lennon1 16.01.04, 08:16 To równiez ich dotyczy: info.onet.pl/855237,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gray Re: TV SAT Toya 16.01.04, 08:32 akurat przykład opisany w artykule toyi nie dotyczy ale rozumiem, że chciałeś opluć kogoś od samego rana. Odpowiedz Link Zgłoś
lennon1 Re: TV SAT Toya 16.01.04, 09:06 A czemu nie dotyczy. Od lutego kolejna podwyżka. Za co? Możesz tylko zerwać umowę i siedzieć bez TV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minnie Re: TV SAT Toya IP: *.toya.net.pl 16.01.04, 09:59 Straszne. Co to za życie bez TV :) Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: TV SAT Toya 16.01.04, 13:28 lennon1 napisał: > A czemu nie dotyczy. Od lutego kolejna podwyżka. Za co? > Możesz tylko zerwać umowę i siedzieć bez TV. podwyżka podwyżką ale jesteś informowany o tym wcześniej i proszony abyś, w razie braku twojej zgody na nią, zgłosił to swojemu operatorowi na piśmie. chyba śmieszne by było gdybyś po nie wyrażeniu zgody płacił ciągle niższą stawkę tylko dlatego, że wyższa ci się nie podoba, nie? jak ci ziemniaki zdrożeją na rynku z 60gr do 70gr to mówisz, że nie zgadzasz się na podwyżkę i płacisz dalej 60 a nie idziesz kupić gdzie indziej? dla pewności spojrzałem na aneks do umowy o świadczeniu prez toyę usług multimedialnych (internet) i jak bardzo chcesz to mogę ci kawałek przepisać. Odpowiedz Link Zgłoś
lennon1 Re: TV SAT Toya 16.01.04, 13:39 O zmianie nikt mnie nie informował wcześniej. Parę dni temu dostałem nowe druczki na przelewy z nową kwota. Umowa na łącze i na TV to dwie rożne sprawy. Do druków dołączono pismo zaczynające się : Zbliżają się Święta ........ Świętą to również czas prezentów................... I dalej ile to ma kosztować od lutego. Nic nie ma, że mogę negocjować jako strona umowy. Dostaje prezent na gwiazdkę i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: TV SAT Toya 16.01.04, 14:34 kto tu mówi o negocjowaniu? parę dni temu czyli w pierwszej połowie stycznia. przejrzyj sobie regulamin a dowiesz się na jakich zasadach odbywa się rozwiązanie umowy ze względu na brak zgody na zmiany opłat itp. być może dowiesz się jeszcze innych ciekawych rzeczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Re: TV SAT Toya IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.04, 14:40 pracujesz w TV SAT Toya? Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: TV SAT Toya 16.01.04, 15:44 tak, pracuję również na różnych stanowiskach w gazecie wyborczej i portalu onet.pl - w każdym bądź razie tam mnie zatrudniano (podobnie jak ty to zrobiłeś) w ciągu ostatnich paru miesięcy. mogę również, na twój i innych użytek, zostać żydem lub kimkolwiek innym byleby zaspokoić potrzebę poczucia się największymi mędrcami i największymi wykrywaczami spisków na tym świecie. a tak na prawdę nie lubię głupków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Re: TV SAT Toya IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.04, 14:38 mnie Toya nigdy nie informowala o podwyżce wcześniej! Odpowiedz Link Zgłoś
al-ki Re: TV SAT Toya 16.01.04, 14:58 Jak tylko znajdę chwilę czasu i trochę chęci to poszukam zapisu w regulaminie, który w sposób prosty uniemożliwia zrezygnowanie z usług dostarczania internetu. Jestem pewny, że widziałem go na 95%, tylko teraz nie pamietam gdzie go znaleźć. Oczywiście chodzi w nim o to, że zrezygnowanie z usług jest "zerwaniem umowy z winy klienta", i wiąże się z wniesieniem opłaty, wiem, że ponad 100 zł lub opłacania abonamentu jeszcze przez kilka miesiecy. Chyba pojawiło się to wraz z nadejściem nowej oferty. Postaram sie to znaleźć i zacytować. Powodzenie bądz niepowodzenie tego celu zaprezentuję pod tym postem. Jeśli by tak było, to albo jestem naiwny, albo jest to ewidentne wykorzystywanie roli Pana... Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: TV SAT Toya 16.01.04, 15:38 dużo czasu ci to zajmuje. ze swojej strony powiem ci, że właśnie przejrzałem odpowiednie paragrafy oryginalnego regulaminu jak i ostatniego aneksu i nie znalazłem w §19, §20 i §21 żadnych rewelacji, które podajesz. jedyną możliwością jest dodany ustęp 4 do §19, który mówi, że "w przypadku, gdy abonent skorzystał z promocji oferowanej przez operatora warunki rozwiązania umowy określają zapisy regulaminu promocji". możliwe jest zatem, że we wspomnianym regulaminie istnieją zapisy, o których wspominasz (nie jestem w stanie sprawdzić bo abonentem toyi jestem od kilku ładnych lat) ale, imo, jeżeli już to są one zabezpieczeniem przed zakładaniem sobie internetu na miesiąc za złotówkę or sth. Odpowiedz Link Zgłoś
al-ki Re: TV SAT Toya 16.01.04, 15:44 Jak wspomniałem, nie mam teraz czasu, aby to znaleźć, może wieczorem nad tym posiedzę, nie lubię regulaminów ;-) Na razie masz prawo potraktować to jako czcze gadanie. Napisałem wcześniej, licząc, że może ktoś już się z tym zetknął. Jeśli nie, ok, może mi się przyśniło. Jeśli jednak taki wpis nie ma miejsca to wypada się jedynie cieszyć, ale póki co to tylko spekulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: TV SAT Toya 16.01.04, 15:46 no dobra - będę sprawdzał wieczorem bo sam jestem ciekaw :) Odpowiedz Link Zgłoś
lennon1 Re: TV SAT Toya 16.01.04, 16:31 Czy do Ciebie dotrze, że chodzi o TV SAT, a nie o internet. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: TV SAT Toya 16.01.04, 20:57 al_ki napisał: > Jak tylko znajdę chwilę czasu i trochę chęci to poszukam zapisu w regulaminie, > który w sposób prosty uniemożliwia zrezygnowanie z usług dostarczania > internetu. czy do ciebie dotrze, że należy przeczytać treść postu zanim się na niego odpisze? Odpowiedz Link Zgłoś
lennon1 Re: TV SAT Toya 16.01.04, 23:21 to Twoja wypowiedz: "podwyżka podwyżką ale jesteś informowany o tym wcześniej i proszony abyś, w razie braku twojej zgody na nią, zgłosił to swojemu operatorowi na piśmie. chyba śmieszne by było gdybyś po nie wyrażeniu zgody płacił ciągle niższą stawkę tylko dlatego, że wyższa ci się nie podoba, nie? jak ci ziemniaki zdrożeją na rynku z 60gr do 70gr to mówisz, że nie zgadzasz się na podwyżkę i płacisz dalej 60 a nie idziesz kupić gdzie indziej? dla pewności spojrzałem na aneks do umowy o świadczeniu prez toyę usług multimedialnych (internet) i jak bardzo chcesz to mogę ci kawałek przepisać." Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: TV SAT Toya 17.01.04, 00:24 to dlaczego masz do mnie o to pretensję w innej gałęzi wątku? trudno pojąć hierarchię? a podobno drzewiasta jest najprostsza :/ niestety nie posiadam innej umowy z firmą toya, niż ta o świadczenie usług multimedialnych - jeżeli ty posiadasz inną to zacytuj frapujące cię fragmenty. jeżeli nie ma takich to wiesz co możesz zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
lennon1 Re: TV SAT Toya 17.01.04, 01:29 Wpisujesz się na wątek nie czytając tytułu i brniesz dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
lennon1 Re: Lennon paszoł do wyra! /nt 17.01.04, 01:41 czy już cię przywiązali do łóżka? Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: TV SAT Toya 17.01.04, 13:15 co nie zmienia faktu, że nadal nie podałeś żadnych rewelacji oprócz tego, że przysłano ci kartkę na święta. Odpowiedz Link Zgłoś