Dodaj do ulubionych

Na swoim: baba za kółkiem to pomysł na biznes

• Gość: ala Na swoim: baba za kółkiem to pomysł na biznes IP: *.tktelekom.pl 07.02.10, 19:06
      Świetny pomysł z tą szkołą. Oj ci nasi mężczyżni oni nieskazitelni a
      my kobity to się do niczego nie nadajemy ich zdaniem. Ja mam już
      spory czas prawko. Jeżdżę dostawczakiem max. I tirem bym pojechała.
      Znam się na samochodzie bardziej jak nie jeden facet. Wszystkiego
      sama pilnuję co i kiedy ma być wymienione i nie tylko. I śmieszą
      mnie te wypowiedzi że kobiety nic nie potrafią. JUż spotkaLam nie
      jednego faceta który o niczym nie ma pojęcia. Nawet żarówki nie
      potrafi wymienić tylko do serwisu jedzie.
    • Gość: md Na swoim: baba za kółkiem to pomysł na biznes IP: 188.122.8.* 10.02.10, 13:42
      Ja tam wiem jedno na podstawie swojego doswiadczenia z kursem prawka.

Chodzilam do szkoly jazdy (koedukacyjnej rzecz jasna) ale po pierwszych 2-3
      jazdach z panem instruktorem i jego notorycznych glupich ummizgach oraz
      "przypadkowym" trzymaniu kolana zawsze tak bym zachaczyla o nie reka
      zmieniajac biegi poszlam do jego zony (rowniez instruktorki w tej szkole) i
      powiedzialam ze chcialabym sprobowac jazdy z nia (bez wdawania sie w
      szczegolowe powody prosby). Po pierwszej jezdzie poprosilam o uwzglednianie
      mnie w JEJ grafiku do konca kursu.

Zdalam za pierwszym razem, do dzis pewnie czuje sie za kolkiem a podczas kursu
      oszczedzilam sobie niepotrzebnych frustracji.

Pani miala swietny pomysl, obawiam sie tylko czy wlaasnie nie za glosno sie
      promuje w sprawie plci. Mogla to rozegrac sprytniej mysle, tak zeby wszyscy
      wiedzieli o co chodzi a faceci nie mogli sie wprost czepiac (zreszta slusznie
      - meska szkola jazdy bylaby okrzyknieta pomiotem szatana, wiec nie dziwie sie
      ze panowie sie oburzaja troche).

Ale mi z "BABĄ" jezdzilo sie dobrze :)
    • Gość: Warszawiak Na swoim: baba za kółkiem to pomysł na biznes IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.10, 19:15
      W Warszawie jest już taka Babska Autoszkoła. Poczytajcie sobie opinie o niej :P
    • Gość: yeyjey Na swoim: baba za kółkiem to pomysł na biznes IP: *.ip.netia.com.pl 11.02.10, 19:36
      j Ale jakby zrobili szkole tylko dla facetow to zaraz by krzyczeli
      ze dyskryminacja itd. Zenada.
    • Gość: olo_kierowca No to się wyedukują, buahahahahaha :)))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 22:28
      Kocham kobiety, szanuję je, nie jestem szowinistą, otwieram im drzwi, pierwszy
      mówię "dzień dobry", pomagam staruszkom, ale ... NIE NAWIDZĘ kobiet za
      kierownicą. Dlaczego? Oto dlaczego:

1. Nie wpuszczają pojazdów z dróg podporządkowanych (jeżdżenie na tzw. "zamek
      błyskawiczny" z kobietami jest po prostu niewykonalne).
      2. Jeżdżą lewym pasem 50km/h.
      3. Parkują swój samochód 10 minut, podczas gdy dałoby się to zrobić w 10 sekund.
      4. Nie zwracają uwagi na innych użytkowników drogi uniemożliwiając im sprawne
      wykonywanie manewrów.
      5. Nie potrafią zmienić nawet koła w samochodzie, ba... nie naleją sobie nawet
      płynu do spryskiwaczy.

Wystarczy? Myślę, że aż nadto.

Kocham więc Was drogie panie, ale wolę jak jeździcie autobusami.

Wasz Olo :)
    • Gość: ON Na swoim: baba za kółkiem to pomysł na biznes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.10, 08:37
      To jest naprawdę fajna sprawa , tylko ze gryzie mnie to że gdyby powstała
      szkoła dla "tylko dla facetów" , to zaraz jak spod ziemi wyrosły by zarzuty za
      stron feministek , że to wbrew równouprawnieniu , że seksiści rządzą sobie ,
      ale jak działa w drugą stronę ta machina , to nie słyszałem i nie przeczytałem
      żadnego komentarza od facetów który by stwierdzał że czuje się z
      dyskryminowany . Także wszystko ładnie , pięknie , gratuluje pomysłu , choć
      martwi mnie dyskryminacja wsteczna .
    • Gość: xxx Na swoim: baba za kółkiem to pomysł na biznes IP: 217.98.91.* 12.02.10, 08:40
      przecież to jawna dyskryminacja
    • Gość: Piotr Na swoim: baba za kółkiem to pomysł na biznes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.10, 12:24
      Ale mi nowość, w Bydgoszczy działa szkoła jazdy "Lejdis" od kilku lat.
    • Gość: Nico Ciotowaci faceci... IP: *.tczew.vectranet.pl 12.02.10, 14:33
      Może to i lepiej, że kobitki zrobiły własną szkołę jazdy. Jeśli tylko poziom
      będzie ok to nie mam nic ku temu. Mam kilka koleżanek, co znają się na
      motoryzacji lepiej niż nie jeden facet, potrafią tłumik wymienić praktycznie
      na środku jezdni i rozmawiać długie godziny o silnikach, mocy, momencie
      obrotowym... Niestety znam też facetów (i to młodych i starszych) z którymi za
      chiny ludowe nie da się jeździć... Jeden to ciapa taka, że w pale się nie
      mieści. Musi mieć kilometr jezdni wolnej w jedną i w drugą, żeby przejechać na
      drugą stronę, albo z górki zaciąga ręczny bo "tylne heble też muszą pracować".
      A nie miał z Was chłopaki nikt nigdy przyjemności jak pewna siebie kobieta
      siedzi za kółkiem a Wy z dumą wyglądacie przez boczne okno pasażera z przodu
      na mijane i wyprzedzane kolejno pojazdy? Jak nie to polecam :) Naprawdę warto :)
      • Gość: chris Re: Ciotowaci faceci... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.10, 14:19
        Idiotka - ciotka :-) Ciotowaci faceci? Koleżanki wymieniają tłumik na środku
        jezdni? Boże co za kretynka! Że niby staja na ulicy, wczołgują się pod
        samochód, tworzy się korek a one w bagażniku mają zapasowy tłumik? I oczywiście
        maszynę do spawania?
        Ta bzdura świadczy o poziomie intelektualnym kobiety. Mam nadzieję że tylko tej
        a nie całej ich populacji
    • Gość: Baba_za_kierownicą Na swoim: baba za kółkiem to pomysł na biznes IP: 80.48.2.* 12.02.10, 18:31
      w wawie Babska autoszkoła nieźle sobie radzi i zdaje się że ma już kilka
      punktów. co do samej szkoły, ja nie narzekam egzamin zdałam za pierwszym
      podejściem na okęciu jeździłam w środku tygodnia w godzinach szczytu,
      egzaminator wręcz mnie chwalił.

co do oceny kobiet czy mężczyzn za kierownicą. No cóż może i jeździmy
      zachowawczo lub czasem gapowato - najlepszym się zdarza, ale jakoś nie
      słyszałam i drastycznych wypadkach samochodowych spowodowanych przez kobiety.
      ostatnio kilka głośnych wypadków w warszawie w przeciągu kilku lat
      spowodowanych było przez facetów.

Wolę być babą za kierownicą, niż mieć przerost testosteronu, czy "syndrom małego"

a Paniom biznes women życzę powodzenia -świetna inicjatywa!
    • Gość: Feanor A teraz wyobraźcie sobie szkołę która .. IP: 83.143.101.* 12.02.10, 19:14
      .. z założenia zatrudnia tylko mężczyzn ;)
    • executioner Re: Na swoim: baba za kółkiem to pomysł na biznes 12.02.10, 21:31

ewika napisała:

> Pewnie, że wolę, aby instruktorem była kobieta.
      > Baba z babą zawsze się jakoś dogada :)

Zwłaszcza, że tematów jest tak wiele...

• Gość: Bydgoszczanin Na swoim: baba za kółkiem to pomysł na biznes IP: *.chello.pl 12.02.10, 21:39
      w Bydgoszczy mamy już dobre półtora roku taką szkołę.. fakt.. oryginalny to i
      szokujący pomysł.. phi. za to dobrze, że im reklamę zrobili.. komercha..
    • j-50 Kobieta też człowiek 13.02.10, 09:48
      I może złapać nie za tę wajchę, jak obok siedzi przystojniacha.
      Pani Ani życzę powodzenia w tym byznesie. Uważam, że trafiła w
      dziesiątkę.
    • Gość: parytetowy Na swoim: baba za kółkiem to pomysł na biznes IP: 77.255.241.* 13.02.10, 22:25
      Spoko, przyjdą parytety, prawo o niedyskryminowaniu po płci i żegnaj,
      szkoło tylko od kobiet dla kobiet. Zmuszą miłą panią do zatrudnienia
      mężczyzny, albo będzie hurtowo płacić "łowcom odszkodowań".
    • warez65535 Dyskryminacja? 14.02.10, 20:56
      "Ale na instruktora mężczyzny nie przyjmę" - czyli ewidentna dyskryminacja ze
      względu na płeć. Środa, Dunin, Szczuka - do boju.
      • Gość: kaz Re: Dyskryminacja? IP: *.morag.vectranet.pl 15.02.10, 20:35
        środa ,szczuka i im podobne widzą dyskryminację tylko w przypadku
        kobiet,w przeciwnym są ślepe i gluche.
        Kiedyś jeden słuchacz audycji red.Wajsa (radio zet)zaproponował,żeby
        ten zadzwonił do biura ministerstwa do spraw równego stat.mężczyzn i
        kobiet i zapytał ilu mężczyzn tam pracuje.odpowiedz była była krótka i
        bez żadnego zażenowania -żaden.One nie widziały w tym problemu.
        I to mówi wszystko o intencjach i działaniach takich śród ,czy
        szcuk.Głupie babska,które są chore na władzę.
    • wybitniemadry ciagle lata swietlne za cywilizacja 15.02.10, 04:16
      brawa dla pani, jednak w krajach rozwinietych 16 latki maja kursy jazdy w szkolach i kazdy absolwent szkoly sredniej ma prawo jazdy, bez lapowek i "przejecia" jak to mowi dlugonoga blondynka
      • Gość: Dowybitniegłupiego Aleś wymyślił ! Ską wziąłeś takie bzdury? W jakich IP: *.chello.pl 15.02.10, 09:17
        krajach tak jest mądralo?
    • Gość: WWB Najgorsze co może być! Głupie babska uczą głupie.. IP: *.chello.pl 15.02.10, 09:15
      babska! Babsztyl za kierownicą to śmierć na drodze!
    • Gość: janek Na swoim: baba za kółkiem to pomysł na biznes IP: *.infocoig.pl 15.02.10, 11:36
      Dowód na to, że niektóre kobiety nie potrafią funkcjonować w normalnym
      społeczeństwie, bez stereotypów i kreowania podziałów, że o dyskryminacji już
      nie wspomnę.
    • Gość: Silence Na swoim: baba za kółkiem to pomysł na biznes IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.02.10, 14:22
      A na egzaminie też będzie kobieta egzaminatorem?Czy kursantka będzie miała na
      to wpływ? takie "pierwsze spotkanie z mężczyzną może okazać się stresujące;)
    • Gość: ell Na swoim: baba za kółkiem to pomysł na biznes IP: *.chello.pl 15.02.10, 22:13
      W Szczecinie taka szkoła jest już od kilku miesięcy.
    • Gość: kobieta Na swoim: baba za kółkiem to pomysł na biznes IP: *.kampsys.3s.pl 19.02.10, 23:16
      eee.... to ja wolalam jezdzic z facetem, bo mnie kobieta stresowala. moj
      instruktor byl swietnym nauczycielem, caly czas mowil co i jak, tlumaczyl jak
      jechac, omawial sytuacje na drodze.... parkowac potrafie prawie bezblednie
      obojetnie czy wjazd tylem czy przodem, prostopadle czy rownolegle do
      kraweznika. :)
    • Gość: lillla 24 zaczynam jazdy :-)) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.05.10, 16:29
      Ja kilka dni temu zapisałam się do kobiecej szkoły Girls school i w
      poniedzialek zaczynam kurs :-) na razie moje wrażenia są bardzo
      pozytywne. Pełen profesjonalizm i znajomość tematu przez Panie,
      które tam pracują. Nawet jeżdziłam już na symulatorze hehehe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka