Dodaj do ulubionych

Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł"

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 19:28
sorry, ale to co Candrowicz robi to zwykła dziecinada.
Wyśc ig do ESK to nie machanie palcami to cos więcej to
przedsięwzięcia presyiżowe o charakterze kulturalnym,
przedsięwzięcia, których Candrowicz jest przeciwnikiem.
Obserwuj wątek
    • Gość: obiektywny Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.piotrkow.pilicka.pl 04.02.10, 19:31

Tak ,tak,napewno sie uda ,zwlaszcza jesli Lodzia beda rzadzic walasek i jonca
      i po kolej rujnowac takie projekty ja CLC
      panie Sadzynski zrob pan cos z tymi i....tami
    • krakowiaczek_z_importu Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" 04.02.10, 19:36
      Nie do końca prawdziwa jest wiadomość o historii ESK.
      Otóż w 2000 roku Kraków był Europejskim Miastem Kultury, jednym z dziesięciu w
      całej Europie. ESK została wprowadzona później i jest przyznawana tylko dwóm
      miastom..
      • Gość: Waldek Łęcki Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 19:44
        Prymitywizm Candrowicza poraża, własciwie nie budzi mojego zdumienia
        to zdjęcie przy artykule - to wygląda jak u cioci na imieninach.
        A co do Łodzian to maja wyrobiony pogląd jeśli idzie , o kulturę w
        Łodzi - gnojenie najlepszych pomysłów dla celów politycznych w czy
        przoduje Platforma.
        I pomyśleć, że kiedyś na PO głosowałem.
        • Gość: Kris Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: 77.255.147.* 04.02.10, 19:54
          A ja wiem, że wygramy.
          • bez122 Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" 04.02.10, 19:55
            Gość portalu: Kris napisał(a):

> A ja wiem, że wygramy.

Ja też!!!
            • Gość: Q Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 21:37
              Łódź Art Center pozwoliło się upolitycznić. Wycierają sobie ręce kulturą
              równocześnie hamując przedsięwzięcia kulturalne, które ich nie dotyczą.
              • Gość: mareczek Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.toya.net.pl 05.02.10, 00:12
                To dość śmiałe oskarżenia. A skoro stać cię na ich głoszenie, to czemu
                ukrywasz swoją tożsamość?
        • Gość: marek Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.ms.lnet.pl 04.02.10, 22:19
          ech, papugi propagandowe CŁC teraz będą mścić się i torpedować ESK w
          imię interesu Łodzi :)
          • Gość: aaaa Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.toya.net.pl 04.02.10, 22:29
            Papugi propagandowe? Człowieku, chyba sobie nie zdajesz sprawy z tego co miasto
            tak naprawdę traci z odejściem festiwalu.
            • Gość: Mak Żenada na całego - palce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 22:48
              To tylko candrowicz mógł takie g... wymyślić.
              Będą się z nas śmiać w całej POlsce i w świecie. a jeszcze jak ktoś
              nie tak ustawi rękę - to obciach
              • Gość: Historyk Re: Żenada na całego - palce IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.02.10, 08:30
                Zgadzam się, zwłaszcza że symbol ustawionych 3 palców na przywitanie był
                symbolem rozpoznawczym Masonerii. Taki pomysł to albo kopiowanie cudzych
                obyczajów albo nieznajomość historii.
            • Gość: mareczek Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.toya.net.pl 04.02.10, 23:51
              Gość portalu: aaaa napisał(a):
              > Papugi propagandowe? Człowieku, chyba sobie nie zdajesz sprawy z tego
              > co miasto tak naprawdę traci z odejściem festiwalu.
              No to chyba pretensje do Żydowicza i Tumultu, bo chyba tylko oni chcą
              zmienić miasto gdzie ma się odbywać festiwal.
              • Gość: cmr Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.4web.pl 05.02.10, 01:19
                z tego co pamiętam, to chyba miasto nie wywiązało się z obietnicy stworzenia w
                rozsądnym terminie CLC, wiec to do radnych należy mieć pretensję...

I niestety przeraza mnie fakt, że w tym mieście są ludzie, którzy marzą o
                zostaniu ESK dzięki trzem palcom, a dzięki wpompowaniu dużej kasy w Kulturę i
                Sztukę, choćby kosztem równych chodników.
                • Gość: lewian Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.10, 07:18
                  Gość portalu: cmr napisał(a):

> z tego co pamiętam, to chyba miasto nie wywiązało się z obietnicy stworzenia w
                  > rozsądnym terminie CLC, wiec to do radnych należy mieć pretensję...

No i właśnie tacy ignoranci pokrzykują najgłośniej. Za wywiązanie się z obietnic
                  odpowiada Tomaszewski i Kropiwnicki, to oni są STRONĄ jako Urząd Miasta Łodzi.
                  To oni mieli przygotować plan finansowania, oni mieli rozwiązać problem
                  własności (nadal prywatnej) działki pod budowę, to oni mieli urealnić projekt
                  aby Rada Miejska (której zadaniem jest dbać o interes finansowy gminy) mogła
                  przeznaczyć pieniądze na projekt budowlany. Urząd Miasta nie zrobił niczego z
                  wyżej wymienionych rzeczy i Rada Miejska słusznie odmówiła zmarnowania na próżno
                  45 mln zł. A co do terminu to oczywiście, źle "pamiętasz". Termin to 3 lata i
                  dotyczy rozpoczęcia budowy. Minął dopiero rok, więc co się ciskasz? Tutaj
                  Miasto niczego nie zawaliło, więc Żydowicz zachowując się w ten sposób sam łamie
                  zasady współpracy.
            • Gość: toja Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.toya.net.pl 04.02.10, 23:53
              A to festiwal Camerimage odchodzi? Gdzie? Czy zapłacił już karę za zerwanie
              umowy z miastem? Hmm...
            • Gość: marek Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.ms.lnet.pl 04.02.10, 23:56
              Torpedując ESK niczym nie różnicie się od "znienawidzonych posłów PO".
              Z resztą nieistotne, psy szczekają (a konkretnie papugi skrzeczą)
              karawana jedzie dalej.
    • wirusx Trzy palce w kształcie "Ł" 04.02.10, 20:09
      unosili trzy palce prawej dłoni ułożone w literę "Ł". - To nasze
      nowe logo. Niedługo na pytanie: "Skąd jesteś?" nie będzie trzeba
      odpowiadać słowami. Wystarczy unieść prawą rękę - cieszył się
      Candrowicz.

--------------------------------
      "Ł" jako znak graficzny głoski jest rozpoznawalny tylko w Polsce i
      te trzy palce pan Candrowski mógłby sobie z równym skutkiem
      propagandowym wsadzić w rzyć, bo w Europie nikt nie będzie wiedział
      o co kaman - Łódź to LODZ w innych językach, więc o jeden za
      dużo, w sam raz, żeby nim pokazać "faka" na taki pomysł...
      • Gość: miczi Re: Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.toya.net.pl 04.02.10, 20:37
        Ale ten symbol jest dla łodzian matołku.

Ech czepialstwo do entej potęgi.
        • wirusx Re: Trzy palce w kształcie "Ł" 05.02.10, 11:05
          miczi napisał(a): Ale ten symbol jest dla łodzian matołku.
          ---------------------

Taaaaaaaaaaak?! Ale ze mnie trójpalczasty matołek bo myślałem, że
          dla Europy...

• Gość: :) Re: Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.ip.netia.com.pl 05.02.10, 11:54
            ten znak nie jest rozpoznawalny dla nikogo - również dla Polaków.
            Wydaje mi się jednak że o to chodzi - on ma sie stać
            rozpoznawalny :). W swiecie nie tylko Łódź ale i Lodz nie istnieją
            jest to więc świetna szansa żeby się wyróżnić - nikt nie zapomni
            nazwy miasta w której występuje tyle liter nie znanych dla ludzi w
            europie - to coś co Łódź wyróżnia.
        • Gość: aga. Re: Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.10, 07:21
          hubcio to ty ?
      • Gość: raphael Re: Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.toya.net.pl 04.02.10, 20:39
        No i o to idzie by teraz był rozpoznawalny także w Europie. Przeciętny
        Europejczy ma wiedzieć,że te trzy palce to symbol Łodzi i tyle. Jaka to litera,
        o to mniejsza.
        FAjny pomysł, krótki, czytelny komunikat, identyfikacja przez gest. Dobre.
    • Gość: resory Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.toya.net.pl 04.02.10, 20:12
      Gość portalu: sorry napisał(a):
      > Wyśc ig do ESK to nie machanie palcami
      To weź ograniczać się do czytania gazetek. Może wtedy będziesz wiedział
      więcej o czynionych działaniach.
      • Gość: Weronika Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 20:30
        Gość portalu: resory napisał(a):

> Gość portalu: sorry napisał(a):
        > > Wyśc ig do ESK to nie machanie palcami
        > To weź ograniczać się do czytania gazetek. Może wtedy będziesz
        wiedział
        > więcej o czynionych działaniach.

no to masz problem bo bierzesz sie za reklame, a jesttes
        nikomunikatywny i nawet nie docierasz do ludzi, którzy jednak
        interesują się tym co sie w mieście dzieje.

Ten gest palcami jest głupi i niskich lotów i tak jak ktos tutaj
        napisał oznacza w Europie jednoznaczne skojarzenia, a ponad to Łódź
        jest znana jako LODŹ.
        Ale jak dziecinna umysłowość to i przedszkolne pomysły i imprezy.
        • Gość: mikuś faceciku Techno parada i paluszki ci pomogą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 20:32
          Te pomysły sa na pozimie faceta w kalesonach - dla mnie to
          marnotrawienie pieniędzy i nic więcej.
          • Gość: C Re: faceciku Techno parada i paluszki ci pomogą IP: *.toya.net.pl 04.02.10, 20:41
            Cholercia. A co jak ten symbol jest tylko dla łodzian, a co gorsza za
            wymyślenie i posługiwanie się nim, nikt nie wziął nawet złamanego
            grosza? Twoja teoria upada.
            Co teraz wymyślisz aby się uczepić?
            • Gość: Anna Re: faceciku Techno parada i paluszki ci pomogą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 22:52
              nie o forsę chodzi, ale o ideały, a Candrowicz idealistą nie jest,
              to zwykły karierowicz i zawistnik
              • Gość: H Re: faceciku Techno parada i paluszki ci pomogą IP: *.toya.net.pl 04.02.10, 23:52
                Tak tak i zjada dzieci!
              • gothmucha Re: faceciku Techno parada i paluszki ci pomogą 05.02.10, 10:30
                i dorabia jako kanar!
    • Gość: toja Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.toya.net.pl 04.02.10, 20:34
      Palce w kształt literki "Ł" są wg mnie bardzo pozytywnym znakiem. :-) Nie jest to tylko suche logo, znak graficzny, ale symbol pokazywany przez żywych ludzi, którzy najwyraźniej są całym sercem za tym miastem. Więc cieszę się, gdy widzę taki entuzjazm i wiarę w Łódź. Mam też nadzieję, że ŁESK będzie łączył, a nie dzielił.. Jestem bardzo ciekawy pomysłów Art Center na zwycięstwo w konkursie.
      • Gość: svk Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: 81.219.49.* 04.02.10, 21:02
        ile tutaj jadu...
      • Gość: ja Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.ip.netia.com.pl 04.02.10, 21:05
        ja przejdę się na konsultacje :] mam kilka pomysłów fajnych...tira rira :-D
        • Gość: ja Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.ip.netia.com.pl 04.02.10, 21:05
          p.s. gest GENIALNY! :-]
      • patsywojt Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" 05.02.10, 00:12
        Palce w kształcie "Ł" to gest używany przez społeczników od dłuższego czasu.
        Znaczył po prostu "dla Łodzi". Bo robimy coś dla Łodzi. Choćby wspieramy
        starania o stworzenie w naszym mieście Europejskiej Stolicy Kultury.
    • Gość: Lukas Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.10, 21:04
      Z tego co wiem to wkrótce odbędą się konsultacje społeczne. Mam nadzieję, że wszyscy, którzy tu nażekają i wieszają psy na Candrowiczu, wpadną i zgłoszą swoje zastrzeżenia oraz przedstawią swoje rewelacyjne pomysły i śmiałe wizje, bo rozumię, że takie mają.
      • zdanka1 Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" 05.02.10, 13:13
        A ja mam nadzieje, ze Wyborcza napsize kiedy te konsultacje
        społeczne bedą
    • Gość: Gosc Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: 77.255.147.* 04.02.10, 21:06
      Czytam te posty i na szczęście są ludzie, którzy wierzą w zwycięstwo Łodzi.
      Ja także wierzę w zwycięstwo.
      Jesteśmy w Łodzi a co tam jakieś Rio, Warszawa czy Gdańsk.

www.candidatecities.com/
      i głosujcie na Łódź
    • Gość: magda Co z camerimage! IP: *.toya.net.pl 04.02.10, 21:08
      Ludzie, tracimy najważniejsze kulturalne, i chyba nie tylko kulturalne
      wydarzenie, które się w tej dziurze odbywa. A my machamy palcami i liczymy na
      cud? Dlaczego Art Center nie wystosowało żadnego stanowiska w sprawie CŁC?
      Dlaczego ludzie, którym powinno na tym mieście zależec siedzą cicho? Może
      dlatego, że mają dobre układy z miastem i nie chcą tego zepsuc? Przestańmy
      myślec małostkowo o swoich własnych interesach, a wyjdzie nam to wszystkim na
      dobre. Im więcej grup społecznych i organizacji się w walkę o centrum i
      pozostanie festiwalu w Łodzi zaangażuje tym większa szansa, na to, że jeszcze
      nie wszystko stracone.
      • Gość: pani Q Re: Co z camerimage! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 21:28
        Zgadzam się w 100%.
        Podobnymi działaniami ( loga, spoty, drobne festiwale) może się pochwalić każde
        miasto ubiegające się o tytuł ESK. Tu chodzi o coś wyjątkowego, perspektywicznego.
        Panowie radni, nie przypisujcie sobie cudzych sukcesów tylko weźcie się do
        roboty. Jeśli nie potraficie nic stworzyć to przynajmniej nie hamujcie inicjatyw
        ludzi z wizją, którym jeszcze na czymś zależy.
      • Gość: mareczek Re: Co z camerimage! IP: *.toya.net.pl 04.02.10, 21:48
        Chwila moment, ale kto tu ciągle szantażuje miasto - że odejdzie, że
        przeniesie, że zabierze jeśli nie coś tam.
        Żydowicz jako urzędnik magistratu i szef spółki dali ciała, nie
        przygotowując odpowiednich dokumentów aby otrzymać kasę na CŁC, a
        teraz biadali.
        Ja już przestaję się dziwić, że środowisko mimo że docenia dokonania
        Żydowicza, to ma jego fochów i zachowania serdecznie dosyć.

Aha i na koniec. Skończcie w końcu z tym mówienie, że bez Camerimage
        nie mamy szans. ESK to nie festiwal piękności, gdzie wygrywa ten kto
        ma więcej imprez.
        • Gość: magda Re: Co z camerimage! IP: *.toya.net.pl 04.02.10, 22:07
          Zdaje się, że jedynym źródłem informacji z jakiego czerpałeś wiadomości odnośnie
          afery o CŁC jest stronnicza GW (przypomnę, że publikacje pana Jacuńskiego
          dyndały cały czas na głównej, przy czym Żydowicz musiał się prosic o
          umieszczenie jego repliki, a gdy się pojawiła od razu władowano ją do archiwum,
          tak samo zresztą jak decyzje sądu w sprawie Kropiwnicki vs SLD).

PO+SLD rzucają populistyczne hasełka o tym, ze Tumult nie dotrzymał słowa przy
          czym miasto 3 sesje pod rząd blokowało projekt, odsyłając go do danych komisji
          po to by był ponownie rozpatrzony(dodam, że wątpliwości budziły jedynie kwestie
          finansowe, przy czym za każdym razem Komisja Finansów bez problemu zatwierdzała
          projekt). Miasto wymagając od Ministra Kultury deklaracji o dofinansowaniu
          nakłaniałoby ministra Zdrojewskiego do złamania prawa, jak mógł ogłosić
          zwycięzce przetargu przed jego ogłoszeniem do cholery? Radni zastosowali sprytny
          chwyt formalny, który sprawnie zatrzymał projekt.Dodam, że projekt Specjalnej
          Strefy Sztuki (prywatna galeria sztuki za 400 milionów, pewnie o wiele bardziej
          potrzebna od centrum festiwalowo-kongresowego) przeszedł bez zbędnych problemów,
          a był na takim samym etapie realizacji. Radni działają z premedytacją chcąc
          Camerimage z Łodzi wygonic.

Owszem, możemy zostać Europejską Stolicą Kultury i bez Camerimage, ale skoro
          mamy perłę wśród festiwali, dlaczego z taką łatwością się jej pozbywamy. Banda
          karierowiczków, nieopierzonych polityków ma decydować o tym co w Łodzi jest
          potrzebne? Nie wiem czy przyjrzałeś się zmienionemu budżetowi? Radni dali jakieś
          horrendalne sumy na lokale socjalne i sprzątanie miasta. Mi to osobiście wygląda
          na jakieś pranie brudnych pieniędzy. Zabrano dofinansowania festiwalom,
          projektowi Młodzi w Łodzi po to by zbudować park na Janowie?

Żydowicz jest furiatem. Tupie nogami i wykrzykuje. TAK. Ale gdyby tym furiatem
          nie był nie zaszedłby tak daleko. Tak naprawdę w tych żałosnych realiach tylko
          ktoś z temperamentem jest w stanie się wybić.

Radzę udać się na kolejną radę w sprawie CŁC, o ile się odbędzie i nabrać więcej
          obiektywizmu. Bo z taką arogancją jaka spotyka młodych ludzi ze strony radnych
          trzeba walczyć.
        • Gość: nandi Re: Co z camerimage! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 22:22
          Gość portalu: mareczek napisał(a):

> Chwila moment, ale kto tu ciągle szantażuje miasto - że odejdzie,
          że
          > przeniesie, że zabierze jeśli nie coś tam.
          > Żydowicz jako urzędnik magistratu i szef spółki dali ciała, nie
          > przygotowując odpowiednich dokumentów aby otrzymać kasę na CŁC, a
          > teraz biadali.
          > Ja już przestaję się dziwić, że środowisko mimo że docenia
          dokonania
          > Żydowicza, to ma jego fochów i zachowania serdecznie dosyć.
          >
          > Aha i na koniec. Skończcie w końcu z tym mówienie, że bez
          Camerimage
          > nie mamy szans. ESK to nie festiwal piękności, gdzie wygrywa ten
          kto
          > ma więcej imprez.

Tyle zakłamania na raz.
          Zydowicz dał ciała?!

Brachu ty Candrowicz czy jak ci tam - ten facet cię przeraża bo cię
          przerasta. On się nie bawi w zabawę palcami, czy przedumane,
          wykoncypowane sztuczne happeningi na które żal miejskich pieniędzy.

Żydowicz przyprowadził do Łodzi festiwal na poziomie światowym,
          ściągnął z najwyższej półki ludzi filmu, zamówił za zgodą radnych
          projekt u Gehrego, a ty co bawisz sie jak przedszkolak i cieszysz
          się, że politycy ida za tobą jak w dym. Ida bo nie maja żadnej
          alternatywy i pomysłu na rozwój kultury w Łodzi po tym jak wykopali
          Camerimage z Łodzi.

O jakich mały człowieku fochach Żydowicza piszesz. To fałsz i
          podłość nie dostrzegać tego, że każdy na miejscu tego człowieka
          stracił by cierpliwość kiedy by mu bez powodu odebrano to co ciężko
          wypracował, mało tego to co ma niebywałą wartość i to co społecznie
          jest akceptowane. tylko, ze takie działania radnych maja krótkie
          nogi bo to co zrobili to działania na szkodę miasta, które jest
          udziałowcem spółki zajmującej się CŁC. Jakie są z tego tytułu
          konsekwencje nie trzeba nikomu kto sie na tym zna tłumaczyć.

Jestem na sto procent pewien, że bez CŁC nie mamy szans, mało tego
          pod rządami PO i SLD jako ludzi ograniczonych i zachowawczych i z
          takim managerem jak Candrowicz to juz na pewno nie mamy żadnych
          szans w wyścigu do ESK.
          • Gość: mareczek Re: Co z camerimage! IP: *.toya.net.pl 04.02.10, 23:59
            Czy ktoś zabrał pieniądze na Camerimage? Czy ktoś stwierdził, że nie
            chce tego festiwalu w Łodzi? Czy ktoś wygania ten festiwal z miasta?
            Nie! Nikogo takiego nie ma.
            Mam już dosyć tego, że zwolennicy CŁC stwierdzili sobie, że każdy kto
            ma choć cień wątpliwości jest warchołem, cieciem, przydupasem,
            politykierem i inne epitety, a bez CŁC nie ma Camerimage i w ogóle
            syf z malarią i żadne tam ESK.
            Przeraża mnie, że ludzie mieniący się osobistościami kultury, tam
            plują jadem.
            • Gość: Beza Żydowiczowi już pokazano trzy palce - kto następny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 00:34
              To wy opluliście jadem CŁC.
              Kazdy już w Łodzi wie, że Radni zabrali wszystkie pieniądze jakie
              były przeznaczone na CŁC w WPI tj. 35 milionów złotych.
              W ten sposób pokazano Zydowiczowi trzy palce - co za zakłamanie i
              nie wprowadzajcie ludzi w błąd, że nikt nie zabrał.
              • Gość: mareczek Re: Żydowiczowi IP: *.toya.net.pl 05.02.10, 01:23
                Festiwalowi Camerimage ktoś zabrał?
                Weź no czytaj ze zrozumieniem pieniaczu.

Festiwal Camerimage =/= Camerimage Łódź Center

ps Kogo masz na myśli pisząc "wy"? Kogo "my" opluwamy?
                Przestań proszę, bo to już zaczyna przypominać taniec Chocholi.
                • Gość: Beza Re: Żydowiczowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 01:33
                  Zabrano 35 baniek przyznane na budowę CŁC, natomiast zapomniano, że
                  wczesniej zaaprobowano rozpoczęcie tej realizacji kwotą 5 milionów
                  złotych, którą przeznaczono na koncepcję.
                  Działania , które mają miejsce obecnie , czyli uniemożliwienie
                  spółce w której udziały ma miasto dalszej realizacji projektu są
                  działaniami na szkodę tej spółki i świadczą o umyślnej
                  niegospodarności gdyż te 5 milionów i koncepcja Gehrego przepadły.
                  Wyrzucono w błoto świadomie 5 baniek, a zrobili to łódzcy radni -
                  takie działania sa karalne i jeśli ktoś zgłosi to do CBA, albo
                  prokuratury lub NIK będzie chryja i wreszcie pozbędziemy się
                  znienawidzonych radnych.
                • Gość: cmr Re: Żydowiczowi IP: *.4web.pl 05.02.10, 09:54
                  Widocznie pomysłodawcy i organizatorzy największego na świecie festiwalu
                  poświęconego realizacji obrazu mają dość goszczenia światowej sławy artystów w
                  starym, zatęchłym Teatrze Wielkim, o czym mówiono już od kilku lat. Skoro radni
                  położyli na to lachy, to nic dziwnego, że Żydowiczowi skończyła się cierpliwość.
                  Niestety w tym przypadku Festival Camerimage = CLC. Są dziesiątki miast w całej
                  Europie, które przyjmą Żydowicza z otwartymi ramionami i postawią mu jak
                  najszybciej obiekt stosowny do festiwalu tej rangi.
                  • gothmucha Re: Żydowiczowi 05.02.10, 10:33
                    Gość portalu: cmr napisał(a):

> Widocznie pomysłodawcy i organizatorzy największego na świecie festiwalu
                    > poświęconego realizacji obrazu mają dość goszczenia światowej sławy artystów w
                    > starym, zatęchłym Teatrze Wielkim

Ciekawe, czy znajdą jelenia, który im wybuduje niestary i niezatęchły obiekt.
                    Bo w kontekście Poznania mówi się o Camerimage w czymś, co wygląda jak blaszak na przedmieściu - pfff.
                    • Gość: AJ WAŻNE: to miasto złamało umowę z M. Żydowiczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 11:28
                      Wątek często pomijany w demagogicznych wypowiedziach radnych: umowa o budowie Camerimage Łódź Center jasno określa, że warunkiem pozostania Festiwalu w Łodzi jest rozpoczęcie budowy CŁC w ciągu 2 lat od zarejestrowania spółki (2009) oraz oddanie obiektu do użytkowania w ciągu następnych 3 lat!

Radni są i byli tego świadomi zawierając umowę w sprawie spółki CŁC. Teraz wprowadzają w błąd opinię publiczną mówiąc, że
                      1.) nie ma pośpiechu (a przecież termin składania wniosków o dotacje unijne to styczeń 2011!)
                      2.) pan Żydowicz nie ma prawa przenieść festiwalu bo jest związany kontraktem z miastem. NIEPRAWDA.

W tym momencie obecność festiwalu jest prawnie uzależniona od budowy centrum. Postulaty związane z CŁC nie są zatem myleniem pojęć.

Bez względu na Państwa poglądy na temat przydatności tego typu inwestycji, do refleksji pozostawiam tak rażącą niegospodarność radnych oraz ogromną skalę dezinformacji, odrzucającą kryterium prawdy obiektywnej na rzecz manipulacji i socjotechniki.

Panowie radni, to był strzał w stopę, mam nadzieję że wkrótce się o tym przekonacie.
          • wirusx Re: Co z camerimage! 05.02.10, 11:20
            nandi napisał(a):
            Żydowicz przyprowadził do Łodzi festiwal na poziomie światowym,
            > ściągnął z najwyższej półki ludzi filmu, zamówił za zgodą radnych
            > projekt u Gehrego,
            ----------------------------
            Krótko mówiąc - rzucił perłę przed wieprze a one tylko chrum
            chrum kwik kwik i pokazują rapetki z trzema palcami twierdząc, że
            ich chlewik zostanie ESK.... Tragifarsa.
    • Gość: Operator Wystarczy jeden palec IP: *.toya.net.pl 04.02.10, 21:27
      Pokazmy go Candrowiczowi. Ten srodkowy.
      • Gość: antycham Re: Wystarczy jeden palec IP: *.toya.net.pl 04.02.10, 21:36
        Możesz wystąpić z nazwiska? Bo chciałbym wiedzieć komu mam zamiar
        pokazać mój środkowy palec.

• Gość: Francik Re: Wystarczy jeden palec IP: 195.69.82.* 06.02.10, 09:58
          Gość portalu: antycham napisał(a):

> Możesz wystąpić z nazwiska? Bo chciałbym wiedzieć komu mam zamiar
          > pokazać mój środkowy palec.

Francik jestem. Nie lubie chamstwa.
    • Gość: autorbis Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.toya.net.pl 04.02.10, 21:42
      Trza mieć niezła wyobraźnię, żeby widzieć w tych 3 palcach Ł. Łodzianie to się
      może i domyślą, ale to ma być rozpoznawane w całej Europie.
      Niech sobie będzie ta Łódź ESK. Przy okazji może też być stolicą BBC - Brudu
      Biedy i Cwaniactwa.
    • Gość: Łódź mówi wróć Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: 78.144.243.* 04.02.10, 21:51
      pomysl z paluchami nie jest zly tylko to troche za malo.Zeby gest zaczal sie
      kojarzyc mozna poprosic o wsparcie tych ktorzy z lodzia sa zwiazani i niech
      oni go wypromuja.Jak paluszki pokaze jakos znany architekt rezyser projektant
      to moze sie uda.
      Trzymam kciuki
      • Gość: autorbis Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.toya.net.pl 04.02.10, 21:57

nie architekt...wystarczy dobra firma reklamowa, która zrobi wszelkie możliwe
        wersje tego czyli animacje palców 3d, ulotki z palcami itp itd. i po takiej
        animacji dostawi litery ÓDŹ. Ale kto to wtedy za granica przeczyta? No ale
        dobrze by bylo, zebysmy chociaz to ESK mieli, bo jak pisalem wczesniej narazie
        mamy BBC
        • Gość: ja Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.ip.netia.com.pl 04.02.10, 22:10
          słuchajcie: to jest tylko gest!!
          na tym etapie zacznie funkcjonowac wsrod łodzian, później wśród mieszkańców innych miast Polski, a później siłą rzeczy wśród obcokrajowców. Dla obcokrajowców to będzie jak gest - znak graficzny, dla Polaków jako Ł. Tak czy siak w konsekwencji będzie kojarzony z Łodzią :-) i o to chodzi jak mi się wydaje!! :-D inicjatywę popieram!
          • Gość: Henio Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 23:20
            To jest tylko gest?! - ale prostacki czy tego nie widzisz /!/
            • Gość: ehh ludzie Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 00:36
              jest prosty, nie prostacki, a gesty zazwyczaj są proste. nie sądzę żeby wypaliło
              pokazywanie na przykład sylwetki przyczajonego kota perskiego ułożonego z 10
              palców. bo chyba wtedy by Ci się podobało tak?
              • Gość: Beza Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 00:43
                To z tym kotem to demagogia, ale wymachiwanie komukolwiek Łapami z
                rozczapirzonymi palcami jest bez klasy , nie eleganckie - kwestia
                skojarzeń na jakich opiera się reklama.
        • Gość: Łódź mówi wróć Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: 78.144.243.* 04.02.10, 22:16
          chodzilo mi o wykorzystanie do promocji znaku znanych w europie twarzy
          jak pokazalby go Daniel Libeskind,Tomek Rygalik,Urbaniak znak zacznie zyc
    • Gość: Gość Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.10, 22:00
      Marek Żydowicz autentycznie wyhodował sobie sektę :/ Ludzie, Camerimage jest ważnym wydażeniem kulturalnym ale nie jedynym. W tym mieście dzieje się dużo więcej niż tygodniowy festiwal dla dość wąskiego jednak grona ludzi. A najgoryszym wrogiem Camerimage jest sam Żydowicz i jego pycha i arogancja.
      • Gość: ? Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.toya.net.pl 04.02.10, 22:09
        W Camerimage bierze udział 70 tys ludzi. I Ty nazywasz to wydarzenie imprezą dla
        wąskiego grona?
    • Gość: AP WSTYD!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.02.10, 22:07
      takiego nagromadzenia kłamsta i obłudy jak podczas tego spotkania
      dawno w Łodzi nie widziałem:)prezentacja Candrowicza składała się z
      haseł które wygłaszał już kilka razy, czysta autoprezentacja z
      nowomową pełną bełkotu i bez konkretów:)filmik zmontowany w ciągu
      ostatniej doby na kolanie z występującą w nim jedną placówką
      kulturalną!!!:)strategia ma być dopiero za 2 miechy...więc na jakiej
      podstawie ŁAC zostało operatorem jak nie ma żadnego pomysłu w
      realnej formie poza biciem rekordu w wycieczkach z przewodnikiem:)
      czy w ŁAC wiedzą co to jest "kultura" czy wszystko im przysłania
      kasa która wydają dla podejrzanych osób z w-wy jak pewna Edyta?:)dla
      Kacprzak kłamał że obecny budżet wspiera mocno festiwale jak jest
      najgorszy dla nich od lat?:)Łódź zasługuje na tytuł ESK dlatego
      bo...oszczędza na remoncie placówek kulturalnych, na wspieraniu
      imprez wymyślanych przez łodzian od lat i nie będących skokami na
      kasę, dlatego że nie znalazły się pieniądze na obchody
      międzynarodowego dnia teatru w tym roku, dlatego bo tak skłóconego
      środowiska kulturalnego nie ma w żadnych innym mieście:)ważne że
      była kolejna okazja do politycznego spiczu pod znakiem partii
      wiodącej siły narodu czyli PO and PR (vide zdjęcie), bankieciku, nie
      było konferencji prasowej bo mogły być na niej niewygodne pytania, a
      reszta jest milczeniem:)))
    • Gość: triple victory Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.10, 22:08
      Dobra marudy. Mam tylko jedną prośbę. Zapodajcie swoje pomysły dla Łodzi. Jak ma tu się cokolwiek zmienić, jeśli tak sracie do własnego gniazda? Bardzo proszę o działanie - jak zadziałacie to komentujcie i czytajcie komentarze. Nicnierobom już dziękuję! Ja od dziś pokazuję 3 paluchy! Nie jeden jak Wy.
    • Gość: Lukas Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.10, 22:09
      Czemu mój post został usunięty? Nie był w najmniejszym stopniu obraźliwy. No nic, widocznie nie ma sensu dyskutować na forum Gazety. Pozdrawiam
    • Gość: Lukas Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.10, 22:24
      W Camerimage bierze udział 70 tys ludzi. I Ty nazywasz to wydarzenie imprezą dla wąskiego grona?

Skąd te dane? Podaj wiarygodne źródło to przyznam ci rację. Czy to liczba sprzedanych wejściówek? Czy codziennie w trakcie festiwalu przez Teatr Wielki przewija sie 10 tyś nowych osób a może 70 tyś ludzi bawi sie na naje*ach w hotelu?
      • Gość: ONA Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 22:40
        > Skąd te dane? Podaj wiarygodne źródło to przyznam ci rację. Czy to
        liczba sprze
        > danych wejściówek? Czy codziennie w trakcie festiwalu przez Teatr
        Wielki przewi
        > ja sie 10 tyś nowych osób a może 70 tyś ludzi bawi sie na naje*ach
        w hotelu?

Jeśli twoje pojęcie o festiwalu Camerimage to świadomość, że odbywa
        się ono tylko w Teatrze Wielkim to gratuluję oby tak dalej....
        I tacy ludzie chcą się zajmować wyscigiem Łodzi do ESK, którzy
        podstawowej wiedzy o tym co dzieje sie w kulturze łódzkiej nie mają.
    • Gość: : Uch och to dopiero wymyslili IP: 195.69.82.* 04.02.10, 22:26
      Pewnie rok nad tym dumali... Co by tu tak... zeby im no... cholera... zeby im tak... moze palce?

Dzialania zastepcze i tyle, slowo daje, brakuje jeszcze powolania jakiejs specjalnej KOMISJI i juz bedzie wyscig pelna geba.
      • Gość: majtek Re: Uch och to dopiero wymyslili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 22:43
        Zgadzam się z przedmówcą - obłuda, niemoc twórcza i kabotyństwo tyle
        w temacie pomysłów Candrowicza.
      • Gość: C Re: Uch och to dopiero wymyslili IP: *.toya.net.pl 05.02.10, 00:09
        <ironia>
        Gorzej! To nawet nie oni wymyślili!
        Jeszcze gorzej! To wcale nie jest nowy gest!
        Najgorsze, że nikt nie powiedział kto to wymyślił z dwa lata temu.
        <ironia off>

• Gość: Beza Re: Uch och to dopiero wymyslili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 00:28
          A kto, nie pamiętam, choć tak mi się majaczy? Kaliska?
        • smakaroni Re: Uch och to dopiero wymyslili 05.02.10, 00:36
          Gość portalu: C napisał(a):

> <ironia>
          > Gorzej! To nawet nie oni wymyślili!
          > Jeszcze gorzej! To wcale nie jest nowy gest!
          > Najgorsze, że nikt nie powiedział kto to wymyślił z dwa lata temu.
          > <ironia off>

Wymyslil Conri z GPO
          • Gość: ????????????????? Re: Uch och to dopiero wymyslili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 00:40
            smakaroni napisał:

> Gość portalu: C napisał(a):
            >
            > > <ironia>
            > > Gorzej! To nawet nie oni wymyślili!
            > > Jeszcze gorzej! To wcale nie jest nowy gest!
            > > Najgorsze, że nikt nie powiedział kto to wymyślił z dwa lata
            temu.
            > > <ironia off>
            >
            > Wymyslil Conri z GPO

to nie jest pomysł tego od faceta w gaciach? to jak Candrowicz
            pożyczył czy wziął bez pytania?
            • smakaroni Re: Uch och to dopiero wymyslili 05.02.10, 10:53
              Gość portalu: ????????????????? napisał(a):

> to nie jest pomysł tego od faceta w gaciach? to jak Candrowicz
              > pożyczył czy wziął bez pytania?

z przyzwoleniem autora pomyslu
        • Gość: :) Re: Uch och to dopiero wymyslili IP: *.ip.netia.com.pl 05.02.10, 14:42
          powiedział, powiedział, to że gazeta nie napisała nie znaczy że nie
          powiedział. Pracuję w filharmni i byłam na tej konferencji -
          powiedział wyraźnie kto to wymyślił i że funkcjonuje już od dawna.
    • Gość: Lukas Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.10, 22:48
      "Jeśli twoje pojęcie o festiwalu Camerimage to świadomość, że odbywa
      się ono tylko w Teatrze Wielkim to gratuluję oby tak dalej....
      I tacy ludzie chcą się zajmować wyscigiem Łodzi do ESK, którzy
      podstawowej wiedzy o tym co dzieje sie w kulturze łódzkiej nie mają"

Cały czas czekam na wiarygodne źródło potwierdzające 70 tyś uczestników Camerimage. Nie masz takiego, to nie mamy o czym dyskutować bo tylko o to prosiłem. Pozdrawiam
    • Gość: Ricz Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: 195.69.82.* 04.02.10, 22:55
      Gość portalu: sorry napisał(a):

> sorry, ale to co Candrowicz robi to zwykła dziecinada.
      > Wyśc ig do ESK to nie machanie palcami to cos więcej to
      > przedsięwzięcia presyiżowe o charakterze kulturalnym,
      > przedsięwzięcia, których Candrowicz jest przeciwnikiem.

Jesteś sorry?!
      • Gość: radykal Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.devs.futuro.pl 04.02.10, 23:15
        jedna dobra impreza przyciąga drugą, za tym idą następne...tak, jak w
        inwestowaniu.Niestety dobra impreza odpływa z Łodzi razem z p.
        Żydowiczem, a z nia odpłyną następne.Pajacowanie marketingowe
        Candrowicza nie zastąpi realnych wydarzeń kulturalnych. Tyle w temacie
        i tylko tyle.
        • Gość: POpych Smutne, że gazeta o takich pierdołach pisze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 23:24

Zenujące te rewelacje Candrowicza. Takie drobne gadżeciki,
          festiwaliki, parady to żadna wartość. Candrowicz ma aspiracje być w
          Łodzi kimś dlatego chce wygonić Żydowicza z Łodzi.

• Gość: mareczek Re: Smutne, że gazeta o takich pierdołach pisze IP: *.toya.net.pl 05.02.10, 00:05
            Ja się tak zastanawiam, co wyznawcy Żydowicza chcą osiągnąć tym ciągłym
            opluwaniem wszystkich dookoła. Co Wam Candrowicz zawinił?
            Nie no, nie kapuje.
            To Tumult, czy studenci Filmówki. Kto do cholery ma w tym interes aby
            tu pluć takim jadem?
            • Gość: Beza ESK - żałoba w Łodzi będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 00:27
              Ja jak pamiętam to na ŻYDOWICZA PLULIŚCIE JADEM i nie mogliście sie
              doczekać kiedy sobie pójdzie z miasta.
              Moim zdaniem, a Żydowicza nie znam - na pierwszy rzut oka to on jest
              bardziej swiatowy niż ten Candrowicz ze swoimi małymi palcami. Te
              palce i wyścig przewodników to pachnie psychicznie jakoś, normalne
              to nie jest, że nikt się nad tym nie zastanowił - oj ci politycy oni
              łykną wszystko byleby sie w tv pokazać. A czy p. Bonisławski o tym,
              że będzie się z innymi ścigał to już wie?
            • Gość: Xawery Re: Smutne, że gazeta o takich pierdołach pisze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 00:54
              <<<<<<<<<<<< to ludzie którzy się już na nim poznali
              >>>>>>>>>>>>.
            • Gość: magda Re: Smutne, że gazeta o takich pierdołach pisze IP: *.toya.net.pl 05.02.10, 09:24
              Ani Tumult, ani filmówka. Uniwersytet Łódzki kolego. Początkowo bardzo byłam
              przeciwna harcom Żydowicza, ale dla nabrania obiektywizmu udałam się na jedną z
              felernych rad. To była prawdziwa nauczka, tyle świadomości politycznej ile udało
              mi się nabyć w ciągu paru godzin nie zyskałam przez całe życie. Ciągle
              powtarzasz, wyznawcy Żydowicza, sekta Żydowicza, zastanawiam się czy aby chociaż
              raz zrobiłeś krok by poznać zdanie drugiej strony. Udałeś się na spotkanie
              Żydowicza z mieszkańcami w sprawie CŁC, odwiedziłeś stronę strajku okupacyjnego?

Opowiadasz bzdury pisząc, że bez CŁC może funkcjonować festiwal. Miasto
              podpisało umowę z spółką, że budowa centrum ma się rozpocząc w przeciągu 3 lat.
              Zachowanie radnych spowodowało, że owa umowa została zerwana i bez kary
              pieniężnej Żydowicz może Camerimage z Łodzi wywlec. Zdaje mi się, że nie byłeś
              na festiwalu skoro opowiadasz, że spokojnie może odbywać się bez nowego miejsca.
              Teatr Wielki absolutnie nie spełnia wymogów tak międzynarodowej i dużej imprezy.
              Od czysto pragmatycznych problemów jak : mała ilość toalet (wielkie kolejki), za
              mało miejsc w "sali kinowej", czy problem z elektryką, aż to funkcji czysto
              reprezentacyjnych. Nie wiem, ale chyba gwiazdy takiego formatu powinny być
              przyjmowane w miejscach o bardziej europejskich standardach? Już nie wspominam o
              funkcjonalności takiego obiektu z paru innych względów. Błagałm, nie pisz głupot
              skoro nie masz merytorycznej wiedzy odnośnie sytuacji, centrum i festiwalu.
        • Gość: roko Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.toya.net.pl 04.02.10, 23:59
          Rozumiem, że realne wydarzenia kulturalne to Camerimage i tylko Camerimage! Poza
          tym w Łodzi już nie ma nic? Skoro tak to pewnie i tak byśmy tytułu ESK nie
          zdobyli, no bo jak z jednym tylko dobrym festiwalem?
          • Gość: UJU Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 00:38
            a myślicie, ze ze swoimi trzema palcami cos zdobędziecie?hahahaha
            ihahaah i hahahahahaha
          • Gość: aaaa Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.toya.net.pl 05.02.10, 09:26
            Nie jednym dobrym, ale sztandarowym.
    • Gość: Jagoda Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 00:04
      Candrowicz gdzie się zapisałeś do SLD czy do PO?
      • Gość: mareczek Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.toya.net.pl 05.02.10, 00:06
        No taaaaa. Żeby być aktywnym, trzeba się zapisać do jakiejś partyjki.
        OK, w takim razie, skoro to jedyny wyróżnik - do jakiej partii należy
        pan Żydowicz?
        • Gość: Beza Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 00:19
          A to jednak p.Zydowicz jest aktywny, co za zmiana poglądów, przecież
          to nic nie wart artysta,który nic nie zrobił i którego trzeba
          wyrzucić z miasta,,,,,
          • Gość: roko Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.toya.net.pl 05.02.10, 00:38
            Ktoś słusznie kiedys zauważył, że problemem PIS-u jest Jarosław Kaczyński, który
            skutecznie pozbawia partię szansy na zwyciężstwo w wyborach. Dostrzegam tu pewną
            analogię z festiwalem Camerimage, który sam w sobie jest swietną imprezą.
            • Gość: Beza Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 00:47
              Gość portalu: roko napisał(a):

> Ktoś słusznie kiedys zauważył, że problemem PIS-u jest Jarosław
              Kaczyński, któr
              > y
              > skutecznie pozbawia partię szansy na zwyciężstwo w wyborach.
              Dostrzegam tu pewn
              > ą
              > analogię z festiwalem Camerimage, który sam w sobie jest swietną
              imprezą.

gdyby Zydowicza nie było, nie byłoby komu zazdrościć
              • Gość: roko Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.toya.net.pl 05.02.10, 01:06
                Ja tam nie wiem kto komu czego zazdrości ale wydaje mi się, że metody działania
                Żydowicza są jego największym wrogiem i przynoszą kiepskie rezultaty. Oczywiście
                można powiedzieć, że podli radni są winni, pewno nawet tak jest ale próba
                wyegzekwowania tej decyzji w niezwykle silnym kontekście politycznym a na
                dodatek firmowanie pomysłu przez Tomaszewskiego czyli potencjalnego konkurenta w
                nadchodzacych wyborach było jakby to powiedzieć..naiwne? Można oczywiście
                powiedzieć: nas polityka nie interesuje, ale równie dobrze można ignorować
                kodeks drogowy.
                • Gość: pająk Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 01:24
                  nie rozumiesz uczciwego idealizmu, nonkonformizmu i
                  bezkompromisowości w dochodzeniu do czegokolwiek , jeśli tak piszesz,
                  - wolałbyś żeby Żydowicz się zeszmacił i wszedł w układ z PO i SLD
                  za plecami Kropy, który wspierał CŁC ?!
                  - zastanów się co piszesz
                  - ja podziwiam Marka Żydowicza za to, że jest uczciwy i, że chciał
                  uczciwą drogą wszystko załatwić, dlatego tak się denerwował, że to
                  niemożliwe.
                  • Gość: roko Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.toya.net.pl 05.02.10, 12:13
                    Posiadanie ideałów nie zwalnia ze stosowania logiki i zasad pragmatyzmu.
    • Gość: janusz Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.toya.net.pl 05.02.10, 00:40
      ahahahah
      trzy palce w kształcie Ł
      ahahahaha
      • Gość: Xawery Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 00:51
        No własnie trzy palce, ale obciach i maskarada.
        • Gość: trzy_palce_i_coś Re: Skąd jesteś? Trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 08:02
          okonabalkany.blox.pl/2009/03/Trzy-serbskie-palce-Tri-prsta.html
          czym się róznia te trzy palce od palców Fisiaka, Candrowicza i innych wysoko
          uniesionych?

Candrowicz podobno w świecie bywały mógłby rozumieć coś takiego jak kulturowy kod???
          To tak, jak by ktoś swastykę nazwyał starosłowiańskim symbolem słońca. W
          oryginale pewnie tak, ale w XX zmieniła znaczenie.
    • Gość: Roman K Łódź... jaka jest prawdziwa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 01:53
      Łódź to bieda, Łódź to brak funduszy, Łódź to brak kultury, Łódź to
      brak pomysłu PO, PiS i SLD (PSL się nie liczy) na to biedne
      miasto.... Szczerze? Czytam na gazecie artykuł o próbie zrobienia
      kultury z trzech palców (sic!) a dla kontrastu artykuł o łódzkiej
      biedzie, melinach i tragediach (polisfera.pl/articles.aspx?
      id=41). Może Pan komisarz i Pani Chełmińska wypowiedząsię na ten
      temat, a nie będą szczerzyć zęby dla i tak przegranej akcji?
      • Gość: Jola Re: Łódź... jaka jest prawdziwa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 02:24
        To zdjęcie to kabaret - same zdolniachy tam mamy : Kacprzak ( twarz
        niepowtarzalna), Fisiak ( agronom czy technik rolny), Chełmińska (
        Łodzianka roku, która Szygedowskiemu pozwala wyburzać zabytki),
        Candrowicz( przedszkolak i wieczny amator) - sama smietanka i kto
        chce nami rządzić, aż w dołku sciska!
    • Gość: dp Tri prsta IP: *.toya.net.pl 05.02.10, 06:47
      en.wikipedia.org/wiki/Three-finger_salute_(Serbian)
    • Gość: STARASZKOŁARAPU Skąd jesteś? Nowy znak: trzy palce w kształcie "Ł" IP: *.toya.net.pl 05.02.10, 07:09
      jaki nowy znak? wymyśliłem go 5 lat temu. mam foty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka