Dodaj do ulubionych

Miła knajpka, kawiarnia

IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 11.02.04, 14:16
Witam :-)
Jak w temacie -cos przytulnego, mila atmosfera, ale niekoniecznie na
Piotrkowskiej /nie ma jak dojechac, zaparkowac:-(/ Mozecie coś
polecic z własnego doswiadczenia?? Dzięki:-) Piotrek
Obserwuj wątek
    • ixtlilto Re: Miła knajpka, kawiarnia 11.02.04, 17:06
      Piotrkowska 200 (przy Wigury)
      "Niebieskie Migdały"

Małe, prytulne, ciepłe, klimatyczne... Przemiła obsługa, "babciny" wystrój...
    • zamek Re: Miła knajpka, kawiarnia 11.02.04, 17:10
      Cafe Verte - Piotrkowska 113. Parkujesz na Kościuszki na strzeżonym przed
      Struga, dochodzisz przez bramę do Pietryny i idziesz kawalątek w stronę Nawrot
      (razem 2 minuty). Kawiarnia jest w bramie naprzeciwko Pasażu Schillera. Moja
      ulubiona :)
      • ixtlilto Re: Miła knajpka, kawiarnia 11.02.04, 17:13
        zamek napisał:

> [...] Moja ulubiona :)
        Ale ma okrrrrrrropnie niewygodne krzesła!
        • zamek [prv] Ixtlilto 11.02.04, 17:16
          no cóż, jeżeli Ci nie odpowiadają krzesła, to trudno... będzie mi wprawdzie
          jakoś tak pusto przy pewnej okazji, ale Twój wybór.
          • true_blue Re: [prv] Ixtlilto-zamek 11.02.04, 17:28
            To ze krzesla jej nie odpowiadaja nie znaczy, ze nie przyjdzie. Do tego trzeba
            zaprosic jeszcze :-) Cafe Verte super, juz prowadzam tam nastepne osoby, ale
            krzesla rzeczywiscie... twarde. Nie mozna sie rozsiasc :-)
            Ixik? A ta co Ty piszesz ma moze fotele? Tak, ze mozna usiasc jak w domu?
            Pozdr.
            • ixtlilto Re: 11.02.04, 17:32
              true_blue napisała:

> Ixik? A ta co Ty piszesz ma moze fotele? Tak, ze mozna usiasc jak w domu?
              Mięciuchne, wyściełane fotele; bądź dwuosobową kanapę- do wyboru. Wszystko z
              poduszkami w wielkościach przeróżnych 8-)
              • true_blue Re: 11.02.04, 17:37
                no to ja juz jestem tam myslowo... nastepnym razem idziemy na kawe :-) albo
                herbatke (przynajmniej dla mnie) :-)))
                Pozdr.
                • ixtlilto Re: true_blue 11.02.04, 17:40
                  true_blue napisała:

> no to ja juz jestem tam myslowo...
                  Wyobraź sobie 7 stoliczków; na oknach, stołach i komodzie świece; w powietrzu
                  delikatny zapach cynamonu; delikatne boczne światło...
                  Wchodzisz tam i jesteś w innym świecie :-D

Przy najbliższej okazji wybierzemy się tam na herbatkę... Obecnie mogę polecić:
                  cynamonową; miodowy poemat; niebieskie migdały i rumową... przede mną toffi!
                  • Gość: Maruda niebieskie migdaly.... IP: *.widzew.net / *.widzew.net 11.02.04, 18:03
                    bedac tam zastanawialem sie ile lat wlasciciele zbierali te wszystkie pierdółki będące elementami wystroju :)) Nawet przyjemnie, ale...

Dla mnie jest tego wszystkiego zdecydowanie za duzo, a i przytulną atmosferę psują te minimalne odległości między stolikami, przez co traci się intymność rozmów...

Wolę 7 niebo- całkowicie minimalistyczne przeciwieństwo niebieskich migdałów :)

Pozdr. M.
                    • Gość: Taka jedna Re: niebieskie migdaly.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 18:48
                      Oj to to!W "Verte" jest fajnie,ale zawsze mam wrażenie ,że ktoś słucha mojej
                      rozmowy,albo ja słyszę czyjąs .I nigdy nie wiem,gdzie patrzeć w tej kameralnej
                      salce,bo wszystko tam za blisko.A jeszcze jest takie coś "Serwantka" na
                      Piotrkowskiej,ale nie pamiętam ile...
    • Gość: Kotka Re: Miła knajpka, kawiarnia IP: *.vline.pl / *.vline.pl 11.02.04, 22:38
      Hej,
      Własnie dzisiaj wieczorem przetestowałyśmy z kumpelą świetna knajpę :Oberża
      Staropolska, ul.Długosza 34/36.Świetny wystrój, jak prawdziwa karczma, nawet
      okna dopasowane do klimatu wnętrza.Pyszne żarcie no i niewiarygodnie tanie,
      miła obsługa. Tylko jeden mały minusik, towarzystwo niezbyt ciekawe, ale na
      szczęście w miarę spokojne - to z powodu niskich cen.Ale naprawde warto sie tam
      udać. Polecam !
      Natomiast z daleka od knajpy meksykańskiej - dostałam tam śmierdzące mięso!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka