Dodaj do ulubionych

Kto czeka na "Władcę pierścieni"?

IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.01, 01:20
Już tylko kilka miesięcy dzieli nas od premiery "Władcy pierścieni" (2 luty
2002). Jestem ciekaw, to jeszcze (oprócz mnie), niecierpliwie czeka na ten film.
Co sądzicie o ekranizacji tej powieści? Jak Wam się podobają zwiastuny filmu, i
co mślicie o obsadzie aktorskiej?

Powodzenia. Rogaty.

P.S. Nie potrafię policzyć ile razy czytałem już tę książkę.
Obserwuj wątek
    • .weronika. Re: Kto czeka na 10.08.01, 03:45
      Jaaaa1 Czekam niecierpliwie! Zwiastuny>super! Tylko szkoda, ze kolejne czesci
      beda puszczane co roku...
    • Gość: mag Re: Kto czeka na IP: *.nv.iinet.net.au 10.08.01, 05:11
      ja tez czekam , mam nadzieje tylko ze nie na marne:))))))))
    • gray Re: Kto czeka na 10.08.01, 10:46
      2 luty ?
      Czy ja o czymś nie wiem ?
      AFAIR premiera miała być w grudniu (bodajże 14), równo z premierą światową.
      To jak to w końcu jest ?

pozdr.
      • Gość: MMart Re: Kto czeka na IP: *.lodz-polnoc.sdi.tpnet.pl 10.08.01, 21:37
        gray napisał(a):

> AFAIR premiera miała być w grudniu (bodajże 14), równo
        z premierą światową.

Owszem, bedzie w grudiu, ale zagranica. Do nas dojdzie w
        lutym :(((

No oczywiscie ja tez czekam. Wladce pierscieni czytalme
        kilka razy, a nawet kiedys przeczytalem angielskie
        wydanie :), niepowiem zeby bylo lekko , ale w sumie
        pozyteczne doswiadczenie
        • Gość: deuce Re: Kto czeka na IP: *.toya.net.pl 10.08.01, 23:27
          ja czekam, a jakze. a ogladaliscie wersje animowana? mnie sie podobala, ale juz
          teraz to niewiele pamietam. najfajniejsza czesc trylogii to wg mnie pobyt w
          Lorien i chyba jeszcza Moria. a waszym zdaniem?
          • chewie Re: Kto czeka na 11.08.01, 01:05
            animowana wersja jest niezla, szkoda ze jej niedokonczyli...
            na film czekam - zbieram zwiastuny (mam 4 na twardym), fotosy (kilkaset) a brat
            nawet oficjalny polski plakat - na razie musi starczyc.... ale chyba nie
            wytrzymam do lutego :-(

btw: polska premiera zostala przeniesiona na luty (caly swiat ma w grudniu), bo
            dystrybutor chce sciagnac na premiere tworcow...
            kilku nadzianych kolesi chce sie nachlac szampana z p.jacksonem wiec wszyscy
            musimy czekac - chamstwo!!!!
            • gray Re: Kto czeka na 13.08.01, 22:34
              sram na tfu!rców, którzy przeczytali książkę pół roku przed premierą.
              z ich przyjazdu wynikają dwie rzeczy:
              1. premiera jest opóźniona
              2. bilet będzie droższy

sram na to po stokroć !!!
      • rogaty Re: Kto czeka na 11.08.01, 09:08
        W Stanach 24 grudzień, u nas 2 luty. Wiadomość podana przez dystrybutora.
    • hubar Re: Kto czeka na 10.08.01, 21:40
      Nie pierwsze ale i nie ostatnie głupie pytanie zadam: o czym mowa?
      • Gość: Asia Re: Kto czeka na IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.01, 22:58
        Nie znasz "Władcy Pierścieni"?
        A znasz Tolkiena?
        Czekam razem z Rogatym i już po prostu nie mogę się doczekać.
        • hubar Re: Kto czeka na 10.08.01, 23:00
          Ostrzegałem że nie będzie to ostatnie...
          Kto to jest Tolkien?
          • Gość: vladip OT: jaja sobie robisz IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.01, 00:21
            hubar napisał(a):

> Ostrzegałem że nie będzie to ostatnie...
            > Kto to jest Tolkien?

nie sadze zeby udawanie idioty bylo dobrym sposobem na podnoszenie ilosci postow
            na forum , jak dotad odnioslem wrazenie ze wiekszosc dyskutantow dysponuje wiecej
            niz podstawowa wiedza o swiecie ( znajomosc Tolkiena nawet jezeli nie miales
            okazji czytac - co szczerze polecam , rowniez sie w niej miesci), a tu takie
            pytania ???!!!
            pozdrowienia
            vladip
            • hubar Re: OT: jaja sobie robisz 11.08.01, 19:00
              vlapid !!!! idioty nie udaje żeby zwiększyć liczbę postów ! Pytałem się tylko
              na co oni czekają, bo nie wiedziałem! A co do mojej świadomości, czy jak to
              nazwałeś, jest nie taka mała jak sądzisz. Czasem zdarza się że lepiej gada mi
              się z dużo starszymi jak z rówieśnikami.

i tak pozdrowy
          • rogaty Re: Kto czeka na 11.08.01, 09:20
            Albo robisz sobie jaja, albo na prawdę nie wiesz.
            Jeśli nie, to już tłumaczę. John Ronald Reuel Tolkien to angielski pisarz,
            profesor filologii germańskiej i staroangielskiej na uniwersytetach Oxford i
            Cambridge. Napisał nie wiele, ale jak!!! Jeśli nie czytałeś "Władcy", to
            zacznij od "Hobbita" (fajna bajka - lekko się czyta), ciąg dalszy to"Władca
            pierścieni" (jest genialna), Jeśli Ci się spodoba, to jest
            jeszcze "Silmarilion" (trochę ciężkiale opowiada o dziejach świata wymyślonego
            przez Tolkiena, od stworzenia do momentu w rozpoczęcia Hobbita).
            Pozdr. Rogaty
            • hubar Re: Kto czeka na 11.08.01, 18:57
              Dzięki za wytłumaczenie. Ja na prawdę nie wiedziałem kim są ci goście.

pozdrowy
              • Gość: kropka Re: Kto czeka na IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.01, 19:22
                hubar napisał(a):

> Dzięki za wytłumaczenie. Ja na prawdę nie wiedziałem kim są ci goście.
                >
                Nie przejmuj się, oni Ci zazdroszczą, bo masz to jeszcze przed sobą. Lektura
                fascynująca. Kup od razu wszystkie tomy (jeszcze w między czasie są "Dwie wieże")
                i zacznij czytać w piątek po pracy. Nie oderwiesz się do ostatniej kropki. Po
                drodze ucałuj ode mnie Bilba w duży palec.
      • gray Re: Kto czeka na 13.08.01, 22:35
        na początek proste pytanie:
        pamiętasz jak wygląda książka ?
    • Gość: pepe Re: Kto czeka na IP: 213.25.90.* 11.08.01, 16:53
      Nie ma na co czekać, moim zdaniem film to będzie dno. Ale nie załamujcie się,
      ja po prostu jestem człowiekiem, który generalnie wychodzi z kina w połowie
      filmu. W sumie były cztery filmy, z których nie wyszedłem, z tego z dwóch przez
      grzeczność w stosunku do osoby towarzyszącej i wyjątkowej sytuacji.
      Miłego oglądania.
      • Gość: pepe Re: Kto czeka na IP: 213.25.90.* 11.08.01, 16:57
        ...w dodatku Tolkien jest ciężki do ekranizacji, więc prawdopodobieństwo, że
        nie spieprzą, jest minimalne. W każdym razie ja, o ile mnie ktoś nie "zmusi",
        nie pójdę na film, żeby się nie irytować.
        • gray Re: Kto czeka na 13.08.01, 22:42
          człowiek jest jeszcze bardziej skomplikowany niż film.
          jaką masz gwarancje, że ciebie też nie spieprzyli ?

z takim podejściem jakie reprezentujesz bałbym sobie podetrzeć tyłek.
          i najlepiej będzie jak nie pójdziesz wcale - zwolnisz miejsce w kinie dla
          kogos, kto nie jest kompletnym malkontentem.
          • Gość: pepe Re: Kto czeka na IP: 213.25.90.* 14.08.01, 10:21
            Zapewniam Cię, że każdy jest w pewnym stopniu spieprzony. I oczywiście nie będę
            odbierał prawdziwym kinomanom tak deficytowego towaru, jakim jest bilet na
            film. Później mógłbym mieć wyrzuty sumienia, że doprowadziłem do tragedii, bo
            ktoś, komu nie udało się zdobyć tego drogocennego biletu, być może popełnił
            samobójstwo lub trwale się okaleczył. Jako wrażliwa jednostka nie mógłbym z tym
            żyć.
      • Gość: deuce ktory film obejrzales do konca - nawet jesli to bylo przez grzecznosc IP: *.toya.net.pl 11.08.01, 19:29
        Gość portalu: pepe napisał(a):

>W sumie były cztery filmy, z których nie wyszedłem, z tego z dwóch przez
        > grzeczność w stosunku do osoby towarzyszącej i wyjątkowej sytuacji.

jakie to filmy? jesli mozna spytac.
        • Gość: pepe Re: ktory film obejrzales do konca - nawet jesli to bylo przez grzeczn IP: 213.25.90.* 14.08.01, 10:17
          napisałem to celem pocieszenia bardziej wrażliwych forumowiczów, aby się nie
          martwili za bardzo moimi "prgnozami", gdyż, jak pewnie słusznie zauważył gray,
          jestem strasznym malkontentem jeżeli chodzi o filmy.
          Nie będę wymieniał tytułów, bo nie mam zamiaru wywoływać dyskusji o gustach
          filmowych. Po pierwsze zupełnie nie na temat wątku, po drugie najnormalniej nie
          mam na to ochoty.
          pozdr.
          • Gość: deuce Re: ktory film obejrzales do konca - nawet jesli to bylo przez grzeczn IP: *.toya.net.pl 14.08.01, 12:55
            > Nie będę wymieniał tytułów, bo nie mam zamiaru wywoływać dyskusji o gustach
            > filmowych. Po pierwsze zupełnie nie na temat wątku, po drugie najnormalniej nie
            >
            > mam na to ochoty.
            > pozdr.

spytalem z ciekawosci. ale jak nie masz ochoty to trudno.

• .weronika. Re: Do Pepe:widziales zwiastuny?? 22.08.01, 20:38
              Widziales? Sa naprawde niezle i klimatowe. Wiem, ze czesto zwiastuny sa mylace,
              lecz mam nadzieje, ze nie tym razem.
              Pozdrawiam:)
              • Gość: pepe Re: A gdzie pepe miałby je zobaczyć? IP: 213.25.90.* 23.08.01, 19:37
                Jeżeli w tv, to musiałyby być tuż przed wiadomościami lub tuż po. Ewentualnie w
                przerwie jakiegoś meczu. A jeżeli lecą w kinie, to nie wiem co musiałoby się
                wydarzyć, żebym je zobaczył. Ekran kinowy musiałby wpaść przez okno do mojego
                pokoju, co ostatnio nie zdarza się zbyt często. :)
                jednym słowem, przykro mi .Weroniko., ale nie widziałem.
                pozdr.
                • Gość: MMart Re: A gdzie pepe miałby je zobaczyć? IP: *.lodz-polnoc.sdi.tpnet.pl 23.08.01, 20:10
                  Gość portalu: pepe napisał(a):

> jednym słowem, przykro mi .Weroniko., ale nie widziałem.
                  > pozdr.

z inetu mozna sobie sciagnac, jak uzywasz icq to ci moge
                  wyslac. Mam wszystkie 3 trailery wladcy pierscieni

jeden okolo 12 mb i dwa po 30 mb
                  • .weronika. Re: A gdzie pepe miałby je zobaczyć? 23.08.01, 22:24
                    Ja tez widzialam zwiastuny w kompie. A mysle, ze ekran komputerowy nie
                    potrzebuje az takiego cudu, zeby ujrzaly go Twe oczeta, wiec skorzystaj z
                    oferty MMARTa, bo zwiastuny sa naprawde wporzo. Pozdrwiam.
    • kropka. Re: Kto czeka na 07.09.01, 17:03
      Pepe, miałeś rację. Kaszana.
    • hubar Re: Kto czeka na 19.02.02, 18:18
      Tyle czekaliście a teraz milczycie?!?!!?
      W kinie cały czas siedzicie czy co?

pozdrowy
      • da.killa ?wladca...? jest syfny i do bani... 19.02.02, 18:25
        zapraszam do dyskusji:

www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=303&wid=1111176&aid=1111176

da.j.r.r.killa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka