Dodaj do ulubionych

Czy się zimy boimy?

17.12.09, 23:05
Witam i już się żegnam, bo mam noc po ciężkim dniu.
Obserwuj wątek
    • Gość: lavinka z nielogu Re: Czy się zimy boimy? IP: *.warszawa.mm.pl 18.12.09, 01:18
      Póki co Żerań dymi to w kaloryferach ciepło. Czy w Łodzi dymi? EC
      cośtam? :)
      • mirmik Re: Czy się zimy boimy? 18.12.09, 05:49
        Dymi, dymi, nie gorzej od Żerania :)
      • Gość: palacz Re: Czy się zimy boimy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.09, 08:07
        dymi i ciepło robi... 115 stopni poszło na zasilanie
    • brite Re: Czy się zimy boimy? 18.12.09, 08:25
      Nie boimy, acz poważamy, dlatego zaraz wsiadam na rower i jadę ostrożnie do pracy.
      • lew_konia A czy zmieniłeś już oponki na zimowe? 18.12.09, 11:13
        Po tej śniegowej brei baaardzo źle się jeździ i chodzi. A upadek z
        roweru w brudne, rozmiękłe błocko do przyjemności też nie należy.
        • aaa202 Trzeba twardym być, żeby w taki mróz 18.12.09, 11:35
          jeździć na rowerze. U mnie na dwóch termometrach -12 i -13 stopni.
          Zrezygnowałam z wyjścia z domu. Siedzę i jem.
          • lew_konia Re: Trzeba twardym być, żeby w taki mróz 18.12.09, 11:55
            Ja też siedzę i jem... ptasie mleczko...niedługo się będę mogła
            wyturlać na śnieg :D
          • brite Mróz nie jest taki zły 18.12.09, 12:10
            Mróz nie jest taki zły, zawsze się można jakoś opatulić i zabezpieczyć przed
            wiatrem. Najgorsza jest nieodśnieżona, lub niedbale odśnieżona nawierzchnia.
            Generalnie od wczoraj zamierzałem przestać być twardzielem i przerzucić się na
            miejską komunikację, ale po 25-minutowym bezowocnym mroźnym oczekiwaniu na
            autobus zrezygnowałem.
            • miejskie_narty Re: Mróz nie jest taki zły 18.12.09, 12:27
              Jak masz dobre rękawiczki i dobrą czapkę i coś ciepłego na nery, to powinno być w porządku.

Dostań coś z windstopperem na gwiazdkę (choć to drogie rzeczy), a będziesz zadowolony. Sam czasami jeżdżę w taką pogodę, ale wczoraj wymiękłem - poszedłem pieszo:-)
            • miejskie_narty Re: Mróz nie jest taki zły 18.12.09, 12:33
              >Najgorsza jest nieodśnieżona, lub niedbale odśnieżona nawierzchnia.

A i tutaj kolego wychodzi niższość rowerów "stylowych" nad rowerami mniej stylowym, lecz bardziej praktycznymi. Rower górski czy trekkingowy nie dość, że zazwyczaj będzie miał lepsze na taką pogodę opony (choć te oczywiście można sobie zmienić), to przede wszystkim zapewni nam lepszą sylwetkę - jesteś bardziej pochylony, środek ciężkości jest niżej i bardziej z przodu, przez coś jedzie się stabilniej - a ma to ogromne znaczenie zwłaszcza na brei czy śniegu.

Podnieś sobie siodełko i obniż kierownicę, to będzie trochę lepiej (Tobie w ogóle, za wyjątkiem Twoich ner, którym będzie niestety gorzej. Coś za coś;/ ).
            • Gość: lavinka z nielogu Najgorsza jest posypana solą breja IP: *.warszawa.mm.pl 18.12.09, 12:37
              z rozpuszczonego śniegu. Wolę już udeptany zwykły. Jest mniej śliski.
            • aaa202 Pieszo owszem, pieszo tak. 18.12.09, 12:42
              Ciało można odziać, kurtki, swetry, kalesony, można nawet przeprosić
              się z czapką, ale zupełnie nie wiem, co zrobić z pyskiem, który siłą
              rzeczy musi być na zewnątrz. Projektant zawalił sprawę. Nie można
              było wymyśleć jakiegoś innego sposobu pobierania powietrza? Jakichś
              innych narządów wzroku?

W zeszłym roku miałam okazję chodzić po świecie w temperaturze -27
              stopni. I wszystko było w porządku, powietrze suche, nie czułam
              specjalnego zimna choć kurtka mi zesztywniała i brzęczała
              metalicznie. Ale oddychanie i utrzymywanie otwartych oczu było
              trudne.
              • Gość: kkk Re: Pieszo owszem, pieszo tak. IP: *.toya.net.pl 18.12.09, 12:49
                Są kurtki rowerowe z zapinanym namordnikiem i okularkami
                • paralentum Re: Pieszo owszem, pieszo tak. 18.12.09, 12:53
                  [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/ej/ai/hmhb/JWpyUT08aIleKOm5uB.j
                  pg[/img] tak są, ale nie są wygodne, tyle że można jeździć gdy
                  temperatura spada poniżej zera.
                • aaa202 Nie wygląda się w tym jak Dustin Hoffman 18.12.09, 13:01
                  w filmie o zarazie?
                  • Gość: kkk Re: Nie wygląda się w tym jak Dustin Hoffman IP: *.toya.net.pl 18.12.09, 19:25
                    Są również eleganckie bardziej, przynajmniej ja takie widziałem.
                    Wygląda się w tym jak z czołówki komiksu o helboju
              • miejskie_narty Re: Pieszo owszem, pieszo tak. 18.12.09, 12:58
                O, tu inny projektant próbuje naprawiać błąd Głównego Projektanta:

www.4motos.pl/galerie/b/bike-it-kominiarka-jedwa_1733.jpg
                • aaa202 Sturmhauben:) 18.12.09, 13:04
                  A ta koszulka traktorzysty jest integralna ze szturmhaubą?
                  • lew_konia Nadszedł Sturm und Drangperiode 18.12.09, 13:18
                    stąd porzeba użycia Strumhauben
                  • miejskie_narty Re: Sturmhauben:) 18.12.09, 13:23
                    To już chyba tylko zależy od Ciebie (czy innego potencjalnego nabywcy):-)
                    • aaa202 A, to ja bym poszła dalej: 18.12.09, 13:28
                      www.intymna.pl/p41,641,0,12,9,,shirley-x90001-bodystocking
                      i na łeb szturmhauba.
                      • miejskie_narty Fajne 18.12.09, 13:45
                        Ciekawe tylko, czy mają wersję na rower z tzw pampersem.
                        • aaa202 Taki rajtuz całoosobowy 18.12.09, 13:58
                          bankowo da się skojarzyć z jakąś amortyzacją krocza. Nawet na
                          podlinkowanej stronie są jakieś uprzęże. Ewidentnie na rower, bo
                          inaczej to nie wiem, na co.
                          • miejskie_narty Z tymi rajtuzami to trzeba uważać, bo znikają 18.12.09, 14:26
                            od ich noszenia sutki.
                            • aaa202 Eee, skrupulant. Dobrze się przyjrzałeś:) 18.12.09, 14:43
                              • miejskie_narty Re: Eee, skrupulant. Dobrze się przyjrzałeś:) 18.12.09, 14:50
                                Na pierwszy rzut oka widać, że coś tam jest nie tak, ale rzeczywiście pewności można nabrać przyglądając się dobrze pod lupą:-)
                                • Gość: lavinka z nielogu Re: Eee,to napewno wina źle dobranego stanika IP: *.warszawa.mm.pl 18.12.09, 16:49
                                  w młodości i sutki zjechały na dół. Chyba nawet je trochę widać ;))))

lav
                                  • aaa202 Czyżby ta pani była już niemłoda? 18.12.09, 16:58
                                    Przejrzałam resztę oferty z zakresu (spory trud) i u żadnej pani
                                    sutki nie występują. Ale to normalka - kobiece cycki nie gorszą,
                                    gorszą tylko brodawki. Co trochę jednak zastanawia, bo brodawki mają
                                    wszyscy. Cóż, świat dziwny jest ten.
                                    • Gość: lavinka z nielogu Re: Czyżby ta pani była już niemłoda? IP: *.warszawa.mm.pl 18.12.09, 20:19
                                      Może one nie tyle gorszące,co nie estetyczne są? Może kobieta sobie je
                                      będzie wycinać hirurgicznie za jakiś czas, tak jak namiętnie dziś
                                      depiluje włosy łonowe? Kto wie? Wszak one też ponoć gorszą dzisiaj na
                                      swój sposób ;)
                                      • aaa202 Ale cała ludzkość sobie sutki wytnie? 18.12.09, 21:56
                                        Jako dziecko byłam zafascynowana ewolucją, strasznie mnie kręciła
                                        opowiastka, jak z ryby zrobił się gad, jak urosły nam wydatne
                                        żuchwy, wyspecjalizowała się krtań i takie tam. Uznawszy, że mały
                                        palec stopy dlatego jest mały, bo zanika, codziennie w wielkich
                                        emocjach zadzierałam rano kołdrę by zobaczyć, czy palce mi już
                                        zanikły.
                                        Męskie sutki, mimo, że w zasadzie bezużyteczne, poza jakąś
                                        reaktywnością erotyczną, jakoś też nie chcą zanikać i ich się
                                        mężczyznom nie fotoszopuje, ale skoro kobietom dało się wmówić że
                                        tłuszcz na tyłku trzeba leczyć, to może i te sutki damy sobie
                                        wyperswadować.
                                      • miejskie_narty To jest ciekawa sprawa z tym zgorszeniem 18.12.09, 22:27
                                        W życiu nie spotkałem nikogo, kto by się przyznał, czy o kim mógłbym przypuszczać, że gorszą go czyjeś (czy też własne) sutki. Tak męskie jak damskie.

Z owłosieniem to jednak inna sprawa - tu już kanon zmienia się na tyle szybko, że trudno mi mówić nawet jakie odczucia mają dziś w tej kwestii dwudziestolatkowie.
                                        • sztamka Re: To jest ciekawa sprawa z tym zgorszeniem 19.12.09, 21:15
                                          zima, rowery, kobiety...
                                          hmmm, a gdzie auta?:)
                                          na szczęście luźniej się zrobiło na ulicach, choć nie na wszystkich.
                                          Mickiewicza i Piłsudskiego zakorkowane na maksa. Jak dojechać z Dąbrowy na Retkinię?
                              • nett1980 Re: Eee, skrupulant. Dobrze się przyjrzałeś:) 18.12.09, 19:01
                                Podczas takich sesji, to nawet pepki znikaja, bo sie ...kojarza.
                                Wiwat Photoshop! Na drugim zdjeciu widac jednak, ze pani ma niezly
                                cellulit. Siateczka nie pomaga, ale ze tego nie usuneli wrazliwycy?
                                • aaa202 Poza usunięciem nieszczęsnych brodawek 18.12.09, 19:17
                                  nie zryto pani na plastykową lalę, więc można uznać, że idzie ku
                                  lepszemu.

Bardzo się też cieszę, że moje pojęcie o wyglądzie babskiej dupy
                                  ukształtowało się wtedy, gdy jeszcze nie było cellulitu, a jedynie
                                  banalny tłuszcz. Kobiecy tyłek ma tłuszcz, a ten bywa grudowaty. I
                                  tyle. Jeden wróg mniej;)
                                  • lew_konia Cellulit był zawsze... 18.12.09, 20:05
                                    A "Trzy Gracje" Rubensa to paskudy jakieś są?
                                    • aaa202 Taaak, to ciężka jednostka chorobowa 18.12.09, 20:18
                                      służąca wyciąganiu grubej kasy od milionów kobiet przerażonych
                                      stanem swoich tkanek.
                                    • Gość: lavinka z nielogu Re: Cellulit był zawsze... IP: *.warszawa.mm.pl 18.12.09, 20:21
                                      Wg tych co się odchudzają i straszejnie z tym celulitem walczą - tak.
                                      Bo cellulit nieidealny jest, niegładki. Niewyfotoszopowany przez
                                      naturę.
    • lew_konia Tak to drzewiej bywało... 18.12.09, 19:56
      ... grudzień 2008 w Łodzi :)

forum.gazeta.pl/forum/w,63,88769711,88769711,Biala_zima.html
    • ordynat.uchleja Re: Czy się zimy boimy? Zimy, to może i nie... 24.12.09, 11:03
      Ale pewnie czegoś tam "się boimy" DDDDDDDDDD.
      W supermarketach mandarynki po złotypińdziesiąt - ja cie nie mogie...
      Festiwal schaba bez kości po dziesięć zeta za kilo...
      Lokomotywy pewnikiem też przystępne cenowo, ale detalycznie nie wiem
      po ile, bo niewyeksponowane...
      Nurmalnie, jak po liftingu...

• Gość:      IP: 69.162.71.* 02.04.10, 15:36

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka