Dodaj do ulubionych

Tomaszewski rozdaje miliony. Widzew: - To absur...

IP: *.netelligent.ca 13.12.09, 19:19
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: ryba [...] IP: *.ghnet.pl 13.12.09, 19:23
      • Gość: Łodzianin Re: Łódź moim miastem ŁKS moim klubem!!! IP: *.lodz.mm.pl 13.12.09, 19:32
        Wara wam od ŁKS przybysze znikąd!!!
        • Gość: RTS [...] IP: *.toya.net.pl 13.12.09, 19:45
          • Gość: r1 Re: Łódź moim miastem łks moim żywcem IP: 85.222.87.* 13.12.09, 20:06
            Antysemityzm uaktywnia się na publiczym forum. Takie komentarze są poniżej wszelkiej krytyki, zwłaszcza w kraju o takiej historii, jak Polska.
            Antysemityzm dla idiotów.
            • robertw18 Zło-dzie-je, zło-dzie-je... 14.12.09, 08:29
              zabiorą potrzebującym, dadzą komuś na zabawki...
              Pozdr.
          • Gość: do debila z rts Re: Łódź moim miastem łks moim żywcem IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.09, 20:42
            od 2004 roku coś takiego jak rts nie istnieje !!!!
            • Gość: RTS Retkinia Re: IP: *.toya.net.pl 13.12.09, 20:53
              Och och jeden pamięta o zmianach w Widzewie.
              A pamiętasz jak wówczas skomleliście, że to już nie ten sam klub bo
              zmienia strukturę prawną i właścicieli?
              Ciekawe co teraz wymyślicie aby usprawiedliwić zmiany w łks.
              • Gość: 1908 Re: IP: *.chello.pl 13.12.09, 23:45
                nie pieprz bo zmiany w smierdzewie byly po to, byscie nie placili
                dlugow. stary przestal istnieć i powstal de facto zupełnie nowy klub
                a rudy zapewnił mu start w rozgrywkach od razu od szczebla
                centralnego - 2 ligi. co ciekawe podmiejskie downy przywłaszczyli
                sobie historie poprzednika w tym jego z dupy wyjęto datę założenia
                1910 a jakoś do długów się nie przyznają do tej pory. nie miało to
                nic wspolnego ze zmianą formy prawnej w obrębie jednego klubu. dym
                był taki, że nawet listkiewicz sie z tego tłumaczył, że w tym swoim
                burdelu nawet nie zauważył, że rudy mu taki numer wyciął pod nosem.
                może linka zpodać do jakiegoś wywiadu z liściem?
                • Gość: 1908 [...] IP: *.chello.pl 13.12.09, 23:47
                  • Gość: 1909 Re: pozdrów Wasszerzuga rzodkiewko. IP: *.toya.net.pl 14.12.09, 01:18
                    > a poza tym wara podmiejskim kołkom od tego, że miasto chce pomagać
                    > swojemu klubowi.

Jakiemu swojemu? Większość łodzian kibicuje Widzewowi a nie bezdomnym z dworca.
                • Gość: RTS Retkinia Re: IP: *.toya.net.pl 14.12.09, 01:31
                  A tu niby co ma być innego jak nie stworzenie nowego bytu prawnego?
                  Parafrazując: Łatwiej dostrzec źdźbło w oku Widzewa, niż belkę we
                  własnym?

Data? Człowieku, a 1908 to skąd wyciągnęliście? Wasz "założyciel" był
                  wówczas nieletni, więc jakim cudem on tego dokonał?
                  Odczepcie się od Widzewa, skoro sami nie potraficie dojść kiedy
                  faktycznie zostaliście powołani do życia.
                  To wasze kompleksy nie pozwalają przełknąć tego, że Widzew był i jest
                  lepszy - pod każdym względem (liczba kibiców, tytułów mistrzowskich,
                  gier w europejskich pucharach).
              • Gość: 1908 [...] IP: *.chello.pl 13.12.09, 23:50
              • Gość: 1908 [...] IP: *.chello.pl 13.12.09, 23:53
            • Gość: dree Re: Łódź moim miastem łks moim żywcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 20:56
              oj mylisz się mylisz i lepiej się martw o ŁKS bo za kilka dni może się okazać że
              nie będzie istniała ta 100 letnia sekcja piłkarska
            • Gość: lewiatan137 Re: Łódź moim miastem łks moim żywcem IP: *.toya.net.pl 13.12.09, 21:37
              Nie obrazaj debili bo ty jestes ponizej ich poziomu.Na nieistnienie
              Rts oczywiscie masz dowod w postaci wypisu lub jego kopi z KRS.
        • Gość: zico Re: Łódź moim miastem ŁKS moim klubem!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.12.09, 22:47
          Widzewowi miasto nie pomagało i lks też nie może , a pozatym co to
          za inwestor który nie ma kasy a potem będzie miał??
        • Gość: cwi Re: Łódź moim miastem ŁKS moim klubem!!! IP: *.39.rev.vline.pl 14.12.09, 12:34
          ŁKS może i jest Twoim klubem, ale na pewno nie jest nim Sportowa
          Spółka Akcyjna, która ma swoich właścicieli i Ciebie potrzebuje jak
          dziury w płocie.
      • Gość: Marcin Re: Łódź moim miastem ŁKS moim klubem IP: *.smrw.lodz.pl 13.12.09, 19:39
        gdyby taka pomoc była to by była udokumentowana,
        jakby była udokumentowana to Skrzydlewski lub Tomaszewski dawno by ją wyciągnął

A dlaczego takiego czegoś nie ma - bo miasto Widzewowi w ani w 2003, ani 2004
        roku nie pomogło. W 2003 roku pomógł Skrzydlewski jako przedsiębiorca.
        W 2004 roku pomagających było więcej z Bońkiem na czele w tym m.in. Skrzydlewski
        jako prywatny przedsiębiorca. Inwestor w Widzewie pojawił się nie dzięki
        działaniom miasta a dzięki prezesowi Puchalskiemu który prowadził negocjacje.
        Takie są fakty powszechnie znane ale zamiedzowi jak zwykle zakłamują rzeczywistość.
      • Gość: gość Re: Łódź moim miastem ŁKS żebrakiem IP: *.astral.lodz.pl 13.12.09, 20:04
        Panie Tomaszewski moja firma potrzebuje wsparcia w wysokości 0,5-2 mln
        zł. Gwarantuje że za pół roku do firmy wejdzie potężny inwestor lub
        oddam kasę sam. Proszę kumate osoby żeby odpowiedziały mi gdzie (do
        którego gabinetu) trzeba się zgłosić żeby dostać nieoprocentowaną
        pożyczkę od UMŁ. A jeszcze dodam że nie będę stawiał innych warunków,
        nie potrzebuję dzierżawy gruntów za złotówkę, ogólnie wystarczy tylko
        ta pożyczka na pół roku.
    • Gość: w Łodzi tylko ŁKS! w Łodzi tylko ŁKS! IP: *.ghnet.pl 13.12.09, 19:26
      w Łodzi tylko ŁKS!
      • Gość: gh Re: w Łodzi tylko Widzew IP: *.toya.net.pl 13.12.09, 19:46
        lks klub 2 osiedli i 3 kamienic.

W Łodzi tylko Widzew.
        • Gość: łodzianie [*] ŁKS 1909-2010 [*] IP: *.toya.net.pl 13.12.09, 23:24
          zapalmy 7 świeczek

[*]
      • Gość: gruz 4 lks w Łodzi tylko ŁKS! jest zagrzybiony i upadnie IP: *.aber.ac.uk 13.12.09, 21:30
        wreszcie sobie to uswiadomiliscie : D
      • Gość: gruz 4 lks Re: w Łodzi tylko ŁKS! jest zagrzybiony i upadnie IP: *.aber.ac.uk 13.12.09, 21:36
        idzcie zbierac grzyba na uczte
    • Gość: Marcin Re: Tomaszewski rozdaje miliony. Widzew: - To abs IP: *.smrw.lodz.pl 13.12.09, 19:30
      Panie Prezesie ale widzewiacy nie mogą nie angażować się w tę sprawę gdy na
      prywatną spółkę jaką jest ŁKS angażowane są pieniądze podatników czyli, m.in.
      nasze-kibiców Widzewa. Od kiedy powstał ten absurdalny plan powołania spółki
      miejskiej sprawa ta dotyczy również nas jak i każdego innego mieszkańca Łodzi.
      Nie może być tak by miejska kasa stała się kasą zapomogową dla nieudaczników...
    • Gość: Seba Tomaszewski rozdaje miliony. Widzew: - To absur... IP: 91.193.160.* 13.12.09, 19:41
      tomaszewski cy****e weź sznur i powieś się a od Widzewa o*******l się...
      to już wiemy jedno; jak się nosi nazwisko tomaszewski, nie można być normalnym!!!
      a jak jest taki hojny dla dajdajów niech więc wyjmie ze swojej kieszeni milion
      a po 7 miesiącach sobie odbierze, pytam tylko co będzie jeśli inwestor powie
      że kasy nie odda a Łodzią będą rządzić inni ludzie? kto odda tę kasę?
      tomaszewski i skrzydlaty do prokuratury!!! co do słowności skrzydlatego to
      osobiście przekonałem się o jego słowności i umiejętności działania za czasów
      Widzewskich najpierw kłamał w żywe oczy że nie podniesie cen karnetów a jak mu
      zrobiłem awanturę po 4 krotnej podwyżce, to wykręcał kota ogonem i próbował
      udowadniać że nie miał pojęcia o dotychczasowych cenach...

kropa, tomaszewski, skrzydlaty wam już dziękujemy!!!

Łodzianie pamiętajcie przy urnach kto wyrzuca w błoto Wasze ciężko zarobione
      pieniądze!!!
    • Gość: aha [...] IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.09, 19:44
    • Gość: RODOWITY ŁODZIANIN Tomaszewski rozdaje miliony. Widzew: - To absur... IP: *.lei3.cable.ntl.com 13.12.09, 19:46
      ŁKS BYŁ JEST I BĘDZIE ZAWSZE BARDZIEJ ŁÓDZKI NIŻ WASZ OSIEDLOWY
      KLUB!
      • Gość: gość Re: Tomaszewski rozdaje miliony. Widzew: - To abs IP: *.astral.lodz.pl 13.12.09, 20:18
        Masz racje ŁKS jest bardziej Łódzki bo Łódź to Żydzi, Niemcy, Rosjanie
        i Polacy, a powszechnie wiadomo że tych pierwszych u was nie
        brakowało. Widzew można za to nazwać bardziej Polskim klubem, założony
        przez Polaków dla Polaków nie tylko tych Łódzkich, jak wiadomo FC dumą
        Widzewa.
        • Gość: 1908 Re: Tomaszewski rozdaje miliony. Widzew: - To abs IP: *.chello.pl 13.12.09, 23:49
          poczytaj dziewczynko historie tego swojego czegoś a potem tu
          spiewaj, bo to nmiej więcej taka prawda jak to ze wiesdzew powstal w
          1910
          • wojcikmarcin Znalazł się Chistoryk <- celowo 14.12.09, 09:03
            Poniżej masz linki. Sam poczytaj.
        • nandik Widzew był założony i finansowany przez Żydów 14.12.09, 18:02
          Widzewiacy zastanówcie sie co piszecie, słabo znacie historię
          waszego klubu i nie wiecie, że wasz klub zaraz po założeniu jako
          Robotnicze Towarzystwo Sportowe był finansowanyi wspierany przez
          Żydów: Maksymiliana i Oskara Konów - włascicieli Widzewskiej
          Manufaktury. Bez Zydów by was nie było.
    • Gość: Maksiu Skrzydlewski i konflikt interesów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 19:51
      Skrzydlewski i konflikt interesów?
      Skrzydlewski - jako przewodniczący komisji sportu, przydziela
      dotacje z kasy miasta Skrzydlewskiemu - właścicielowi klubu
      żużlowego Orzeł !!!
      Czy to nie konflikt interesów?
    • Gość: Seba Tomaszewski rozdaje miliony. Widzew: - To absur... IP: 91.193.160.* 13.12.09, 19:52
      cenzura widzę działa...

niech tomaszewski ze skrzydlatym wyjmą swoją kasę a po 7 miesiącach sobie
      odbiorą...

WARA OD PIENIĘDZY PUBLICZNYCH!!!

a ciekawe co się stanie jeśli inwestor powie że kasy nie odda, a Łodzią będą
      rządzić inni ludzie? kto za to odpowie??? kto odda kasę?

Łodzianie nie zapomnijcie przy urnach kto wyrzuca w błoto WASZE ciężko
      zarobione pieniądze szastając nimi na prawo i lewo robiąc sobie kampanię
      wyborczą!!!

kropa, tomaszewski, skrzydlaty wam już dziękujemy!!!

a tak apropos; już wiemy że nosząc nazwisko tomaszewski nie można być normalnym...
      • Gość: Łódzki KS! [...] IP: *.ghnet.pl 13.12.09, 20:00
        • Gość: RTS Retkinia Re: Łódzki KS! IP: *.toya.net.pl 13.12.09, 20:39
          Ciekawy jestem jak po ewentualnych zmianach prawnych, ujadać będą
          ełkaesiacy, którzy nie tak dawno szczekali na Widzew, który zmienił
          swoich właścicieli. Pamiętam jak dziś, jak ujadające burki twierdziły,
          że to już nie ten sam klub, że Widzew ma nową datę powstania i takie
          tam.
          I co teraz powiecie mądrale?
          • Gość: dree Re: Łódzki KS! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 21:01
            no jak to co, to przecież zupełnie inna sytuacja, przecież ŁKS istnieje od 1909
            roku i zawsze tak będzie a Widzew co zmianę właścicieli ma nową datę założenia
    • Gość: Miki DajDaje jak zwykle wyciągają rękę po jałmużnę ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 19:58
      DajDaje jak zwykle wyciągają rękę po jałmużnę ...
      Niech załatwią oddanie za darmo akcji przez Klejmana i
      Goszczyńskiego a potem snują swoje "plany" za cudzą kasę ...
    • Gość: roni Tomaszewski rozdaje miliony. Widzew: - To absur... IP: *.toya.net.pl 13.12.09, 20:18
      "widzewski charakter" pokazaliśta wsioki : tchórzostwo, pieniactwo
      zazdrość i hipokryzja zamknąć puchy bo waszych bredni nie da się
      słuchać pajace! KLUBEM ŁODZI JEST ŁKS 1908
      • antygrzybiarz Re: Tomaszewski rozdaje miliony. Widzew: - To abs 13.12.09, 20:39
        Fajnie, że ci się dowcip wyostrzył na koniec tygodnia:), nawet nie wiesz jak mi
        humor poprawiłeś :), TAK TRZYMAJ!
      • Gość: RTS Retkinia Re: Tomaszewski rozdaje miliony. Widzew: - To abs IP: *.toya.net.pl 13.12.09, 20:40
        Oj krótka pamięć widzę. Już nie pamiętacie jak ujadaliście na zmiany w
        Widzewie?
        Tylko różnica taka, że wówczas zmiany w Widzewie były za prywatne
        pieniądze, wy dajdaje wyciągacie rękę po publiczne pieniądze!
      • Gość: kkk [...] IP: *.range86-172.btcentralplus.com 13.12.09, 23:40
    • Gość: Catana Tomaszewski rozdaje miliony. Widzew: - To absur... IP: *.toya.net.pl 13.12.09, 20:22
      Wara od Widzewa i wypad żebraki z tego fora.
    • Gość: łodzianin Cała prawda o duecie Skrzydlewski-Tomaszewski IP: *.lodz.mm.pl 13.12.09, 20:32
      www.widzewiak.pl/czytaj/newsroom/14932,S.-Cacek-Alibi-kosztem-Widzewa-i-kibicow.html
      WYWIAD Z SYLWESTREM CACKIEM:
      Do tej pory Widzew w żaden sposób nie odniósł się do propozycji prezydenta
      Włodzimierza Tomaszewskiego, żeby miasto na okres jednego roku
      dokapitalizowało widzewski klub kwotą jednego miliona złotych. Wiemy już
      jednak, że właściciel Widzewa nie jest tą propozycją zainteresowany.

Sylwester Cacek: - Pan prezydent Tomaszewski zachował się bardzo nieelegancko
      wobec mnie i Widzewa. Nie życzę sobie, żeby politycy w jakikolwiek sposób
      wykorzystywali Widzew w politycznej walce. Tylko w taki sposób można odebrać
      ogłaszanie na konferencji prasowej deklaracji kupienia akcji w Widzewie bez
      konsultacji ze mną. Po dwóch latach w Widzewie i wspólnych uściskach dłoni na
      stadionie, nie jestem chyba na tyle anonimowy, by prezydent nie mógł
      skontaktować się wcześniej ze mną w tej sprawie. Cóż, po tym, co się
      wydarzyło, propozycję miasta mogę odebrać tylko jako próbę stworzenia sobie
      alibi kosztem Widzewa i kibiców, tak by prezydent mógł potem powiedzieć: "Ja
      chciałem traktować Widzew na równych zasadach, tylko Widzew nie chciał".

- Czy to znaczy, że Widzew nie przyjmuje oferty miasta?
      - Dokładnie tak. Widzew jest klubem apolitycznym i nie pozwolę na to, żeby
      został użyty jako narzędzie w walce wyborczej. Jeśli ktoś chce zbijać
      polityczny kapitał na ŁKS, to Widzewowi nic do tego, ale wplątanie Widzewa w
      tą walkę to zagrywka poniżej pasa, a ja lubię przejrzyste zasady i grę fair.
      Natomiast jeżeli ktoś chce współpracować to zawsze jest to możliwe, ale w
      poważny sposób. Nie mówię już o tym, że taki pomysł miasta mógłby zostać
      nominowany do nagrody "absurdu roku". Wyobraźmy sobie, że zdecydowałbym się na
      przyjęcie tej oferty. Za chwilę może się okazać, że władze miasta posunęły się
      o krok za daleko i że polityczne rozgrywki pogrążą plan ratowania ŁKS. W końcu
      inne łódzkie kluby też mogą chcieć skorzystać z takiej pomocy, jaką miasto
      proponuje Widzewowi. I w sumie dlaczego nie? Jak wszystkim, to wszystkim. Tyle
      tylko, że z zasadą każdemu po równo skończyliśmy w Polsce już w 1989 roku,
      wraz ze zmianą systemu. Dlatego obecnie oczekujemy od miasta współpracy w
      oparciu o przejrzyste zasady i wynagradzania za pracowitość i zmierzoną
      efektywność, a nie po prostu dlatego, że jesteśmy.

- Kibice Widzewa bardzo ostro zareagowali na chęć pomocy ŁKS przez miasto. Czy
      pan również uważa, że miasto nie powinno wspierać ŁKS?
      - Powiem szczerze, że trochę zdziwiła mnie reakcja naszych kibiców. Po co
      zajmować się ŁKS? Naszym wspólnym zadaniem jest budowa Wielkiego Widzewa, a
      ŁKS to nie nasz problem. Chciałbym zaapelować do kibiców o to, żeby skupili
      się na wsparciu i budowie Widzewa i niczym innym. Proszę o rozsądek i o to,
      żeby nie dali się wciągnąć w polityczne gierki, bo wtedy ucierpi na tym Widzew.

- Czyli uważa pan, że miasto powinno pomagać ŁKS?
      - Jak najbardziej, miasto powinno już dawno zaangażować się w pomoc temu
      klubowi. Ale powinno być to poważne zaangażowanie, bo to co słyszę to
      "kiełbasa wyborcza", a po działaniach, o których czytam, być może za ŁKS będą
      się ciągnęły takie same problemy, jakie teraz muszę rozwiązywać w Widzewie, a
      niektórzy będą w tej sprawie musieli stawiać się w prokuraturze.

- W czwartek ma pan się spotkać z prezydentem Tomaszewskim. Wyjaśnią sobie
      panowie wszystkie wątpliwości...
      - Podobno zostałem zaproszony do prezydenta w celu podziękowania mi za
      zaangażowanie się w Łodzi, nie tylko w pomoc Widzewowi. Nie wiem czy po tym,
      co zrobił pan Tomaszewski, mamy jeszcze po co się spotykać, choć mam
      propozycję konkretnego rozwiązania umożliwiającego uruchomienie dalszych
      procedur związanych z budową stadionu Widzewa. My już swoje oczekiwania wobec
      miasta wyraziliśmy bardzo precyzyjnie i one się nie zmieniają. Prezydent
      podobno podczas konferencji wykazał się też dużą brawurą, mówiąc o wycenie
      gruntów pod nowy stadion. Jak twierdzi, poprosił mnie o wskazanie
      rzeczoznawcy, który ma dokonać wyceny i że wskazałem tego rzeczoznawcę, a
      potem odrzuciłem jego wycenę. Zapomniał tylko dodać, że klub musiał go wskazać
      spośród trzech kandydatów przedstawionych przez miasto. Stwierdzenia, że Cacek
      kreuje wycenę gruntu pod stadion, to w tej sytuacji już jest poważny zarzut i
      muszę się zastanowić, co z tym zrobić. Jeśli pan prezydent, tak jak jego
      doradca, ma zamiar w ten sposób manipulować opinią publiczną, to dla mnie nie
      jest partnerem do dyskusji.

- Witold Skrzydlewski podczas tej samej konferencji prasowej odniósł się
      krytycznie do budowy przez pana stadionu Widzewa. Powiedział: "Dlaczego nie
      buduje? Jak ja chcę coś wybudować, nawet jak nie jestem właścicielem działki
      to co robię? Występuję o warunki zabudowy. Dlaczego do dzisiaj nie wystąpił o
      warunki zabudowy? Dlaczego woli podnajmować stadion od fikcyjnego klubu, który
      już nie istnieje, a nie od miasta. Pomyślcie sobie, zanim się dacie wpuścić w
      maliny"
      - Widocznie pan Skrzydlewski nie widzi różnicy między budową stadionu, a
      budową zakładu pogrzebowego. Stadion to inwestycja warta kilkaset milionów
      złotych i wymaga bardzo dobrego przemyślenia. Dziwi mnie, że jako wieloletni
      radny, pan Skrzydlewski nie wie, a może specjalnie nie mówi o tym, że aby
      uzyskać warunki zabudowy, potrzebny jest szereg dokumentów, w tym wstępna
      koncepcja zabudowy. A przy obiekcie, jakim jest stadion, wszystkie te
      przygotowania kosztują więcej, niż finansowe wsparcie zaproponowane dziś
      Widzewowi przez miasto. Nie zaryzykujemy wydawania dalszych pieniędzy bez
      umowy z miastem na dzierżawę gruntów. I tak dotychczasowe działania związane
      ze stadionem już nas kosztowały ponad pół miliona złotych. Niech pan
      Skrzydlewski się dwa razy zastanowi, czy chce dalej w ten sposób próbować
      manipulować kibicami. Bo my chcemy mówić o faktach i na pewno nie pozwolimy
      się bezkarnie oczerniać, tym bardziej, że za nami stoją fakty i konkretna
      praca. W ogóle odkąd zaczęliśmy głośno się domagać przejrzystych zasad
      rozdzielania budżetu na promocję miasta przez sport, zauważyliśmy próby
      dyskredytowania mnie i Widzewa przez niektórych dziennikarzy i jedną z grup
      kibiców. Dlatego jedynym plusem całej sytuacji jest to, że pan Skrzydlewski w
      końcu odważył się zaatakować mnie i Widzew otwarcie.

- Mówi pan, że Widzew jest klubem apolitycznym, ale jednak zaangażował się w
      walkę polityczną w kwestii podziału środków z tytułu promocji miasta przez
      sport. W urzędzie panuje odczucie, że Widzew zaatakował obecne władze Łodzi.
      - Jeśli w Urzędzie Miasta Łodzi za atak na obecne władze uznano to, że Widzew
      po prostu wyraził swoje oczekiwania w kwestii przejrzystości w rozdzielaniu
      pieniędzy na promocję miasta przez sport, to jest to śmieszne. Od kilku
      miesięcy domagamy się tylko przejrzystych zasad i niczego więcej. Jesteśmy w
      stałym kontakcie z radnymi i urzędem. Nie ma znaczenia, która opcja polityczna
      rządzi, my będziemy zachowywali się zawsze tak samo. Przejrzystość w naszym
      pojęciu oznacza jasne zdefiniowanie metod tworzenia i rozliczania budżetu. Po
      pierwsze, na promocję poprzez sport, co powinno dotyczyć tylko sportu
      profesjonalnego zdefiniowanego w ustawie, który rzeczywiście taką promocje
      zapewnia. Po drugie, wsparcia sportu amatorskiego, co powinno dotyczyć
      pozostałych klubów, imprez masowych i sportu szkolnego. Po trzecie, rozwoju
      infrastruktury sportowej. Jeżeli ktokolwiek w tym kontekście próbuje
      spłaszczyć temat tylko do pieniędzy i uważa, że prowadzimy walkę polityczną,
      to jest złym doradcą prezydenta i powinien być zwolniony. Inną sprawą jest, że
      z reguły Rada Miejska wyczuwa, kiedy kierowana przez inicjatora propozycja
      jest "kiełbasą wyborczą", a kiedy rzetelnym działaniem. Później w głosowaniu
      trwa walka polityczna w Radzie, a traci na tym sport. Tak było za pierwszym
      razem z wnioskiem dotyczącym dzierżawy dla Widzewa, p
      • Gość: rodowity_Lodzianin [...] IP: *.lodz.mm.pl 13.12.09, 20:35
    • Gość: disel Manipulanci! IP: *.toya.net.pl 13.12.09, 20:36
      Żal mi kibiców, którym mydli się oczy. Cała ta gierka jest nastawiona
      tylko na jedno - aby obronić się w referendum.
      Plan jest prosty - obiecano kibicom ŁKSu że uratuje się ich klub,
      jednocześnie zaczyna się im wmawiać, że marnuje się pieniądze na
      referendum... kibice w geście rewanżu nawołują do bojkotu referendum
      (o to chodzi Tomaszewskiemu i poplecznikom).
      Tak więc obiecuje się kasę, z jednym zastrzeżeniem - muszą to
      zaakceptować radni. Ci także łasi na wszelkie głosy i wrażliwi na
      ewentualne poparcie, mieliby w środę niezły orzech do zgryzienia.
      Dadzą kasę na kolejna miejską spółkę - będzie sukces prezydenta. Nie
      dadzą kasy - prezydent wychodzi na dobrego, :ale mu nie dali pomóc".
      W to wmieszali się jednak kibica Widzewa, grożąc manifestacją. I tu
      stare wygi polityczne także znalazły wyjście - Widzewowi także
      obiecać milion złotych. Wszak niczym się nie ryzykuje, bo o wszelkich
      takich wydatkach muszą zdecydować radni.
      Tym oto sposobem, prezydent może stwierdzić że on pomóc chciał,
      jednemu i drugiemu klubowi. Jak kasy nie będzie, to wszak nie on a
      radni odmówili.
      I tak oto media nakręcają tą politykierską szopkę, która ma wykazać
      tylko jedno - pozorowane ruchy prezydenta, który się stara ale mu
      przeszkadzają. To, że to wszystko odbywa się kosztem klubów
      sportowych, nikogo z władz miasta nie obchodzi.
      Dziennikarzom radzę jedno - dowiedzieć się i nagłośnić, jaki w tym
      wszystkim interes ma Skrzydlewski, co mu obiecano w zamian za takie
      popieranie irracjonalnych pomysłów.
      • Gość: pozdro Re: Manipulanci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 21:13
        brawo! bardzo mądry post. podpisuje sie pod kazdym slowem!
        pozdro dla przytomnych
      • Gość: xc Re: Manipulanci! IP: *.toya.net.pl 13.12.09, 23:39
        > Dziennikarzom radzę jedno - dowiedzieć się i nagłośnić, jaki w tym
        > wszystkim interes ma Skrzydlewski, co mu obiecano w zamian za takie
        > popieranie irracjonalnych pomysłów.

Jak to co mu obiecano? Albo stanowisko vice gdyby wygrał Tomaszewski, albo
        wystawienie córki w wyborach z poparciem dotychczasowej ekipy rządzącej, w razie
        gdyby Tomaszewski miał małe poparcie za rok.
        Całe te podchody przed referendum mnie śmieszą, gdyż nie jestem kibicem ŁKSu i
        nie obchodzi mnie los tego klubu. Z drugiej strony dziwię się dziecinnej
        naiwności, łatwowierności kibiców LKS którzy uwierzyli w te bajki.
      • Gość: - Re: Manipulanci! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.09, 09:27
        wszyscy krzykacze wytnijcie post powyzej, przeczytajcie 5x, i przyklejcie do
        sufitu zeby rano jak sie obudzicie znowu przeczytac.
        JESTESCIE ROBIENI W BALONA PRZEZ POLITYKOW. ŻADNEJ POMOCY NIE BĘDZIE
      • nandik Re: Manipulanci!-brednie 14.12.09, 18:09
        T%o wy mydlicie ludziom oczy, że pomoc Tomaszewskiego jest nierealna
        i że nie nastąpi, to wy sie boicie, że ktoś może dostrzec, że
        Tomaszewski jest uczciwym gościem.
    • Gość: do widzew rzęzi... [...] IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.09, 20:40
    • Gość: ha ha ha [...] IP: *.retsat1.com.pl 13.12.09, 20:40
      • Gość: RTS Retkinia Re: widzewskie kompleksy IP: *.toya.net.pl 13.12.09, 20:51
        Coś widzę że u dajdajów wybitnie zapanowała zbiorowa skleroza.
        Już nie pamiętajcie swojego skomlenia i ujadania na zmiany w Widzewie?
        Tylko wtedy zmiany następowały za prywatne pieniądze, teraz wy
        wyciągacie łapy po publiczne środki!
        Wstydu i honoru nie macie.
    • Gość: ŁKS BEŁCHATÓW TYLKO ŁKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 20:45
      TYLKO ŁKS ŁÓDŹ!!!!!!!!!!!!
      • Gość: gruz 4 lks Re: TYLKO ŁKS jest zagrzybiony i zniknie IP: *.aber.ac.uk 13.12.09, 21:39
    • grego-riuss DNO 13.12.09, 20:58
      Piłka nożna to wielkie dno. Sportowe disco polo, przyciągające
      najprymitywniejsze jednostki, z niskim poziomem kultury osobistej i
      inteligencji. Wystarczy poczytać komentarze w tym wątku i policzyć liczbę
      komentarzy usuniętych już przez moderatora. I na taki chłam mają być
      marnotrawione miejskie pieniądze?
    • Gość: j Tomaszewski rozdaje miliony. Widzew: - To absur... IP: *.toya.net.pl 13.12.09, 20:59
      żal ściska serce czytając wypowiedzi manipulowanych przez cwaniaków kibiców
      obu klubów. Chłopaki wyluzujcie, bez frustracji i agresji. To jest ordynarne
      wpuszczanie was w maliny. Trochę rozsądku i dystansu do działań tych tonących,
      chwytających się brzytwy czyli pieniędzy podatników. Przegonić tych
      manipulatorów w cholerę. Siedemnastego stycznia 2010 !
    • Gość: winnaar Generalnie Cacek ma racje, tylko... IP: *.dsl.alice.nl 13.12.09, 21:02
      jedna rzecz mi nie daje spokoju. Miasto sypie prezentami dla dajdajow w
      postaci stadionu, terenow, splaty dlugow a nawet to i owdzie slychac i o hali
      jako ekwiwalencie dla inwestora. I tylko dlaczego wszyscy - min. widzewiacy i
      mieszkancy Lodzi, ktorzy nie intersuja sie pilka nozna maja za to placic.
      Prezenty to moze sobie Tomaszewski i Skrzydlewski rozdawac z wlasnej kieszeni
      a nie z kieszeni podatnikow.
      Przeciez lks rto prywatna spolka. Na Klejmana juz raz sie ludzie zrzucali
      kiedy wraz z lodzka osmiornica oszukiwal na miliony w podatkach. Teraz mamy mu
      zrobic zrzutke w swietle prawa?
    • Gość: kibic Tomaszewski rozdaje miliony. Widzew: - To absur... IP: *.lodz.dialog.net.pl 13.12.09, 21:07
      tylko merytorycznie poprosze
      Tomaszewski ze Skrzydlewskim rozpoczeli gre, ktorej stawka jest
      prezydentura tego pierwszego lub gdy szanse beda male corki Pana
      Witolda. Spiesza sie przed 17 stycznia zeby zagrac jeszcze pod
      referendum. Ale uwaga nie ma zadnego inwestora, to tylko blef. Nawet
      jak rada przeglosuje uchwale korzystna dla ŁKS-u, to w miesiac czasu
      nikt nie dojdzie do tego kto ma akcje, a jak juz dojda to i tak nikt
      ich nie odda. Uwaga na czele nowej Społki pewnie będzie menedzer
      Łodzi czyli Dariusz Galązka, ktory swietnie sobie radzi zarowno w
      MOSiR jak i Arenie, poradzi sobie tez w ŁKS, w koncu doba ma 24 h, a
      zajete dobiero jest 16h.

Jedno co sie Panom naprawde udalo to calkowicie podzielic Łódź i
      skłócić wszystkich kibicow ze soba. Prezydentowi proponuje zmienic
      doradcow, bo z kazda konferencja robi sie coraz smieszniej.
      • Gość: ciekawski Re: Tomaszewski rozdaje miliony. Widzew: - To abs IP: 77.255.124.* 13.12.09, 22:18
        Jak to nie ma żadnego inwestora??? Oczywiście, że jest. To ten
        hodowca grzybów spod Opoczna, co to za grosze Koreanki wynajmował do
        roboty po 16 h/dzień.

Sprawa wyszła, więc szuka innej grzybni. Na al. Unii ma jej pod
        dostatkiem.

Kampania wyborcza za pieniądze podatników i tyle. A "pożyczka" dla
        p. Cacka to nieudolna próba zamiecenia afery dajdajowej pod dywan.
    • Gość: śnieżka Widzew - To absurd! IP: *.toya.net.pl 13.12.09, 21:19
      do zobaczenia w środę
    • Gość: Mehmet. W Łodzi jest ŁKS i antyłks nic wiecej. IP: 78.8.201.* 13.12.09, 21:23
      Potwierdzaja to ostatnie dni.

ŁKS KLUBEM ŁODZI JEST !

Nowi inwestor z ŁKS zje cacusia na sniadanko.
      • Gość: zbig1113 Re: W Łodzi jest ŁKS i antyłks nic wiecej. IP: 89.228.3.* 13.12.09, 21:48
        Niech ten inwestor łyknie najpierw długi ŁKS-u.
      • Gość: Bamshe hahaha mityczny inwestor lks IP: *.lodz.dialog.net.pl 13.12.09, 23:25
        :D:D:D:D jak powazny inwestor chce wywalac kase w bloto to tylko mydla wam oczy
        a wy jak debile skaczecie z radosci lol
    • Gość: Seba Tomaszewski rozdaje miliony. Widzew: - To absur... IP: 91.193.160.* 13.12.09, 21:41
      łks; tomaszewski daj daj daj nie odmawiaj nam
      tomaszewski; dam dam dam nie odmówię wam...
      • Gość: ciekawski Rozkład jazdy panów T. i S. na najliższe dni IP: 77.255.124.* 13.12.09, 22:32
        poniedziałek: konferencja prasowa. Temat: "Miasto Łódź zawiązuje
        spółkę żużlową z KS Orzeł dając mu 1 mln zł na rok i płacąc jego
        długi (na szczęście mniejsze niż w ŁKS)
        wtorek: konferencja prasowa. Temat: "Miasto Łódź zawiązuje spółkę
        rugby z KS Budowlani dając mu 1 mln zł na rok i płacąc jego długi
        (na szczęście mniejsze niż w ŁKS)
        środa: sesja rady miasta ze względu na awarię C.O i mrozu
        przesunięta na przyszły poniedziałek. Awarii nie da się usunąć, bo
        pieniądze w budżecie zablokowane na w/w 4 spółki
        czwartek: konferencja prasowa. Temat: "Miasto Łódź zawiązuje spółkę
        zapaśniczą z RKS Zawada dając mu 1 mln zł na rok i płacąc jego długi
        (na szczęście dużo mniejsze niż w ŁKS)
        piątek: konferencja prasowa. Temat: "Miasto Łódź zawiązuje spółkę
        hokejową z ŁTH dając mu 1 mln zł na rok i ogłaszając to jako swój
        największy sukces (bo tu długów nie ma)
        sobota. Uff. Nareszcie wolne. Ciężki to był tydzień. Ale nie lenimy
        się. Opracowujemy rozkład jazdy na kolejny tydzień.

• Gość: ;p Re: Rozkład jazdy panów T. i S. na najliższe dni IP: *.lodz.dialog.net.pl 13.12.09, 22:42
          b. dobre ;p;p;p
        • Gość: ciekawski Re: Rozkład jazdy panów T. i S. na kolejny tydzień IP: *.adsl.inetia.pl 20.12.09, 03:01
          poniedziałek: Sesja rady. Uff. Oszołomy z lewicy zgodziły się na
          spółkę. Ale musieliśmy dopisać do uchwały, że ten milion płaci nie
          miasto, a inwestor. Musimy się teraz dowiedzieć, czy to go nie
          odstraszy
          wtorek: nie skontaktowaliśmy się z przedstawicielem inwestora, bo
          kibice ŁKS wściekli, że nie ma tego miliona JUŻ NATYCHMIAST -
          okupują lokal rady
          środa: radny X. wpadł na genialny pomysł. Zamówił z komórki w
          hurtowni kilka skrzynek piwa i kazał je postawić przed budynkiem.
          Uff. Kibice wywabieni - można uciekać
          czwartek: inwestor zgadza się zapłacić ten głupi milion, ale wzamian
          stawia warunek: bocznica kolejowa od Kaliskiej do terenów. W końcu
          musi czymś dowozić towary. Zgadzamy się, to nie będzie miasta wiele
          kosztować: kilkaset metrów torów, kawałek trakcji (+ zabezpieczenia,
          aby jej nie ukradli) i jedna mała estakada - jedyne 60 milionów. A
          co - protestującym zatka się gęby stwierdzeniem, że inwestujemy nie
          wyłącznie w ŁKS ale i w komunikację, oraz w bezpieczeństwo kierowców
          (no bo inaczej byłby tam przejazd kolejowy)
          piątek: święta i święty spokój
          sobota: święta i święty spokój
          niedziela. Co za pacan wydzwania w niedzielę? Aaaaa przepraszam, to
          pan, panie inwestorze. Świetnie. To kiedy zaczynamy? Co pan mówi?
          GKS Katowice dorzuca panu dwie kopalnie? Więc chyba jednak na nich
          się pan zdecyduje? Spokojnie, coś wymyślimy, ale to dopiero w
          poniedziałek, bo w niedzielę, wie Pan, Polacy świętują. Byleby
          zdążyć przed Trzema Królami. Że to normalny dzień pracy? Nie, ma pan
          złe wiadomości. Nasz wspaniały szef właśnie załatwił, że to święto
          jest. Co? Czytał pan, że święto, ale "pracujące"? Niech pan nie
          wierzy w to co wypisują gazety. Zresztą może i robole pracują, ale
          my świętujemy. No wie pan, skoro nasz szef załatwił to nie wypada w
          ten dzień pracować.
          Uff. Kolejny ciężki tydzień z głowy. Teraz trzeba opracować rozkład
          na kolejny tydzień. Dobrze, że jest Sylwester. Doda będzie śpiewać,
          to nikomu żadne spółki nie będą w głowie. EUREKA. MAM!!!! Po co się
          chandryczyć z jakimś niepewnym inwestorem?. Zrobimy Dodę sponsorem
          ŁKS-u.
    • Gość: AP [...] IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.12.09, 22:18

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka