Gość: ag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.10, 21:58 Napisał się dziennikarz, napisał... i najważniejszego nie napisał. To jakie są te objawy, bo nie chce mi się iść na przystanek przeczytać plakat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: omen niebawem pogotowie przeciąży SORy IP: *.toya.net.pl 02.02.10, 22:24 ...bo nikt nie bedzie leczyl tylko bedą wozic ratownicy kazdego pacjenta ustawa mowi ze ratownik musi zawieźć kazdego pacjenta do szpitala, he he he no cóż, lekarzy w pogotowiu nie ma i nie bedzie , bo kto za takie pieniadze chcialby pracowac w takich warunkach, za to ci na sorach przezyja istne piekło i na pewno zechca pozostac dluzej w miescie łodzi, w polsce ; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elwisz Czosnek Lekarz pogania pogotowie IP: *.toya.net.pl 03.02.10, 09:12 Control + copy, control + paste. Tylko gdzieś po drodze zagubiły się fragmenty zdań, wyrazy. Sens. Pozostał bełkot. Korektora śnieg zasypał? Autor ma zmarznięte palce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Lekarz pogania pogotowie IP: *.retsat1.com.pl 03.02.10, 14:49 40 minut czekaliśmy na pogotowie do mamy z udarem, potem 2 godziny wożono ja od szpitala do szpitala. Powiedziano nam,że przekroczyła wiek, który daje szanse na leczenie w programie. Trafiła na zwykły oddział internistyczny.Zmarła po 12 dniach. Powinniśmy oddać sprawę do sadu, ale nie mieliśmy siły walczyć z lekarzami. To nie pacjent, ani rodzina przegapili sprawę, to służba zdrowia zawiodła!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Lekarz pogania pogotowie IP: *.retsat1.com.pl 03.02.10, 14:51 to nie poradnik medyczny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laik Re: Lekarz pogania pogotowie IP: *.belchatow.vectranet.pl 03.02.10, 16:58 A co powiecie na to, że wezwana karetka do osoby u której wręcz ewidentnie wystąpił udar , po przybyciu zmierzyła ciśnienie, podała lek uspokajający i zostawiła w domu???? Jestem laikiem medycznym ale kiedy ktoś na moich oczach nagle się osuwa by po chwili mieć pół twarzy wygiętej w dziwnym grymasie, a do tego mówi:kaj ke kio kukakaj- to jak dla mnie na 99% jest to udar, bo sorry ale ta wygięta twarz i afazja to jak nic jego objawy. Panowie tego nie dostrzegli. Dobrze, że widziałem program na discovery gdzie mówili coś o aspirynie w dużej dawce aby rozpuścić zator. Tak też zrobiliśmy, po czym sami zawieźliśmy wuja do szpitala. Życie uratowaliśmy mu my-rodzina-laicy, a tam są podobno specjaliści... Odpowiedz Link Zgłoś
kumoszka8410 Re: Lekarz pogania pogotowie 03.02.10, 18:50 Pół roku temu mój znajomy rozsyłał e-mail z instrukcją, jak rozpoznać udar. Może to właśnie była inicjatywa pana doktora? Trzeba wykonać następujący test (u osoby, którą o to podejrzewamy): 1. kazać się uśmiechnąć 2. kazać podnieść obie ręce 3. kazać powtórzyć proste zdanie Jeśli któraś z tych czynności nie jest wykonana, lub wykonana źle - należy natychnmiast wezwać pogotowie. Udar może być krwotoczny lub niedokrwienny. Przy obu objawy są podobne. Nie jestem lekarzem, ta instrukcja została przeze mnie zapamiętana z tego e-maila. Radzę też zapamiętać. Może uratujemy komuś życie? Odpowiedz Link Zgłoś
kumoszka8410 Instrukcja 03.02.10, 18:53 Pół roku temu mój znajomy rozsyłał e-mail z instrukcją, jak rozpoznać udar. Może to właśnie była inicjatywa pana doktora? Trzeba wykonać następujący test (u osoby, którą o to podejrzewamy): 1. kazać się uśmiechnąć 2. kazać podnieść obie ręce 3. kazać powtórzyć proste zdanie Jeśli któraś z tych czynności nie jest wykonana, lub wykonana źle - należy natychnmiast wezwać pogotowie. Udar może być krwotoczny lub niedokrwienny. Przy obu objawy są podobne. Nie jestem lekarzem, ta instrukcja została przeze mnie zapamiętana z tego e-maila. Radzę też zapamiętać. Może uratujemy komuś życie? Odpowiedz Link Zgłoś