Gość: obca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.04, 14:46 Kim jest ten facet? Słyszałam, ze był wojewodą i senatorem, ale słuch po nim w Łodzi zaginął. Powiedźcie mi trochę, bo mam z nim kontakt i nie wiem, czego sie po nim spodziewać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marko Re: Waldemar Bohdanowicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.04, 08:20 wiem, ze teraz siedzi gdzies na podlasiu ale co tam robi to nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcel Re: Waldemar Bohdanowicz IP: 80.55.165.* 21.06.04, 14:14 a nie wrócił ostatnio w rodzinne strony? Odpowiedz Link Zgłoś
mamajudo Re: Waldemar Bohdanowicz 30.10.04, 20:27 A czego sie nie chcesz po nim spodziewac:))) Mówia, ze to jedyny wojewoda, który nie bral lapówek. I wrócil. Odpowiedz Link Zgłoś
camelot Re: Waldemar Bohdanowicz 30.10.04, 20:40 Mieszkał lub mieszka gdzieś w okolicy Pabianicka - Chocianowicka. Często go widywałem na starej poczcie na Pabianickiej. Ale od pewnego czasu nie widzę go. W sumie był fajny gość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: html Re: Bawicie się? IP: *.toya.net.pl 30.10.04, 20:48 Tylko po co? Doskonale wiecie kim jest Bohdanowicz, gdzie obecnei pracuje i jakie są jego relacje i uwikłania. Szkoda mi tylko Pana Waldemara; styl, metody wdeptywania go w trawnik przypomina mi jak żywo, metody dawnej "TL" Nieprawdaż? Skąd tyle zacietrzwienia. Może jest tak, w co muszę wierzyć, działacie nieświadomie, szukacie pomysłów na prowokację intelektualną, ale jakoś dziwnym trafem łaczę pewne zdarzenia z niedalekiej przeszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
lodzermensch Re: Bawicie się? 30.10.04, 21:07 Wiesz, niektorzy naprawde nie kojarza specjalnie goscia i probuja wysuplac z glowy to co wiedza. Ja moge tylko napisac, ze z tego co wiem jest obecnie pelnomocnikiem u Jezuitow ds. remontu kosciola przy Sienkiewicza. Moge jeszcze napisac, zeby na niego uwazac, bo jest konfliktowy i falszywy, jak kazdy polityk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: html Re: też kiedyś tak sądziłem, IP: *.toya.net.pl 30.10.04, 21:23 Trochę wyciągnięty niczym królik z kapelusza w 1989 roku. Miał być i był skutecznym kotrkandydatem Drygalskiego na stołek prózniony po prezydencie z PZPR. Pamietasz kto to był?. Potem dookoptował Grzegorza Palkę na stanowisko wiceprezydenta. Po wyborach samorządowych w 1990 roku został wojewodą łódzkim z woli premiera Mazowieckiego. W 1993 roku po wygranych wyborach prze koalicję SLD i PSL, to Grzegorz Palka jeżdził do niejakiego Strąka (taki buc z PSL) aby chronić Pana Waldemara od dymisji. Na nic to! Jakoś tak mam dziwne przekonanie do dobrych pomysłów Pana Grzegorza Palki. Ufałem mu. Bardzo. Podziwiałem i podziwiam szczerze. Jego następcy nie dorastają mu do pięt. Przykładów mam mnóstwo. Ale to nie dziś, sorry! Pan Waldemar płaci dziś okrutną cenę za uwikłanie w historię. Odpowiedz Link Zgłoś
lodzermensch Re: też kiedyś tak sądziłem 30.10.04, 21:27 Jestes dobrze pinformowany. Co najmniej tak dobrze, jak ABW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: html Re: też kiedyś tak sądziłem IP: *.toya.net.pl 30.10.04, 21:33 Nie wiem jak Ty, ale kilkanaście lat pracowałem na to, abysmy mogli konwersować swobodnie. Przytyk do ABW - nieuzasadniony. Jestem osobą pokrzywdzoną z punktu widzenia ustawy o Instytucie Pamięci Narodowej. Ale nie przypisuję sobie funkcji kombatanta. Odpowiedz Link Zgłoś
eremus1 Re: też kiedyś tak sądziłem 30.10.04, 22:00 lodzermensch napisał: > Jestes dobrze pinformowany. Co najmniej tak dobrze, jak ABW. ABW z pewnością o tej postaci wie więcej niż html. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: html Re: też kiedyś tak sądziłem IP: *.toya.net.pl 31.10.04, 01:31 Z pewnością. Nie uzurpuję sobie prawa do odgrywania guru na forum. Szukam tylko racjonalnych ocen postaci ważnych z historycznego punktu widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś