocil mi uwage, ze UL nie prowadzi zadnych liczacych sie badan - a jak wiemy to obecnie swiadczy o klasie uniwersytetu. Z PŁ jest lepiej - ciągle dowiadujemy się o ciekawych badaniach przeprowadzanych na tej uczelni. Nic jednak nie wiadomo o jakichkolwiek badaniach prowadzonych przez uczelnie prywatne (choc zadna z nich nie ma profilu technicznego, z tego co pamietam tylko WSHE prowadzi studio telewizyjne - ale czy to badania?). Ciekawe czy istnieje mozliwosc wsparcia przez miasto Lodz i Urzad Marszalkowski dzialan stricte naukowych UŁ, PŁ, uczelni prywatnych, a może jakiegoś wspólnego instytutu większej liczby uczelni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kondycja lodzkich uczelni IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.09, 11:35 Z tego co wiem WFIS prowadzi badania i to dosc szeroko pojete, sa one scisle powiazane zarowno z informatyka (programowanie struktur PLD) jak i fizyka (wykrywanie jakis tam czastek - nie pamietam o co chodzilo...). Jest to miedzynarodowy projekt prowadzony w argentynie i w tym roku jeszcze ktoryms kraju. Efekt: Prowadza Badania, niestety maja duzo wydzialów ściśle teoretycznych (Filologie różnego rodzaju, EkSoc i inne) które nie mogą prowadzić badań bo nie mają co badać :) Odpowiedz Link Zgłoś
ulther Re: Kondycja lodzkich uczelni 12.10.09, 13:57 Lodz powinna byc zaglebiem praktycznych badan, ktore mozna przeniesc lub sprzedac przemyslowi. Moze UŁ powinien scislej wspolpracowac z PL? Oczywiscie na skale mozliwosci i przy wsparciu wladz miejskich i lokalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kondycja lodzkich uczelni IP: *.4web.pl 12.10.09, 21:03 WFiIS ma najwyższą kategorię jeśli chodzi o badania w dziedzinie fizyki. Częściowo jest to związane z aspektami informatyki. I to fakt - niewiele innych Wydziałów UŁ ma najwyższą ocenę ... Odpowiedz Link Zgłoś
metanoja Nie zawiodłem się 12.10.09, 10:20 Przystępując do czytania artykułu miałem dziwne przeczucie, że głównym przesłaniem będą pochwały pod adresem SWSPiZ. Nie zawiodłem się! Hurrra! Niech żyje Społeczna! Nie wiem nic o poziomie informatyki na tej uczelni, ale śledząc cykl artykułów w GW poświęconych AHE nabieram przeświadczenia, że... no sami wiecie. To jest żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Poziomu nie ma ;) IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.09, 11:31 Ja niestety widzialem jedno kolokwium z programowania w C++ na SWPiZ - no coz......powiem tyle na tym "zlym" wydziale WFIS student z taka wiedza nie zaliczyl by tego przedmiotu a tam dostaje 5... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chmmm Re: Poziomu nie ma ;) IP: *.toya.net.pl 12.10.09, 16:24 ba! nawet niektórzy nie wiedzą co to programowanie obiektowe :P Odpowiedz Link Zgłoś