michal.ch 02.03.04, 15:29 Wisi gdzieś w sieci cennik PKS Łódź? Bo nie mogę znaleźć (może słabo szukam). Nie chce mi się latać z lista miejscowości do kasy i pytać ile każde połączenie kosztuje. Przydałaby się taka rozpiska cena/odległość jak na PKP. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mat28 Re: Cennik PKS IP: *.interserwer.pl 03.03.04, 10:37 W PKS nie ma takich cenników, gdyż każde przedsiębiorstwo PKS samodzielnie ustala sobie ceny. Tak więc jadąc np. do Piotrkowa PKS-em Łódź możesz zapłacić inaczej niż jadąc na tej samej trasie PKS-em Bełchatów. Jedynym sposobem jest zadzwonienie i zapytanie o cene konkretnego kursu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mch Re: Cennik PKS IP: 62.29.134.* 03.03.04, 14:03 No to niezły numer odwalili. Ciekawe jak duże są różnice w cenach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysikrolik Re: Cennik PKS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.04, 15:28 czasem roznice sa wrecz kosmiczne. zdarza sie ze kurs normalnym, zatrzymujacym sie na wszystkich przystankach zdezelowanym autobusem placisz wiecej niz za elegancki i szybki pospieszny jadacy dokladnie ta sama trasa, a nalezacy do innego przedsiebiorstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
szch69 Re: Cennik PKS 03.08.05, 16:55 Gość portalu: mch napisał(a): > No to niezły numer odwalili. Ciekawe jak duże są różnice w cenach. Najtanszy bilet studencki z Piotrkowa do Lodzi - 3.30, najdrozszy 9.50 wiec roznice sa spore :) Odpowiedz Link Zgłoś
szch69 Re: Cennik PKS 03.08.05, 16:59 Dodam jeszcze, ze czasem jest wybor gdzie w tym samym czasie odjezdzaja w strone piotrkowa: autobus z klimatyzacja, telewizja i toaleta, jadacy 50 minut za 6 zl oraz: stary autosan jadacy godzine i 20 minut (wycieczka objazdowa po wojewodztwie lodzkim) za 8.80 :) Odpowiedz Link Zgłoś
szch69 Re: Cennik PKS 03.08.05, 17:02 Dodam jeszcze, ze PKS Piotrkow czasami nie wydaje zezwolenia na wjechanie autobusu jadacego do Lodzi na piotrkowski dworzec choc autobus ten jedzie przez centrum piotrkowa. A to dlatego, zeby nie robic konkurencji dla PKS piotrkow, ktory za dojazd do Lodzi zyczy sobie 8 zl (jak juz pisalem niektorzy przewoznicy biora nawet 3.30). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: Cennik PKS IP: *.toya.net.pl 03.08.05, 15:32 Zabawne bo ja dziś byłam w informacji i mi powiedzieli, ze nie wiedza ile kosztuje przejazd i zebym pytala kierowcy. Fajnie, ze... Mam przyjsc o 1 w nocy i sie pytac?? Lekkie przegiecie moim zdaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: Cennik PKS IP: *.retsat1.com.pl 03.08.05, 16:09 A próbowałeś pytać w kasie? Tam zawsze można było uzyskać informację o cenie biletu (tylko kasjerki czasami się krzywiły). Odpowiedz Link Zgłoś