Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

informacje o pracy w Anglii

IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 23.05.01, 00:17
    chcialbym w tym roku pracować przez wakacje w Anglii. Czy ktoś ma może kontakty
    lub doświadczenia. ByLbym wdzięczny za odpowiedzi. Z góry dziękuje
    Obserwuj wątek
      • Gość: Ludmila Re: informacje o pracy w Anglii IP: *.host.btclick.com 23.05.01, 02:23
        Czolem Chrizz!
        Pisze do Ciebie wprost z Londynu. Siedze tu juz od 2,5 roku i przyznam
        szczerze, ze nie zaluje.
        Jesli chcesz przyjechac do Anglii i podjac tu prace, to generalnie jest to
        nielegalne, chyba, ze jestes studentem-wtedy mozesz pracowac do 20 godz/tydz.
        Powszechnie jednak wiadomo, ze cale masy Polakow zjezdzaja tu pracowac na
        czarno, choc, szczegolnie dla facetow, nie jest to latwe. Jest po prostu trudno
        cos znalezc, bo nikt nie chce Cie zatrudnic nielegalnie.
        Sa oczywiscie jeszcze inne drogi szukania pracy w tym kraju, a mianowicie przez
        organizacje studenckie organizujace prace wakacyjna za granica-World Camp np.
        To tyle na razie, jesli jestes zainteresowany wieksza iloscia szczegolow, to
        zadaj mi konkretne pytania.
        Pozdrawiam, Ludmila
        • Gość: Piotr Re: informacje o pracy w Anglii IP: *.micronet.com.pl 23.05.01, 17:26
          Cześć Ludmiła,

Również jestem bardzo zainteresowany wyjazdem do UK i to być moze na stałe a
          nie tylko na wakacje. Czy masz mozę pojęcie "jak to zrobic aby uzyskać prawo do
          pobytu w UK" ? Mam 26 lat, skończone studia, 3 lata praktyki w dobrych
          firmach ? czy istnieje w ogóle mozliwość aby młody człowiek po studiach mógł
          mieszkać i pracować np w Londynie ???

na razie pozdrawiam serdecznie i zyczę powodzenia,

Piotr

mój prywatny adres : Nightrider1999@hotmail.com

• Gość: Ludmila Re: informacje o pracy w Anglii IP: *.host.btclick.com 23.05.01, 02:25
        Ach, i jeszcze moj adres:
        ludmila_gorna@yahoo.com
        • Gość: chrizz Re: informacje o pracy w Anglii--podziękowania IP: 217.98.4.* 23.05.01, 19:58
          Bardzo Ci dziękuje za odzew ludmilo. Wkrótce do Ciebie napiszę
          pozdrawiam chrizz
          • Gość: kasia Re: informacje o pracy w Anglii IP: *.btinternet.com 30.05.01, 23:37
            27 polek znow deportowanych do polski za prace na czarno
      • Gość: Polka Re: informacje o pracy w Anglii IP: *.age.pl 01.06.01, 18:49
        Gość portalu: chrizz napisał(a):

> chcialbym w tym roku pracować przez wakacje w Anglii. Czy ktoś ma może kontakty
        >
        > lub doświadczenia. ByLbym wdzięczny za odpowiedzi. Z góry dziękuje

Witaj!

Wydawać by się mogło, że wyjazd do Anglii, szczególnie do Londynu to spełnienie
        marzeń.Na pewno Polacy mają różne doświadczenia z pobytem w tym kraju. Tak jak
        pisała Ludmiła praca tam jest nielegalna. Chyba, że dostanie się wizę studencką
        i wtedy można pracować na pół etatu.
        Jadąc do Londynu ze znajomymi mogłam liczyć jedynie na siebie.Pierwszy stres to
        rozmowa jaką przeprowadzają z Tobą urzędnicy emigracyjni. Nie ma reguł...czy
        jedziesz autokarem, czy samolotem. Jeśli wydasz im się podejrzaną osobą, niestety
        nie zostaniesz wpuszczony. Pomyśl zawczasu o adresie, który musisz im
        podać...czyli chodzi tu o miejsce zamieszkania....musisz miec też realną sumę
        pieniędzy przy sobie(stąd warto mieć kartę np. VISA), a jeśli się jest studentem
        dodatkowo np. kartę EURO-students(która poza znizkami jest ubezpieczeniem).
        Najważniejsze to wyjechać do Anglii w dobrym okresie, czyli koniec maja, początek
        czerwca. JA niestety nie zachęcam nikogo z was do pracy w tym kraju, ale jak
        wiadomo punkt widzenia często zalezy od punktu siedzenia. Moi znajomi jadą
        kolejny raz. A ja nie. Zostałam zatrzymana za roznoszenie ulotek(mimo więc ze
        praca ta może wam się wydać atrakcyjna ze względu na to iz może być dodatkowym
        źródłem utrzymania, to jednak proponuję się zastanowić). Jest to praca na widoku!
        I tak właśnie było ze mną. Funkcjonariusz policji ma prawo Cię sprawdzić.
        Pobyt w areszcie nie należał do najprzyjemniejszych.(Choc takiego jedzenia nie
        jadlam nawet na wolności:)) Dla Polaka, który tam nie pracuje wszystko wydaje się
        b. drogie. Inaczej jeśli zarabiasz.
        Londyn jest podzielony na kilka stref. Najlepiej mieszkać w strefie, w której się
        pracuje, by niepotrzebnie nie wydawać pieniedzy na przejazdówki - drogie!
        Mieszkanie - coż....w ogole radzę uważać na polskich cyganów, których w polskiej
        dzielnicy Londynu pełno.....oferują pracę, mieszkania....a poźniej okradają!
        O Londynie można by pisać, pisać, pisać.....
        Zycie niestety nie jest bajką...pamiętajcie nikt nie czeka tam na Polaków z
        wyciągnietymi ramionami.Pracodawca złapany na tym, iż zatrudnia na czarno
        pracowników też ponosi konsekwencje...i to nie male - 5000 funtów.
        A farmy.....olbrzymi mit...jeśli nie jest załatwiana legalnie(!) - co np.
        oferują niektóre szkoły jezykowe...., to nie dajcie się oszukać na ogłoszenia,
        które znajdziecie o załatwieniu parcy na farmie- szkoda pieniędzy, waszych nerwów
        i czasu.
        Mówie to wszystko z własnego doświadczenia...
        I pamiętajcie...okrutna to prawda....ale za granicą licz tylko i wyłącznie na
        siebie!
        Powodzenia!

• Gość: KASIA Re: informacje o pracy w Angliido Polki i nie tylko IP: *.btinternet.com 01.06.01, 23:24
          Gość portalu: Polka napisał(a):

> Gość portalu: chrizz napisał(a):
          >
          > > chcialbym w tym roku pracować przez wakacje w Anglii. Czy ktoś ma może kon
          > takty
          > >
          > > lub doświadczenia. ByLbym wdzięczny za odpowiedzi. Z góry dziękuje
          >
          > Witaj!
          >
          > Wydawać by się mogło, że wyjazd do Anglii, szczególnie do Londynu to spełnieni
          > e
          > marzeń.Na pewno Polacy mają różne doświadczenia z pobytem w tym kraju. Tak jak
          > pisała Ludmiła praca tam jest nielegalna. Chyba, że dostanie się wizę studenck
          > ą
          > i wtedy można pracować na pół etatu.
          > Jadąc do Londynu ze znajomymi mogłam liczyć jedynie na siebie.Pierwszy stres to
          >
          > rozmowa jaką przeprowadzają z Tobą urzędnicy emigracyjni. Nie ma reguł...czy
          > jedziesz autokarem, czy samolotem. Jeśli wydasz im się podejrzaną osobą, nieste
          > ty
          > nie zostaniesz wpuszczony. Pomyśl zawczasu o adresie, który musisz im
          > podać...czyli chodzi tu o miejsce zamieszkania....musisz miec też realną sumę
          > pieniędzy przy sobie(stąd warto mieć kartę np. VISA), a jeśli się jest studente
          > m
          > dodatkowo np. kartę EURO-students(która poza znizkami jest ubezpieczeniem).
          > Najważniejsze to wyjechać do Anglii w dobrym okresie, czyli koniec maja, począt
          > ek
          > czerwca. JA niestety nie zachęcam nikogo z was do pracy w tym kraju, ale jak
          > wiadomo punkt widzenia często zalezy od punktu siedzenia. Moi znajomi jadą
          > kolejny raz. A ja nie. Zostałam zatrzymana za roznoszenie ulotek(mimo więc ze
          > praca ta może wam się wydać atrakcyjna ze względu na to iz może być dodatkowym
          > źródłem utrzymania, to jednak proponuję się zastanowić). Jest to praca na widok
          > u!
          > I tak właśnie było ze mną. Funkcjonariusz policji ma prawo Cię sprawdzić.
          > Pobyt w areszcie nie należał do najprzyjemniejszych.(Choc takiego jedzenia nie
          > jadlam nawet na wolności:)) Dla Polaka, który tam nie pracuje wszystko wydaje s
          > ię
          > b. drogie. Inaczej jeśli zarabiasz.
          > Londyn jest podzielony na kilka stref. Najlepiej mieszkać w strefie, w której s
          > ię
          > pracuje, by niepotrzebnie nie wydawać pieniedzy na przejazdówki - drogie!
          > Mieszkanie - coż....w ogole radzę uważać na polskich cyganów, których w polskie
          > j
          > dzielnicy Londynu pełno.....oferują pracę, mieszkania....a poźniej okradają!
          > O Londynie można by pisać, pisać, pisać.....
          > Zycie niestety nie jest bajką...pamiętajcie nikt nie czeka tam na Polaków z
          > wyciągnietymi ramionami.Pracodawca złapany na tym, iż zatrudnia na czarno
          > pracowników też ponosi konsekwencje...i to nie male - 5000 funtów.
          > A farmy.....olbrzymi mit...jeśli nie jest załatwiana legalnie(!) - co np.
          > oferują niektóre szkoły jezykowe...., to nie dajcie się oszukać na ogłoszenia,
          > które znajdziecie o załatwieniu parcy na farmie- szkoda pieniędzy, waszych nerw
          > ów
          > i czasu.
          > Mówie to wszystko z własnego doświadczenia...
          > I pamiętajcie...okrutna to prawda....ale za granicą licz tylko i wyłącznie na
          > siebie!
          > Powodzenia!
          >
          > PRAWDA!!POLKA MA RACJE
          DZIS ZNOW ZATRZYALI 19 POLEK I JUZ JE DEPORTOWALI...TAK JAK STALY
          >
          >
          >
          >
          >
          >
          >
          >
          >
          >

• Gość: Jerry Re: informacje o pracy w Anglii IP: *.proxy.aol.com 07.06.01, 02:51
        A jak znasz angielski ?
        Byc moze jestem w stanie Ci pomoc.
        • Gość: Joasia23 How can you help me? IP: 62.233.128.* 07.06.01, 11:59
          I know english very good, also german and a little spanish. I study foreign
          trade and marketing (this year I'm finishing my master thesis). I work in IT
          sector (marketing dep.)and I would like to work in London or Oxford (I used to
          go to school in Oxford '95 '96). Is there any chance to make money there?
          • Gość: Mikey Re: How can you help me? IP: 65.166.183.* 07.06.01, 18:51
            Gość portalu: Joasia23 napisał(a):

> I know english very good, also german and a little spanish. I study foreign
            > trade and marketing (this year I'm finishing my master thesis). I work in IT
            > sector (marketing dep.)and I would like to work in London or Oxford (I used to
            > go to school in Oxford '95 '96). Is there any chance to make money there?

Bez urazy, ale pisze sie "I know English very well," nie wspominajac o innych
            bledach. :) Nie mialem na mysli cie urazic, ale to wygladfalo troche smiesznie...
        • Gość: Malko Re: informacje o pracy w Anglii IP: *.itcmp.pwr.wroc.pl 25.06.01, 00:00
          Witam Cię Jerry nie mam zamiaru popisywać się znajomością języka angielskiego,
          pracowałem jako nauczyciel tego języka po maturze, a teraz kończę studia w
          całkiem innej dziedzinie. Nie jest jednak to takie istotne ponieważ bądźmy
          szczerzy praca TAM nie będzie wymagała umiejętności pisania w języku angielskim
          (zwykle pracownik fizyczny nie musi popisywac się znanym słownictwem a tym
          bardziej cudzoziemiec prawda ?).
          Przyznam Ci się, że z chęcią odwiedziłbym Londyn i popracował tam przez kilka
          tygodni, albo miesięcy ale jedynie po to, żeby tam sobie pomieszkać i poznać to
          miasto.Głównie jednak po to, żeby onaleźć swojego Qmpla który wyjechał ta juz
          cztery lata temu i jakoś za holerkę nie mogę go znaleźć. Szkoda. Jeślibyś może
          mógł mi jakoś pomóc napisz.
          pozdrawiam Malko (pseudo "Książe")
          www.malko@poland.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka