Dodaj do ulubionych

Przegląd już nie z Krakowa

11.02.02, 11:27
Czytaliście?
Będziecie nadal czytać w-szawskie pismo?
Co sądzicie o decyzji przeniesienia?
Obserwuj wątek
    • Gość: MarcinK Chyba "Przekroj" IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 11.02.02, 11:39
      Witam

Tak jak w tytule.

Pzdr, MarcinK
      • hubar Re: Chyba 11.02.02, 11:41
        Skoro już taki dokładny to Przekrój! ale faktycznie mój błąd!
        Ale to nie odpowiedź na moje pytanie
        • kropka. Re: przeczytamy, zobaczymy 11.02.02, 14:35
          jak w tytule. Jak będzie dobry - będę czytać.
          • hubar Re: przeczytamy, zobaczymy 11.02.02, 16:30
            A nie szkoda Ci, że coś tak szacownego przenosi się do tak szajsowego miasta?
            • geograf Re: przeczytamy, zobaczymy 11.02.02, 16:34
              oj szkoda szkoda, ale co my na to poradzimy? niestety musimy sie pogodzic z tym, że wielkie firmy robia co chca....
              • kropka. Re: przeczytamy, zobaczymy 11.02.02, 16:50
                Było do wyboru: albo znika, albo przenosi się do Warszawy.
                No to wybrali - do Warszawy. Zresztą, praktycznie - to Przekrój już od dawna
                był warszawski. Teraz zostało to prawnie usankcjonowane (mądrze napisałam, nie?)
                • hubar Re: przeczytamy, zobaczymy 11.02.02, 16:53
                  nie.;-)
                  dla mnie to jest no fair- wszystko do wawy
                  • Gość: mariusz Re: przeczytamy, zobaczymy-w Krakowie już czytali IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.02.02, 16:56
                    oto wypowiedź jednego z Krakowian :Wczoraj kupilem (w Szikago)
                    warszawski "Przekroj" i jestem bardzo pozytywnie
                    zaskoczony!Jak Boga Kocham! Ten "Przekroj" przypomina mi ten z dawnych lat.
                    Moze tylko teraz jest na lepszym papierze drukowany na dodatek w Pile.
                    Odwoluje(na razie?) swoje "bluzgi" na nowe"zakwaterowanie"redakcji tygodnika
                    przepraszajac jednoczesnie red.L.Mazana ktorego nazwiska w nowej przekrojowej
                    stopce redakcyjnej nie znalazlem.
                    Polecam "staro-nowy" Przekroj!

• Gość: Warschau Oj Hubar, Hubar..popraw się... IP: *.matrix.pl 11.02.02, 17:05
      hubar napisał(a):

> Czytaliście?
      > Będziecie nadal czytać w-szawskie pismo?

A słuchałeś lub czytałeś dlaczego tak się stało? Najpierw poczytaj a później...

> Co sądzicie o decyzji przeniesienia?

Oj Hubar, znów się u Ciebie obsesja zaczyna? Znów jakiś warszawiak coś Ci
      brzydkiego zrobił?

...A pamietasz? Z racji tej, ze co dwa tygodnie jestem w Łodzi mieliśmy iść na
      browca...

• hubar HuBar 11.02.02, 17:08
        Ale kto tu nawalił i się nie odzywał??? Ja jestem non stop w Łodzi więc tylko
        powiedz kiedy i gdzie (w Łodzi) w jakim pubie.

pozdrowy
        • Gość: Warschau Re: HuBar IP: *.matrix.pl 12.02.02, 12:29
          hubar napisał(a):

> Ale kto tu nawalił i się nie odzywał??? Ja jestem non stop w Łodzi więc tylko
          > powiedz kiedy i gdzie (w Łodzi) w jakim pubie.
          >
          > pozdrowy

Będę pewnie w tym tygodniu, bo mam egzamin z filozofii...Dam Ci znać mailem. A co
          do miejsca - zdaje się na Ciebie - znasz przeca Łódź i Piotrkowską lepiej niż
          ja...

Ale mam nadzieję, ze darujesz sobie takie określenia jak "wszawka", "stolnica". W
          ten sposób zniżasz się do poziomu takiego Lechity czy innych. Ja rozumiem i
          jestem tego świadom, ze nie lubisz mojego miasta, ale...to nie jest miłe.

Pozdrawiam!

• kropka. Re: HuBar 12.02.02, 17:08
            O żesz Ty Warschau!!! To trzeba aż rewolucji w Przekroju, żebyś się odezwał?????
            Pozdrowionka (dla Żony również, oczywiście :-)
            • Gość: Warschau Re: . kropka . . . . . . . IP: *.matrix.pl 13.02.02, 09:53
              kropka. napisał(a):

> O żesz Ty Warschau!!! To trzeba aż rewolucji w Przekroju, żebyś się odezwał????
              > ? Pozdrowionka (dla Żony również, oczywiście :-)

Ależ nie...tak jakuś takuś wyszło...
              Dzięki za pozdrowienia i oczywiście odwzajemniam!!!

• hubar HuBar 13.02.02, 14:37
                To może wpadniesz na urodziny Forum?
                • Gość: Warschau Re: HuBar IP: *.matrix.pl 13.02.02, 15:35
                  hubar napisał(a):

> To może wpadniesz na urodziny Forum?

Ale urodziny są zdaje się w piątek...A ja mam urodziny forum w Twojej
                  nieulubionej Warszawie...Ale w sobotę wieczorem mozna by skoczyć gdziesik na
                  browara na Piotrkowską..

• hubar Re: HuBar 13.02.02, 15:39
                    Nie przekręcaj faktów! Wasze Forum ma 14, my 15, a świętujemy w Redakcji 16
                    (sobota) No to jak?
    • Gość: Kasia Re: Przegląd już nie z Krakowa IP: *.pai.net.pl 12.02.02, 06:40
      Na Przekroju nauczylam sie czytac. Wtedy Przekrój się zdobywało. Wiec w
      kiosku "załatwiała" Babcia a Dziadek miał pierwszeństwo rozwiązania krzyzówki.
      Przez całe zycie co tydzien-na przestrzeni lat w rózne dni, bo cykl wydawniczy
      sie zmieniał-kupowalam ukochane pismo, bo bylo dla mnie tak pierwszoplanowa
      potrzeba -jak zakupy spozywcze. Odchorowywalam odejscia pewnych autorow, cięzko
      przeżyłam zmiane formatu, papieru i to najgorsze- odejscie od rozcinania stron!
      Przyzwyczajałam się z trudem, ale dalej trwałam przy swym przekrojowym nałogu.
      Do dzis zartuje, ze wprawdzie kilka rzeczy w zyciu udalo mi sie osiągnąc , ale
      najważniejsza to fakt, że kilka razy moje teksty opublikowano w Przekroju.
      Teraz pismo przestalo istniec. Bo zmiana adresu redakcji -to tylko najbardziej
      widoczny przejaw zmiany CAŁEJ REDAKCJI.
      A pismo to ludzie! I nic juz nie bedzie takie, jak w Krakowie, bo tam zostal
      caly sklad redakcyjny. Rozmawialam z Nimi. Trzymają się (pozornie) ale od
      współpracy z nowym składem odżegnują (z wyj. Leszka Mazana, majacego powazne
      powody...) i nie ma sie czemu dziwic, bo Przekrój to był także klimat Krakowa i
      nie idzie mi tu o dziesiatki krakowskich tematów, choc i one byly "solą" tego
      pisma. Bo Przekrój,jak zadne inne pismo , był ze swym miastem zrośnięty jakąś
      tajemną pępowiną- mogł powstac i egzystować tylko tam.
      Sądząc po nowej stopce redakcyjnej -z Przekroju powstanie VIVA 2.
      Sądząc po pierwszym numerze-juz powstała...
      Trzeba miec duzo chucpy, by ze starej stopki przenieść nazwisko Mariana Eilego-
      to bardzo nobilituje nowa redakcjei na tym jej splendor się zaczyna i kończy.
      Natomiast nadzwyczaj kulturalnie zapomniano, ze stara redakcja dziala jeszcze
      do konca miesiaca i nikt juz nie zamiescil adresu i danych kontaktowych
      krakowskiej siedziby.Należy o niej jak najszybciej zapomniec.
      MÓJ PRZEKRÓJ BYŁ KRAKOWSKI.
      I nowego kupowac nie będę -także na znak protestu, ze nie wolno lekceważyc
      przyzwyczajen czytelników, nie wolno zawłaszczac znaku firmowego doklejajac go
      gdziekolwiek i udajac, ze nic sie nie stalo. Takze na znak protestu wobec
      potraktowania nie tylko starej Redakcji ale nade wszystko Legendy Kultury
      Polskiej, bo na takie miano dawny PRZEKRÓJ w pełni zasługiwał.
      • hubar Re: Przekrój już nie z Krakowa 13.02.02, 14:36
        Chyba nic dodać nic ująć. Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości!

pozdrowy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka