Gość: jezyk7 IP: *.retsat1.com.pl 26.02.04, 18:27 Czy ktoś posiada materiały na temat łódzkich Żydów zamieszkujących niegdyś Łódź? Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc. pzdr. jezyk7 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qwer777 Re: Łódzcy Żydzi... 26.02.04, 19:05 Napisz co Cię interesuje i o jakie materiały Ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Łódzcy Żydzi... 26.02.04, 19:23 www.kfl.ho.pl/linklodz.htm w rozdziale: "Strony o Łodzi:Miasto wielu nacji..." Poza tym podForum "Porozmawiajmy o Łodzi": forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=443&w=10672743 / forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=443&w=9873676 / Dodatkowo to: www.ghetto.lodz.pl/ P.S. Czy to troszkę nie lenistwo? Tyle materiałów w sieci... www.google.pl tez mogże pomóc ;-) Możesz powiedzieć, po co Ci te materiały? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jezyk7 Re: Łódzcy Żydzi... IP: *.retsat1.com.pl 26.02.04, 21:16 Chyba nie wiedziałam co wpisać do wyszukiwarki :) Konkurs :) Teraz będe wiedzieć wszystko :) Dzięki za pomoc. A może coś jeszcze znajdziecie?? pzdr. jezyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Łódzcy Żydzi... 27.02.04, 08:56 Gość portalu: jezyk7 napisał(a): > Chyba nie wiedziałam co wpisać do wyszukiwarki :) ## A co wpisywałaś? Bo chyba wogóle nie weszłaś... > Konkurs :) Teraz będe wiedzieć wszystko :) ## Powodzenia > Dzięki za pomoc. A może coś jeszcze znajdziecie?? ## Jeszcze coś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jezyk7 Re: Łódzcy Żydzi... IP: *.retsat1.com.pl 27.02.04, 15:43 Wpisałam Żydzi Łódź, a potem Łodzi... naprawdę szukałam :) Tak jeszzce coś, bo tam były pozycje książkowe, które niestety w bibliotece są tylko na miejscu :/ pzdr. jezyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Żydzi Żydzi cała Polska się was wstydzi 27.02.04, 16:34 no może niecała i nie ze wszystkich Żydów np z Normana Finkelsteina bernarda Nattansona i rabina M.Laua jestem bardzo dumny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Żydzi Żydzi cała Polska się was wstydzi IP: *.toya.net.pl 27.02.04, 20:06 Jeśli nie interesują Cię super-naukowe wiadomości, to kup sobie ksiażkę "Łódzkie judaika na starych pocztówkach" i "Zaginioną dzielnicę". Pewnie dostaniesz je w Nike. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Łódzcy Żydzi... IP: *.tpnets.com 27.02.04, 22:11 Udaj się do Muzeum na Radogoszczu, tam wiedzą bardzo dużo. Odpowiedz Link Zgłoś