Gość: gość IP: *.toya.net.pl 28.05.10, 20:35 Może należałoby podać więcej nazwisk. To działa. Ale dobre i to. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: łowca bolszewików Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 20:49 My, kumple Mira i Rycha też popieramy Komorowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
amerlyn Re: Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego 29.05.10, 11:39 SUUUUPER! Policzcie ilu Was jest, bo trzeba zmienic nazwe "Komitetu 50" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ory Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 21:51 Kto to jest Krystyna Piątkowska i kto to jest Stanisław Mecych. Proszę dziennikarzy Gazety o pełniejsze informacje. KOR był niezwykle elitarną organizacją. Według mojej wiedzy w Łodzi był tylko jeden członek KOR, reszta to tylko sympatycy. Tym członkiem był Józef Śreniowski, który jest łodzkim komitecie poparcia Jarosława Kaczyńskiego Odpowiedz Link Zgłoś
amerlyn ory - dzieki! 29.05.10, 11:30 "Nie interesuje nas partyjniactwo" - a JEDYNEGO czlonka KOR-u w Lodzi, Józefa Śreniowskiego, konsekwentnie zapominamy, z szacunku dla naszego wielkiego, niemieckiego przyjaciela Alzheimera. Z milosci od naszego wielkiego rosyjskiego przyjaciela, Pawlowa, czlonkowie naszego Komitetu planuja pozbyc sie swoich kotow i zastapic je psami z rodowodem. My, ludzie z życiorysem, jestesmy dumni, ze trud naszego zycia zostal uwienczony pochwala szlachetnego Tomasza Kacprzaka, przewodniczącego Rady Miejskiej w Łodzi i czlonka Klub Radnych Platformy Obywatelskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego 28.05.10, 21:53 "W Łodzi Bogusława Komorowskiego popierają byli członkowie opozycji antykomunistycznej". Ten lapsus ("...BOGUSŁAWA Komorowskiego...")to jest albo freudowska pomyłka( Bogusław KACZYŃSKI - znana postać), albo te paluszki łódzko- kaliskie były zanadto naenergetyzowane... Jednocześnie pozwolę sobie wywlec z cytowanej tu informacji wniosek następujący : aktualni członkowie opozycji antykomunistycznej - niekoniecznie popierają...hrabiego Bogumiła tego..tam Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Re: Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego 29.05.10, 07:48 Dobrze, że nie Bogusława Kaczyńskiego :D Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego 29.05.10, 13:27 lew_konia napisała: > > Dobrze, że nie Bogusława Kaczyńskiego :D > Jakiego tam znowu Bogusława Kaczyńskiego. Przecież ten znawca opery jest Bronisław... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyb07 Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego IP: *.centertel.pl 28.05.10, 22:01 znam i podziwiam Pana Prezydenta Kropiwnickiego od lat, pisze z Gdanska znam Miasto podzwigajace sie z zapasci, i bardzo dobrze Wam to wychodzi od lat, ale znam to Wasze towarzystowo przepraszam SLD.. ie z Olkiem i calym Towarzystwem, i jako Kaszuba siedzacy i mieszkajacy w trojmiescie apeluje do Was Wasze Piekne miasto predysponuje do Nr 2 w Polsce i macie za tem wszelkie argumenty. Potrzebuje to Miasto politykow godnych podniesienia Waszego miasta z kleczek i bycia "ewentualnie sypialnia warszawki" do nr 2 w kraju, zycze Wam madrego wyboru i nie uleganiu Panom Panasom, Jagiellom, mimo ze ich znam i szanuje ale bez opcji wyboru rozwoju miasta, poprawy zycia mieszkancow, ktorzy zyja a szczegolnie w centrum w nienormatywnych warunkach mieszkaniowych, pozbawieni wygod co daje przyjezdnym obraz miasta. I na koniec gratuluje Wam wspanialej hali widowiskowej wybudowanej za smieszne pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego 28.05.10, 22:09 No, patrz pan - znaczy że Kropiwnicki też popiera Bogdana... A tego to już nie napisali psiajuchy... ps. też znam Kropiwnickiego długie lata, ale podziwiam go znacznie krócej... Odpowiedz Link Zgłoś
fullprawda Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego 28.05.10, 22:02 skąd wylazły te karaluchy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arec Re: Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego IP: *.toya.net.pl 29.05.10, 05:35 powodz sie skonczyla to sie przy sloncu peru grzeja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artooro Kto popiera Komorowskiego Bronisława/Bogusława IP: *.182.152.203.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.05.10, 22:16 Wiecie, momentami tracę orientację. Bronek, czy Boguś??? Dla niektórych nie ma znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: Kto popiera Komorowskiego Bronisława/Bogusław 28.05.10, 22:25 Furda tam kandydat ! Popieracze się liczą ! PODPIERAJMY SIĘ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Władysław/ Bogumił/Bronisław 29.05.10, 07:54 www.youtube.com/watch?v=UzVwrOeQrws Ale o ssso chozi z tym soczkiem? Pijemy go z Władkiem, Bogusiem czy Bronkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
knightnoir a Maria??? 29.05.10, 12:36 Bronisław Maria Komorowski - tak stoi w Wikipedii pl.wikipedia.org/wiki/Bronis%C5%82aw_Komorowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianka Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego IP: *.toya.net.pl 28.05.10, 22:32 Mam wrażenie, że takie inicjatywy bardziej szkodzą Panu Prezydentowi Komorowskiemu, niż pomagają. Ich autorom również szkodzą, choć w zamyśle zapewne miały przypomnieć o nich łodzianom. Wolałabym,żeby w komitecie poparcia dla centrowo - prawicowego polityka, jakim jest bez wątpienia Bronisławw Komorowski, nie było osób pokroju jakiegoś Jaskóły, który pewnie nawet zbyt często nie bywa całkiem trzeźwy. A co dopiero mówić o posiadaniu przyzwoitej rodziny, chodzeniu do koscioła i pozostałych zachowaniach, które charakteryzują porządnego prawicowca. W takim komitecie powinni być szanowani prawnicy, bankierzy, właściciele firm, naukowcy, poważni twórcy. Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego 28.05.10, 22:46 Gość portalu: łodzianka napisał(a): > Mam wrażenie, że takie inicjatywy bardziej szkodzą Panu Prezydentowi > Komorowskiemu, niż pomagają Patrz pani, a ja mam wrażenie, że dziś jest 28 dzień maja 2010 i że do wyborów prezydenckich to jeszcze huuuu, huuuu... znakiem czego pan Brogosław Komorowski jest marszałkiem sejmu. Luuuudzie, co tu się dzieje ... Soku ! Soku i paluszków !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
paputczik Re: Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego 28.05.10, 22:54 Oj, łodzianko, po Twoim wpisie widzę, że wolałbym z tym pijanym Jaskółą zgubić, niż z Tobą znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianka Re: Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego IP: *.toya.net.pl 28.05.10, 23:03 Ja raczej wolałaby, żebyś trzymał się ode mnie z daleka. Szczególnie, jeśli będziesz w towarzystwie wzmiankowanego Jaskóły. Co do funkcji sprawowanej obecnie przez Pana Komorowskiego, to jest on również Prezydentem. Czy się to komuś podoba czy nie. Dobrze chociaż,że nie poddajesz w wątpliwość tego,że wygra on wybory (moim zdanie, w pierwszej turze) i po 20 czerwca nadal będzie Prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
paputczik Re: Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego 29.05.10, 00:10 Bycie obok Ciebie, łodzianko, nawet na tym forum napawa mnie obrzydzeniem. Takich jak Ty w realu zdecydowanie unikam. Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego 29.05.10, 15:52 Gość portalu: łodzianka napisał(a): > Co do funkcji sprawowanej obecnie przez Pana Komorowskiego, to jest > on również Prezydentem. Czy się to komuś podoba czy nie. tiaaa... a premier jest z Krakowa... To sowizdrzalstwo i zaklinanie wyników wyborczych nie ma granic. Zegarki też zaklinacie ? Czy tylko kalendarze ... Sekta jakaś, czy co... Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Re: Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego 29.05.10, 08:10 Gość portalu: łodzianka napisał(a): > Mam wrażenie, że takie inicjatywy bardziej szkodzą Panu Prezydentowi > Komorowskiemu, niż pomagają. Przepraszam, ale jakiemu prezydentowi???? Póki co mamy do czynienia z marszałkiem sejmu! Wolałabym,żeby w > komitecie poparcia dla centrowo - prawicowego polityka, jakim jest > bez wątpienia Bronisławw Komorowski, nie było osób pokroju jakiegoś > Jaskóły, który pewnie nawet zbyt często nie bywa całkiem trzeźwy. Jaskuły, Jaskuły, Jaskuły... i tak jeszcze 100 razy napisz. A zanim napiszesz - pomyśl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianka Re: Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego IP: *.toya.net.pl 29.05.10, 18:31 A co za różnica, przez jakie u pisać nazwisko jakiegoś treciorzędnego wierszoklety? Co do zaklinania, to raczej zwolennicy kaczyńskiego próbują zaklinać rzeczywistość. Oczywiście bezskutecznie. Wszyscy wiemy, że Marszałek Komorowski jest i będzie Prezydentem RP. Nikt inny ani nie ma szans, ani nie nadaje się na tak poważne stanowisko. No i oczywiście rozsądni Polacy nie zagłosują na nikogo innego. Mogę się założyć o dowolną sumę pieniędzy, że Prezydent Komorowski pozostanie na tym stanowisku również po 20 czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego 30.05.10, 14:29 Gość portalu: łodzianka napisał(a): Co do zaklinania, to raczej zwolennicy > kaczyńskiego próbują zaklinać rzeczywistość. Oczywiście > bezskutecznie. ROTFL, paniusiu - "skuteczność zaklinania" to też jest kategoria z jakiejś szemranej sekty. Ja jej nie rozumiem, pardon - nie rozumię, oczywiście. Mogę się założyć o dowolną sumę > pieniędzy, Cóz, ja zazwyczaj wolę się zakładać o sumy konkretne. Ale, oczywiście, zdolności kredytowej u bankiera Łodzimiasta TW "Ernesta" gratuluję....łodziance... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Narcyz fryzjer Kluska popiera bo Niesiołowski IP: 79.85.116.* 28.05.10, 23:10 przycina sie u niego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzka Liberokomuniści popierają swojego ! IP: *.xdsl.centertel.pl 29.05.10, 06:22 KPN to komunistyczna organizacja stworzona prze agenta PZPR Moczulskiego, podobnie jak tzw. KOR utworzony za zgodą i wiedzą bezpieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: junior pietras Zagryzając paluszki i popijając sokiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 07:46 Zagryzając paluszki i popijając sokiem, dyskutowali o wspólnej wizji państwa. Ależ news. Respect. Jutro w GW. Pilne: W bramie przy ulicy Wschodniej 22 w Łodzi spotkało się dwóch zwolenników Bronisława Komorowskiego. Jeden z nich zagaił: No co tam u Ciebie Zdzichu, Na to drugi: A nic specjalnego, wiesz spieszę się. Pierwszy: No to czesć, Drugi: Cześć, cześć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: durzy rzaglowiec Boogusław Komorowski forever IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 07:51 yes, yes, yes - GW-pismakom się z przejęcia wxzystko zlewa, Komornicki to czarny koń igrzysk w Vancouver Odpowiedz Link Zgłoś
fullprawda taki hrabia to ma dobrze 29.05.10, 09:37 trzy razy do roku zgarnia prezenty na Bogusia,Władka i Bronka a nie wiadomo czy WSI nie wyrobiło mu trzech metryk urodzenia-ale to problem Jaskuły jak nastarczyć na prezenty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: taki hrabia to ma dobrze IP: *.toya.net.pl 29.05.10, 11:34 > trzy razy do roku zgarnia prezenty na Bogusia,Władka i Bronka Kaczor tez trzy razy do roku: na Lecha, Jaroslawa i Irasiada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ioe Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 09:58 50 idiotów, starych śmierdzących dziadków co to walczyli siedząc na kanapie, zasr... kombatantów, popiera sterowaną ręcznie marionetkę. No po prostu cud, kolejny cd na Wisłą. skąd się biorą tacy debile??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego IP: *.smrw.lodz.pl 29.05.10, 10:27 to jest Polska właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kom Re: Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego IP: *.iwacom.net.pl 29.05.10, 11:27 I Polska to, niestety, też takie prymitywy jak wy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adk Re: Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego IP: *.multimo.pl 29.05.10, 11:36 za to twoja erudycja zasługuje na Nobla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3 Re: Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego IP: *.toya.net.pl 29.05.10, 11:41 za to twoja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kom Re: Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego IP: *.iwacom.net.pl 29.05.10, 12:09 Nie popisuję się erudycją, tylko po prostu stwierdzam, że większość wpisów na tym forum to przejawy zwykłego chamstwa i prymitywnego myślenia. Ale taki bywa w większości pisowski elektorat. Cudowna przemiana, niestety, tu nie nastąpiła. Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego 29.05.10, 13:16 Gość portalu: kom napisał(a): > Cudowna > przemiana, niestety, tu nie nastąpiła. Od cudów, to wy macie Tuska :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Puzon Re: Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego IP: *.toya.net.pl 29.05.10, 13:24 > Od cudów, to wy macie Tuska :D Skoro ten kaczor taki fajny to niech cię interpunkcji nauczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego 29.05.10, 13:32 Gość portalu: Pan Puzon napisał(a): > > Od cudów, to wy macie Tuska :D > > Skoro ten kaczor taki fajny to niech cię interpunkcji nauczy. Skoro już tu o kaczorach mowa, to niech cię Donald nauczy jak należy się indyczyć w sposób wiarygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
amor83 Re: Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego 29.05.10, 13:52 Ja również uważam, że sposób indyczenia tego pana był skrajnie niewiarygodny i prawdopodobonie należy on do układu. A swoją drogą to co ma kaczor do indyka? Coś ci się taśta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KWA KWA KWA Nic Z Tego !! Głosuję Na Kaczyńskiego !!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.05.10, 10:37 Pewien fircyk - bez krępacji, CUD obiecał całej nacji. Trafnie uznał - lud to kupi! Lud naiwny, ciemny, głupi. No i młodzież uwierzyła, Do urn wartko podążyła. I we Wronkach i w Półtusku, Dali głos Donaldu Tusku. No nareszcie jest nadzieja! Naród wybrał czarodzieja. Media wielce mu pomogły Nawet Doda wzniosła modły. To co najpierw obiecywał, Po wyborach odwoływał. Toż to kawał hipokryty, Rude włosy, wzrok kosmity. Serki, jabłka podrożały, A indeksy pospadały! No i w końcu stał się CUD, Czary mary... mamy SMRÓD !!! STARE ALE JARE W KONTEKŚCIE POWODZI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwy Re: Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego IP: *.multimo.pl 30.05.10, 15:10 do jakiego elektoratu należysz że masz takie dobre samopoczucie? Odpowiedz Link Zgłoś
amerlyn Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego 29.05.10, 13:09 Z uwaga przeczytalam argumentacje komitetowej 50-tki, moze zapragne byc 51-perwsza? Krystyna Piątkowska jest zafascynowana Komorowskim bo "to kandydat, który może nas w różnorodności zjednoczyć". Uprzedzam, ze ze mna bedzie klopot, bo przedkladam stara, dobra demokracje nad blizej nie okreslone zjednoczenie (!) w różnorodności. Zapominajac o różnorodności, Ewa Sułkowska precyzuje swoje wlasne porzeby: ona nie potrzebuje "ojca narodu" ani "męża opatrznościowego" tylko "pierwszego urzędnika, strażnika konstytucji". – A dlaczego nie jedno i drugie? Zbyt roznorodnie? Ale naprawde powaznie przestraszylo mnie to, ze ona chce chodzic na jakies barykady, ja sie jej boje!!!! Stanisław Mecych natomiast troche mnie zmylil, bo zagail, ze "solidarnie deklarują" – a to moze sie kojarzyc z kandydatem Kaczynskim. Potem juz jasno tlumaczy, ze "Popieramy kandydaturę Bronisława Komorowskiego ... ponieważ przeszedł drogę podobną do naszej" - naszej tez, i Jaroslawa Kaczynskiego tez, i paru innych kandydatow tez – co z tego wynika? Mecych dodaje jeszcze: "popieramy go, ponieważ wierzymy, że rozumie funkcję Prezydenta RP jako służbę wymagającą wyobraźni" – czyli ludzie powinni glosowac na Komorowskiego, bo pan Mecych WIERZY, ze Komorowski ROZUMIE? Zaglosuje na Kaczynskiego, bo WIEM, ze on WIE. A z Premierem cudotworca, Prezydent z wybujala wyobraznia moze byc szkodliwy dla rzeczywistosci. Pozostanmy przy 50-tce. Odpowiedz Link Zgłoś
amerlyn cd 29.05.10, 13:24 czy zapomnialam dodac jak bardzo mnie wzruszyla nazwa "KOMITET 50"? "Kuron wiecznie zywy" jest nawet OK, przesada natomiast NIE; tani chwyt reklamowy NIE; naduzywanie symboliki dla osiagniecia doraznych celow politycznych NIE; Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: cd 29.05.10, 13:34 a co w tym takiego....paaaanie, to były czasy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: cd IP: *.toya.net.pl 29.05.10, 13:36 Wystarczy nazwisko komorowski w artykule żeby zaraz zleciało się stado idiotów z pisu i zaczęło ujadać. Fajnie się brandzlujesz swoją pseudoerudycją na poziomie gimnazjum ale jestes idiotą. Mnie to nie martwi i nie współczuję chyba ze najbliższym. Odpowiedz Link Zgłoś
amerlyn Re: cd 29.05.10, 13:50 z calej tej 50-tki ty imponujesz mi najbardziej!....ale jeszcze niewystarczajaco. Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: cd 29.05.10, 13:50 Janusz, to tyyyyyyyyy !? p.s. mam pewność, że samo imię wystarczy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: cd IP: *.toya.net.pl 29.05.10, 14:08 No proszę, jak łatwo wywołać prostaków do tablicy. Można być chamem i prostakiem, to się zdarza, ale cieszyć się z tego i czuć dumę to naprawdę żenada nieziemska. Cóż ja już was nie dokarmiam, tyle wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: cd 29.05.10, 14:13 ka-ka-ka, tfu... tzn. pa,pa,pa - oczywiście ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp nawiedzona wiedzą IP: *.iwacom.net.pl 29.05.10, 14:32 jesteś chyba nawiedzona wiedzą, bo ja zupełnie nie wiem, co wie Kaczyński, a co ty po tym elaboracie wiesz, to już zupełnie nie wiadomo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amerlyn Re: nawiedzona wiedzą IP: *.208.246.251.getinternet.no 29.05.10, 16:33 dobrze, ze wiesz, ze czego nie wiesz - ale to nie jest juz moje zmartwienie, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
paputczik Re: nawiedzona wiedzą 30.05.10, 02:50 Ale twoim zmartwieniem powinno być, że wierzysz, że coś wiesz. A nawet nie wiesz, że wierzysz. Odpowiedz Link Zgłoś
knightnoir Re: Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego 29.05.10, 17:17 Jakies barykady? Ano, te, na ktorych Sułkowska, Jaskuła, Terlecki stana po tej samej stronie co wieloletni przyjaciel Stefcio Niesiolowski. Jak tu nie uwierzyc w sile polityki milosci? O Niesiolowskim jedno mozna powiedziec na pewno - jest ucielesnieniem "zjednoczenia w różnorodności". Różnorodnośc partii, różnorodnośc pogladow, różnorodnośc politycznych wrogow i przyjaciol w różnorodnym czasie cudownie zjednoczona pod haslem "Tylko JA". Nie sa to zreszta tendencje obce niektorym przedstawicielom w/wym Komitetu - na przyklad co czeka znajomych i przyjaciol pani S., ktorzy negatywnie odpowiedza na jej laskawe wezwanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WERT Przeciętny wyborca PO IP: 217.76.112.* 29.05.10, 14:20 Przeciętny wyborca PO jest pracowity jak Tusk, wykształcony jak Bartoszewski uprzejmy jak Niesiołowski, obiektywny jak TVN24 i GW, prawdomówny jak Michnik, kulturalny jak Palikot, zorganizowany jak Pitera, przystojny jak Ćwiąkalski, skromny jak Wałęsa, kochliwy jak Sawicka PO prostu nadczłowiek =homo sovieticus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waka Re: Przeciętny wyborca PO IP: *.toya.net.pl 29.05.10, 14:26 Przecienty wyborca PiS jest wyksztalcony jak Kaczynski wysoki jak drugi Kaczynski konsekwentny jak Kaczynski zbudowany jak Gosiewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmmm Re: Przeciętny wyborca PO IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.05.10, 16:08 Zbudowany jak Gosiewski to w Łodzi jest tylko Bugajski z PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inz. Zbigniew Burn Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego IP: *.pools.arcor-ip.net 29.05.10, 14:20 Chyba ten kto go nie zna i ulegl fascynujacemu wygladowi tego osobnika, bo poza tym nie przypominam sobie, aby w Lodzi ktos holubil osobe pana Komorowskiego, ktory nie to ze wykorzystal smierc prezydenta Kaczynskiego i pelniac z urzedu jego zastepstwo, proboje w bezczelny sposob, na chama wskoczyc na jego miejsce. Nie liczy sie z zadnymi wyborcami, a praktycznie juz czuje sie uzurpowanym przez siebie samego tzw. samozwanczym prezydentem. Jak by malo bylo tego, uwaza sie za jedynego wybawce narodu polskiego. Dobry watazka. Drugi Lukaszenka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego IP: *.centertel.pl 29.05.10, 18:28 Jak wygra Komorowski, większość w parlamencie (czyli PO) wysmaży ustawę, prezydent ją podpisze bez zastrzeżeń, a Gazeta Wyborcza nawet o tym nie wspomni. I ludzie się obudzą w kraju, gdzie ludzi można z dnia na dzień wyrzucić z mieszkania, czynsz za mieszkanie będzie wynosił 300% obecnego, a jak komuś się nie podoba, to wynocha do baraku, samowola budowlana nie będzie istniała, bo każdy będzie mógł dowolnie budować dom, nawet w korycie rzeki, majątku państwowego już nie będzie, a bilety kolejowe na 1 linię kolei, która została (Berlin-Poznań-Warszawa) będą kosztować tyle, że na podróż pociągiem stać będzie tylko najbogatszych, studia wyższe będą słono płatne z nielicznymi stypendiami za zgodą parafii. Fajnie będzie? Nie sądzę. Na Kaczyńskiego też nie chcę glosować, pomimo sympatii to jego ewentualnej pierwszej damy. Na Pawlaka, Olechowskiego i pozostałych też nie. Może tylko na Napieralskiego, bo przedstawia się najbardziej reprezentacyjnie. Ja chcę prezydenta inteligentnego, wykształconego na publicznej uczelni (ale nie mgr zrobionym w tydzień czym się chwalił Komorowski), stonowanego w poglądach, nie łażącego ostentacyjnie do kościoła (czy też takiego, którego żona chwali się, że nosiła mu Biblię do więzienia - Komorowski), znającego minimum 2 angielski i francuski (chociaż mógłby być jeszcze czeski i niemiecki), mającego wiedzę na temat UE (żeby potem nie mówił bzdur na temat organizacji, która de facto determinuje sporą cześć naszej polityki wewnętrznej). Wiem, że to ułuda, ale byłoby fajnie, gdyby ktoś taki istniał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego IP: *.toya.net.pl 29.05.10, 18:36 Poplacz sie. Odpowiedz Link Zgłoś
simonh Ha,ha, ale "wybitni" aktorzy. 3 plan Plebanii ! 29.05.10, 20:57 O tym Mastalerzu to nawet szkoda słow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokrzywdzony Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 22:42 Do Pana Marszałka Komorowskiego dwa lata temu napisałem list otwarty w bardzo ważnej dla mnie życiowo sprawie.Mino ,że minęły dwa lata to od Pana Komorowskiego nie otrzymałem do tej pory żadnej odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokal Re: Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego IP: *.toya.net.pl 29.05.10, 22:45 nie kłam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RETOR Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.05.10, 10:20 Ewa,,Zdzichu !! czy was juz pogięło na perłowo??? Komorowski-pajac ze sznurkami pociąganymi przez Tuska i Kwaśniewskiego waszym ideałem i marzeniami??? Co tusk wymysli to Komorowski zaakceptuje !! gdzie ta demokracja??? CIEKAWE CO CHCECIE UGRAC PRZY TYM !!! CHYBA ŻE BYŁO ZA DUZO ALKOCHOLUUU ALBO KOLEGA DRZEWIECKI WAS NAWIEDZIŁ !!!! TEGO PO WAS I PO WASZYCH ŻYCIORYSACH NIE SPODZIEWAŁEM SIĘ. EWA,,TYLE LAT,,,I PADŁY IDEAŁY,,,PRAWDĘ POWIEDZIAŁ WITEK--SK,,,WIŁO SIE WSZYSTKO DLA KASY !!!! Cóż,,ideał Kataryny kwitnie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego IP: 217.153.108.* 30.05.10, 11:11 Jak nie umiesz pisac to nie pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
cartophell Re: Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego 30.05.10, 13:46 Retor, wiadomo dokladnie co chcieli osiagnac - CO SIE DA! To syndrom Niesiolowskiego - badz przeciwko Kaczynskiemu a cie uslysza i wysluchaja a moze jeszcze nagrodza. Wielu uczestnikow Komitetu 50, zalicza sie do tzw "wielkich przegranych" - maja wspaniale zyciorysy a III PR skazala ich na milczenie, osmieszenie, lekcewazenie.... Chca to zmienic, tym razem przylaczajac sie wreszcie do mainstream. Ja nie mam nic przeciwko bylym opozycjonistom, ktorzy chca poprzec Komorowskiego, mam tylko powaznie zastrzezenia do argumentacji a zaprezentowana metoda budzi moj odruch wymiotny. Ich chwyt propagandowy polega na tym, zeby nas wszystkich oklamac, wmowic nam, ze CALA stara, dobra opozycja popiera Komorowskiego, wlasnie dlatego, ze kiedys byla opozycja. Stad te hasla o "wspolnym zyciorysie", uzycie nazwy "komitet", ktory ma sie kojarzyc z KORem, to pokazywanie ran tak jakby tylko oni mieli co pokazac. TO JEST WSTRETNE! Lodzka "stara" opozycja jest podzielona dokladnie tak samo jak podzielona jest cala Polska. Po stronie Jaroslawa Kaczynskiego jest tyle samo (lub wiecej) wiezniow stalinowskich, przesladowanych przez PRL, podziemnych aktywistow, drukarzy, kolporterow niezaleznej pras, jednym slowem tyle samo ran, cierpien, wyrzeczen - pani Sulkowska teraz probuje ich zlekcewazyc, tak samo, jak ja sama, lekcewazono wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
knightnoir Re: Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego 30.05.10, 17:50 Mozna sobie zasluzyc na uscisk dloni samego Palikota! A w komitecie golnopolskim jest i Wajda, i Kutz, i nawet sam pan profesor Bartoszewski! Rany - otwiera sie wielki swiat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego IP: *.toya.net.pl 30.05.10, 19:10 Jak Kaczynski wygra to zasluzysz na uscisk dloni Pierwszej Damy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aktivpizdek Re: POpiera mlodziezowka bojowka IP: *.pools.arcor-ip.net 30.05.10, 15:06 taka ponoc prawda Odpowiedz Link Zgłoś
marianczyk0 Re: POpiera mlodziezowka bojowka 30.05.10, 15:20 ponoc to ty bijesz swoja matke Odpowiedz Link Zgłoś
knightnoir Re: link2 30.05.10, 17:43 www.rp.pl/artykul/486987_Margueritte__Rachunek_sumienia_mediow.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: momo Każdy głupi wie IP: *.toya.net.pl 30.05.10, 17:56 Że media o lechu kaczyńskim pisały dobrze tylko dla zasady że o umarłych pisze się wyłącznie dobrze, nie było innego powodu do napisania o nim ciepłego słówka. Niektórzy muszą umrzeć żeby o nich dobrze pisali i kaczyńscy tylko do siebie powinni mieć pretensje. A pisiaki od razu euforia, że o kaczorze mozna dobrze pisać. Jak jarek umrze tez tak zrobią ale na razie wszyscy wiedzą że to mały krętacz, nienawistnik i frustrat Odpowiedz Link Zgłoś
knightnoir Re: Każdy głupi wie 30.05.10, 18:35 Samokrytyka naprawde godna podziwu! Zawsze chcialem wiedziec dokladniej co wie kazdy glupi! Ale celem Bernarda Margueritte chyba nie byla rozmowa z glupkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: momo Re: Każdy głupi wie IP: *.toya.net.pl 30.05.10, 18:45 Wspaniała retoryka, naprawdę nic nowego sie nie dowiedziałeś, nie możesz Odpowiedz Link Zgłoś
knightnoir Re: link 3 30.05.10, 20:10 kataryna.salon24.pl/ kataryna - Pytania Janusz Palikot: Czy jest prawdą, że Marta Kaczyńska otrzyma 3 mln zł odszkodowania z tytułu tragicznej śmierci Lecha i Marii Kaczyńskich? Czy jest prawdą, że polisa na życie śp. pary prezydenckiej została wykupiona przez Kancelarię Prezydenta na koszt podatników? Czy jest prawdą, że wszystkie inne ofiary katastrofy były ubezpieczone na sumy 100, 200 i 300 razy mniejsze? Czy jest prawdą, że Janusz Palikot jest prominentnym politykiem Platformy, a partia ma decydujący wpływ na jego aktywność lub jej brak po 10 kwietnia? Czy jest prawdą, że Janusz Palikot jest przyjacielem Bronisława Komorowskiego, kandydata na prezydenta obecnie pełniącego obowiązki prezydenta? Czy jest prawdą, że Bronisław Komorowski z racji swojej tymczasowej funkcji ma obecnie dostęp do całej dokumentacji w Kancelarii Prezydenta? Czy jest prawdą, że najbardziej prawdopodobnym źródłem informacji na temat poufnych dokumentów z Kancelarii Prezydenta jest dla Palikota jego bliski przyjaciel, który po 10 kwietnia zyskał w nie pełny wgląd? Czy jest prawdą, że dzisiejszy atak Palikota na Martę Kaczyńską jest inspirowany przez Bronisława Komorowskiego, który korzystając z dostępu do poufnych dokumentów dostarczył Palikotowi niezbędnej amunicji? Czy jest prawdą, że jest to kolejna próba sprowokowania Jarosława Kaczyńskiego do ostrzejszej wypowiedzi, poprzez uderzenie w jego jedyny czuły punkt? Czy jest prawdą, że ten atak odbywa się za wiedzą i przyzwoleniem Komorowskiego bez którego Palikot nie znałby szczegółów polis wykupionych w Kancelarii Prezydenta? Czy jest prawdą, że przyłapany przez dziennikarzy pod sztabem Komorowskiego Palikot powiedział "Tego dnia rozmawiałem wcześniej zarówno z Bronisławem Komorowskim jak i Sławomirem Nowakiem. Przekazałem im moje uwagi i propozycje dotyczące kampanii. I pewnie nad nimi radzili potem w wąskim gronie"? Czy jest prawdą, że dzisiejszy wpis Palikota jest elementem kampanii wyborczej Komorowskiego, który jednego dnia lansuje się ze swoją rodziną, a drugiego milcząco przygląda jak jego bliski przyjaciel w jego imieniu atakuje właśnie osieroconą dziewczynę za to, że się za bardzo wzbogaci na tym, że ona swoją straciła? Mam nadzieję, że to wszystko nieprawda Odpowiedz Link Zgłoś
knightnoir Re: link 4 31.05.10, 14:32 www.halolodz.pl/wiadomosci/artykul,1373,1,1.html?status=added#comments posty: historyk Straszny obciach! "Panstwowca"? Zastanawiam sie czy sygnatariusze listy znaja poglady pana Komorowskiego? Neo-liberalizm ekonomiczny? Ograniczenie roli panstwa? Brak szacunku dla wielu instytucji panstwowych? Pare nazwisk z tej listy to ludzie o pogladach zdecydowanie lewicowych - czym wytlumacza poparcie dla neo-liberala, wroga praw pracowniczych, zasilkow dla bezrobotnych? "Dobrym" towarzystwem? baba-jaaga - Ewa Sulkowska, Zdzislaw Jaskula, Zofia Kotkowska- Michalska, a moze i jeszcze inni, doczekali sie odznaczenia za swoje zaslugi w opozycjii antykomunistycznej, dopiero od Prezydenta Lecha Kaczynskiego - a to juz dluuuuuugo po Steczkowskiej, odznaczonej przez Kwasniewskiego. Jest to niezbity dowod na rozbijacka polityke PiSu i jej przewodniczacego Jaroslawa Kaczynskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knightrider Re: link 5 IP: *.toya.net.pl 31.05.10, 14:53 www.spieprzajdziadu.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
knightnoir Re: link 5 31.05.10, 15:14 dokladnie - spieprzaj dziadu! - bo ty nie jestes zaden zaden rycerz, czyli knightnoir. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: link 5 IP: *.toya.net.pl 31.05.10, 20:53 Taki sam jak ty tylko wyższy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzermesch Kto w Łodzi popiera Bronisława Komorowskiego IP: *.toya.net.pl 31.05.10, 13:57 w Łodzi tylko "dupki" popierają nieudacznika , sługusa Komorowskiego, wstyd aby taki "pajac" był Prezydentam Odpowiedz Link Zgłoś