Dodaj do ulubionych

Radni tną inwestycje. Sprawdź, czego nie będzie...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 08:46
Skoro będą oszczędności na lotnisku i hospicjum, to może chociaż znajdzie się
kasa na budowę jakiegoś fajnego pomnika? W Łodzi w tym temacie jest jakiś
zastój ostatnio.

A gdyby tak ograniczyć wydatki likwidując straż wiejską?
Obserwuj wątek
    • Gość: hrabia Radni tną inwestycje. Sprawdź, czego nie będzie... IP: *.cmbg.cable.ntl.com 19.05.10, 08:55
      Miastu grozi zarząd komisaryczny? Wam grozi ekipo z SLD i PO, to was będą
      musieli się pozbyć, a nie miasta! Także życzę wam byście codziennie jajkiem w
      łeb od kogoś dostawali, a gdy zapuścicie trochę dalej w polesie albo bałuty,
      to zapewne te jajka w kamienie się zamienią, bo tama taka melina mieszka, że
      zobaczycie, jak w mieście Łodzi przepięknie ochrona działa! A jak poprosicie o
      materiał z kamery, to się okaże, że są one tak stare, że na nich nic nie
      widać! Żal, żenada - patrzeć na was nie mogę, na zawał pewnego dnia umrę i kto
      za to odpowie! No może Pan Kropiwnicki, którego wyrzuciliście hipokryci?
      • Gość: łodzianin Re: Radni tną inwestycje. Sprawdź, czego nie będz IP: *.smrw.lodz.pl 19.05.10, 16:25
        KONIEC PO I SLD W ŁODZI!! wybierając PO lub SLD strzelasz samobója własnemu
        miastu (adresowane do ćwierćinteligentów!!)
        • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Radni tną inwestycje. Sprawdź, czego nie będz IP: 78.8.192.* 19.05.10, 17:19
          w 50% zgadzam się z Tobą, jakbyś dodał jescze do tego grona ŁPO i PIS -
          zgoda w 100%
      • Gość: mcav Re: Radni tną inwestycje. Sprawdź, czego nie będz IP: *.smrw.lodz.pl 19.05.10, 16:29
        te, hrabia!! zapomniałeś, uściślić, że piszesz o starych Bałutach i starym
        Polesiu bo u mnie na radogoszczu to tylko dresy z centrum rzucają kamieniami.
    • Gość: h Radni tną inwestycje. Sprawdź, czego nie będzie... IP: 109.243.173.* 19.05.10, 08:58
      a co ze stadionem miejskim przy al.Unii Plany były okazałe a co teraz cisza
    • Gość: xxx Do PO i SLD IP: *.toya.net.pl 19.05.10, 08:59
      Przerżniecie z wyborach i to bardzo...
      Tnijcie dalej inwestycje i wywalajcie z miasta kolejne festiwale, warszawa
      wszystkie przyjmie. Byle tak dalej a śladu po was nie będzie.
      • ulther Do szkodnikow - PO i SLD 19.05.10, 09:54
        Lodz nie ma szczescie, ostatni raz je miala przed II w.s. Obecne
        wladze robia wszystko zeby ja pograzyc, czego dowodzi niszczenie
        planow rozwoju lotniska.
        • Gość: wacekplacek tylko wiesniaki z Tesco lataja z Lublinka IP: *.toya.net.pl 19.05.10, 09:59
          ja wole dobra jakosc i latam z Okęcia
          • ulther jestes zanujacy... 19.05.10, 10:27
            To juz wiesz na kogo glosowac jezeli nie chcesz latac z wlasnego
            miasta. Powodzenia wiesniaku.
            • Gość: opelbomba lotnisko Lublinek dobre dla pracowników Biedronki IP: *.toya.net.pl 19.05.10, 10:32
              ale nie dla mnie, nie lubię gdy tanie linie wywalają mi pakę na płytę lotniska i
              nie ma jak dojechac do centrum bo autobusy w Łodzi nie kursują regularnie bo są
              dziury w drogach i pijani kierowcy

wsiadam w busa na Okęcie z Fabrycznego i mam sprawę z głowy
              • ulther mam wrazenie.... 19.05.10, 10:46
                ze lotnisko w Warszawie jest dla ludzi o mentalnosci
                prowincjonalnej, ktorzy z niewiadomych powodow chca jezdzic ponad
                100 kilometrow zamiast korzystac z wlasnego lotniska. Lotnisko w
                Lodzi obsluguje sporo czarterow, wiec jak zakladam - uzywajac
                odniesienia do klientow Biedronki (jestes pewien, ze nic tam nigdy
                nie kupiles?) chcesz ich obrazic? Ok, lataj sobie skad chcesz. JA
                wolalbym latac z wlasnego miasta z zastrzezeniem faktu, ze Lublinek
                nigdy nie bedziel otniskiem miedzykontynentalnym czy drugim
                Frankfurtem - jednak polaczenia z Europa moze obslugiwac. Potrzebny
                jest tylko dobry zarzad i inwestycje!!!!
                • Gość: popopop drogi sa wazniejsze dla łodziaka niz lotnisko IP: *.toya.net.pl 19.05.10, 10:50
                  ja tam wolę szybkie trasy przelotowe przez Łódź bez świateł, bez korków i niech
                  w koncu zbuduja obwodnice bo to co jest teraz to katastrofa komunikacyjna
                  po lodzi jezdze codziennie i mam juz nerwice, samoltami latam raz na 2 miesiace
                  wiec mi to nie przeszkadza
                  • ulther i lotnisko i drogi 19.05.10, 10:53
                    Nie wiem co jest wazniejsze - wydaje mi sie, ze obie rzeczy sa
                    wazne. Bez lotniska Lodz pozostaje biala plama na komunikacyjnej
                    mapie Polski i Europy. TO utrudnia inwestycje, rozwoj biznesu, bez
                    rozwoju nie ma wyzszych podatkow z ktorych mozna finansowac rozwoj
                    drog. System naczyn polaczonych.

Tymczasem na drogi tez tna wydatki - przykra sprawa, co?
                  • Gość: Kaczus (Tomek) Re: drogi sa wazniejsze dla łodziaka niz lotnisko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.10, 11:01
                    > ja tam wolę szybkie trasy przelotowe przez Łódź

Bez komentarza... W jakim cywilizowanym kraju robi się trasy przelotowe przez
                    miasto...
                    • Gość: oman Re: drogi sa wazniejsze dla łodziaka niz lotnisko IP: *.toya.net.pl 19.05.10, 14:10
                      Goteborg wieśniaku...
                  • sufler2006 Re: drogi sa wazniejsze dla łodziaka niz lotnisko 19.05.10, 15:49
                    Tobie moze nie przeszkadza ale widze ze masz brak swiadomosci.
                    Potrzebne jest jedno i drugie.
                    Dobre lotnisko to rozwój biznesu,rozwój biznesu to podatki,podatki to drogi.
                    Proste?Proste.Tylko trzeba mieć tego świadomość.
                • sufler2006 Re: mam wrazenie.... 19.05.10, 15:47
                  Oczywiscie!!!!Jestem za.
              • Gość: K! Re: lotnisko Lublinek dobre dla pracowników Biedr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.10, 11:54
                Co Ty bredzisz!?
              • sufler2006 Re: lotnisko Lublinek dobre dla pracowników Biedr 19.05.10, 15:48
                Hmm...coś Ci sie pokreciło.
                Z Lublinka jeździ komunikacja miejska na dworzec PKP.
          • sufler2006 Re: tylko wiesniaki z Tesco lataja z Lublinka 19.05.10, 15:45
            hahah...dobra jakość,człowieku wyśpij sie.Ty lokalny antypatrioto!!!
    • Gość: TrzySłowaDoOjcaDyr Na początku to sobie pensje zmniejszyjcie patałach IP: 194.42.116.* 19.05.10, 09:00
      y. Cztery najlepsze miasta - Warszawa, Gdańsk, Poznań, Wrocław.
      Wśród najgorszych - Łódź. Nie będzie lotniska to możecie sobie
      pomarzyć o normalności w tym zasyfionym, zajszczanym, pełnym dziur w
      drogacha - powiatowym miasteczku. Pierwsze z czego trzeba
      zrezygnować to wasze, za wysokie, pensyjki, dwa Stadion Miejski
      (niech go buduje prywatny inwestor, a jak takiego nie ma to sorry).
      Sprzedanie nierentownych spółek, w których udział ma Łódź - np. te
      kupione za kadencji pana W. z MPK i Kropy. I weźcie się do roboty
      młodzieniaszki. Bo jak na razie to macie takie pomysły, że się
      rzygać chce. Nikt na was nie zagłosuje, bo jak na razie dajecie d...
      z tym rządzeniem - amatorzy.
    • Gość: k. Radni tną inwestycje. Sprawdź, czego nie będzie... IP: 109.243.91.* 19.05.10, 09:01
      Pewnie! Jak zabierac to najlepiej smiertelnie chorym i zwierzetom - oni nie beda protestowac i spokojnie mozna ich olac. Za to ekipa z Nowosolnej zrobi blokade drogi i kasa szybko sie znajdzie.... oto cala Polska...
      • Gość: psycholog Re: Radni tną inwestycje. Sprawdź, czego nie będz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 18:16
        Dokładnie. Cięcie budowy hospicjum to przegięcie. To i tak kropla w morzu potreb, które rosną wraz z naszym starzejącym się społeczeństwem...
    • Gość: Sliwus Radni tną inwestycje. Sprawdź, czego nie będzie... IP: 81.15.180.* 19.05.10, 09:08
      Ciekawe jak chcą ograniczyć inwestycję, która jest juz prawie na
      ukończeniu. Mowa tu o bazie paliw na lotnisku, której budowa
      rozpoczęła się w zeszłym roku i jest mocno zaawansowana. Czyli teraz
      zaorają wszystko?
    • Gość: t-k Radni tną inwestycje. Sprawdź, czego nie będzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 09:13
      Co jak co, ale Panowie z lotniskiem to pojechaliście ostro!!!
      • Gość: kjk Re: Radni tną inwestycje. Sprawdź, czego nie będz IP: 81.15.172.* 19.05.10, 09:19
        zwłaszcza, że stacja paliw jest już prawie zakończona (same
        zbiorniki zostały kupione i zakopane w ziemi jeszcze przed zimą)
    • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Radni tną inwestycje. Sprawdź, czego nie będz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.10, 09:16
      Z jednej strony tną, z innej wymyślają i forsują drogie i dziwne inwestycje:
      gothmucha.blox.pl/2010/05/Na-spotkaniu-w-zdicie-fajnie-jest.html
    • Gość: jenot z bedlna to będzie komisarz do kwadratu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 09:19
      przecież jeden już jest.
    • wirusx Biedna Łódź 19.05.10, 09:22
      Dotąd była zadupiem Europy, teraz będzie zadupiem Wszechświata,
      czyli jest lepiej...
    • djo4 Radni tną inwestycje. Sprawdź, czego nie będzie... 19.05.10, 09:29
      Nie rozumiem dlaczego obcinać WPI skoro sytuacja w gospodarce ma się
      poprawiać, a przecież nie jest zła. Jesteśmy zieloną wsypą, no chyba, że Łódź
      już tonie!

Lepiej obcinać wydatki nie inwestycyjne niż inwestycyjne, gdyż to one
      napędzają rozwój!
    • Gość: koman Drogi, mniej świateł, MPK, bezkolizyjne skrzyżowan IP: *.toya.net.pl 19.05.10, 09:39
      skupcie się na poprawieniu przepustowości dla ruchu drogowego, bo jest totalna
      masakra !!!
      az chce sie płakać
    • Gość: mastal Nigdy więcej Kropy ,brudu i korków !!! IP: *.toya.net.pl 19.05.10, 09:40
      proszę tylko to
      • dziki_z_lasu Re: Nigdy więcej Kropy ,brudu i korków !!! 19.05.10, 11:39
        Nasze dzieci będą jarać szlugi po nowych kiblach, a rowerzyści krzywić obręcze na pomazanych farbą chodnikach dumnie zwanymi ścieżkami rowerowymi! Program walki z korkami zapewne sprowadza się do tego by jak najwięcej ludzi opuściło Łódź lub nie było ich stać na jeżdżenie samochodem. Co do brudu niestety nie widzę w tym momencie jakichkolwiek perspektyw, no chyba że więcej ludzi zajmie się zbieraniem złomu i wywiezie na wózeczkach to co zostanie z Łodzi.
    • rtoip1 Z lotniskiem to przegięcie 19.05.10, 09:42
      Czy władze miasta, lotniska i Specjalnej Strefy pytały globalnych przewoźników
      jak FedEx, DHL, UPS, o ich zdanie na temat umieszczenia polskiej sortowni w
      Łodzi ? Generalnie, czy nie ma zainteresowanych łódzkim cargo w szczególności
      po 2012 roku?
      • ulther Re: Z lotniskiem to przegięcie 19.05.10, 09:55
        Po co? Przeciez z Lodzi sie nie lata.... prowincjonalne myslenie
        nedznych, zalosnych politykierow.
      • Gość: omeran głupoty piszesz IP: *.toya.net.pl 19.05.10, 09:57
        masz stary samochód? jezdzisz nim po Łodzi czy latasz helikopterem?
        moze nie masz bo nie stsrcza ci na jedzenie i praujesz w Tesco w pieluchach. Ja
        mam 2 samochody i oba maja uszkodzone zawieszenie, a wiesz dlaczego? Bo sa
        dziury w dogach w Łodzi. Wiesz dlaczego viagle spozniam sie do pracy? Bo sa
        korki i awarie MPK. Wiesz jak jest w skandynawii? Nie ma kolizyjnych skrzyzowan
        , sa wiadukty i przejscia podziemne, a takiego twora jak rondo solidarnosci to
        nie widzialem nigdy w Niemczech. przejazd z centrum Łodzi na południe suvem
        marki Volvo zajmuje mi tyle samo czasu co podroz tramwajem...

Podstawa nowoczesnego miasta to infrastruktura pod kazdym wzgledem.
        Gdy chce leciec do Szwecji lub UK latam z Okęcia bo jakosc przewoznikow
        ladujacych w Wawie deklasuje tandete oferowana przez linie obslugujace Lublinek.
        • ulther Ty piszesz glupoty 19.05.10, 10:30
          Twoj post jest dowodem myslenia prowincjonalnego. Powinienes lataz z
          Londynu bo jakos oferowana przez lotniska zachodnioeuropejskie jest
          o wiele wyzsza niz lotniska warszawskiego.

Miasto to zlozony organizm, ktory potrzebuje i dobrych drog, jeszcze
          lepszej komunikacji miejskiej (wiecej Lodzian jezdzi MPK niz
          wlasnymi samochodami) i sprawnego lotniska przyciagajacego noweych
          przewoznikow. Bez lostniska nie ma co myslec o szybkim rozwoju, nie
          ma co myslec o rozwoju bez inwestycji na lotnisku. Stan obecny jest
          lepszy niz wtedy kiedy nie bylo lotniska ale ciagle niezadowalajcy -
          stad potrzeba kolejnych inwestycji i promocji.
          • Gość: sikajacy pod wiatr zacznij dobre studia śnięta rybo... IP: *.toya.net.pl 19.05.10, 10:37
            a przysłużysz się miastu bardziej niż lotnisko
            bardzo dużo bałwanów mieszka w Łodzi głównie po AHE , bibliotekoznawstwie i
            zarządzaniu, ich pojećie o dobrej robocie jest takie jak twoje
            marzysz jak Jozin z Bazin, nie potzreba nam inwestorów z zachodu , potrzeba nam
            rozwoju wlasnych technologii a podobno w Łodzi na politechnice sa sami wybitni
            informatycy, prawda to>
            • Gość: Kaczus (Tomek) Re: zacznij dobre studia śnięta rybo... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.10, 10:41
              > potrzeba nam rozwoju wlasnych technologii a podobno w Łodzi na politechnice
              > sa sami wybitni informatycy, prawda to

Informatycy, elektronicy, chemicy... i wielu innych, co z tego jak większość
              wyjeżdża, bo w Łodzi zaledwie garstka firm dających godziwe zarobki.... A te
              które są mają kłody pod nogi rzucane, za to daje się zielone światło wszelkim
              montowniom i je się dofinansowuje...
              • rtoip1 Re: zacznij dobre studia śnięta rybo...@Kaczus (To 19.05.10, 20:51
                Daj ogłoszenie o poszukiwaniu informatyka JavaScript w Łodzi.

Zdziwisz się, ale ssanie jest takie, że zasuwają studenci.

Problem w tym, że oni też latają w delegacje na całym świecie. I tylko dobra
                komunikacja sprawi, że nie wyjadą na stałe.
                • Gość: Kaczus (Tomek) Re: zacznij dobre studia śnięta rybo...@Kaczus (T IP: 78.8.192.* 19.05.10, 21:02
                  Nie pisałem o sobie, a jeśli mówisz, że programując w javascripcie
                  można zarobić w Łodzi - to powiem - hahaha - takie zarobki to wobie w
                  buty wsadz.... Wolę robić to co robie, bo mam trochę lepiej...
            • ulther ?! 19.05.10, 10:49
              Chyba zaszkodzil Ci nadmiar deszczu w ostatnich dniach...
        • sufler2006 Re: głupoty piszesz 19.05.10, 15:53
          Totalnie chyab nie wiesz o co Ci chodzi tak naprawde.Piszesz o rozwoju infrast.a
          zarazem nie chcesz rozbudowywać lotniska.
          hhahhaha
        • rtoip1 Lotnisko to ważny element i może być dochodowe 19.05.10, 16:25
          Jeżdżę samochodem. Parkowanie jest najtańsze w Polsce, więc co mi tam.
          Latem bym bym jeździł na rowerze, ale brak w Łodzi (ogólnie w Polsce)
          sensownych rozwiązań dla rowerów - prawnych i technicznych dotyczących
          organizacji ruchu. Kto wymyślił ścieżki z czerwonej kostki? Zrobili bo ładnie
          wyglądały ? Gdzie można przypiąć rower w monitorowanym miejscu?

Tak samo jest z lotniskiem. Jakaś chała i brak koncepcji. Żadne miasto prócz
          Łodzi nie finansowało lotniska tylko z własnej kasy. A to, że nie dostaliśmy
          pieniędzy zawdzięczamy byłej ekipie.

Nowoczesna infrastruktura miasta oznacza całość - czyste toalety publiczne,
          telefony, internet, drogi, lotniska, hotele, restauracje, czystą wodę i
          powietrze, ograniczony hałas itd itp. Jeśli mamy inwestować, to wydawanie
          pieniędzy na część nie da właściwego efektu. A bez toalet miłośnicy plenerowego
          spożywania alkoholu natychmiast obsikają wszystko, łącznie z siedzibą Straży
          Miejskiej.

Lublinek ze względu na skrzyżowanie autostrad i niższą niż w Warszawie cenę
          gruntów wydaje się dobrym miejscem na logistykę.
          Przy odpowiednim projekcie, doprowadzeniu bocznicy kolejowej i bliskości
          zachodniej obwodnicy miasta, śmiało może obsłużyć krajowe cargo i być doskonałym
          lotniskiem zapasowym dla Okęcia. Po zakończeniu modernizacji linii kolejowej,
          przejazd Lublinek - Okęcie zajmie niewiele ponad godzinę. Oddala to raczej niż
          przybliża włączenie Łodzi w orbitę innego huba niż Warszawa.

Dofinansowywanie tanich przewoźników poprzez tzw. promocję Łodzi w internecie
          to inna sprawa, i zapewne to oraz zbyt mała ilość lotów jest powodem strat lotniska.
    • Gość: Selektazz Radni tną inwestycje. Sprawdź, czego nie będzie... IP: *.toya.net.pl 19.05.10, 09:44
      Jestem pod pełnym urokiem możliwości tego miasta. Jak już myślę, że nie da się
      bardziej tego spierniczyć to Wy mi pokazujecie, że jednak się da. Mieszkańcy
      się mobilizowali, kiedy było referendum. Jeżeli coś jest tu osiągnięte to,
      przez walkę i krzyk.

Wstyd mi, nie przyznam się, że jestem z tego miasta i nie zamierzam dalej eis
      za nie wstydzić. Jeżeli miasto się stara o ESK, to nie wystarczy robić tylko
      promocje i wciskać każdemu koszulki, gadżety tylko trzeba prowadzić działania
      które wspomogą kulturę i nie o kulturze chciwości i chamstwa mówię. I niech
      się nasze miasto oduczy sprzedawania i kupowania tych samych terenów. Jak np
      było z Uniontexem czy teraz EC1 bo Nic wam z tego nie wychodzi. Już na terenie
      Uniontexu bym wolała hipermarket niż mają tam stać tylko ruiny a mieszkańcy
      boją się przejść tamtędy.

Jedźcie i spójrzcie na Marmurową!Jakim człowiekiem trzeba być, żeby zdecydować
      o zabraniu środków na schronisko czy hospicjum??
      Tak jak wcześniej wspomniane, chyba eliminując inwestycje patrzycie tylko na
      to kto mniej będzie krzyczał i walczył o swoje.
      To miasto umarło.
    • ulther Szkodnictwo PO 19.05.10, 09:53
      Decyzje podejmowane w PO a jeszcze bardziej ich uzasadnienie
      dowodza, ze ci ludzie sa zdolni zniszczyc cokolwiek tylko dlatego,
      ze dana idea wziela swoj poczatek w gabinetach ekipy Kropiwnickiego.
      W tej pasji niszczenia rozloza lotnisko - bo i tak malo ludzi
      lata...TO do cholery niech zrobia cos zeby latalo wiecej - to spolka
      miejska dyletancie przewodniczacy rady miejskiej! Jak mozna ciac tak
      strategiczne inwestycje. Banda kretynow.
      • Gość: oi Re: Szkodnictwo PO IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.05.10, 10:33
        i zamiast obwodnicy lepszy kibel w szkole ... to powinno w perspektywie kilku
        lat poprawic sytuacje miasta :)

• Gość: oi Re: Szkodnictwo PO IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.05.10, 10:41
          wlasciwie to sie skoryguje bo bardziej bezmyslne jest jednak robienie sciezek
          rowerowych zamiast obwodnicy.

• rtoip1 Re: Szkodnictwo PO 19.05.10, 21:00
            Wywalenie ruchu tranzytowego z miasta jest oczywistą podstawą jakiegokolwiek
            planu komunikacji wewnętrznej.
    • Gość: kle A co z tramwajem na Olechów ? IP: 149.226.255.* 19.05.10, 09:56
      Od 20 lat planują i nic. Domy sie budują, powstają fabryki i
      magazyny a dla mieszkańców nic.
      • Gość: dseead Dzięki za referendum, już wiemy komu oddać władzę! IP: *.toya.net.pl 19.05.10, 10:10
        Jestem przerażony tym co robi Sadzyński i jego koledzy od Jońskiego. Ci ludzie
        nie tylko rozwalają Łódź, ale niszczą ją ze spotęgowaną siłą, nieporównywalną w
        skali do tego co robili przez 8 lat ludzie Kropiwnickiego.
        No chłopaczki - pokazaliście na co was stać! Na totalną rozpierduchę na każdym
        polu! Rozwalacie kulturę, piotrkowską (święto Łodzi w manufakturze??? brak
        festynu na pietrynie to skandal), niszczycie plany inwestycyjne, nie zrobiliście
        niczego porządnego, planujecie ograniczać komunikację miejską, nie podsiadacie
        żadnej spójnej koncepcji, zabraliście 500tyś z akcji Młodzi W Łodzi ułatwiającej
        pozostanie młodym w Łodzi po studiach.
        Niszczycie to miasto i już nie można na to patrzeć, PO i SLD wypad z urzędu
        miasta bando barbarzyńców!!!
        • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Dzięki za referendum, już wiemy komu oddać wł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.10, 10:15
          Mam nadzieję, że dzięki właśnie referendum mieszkańcy Łodzi widzą, że nie ma
          znaczenia z jakiego ugrupowania są rządzący, wszyscy równie partolą to co robią.
          Szczęście w nieszczęściu jest to, że im też mieszkańcy miasta mogą pokazać
          czerwoną kartkę.... Zwróćcie uwagę na kogo oddacie swój głos, oraz kto jest
          jeszcze na liście z której startuje dana osoba...
      • Gość: rs07 Re: A co z tramwajem na Olechów ? IP: 188.33.177.* 19.05.10, 18:56
        Rok temu zlikwidowano tramwaje na ul.Limanowskiego. Jest teraz super. Znacznie
        ciszej. Tramwaj nie jest konieczny do życia.
    • Gość: qwark Radni tną inwestycje. Sprawdź, czego nie będzie... IP: *.com.pl 19.05.10, 10:09
      No tak, coraz bardziej pod wodę. Teraz zmiana nazwy miasta na "Lódź podwodną".
      Zastanawia mnie, komu tak bardzo zależny aby udu.ić to miasto? Wszystko jest w
      fatalnym stanie, drogi, MPK, kultura, miejsca pracy etc. Jesienią wybory i
      chyba brak poważnego kandydata na prezydenta miasta. Brak kandydata z jajami,
      biznesmena (a nie aparatczyka politycznego), dobrego gospodarza (np. patrz
      Wrocław). Nie ma na kogo głosować (nawet do rady miasta, bo tam jest jeszcze
      "fajniejszy" skład). Zdziwienie wszystkich że są małe wpływy z podatków to już
      śmiech w żywe oczy ludzi. A dla czego mają być wysokie, kiedy 30% mieszkańców
      pracuje w Warszawie, lub innych miastach (tak Panie p.o. prezydenta i R.M, tak
      tak) bo gdzie mają ludzie zarobić i pracować? W Łodzi? Śmiech !!! Zastanówcie
      się Panie i Panowie nad tym (no chyba że jest to waszym celem, aby miasto
      stanowiła biedota). Ludzie wykształceni z doświadczeniem pracują w innych
      miastach, bo tu nie ma dla Nich żadnej pracy (no chyba że na taśmie w fabryce
      montażu, zresztą zatrudnieni poprzez agencję pracy, bez pewności czy jutro
      będą jeszcze pracować).
    • Gość: irek Ciesze się że coś się zmienia i jestem informowany IP: *.retsat1.com.pl 19.05.10, 10:29
      To co zostawił Kropiwnicki z Tomaszewskim w tym mieście jest przerażające.
      • Gość: fred mało tego, jest dołujące i skandaliczne IP: *.toya.net.pl 19.05.10, 10:39
        zniszczyli miasto w dobie najwiekszej lawiny pieniedzy w z unii
    • Gość: alicja oni chyba żartują IP: *.toya.net.pl 19.05.10, 10:32
      jak można zabierać pieniądze na rozwój lotniska-siła napędowa dla miasta, by
      zrobić dzieciom kibelki. Teraz miasto musi się rozwijać, musi, bo inaczej
      zawsze będziemy latać z Katowic, Warszawy i Krakowa.Ludzie nikt do nas, ani
      nie doleci , ani nie dojedzie.
      Koniecznie trzeba dać na schronisko i hospicjum! Tu nie można zwlekać! I
      odwierty są niezbędne, bo pociągną za sobą ogromne zmiany infrastrukturalne.
      • Gość: egon olsen Re: oni chyba żartują IP: *.toya.net.pl 19.05.10, 10:40
        chyba maku się na...lałaś
      • ulther Re: oni chyba żartują 19.05.10, 10:48
        Trzeba zniszczyc wszystko co zrobil Kropa - taki jest cel nowej
        komisarycznej wladzy.
        • Gość: lenon Re: oni chyba żartują IP: *.toya.net.pl 19.05.10, 10:53
          trzeba naprawic to co zrobil Kropa bo fontanna w kształcie vaginy oraz rondo
          solidarnosci to jednak nie po europejsku
          • ulther Re: oni chyba żartują 19.05.10, 10:54
            Daruj sobie wynurzenia na temast swoich genitalnych skojarzen, ok?
    • mineyko Radni tną inwestycje. Sprawdź, czego nie będzie... 19.05.10, 10:32
      Nie będzie Bulwaru Narutowicza, drugiego schroniska dla zwierząt,
      hospicjum w szpitalu Jordana. Nie powstanie druga nitka al. Unii
      Lubelskiej, ani obwodnica Nowosolnej.

Natomiast będą ogromne pieniądze na:
      1.Utrzymywanie hali Arena i fontanny przez teatrem.
      2.Dopłatę do budowy sali koncertowej A.M.(wygrany przetarg za psie
      pieniądze, wróżę ponad 100% dopłatę)
      3.Przebudowę elektrowni i całej infrastruktury na cele wiodące do
      ogromnych wydatków na utrzymanie tej budowlanej hecy!
      4.Remonty spalonych autobusów i tramwajów, bo Widzew w ekstarklasie!
      Gratulacje dla ojców miasta!
      • Gość: heniek Widzew w ekstarklasie??? IP: *.toya.net.pl 19.05.10, 11:59
        Odwaliło Ci coś we łbie??? tak wszystkie spalone autobusy... podaj jakiś który
        się spalił ostatnio bo go jacyś bandyci podpalili bo jakoś nie kojarzę ostatnio
        faktów.... datę nr autobusu koszty naprawy?

Siedzisz pewnie z dupskiem w domciu, klikasz z sobie w kompa i masz wszystko w
        dupie... napisz ile razy maila napisałeś do UMŁ, że proponujesz jakieś zmiany
        albo pytasz czemu jest coś tak a nie inaczej??
        Ile razy zadzwoniłeś na Policję jak widziałeś gnojów kilkunastoletnich pijących
        piwko albo debili niszczących nasze mienie???
        ILE???
        tak myślałem
        jedyne co potrafią tacy goście jak Ty to narzekać....
        • mineyko Re: Widzew w ekstarklasie??? 19.05.10, 15:40
          Gość portalu: heniek napisał(a):

> Odwaliło Ci coś we łbie??? tak wszystkie spalone autobusy... podaj jakiś który

Odpowiedź:
          Nie jeden raz widziałem to stado bydła prowadzone w otoczeniu policji!
          No i co?
    • Gość: emanualeoli Sadzyn ty uważaj bo skonczysz jak Kropa... IP: *.toya.net.pl 19.05.10, 10:34
      ...w kloace historii
    • Gość: Łodzianka Radni tną inwestycje. Sprawdź, czego nie będzie... IP: *.4web.pl 19.05.10, 10:36
      Jak można odsuwać w czasie remont Strykowskiej? Brak przyzwoitego dojazdu do
      autostrady to katastrofa i potworny wstyd dla Łodzi! Kropa jaki był, taki był,
      ale istotnych inwestycji nie wstrzymywał!
    • Gość: Zen Był chaos, Kropa obiecywał cuda na kiju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 10:40
      A teraz Pisiaki szczekają, że nowa władza coś niszczy.
      Owszem, niszczy piękny sen w jakim był pan Kropiwnicki podróżując w swojej
      białej karecie.
      • ulther Czy panowie z PO 19.05.10, 10:51
        maja cos do zaproponowania oprocz zwijania tego miasta? Cos
        pozytywnego, cokolwiek. Miasta rozwijaja sie dzieki wieloletnim
        planom - Kropiwnicki taki nakreslil - PO chyba zadnego nie ma. Nigdy
        nie spotkalem sie z zalozeniem, ze inwestycje zaplanowane przez
        Kropiwnickiego maja byc wykonane w ciagu jednego roku budzetowego.
        • Gość: Zen Re: Czy panowie z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 11:43
          > maja cos do zaproponowania oprocz zwijania tego miasta? Cos
          > pozytywnego, cokolwiek. Miasta rozwijaja sie dzieki wieloletnim
          > planom - Kropiwnicki taki nakreslil - PO chyba zadnego nie ma.

Właśnie na tym polega problem, że plany które "nakreśliła" ekipa Kropiwnickiego
          doprowadziły miasto do katastrofy. Jak możesz zaplanować cokolwiek kiedy nie
          masz pieniędzy. Wolisz dalej zadłużać miasto?

> Nigdy nie spotkalem sie z zalozeniem, ze inwestycje zaplanowane przez
          > Kropiwnickiego maja byc wykonane w ciagu jednego roku budzetowego.

A oczekujesz, że PO z SLD w trzy miesiące przywrócą normalność w mieście??
          • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Czy panowie z PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.10, 11:48
            > A oczekujesz, że PO z SLD w trzy miesiące przywrócą normalność w mieście??

Nie, ale jak na razie robią większy chaos... Popieranie chorych pomysłów pana
            Lisiaka, to jest właśnie szkodnictwo...
            • Gość: Zen Re: Czy panowie z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 20:04
              To nie jest chaos. To są zmiany. Zmiany, które mają uzdrowić to miasto. Kuracja
              odwykowa zawsze jest bolesna.
              • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Czy panowie z PO IP: 78.8.192.* 19.05.10, 21:04
                Jeśli idiotyczne pomysły typu tunel na piłsudskiego nazywasz zmianami,
                które mają uzdrowić miasto, to ja dziękuję, ale nie o takie zmiany
                chodziło. Tak samo jak pomysły parkingu na placu dąbrowskiego, czy na
                trawniku na kościuszki...
          • ulther Re: Czy panowie z PO 19.05.10, 12:25
            Nie widze przywracania normalnosci tylko szereg gorszacych praktyk -
            szczegolnie w otoczeniu pana Magina i zadnych konkretnych propozycji
            co zrobic, zeby Lodz byla dobrze skomunikowana ze swiatem, utrzymala
            istotne wydarzenia kulturalne i przeprowadzila program gruntownej
            rewitalizacji. Natomiast to czym panowie sie glownie zajmuja to
            krytyka Kropiwnickiego,ktory mimo licznych przywar mial kilka
            ciekawych pomyslow. Teraz slyszy sie, ze polityczny sojusznik pana
            komisarza pan Skawrka, ktory nic dobrego dla tego miasta nie zrobil,
            planuje zrezygnowac z NCM calkowicie!!! Oto liderzy klasy
            prowincjonalnej ciagna to miasto do rynsztoka. To myslenie rodem z
            lat panowania SLD, ktore nie potrafilo niczego miastu zaproponowac
            poza prezydentem Panasem czy Jagiella. Lodz gnije a obecna wladze
            nie robi nic aby to zmienic.
      • Gość: oi Re: Był chaos, Kropa obiecywał cuda na kiju IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.05.10, 11:03
        wlasnie moim zdaniem i nie tylko moim na szczesci nowa wladza nie dosc ze
        niszczy to wlasciwie nie wiem jaki ma plan.
        Lotnisko zostawiamy - za to beda nowe kible.
        zamiast obwodnicy - sciezki rowerowe
        shronisko jakies
        a zadluzenie miasta i tak wg planow ma rosnac ... przez dwa lata
        i jeszcze wiecej osob miasto opusci bo niestety nie kible i sciezki usprawniaja
        zycie miasta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka