Dodaj do ulubionych

AHE jako pracodawca

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.10, 07:20
Dostałam propozycję pracy w AHE? Bardzo proszę o informacje na temat tej
instytucji. Jakie są tam warunki pracy, jak atmosfera, jakie zarobki? Czy nie
zalegają z wypłatą pensji, czy nie wykorzystują pracowników. Z góry serdecznie
dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: migotliwamigotka Re: AHE jako pracodawca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.10, 11:32
      Zależy na jakim stanowisku ta praca.
      • Gość: Administracja W administracji IP: *.146.177.253.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.01.10, 20:11
        Makary cie wykorzysta, nudzic sie nie bedziesz na pewno za biurkiem.
        • Gość: franeczka Re: W administracji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.10, 07:31
          W moim przypadku chodzi o pracę na stanowisku nauczyciela
          akademickiego. Słyszałam, że AHE zalega zalega z wypłatami. Czy to
          prawda? Jak poważne to zaległości? Czy warto "pakować się" w tę
          pracę?
          • Gość: Loki Re: W administracji IP: *.smrw.lodz.pl 12.02.10, 11:15
            AHE zapłaciła mi w styczniu za zajęcia za niektóre zajęcia październikowe. Za cykl innych zajęć, które zaczęły się w październiku nie dostałem kasy do tej pory. Zaległości sa duże, o należne pieniądze musisz dopominać się jak upierdliwy petent.
            • popisuarka AHE to de facto bankrut! 01.10.10, 19:38
              AHE jest mi winna juz dobrze ponad 30 tysiecy zlotych!
              lech.keller@gmail.com
            • popisuarka Re: W administracji 01.10.10, 19:39
              Mysle tez, ze za utajenie przed wierzycielami (a wiec i przede mna) tego, ze firma jest niewyplacalna, groza, przynajmniej oficjalnie, sancje karne, nawet w Polsce. Moze sie wypowie na ten temat jakis prawnik?
            • popisuarka Re: W administracji 01.10.10, 19:40
              tzw. naga pensje to mi jeszcze placa (ale to jest "az" krajowe minimum), zalegaja zas z placeniem za prace zlecone, ktore dla wiekszosci pracownikow naukowo-dydaktycznych AHE sa przeciez najwazniejszym zrodlem dochodu. Pisalem na ten temat do NadRektora (obecnego Prezydenta, ex Kanclerza i ex Rektora) AHE, prof. Makarego Stasiaka i do Pana Gabriela Osiewały, Dyrektora d/s Finansowych IPT (ktory formalnie placi za te prace zlecone), ale (jak dotychczas) bez skutku...
              lech.keller@gmail.com
    • Gość: Gary Re: AHE jako pracodawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.10, 18:37
      AHE = łoszusty!!!!
    • popisuarka Re: AHE jako pracodawca 01.10.10, 19:35
      Zalega od ponad roku z wyplata dla pracownikow!
    • popisuarka Re: AHE jako pracodawca 06.10.10, 15:39
      Dobrze wiedzac o nadchodzacym upadku lodzkiej akademii, znalazlem sobie inna prace, ale ze AHE mi wciaz zalega z placeniem za wykonana prace, to napislaem tez do Prodziekana ds ogólnych mego kierunku (transport):
      1. Mysle, ze czas dojrzal juz na zbiorowy pozew pracownikow AHE przeciwko zarowno AHE i IPT; jak tez osobiscie przeciwko wlascicielowi tych firm, Panu Doktorowi Makaremu Stasiakowi, dopoki nie zdazy on wyslac swego majatku za granice czy tez inaczej go ukryc przed komornikiem.
      2. Ja tez publicznie bronilem AHE, nie bojac sie podac mych personaliow:
      wyborcza.pl/1,82949,6945944,Bezpodstawne_ataki_dziennikarzy_na_AHE_w_Lodzi___list.html
      I co? Pan Makary Stasiak nawet mi za to nie podziekowal, a teraz wykreca sie od zaplacenia naleznych mi sum za wykonana dla niego prace.
      3. Uwazam, ze w obecnej sytiuacji, to WSZYSCY pracownicy naukowo-dydaktyczni AHE powinni okazac SOLIDARNOSC i zaprzestac prowadzenia zajec, az Pan Makary wreszcie nie wywiaze sie ze swoich zobowiazan fiansowych wobec swych pracownikow. Potrzebujemy wiec SOLIDARNOSCI, gdyz bez niej to Pan Makary nas po prostu oszuka, zwinie swoj upadajacy kramik a pieniadze wysle za granice (np. do Nigerii, gdzie ma on, i to od dawna, swe plany ekspansji), i tyle je zobaczymy...
      4. Potrzebujemy wiec okazac Panu Makaremu nie pokore, ale SILE. A nasza sila lezy we wspolnym dzialaniu, czyli w SOLIDARNOSCI, a nie w bezplatnym dostarczaniu mu naszej pracy i jej owocow...
      Pozdr.
      Kagan (lech.keller@gmail.com)
    • Gość: gość Re: AHE jako pracodawca IP: *.toya.net.pl 06.10.10, 22:40
      Wielu uważa, że AHE z długów się już nie podźwignie. Mowa o dziesiatkach milionów, nie ma się co dziwić, że jest niewypłacalny. A w sumie szkoda, bo szkół takich jak AHE działa w Polsce setki i się nikt nie czepia.
      • Gość: Kagan Re: AHE jako pracodawca IP: 62.48.212.* 07.10.10, 16:12
        Wladze powinny tu wreszcie cos zrobic pozytywnego i wymusic na Stasiaku ogloszenie bankructwa, oglosic przymusowy komisaryczny nadzor nad AHE i IPT, oraz zapewnic wyplacanie zaleglych wynagrodzen dla pracownikow AHE.
        • Gość: Kagan Re: AHE jako pracodawca IP: 62.48.212.* 07.10.10, 16:12
          AHE mozna wciaz uratowac, ale nie ze Stasiakiem u jej steru...
          • Gość: Kagan Re: AHE jako pracodawca - O d r a d z a m ! IP: 193.136.157.* 04.11.10, 20:02
            Po prostu nie placa swym pracownikom.
    • Gość: Kagan Re: AHE jako pracodawca IP: 193.136.157.* 29.10.10, 13:44
      Wciaz nie placi swym pracownikom!
      • Gość: Kagan Re: AHE jako pracodawca IP: *.dsl.telepac.pt 03.08.11, 21:36
        Dalej nie placi!
        • Gość: li Re: AHE jako pracodawca IP: *.astral.lodz.pl 26.10.11, 22:23
          ja równiez jestem wspolpracownikem AHE. uczelnia zalega z wypłatami za 2 semestry. kolejne deklaracja i obietnice władz AHE co do uregulowania naleznosci okazały sie nic nie warte. OSTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED WIAZANIEM SIE Z TA ZŁODZIEJSKĄ INSTYTUCJĄ!
          • von_bromberg Re: AHE jako pracodawca 30.10.11, 13:36
            AHE już nie ma. IPT też.
            IPT wyprzedaje na potęgę swój majątek. Polecam stronę: www.ipt.pl/index.php?id=12

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka