Gość: gosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 19:49 Niech żyje obiektywne dziennikarstwo. Jezus maria, przecież nawet za Gierka tak prymitywnej propagandy w gazetach nie było :/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: trallalala Polityka to rodzinny BIZNES? IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.01.10, 19:55 Lodzianie na Wybory! czas ukrocicten polityczny, rodzinny biznes! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potem Zakazany film o nekroaferze w internecie IP: *.toya.net.pl 04.01.10, 19:57 I tylko tyle redaktorzy byli w stanie o tym napisać? ludzie, starajcie się przynajmniej. Stwarzajcie pozory obiektywizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zakazany film o nekroaferze w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 20:20 Po co? Przecież wszystkie lokalne media są na jednym sznurku. Widać to w tym filmie - koleś tak się przyzwyczaił do przychylności mediów, że przed kamerą niemal przyznaje się do przestępstwa, a dwa razy je popełnia (groźby karalne pod adresem swoich pracowników)... Odpowiedz Link Zgłoś
jazzman1979 Re: Zakazany film o nekroaferze w internecie 04.01.10, 23:29 Pisać prawdę o szczodrych reklamodawcach ???? Get real :))) Odpowiedz Link Zgłoś
us.sa dziennikarstwo służalcze 05.01.10, 03:03 To co wycisnęli z siebie Wioletta Gnacikowska i marcin Masłowski to dziennikarstwo służalcze, dyspozycyjne, zwykłe mydlenie oczu, zacieranie prawdy. Co nowego mamy w waszym artykule? Nic poza sugestiami spisku, celowej zmowy przeciwko Skrzydewskiemu, Kropiwnickiemu i innym skompromitowanym palantom. Bo się ukazał filmik przed referendum akurat? A kiedy miał się ukazać, jak wasz pupilek posmarował kasą aby zakazać projekcji? Inne łódzkie gazety pisały już o tym kilka dni temu. Wy jak zwykle później i chyba z przymusu. Zmusiliście się aby coś wyskrobać i wychodzi wasze umoczenie w układzie, obawy przed napisaniem czegoś wprost a przed wszystkim kiepska robota żurnalisty. Artykuł to bełkot nie wnoszący niczego nowego, nic nie mówiacy o całęj sprawie. Łączycie się jedynie w panice i strachu z żałosnymi bohaterami tego prawdziwego filmu. Wstyd i obciach aby po 20 latach życia w wolnym kraju dziennikarze Gazety Wyborczej byli w takim nocniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek Re: sezon na szopki szczytuje IP: *.wroclaw.mm.pl 04.01.10, 20:55 Ten film powinien być dowodem w sądzie żeby skazać Skrzydlewskiego, przecież wiadomo, że on sam płacił za handlowanie skórami, ciekawe, że pomimo tylu zeznań i świadków nie poszedł siedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł wystąpienie Skrzydlewskiej w Strassbourgu IP: *.pai.net.pl 04.01.10, 21:11 Wystąpienie "kandydatki" Skrzydlewskiej na forum parlamentu w Strassbourgu. Bez komentarza: www.youtube.com/user/joannaskrzydlewska#p/u/4/vSNspw2U3_4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ezrah Re: wystąpienie Skrzydlewskiej w Strassbourgu IP: *.retsat1.com.pl 04.01.10, 22:11 Rzeczywiście, koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
endrzej Czyta z kartki bez zrozumienia 04.01.10, 22:59 Tak czytać to by mogła w obcym języku. Mam jednak wrażenie, że to, co czyta, to dla niej jednak obcy język. Bez zrozumienia, bez zaangażowania w poruszaną w końcu przez siebie sprawę. Nie mówiąc o jakimkolwiek ogniu w oczach. Ot, znudzona życiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Czyta z kartki bez zrozumienia IP: *.pai.net.pl 04.01.10, 23:35 I jeszcze jest na tyle głupia, że wstawia to na własną stronę internetową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Czyta z kartki bez zrozumienia IP: *.toya.net.pl 05.01.10, 00:37 ja nie mogę! Uśmiałem sie prawie tak jak z Neo-nówki! Odpowiedz Link Zgłoś
ebiznes24eu Re: wystąpienie Skrzydlewskiej w Strassbourgu 04.01.10, 23:50 czy Skrzydlewska jako parlamentarzysta Sejmu i PE coś właściwie zrobiła ? Patrząc na jej stronę (O mnie) to ja może widzę tam 2 konkretne akcje zakończone sukcesem. Reszta to ściema (interpelacje buha ha ha) i fajne fuszki (grupa parlamentarna Polska-Tajlandia). Żenada ! Małej się zamarzyło być parlamentarzystą i tatuś zapłacił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brrr euronowomowa IP: *.iwacom.net.pl 05.01.10, 00:18 Co za straszna nowomowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ty Re: wystąpienie Skrzydlewskiej w Strassbourgu IP: 217.153.108.* 05.01.10, 12:28 gdybyś obejrzał więcej wystąpień na forum PE wiedziałbys ze to normalne, że posłowie występują w języku ojczystym często odczytując deklaracje- ot taka procedura. atakując teraz córkę Skrzydlewskiego potwierdzasz że publikacja reportażu BBC ma podtekst polityczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opal Dziennikarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 21:45 Aferę badał najpier Pan Witkowski Przemysław z radia łódź, dołączyli potem dzienikarz wyborczej Patora, Stelmasiak, może oni zabiorą głos dzięki komu dostali nagrodę w USA. a ile to kasiuni było ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kop Re: Dziennikarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 21:49 Dziennikarze zaistnieli dzięki Skrzydlewskiemu, a teraz się go atakuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soto Re: Dziennikarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 21:51 Brawo dla Skrzydlewskiego, że razem z wyborczą zakończyli ten proceder Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hun Re: Dziennikarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 22:05 Odczepcie się od Skrzydlewskiego. Jeżeli politycy tak go zaatakowali za poparcie Kropy to znak że w maszym mieście dzieje się źle. Ci co oglądali film chyba nie pomineli wątku o zleceniu jego zabójstwa przez zmarłego kilka tygodni Temu Jackowi T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Dziennikarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 22:07 A może prokuratura ujawni zeznania, kto dał pieniądze za Skrzydlewskiego Panu T. Kto wie niech pisze............. Odpowiedz Link Zgłoś
endrzej Tak tak odczepcie się od Skrzydlewskich 04.01.10, 23:01 To w końcu tacy dobrzy ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostrzeżenie Banalność zła IP: *.toya.net.pl 04.01.10, 21:52 Umarł człowiek dość śpiesznie osądzony i skazany na 12 lat więzienia za czyn, którego nie popełnił. Dziennikarze "GŁ" nie poświęci mu ani jednej wzmianki. Bardziej interesuje ich gra, lojalność, uwikłanie w lokalne koterie. Gnacikowska - Masłowski. Ludzie wyzuci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: Dziennikarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 22:01 po 34 tysiace dolarów na głowę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucky Zakazany film o nekroaferze w internecie IP: 92.26.72.* 04.01.10, 21:58 Pan Witek tak ładnie mówił o tych napisach na kwiaciarni które podniosły mu sprzedaż, to czemu nie chce filmu pokazać-by pobił wszelkie rekordy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Czemu dziennikarzy nie interesuje fakt, że: IP: *.toya.net.pl 04.01.10, 22:01 "Polscy widzowie mieli nigdy nie zobaczyć szwedzkiego filmu o łódzkiej aferze "łowców skór"." a interesuje, to że trafił na YouTube właśnie przed referendum??? Co jakiś czas dziennikarze i środowiska filmowe podnoszą larum, że filmu o Amway nie wolno wyświetlać już od 10 lat a w Łódzkiej Wyborczej larum, że zakazany tylko w Polsce film o łódzkich łowcach skór można oglądać i to przed referendum! To, że nie wolno go w Polsce wyświetlać jest OK ale to, że można go oglądać na YouTube przed referendum już bee! Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Czemu dziennikarzy nie interesuje fakt, że: 04.01.10, 22:32 Ale w umowie z producentami zastrzeżono jedynie, by film nie przedostał się do polskich kin. Film ma więc rozsławiać Łódź w całym świecie poza Polską. Czy to nie paradoksalne? Odpowiedz Link Zgłoś
podpisanym czy łódzka GW napisała kiedyś o tym filmie 04.01.10, 22:41 czy to jej "pierwsze wejście" z tematem na antenę ? Odpowiedz Link Zgłoś
berger.m Zakazany film o nekroaferze w internecie 04.01.10, 22:47 To ładną mamy demokrację, skoro za pieniądze można "załatwić" wpisanie filmu na listę ksiąg zakazanych :/ Załamała mnie ta wiadomość :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zakazany film o nekroaferze w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 12:55 Przecież nikt go nie wpisał - po prostu autorzy go nie dystrybuują u nas, chyba im wolno? To jest inny przypadek niż z Amwayem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leslaw_m Re: Zakazany film o nekroaferze w internecie IP: *.lodz.msk.pl 04.01.10, 22:52 to jest powazna afera.powiazania większe niz w przypadku syna wedliniarza na razie głowne siły milcza, bo wszyscy zdają sie być umoczeni. sld, peło a teraz tomaszewski i pis. przykre, ale jednoczesnie odkrywcze Odpowiedz Link Zgłoś
endrzej Filmweb Nekrobiznes 04.01.10, 23:08 Zróbmy ruch na stronie. Piszcie recenzje. Oceniajcie. Warto dla dobra sprawy. tnij.org/ffa6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perros Stara bieda, nic się nie zmienia IP: *.toya.net.pl 05.01.10, 01:19 Oprócz merytorycznej strony (W. Skrzydlewski przedstawiony jak Ojciec Chrzestny, sąd zupełnie inny niż ten pokazany w Annie Marii Wesołowskiej itp) dochodzi świetna strona realizacyjna. Całość ogląda się z zapartym wdechem. Nie jestem zdziwiony, że coś takiego dzieje się w mojej "kochanej Łodzi", ale mimo wszystko obraz porusza. Cóż znaczy ludzkie życie w obliczu możliwości zarobienia kilku setek, albo otrzymania choinki na święta? Niewiele. Dobrze skonstruowany, pokazujący oblicze łódzkiej (polskiej?) rzeczywistości. Mam obawy czy nie jest trochę stronniczy, czy nie czyści wizerunku Skrzydlewskiego. W sensie rozwiązania historii tak, ale sytuacje w jakich jest pokazywany i to jak jest pokazywany, skłaniają mnie do tego, że Skrzydlewski jawi się jako spuścizna starego systemu, w którym łapówki, krętactwo, kolesiostwo, nepotyzm (córka Skrzydlewskiego) królowały. Po obejrzeniu tego filmu, mam wrażenie, że rzeczywistość po 1989 roku uległa zmianie tylko iluzorycznie. Czy tak wygląda nasz obecny świat? No chyba tak i to jest straszne. Moją uwagę zwrócił inny niż dotychczas wizerunek sędziego, obrońców i prokuratorów. Byli oni uszczypliwi dla świadka (mowa tu o Tomalskim, Nowocieniu), często zniesmaczeni, wtrącający się, natychmiast osądzający. Mam wrażenie, że tak być nie powinno. Przynajmniej nie w trakcie procesu. Rozumiem mowę końcową, ale podczas przesłuchiwania wytwarza to pewien psychiczny pressing na składającego oświadczenie. Przez to gubią się, denerwują, często odejmuje im mowę. Nic dziwnego, kiedy nawet w sądzie (który powinien być opoką obiektywizmu) jest się osądzany za wcześnie. Mam wrażenie, że sam proces to tylko formalność, niemiły obowiązek, który trzeba odbębnić, a wyrok i tak jest już postanowiony. Spójrzcie jak sędzia zachowuje się w stosunku do Skrzydlewskiego. Mam wrażenie, że mocno go kokietuje. Rozumiem, że sędzia musi mieć pewien autorytet, ale nie może przyjmować pozy złego nauczyciela w stosunku do świadka. Obejrzałem ten film i stwierdzam, że strasznie się boję tej rzeczywistości. Porównanie Tomalskiego albo lepiej Nowocienia do kafkowskiego bohatera pasuje mi tu jak ulał. Nie masz pieniędzy - nie masz układów. Nie masz układów - nie masz racji. Iście hollywodzko - kryminalnym wątkiem jest wątek śmierci dr Korczaka. Poprowadzone świetnie. Nie twierdzę, że Tomalski jest niewinny. Pewnie nie dowiem się prawdy nigdy. Coś jest na pewno na rzeczy, ale mam wrażenie, że wszyscy są w tym umoczeni, tyko niektórym lepiej udało się rozegrać sprawę. Najsmutniejsze jest to, że dzwonisz po karetkę, a ona nie dość, że przyjeżdża za późno to jeszcze ku*wa z interesem. Ktoś tu po drodze zapomniał co jest najważniejsze - ludzkie życie. No ale jak się okazuje na martwym człowieku można jeszcze dużo zarobić..bardzo dużo. Przerażające jest także to, jak długo trwał ten proceder. Zastanawiam się także, cóż teraz się ciekawego dzieje, o czym nie wiemy, a co wyjdzie za kilka lat. Na koniec wspomnę o technicznej stronie filmu. Zdjęcia - jak dla mnie boskie. Te kadry z góry na Łódź, pokazują ją w zupełnie innym świetle. Podobało mi się też, pokazywanie charakterystycznych miejsc w niestandardowy sposób, np. widok placu Wolności z karetki. W ogóle, kamera na dachu karetki jadącą Piotrkowską była dobra. Muzyka i fragment opowieści o szykanowaniu córki Tomalskiego - perła. O ile dobrze kojarzę, ta piosenka to Na Wojtusia z popielnika, niezwykle smutna i dobrze oddająca nastrój. Odpowiedz Link Zgłoś
endrzej Re: Stara bieda, nic się nie zmienia 05.01.10, 10:10 Bardzo mi się podoba Twój komentarz. Więcej takich, a wzrasta poziom forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Stara bieda, nic się nie zmienia IP: *.smrw.lodz.pl 05.01.10, 12:53 Jest jeszcze mały wątek powiązania Skrzydlewskiego z Kościołem Rzymskokatolickim a, w szczególności z Abp Ziółkiem.Wtajemniczeni twierdzą że mama Skrzydlewskiego i Abp Ziółek to brat i siostra.Po obejrzeniu filmu nasuwa się pytanie dlaczego jeszcze nie działa CBA i CBŚ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadjan "Łowcy skór": Zakazany film o nekroaferze w int... IP: *.166.rev.vline.pl 05.01.10, 07:56 dyskusja na forum w niedzielę wieczorem utrzymała się do poniedziałku rano, kiedy to zapewne magistrat zadziałał i GW szybciutko ją wycięła. Jak może ktoś zakazać publikację filmu, który mu się nie podoba, a w którym o dziwo chętnie wystąpił. Zobaczyliśmy tam prymitywa,chama, który swoją bezczelnością zakrywa swoje umoczenie w tej sprawie. A moim zdaniem warto byłoby przejrzeć się wielkiej trójcy łódzkiej, zapewniającej: wieczny odpocynek-wieczne zbawienie-wieczny ślad w ziemi świętej. Szkoda tylko że PO tak głupio ugrzęzło w tym badziewiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Augustyn Nie rozumiem IP: *.lodz.mm.pl 05.01.10, 08:59 Prawdę mówiąc nie rozumiem kilku spraw: -Skrzydlewski zapłacił jakieś pieniądze, żeby film nie był pokazywany w Polsce? Czy coś pokręciłem? Jeżeli tak, to dawajcie taczki i wywozimy faceta teraz i tu! Jeżeli nie i nie udowodniono mu udziału w zbrodniczym procederze, to przestańcie o tym pisać, bo to najzwyczajniej w świecie pomówienia, szkalowanie itede. -Co ma z tym wspólnego Kropiwnicki? Tyle, że trzyma sztamę że Skrzydlewskim? Na którym nie ciąży żaden wyrok itede? Jeżeli tak, to dajcie spokój i patrzcie punkt pierwszy. -Co z tego, że Grubski współpracował ze Skrzydlewskim? Za dużo tu konstrukcji budowanych na przypuszczeniach, a nie faktach. Dlaczego dziennikarze, którzy badali sprawę milczą? Dlaczego nikt nie zajął się statystyką: podobno śmiertelność w karetkach po wykryciu afery, to było tysiąc (!!!!!) zgonów mniej (w roku)! Tysiąc, nie kilka, za które jest wyrok. Przypadek? Łodzianie zaczęli dbać o siebie? Zdrowieć na widok lekarza i ratownika medycznego? Dawajcie fakty, a nie spekulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jew bear "Łowcy skór": Zakazany film o nekroaferze w int... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.10, 08:48 Artykuł jest bardzo smutny. W ogóle nie wspomina się o filmie, jakie on niesie treści te werbalne i te poza werbalne. Nikt z dziennikarzy gazety ( to jest żałosne: i to oni, podpisani i nie podpisani współpracownicy gazety, będą lub już się wstydzą)Pytanie do nich nr 1: czy obejrzeli cały film który trwa ponad godzinę i 20 minut? Czy dostrzegli, to, co ja zwykły Łodzianin, który ma gdzieś wszystkie opcje polityczne od wielu lat i jego udział w wyborach był zawsze głosowanie za mniejszym złem...więc czy dostrzeglipo obejrzeniu całego filmu, że wszystkie partie w ty,m filmie sa pokazane w bardzo prawdziczym ( więć oczywiście niekorzystnym dla nich świetle), ze oddajemy głosy na buraków, chamów, bufonów, ludzi o niepohamowanym popędzie do mnożenia swoich dób kosztem wręcz życia innychy i jeszcze większego zysku dla swoich rodzin itd. Palce opadają mi z zażenowania nad klawiaturą, że piszę te oczywistości. Dlaczego gazeta, dziś przemilcza przesłąnie filmu, które bulwersuje conajmniej już 70 tysięcy osób kttóre obejrzało chociazby 1 z 11 części filmu, dlaczego nie potrafi nawiązać do tradycji właśnie bezstronnego dziennikarstwa, bo film obnaża podkreślam wszytkich ludzi którzy mienią się politykami w tym mieście. Czy to jest lęk, przed pustką, no bo co wtedy obywatele? Jeśli nie lewica? Jeśli nie prawica? Jeśli ni e centrum? O rany ! Widzę i czuję wasze śmierdzące strachem gacie...Powtarzam za Stevem Ignorantem: " Pierdolic ludzi o skłonnościach politycznych". Dlatego nawołuje Łodzian: Wystąpcie ze swoich partii! Nie korzystajcie z usług zakładów pogrzebowych! Kiedy nadejdzie nasz czas połózmy swe zwłoki pod magistratem i niech rozkładają się jak ścierwo, zgodnie z tym jak traktują nas ludzie ze wszystkich opcji politycznych. Film BBC, pokazuje to w bardzo dobry, profesjonalny sposób i proponuję zkupić go i dołącząc jako bezpłatny dodatek do Gazety Wyborczej, wtedy dl amnie ocali ona część honoru i będę nadal ją kupować jak to robię od 20 lat.... Odpowiedz Link Zgłoś
grastep00 "Łowcy skór": Zakazany film -koniecznie zobacz 05.01.10, 08:51 Film obejrzałam.Wiele faktów ujrzało teraz dopiero światlo dzienne.Zachowania p. Skrzydlewskiego,jego niepewne wypowiedzi,lekceważący i ironiczny czasami sposób bycia ,rzucają wiele zastrzeżeń co do jego poczynań i prawdomówności. Prezydent p.Kropiwnicki,jawi nam sie w filmie jako gbur,władca absolutny i pospolity CHAM. Przykro mi,ale tylko to okreslenie jest adekwatne do tego co zobaczyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
endrzej Re: "Łowcy skór": Zakazany film -koniecznie zobac 05.01.10, 10:15 Zwłaszcza w kontekście czapki, której nie nosił stróż prawa odpowiedzialny za bezpieczeństwo łódzkiego prezydenta :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jew bear "Łowcy skór": Zakazany film o nekroaferze w int... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.10, 09:09 Pytanie 2: czy to prawda, że Skrzydlewski, został honorowym jednodniowym prezydentem miasta, bo w tej "zabawie" ( och, mój boże, jaka "fajna" zabawa!) przelicytował Jerzego Urbana,wiadomo kim jest ta kreatura, żeby Kropiwnicki nie oddał mu na jeden dzień kluczy do miasta i och do naszych serc? Może ktoś z was wie więcej? Film zaczyna się sekwencją radości z powodu działalności charytatywnej, dziećmi chorymi na raka, [ dziękuje przy okazji za szlachetny gest i wierzę że pieniadze darowane były uczciwie zarobione, tzn. chcę wierzyć]. pytanie nr 3: do wszytkich naprawdę uważacie ze film kompromituje jakąś opcje polityczną bardziej,mniej? Obejrzyjcie wszytkie części i uświadomcie sobie, ze w następnych wyborach nie macie na kogo głosować, że to jest k a t a s t r of a , że nie ma ludzi,którym chcesz powierzyć swój głos, ze frekwencja na wyborach jest coraz mniejsza nie tylko z powodu otumanienia ludzmi "Tancami na lodzie" i walką o mikrofalę ale że też są tacy ludzie kttóry ch ten film poruszył do głębi i chcąc żeby było lepiej, ludzie sie nawzajem tolerowali ( o szacunku nawet nie marzę ) i dla dobra wspolnego rozwijali miasto, panstwop, świat....no, nie ma takich ludzi, zapamiętajcie ten dzień kiedy obejrzeliscie film z prowincjonalnego małego miasteczka gdzieś w europie wschodniej o lokalnych politykach, sędziach, właścicielach zakładów pogrzebowych, biskupach ( och , Ziółkach!) to przecież "Sleepy Hollow" ( Jeżdziec bez głowy "Tima Burtona) dokumentu, "God's house" ( piosenka Nicka Cave'a) reportażu., czy mam wymieniac inne dzieła które krytykowały: koterie, mafijne powiazania hipokryzje bufonade żądze włądzy i pieniedzy....w kazdymgatunku filmowym muzycznym literackim macie takie historie , dzisiaj trafiło i po 2 latach wreszcie dotarło do was że uczestniczymy i gramy we tym filmie. dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: "Łowcy skór": Zakazany film o nekroaferze w i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 13:07 To, że w mieście są układy, mnie osobiście nie poruszyło - wiadomo, że zawsze władza i pieniądze idą w parze. Przeraziło mnie co innego - poziom tych ludzi, i brak zachowywania jakichkolwiek pozorów. Jakim cudem koleś wyglądający i zachowujący się jak żul z dworca trzęsie milionowym miastem? Jak to możliwe, że taki człowiek urósł tak bardzo, że popycha normalnymi wykształconymi ludźmi (Kropiwnickiego zaliczam, chociaż też chamowaty)? Obawiam się, że miasto nie będzie się rozwijać, jeśli kieruje nim taki "kapitał ludzki". Przecież z taką mentalnością nie da się organizować inwestycji, transportu (chyba zwłok), czegokolwiek. To jakby dać przysłowiowemu chłopu zegarek :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kc93 Pan Radny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.10, 09:16 "W filmie jest sugestia, że Skrzydlewski też płacił pogotowiu za informacje o zwłokach (przyznał się "Gazecie" i Radiu Łódź przed publikacją reportażu "Łowcy skór", później jednak publicznie zaprzeczał, by dawał pieniądze za informacje o zgonach)" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin "Łowcy skór": Zakazany film o nekroaferze w int... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 09:20 Jak uda się odsunąć od koryta Kropiwnickiego następny będzie klan Skrzydlewskich. Te lokalizacje kwiaciarni na "zamkniętych" cmentarzach, przy jednoczesnym wyznaczaniu przez radnego astronomicznych cen za stanie na ulicy. Łowcy skór to już największy przekręt jaki dopuściła się czarna mafia, która zamiast być pierwsza w kolejce do więzienia, rękami prokuratury i Ziobry skutecznie pozbyła się konkurencji. Potem będzie można przyjrzeć się domu schadzek w Porszewicach. Wybudowany jak zwykle za kasę kurii nie wiadomo po co i dla kogo. Łódź znowu słynie jako eldorado dla czarnej mafii Odpowiedz Link Zgłoś
jewbear "Łowcy skór": Zakazany film o nekroaferze w int... 05.01.10, 10:21 pytanie kolejne, stwierdzenie rozczarowania. oczywiście nie jestem ślepy, że BBC dokument z 2008 roku może skompromitować bohaterów w nim występujacych. Kuriozalne popychanie kamerzysty BBC przez prezydenta miasta , niechby to zrobił stojący obok Kajus Augustyniak w końcu rzecznik prasowy, ..Ale czemu nikt z gazety nie widzi też kompromitacji sędziów, mecenasów: Rakowskiego, Papisa. Tak się rozmawia w sądzie, tak się mruga (Papis do Skrzydlewskiego) i zadaje się pytanie świadka głosem Papisa do oskarżonego. Obejrzyjcie to dokładnie wszytkie 11 części!! Insuowanie politycznej prowokacji jest nawet w kontekscie ofiar procederu "Łowców skór" co najmniej nietaktem, na który nie powinna się godzić Gazeta Wyborcza, która chełpi się przy okazji wstawienia filmu tydzień temu do youtube ze to oni wykryli tę aferę, więc właśnie ponieważ tio Wy wykruyliście tę aferę to ZOBOWIĄZUJE WAS to dalej do pociągnięcia tego tematu a film BBC jjest ciągiem dalszym historii i tylko osoba z porażeniem mózgowym nie dostrzeże związków pomiędzy nieformalnym zakazem publikowania filmu w POlsce a aferą wykrytą przez Gazetę. Czy to jest polityczne? Dzieci i młodzież, Panowie i Panie redaktorzy wszystko jest polityczne każde działanie jest polityczne i może nadszedł czas żeby GAZETA wreszcie przestała się bać i powiedziała o tym co sądzi o filmie, jakie nowe wątki możnabyłoby rozwinąć zasugerowane w tym filmie, a nie o tym kto go puścił do sieci jakie miął intencje etc. Bo czy nie jest możliwe że mozna było ten film obejrzeć, ściagnąć w lipcu z portali społecznościopwych w Pl i szwecji ze film jest na dvd do zakupoienia w Europie w serii BBC dokumentów i wreszcie ktoś zbulwersowany tym jak wielu z nas nie mógł łużej zdzieżrzyc ze to jest ukrywane,....Czy wszyscy tutaj i wszedzie musimy należeć do PO,PIS,SLD,czytać Krytykę Polityczną, Dziennik, Rzeczpospolitą, Gazetę, czy może jest jeszcze w wolnym demokratycznym społeczeństwie miejsce na ludzi wrażliwych na niesprawiedliwość, ignorancje i bufonadę polityków z każdejstrony, i że dzięki globalnej internetowej sieci mozna te zjawiska piętnować io nagłaśniaćx, że ni etylko wolna Biuałoruś, głos dla Tybetu i dysydentów w Chinach ale też WOLNA ŁÓDŹ od tych wszystkich u koryta władzy. Więc pamiętajcie WOLNA ŁÓDŹ! Odpowiedz Link Zgłoś
endrzej WOLNA ŁÓDŹ 05.01.10, 10:27 Zróbcie ruch WOLNA ŁÓDŹ. Do wyborów jeszcze trochę czasu. Ruszyli Polską koledzy z koniecPZPN.pl może i Wy potraficie czas pokazać ludziom, jaka jest siła internetu wystawcie swoją listę i czas na Wybory Odpowiedz Link Zgłoś
jewbear Re: WOLNA ŁÓDŹ 05.01.10, 11:39 Musiałbym głosować na razie na siebie i miałbym jednoosobowe poparcie. Poza tym wolę robić coś innego niż siedzieć w radzie miejskiej. Niech zajmą się obaleniem zdegenerowanych struktur ludzie młodzi. To Wasz czas! Nie ma sensu dłużej udawać że to co się dzieje w tym mieście, w tym kraju, i na tym świecie to żenada, tragedia i porażka mentalna dla wszystkich żywych istot chcących żyć uczciwie i etycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
endrzej Re: WOLNA ŁÓDŹ 05.01.10, 13:56 Z paręnaście głosów poparcia mógłbym Ci załatwić, bo nadal mam znajomych i przyjaciół w Łodzi, a mądrze piszesz i widać, że przejmujesz się losem miasta. A że nie interesuje Cię zasiadanie w Radzie Miasta - cóż, to tylko działa na Twoją korzyść. Odpowiedz Link Zgłoś
jewbear "Łowcy skór": Zakazany film o nekroaferze w int... 05.01.10, 10:45 Pytanie osiemnaste: W sieci znalazłem wypowiedż Skrzydlewskiego, że cześć ujęć kręcone było z ukrytej kamery, nawet amatorski filmowiec psycholog z cyfrowym aparatem dostrzeże ze gros scen jest kręconych ze świadomością obecności kamery. To jest właśnie najbardziej poruszające: bezkarność, pycha, buta, chamstwo, poniżanie własnych pracowników przez " jednodniowego burmistrza miasta", to poraża, a sceny z sal sądowych kręcone są przecież za zgodą sądu, pełno mikrofonów stacji radiowych, gdzieś w archiwach , radia rmf, łódz, telewizji tvn, tvp muszą być zapisane te gesty, te słowa, te chamskie i poniżające nawet jeśli są to "Aniołowie śmierci", jeśli ktoś z was spotkał się kiedyś z notariuszem, uczaesatniczył w rozprawie rozwodowej, spostrzeże ze nie trzeba być Aniołem śmierci żeby byc traktowanym przez przedstawicieli Temidy we tak wulgarny i bezczelny sposób. Spjrzcie na pracownice kwiaciarni na ich spojrzenia , jak obrażone dalej układają wiązankę kwiatów, na karawaniarzy śmiejacych się bo co im pozostaje z dowcipów szefa, na klawiszy w wiezieniu i na mecenasów, adwokatów, sędziów na sali sądu. To jest załamujące i powinniśmy wszyscy domagaśc się emisji tego filmu w programie pierwszym TVP w godzinach jak największej oglądalności. Inaczej wy, ty , ja i dziennikarze "Gazety" bojący się stracić prace będziemy przypominać drużyne żuzlową skrzydlewskiego i na naszych kurtkach nosić napis : wyprzedz a trafisz do skrzydlewskich. Wiec prosze i apeluje do dziennnikarezy "Wyborczej" bądzcie odwazni, wezcie sie rzetelnie za ten film ktory jest tez artystycznie rzecz biorąc takze doskonałym dokumentem. Nie oglądajcie sie na powiązania partyjne , ten film jest o nas i dla nas WSZYSTKICH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: "Łowcy skór": Zakazany film o nekroaferze w i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 11:27 Mądrze Pan/i pisze. Bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
jewbear "Łowcy skór": Zakazany film o nekroaferze w int... 05.01.10, 13:22 chciałbym też stanąć w obronie osób, które rozpowszechniły film w internecie. Podkreślam że film jest podpisany przez wszystkich twórców i firmowany telewizją bbc i wszystko od początku do konca mozna przeczytać na nagraniu wstawionym do sieci. Nie jest to moim zdaniem , świństwo czy jak nadmienia w artykule ktoś z SLD : "my gramy czysto" ( cha cha cha) czyli wstawienie zakazanego w Polsce a możliwego do obejrzenia na festiwalach i telewizjach europejskich filmu BBC jest "nieczystością" wstawiającego? Chodzi wam o kontekst zbliżającego się referendum? Mój boże, patrząc na występujące w tym filmie osoby i szperając zaledwie delikatnie w googlach, przerazicie się jak to wszystko jest ze sobą skorumpowane i współzależne od siebie , jaka to jest fikcja !!!. Świństwem jest wstawienie do youtuba poniżanej dziewczynki nagranej na komórkę,i tragiczna jest jej śmierc kiedy powiesiła się na skakance, żałośni są autorzy tego nagrania i można się nad tym pochylić w ciszy. Ale gdyby dziewczynka była dorosłą osobą i miała przyjaciół powiedzieliby jej, że "Prawdziwa cnota krytyk się nie boi" i mogłaby olać anonimów z youtube. My mamy tutaj jednak do czynienia z obruszonymi i przerażonymi skalą rozpowszechnienia filmu przedstawicieli wszystkich opcji politycznych, d o r o s ł y ch ludzi!!!!! Ktorzy zasiadają w Radzie Miejskiej do dzisiaj, którzy pobierają pensję a czy te pensje przekazują na cele charytatywne czy biorą dla siebie to już jest ich prywatna sprawa i jak mówi idol biskupa Ziółka z drugiej części Biblii " Niech lewa ręka nie wie, co czyni dobrego druga" . Wstawienie anonimowo do sieci filmu BBC jest jedynie pogwałceniem praw autorskich ale nie zmienia niczego innego. Nie wpływa na treść filmu opublikowanie filmu przez anonima. Nie zmienia wniosków i emocji jakie ten film wywołuje u widza. Gdyby ludzie nie łamali prawa ( które nota bene w tym filmie jest pokazane też od żałosnej strony i jego przedstawiciele którzy je ustanawiają) nie można byłoby obalić Muru Berlińskiego, przecież to wbrew przepisom STASI i Hoeneckera!!!! Czy nadal chcemy się skupiać nad anonimowościa publikacji w youtube czy nad tym czego ona dotyczy? Zadzwońcie do szefów BBC i ivestigation reportera p.Sieradzkiej to są autorzy filmu którzy odwaznie zaczeli całą sprawę i puścili to w świat w 2008 roku, mamy rok 2010, wolny internet i chcemy być świadomymi obywatelami, światłymi ludzmi, chcemy - jeśli wierzymy- być chcrzesijanami, buddystami, ewangelikami etc. Ja chcę tylko żeby rządził rozum a nie głupota. W przypadku tego artykułu głupotą jest dociekanie "kto to wstawił do sieci", mądrością jest pytanie" Dlaczego ktoś nakręcił i podpisał swoim nazwiskiem taki dokument, i dlaczego komuś zależało żeby nie zobaczono go w Polsce?" Głupotą jest mówienie że to prowakacja polityczna przed referendum, mądrością jest moim zdaniem stwierdzenie : " O rany! jakie to jest wszystko żałosne, to nie może tak dłużej trwać chcę mieszkać i pracować w wolnej Łodzi, w wolnej Polsce i w wolnym świecie. TO nie jest miasto gdzie można oddychać świeżym powietrzem, trzeba to zmieńić!!!! Powtarzam po raz dwudziesty siódmy sam film obejrzany od początku do końca nie jest absolutnie jednostronny , w mojej opinii to bardzo ciekawy dokument o ludzkiej ( w tym przypadku łódzkiej ) pazerności, nikczemności, bucie, hipokryzji i ponadpartyjnej degrengoladzie. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzman1979 Re: "Łowcy skór": Zakazany film o nekroaferze w i 05.01.10, 13:59 jewbear - 10/10 Film tez pokazuje jakość polskich "dziennikarzy", ci którzy maja być strażnikami demokracji i wolności, zmienili się w dziennikarzy na telefon, usłużnych wobec reklamodawców. Łódź w tym filmie wygląda jak zapyziała wioska rządzona przez kacyków. Odpowiedz Link Zgłoś
endrzej Jest plotka, że Ziółek i stara Skrzydlewska to... 05.01.10, 14:03 ...rodzeństwo. Ktoś potrafi to zweryfikować ? Odpowiedz Link Zgłoś
jazzman1979 "Łowcy skór": Zakazany film o nekroaferze w int... 05.01.10, 14:37 www.wiadomosci24.pl/artykul/lodzki_potentat_pogrzebowy_zablokuje_emisje_szwedzkiego_62341.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rek "Łowcy skór": Zakazany film o nekroaferze w int... IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.10, 15:50 Światowy spisek żeby starego marksistę usunąć ze stołka. Brawo gazeta. Odpowiedz Link Zgłoś