Gość: Widzew rządzi!!! IP: *.netelligent.ca 13.12.09, 19:19 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ryba [...] IP: *.ghnet.pl 13.12.09, 19:23 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Re: Łódź moim miastem ŁKS moim klubem!!! IP: *.lodz.mm.pl 13.12.09, 19:32 Wara wam od ŁKS przybysze znikąd!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RTS [...] IP: *.toya.net.pl 13.12.09, 19:45 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r1 Re: Łódź moim miastem łks moim żywcem IP: 85.222.87.* 13.12.09, 20:06 Antysemityzm uaktywnia się na publiczym forum. Takie komentarze są poniżej wszelkiej krytyki, zwłaszcza w kraju o takiej historii, jak Polska. Antysemityzm dla idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 Zło-dzie-je, zło-dzie-je... 14.12.09, 08:29 zabiorą potrzebującym, dadzą komuś na zabawki... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do debila z rts Re: Łódź moim miastem łks moim żywcem IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.09, 20:42 od 2004 roku coś takiego jak rts nie istnieje !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RTS Retkinia Re: IP: *.toya.net.pl 13.12.09, 20:53 Och och jeden pamięta o zmianach w Widzewie. A pamiętasz jak wówczas skomleliście, że to już nie ten sam klub bo zmienia strukturę prawną i właścicieli? Ciekawe co teraz wymyślicie aby usprawiedliwić zmiany w łks. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 Re: IP: *.chello.pl 13.12.09, 23:45 nie pieprz bo zmiany w smierdzewie byly po to, byscie nie placili dlugow. stary przestal istnieć i powstal de facto zupełnie nowy klub a rudy zapewnił mu start w rozgrywkach od razu od szczebla centralnego - 2 ligi. co ciekawe podmiejskie downy przywłaszczyli sobie historie poprzednika w tym jego z dupy wyjęto datę założenia 1910 a jakoś do długów się nie przyznają do tej pory. nie miało to nic wspolnego ze zmianą formy prawnej w obrębie jednego klubu. dym był taki, że nawet listkiewicz sie z tego tłumaczył, że w tym swoim burdelu nawet nie zauważył, że rudy mu taki numer wyciął pod nosem. może linka zpodać do jakiegoś wywiadu z liściem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 [...] IP: *.chello.pl 13.12.09, 23:47 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1909 Re: pozdrów Wasszerzuga rzodkiewko. IP: *.toya.net.pl 14.12.09, 01:18 > a poza tym wara podmiejskim kołkom od tego, że miasto chce pomagać > swojemu klubowi. Jakiemu swojemu? Większość łodzian kibicuje Widzewowi a nie bezdomnym z dworca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RTS Retkinia Re: IP: *.toya.net.pl 14.12.09, 01:31 A tu niby co ma być innego jak nie stworzenie nowego bytu prawnego? Parafrazując: Łatwiej dostrzec źdźbło w oku Widzewa, niż belkę we własnym? Data? Człowieku, a 1908 to skąd wyciągnęliście? Wasz "założyciel" był wówczas nieletni, więc jakim cudem on tego dokonał? Odczepcie się od Widzewa, skoro sami nie potraficie dojść kiedy faktycznie zostaliście powołani do życia. To wasze kompleksy nie pozwalają przełknąć tego, że Widzew był i jest lepszy - pod każdym względem (liczba kibiców, tytułów mistrzowskich, gier w europejskich pucharach). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 [...] IP: *.chello.pl 13.12.09, 23:50 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 [...] IP: *.chello.pl 13.12.09, 23:53 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dree Re: Łódź moim miastem łks moim żywcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 20:56 oj mylisz się mylisz i lepiej się martw o ŁKS bo za kilka dni może się okazać że nie będzie istniała ta 100 letnia sekcja piłkarska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewiatan137 Re: Łódź moim miastem łks moim żywcem IP: *.toya.net.pl 13.12.09, 21:37 Nie obrazaj debili bo ty jestes ponizej ich poziomu.Na nieistnienie Rts oczywiscie masz dowod w postaci wypisu lub jego kopi z KRS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zico Re: Łódź moim miastem ŁKS moim klubem!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.12.09, 22:47 Widzewowi miasto nie pomagało i lks też nie może , a pozatym co to za inwestor który nie ma kasy a potem będzie miał?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwi Re: Łódź moim miastem ŁKS moim klubem!!! IP: *.39.rev.vline.pl 14.12.09, 12:34 ŁKS może i jest Twoim klubem, ale na pewno nie jest nim Sportowa Spółka Akcyjna, która ma swoich właścicieli i Ciebie potrzebuje jak dziury w płocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Łódź moim miastem ŁKS moim klubem IP: *.smrw.lodz.pl 13.12.09, 19:39 gdyby taka pomoc była to by była udokumentowana, jakby była udokumentowana to Skrzydlewski lub Tomaszewski dawno by ją wyciągnął A dlaczego takiego czegoś nie ma - bo miasto Widzewowi w ani w 2003, ani 2004 roku nie pomogło. W 2003 roku pomógł Skrzydlewski jako przedsiębiorca. W 2004 roku pomagających było więcej z Bońkiem na czele w tym m.in. Skrzydlewski jako prywatny przedsiębiorca. Inwestor w Widzewie pojawił się nie dzięki działaniom miasta a dzięki prezesowi Puchalskiemu który prowadził negocjacje. Takie są fakty powszechnie znane ale zamiedzowi jak zwykle zakłamują rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Łódź moim miastem ŁKS żebrakiem IP: *.astral.lodz.pl 13.12.09, 20:04 Panie Tomaszewski moja firma potrzebuje wsparcia w wysokości 0,5-2 mln zł. Gwarantuje że za pół roku do firmy wejdzie potężny inwestor lub oddam kasę sam. Proszę kumate osoby żeby odpowiedziały mi gdzie (do którego gabinetu) trzeba się zgłosić żeby dostać nieoprocentowaną pożyczkę od UMŁ. A jeszcze dodam że nie będę stawiał innych warunków, nie potrzebuję dzierżawy gruntów za złotówkę, ogólnie wystarczy tylko ta pożyczka na pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Łodzi tylko ŁKS! w Łodzi tylko ŁKS! IP: *.ghnet.pl 13.12.09, 19:26 w Łodzi tylko ŁKS! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gh Re: w Łodzi tylko Widzew IP: *.toya.net.pl 13.12.09, 19:46 lks klub 2 osiedli i 3 kamienic. W Łodzi tylko Widzew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianie [*] ŁKS 1909-2010 [*] IP: *.toya.net.pl 13.12.09, 23:24 zapalmy 7 świeczek [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruz 4 lks w Łodzi tylko ŁKS! jest zagrzybiony i upadnie IP: *.aber.ac.uk 13.12.09, 21:30 wreszcie sobie to uswiadomiliscie : D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruz 4 lks Re: w Łodzi tylko ŁKS! jest zagrzybiony i upadnie IP: *.aber.ac.uk 13.12.09, 21:36 idzcie zbierac grzyba na uczte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Tomaszewski rozdaje miliony. Widzew: - To abs IP: *.smrw.lodz.pl 13.12.09, 19:30 Panie Prezesie ale widzewiacy nie mogą nie angażować się w tę sprawę gdy na prywatną spółkę jaką jest ŁKS angażowane są pieniądze podatników czyli, m.in. nasze-kibiców Widzewa. Od kiedy powstał ten absurdalny plan powołania spółki miejskiej sprawa ta dotyczy również nas jak i każdego innego mieszkańca Łodzi. Nie może być tak by miejska kasa stała się kasą zapomogową dla nieudaczników... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Tomaszewski rozdaje miliony. Widzew: - To absur... IP: 91.193.160.* 13.12.09, 19:41 tomaszewski cy****e weź sznur i powieś się a od Widzewa o*******l się... to już wiemy jedno; jak się nosi nazwisko tomaszewski, nie można być normalnym!!! a jak jest taki hojny dla dajdajów niech więc wyjmie ze swojej kieszeni milion a po 7 miesiącach sobie odbierze, pytam tylko co będzie jeśli inwestor powie że kasy nie odda a Łodzią będą rządzić inni ludzie? kto odda tę kasę? tomaszewski i skrzydlaty do prokuratury!!! co do słowności skrzydlatego to osobiście przekonałem się o jego słowności i umiejętności działania za czasów Widzewskich najpierw kłamał w żywe oczy że nie podniesie cen karnetów a jak mu zrobiłem awanturę po 4 krotnej podwyżce, to wykręcał kota ogonem i próbował udowadniać że nie miał pojęcia o dotychczasowych cenach... kropa, tomaszewski, skrzydlaty wam już dziękujemy!!! Łodzianie pamiętajcie przy urnach kto wyrzuca w błoto Wasze ciężko zarobione pieniądze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aha [...] IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.09, 19:44 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RODOWITY ŁODZIANIN Tomaszewski rozdaje miliony. Widzew: - To absur... IP: *.lei3.cable.ntl.com 13.12.09, 19:46 ŁKS BYŁ JEST I BĘDZIE ZAWSZE BARDZIEJ ŁÓDZKI NIŻ WASZ OSIEDLOWY KLUB! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tomaszewski rozdaje miliony. Widzew: - To abs IP: *.astral.lodz.pl 13.12.09, 20:18 Masz racje ŁKS jest bardziej Łódzki bo Łódź to Żydzi, Niemcy, Rosjanie i Polacy, a powszechnie wiadomo że tych pierwszych u was nie brakowało. Widzew można za to nazwać bardziej Polskim klubem, założony przez Polaków dla Polaków nie tylko tych Łódzkich, jak wiadomo FC dumą Widzewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 Re: Tomaszewski rozdaje miliony. Widzew: - To abs IP: *.chello.pl 13.12.09, 23:49 poczytaj dziewczynko historie tego swojego czegoś a potem tu spiewaj, bo to nmiej więcej taka prawda jak to ze wiesdzew powstal w 1910 Odpowiedz Link Zgłoś
wojcikmarcin Znalazł się Chistoryk <- celowo 14.12.09, 09:03 Poniżej masz linki. Sam poczytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
nandik Widzew był założony i finansowany przez Żydów 14.12.09, 18:02 Widzewiacy zastanówcie sie co piszecie, słabo znacie historię waszego klubu i nie wiecie, że wasz klub zaraz po założeniu jako Robotnicze Towarzystwo Sportowe był finansowanyi wspierany przez Żydów: Maksymiliana i Oskara Konów - włascicieli Widzewskiej Manufaktury. Bez Zydów by was nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maksiu Skrzydlewski i konflikt interesów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 19:51 Skrzydlewski i konflikt interesów? Skrzydlewski - jako przewodniczący komisji sportu, przydziela dotacje z kasy miasta Skrzydlewskiemu - właścicielowi klubu żużlowego Orzeł !!! Czy to nie konflikt interesów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Tomaszewski rozdaje miliony. Widzew: - To absur... IP: 91.193.160.* 13.12.09, 19:52 cenzura widzę działa... niech tomaszewski ze skrzydlatym wyjmą swoją kasę a po 7 miesiącach sobie odbiorą... WARA OD PIENIĘDZY PUBLICZNYCH!!! a ciekawe co się stanie jeśli inwestor powie że kasy nie odda, a Łodzią będą rządzić inni ludzie? kto za to odpowie??? kto odda kasę? Łodzianie nie zapomnijcie przy urnach kto wyrzuca w błoto WASZE ciężko zarobione pieniądze szastając nimi na prawo i lewo robiąc sobie kampanię wyborczą!!! kropa, tomaszewski, skrzydlaty wam już dziękujemy!!! a tak apropos; już wiemy że nosząc nazwisko tomaszewski nie można być normalnym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łódzki KS! [...] IP: *.ghnet.pl 13.12.09, 20:00 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RTS Retkinia Re: Łódzki KS! IP: *.toya.net.pl 13.12.09, 20:39 Ciekawy jestem jak po ewentualnych zmianach prawnych, ujadać będą ełkaesiacy, którzy nie tak dawno szczekali na Widzew, który zmienił swoich właścicieli. Pamiętam jak dziś, jak ujadające burki twierdziły, że to już nie ten sam klub, że Widzew ma nową datę powstania i takie tam. I co teraz powiecie mądrale? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dree Re: Łódzki KS! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 21:01 no jak to co, to przecież zupełnie inna sytuacja, przecież ŁKS istnieje od 1909 roku i zawsze tak będzie a Widzew co zmianę właścicieli ma nową datę założenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki DajDaje jak zwykle wyciągają rękę po jałmużnę ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 19:58 DajDaje jak zwykle wyciągają rękę po jałmużnę ... Niech załatwią oddanie za darmo akcji przez Klejmana i Goszczyńskiego a potem snują swoje "plany" za cudzą kasę ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roni Tomaszewski rozdaje miliony. Widzew: - To absur... IP: *.toya.net.pl 13.12.09, 20:18 "widzewski charakter" pokazaliśta wsioki : tchórzostwo, pieniactwo zazdrość i hipokryzja zamknąć puchy bo waszych bredni nie da się słuchać pajace! KLUBEM ŁODZI JEST ŁKS 1908 Odpowiedz Link Zgłoś
antygrzybiarz Re: Tomaszewski rozdaje miliony. Widzew: - To abs 13.12.09, 20:39 Fajnie, że ci się dowcip wyostrzył na koniec tygodnia:), nawet nie wiesz jak mi humor poprawiłeś :), TAK TRZYMAJ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RTS Retkinia Re: Tomaszewski rozdaje miliony. Widzew: - To abs IP: *.toya.net.pl 13.12.09, 20:40 Oj krótka pamięć widzę. Już nie pamiętacie jak ujadaliście na zmiany w Widzewie? Tylko różnica taka, że wówczas zmiany w Widzewie były za prywatne pieniądze, wy dajdaje wyciągacie rękę po publiczne pieniądze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk [...] IP: *.range86-172.btcentralplus.com 13.12.09, 23:40 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Catana Tomaszewski rozdaje miliony. Widzew: - To absur... IP: *.toya.net.pl 13.12.09, 20:22 Wara od Widzewa i wypad żebraki z tego fora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Cała prawda o duecie Skrzydlewski-Tomaszewski IP: *.lodz.mm.pl 13.12.09, 20:32 www.widzewiak.pl/czytaj/newsroom/14932,S.-Cacek-Alibi-kosztem-Widzewa-i-kibicow.html WYWIAD Z SYLWESTREM CACKIEM: Do tej pory Widzew w żaden sposób nie odniósł się do propozycji prezydenta Włodzimierza Tomaszewskiego, żeby miasto na okres jednego roku dokapitalizowało widzewski klub kwotą jednego miliona złotych. Wiemy już jednak, że właściciel Widzewa nie jest tą propozycją zainteresowany. Sylwester Cacek: - Pan prezydent Tomaszewski zachował się bardzo nieelegancko wobec mnie i Widzewa. Nie życzę sobie, żeby politycy w jakikolwiek sposób wykorzystywali Widzew w politycznej walce. Tylko w taki sposób można odebrać ogłaszanie na konferencji prasowej deklaracji kupienia akcji w Widzewie bez konsultacji ze mną. Po dwóch latach w Widzewie i wspólnych uściskach dłoni na stadionie, nie jestem chyba na tyle anonimowy, by prezydent nie mógł skontaktować się wcześniej ze mną w tej sprawie. Cóż, po tym, co się wydarzyło, propozycję miasta mogę odebrać tylko jako próbę stworzenia sobie alibi kosztem Widzewa i kibiców, tak by prezydent mógł potem powiedzieć: "Ja chciałem traktować Widzew na równych zasadach, tylko Widzew nie chciał". - Czy to znaczy, że Widzew nie przyjmuje oferty miasta? - Dokładnie tak. Widzew jest klubem apolitycznym i nie pozwolę na to, żeby został użyty jako narzędzie w walce wyborczej. Jeśli ktoś chce zbijać polityczny kapitał na ŁKS, to Widzewowi nic do tego, ale wplątanie Widzewa w tą walkę to zagrywka poniżej pasa, a ja lubię przejrzyste zasady i grę fair. Natomiast jeżeli ktoś chce współpracować to zawsze jest to możliwe, ale w poważny sposób. Nie mówię już o tym, że taki pomysł miasta mógłby zostać nominowany do nagrody "absurdu roku". Wyobraźmy sobie, że zdecydowałbym się na przyjęcie tej oferty. Za chwilę może się okazać, że władze miasta posunęły się o krok za daleko i że polityczne rozgrywki pogrążą plan ratowania ŁKS. W końcu inne łódzkie kluby też mogą chcieć skorzystać z takiej pomocy, jaką miasto proponuje Widzewowi. I w sumie dlaczego nie? Jak wszystkim, to wszystkim. Tyle tylko, że z zasadą każdemu po równo skończyliśmy w Polsce już w 1989 roku, wraz ze zmianą systemu. Dlatego obecnie oczekujemy od miasta współpracy w oparciu o przejrzyste zasady i wynagradzania za pracowitość i zmierzoną efektywność, a nie po prostu dlatego, że jesteśmy. - Kibice Widzewa bardzo ostro zareagowali na chęć pomocy ŁKS przez miasto. Czy pan również uważa, że miasto nie powinno wspierać ŁKS? - Powiem szczerze, że trochę zdziwiła mnie reakcja naszych kibiców. Po co zajmować się ŁKS? Naszym wspólnym zadaniem jest budowa Wielkiego Widzewa, a ŁKS to nie nasz problem. Chciałbym zaapelować do kibiców o to, żeby skupili się na wsparciu i budowie Widzewa i niczym innym. Proszę o rozsądek i o to, żeby nie dali się wciągnąć w polityczne gierki, bo wtedy ucierpi na tym Widzew. - Czyli uważa pan, że miasto powinno pomagać ŁKS? - Jak najbardziej, miasto powinno już dawno zaangażować się w pomoc temu klubowi. Ale powinno być to poważne zaangażowanie, bo to co słyszę to "kiełbasa wyborcza", a po działaniach, o których czytam, być może za ŁKS będą się ciągnęły takie same problemy, jakie teraz muszę rozwiązywać w Widzewie, a niektórzy będą w tej sprawie musieli stawiać się w prokuraturze. - W czwartek ma pan się spotkać z prezydentem Tomaszewskim. Wyjaśnią sobie panowie wszystkie wątpliwości... - Podobno zostałem zaproszony do prezydenta w celu podziękowania mi za zaangażowanie się w Łodzi, nie tylko w pomoc Widzewowi. Nie wiem czy po tym, co zrobił pan Tomaszewski, mamy jeszcze po co się spotykać, choć mam propozycję konkretnego rozwiązania umożliwiającego uruchomienie dalszych procedur związanych z budową stadionu Widzewa. My już swoje oczekiwania wobec miasta wyraziliśmy bardzo precyzyjnie i one się nie zmieniają. Prezydent podobno podczas konferencji wykazał się też dużą brawurą, mówiąc o wycenie gruntów pod nowy stadion. Jak twierdzi, poprosił mnie o wskazanie rzeczoznawcy, który ma dokonać wyceny i że wskazałem tego rzeczoznawcę, a potem odrzuciłem jego wycenę. Zapomniał tylko dodać, że klub musiał go wskazać spośród trzech kandydatów przedstawionych przez miasto. Stwierdzenia, że Cacek kreuje wycenę gruntu pod stadion, to w tej sytuacji już jest poważny zarzut i muszę się zastanowić, co z tym zrobić. Jeśli pan prezydent, tak jak jego doradca, ma zamiar w ten sposób manipulować opinią publiczną, to dla mnie nie jest partnerem do dyskusji. - Witold Skrzydlewski podczas tej samej konferencji prasowej odniósł się krytycznie do budowy przez pana stadionu Widzewa. Powiedział: "Dlaczego nie buduje? Jak ja chcę coś wybudować, nawet jak nie jestem właścicielem działki to co robię? Występuję o warunki zabudowy. Dlaczego do dzisiaj nie wystąpił o warunki zabudowy? Dlaczego woli podnajmować stadion od fikcyjnego klubu, który już nie istnieje, a nie od miasta. Pomyślcie sobie, zanim się dacie wpuścić w maliny" - Widocznie pan Skrzydlewski nie widzi różnicy między budową stadionu, a budową zakładu pogrzebowego. Stadion to inwestycja warta kilkaset milionów złotych i wymaga bardzo dobrego przemyślenia. Dziwi mnie, że jako wieloletni radny, pan Skrzydlewski nie wie, a może specjalnie nie mówi o tym, że aby uzyskać warunki zabudowy, potrzebny jest szereg dokumentów, w tym wstępna koncepcja zabudowy. A przy obiekcie, jakim jest stadion, wszystkie te przygotowania kosztują więcej, niż finansowe wsparcie zaproponowane dziś Widzewowi przez miasto. Nie zaryzykujemy wydawania dalszych pieniędzy bez umowy z miastem na dzierżawę gruntów. I tak dotychczasowe działania związane ze stadionem już nas kosztowały ponad pół miliona złotych. Niech pan Skrzydlewski się dwa razy zastanowi, czy chce dalej w ten sposób próbować manipulować kibicami. Bo my chcemy mówić o faktach i na pewno nie pozwolimy się bezkarnie oczerniać, tym bardziej, że za nami stoją fakty i konkretna praca. W ogóle odkąd zaczęliśmy głośno się domagać przejrzystych zasad rozdzielania budżetu na promocję miasta przez sport, zauważyliśmy próby dyskredytowania mnie i Widzewa przez niektórych dziennikarzy i jedną z grup kibiców. Dlatego jedynym plusem całej sytuacji jest to, że pan Skrzydlewski w końcu odważył się zaatakować mnie i Widzew otwarcie. - Mówi pan, że Widzew jest klubem apolitycznym, ale jednak zaangażował się w walkę polityczną w kwestii podziału środków z tytułu promocji miasta przez sport. W urzędzie panuje odczucie, że Widzew zaatakował obecne władze Łodzi. - Jeśli w Urzędzie Miasta Łodzi za atak na obecne władze uznano to, że Widzew po prostu wyraził swoje oczekiwania w kwestii przejrzystości w rozdzielaniu pieniędzy na promocję miasta przez sport, to jest to śmieszne. Od kilku miesięcy domagamy się tylko przejrzystych zasad i niczego więcej. Jesteśmy w stałym kontakcie z radnymi i urzędem. Nie ma znaczenia, która opcja polityczna rządzi, my będziemy zachowywali się zawsze tak samo. Przejrzystość w naszym pojęciu oznacza jasne zdefiniowanie metod tworzenia i rozliczania budżetu. Po pierwsze, na promocję poprzez sport, co powinno dotyczyć tylko sportu profesjonalnego zdefiniowanego w ustawie, który rzeczywiście taką promocje zapewnia. Po drugie, wsparcia sportu amatorskiego, co powinno dotyczyć pozostałych klubów, imprez masowych i sportu szkolnego. Po trzecie, rozwoju infrastruktury sportowej. Jeżeli ktokolwiek w tym kontekście próbuje spłaszczyć temat tylko do pieniędzy i uważa, że prowadzimy walkę polityczną, to jest złym doradcą prezydenta i powinien być zwolniony. Inną sprawą jest, że z reguły Rada Miejska wyczuwa, kiedy kierowana przez inicjatora propozycja jest "kiełbasą wyborczą", a kiedy rzetelnym działaniem. Później w głosowaniu trwa walka polityczna w Radzie, a traci na tym sport. Tak było za pierwszym razem z wnioskiem dotyczącym dzierżawy dla Widzewa, p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodowity_Lodzianin [...] IP: *.lodz.mm.pl 13.12.09, 20:35 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: disel Manipulanci! IP: *.toya.net.pl 13.12.09, 20:36 Żal mi kibiców, którym mydli się oczy. Cała ta gierka jest nastawiona tylko na jedno - aby obronić się w referendum. Plan jest prosty - obiecano kibicom ŁKSu że uratuje się ich klub, jednocześnie zaczyna się im wmawiać, że marnuje się pieniądze na referendum... kibice w geście rewanżu nawołują do bojkotu referendum (o to chodzi Tomaszewskiemu i poplecznikom). Tak więc obiecuje się kasę, z jednym zastrzeżeniem - muszą to zaakceptować radni. Ci także łasi na wszelkie głosy i wrażliwi na ewentualne poparcie, mieliby w środę niezły orzech do zgryzienia. Dadzą kasę na kolejna miejską spółkę - będzie sukces prezydenta. Nie dadzą kasy - prezydent wychodzi na dobrego, :ale mu nie dali pomóc". W to wmieszali się jednak kibica Widzewa, grożąc manifestacją. I tu stare wygi polityczne także znalazły wyjście - Widzewowi także obiecać milion złotych. Wszak niczym się nie ryzykuje, bo o wszelkich takich wydatkach muszą zdecydować radni. Tym oto sposobem, prezydent może stwierdzić że on pomóc chciał, jednemu i drugiemu klubowi. Jak kasy nie będzie, to wszak nie on a radni odmówili. I tak oto media nakręcają tą politykierską szopkę, która ma wykazać tylko jedno - pozorowane ruchy prezydenta, który się stara ale mu przeszkadzają. To, że to wszystko odbywa się kosztem klubów sportowych, nikogo z władz miasta nie obchodzi. Dziennikarzom radzę jedno - dowiedzieć się i nagłośnić, jaki w tym wszystkim interes ma Skrzydlewski, co mu obiecano w zamian za takie popieranie irracjonalnych pomysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdro Re: Manipulanci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 21:13 brawo! bardzo mądry post. podpisuje sie pod kazdym slowem! pozdro dla przytomnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xc Re: Manipulanci! IP: *.toya.net.pl 13.12.09, 23:39 > Dziennikarzom radzę jedno - dowiedzieć się i nagłośnić, jaki w tym > wszystkim interes ma Skrzydlewski, co mu obiecano w zamian za takie > popieranie irracjonalnych pomysłów. Jak to co mu obiecano? Albo stanowisko vice gdyby wygrał Tomaszewski, albo wystawienie córki w wyborach z poparciem dotychczasowej ekipy rządzącej, w razie gdyby Tomaszewski miał małe poparcie za rok. Całe te podchody przed referendum mnie śmieszą, gdyż nie jestem kibicem ŁKSu i nie obchodzi mnie los tego klubu. Z drugiej strony dziwię się dziecinnej naiwności, łatwowierności kibiców LKS którzy uwierzyli w te bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Re: Manipulanci! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.09, 09:27 wszyscy krzykacze wytnijcie post powyzej, przeczytajcie 5x, i przyklejcie do sufitu zeby rano jak sie obudzicie znowu przeczytac. JESTESCIE ROBIENI W BALONA PRZEZ POLITYKOW. ŻADNEJ POMOCY NIE BĘDZIE Odpowiedz Link Zgłoś
nandik Re: Manipulanci!-brednie 14.12.09, 18:09 T%o wy mydlicie ludziom oczy, że pomoc Tomaszewskiego jest nierealna i że nie nastąpi, to wy sie boicie, że ktoś może dostrzec, że Tomaszewski jest uczciwym gościem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do widzew rzęzi... [...] IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.09, 20:40 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha ha ha [...] IP: *.retsat1.com.pl 13.12.09, 20:40 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RTS Retkinia Re: widzewskie kompleksy IP: *.toya.net.pl 13.12.09, 20:51 Coś widzę że u dajdajów wybitnie zapanowała zbiorowa skleroza. Już nie pamiętajcie swojego skomlenia i ujadania na zmiany w Widzewie? Tylko wtedy zmiany następowały za prywatne pieniądze, teraz wy wyciągacie łapy po publiczne środki! Wstydu i honoru nie macie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁKS BEŁCHATÓW TYLKO ŁKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 20:45 TYLKO ŁKS ŁÓDŹ!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruz 4 lks Re: TYLKO ŁKS jest zagrzybiony i zniknie IP: *.aber.ac.uk 13.12.09, 21:39 Odpowiedz Link Zgłoś
grego-riuss DNO 13.12.09, 20:58 Piłka nożna to wielkie dno. Sportowe disco polo, przyciągające najprymitywniejsze jednostki, z niskim poziomem kultury osobistej i inteligencji. Wystarczy poczytać komentarze w tym wątku i policzyć liczbę komentarzy usuniętych już przez moderatora. I na taki chłam mają być marnotrawione miejskie pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Tomaszewski rozdaje miliony. Widzew: - To absur... IP: *.toya.net.pl 13.12.09, 20:59 żal ściska serce czytając wypowiedzi manipulowanych przez cwaniaków kibiców obu klubów. Chłopaki wyluzujcie, bez frustracji i agresji. To jest ordynarne wpuszczanie was w maliny. Trochę rozsądku i dystansu do działań tych tonących, chwytających się brzytwy czyli pieniędzy podatników. Przegonić tych manipulatorów w cholerę. Siedemnastego stycznia 2010 ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winnaar Generalnie Cacek ma racje, tylko... IP: *.dsl.alice.nl 13.12.09, 21:02 jedna rzecz mi nie daje spokoju. Miasto sypie prezentami dla dajdajow w postaci stadionu, terenow, splaty dlugow a nawet to i owdzie slychac i o hali jako ekwiwalencie dla inwestora. I tylko dlaczego wszyscy - min. widzewiacy i mieszkancy Lodzi, ktorzy nie intersuja sie pilka nozna maja za to placic. Prezenty to moze sobie Tomaszewski i Skrzydlewski rozdawac z wlasnej kieszeni a nie z kieszeni podatnikow. Przeciez lks rto prywatna spolka. Na Klejmana juz raz sie ludzie zrzucali kiedy wraz z lodzka osmiornica oszukiwal na miliony w podatkach. Teraz mamy mu zrobic zrzutke w swietle prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Tomaszewski rozdaje miliony. Widzew: - To absur... IP: *.lodz.dialog.net.pl 13.12.09, 21:07 tylko merytorycznie poprosze Tomaszewski ze Skrzydlewskim rozpoczeli gre, ktorej stawka jest prezydentura tego pierwszego lub gdy szanse beda male corki Pana Witolda. Spiesza sie przed 17 stycznia zeby zagrac jeszcze pod referendum. Ale uwaga nie ma zadnego inwestora, to tylko blef. Nawet jak rada przeglosuje uchwale korzystna dla ŁKS-u, to w miesiac czasu nikt nie dojdzie do tego kto ma akcje, a jak juz dojda to i tak nikt ich nie odda. Uwaga na czele nowej Społki pewnie będzie menedzer Łodzi czyli Dariusz Galązka, ktory swietnie sobie radzi zarowno w MOSiR jak i Arenie, poradzi sobie tez w ŁKS, w koncu doba ma 24 h, a zajete dobiero jest 16h. Jedno co sie Panom naprawde udalo to calkowicie podzielic Łódź i skłócić wszystkich kibicow ze soba. Prezydentowi proponuje zmienic doradcow, bo z kazda konferencja robi sie coraz smieszniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Tomaszewski rozdaje miliony. Widzew: - To abs IP: 77.255.124.* 13.12.09, 22:18 Jak to nie ma żadnego inwestora??? Oczywiście, że jest. To ten hodowca grzybów spod Opoczna, co to za grosze Koreanki wynajmował do roboty po 16 h/dzień. Sprawa wyszła, więc szuka innej grzybni. Na al. Unii ma jej pod dostatkiem. Kampania wyborcza za pieniądze podatników i tyle. A "pożyczka" dla p. Cacka to nieudolna próba zamiecenia afery dajdajowej pod dywan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śnieżka Widzew - To absurd! IP: *.toya.net.pl 13.12.09, 21:19 do zobaczenia w środę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mehmet. W Łodzi jest ŁKS i antyłks nic wiecej. IP: 78.8.201.* 13.12.09, 21:23 Potwierdzaja to ostatnie dni. ŁKS KLUBEM ŁODZI JEST ! Nowi inwestor z ŁKS zje cacusia na sniadanko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbig1113 Re: W Łodzi jest ŁKS i antyłks nic wiecej. IP: 89.228.3.* 13.12.09, 21:48 Niech ten inwestor łyknie najpierw długi ŁKS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bamshe hahaha mityczny inwestor lks IP: *.lodz.dialog.net.pl 13.12.09, 23:25 :D:D:D:D jak powazny inwestor chce wywalac kase w bloto to tylko mydla wam oczy a wy jak debile skaczecie z radosci lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Tomaszewski rozdaje miliony. Widzew: - To absur... IP: 91.193.160.* 13.12.09, 21:41 łks; tomaszewski daj daj daj nie odmawiaj nam tomaszewski; dam dam dam nie odmówię wam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Rozkład jazdy panów T. i S. na najliższe dni IP: 77.255.124.* 13.12.09, 22:32 poniedziałek: konferencja prasowa. Temat: "Miasto Łódź zawiązuje spółkę żużlową z KS Orzeł dając mu 1 mln zł na rok i płacąc jego długi (na szczęście mniejsze niż w ŁKS) wtorek: konferencja prasowa. Temat: "Miasto Łódź zawiązuje spółkę rugby z KS Budowlani dając mu 1 mln zł na rok i płacąc jego długi (na szczęście mniejsze niż w ŁKS) środa: sesja rady miasta ze względu na awarię C.O i mrozu przesunięta na przyszły poniedziałek. Awarii nie da się usunąć, bo pieniądze w budżecie zablokowane na w/w 4 spółki czwartek: konferencja prasowa. Temat: "Miasto Łódź zawiązuje spółkę zapaśniczą z RKS Zawada dając mu 1 mln zł na rok i płacąc jego długi (na szczęście dużo mniejsze niż w ŁKS) piątek: konferencja prasowa. Temat: "Miasto Łódź zawiązuje spółkę hokejową z ŁTH dając mu 1 mln zł na rok i ogłaszając to jako swój największy sukces (bo tu długów nie ma) sobota. Uff. Nareszcie wolne. Ciężki to był tydzień. Ale nie lenimy się. Opracowujemy rozkład jazdy na kolejny tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;p Re: Rozkład jazdy panów T. i S. na najliższe dni IP: *.lodz.dialog.net.pl 13.12.09, 22:42 b. dobre ;p;p;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Rozkład jazdy panów T. i S. na kolejny tydzień IP: *.adsl.inetia.pl 20.12.09, 03:01 poniedziałek: Sesja rady. Uff. Oszołomy z lewicy zgodziły się na spółkę. Ale musieliśmy dopisać do uchwały, że ten milion płaci nie miasto, a inwestor. Musimy się teraz dowiedzieć, czy to go nie odstraszy wtorek: nie skontaktowaliśmy się z przedstawicielem inwestora, bo kibice ŁKS wściekli, że nie ma tego miliona JUŻ NATYCHMIAST - okupują lokal rady środa: radny X. wpadł na genialny pomysł. Zamówił z komórki w hurtowni kilka skrzynek piwa i kazał je postawić przed budynkiem. Uff. Kibice wywabieni - można uciekać czwartek: inwestor zgadza się zapłacić ten głupi milion, ale wzamian stawia warunek: bocznica kolejowa od Kaliskiej do terenów. W końcu musi czymś dowozić towary. Zgadzamy się, to nie będzie miasta wiele kosztować: kilkaset metrów torów, kawałek trakcji (+ zabezpieczenia, aby jej nie ukradli) i jedna mała estakada - jedyne 60 milionów. A co - protestującym zatka się gęby stwierdzeniem, że inwestujemy nie wyłącznie w ŁKS ale i w komunikację, oraz w bezpieczeństwo kierowców (no bo inaczej byłby tam przejazd kolejowy) piątek: święta i święty spokój sobota: święta i święty spokój niedziela. Co za pacan wydzwania w niedzielę? Aaaaa przepraszam, to pan, panie inwestorze. Świetnie. To kiedy zaczynamy? Co pan mówi? GKS Katowice dorzuca panu dwie kopalnie? Więc chyba jednak na nich się pan zdecyduje? Spokojnie, coś wymyślimy, ale to dopiero w poniedziałek, bo w niedzielę, wie Pan, Polacy świętują. Byleby zdążyć przed Trzema Królami. Że to normalny dzień pracy? Nie, ma pan złe wiadomości. Nasz wspaniały szef właśnie załatwił, że to święto jest. Co? Czytał pan, że święto, ale "pracujące"? Niech pan nie wierzy w to co wypisują gazety. Zresztą może i robole pracują, ale my świętujemy. No wie pan, skoro nasz szef załatwił to nie wypada w ten dzień pracować. Uff. Kolejny ciężki tydzień z głowy. Teraz trzeba opracować rozkład na kolejny tydzień. Dobrze, że jest Sylwester. Doda będzie śpiewać, to nikomu żadne spółki nie będą w głowie. EUREKA. MAM!!!! Po co się chandryczyć z jakimś niepewnym inwestorem?. Zrobimy Dodę sponsorem ŁKS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AP [...] IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.12.09, 22:18 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś