Dodaj do ulubionych

Oglądacie "Plebanię" ;-)

19.01.04, 00:57
Ja mam takie hobby, "oglądam" większość seriali (głównie przez ścianę) bo
rodzice oglądają głośno i wyraźnie. Więc i ja wiem o co w większości
chodzi ;-)

Otóż: Dzisiaj idąc na zwiad czy Lodowisko na Retkini jeszcze stoi...
spotkałem po drodze (z psem) OSĘ! Ochroniarza Tracza z w/w filmu ;-)
PANIE I PANOWIE! OSA MIESZKA NA RETKINI!!! Swój chłop! ;-)
Obserwuj wątek
    • krzyskup Re: Oglądacie "Plebanię" ;-) 19.01.04, 01:01
      A nam tego nie powiedziałeś... Gdzie go spotkałeś? ( z której strony
      Wyszyńskiego)?

Pozdrawiam,
      Krzyskup
      • zusmann Re: Oglądacie "Plebanię" ;-) 19.01.04, 01:06
        Zapomniałem! Powaga! Szedłem wzdłuż dłuuugiego wieżowca stojącego równolegle
        do Wyszyńskiego od strony południowej, czyli od strony Lodowiska. Mniej więcej
        w połowie drogi od ostatniego przystanku do krańcówki. Przechadzał się z psem,
        wilczurem. Ale spotkanie IV stopnia!
    • geograf Tracz 19.01.04, 09:05
      nie tylko "Osa" ale i Tracz był wiodziany na łódzkiej ziemi...ktoś z rodziny
      widział go na zakupach w Tesco na Pojezierskiej;-)
      Swojski serial:-)
      • michael00 Re: Tracz 19.01.04, 10:08
        geograf napisał:

> nie tylko "Osa" ale i Tracz był wiodziany na łódzkiej ziemi...ktoś z rodziny
        > widział go na zakupach w Tesco na Pojezierskiej;-)
        > Swojski serial:-)

A na Retkińśkiej ktoś z Tracza rodziny pierze pieniądze sprzedając rośliny itp. Czyli że pomysł z kaktusami się rozwinął, w serialu jeszcze tego nie ma.
        Będzie dobrze ...
        • orientman Re: Tracz 19.01.04, 10:17
          Kupilismy tam z Pati jesienia kwiaty doniczkowe. Byly zarazone jakimis robalami, ktore prawie
          pozarly reszte naszych kwiatow.. :(
          • michael00 Re: Tracz 19.01.04, 10:20
            orientman napisał:

> Kupilismy tam z Pati jesienia kwiaty doniczkowe. Byly zarazone jakimis robalami
            > , ktore prawie
            > pozarly reszte naszych kwiatow.. :(

To stary mechanizm, tak jak z napojami, po których chce się pić.

Robale zjedzą kwiatki inne, to trzeba będzie kupić nowe. I się kręci :-)
          • Gość: Pelip Re: Tracz IP: *.toya.net.pl 22.12.13, 20:16
            Centrum Ogrodnicze Tracz, choinka, oszustwo.

Kupiliśmy żoną na Święta Bożego Narodzenia 2013 choinkę w doniczce w Centrum Ogrodnicze Tracz koło Strykowa. Sprzedawca zapewniał, jak co roku, że choinki są drzewkami z korzeniami przeznaczonymi do wsadzenia w ogrodzie. Nie lubimy wyrzucać choinki po świętach. Preferujemy zapłacić kilka złotych więcej ale możemy później takie drzewko wsadzić na działce lub nawet w ogródku przed blokiem. Taka choinka jest o jakieś 20-30 pln. droższa od choinek które możemy kupić w marketach czy na rynkach, ale w odróżnieniu od tych "marketowych" nie powinno to być drzewko wykopane z plantacji z poucinanymi szpadlem korzeniami, wstawione w doniczkę i przyklepane ziemią.
            Firma Tracz do zakupionych choinek dodaje również instrukcję postępowania z drzewkiem w której czytamy " ...sadzimy choinkę na miejsce stałe bez pojemnika, ale z workiem jutowym podtrzymującym korzenie."

NIESTETY TO WSZYSTKO TO ZWYKŁE OSZUSTWO.

W związku z tym, że choinka była krzywo w doniczce postanowiliśmy ją przesadzić w większą doniczkę, która została nam po choince z poprzedniego roku (również z Tracza).

Po wyjęciu choinki okazało się, że:
            1. Worka jutowego do podtrzymywania korzeni ani śladu.
            2. Korzenie są prawie w całości po prostu poucinane szpadlem i jest ich bardzo mało.
            3. Choinka jest drzewkiem wkopanym z plantacji, stawionym w doniczkę i przyklapanym ziemią.

Jeżeli kupilibyśmy takie drzewko w markecie czy na rynku, za adekwatną do jakości cenę, nie czulibyśmy się oszukani ale w takim wypadku mogę śmiało powiedzieć, że Centrum Ogrodnicze Tracz oszukuje klientów.

Centrum Ogrodnicze Tracz ODRADZAMY WSZYSTKIM.
            • mmk9 Re: Tracz 24.12.13, 13:32
              A jak się ma ta zeszloroczna?
      • yarro Łódź w Plebanii 19.01.04, 12:21
        ZTCW to Tracza, jak i Jerzyka (tego od kwiaciarni) grają aktorzy związani (albo
        juz nie :() z Teatrem Nowym. Nie wiem jak ma się to do Osy :P

Pozdrawiam!
    • al-ki Re: Oglądacie "Plebanię" ;-) 19.01.04, 12:54

Ta, przez ścianę hehe :-)
      Starzejesz się Zusmann, starzejesz :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka