Dodaj do ulubionych

Zasypane ulice, zamknięte szkoły, wściekli mies...

IP: *.lodz.mm.pl 11.01.10, 19:52
Poszła forsa na Dode i teraz nie ma na odśnieżanie miasta. Kolejne
cudowne posunięcie naszego nieudolnego prezydencika- pewnie mu ta
czapka przesłania obraz rzeczywistości i uciska ,oj mocno uciska..
Obserwuj wątek
    • Gość: cmr Zasypane ulice, zamknięte szkoły, wściekli mies... IP: *.4web.pl 11.01.10, 20:00
      "Kierowcy pługów chyba stracili rozum. Odśnieżając jezdnie, zasypują samochody
      zaparkowane na przydrożnych parkingach do połowy drzwi. Ludzie mają później
      problem z dostaniem się do środka pojazdu i wyjazdem" - napisał do redakcji
      Damian Dering". Kurcze, no to albo chce się mieć odśnieżoną drogę, albo łatwy
      dostęp do samochodu. Chyba każdy wie jak działają pługi. Trudno żeby
      odśnieżały tylko te ulice, przy których nie stoją samochody. Poza tym naprawdę
      - w taką pogodę można odpuścić sobie jazdę samochodem. W piątek wieczorem
      czekałem na tramwaj 40 minut, nie przez pogodę, ale z powodu gigantycznego
      korka na Kilińskiego.
      • Gość: Janek Re: Zasypane ulice, zamknięte szkoły, wściekli mi IP: 194.42.116.* 12.01.10, 09:28
        Sam sobie odpuść jazdę samochodem w TAKĄ pogodę. Ja nie jestem niedźwiedziem, żeby zapadać w sen zimowy, nic nie robić, siedzieć w fotelu i czekać na lepszą pogodę. Śmieszna ta twoja rada.
        • Gość: versus Re: Zasypane ulice, zamknięte szkoły, wściekli mi IP: *.4web.pl 13.01.10, 23:39
          wystarczy się przesiąść w mpk.
    • Gość: Konstad Kropiwnicki a referendum17stycznia IP: 91.193.160.* 11.01.10, 20:34
      Niestety ZDiT podlega pod (p)Kropiwnickiego i kolejny obszar zaniedbań UML
      daje mieszkańcom się we znaki, pytanie jest takie dlaczego łódzki magistrat
      nie daje sobie rady nawet z zalegającym śniegiem na drogach i chodnikach?
      Łodzianie na niedzielnym referendum17stycznia ocenią (p) Kropiwnickiego o jego
      rządzenie miastem.
      • Gość: yo! Re: Kropiwnicki a referendum17stycznia IP: 91.86.28.* 11.01.10, 20:53
        ość portalu: Konstad napisał(a):

> Niestety ZDiT podlega pod (p)Kropiwnickiego i kolejny obszar
        zaniedbań UML
        > daje mieszkańcom się we znaki, pytanie jest takie dlaczego łódzki
        magistrat
        > nie daje sobie rady nawet z zalegającym śniegiem na drogach i
        chodnikach?

A gdzie sobie radzą ze śniegiem? Warszawa w śniegu, Poznań w śniegu,
        Wrocław w śniegu.....
        • Gość: rumburak Re: Kropiwnicki a referendum17stycznia IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.01.10, 22:21
          Referendum się zbliża, więc każdy pretekst jest dobry. A że akurat trafiła się
          solidniejsza zima, to opozycja to wykorzystuje. Takie prawo polityki. Mało kto
          wie, że np. w Niemczech czy Wielkiej Brytanii, stawianych często za wzór, sprawa
          odśnieżania leży i kwiczy jeszcze bardziej.
          • Gość: stoltz Re: Kropiwnicki a referendum17stycznia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.10, 00:24
            Tak, ale tam popadalo "troche" wiecej. My w porownaniu z nimi to
            jestesmy prawie jak kraj srodziemnomorski. A to ze piaskarki nie
            jezdzily to fakt. Poza tym co mnie interesuje jak tam jest? On dostaje
            kase za to zeby tutaj spraw pilnowac.
        • kabzior Re: Kropiwnicki a referendum17stycznia 12.01.10, 08:38
          Która Warszawa w śniegu? Bo chyba nie ta w której byłem autem w niedzielę. Śnieg
          pada a co kilka minut mija się pługi odgarniające to co zalega na drogach.
          Oczywiście ulice nie są czarne, bo to niemożliwe gdy ciągle pada, ale spokojnie
          daje się jechać. Potem wylot z wawy - odśnieżany, gierkówka mimo tego że pada
          przejezdna bo odśnieżana, od Rawy już nie padało i każda miejscowość miała
          czarną drogę! Bez śniegu, bez błota pośniegowego, jak nie pługopiaskarki to
          takie małe traktorki, a na chodnikach ludzie w odblaskowych kamizelkach
          odśnieżają. I tak mniej więcej po 2,5h jazdy wjechałem do mojego miasta i od
          razu wiedziałem że jestem w domu - wraz z tabliczką "Łódź" na jezdni pojawiła
          się kilkucentymetrowa breja, na całej drodze z centrum Wawy do Łodzi pierwszy
          raz "poślizgnęło" mi się auto na Brzezińskiej. Wielkie hałdy śniegu na ulicach,
          drogi z dwupasmowych zrobiły się jednopasmowe itd itd mimo że śnieg nie padał.
          Przejechałem przez pół Łodzi jadąc do domu i nie widziałem ani jednej
          pługopiaskarki. Tak, od razu wiedziałem że wróciłem do domu.
      • nszz2009 Re: Kropiwnicki a referendum17stycznia 11.01.10, 23:08
        powiedz to durniom z SLD dzięki którym 1 mln poszedł na referendum
      • Gość: jan apel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 00:12
        apeluje ludzie: dzwońcie do straży miejskiej, domagajcie się interwencji!

jeden telefon do straży na chodnik to często ich telefon do
        administracji/właściciela budynku kończący się pouczeniem i gó...anym
        jednorazowym odśnieżeniem. dwa telefony natomiast to często już jest mandat i
        ładnie odśnieżony chodnik przez pewien kawałek czasu!

jeden telefon do straży na ulice podlegającą zdit może nie pomóc ale kilka z
        różnych telefonów to często statystyki, które rzutują na wybranie lub
        niewybranie danej firmy w następnym sezonie.

pamiętajcie: odśnieżone ulice, chodniki i przystanki to jest ta czynność za
        którą jest zapłacone. płacimy (pośrednio) za to my wszyscy mamy prawo
        odśnieżania domagać się!
    • Gość: M. Zasypane ulice, zamknięte szkoły, wściekli mies... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 20:43
      tak, bo pewnie rano wszystkie "urzędasy" wstając do pracy pomyśleli sobie "HA!
      nie odśnieżymy dróg, parkingów, chodników i małych uliczek! A niech się męczą
      nasi mieszkańcy, mamy focha! NIE ODŚNIEŻAMY bo tak..."

ha ha ha.... ludzie to jednak głupie są!

• Gość: maciek www.referendumkoniec.pl IP: *.retsat1.com.pl 12.01.10, 00:36
        www.referendumkoniec.pl
    • grego-riuss zieeeeeeeeeeeeeeew 11.01.10, 20:43
      A Kościszko odśnieżony?
    • Gość: Głos rozsądku! Zasypane ulice, zamknięte szkoły, wściekli mies... IP: *.toya.net.pl 11.01.10, 20:59
      "Kierowcy pługów chyba stracili rozum. Odśnieżając jezdnie, zasypują samochody
      zaparkowane na przydrożnych parkingach do połowy drzwi. Ludzie mają później
      problem z dostaniem się do środka pojazdu i wyjazdem" - napisał do redakcji
      Damian Dering.
      ==
      To co mają zdematerializować ten śnieg?

Gdyby większość Łodzian zostawiła samochody na tych parkingach, zamiast
      próbować jeździć po centrum, parkować gdzie popadnie i blokować przejazdy
      tramwajom i autobusom, to i MPK jeździłoby punktualniej, i piesi bylybi
      bezpieczniejsi...
    • Gość: ikx Zasypane ulice, zamknięte szkoły, wściekli mies... IP: *.chello.pl 11.01.10, 21:02
      Smutne jak dupa miasto...
    • Gość: lodzianin Zasypane ulice, zamknięte szkoły, wściekli mies... IP: *.mnc.pl 11.01.10, 21:07
      tak sluchajcie chadzynskiego i nie idzcie na referendum snieg sam
      stopnieje przeciez......
    • Gość: dareczek aposzla kaska na podroze e jedynie slusznym IP: *.146.33.145.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.01.10, 21:20
      kierunki.17 STYCZNIA DZIEN WDZIECZNOSCI dla prezydenta pielgrzyma.
    • Gość: Bartek Zasypane ulice, zamknięte szkoły, wściekli mies... IP: *.toya.net.pl 11.01.10, 21:40
      A Kropek spokojnie maszeruje z ul. Narutowicza do miejsca pracy i
      nic nie widzi.
      Nie byłbym dumny z siebie mają takiego promotora na UW.
      Chyba,że znów jest na wycieczce...
      Chociaż przepraszam, ostatnio przeprosił.
      PRZYGARNIJCIE KROPKA!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: kwik Re: Zasypane ulice, zamknięte szkoły, wściekli mi IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.10, 22:13
      Ten śnieg to prezent dla Pana Prezydenta od Trzech Króli.

o kolejny prezent postaramy się za niecały tydzień ;)
    • and_nowak Zamknąć babcię! 11.01.10, 22:48
      Należy natychmiast aresztować winną zaniedbań babcię Stasię z ulicy Dowolnej.
      Zgodnie z polskim prawem właściciel posesji za karę że ma posesję ma
      pańszczyźniany obowiązek odśnieżania miejskiego chodnika, o ile przylega do
      posesji. Może mieć 80 lat i być biedny - nie szkodzi. Odśnieżać musi. Tzn. nie
      musi, ALE CHODNIK MA BYĆ ODŚNIEŻONY (ustawa nie precyzuje ile razy w nocy trzeba
      wstawać, ale ZAWSZE ma być odśnieżone). Babcia Stasia nie odśnieża bo nie daje
      rady, kasy na wynajęcie kogoś też nie ma.

Obok babci mieszka Łukasz Kark ze swoim BMW. On nie musi odśnieżać, bo jego
      pałac w stylu późnego buractwa przylega do dwumetrowego pasa TRAWNIKA. Trawnik
      miejski, więc chodnik przylega do trawnika, a nie do posesji. 2 metry trawy
      robią różnicę! TO JEST BARDZO SPRAWIEDLIWE SPOŁECZNIE i tak po prostu
      sprawiedliwe. ;-)
      Aha, zagadka: kto ma obowiązek odśnieżania chodnika u pana Łukasza?

Nikt! Teoretycznie ZDiT mógłby tam wysłać jakiś sprzęt, ale ulica jest raczej
      boczna, więc poślą tam coś najwcześniej w połowie marca. Zgodnie z planem i
      zgodnie z prawem. Ale wcześniejszy odcinek u babci Stasi ma lśnić!
      • Gość: Kpc21 Re: Zamknąć babcię! IP: *.xdsl.centertel.pl 11.01.10, 22:57
        > Nikt!
        Jak najbardziej ZDiT. I nie ma znaczenia, że ulica jest boczna, choć w takim
        razie jest tam zapewne mniejszy ruch. A priorytet powinny mieć ulice główne. Bo
        nic się nie stanie, jeśli chodnik nie będzie odśnieżony przy jakiejś bocznej
        drodze, gdzie nikt poza mieszkańcami nie jeździ. Oczywiście jezdni się to nie tyczy.
        • and_nowak Re: Zamknąć babcię! 12.01.10, 08:52
          Teoria od praktyki różni się tym, że są drogi publiczne, których żaden ZDiT nie
          tknie przez całą zimę. Warto również zauważyć, że ZDiT w ogóle nie planuje
          odśnieżania tych dróg i nie jest w stanie ich odśnieżyć. Pisałem od drogach, a z
          chodnikami jest jeszcze gorzej. Z wyjątkiem chodnika u babci Stasi - tam jest
          komu wlepić mandat...
    • Gość: pola niech kolędnicy odśnieżą! IP: 195.69.83.* 11.01.10, 23:13
      słuszałam że po domach chodzą kolędnicy z SLD...niech wezmą łopaty i śnieg
      odrzucą przy okazji skoro tacy dla Łodzian dobrzy...a szczególnie opiekuni
      darusia j.

TW FILIP SYLWEK PAWŁOWSKI
      Nowy poseł SLD w aktach IPN
      Cezary Gmyz 18-07-2009, ostatnia aktualizacja 18-07-2009 03:48
      Następca Wojciecha Olejniczaka, Sylwester Pawłowski, był zarejestrowany jako
      tajny współpracownik SB

autor zdjęcia: Rafał Guz
      źródło: Rzeczpospolita
      Sylwester Pawłowski
      +zobacz więcej
      Pawłowski – były przewodniczący rady miasta i były wiceprezydent Łodzi –
      został posłem SLD po tym, jak Olejniczak otrzymał mandat do Parlamentu
      Europejskiego.
      Zgodnie z prawem IPN upublicznił w piątek informacje dotyczące nowych posłów
      do Sejmu i PE. Z danych umieszczonych na stronach internetowych Instytutu
      wynika, że Pawłowski w sierpniu 1984 r. został zarejestrowany jako kandydat na
      tajnego współpracownika. Miesiąc później zmieniono rejestrację na TW i nadano
      mu pseudonim Filip. W aktach jest adnotacja, że został pozyskany na zasadach
      dobrowolności do sprawy obiektowej o kryptonimie „Pałacyk” przeprowadzanej
      przez Wojewódzki Urząd Spraw Wewnętrznych w Łodzi.
      Umieszczenie Pawłowskiego w katalogu jako TW oznacza, że zostanie wobec niego
      wszczęte postępowanie lustracyjne. Nie będzie on łatwe, ponieważ teczka
      Pawłowskiego oraz akta SO „Pałacyk” zostały zniszczone.
      – W takich przypadkach przesłuchiwani są oficerowie prowadzący i to od ich
      zeznań zależy często, czy sprawa trafi do sądu – mówi „Rz” szef pionu
      lustracyjnego IPN prokurator Jacek Wygoda.
      Byli oficerowie zwykle zaprzeczają, że kogokolwiek werbowali i prowadzili jako
      agenta. Ale bywają wyjątki – zeznania oficerów SB pozwoliły na skierowanie do
      sądu wniosku o uznanie kłamcą lustracyjnym posła SLD Eugeniusza Czykwina.
      Najbardziej znaną osobą, której nazwisko znalazło się w nowym katalogu IPN,
      jest nowy europoseł PiS Marek Migalski. Figuruje w spisie jako osoba
      represjonowana przez Służbę Bezpieczeństwa.
      Rzeczpospolita

I MILICJANT SŁUŻBISTA J. BERBER
      Fakty o Bergerze radnym lewicy był w WSW
      Autor: Gość: INFO IP: 62.233.181.* 07.01.10, 12:56
      Dodaj do ulubionych Skasujcie
      Odpowiedz
      Jarosław Berger był w 1984 roku w Centrum Szkolenia WSW w Mińsku
      Mazowieckim, następnie służył w WSW w Łodzi na ul. Gdańskiej 48.
      Był w WSW, a to gorsze niż SB.

tYLE O TYCH LUDZIACH...A CIEKAWE JAK ODŚNIEŻANE BYŁO MIASTO ZA SLD? Nie było
      śniegu?
      • and_nowak Chory z nienawiści 12.01.10, 10:40
        Sylwester Pawłowski. Nie wiem czy rewelacje o TW zawierają ziarno prawdy, ale
        mnie w zupełności wystarcza, że ten człowiek jest w SLD, a wcześniej w PZPR.
        Czego chcieć więcej?

Berger. WSW na pewno nie była gorsza od SB. WSW zajmowała się głównie tym czym
        dzisiaj Żandarmeria, czyli przestępstwami żołnierzy. Politycznie mało
        skompromitowana. Berger był w Mińsku - pewnie kończył prawo. Większość prawników
        lądowała w Mińsku (nie mieli wyboru) - więc z tego nic nie wynika. Berger
        pracował w Policji. Teraz jest w SLD - czy można postawić gorszy zarzut?

A tak w ogóle: mierzi mnie całe SLD. Nigdy na nich nie głosowałem. Od komuny
        oberwałem pałą. Ale wszystko to NIE ZMIENIA FAKTU, ŻE KROPA JEST TRAGICZNYM
        PREZYDENTEM. Typowa sytuacja, gdy kulawy upomina ślepego.
    • Gość: xxx Zasypane ulice, zamknięte szkoły, wściekli mies... IP: *.toya.net.pl 12.01.10, 00:29
      najlepsze są te chodniki, ktore nie były wogole odśniezane, po południu
      normalnie mozna było takimi sie poruszać, bo śnieg byl ubity,
      tragiczne za to sa te posypane sola, snieg ani nie topnieje ani nie chce sie
      ubić, idzie się w takim 30cm śniegu aż nogi bolą, jak masz palancie sypać sola
      a nie machać łopata, to lepiej wcale nie ruszaj chodnika

należy poczekać aż śnieg sie ubije i wtedy posypac piachem, NIE solą
    • Gość: Bur....el Zasypane ulice, zamknięte szkoły, wściekli mies... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 00:57
      ZASYPANE ULICE I PRZYSTANKI TRAMWAJOWE SKANDAL SKANDAL . MAŁA ZIMA ,
      ZANIEDBANIA. NA KSZTAŁCILI STUDENTÓW , WŁADZA NIE DAJE RADY. ZERO PRAKTYKI
      TYLKO PIEKNA TEORIA W
      TELEWIZJI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: MES Do zobaczenia 17 stycznie, nawet to ścierwo IP: 194.42.116.* 12.01.10, 08:54
      papierowe "Łodziak", rozdawane w niedziele pod kościołami, nic
      pomoże. Tetryk, Sepleniący i Trumniarz - AUT...Szkoda, że nie ma
      alternatywy...
      • Gość: MES PS IP: 194.42.116.* 12.01.10, 09:13
        Zapomniałem dodać, że za czasów tej p..ej komuny śnieg był wywożony.
        Nie chodzi żeby komuna wróciła, tylko żeby ten pajac Kropa ogarnął
        tych wszystkich nierobów z ZDiT i MPK (przystanki to jeden wielki
        syf) i kolegę, którego wrzucił do zarządu beznadziejnej spółki z
        Nowego Sącza czy czegoś tam i zapi..ł. W Łodzi jest jeden wielki
        syf. Szkoda tej kasy na referendum, ale nie byłoby ono potrzebne
        gdyby nie samobóje Kropy oraz polityczny marketing SLD i PO.
        Irytujące jest to, że zamiast przejechać się z 10 w ciągu tygodnia
        środkami transportu MPK, spojrzenia jak pracuje Nadzór Ruchu, czyli
        te wieśniaki co siedzą w białych pandach, woli polecieć do jakiegoś
        pcimia, Mogadiszu lub lansuje się bryczką. Po ch... mi 6 stycznia
        wolny. Jeśli jest takim katolikiem to mógłby załatwić Wielki Piątek
        przed Wielkanocą. Ale tak jak ocenianą religią...raz zdobytych
        przyczułków nie oddamy. Dlatego Kropa musi odejść (jako symbol braku
        nadzoru nad kolegami).
    • Gość: Judyta Zasypane ulice, zamknięte szkoły, wściekli mies... IP: *.mofnet.gov.pl 12.01.10, 09:23
      Na osiedlu DĄBROWA dozorcy udają że pracują. Z chodników zgarnjają
      śnieg pod samochody. Od srony ulicy pługi tez zasypują samochody.
      Między blokami chodniki odśnieżają kawałkami, tak że czśściowo
      chodzi się po chodniku a częściowo w breji. KTO za to partactwo
      placi.
    • Gość: ch Zasypane ulice, zamknięte szkoły, wściekli mies... IP: *.toya.net.pl 12.01.10, 09:28
      taaaa... pług śnieżny jeździ odśnieża (czasami) ale nie pomyśli o tym, że obok
      jest przystanek. zawalony cały śniegiem, do tramwaju trzeba się dostac przez
      metrową zaspe śniegu :/ nie ma gdzie zaparkowac samochodu bo wszędzie śnieg i
      można sie zakopac :/ i jeszcze ślisko do tego :/ wiem, że marudzę ale niech
      ktoś z tym coś zrobi! czemu mpk nie odśnieży przystanków? na placu
      dąbrowskiego trzeba stac po kostki w śniegu (z solą) i czekac na opuźnione
      tramwaje, autobusy :/ masakra!
    • Gość: B. Makowski - MPK Sprostowanie - Zasypane ulice, zamknięte szkoły, w IP: 212.191.130.* 12.01.10, 11:36

Łódź, dnia 12 stycznia 2010 roku

Pani
      Barbara Piegdoń-Adamczyk
      Redaktorka Naczelna
      „Gazeta Wyborcza”
      ul. Sienkiewicza 72
      90-318 Łódź

W związku z artykułem „Zima nie odpuszcza”, autorstwa pana
      Piotra Wasiaka oraz MM i MAS, opublikowanym w dniu 12 stycznia br.,
      na podstawie art.31 i 32 ustawy Prawo Prasowe (Dz.U. nr 5, poz.24 ze
      zmianami) proszę o zamieszczenie następującego sprostowania:

Sprostowanie
      Autorzy artykułu „Zima nie odpuszcza”, zamieszczonego 12 stycznia
      br. podają, że „MPK nawet nie zadało sobie trudu, by odśnieżyć
      zasypane przystanki komunikacji miejskiej” co jest jawną nieprawdą.
      Codziennie 111 pracowników Sekcji Utrzymania Przystanków MPK - Łódź,
      przez całą dobę dba o stan oraz odśnieżanie 1910 przystanków, za
      które jest odpowiedzialne MPK. O pozostałe przystanki komunikacji
      miejskiej w Łodzi odpowiadają inne podmioty, o czym informowałem w
      telefonicznej rozmowie pana Piotra Wasiaka w dniu 11 stycznia br.
      Wyjaśniłem także panu Wasiakowi, że wielokrotnie pługi odśnieżające
      ulice ponownie nagarniają lemieszami śnieg z ulicy na przystanki, co
      sprawia, że przystanek właśnie oczyszczony znów jest zaśnieżony. W
      rozmowie udzieliłem także informacji, że pługi nie odśnieżają zatok
      przystankowych dla autobusów a raczej nagarniają na nie śnieg z
      ulic, co powoduje, że kierowcy w obawie przed utknięciem w śniegu
      nie zawsze wjeżdżają w zatokę. Wyjaśniłem także, że mimo wysiłków
      pracownicy MPK dbający o utrzymanie przystanków nie mogą być
      jednocześnie we wszystkich miejscach, zwłaszcza że częstokroć muszą
      wracać na przystanki, które ponownie zostały zaśnieżone przez pługi.

Z poważaniem
      Specjalista
      ds. Public Relations
      Bogumił Makowski
      • Gość: Panie Bogusławie M Re: Sprostowanie - Zasypane ulice, zamknięte szko IP: *.toya.net.pl 12.01.10, 11:50
        Byliście może ostatnio na Olechowie?:)...przystanków na Zakładowej i Hetmańskiej
        to nie odśnieżał chyba nikt, bo śniegu tam jest na 20-30 cm...wątpie, by śniegu
        na ulicy było tyle, że pługi zasypały tak wysoko przystanek, a doliczmy jeszcze
        krawężnik...czyli co? Śniegu było z 50 cm na ulicy?:-) Science - fiction...

ZDiT nie wie o istnieniu osiedla Olechów i Olechów - Północ, bo i po co? To
        gdzieś w Łodzi? Gdzieeee tam ;)
        • Gość: B. Makowski - MPK Re: Sprostowanie - Zasypane ulice, zamknięte szko IP: 212.191.130.* 12.01.10, 12:16
          Właśnie mieszkam w tamtych rejonach. Wczoraj widziałem jak
          pieczołowicie odsniezony przystanek Hetmańska/Dąbrówki został
          zaśnieżony przez pługi. Cóż, szkoda mi było ludzi, którzy przystanek
          odsnieżyli, a potem mimo ich wysiłku właśnie w sniegu stałem i
          czekałem na autobus.
        • Gość: pan Henryk Re: Sprostowanie - Zasypane ulice, zamknięte szko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.10, 12:23
          > to nie odśnieżał chyba nikt

dokładnie! ten przystanek leży nieodśnieżony już 7 lat!
      • Gość: MES Pierdu, Pierdu ja się zdrzemnę IP: 194.42.116.* 12.01.10, 12:50
        Boguś, idź lepiej pozawijaj Milkę...w te folijki. Ludzie widzą co
        się dzieje na ulicach i przystankach. Nadzor ruchu to spasione
        robocopy w białych pandach. niech ludzie wiedzą, że coś nie
        przyjedzie lub ma opóźnienie. a nie pierdzą w fotelik.....

GENERALNIE 17 STYCZNIA, MAM NADZIEJĘ, ŻE ZMIENI SIĘ, MOŻE NIE
        RZECZYWISTOŚĆ TEGO MIASTA, ALE PADNIE PRZEKONANIE POLITYKÓW O ICH
        NIETYKALNOŚCI. TETRYK, SEPLENIAK I TRUMNIARZ DO LAMUSA. czas na
        zmiany...ps. prezes MPK i jego przyd.pasy WON !!! do krakowa !!!
      • Gość: masakra MPK kontra ZDiT IP: *.lze.lodz.pl 12.01.10, 13:25
        Panie Specjalisto,

Biorąc pod uwagę, że MPK podlega pod ZDiT to jaki problem by do
        odśnieżania ulic i przystanków wyłonić jedną firmę która weźmie na
        siebie odpowiedzialność za całość ? To jest elementarna wiedza, a
        brak porozumienia między ZDiT i MPK w tym przypadku potwierdza brak
        kompetencji w zarządzaniu miejskimi instytucjami. Ilu dyrektorów
        przewinęło się w ciągu ostatniego roku w ZDiT ? 10 może 12, o czym
        dobrym to świadczy? Kto teraz rządzi w ZDiT i czy ma pełnomocnictwa,
        może ktoś wie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się