Dodaj do ulubionych

WYPADEK NA RONDZIE LOTNIKÓW LWOWSKICH

11.02.04, 12:49
Dziś zdarzył się około godz. 10.30 - 11.00 wypadek na rondzie lotników
lwowskich. Mianowice wykoleiła się 15 jadąca na Kurczaki i zablokowała pół
ronda. MPK nie zareagowało na tyle szybko żeby podstawić autobusy zastępcze.
Jechałem tym sposobem z Politechniki-Skrzywana na Kurczaki 1 GODZINĘ !!!
Zamiast 15 minut. Owszem autobusy Z zaczeły jeździć jak wszytsko powróciło do
normy. Ktoś musi za to beknąć bo kilkadziesiąt ludzi stało i marzło na dworzu
w tym większość starszych ludzi i nawet żaden autobus nie jeździł HAŃBA !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: STUDI Re: WYPADEK NA RONDZIE LOTNIKÓW LWOWSKICH IP: *.prokom.pl 11.02.04, 13:19
      Tor i zwrotnice "nagle" panowie z ZRT naprawiaja.
      Policja (az trzech kierujacych) steruje ruchem ale ma gleboko gdzies to ze korek uniemozliwia przejazd tramwajom przez Rondo. No tak kulturalni kierowcy maja gdzies swoje ponoc super piekne zasady dobrego zachowania, jesli panowie policjanci tez olewaja swoje obowiazki.....

Skutkiem tego jest zmieniona trasa linii 15 - przez Wroblewskiego, Czerwona, Piotrkowska, Rzgowska.

Rondo jest nieprzejezdne w relacji Paderewskiego - Pabianicka. Objazd przez Obywatelska i Al Wlokniarzy.

Co do zastepczych. Skandal.
      Chocianowice - ludzie stali odcieci od swiata. Zadnego zastepczego autobusu!!!!.
      Zadnej informacji dla ludzi np. ile potrwac moze przerwa (za duze wymagania dla bezmozgowcow z Nadzoru Ruchu).

Cos jednak zrobiono - nadjechal z centrum Lodzi pustawy Ikraus i pojechal do Pabianic. Zaraz za nim pojechala 11-tka o Pabianic (zawrocila tylem na petli jak zeszlym latem 41). Autobus i tramwaj pojechaly razem do Pabianic.

A ludzi stali sobie na przystanku, i stali.....
      No tak linie koercyjne wiec pusdzczono na wszelkiwypadej razem tramwaj i autobus zastepczy. A ludzie juz na ternie miasta moga sobie stac i czekac. Tylko ze panowie - debile (inaczej was nie mozna nazwac) pozostawiliscie na lodzi rowniez tych co korzystaja z waszej linii komercyjnej. I wy chcecie zarabiac na niej pienadze. Preciez tylko odstraszacie. Gdzie ciaglosc komunikacyjna, jesli nagle pasazer dostaje kopa w tylek i jest pozostawiony samym sobie?

Zero informacji. Czesc poszla do Rudzkiej na 50. Ale tam wsiasc nie dalo rady do malego ciasnego autbusu. Jak sie pojawilo 50 to wlasnie pouszczono trawaje w strone Chocianowic. I wyjechala 5 z ZKT-3 na trase.

Czy ta pitke nie mozna bylo puscic 15 minut wczesnije. Moglaby sobie postac przed Rondem. Ale ludzi mogliby dojechac do miejsca z krorego sie mozna gdziekolwiek przesisc.

Ale jak widac MPK-Lodz ma totalnie w dupie pasazerow. Gleboko, bardzo glebok,

Za co panowie z Nadzoru Ruchu biora pieniadze. Chcialbym sie tego dowiedzic.
      I jezszcze jedno jadac z Pabianic skasowalem bilet MPK-Lod zjak tramwaj 11 dojechal do Chocianowic. Oczywiscie musialem wysiasc. Skasowalem bilet 30 minutowy. Ale do swojego celu dojechale o 40 minut pozniej. Co by bylo jakby mnie dorwal kanar?
      Kazalby mi zapacic kare. Za co? Za wyludzienie dodatkowego biletu przez MPK-Lodz jao skutek nieudolnosci?
      Co z tego ze moglbym sie tlumaczyc przed MPK i byc moze uznaloby moje racje? Jesli mialbym dlug wobec bandyckiej firmy konytolerskiej? Otrzymywalbym nadal listy z pogrozkami zadaniami zaplaty na konto firmy ktora nawet nie ma siedziby?

Panie Kropiwnicki, znajac panska fobie wobec MPK niech Pan i panscy lkolesiesie wytlumacza z tego. Inaczej wypad ze stolka.
      • makxym Re: WYPADEK NA RONDZIE LOTNIKÓW LWOWSKICH 11.02.04, 13:47
        No właśnie jeszcze zapomniałem o ludziach którzy nie mieli jak dojechcać z
        Pabianickiej ... Po drugie dojechałem 46 do ronda i klapa poszedłem na
        przystanek autobusowy POLITECHNIKI-RONDO w stronę PABIANIC I PADERWSKIEGO (Tam
        tylko 69 się zatrzymuje) Stałem pnad 10 minut na ten autobus a autobusy 57
        jadące z miasta jechały Pabianicką potemskręcały w Politechniki bo nie dało się
        przejechać przez rondo i zawracały przy Obywatelskiej z powrottem do ronda i
        nie zatrzymywały się na tym przystanku przy rondzie SKANDAL żeby nie można było
        wsiąć i dojechać do PADERWSKIEGO gdzie dużo ludzi mogłoby przesiąść się na 52 i
        dojechać na CHOJNY lub w 61 i na DĄBROWE

-
    • geograf Re: WYPADEK NA RONDZIE LOTNIKÓW LWOWSKICH 11.02.04, 17:21
      ktoś beknie?
      nikt,przecież w MPK nie wiedzą co to jest komunikacja radiowa w każdym wozie (a
      tak się chwalili przy okazji jej uruchomienia), a o systemie autobusów
      zastępczych w ogóle nie słyszeli...ech..niestety:(

a może po rpostu nie ma pieniędzy na komunikację zastępczą?
      • Gość: Bart Troszkę OT IP: *.tpnets.com 11.02.04, 18:04
        Tak mnie zastanowiło, że przecież puszcza się zatramwaje, a ludzie o tym nie
        wiedzą, bo służba ruchu raz przejedzie i powie. Może kierowcy powinni nawoływać
        przez megafony do wsiadania, bo tramwajów nie ma?
        • geograf Re: Troszkę OT 11.02.04, 22:59
          hm...niekiedy kierowca zatrąbi,poczeka na ludzi z przystanku tramwajowego,ale to
          zależy tylko od kierowcy..szkoda,że nie ma jednoznacznych rozporządzeń MPK.
          Cóż..bałagan i tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka