Dodaj do ulubionych

droga redakcjo Gazety

IP: *.toya.net.pl 19.02.04, 00:03
Prosimy Was uprzejmie o reakcję w sprawie planów modernizacji linii klejowych
PKP.

www.plk-sa.pl/MAPA_200_5F250km_h.gif
Jak widać Łodzi nie ma tu w ogóle, mimo jej centralnego położenia. Wszystkie
inne duże miasta w planach są brane pod uwagę. A połączenie Warszawa-Łódź ma
docelowo przebiegać przez... Piotrków, o linii Warszawa - Łódź już nie
wspominając. Może warto jednak powalczyć? Z góry dziękujemy!

Pozdrawiam
luko
Obserwuj wątek
    • Gość: luko mała korekta IP: *.toya.net.pl 19.02.04, 00:05
      Chodziło mi oczywiście o linię Warszawa - Wrocław - przepraszam, to ze zmęczenia

luko
    • hubar Re: droga redakcjo Gazety 19.02.04, 10:09
      Nie no, ja nie wierze!!!
      Jak tak można, czy aż tak mało istotnym miestem jest Łódź?
      • Gość: luko smutna prawda IP: *.toya.net.pl 22.02.04, 01:49
        A ja niestety wierzę. Łodzi zawsze się dostaje. Jeśli nie upomni się o swoje,
        to owszem dostaje, ale figę z makiem. Na Lublinek pieniędzy w budżecie nie ma,
        bo...,bo...., bo nie. Są dla lotniska w Rzeszowie, Krakowie, Wrocławiu i
        oczywiście Warszawie. Ale tu, no towarzysze, wicie, rozumicie, musicie jakoś
        sami. No tak, lotnisko nie, to może szybka kolej? No towarzysze, wicie,.... Aż
        się chce odpowiedzieć, 'no towarzyszu, wicie rozumicie, ja wsadzę was teraz na
        ten kołek, a potem umówimy się, że to krzesło. Przecież, wicie, rozumicie, nie
        ma żadnej różnicy - komfort i pozycja siedząca ta sama, a o ile więcej uśmiechu
        na twarzy...
    • Gość: mr x Redakcja powinna o tym pisac juz 2 - 3 lata temu! IP: *.p.lodz.pl 19.02.04, 13:34
      Przyłączam się. Cisza redakcji jest po prostu az zastanawiająca. Te plany nie
      powstaly wczoraj a sa tworzone od wielu lat, dlatego dziwie sie ze redakcja nic
      w tej sprawie nie robi. Pocieszajace jest to, ze w ministerstwie
      inftrastruktury mapka wyglada troche lepiej, ale minister sie niedlugo zmieni a
      wladze PLK nie czyli boje sie ze te plany sa lepsze. Moze jakis artykul, albo
      po prostu ta mapka i te plany do konkursu na bzdure roku?? Bo to jest totalna
      bzdura, drugie co do wielkosci miasto w polsce bez normalnych polaczen
      kolejowych mimo centralnego polozenia. Naprawde trzeba sie postarac zeby tak
      idiotyczny plan wymyslic...
      • Gość: luko Re: Redakcja powinna o tym pisac juz 2 - 3 lata t IP: *.toya.net.pl 22.02.04, 01:56
        Tak a propo, to o tym ministrze infrastruktury też nie lubię za często
        rozmawiać. Śmiem wątpić w jego zamiary, a optymistyczny wyraz jego twarzy
        zdradza czasem, zaawansowane stadium imbecylizmu. Myślę, że we wszystkim musimy
        liczyć tylko na siebie. Łodzi nie pomoże nikt oprócz łodzian. My piszmy i
        prośmy, a może z czasem niektórzy posłowie przypomną sobie, że wybrali ich
        łodzianie. Ciekawe kiedy to nastapi?
        • Gość: mr x Re: Redakcja powinna o tym pisac juz 2 - 3 lata t IP: *.p.lodz.pl 23.02.04, 13:46
          Na razie w rzadzie mamy na dzien dzisiejszy: Premier z Zyrardowa ale
          wypromowany przez Lodz, minister skarbu z Lodzi, minister rolnictwa (blokuje
          powstanie IKEI) z glowna pod lodzia, minister finansow chyba tez z lodzi. Te
          plany powstawaly za czasow obecnie panujacego prezydenta lodzi (tez sie uwaza
          za lodzianina mimo ze sopod czestochowy) gdy byl on w rzadzie Buzka szefem od
          strategii rozwoju kraju. Czyli jakos na lodzian Lodz liczyc nie moze... :( My
          mozemy sobie pisac i czytac nawzajem. Mam nadzieje ze przynajmniej lodzkie
          media o tym napisza, tam tez przeciez pracuja lodzianie!
    • Gość: barnaba I ja się przyłączam. IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 19.02.04, 17:13
      Taki przebieg linii kolejowej to skandal.

Coraz bardziej podoba mi się zgłoszony kiedyś pół-żartem pomysł rozpisania
      referendum w sprawie niepodległości Łodzi. Przynajmniej ta zas...na stolyca nie
      będzie szkodzić.

pozdrawiam
      • Gość: luko to i pomysł IP: *.toya.net.pl 22.02.04, 01:40
        No nie powiem, secesja jest jakimś wyjściem z sytuacji. Niestety żyjemy w
        kraju, w którym nikt z 'centrali' nie pozwoliłby na taką 'swawolę'(spytaj
        Ślązaków). Nie lubimy innych, a szczególnie nie lubimy tych, co lubią się
        rządzić sami. Centralnie i planowo - tak najlepiej (czy ja już tego gdzieś nie
        słyszałem?). Niestety ta maksyma ma również swe głębowkie znaczenie w
        kontekście PKP. Jeśli nie zmusimy ich do ugięcia karków naszymi działaniami (tu
        ukłon w stronę Gazety), PKP będzie nam wmawiało, że obecnie planowane
        rozwiązanie jest 'najlepszą linią strategiczną dla Łodzi'. Przecież będziemy
        mogli po chrześcijańsku cieszyć się jak powodzi się innym...
        • michal.ch Re: to i pomysł 22.02.04, 17:45
          Gość portalu: luko napisał(a):

> Przecież będziemy mogli po chrześcijańsku cieszyć się jak powodzi się
          > innym...

A kiedy nam zacznie się powodzić? Jak się cieszą inni już się napatrzyłem,
          szczególnie w Warszawie.
    • Gość: Ingo Re: droga redakcjo Gazety IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 08:30
      Nasza szanowna redakcja zaraz nam napisze, że intensywnie myśli o sprawie i
      żebysmy byli cierpliwi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka