Dodaj do ulubionych

Łódzka firma wodzi ZUS za nos

IP: *.vline.pl / 217.98.54.* 28.02.04, 08:33
to jest prosty sposób na głupie przepisy- faktycznie najnizsza emerytura
wynosi ok. 500 zł- od kwoty bazowej ok.25%>To po cholere płacic więcej jak
sie w sumie ma później ok 600 800 zl.Haracz na zus jest kulą u nogi dla
prowadzenia własnej działalności - bo jest taki obowiązek: czy masz
zysk,dochód etc równy zero(0)!!!! to i tak musisz zus-owi się opłacić.to jest
za drogi bisnes dla kazdej uczciwej osoby.A co opłatami na slużbe zdrowia
ktos zapyta - sami widzimy ze za nasze pieniądze kupowany jest sprzet który
po godzinach jest wykorzystywany przez prywatne fundacje i wówczas nie czeka
się po 2-3 miesiace na badanie tylko od ręki ale po wpłaceniu gotówki.Lepiej
samemu sobie zbierac na póżne lata zycia ( i w zdrowiu i chorobie) bo naszymi
pieniędzmi zus opłaca budowe pałaców swoich i innych ubogich firm np. szpitali
a także pensji.PRZECIEZ to BUDŻET potrzebuje dla siebie naszych pieniędzy -
trzeba się wykazać i łupić ludzi pracy.łodzianin.
Obserwuj wątek
    • Gość: SirClie Re: Łódzka firma wodzi ZUS za nos IP: *.ksk.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.04, 17:37
      obudzili sie, w małopolskim stosuje sie to od ponad roku,
      • gandrel Re: Łódzka firma wodzi ZUS za nos 29.02.04, 18:03
        W warmińsko-mazurskim też.
    • Gość: zusfan Pracownicy ZUS-u klamia, albo nie znaja przepisow. IP: *.bielsko.dialog.net.pl 29.02.04, 17:42
      Kiedy w ubieglym roku zadalem pytanie w ZUS-ie dotyczace skladki otrzymalem
      inna odpowiedz. Mam podpisana umowe-zlecenie z kolego na 200 zl. Od tej kwoty
      odprowadzone sa wszystkie mozliwe skladki. Zapytalem czy, jezeli otworze swoja
      firme bede mogl "wskazac" to ubezpieczenie jako glowne. Otrzymalem odpowiedz,
      ze tylko wtedy, jezeli umowa jest na kwote rowno lub wyzsza placy minimalnej.
      To jak w koncu to jest. Przy umowie zleceniu tez jest informacja, ze nie wymaga
      ubezpieczenia, jezeli jest sie zatrudnionym lub mam podpisana inna umowe -
      zlecenie na kwote rona lub wyzsza pensji minimalnej.
      • Gość: ernest wampir Re: Pracownicy ZUS-u klamia, albo nie znaja przep IP: *.veranet.pl 29.02.04, 21:29
        kiedyś w rzeczpospolitej była seria artykułów na ten temat. nistety nie
        pamiętam daty, ale pracownik zusu udzielił panu prawdziwych informacji, co nie
        zmienia faktu, że jest to pewien sposób na płacenie niższej składki.
        • Gość: piter Re: Pracownicy ZUS-u klamia, albo nie znaja przep IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.02.04, 22:37
          wedlug mojej znajomosci przepisow to wlasnie minimalna podstawa wtedy musi
          odpowiadac najnizszemu wynagrodzeniu i dopiero sie wtedy nie plai skladki na
          zus od dzialalnosci i tak to jest w ustawie, a jezeli jest faktycznie taka
          furtka jak opisuja to lepiej niech tego tak nie naglasniaja bo zaraz uszczelnia
          ustawe i tyle z tego bedzie, a skladka na zus od dzialalnosci to blokada
          rozwoju gospodarczego, wiec moze dobrze jak sie to da ominac i niech sie
          wyborcza tak bardzo nie martwi zlodziejskim zusem lecz lepiej niech zatroszczy
          sie o przedsiebiorcow - bo zakladasz firme i na dzien dobry placisz skladki na
          ponad 600 zl, a jak idziesz do pracy to najnizsze wynagrodzenie na reke wynosi
          560 zl (i to cały etat) a dzialalnosc to nie musi byc przeciez jakis wielki
          biznes tylko np cos raz w tygodniu i w efekcie kombinujesz na czarno i gdzie tu
          logika ????
      • Gość: fred wysokośc renty .jak oszukać zus.jak to zrobic? IP: 195.117.149.* 01.03.04, 08:20
        wiesz napisz!oni okradają wszystkich
      • Gość: zeus@biznespoczta.pl Podstaw? jest profesjonalne działanie IP: 217.153.71.* 02.03.04, 17:37
        Na wszystko jest rozwi?zanie , podstaw? jest profesjonalne działanie! zeus@biznespoczta.pl
    • Gość: Rozzi Re: Łódzka firma wodzi ZUS za nos IP: *.aster.pl 29.02.04, 17:42
      ZUS to państwowe oszustwo. Bierze niemałe pieniądze i g**** daje w zamian.
      Wpłata co miesiąc do jakiegokolwiek prywatnego funduszu 654 złotych,
      przyniosłaby już po 10 latach kokosy. Płacenie państwowemu grabieżcy niemałej
      daniny przez kilkadziesiąt lat, przynosi głodowe 500-600 złotych. Należy
      zlikwidować obowiązkowe ubezpieczenie w ZUS!
      • Gość: P. Re: Łódzka firma wodzi ZUS za nos IP: *.tahoe.pl 29.02.04, 18:33
        > ZUS to państwowe oszustwo. Bierze niemałe pieniądze i g**** daje w zamian.
        > Wpłata co miesiąc do jakiegokolwiek prywatnego funduszu 654 złotych,
        > przyniosłaby już po 10 latach kokosy. Płacenie państwowemu grabieżcy niemałej
        > daniny przez kilkadziesiąt lat, przynosi głodowe 500-600 złotych. Należy
        > zlikwidować obowiązkowe ubezpieczenie w ZUS!

A jak na emeryturze będziesz dorabiać więcej niż 120% średniej krajowej, to nie
        dostaniesz ani grosza z tego, co co miesiąc uczciwie płaciłeś. Hue hue hue.
        Złodziejstwo stuprocentowe.

P.
      • Gość: Obywatel Re: Łódzka firma wodzi ZUS za nos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.04, 21:22
        Składka na ZUS musi być obowiązkowa bo ZUS nie ma pieniędzy obecnych emerytów
        żeby im płacić emeryturę. Gdzie ZUS przetermanił te pieniądze nie wiem. Trzeba
        zapytać ZUS i władarzy z czasów pracy obecnych emerytów. A ja mając 40 lat na
        karku nie mam gwarancji jak przejdę na emeryturę w wieku 65 lat że moje
        pieniądze (haracz) będą w ZUSie.
    • Gość: Dan A jeśli ktoś uczciwie zawrze taką umowę-zlecenie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 18:14
      Wtedy naprawdę będzie mógł sobie tę składkę obniżyć. Ale żeby było
      sprawiedliwie to wszyscy obywatele powinni mieć taką możliwość. Niech więc
      ustawa o ubezp. społecznym wymaga, żeby każdy obywatel objęty ubezpieczeniem
      płacił np. 100 zł miesięcznie - a co ponadto to już dobrowolnie, i
      niekoniecznie w ZUS-ie. Tylko że wtedy to ich SLD-owsko-AWS-owskie państwo by
      zbankrutowało w 3 miesiące.
      • Gość: P. Re: A jeśli ktoś uczciwie zawrze taką umowę-zlece IP: *.tahoe.pl 29.02.04, 18:35
        Ale się obudzili... moi znajomi robią takie rzeczy od kilku lat.

P.
      • malykack Re: A jeśli ktoś uczciwie zawrze taką umowę-zlece 29.02.04, 18:54
        Nawet jeśli będzie to uczciwie zawarta umowa, to już to komunistyczno-związkowe
        państwo znajdzie sposób na nasłanie Ci kontroli i poborcy podatkowego. Na co
        idą nasze cholernie wysokie składki ZUS to widać, proszę porównać standard
        pałaców firmy budżetowej ZUS i też budżetowej jaką są Urzędy Skarbowe. Z tym że
        podatki płacę od kwoty jaką zarobię, natomiast ZUS muszę zapłacić nawet jak nie
        mam dochodów. I nie mam 13 pensji i funduszu socjalnego na męski lub damski
        stripeas jak pracownicy ZUS. Ja od 90 roku sam zarabiam na własne utrzymanie i
        jak większość jednoosobowych firm żyję z miesiąca na miesiąc, nie wystawiam
        ręki po zapomogi, zasiłki dla bezrobotnych i nie choruję bo po prostu na to
        mnie niestać. Z całą bezwględnością należy wykorzystywać wszelkie luki prawne w
        tym państwie bezprawia urzędniczego. Cała urzędnicza zgraja budżetówki żyje na
        nasz koszt. A budżetówka to również posłowie, którym co miesiąc płacimy za ich
        odmóżdżone pomysły
      • Gość: popaprany wiesz?jak zrobić wysoką rente emeryture.Jak?napisz IP: 195.117.149.* 01.03.04, 08:19
    • Gość: baret Re: Łódzka firma wodzi ZUS za nos IP: *.chello.pl 29.02.04, 19:14
      ...a tak zaoszczędzone pieniądze lepiej umieszczać co miesiąc w bezpiecznym
      funduszu inwestycyjnym i mieć duuuuuuuuuuuzo wyższą emeryturę od tej którą
      wypłaci nam zły, oszukańczy system emerytalny
      • Gość: Iwona Re: Łódzka firma wodzi ZUS za nos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 19:54
        Tylko jak wreszcie to przeprowadzić, taki bunt .ZUS to gigantyczna kula u nogi
        każdego drobnego przedsiębiorcy. I nigdy tu nie będzie lepiej i bogaciej
        ponieważ mamy krwiożercze podatki na ZUS
    • Gość: dragon Re: Łódzka firma wodzi ZUS za nos IP: 213.17.140.* 29.02.04, 19:59
      Jak to mówią: "przykład idzie z góry". Jak się widzidzi i słyszy co robią
      nasi "wspaniali" politycy, to nie dziwne, że zwykły człowiek chce także "urwać"
      coś dla siebie.

pozdrawiam wszystkich kombinujących

P.S.
      Państwo nie dba o swoich obywateli, więc nie dziwcie się,że oni mają panńtwo
      w ...
    • Gość: maniek [...] IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 29.02.04, 20:03
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: erich Re: Łódzka firma wodzi ZUS za nos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 21:09
      Tylko na cholere wyboracza pisze takie artykuly - zobaczycie za chwile panowie
      w sejmie zaczna przy tym majstrowac. K... dzieki.
    • Gość: Michal Durni prawnicy w ZUS-ie i Sejmie IP: *.dip.t-dialin.net 29.02.04, 22:03
      A tyle sie mowi,ze zatrudnieni prawnicy w tych instytucjach to prawnicy oslowie
    • Gość: gosc gazety Nie badz frajerem IP: *.clubnet.pl 29.02.04, 23:09
      Chcialem zalozyc firme. Jednak jak na starcie mialem zaplacic 600 zl ZUSu
      odechcialo mi sie jakiejkolwiek firmy. Tym bardziej, ze nie bylem pewny jak
      interes sie rozwinie. Inters do tej pory nie rozwinal sie tak zeby przynosic
      powazne zyski. Gdybym placil 600 zl miesiecznie mialbym juz dlugi i jadlbym juz
      chyba trawe.
      Nie mozna miec zadnych skropolow i nalezy korzystac z takich luk ile sie da.
      Panstwo nic nie gwarantuje i nie pomaga malym firma szczegolnie na starcie. W
      ogole nie rozumie dlaczego mam placic jakikolwiek ZUS dopoki nie zarabiam. Nie
      placac ZUSu nie mozesz miec firmy i nie masz osobowosci prawnej tym samym nie
      zlapiesz zadnego zlecienia. Kolo sie zamyka. Jesli placisz ZUS co miesiac ze
      swoich oszczednosci to mozesz stac sie szybko bankrutem. Nie badz frajerem i
      nie plac.
      Nie rozumie czym np rozni sie taksowkarz od pracownika w jakiekolwiek firmie i
      dlaczego ten taksowkarz musi placic o wiele wieksza skladke Zus. To jest jego
      sprawa ile placi i jaka bedzie mial w przyszlowsci emeryture. Podobno zyjemy w
      demokracji i kazdy jest odpowiedzialny za swoj los a tu nasze pseudo
      socjalnodemokratyczne panstwo probuje mnie okrasc juz na starcie i troszczy sie
      o mnie i moja przyszlosc jak o moich rodzicow w minionym systemie. A ja chialem
      tylko zalozyc wlasna firme - czy to cos zlego !?
      Takie panstwo nie jest mi wcale potrzebne. Najlepiej wyjechac z tego kraju jak
      to robi wielu mlodych ludzi. Mam juz znajomych na kazdym kontynencie :) Tam
      pracowac, ubezpieczyc sie i bedziesz mial wiecej i latwiej niz tutaj. Nikt Ci
      nie bedzie rzucal tylu kłod pod nogi.
      • Gość: el nino Re: Nie badz frajerem IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 29.02.04, 23:18
        Człowieku jestem w takiej samej sytuacji !!!

Mam pomysł na firmę, ale czekam na głodowej posadce aby odłozyć 2500 zł bym mógł wystartować. Szlak mnie trafił jak próbowałem załozyć firmę. SLD i reszta etatystów mogą mnie centralnie pocałować w d...

• Gość: ANETKA [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 00:25
    • Gość: bosman Zlodziejski ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 00:36
      I co sie dziwic, ze ludzie nie chca placic haraczu na osmiornice pod nazwa ZUS. Przedoez gross skladek idzie na rozne machlojki typu Prokom i innne wlasne koszt ZUS. To co naprawde idzie na emerytury i renty to smiech na sali. Ludzie rzeczywiscie sa bezczelni - chca zyc. Sam musialem zlikwidowac malutka firme, bo ZUS mnie dobil (czasami zarabialem 500 zl, a skladka byla ponad 600). Tak sie rodzi szara strefa. Ale to bydlakom zarabiajacym po kilkadziesiat tysiecy miesiecznie nie miesci sie w glowie.
      • Gość: gd oszukaujmy zus.oko za oko! IP: 195.117.149.* 01.03.04, 08:26
    • Gość: Popaprany Olać po twarzy ZUS.Tępić zus-owskie cwaniactwo! IP: 195.117.149.* 01.03.04, 08:13
      zapytanie .jak oszukac zus.dotyczy wysokości renty emerytury? czekam
    • Gość: Krochmal Jak Oszukać Zus! Renta- emerytura Jak? IP: 195.117.149.* 01.03.04, 08:15
      bardzo bym chciał wiedziec!piszcie
    • Gość: kjsgt Jak oszukać zus.renta emerytura wysokośc.jak? IP: 195.117.149.* 01.03.04, 08:17
      masz pomysł podziel sie!
    • Gość: jaki przepis znasz jak my oszukamy zus np wys.renty emerytury? IP: 195.117.149.* 01.03.04, 08:22
    • Gość: popapraniec oko za oko IP: 195.117.149.* 01.03.04, 08:29
      znacie sposoby jak mieć wysoką rente emeryture.bo za obecną umre z
      głodu.napiszcie.moze jakieś lewe papierki.zus ma bałagan może nie
      dojdzie.czekam na pomysły
    • Gość: popaprany [...] IP: 195.117.149.* 01.03.04, 08:37
    • Gość: WWL Tak ogólnie. IP: 62.233.167.* 01.03.04, 09:37
      Gdy zaczynałem karierę w biznesie, w pierwszym roku wpadłem w 3 próg podatkowy.
      Wstyd przeznac że byłem dumny z tego ze stac mnie było na płacenie podatków. Po
      tych kilku latach życia wśród złodziejctwa, bandytyzmu, mafii skarobowo-
      zusowskiej, nie interesuje mnie juz nic co łaczy się ze słowami polityka,
      praworządność. Dłużej nie zamierzam finansowac mafii rzadzących. Deklaruję
      minimalne zyski, zawyżam koszty, zatrudniam na czarno, kupuje i sprzedaje w
      szarej strefie. Mam gdzies solidaryzm społeczny. Nie chce juz mieszkac w tym
      popapranym kraju.
      • Gość: popaprany Re: Tak ogólnie. IP: 195.117.149.* 02.03.04, 07:23
        tak ja ja .jaki ja byłem głupi!nawet gdybym zdeponował w jakimś banku tą forse
        bym miał do końca życia więcej 2x jak emeryture.ZUS mnie okradł ,urzad skarbowy
        oszukał!Państwo mnie okradło i już.teraz mam w dupie wszystkie instytucje
        państwowe na czele z ZUS em.Zapierniczam pełną parą na czarno.Zatrudniam na
        czarno.Zaopatruje się u szarej strefy.Jestem podwykonawcą w spólce z kapitałem
        państwowym co gwarantuje pełną ochrone przed skarbówką i ZUSem.pracownicy garna
        dźwiami i oknami. w dupie mają ubezpieczenia typu ZUS,albo też prowadzą swoje
        firmy typu drucik(wzioł ale zrobił i uciekł)ha ha i tak dalej .oko za oko bo
        inaczej państwo twoja Ojczyzna Ciebie i Nas wszystkich wykończy.
    • bopin i dobrze 01.03.04, 11:15
      Mam ochotę zakrzyknąć: grab zagrabione! Każdy sposób żeby zwalczać ZUSowy
      haracz jest dobry. A macie za zlote klamki, za biurowce, za krysztalowe
      zyrandole, za synekury dla kolesi, za system informatyczny, za arogancje
      obslugi, za glodowe emerytury! Oddajcie mi te pieniadze, ja sie sam ubezpiecze!
    • Gość: hggdfhdg Re: Łódzka firma wodzi ZUS za nos IP: *.warszawa.comarch.pl 01.03.04, 11:35
      Moim zdaniem źródłem wszystkich problemów z ZUS jest to, że nie jest on
      prywatny. Ludzie w ZUSie mają głęboko w dupie co się dzieje z kasą, którą inni
      wpłacają. Tak samo ustawodawcy, bo przecież nie dysponują swoją kasą. Cały ten
      układ jest chory i nic tego nie zmieni dopóki ktoś nie będzie odpowiadał za
      składki głową.
    • Gość: Jo Man ! Re: Łódzka firma wodzi ZUS za nos IP: *.net.autocom.pl 01.03.04, 13:40
      Ahahahahaaaaa niech żyją naaaam rządzący krajem kretyni.... !!!
      Więcej takich przepisów i będzie tutaj doskonale, ZUS 150 zł miesięcznie nooo
      pięknie pięknie... Do tego amortyzacja samochodów wpada w koszty (słynna
      pomyłka "a" z "ą"), nic tylko zakładać firmę...
    • Gość: zelka Re: Łódzka firma wodzi ZUS za nos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.04, 13:43
      jest lepeszy sposob .wejsc w kontakt z kontowa konta w zusie i walic korekty do
      tylu zmieniajac stawki pracownikom lub wysylac ich na urrlop bezplatny
      oczywiscie bez ich wiedzy zanim sie zorientuja to ty wyjdziesz dzieki korektom
      z dlugu .ostatnio bezkarnie robi sie to w lodzim zusie i jest to bardzo modne
      zobacz ile zaoszczedzasz
    • Gość: Assasin Re: Łódzka firma wodzi ZUS za nos IP: *.ssk.com.pl 01.03.04, 13:57
      Ciekawe. To jakby złodziej wściekał się, że go okradziono ;-)

Mizerna emerytura czy renta he he he ??? Tak jakby teraz była duża :-/

Szkoda, że mądra pani rzecznik nie powiedziała jaka będzie emerytura gdy to
      600PLN zainwestuje się w jakis fundusz emerytalny czy III filar.
    • Gość: bob Re: Łódzka firma wodzi ZUS za nos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 15:33
      I bardzo dobrze, a Warchoł się krzywi, bo nie będzie miał kto na jej OGROMNĄ
      EMERYTURĘ pracować /bo w ZUS wcale mało nie kradną nam z podatków na swoje
      pensje, premie, trzynastki..., nie mówiąc już o budynkach i samochodach/. Ja na
      pewno nie - zlikwidowałem działalność gospodarczą /bo mnie właśnie na ZUS czyli
      panią Warchoł nie stać/ i wyjeżdżam z Polski na zawsze - z kraju, gdzie byli
      UBecy mają największe emerytury, a pracują na nie dzieci ich prześladowanych
      ofiar, czyli uczciwych obywateli. TFU!
      • Gość: TomekC Re: Łódzka firma wodzi ZUS za nos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 16:04
        Bardzo dobrze! Popieram. Rząd okrada nas my okradamy rząd !!! Oby tak dalej.
        Sam tak chyba zrobie <lol>. ZUS powinien pasc !! Trza prywatyzacji !!!
        • Gość: menuet choroba !!! IP: *.pl / *.pl 01.03.04, 17:12
          To jest chora instytucja. potwornie zbiurokratyzowana , zatrudniajaca prawie
          same Panie po studiach i wyobrazcie sobie ,ze jedna Pani znalazla błąd w DRA ,
          w wysokości obliczonej podstawy obliczenia składek , a co zatem idzie we
          wszystkich składkach. [na kalkulatorze ograniczyłem ilość miejsc po przecinku
          do dwóch i bład o 1gr , potem błedy powielone i sumarycznie 7gr ].Buntowałem
          się w ZUS-ie, że to idiotyzm wysyłać do mnie zawiadomienie ,grozić zerwaniem
          ubezpieczenia chorobowego i całym sznurem konsekwencji. Szefowa działu do
          mnie ..." jak to ? chce Pan ,żeby koleżanka przy kontroli dostała naganę???..."
          Powiedzcie - czy moje odczucia i chęci były niezwykłe ? Bo w ZUS-ie zwątpiłem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka