Dodaj do ulubionych

Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mono...

IP: *.toya.net.pl 14.06.10, 21:44
Nie pierwszy... nie pierwszy... Pierwszy już z pół roku stoi w Kapselku na
Lumumbowie. Spóźniony refleks panie redaktorze...
Obserwuj wątek
    • Gość: maciek Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mono... IP: *.warszawa.mm.pl 14.06.10, 21:58
      Wszyscy uczciwi ludzie powinni bojkotować sklepy w których to się
      pojawi. Tylko tak możemy dać odpór bezwzględności, chciwości, braku
      zasad. Niech każdy pomyśli czy chciały aby jego dziecko miało łatwy
      dostęp do tego świństwa. Ponadto rząd powinien jak najszybciej
      wprowadzić ustwaę zakazujacą sprzedaży środków o charakterze
      dopalaczy ludziom poniżej 18 roku życia i jednocześnie zakaz
      sprzedaży z automatów produktów których sprzedaż jest zakazana
      osobom niepełnoletnim. Podstawą jest jednak brak aprobaty społęcznej
      wyrażającej się przez bojkot placóek prowadzących prawnie dozwoloną
      lecz moralnie naganną działalność.
      • Gość: siux Re: Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mo IP: *.direct-adsl.nl 15.06.10, 00:34
        mam kilka pytan w związku z Pana/Pani wypowiedzią
        mianowicie pisze Pan

"Niech każdy pomyśli czy chciały aby jego dziecko miało łatwy dostęp do tego
        świństwa."

jakiego świństwa?czy ma Pan na myśli konkretną substancję?
        jeśli tak, to jaką? i skąd pewność ze dopalacze w tym automacie ją zawierały?

jeżeli chodzi o wpis

"ustwaę zakazujacą sprzedaży środków o charakterze dopalaczy"

które środki mają charakter dopalaczy?
        czy charakter dopalczy posiada każdy środek zmieniający stan fizyczny lub
        psychiczny zażywającej go osoby?

"Podstawą jest jednak brak aprobaty społęcznej
        wyrażającej się przez bojkot placóek prowadzących prawnie dozwoloną
        lecz moralnie naganną działalność."

jaka działalność jest prawnie dozwolona a moralnie naganna? czy sklepy
        sprzedające np. mięso powinny być bojkotowane, bo w opinii niektórych członków
        naszego społeczeństwa zabijanie zwierząt jest moralnie naganne?

z góry dziękuję za odpowiedź
        • tetratec Re: Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mo 15.06.10, 11:05
          Ludzie uważający zabijanie zwierząt za moralnie naganne z pewnością bojkotują
          sklepy z mięsem.
          Tak samo ludzie uważający sprzedawanie dopalaczy za moralnie naganne mogą
          bojkotować sklepy je sprzedające. A ja jako osoba uważająca tak samo mogę takie
          osoby do takiego bojkotu namawiać. Bo mogę wierzyć, że taki bojkot coś da i mogę
          chcieć przekonać do takiej wiary jak największą ilość osób.
          • Gość: siux Re: Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mo IP: *.direct-adsl.nl 16.06.10, 00:11
            znam wiele osób będących weganami i wegetarianami, niestety nie
            zauważyłam zeby ktokolwiek z nich zrezygnował z zakupów w osiedlowym
            sklepie sprzedającym mieso, lub w supermarkecie, który również
            sprzedażą nieszczęsnego mięsa sie zajmuje

do bojkotów można namawiać, tylko czy w takim przypadku to jest
            odpowiedni środek ?
            jestem zdania że edukacja jest najlepszym wyjściem
      • Gość: k Re: Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mo IP: *.chello.pl 15.06.10, 00:38
        Gość portalu: maciek napisał(a):

Idąc twoim tropem za kilka lat dojdziemy do takiego absurdu, że herbata malinowa zostanie w końcu uznana za dopalacz, nie wspominając o kawie, bo kofeina jest też narkotykiem trzeba szybciutko zakazać, a za posiadanie na 25 lat do więzienia.

A poważnie powinny być wszystkie używki legalne, nie mam na myśli twardych narkotyków, tylko używki jak marihuana i jej podobne, dostępne od 18 lat.
        Na dzień dzisiejszy idą dzieci do więzienia dilerzy trzepią kasę i jest to jeszcze reklama narkotyków, bo dla każdego normalnego nastolatka fajnie jest być trochę innym.
        • Gość: Pewex Re: Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mo IP: *.chello.pl 15.06.10, 08:56
          a dlaczego nie heroina, kokaina czy metamfetamina? Wystarczy tylko świadomość skutków zażywania tych specyfików. Kto będzie chciał ten i tak zanjdzie dostęp. Świadomość co i jak działa wystarczy. Ja nie potrzebuje polityka, który mi powie co jest dla mnie dobre a co złe. Chociaż podobno zarówno kokaina jak i heroina działają zupełnie inaczej niż się to może wydawać, zapewne są fantastczyne ale skutki ich zażywania oraz szybkość z jaką uzależniają, są dla mnie wystarczającym powodem by ich zwyczajnie nie spróbować, szczególnie heroiny.

Zresztą gdyby dobrze prześledzić losy tzw. narkotyków, to łatwo zauważyć co i dlaczego zostało zakazne. Konopie jeszcze na początku XX wieku były legalnie uprawiane. Palenie konopii znajdowało zastosowanie w leczeniu jaskry chociażby. Również papier konopny był bardzo dobrej jakości, o sznurach czy tkaninach nie wspominając. Konopie były ogromnym zagrożeniem dla lobby papierniczego i włókienniczego.

Innym specyfikiem, który w absurdalnie poprawnych Stanach Zjednoczonych odgrywał ważną rolę było MDMA, dziś, chociaż bez kontroli nad składem, to zawierają ten związek popularne extasy. Do lat 50'tych XX wieku, MDMA było używane przez lekarzy w leczeniu depresji oraz innych stanów lękowych. Dobre MDMA otwiera ludzi na świat. Pozbywa lęków i wprowadza stan euforii, którego nic innego nie jest w stanie wywołać. Nazwa nie jest od czapy. Jest jak najbardziej prawdziwa, chociaż i tak tylko szczątkowo oddaje stan faktyczny. Pozbycie sie lęków, otwartość, radość, nawet po ustaniu działania MDMA (1-4 godzin)pozostają w człowieku, jak również wszystkie doznania jakich się doświadczyło. Otwartość, która rodzi otwartość, radość, która rodzi radość, uwolnienie prawdziwego ja, tłumionego przez kompleksy pokazuje nam obraz jacy jesteśmy i jak jesteśmy przyjmowani naprawdę.

Tzw. narkotyki w wielu przypadkach są lepsze niż jedyny legalny twardy narkotyk jakim jest alkohol. Działają korzystnie na zdrowie fizyczne jak chociażby marihuana czy też dobrze na naszą psychikę jak chociażby MDMA. Są również poważniejsze dary natury jak grzyby czy szałwa przenoszące do mistycznego i nierealnego świata dostarczając innych wrażeń niż wymioty i agresję, którą powoduje alkohol.

Gdyby zrobić tabelkę, w której postawimy obok siebie marihuanę/grzyby/mdma/lsd/szałwię/kokainę/heroinę i alkohol, wyszłoby, że to alkohol jest jednym z najgroźniejszych narkotyków.

Argument, że zaczyna się przecież od marihuany jest tak samo wyciągnięty z kapelusza jak ten, że alkoholizm zaczyna się od piwa. Wszystko to kwestia umiaru. Świadomości działania i skutków. Czy popularny "klin" nie jest tym samym to sięgnięcie po kolejną dawkę na drugi dzień?
          • Gość: czarzaq Re: Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.10, 09:29
            świetny komentarz! brawo
            • norbertrabarbar Jest tylko jeden problem... 15.06.10, 11:10
              Używanie MDMA do poprawy humoru to już nie szczeniactwo ale zwykła
              głupota - dlatego się tego nie robi od 50 lat bo bilans zysków i
              strat wychodził ujemny... ale tego miłośnicy narkotyków już nie
              doczytali bo wpadli w euforię po przeczytaniu pierwszego zdania.

Co do dopalaczy to zwracam uwagę na brak doświadczeń nad ich
              szkodliwością
              - nikt tego nie robi bo przecież to jest do
              "kolekcjonowania".
              • Gość: arm Re: Jest tylko jeden problem... IP: 193.203.192.* 15.06.10, 12:12
                Za to używanie do psychoterapii - leczenia głębokich traum, dało
                pozytywne rezultaty. Jako środek antydepresyjny - nie. Jednak
                podobna euforia, która okazała się być tworzona przez koncerny
                farmaceutyczne, dotyczy też prozacu - po paru latach bardzo częstego
                przepisywania okazało się, że Prozac (fluoksetyna) przepisywany
                ludziom z ciężką depresją wzmaga depresję i podejmowanie prób
                samobójczych.
      • Gość: Xar Re: Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 10:34
        Chyba nie rozumiesz pewnych zasad. Co z tego, że będzie nielegalne? Dzieciaki i
        tak będą (chociaż utrudniony nieco) miały dostęp do tego typu substancji. Tak
        jak z narkotykami. Są nielegalne, ale jeśli ktoś chce to i tak kupi. Do tego
        dochodzi jeszcze ekscytacja robieniem czegoś wbrew prawu co wielu nastolatków
        pociąga.

Prawo powinno zakazać sprzedaży do lat 18 i nałożyć sensowne podatki na
        dopalacze, podobnie jak na lekkie narkotyki.
        Nie jestem zwolennikiem marihuany, sam dopalaczy nigdy nie brałem (imo to dla
        mnie głupota), ale zakazy tego typu i artykuły jak ten wyżej tylko powiększają
        sprzedaż i to jest fakt.
    • tomasz_problem Świetna reklama!!! 14.06.10, 22:27
      Wszystkim mediom, które się oburzają na dopalacze, gratuluję!

jesteście lepsi i tańsi niż jakakolwiek agencja reklamowa, czy też ulotki i
      plakaty!!!
    • Gość: ja Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mono... IP: 91.90.60.* 14.06.10, 22:59
      Dopalacze będą lada chwila jednym z najpoważniejszych problemów
      społecznych. Rząd powinien szybko opracować system walki z tą
      trucizną. Niestety dwa sklepy pojawły sie na osiedlu obok mojego
      bloku. Wraz z ich otwarciem na spokojnym osiedlu pojawiły się grupy
      hałaśliwej młodzieży, zachowującej się agresywnie. Każy dopalacz
      daje "odlot" i robi spustoszenie w organiźmie. Problem w tym, że
      świadomość jest cały czas znikoma...
      • Gość: k Re: Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mo IP: *.chello.pl 15.06.10, 00:39
        Gość portalu: ja napisał(a):

Głupoty piszesz, chleją wódę, która z resztą jest narkotykiem.
      • rlnd Re: Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mo 15.06.10, 08:22
        Alkohol juz jest jednym z najpowazniejszych problemow spolecznych. Rzad powinien
        szybko opracowac system walki z ta trucizna. Niestety, sklep nocny "Alkohple
        24h: pojawil sie na osiedlu obok mojego bloku. Wraz z jego otwarciem na
        spokojnym osiedlu pojawilu sie grupy halasliwej mlodziezy, rownie halasliwych
        mezczyzn "w sile wieku" i nie mniej halasliwych staruszkow - wszyscy zachowuja
        sie agresywnie. Kazdy alkohol daje "odlot" i robi spustoszenie w organizmie.
        Problem w tym, ze mimo iz swiadomosc wcale nie jest znikoma, nic sie z tym nie robi.
        • bojownik_wolnosci Re: Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mo 17.06.10, 21:28
          Brawooo!! :D
          A ty czytelniku zgadzasz się z tą polityką??
          www.youtube.com/watch?v=KSywgA1A4Z4
          Prawda o marihuanie... z przymrużeniem oka ;)
          www.youtube.com/watch?v=39fm-MTgb50&feature=related
    • Gość: obywatel Państwo polskie jest słabe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 23:27
      Skoro nie potrafi poradzić sobie z narkotykami.

Luk w prawie nikt nie zostawia za darmo.

Każda substancja odurzająca zanim zostanie wprowadzona na rynek powinna być
      badana na wszystkie sposoby na koszt producenta albo importera, a wprowadzenie
      byłoby zależne od wyników badań.

Ćpunów i osób uzależnionych przybywa.

Ich ofiar również.

Ten proceder trzeba powstrzymać.
      • Gość: k Re: Państwo polskie jest słabe IP: *.chello.pl 15.06.10, 00:47
        Gość portalu: obywatel napisał(a):

Proszę więc wskaż państwo, które nie jest słabe i radzi z problemem jakim są narkotyki. Mam na myśli narkotyki, bo większość zakazanych substancji w Polsce nie powinno się nazywać narkotykami i zrównywać z heroiną.
        Od używek nikt nie umiera, a są takie jak LSD, których szkodliwości nie da się udowodnić.
        Walka z używkami zupełnie nie ma sensu, oczywiście twardy łeb, który nic w życiu nie przeczytał na ten temat będzie zabierał głos na cały świat.
        • Gość: siux Re: Państwo polskie jest słabe IP: *.direct-adsl.nl 15.06.10, 01:07
          a proszę Pana Holandia mając legalną marihuanę ma o niebo lepsze statystyki
          jeśli chodzi o uzależnienia od twardych narkotyków np. heroiny. z mojej
          obserwacji wynika, ze dla Holendrów największy problem z narkotykami to taki, że
          turyści zjeżdżający się do Coffeshop'ów utrudniają życie mieszkańcom (np. źle
          zaparkowane samochody)
          • tetratec Re: Państwo polskie jest słabe 15.06.10, 11:10
            marihuana - proszę bardzo, ale artykuł jest o dopalaczach, używkach składających
            się zazwyczaj ze skomplikowanej chemii, jeszcze nie przebadanej co do skutków
            działania (na tym to polega, stosuje się substancje, które JESZCZE nie są
            zakazane, jak zostaną zakazane to szybciutko wprowadza się nowe). Zażywanie tego
            badziewia to jedna wielka niewiadoma, nawet jak 10 dawek ci nie zaszkodziło to
            nie wiesz jak będzie z 11 bo mógł się zmienić skład.
            • Gość: siux Re: Państwo polskie jest słabe IP: *.direct-adsl.nl 16.06.10, 00:15
              moja wypowiedź tyczyła się wypowiedzi moich poprzedników, których posty
              komentowałam
      • wietke Re: chyba państwo żydowskie 15.06.10, 00:55

przecież gdyby tu żądzili prawdziwi ludzie to trawa byłaby już dawno
        zalegalizowana na własny użytek i każdy by tego gówna nie palił -ale
        ironia losu -policja wytrzepała większość dilerów i dopalacze weszły i
        teraz młodzi i starzy dopiero od tego po dupie dostaną bo moi koledzy
        po tym się ślepi jacyś robią zauważyłem to szczególnie jak prowadzą
        samochód
        • rlnd Re: chyba państwo żydowskie 15.06.10, 08:15
          Albo nawet żądlili...
      • Gość: siux Re: Państwo polskie jest słabe IP: *.direct-adsl.nl 15.06.10, 00:56
        dokładnie, powstrzymać ten proceder!
        do tego zamknąć wszystkie polmosy, nie może nam się kwiat narodu kończyć wódą. i
        plantacje tytoniu też spalić i zaprzestać importu.ile kasy zaoszczędzi polskie
        Panstwo na leczeniu ludzi chorych na raka płuc, na leczeniu ludzi z marskością
        wątroby, na usuwaniu skutków alkoholizmu? w 2000 roku 69 tysiecy Polaków zmarło
        z powodu palenia tytoniu, na same zatrucia alkoholowe, zmarło w 2007 1914 osob,
        doliczcie do tego osoby umierające na choroby związane z alkoholizmem oraz
        wypadki pod wpływem alkoholu. według mnie, popierając któregoś tam z rzędu
        przedmówcę powinniśmy bojkotować te przybytki kapitalizmu, gdzie alkohol i tytoń
        jest sprzedawany, ponieważ jest to czyn moralnie naganny (wnioskując po
        statystykach umieralności).
        Pytanie do Wyborczej: kiedy napiszecie artykuł o skandalicznej praktyce
        sprzedawania alkoholu i papierosów? czyżby temat ten był za słaby?
        • Gość: a Re: Państwo polskie jest słabe IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.06.10, 07:48
          ale ile kasy wpłynęło z akcyzy
          • Gość: siux Re: Państwo polskie jest słabe IP: *.direct-adsl.nl 16.06.10, 00:18
            14 mld za papierosy i 3mld za alkohol, rocznie
      • rlnd Re: Państwo polskie jest słabe 15.06.10, 08:15
        Skoro nie potrafi poradzić sobie z alkoholem.
        Skoro nie potrafi poradzić sobie z papierosami.

Cpunow i osob uzaleznionych przybywa.

Ich ofiar rowniez.

Ten proceder trzeba powstrzymac.
      • ulther dopalacze, alkohol, papierosy... 15.06.10, 10:09
        Nie baw sie w inkwizytora. Dopalacze jak alkohol - tez uzywka.
        Alkohol jest czescia naszej kultury od setek lat - stad brak
        sprzeciwu wobec jego picia.
      • Gość: xx Re: Państwo polskie jest słabe IP: *.171.102.236.static.crowley.pl 15.06.10, 10:36
        Człowieku, legalne sposoby powstrzymania czegokolwiek zawsze będą słabsze, niż
        nielegalne sposoby propoagowanie tego samego.

W tej chwili wystarczy na dopalaczach napisać: "Nie do spożycia", "Unikać
        kontaktu ze skórą" itp. żeby można je było sprzedawać.

Nie ma fizycznej możliwości przetestowania wszystkich substancji chemicznych.
        Testowanie kosztuje grube pieniądze i trwa bardzo długo. Nowoczesna chemia jest
        tak skomplikowana, że wystarczy zmienić jakiś drobiazg, żeby zmienic nazwę
        substancji - i już nie zostanie ona objęta zakazem.
      • Gość: hehe Re: Państwo polskie jest słabe IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.10, 21:32
        Good luck;)
    • Gość: sdfs Re: Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mo IP: *.toya.net.pl 14.06.10, 23:37
      w Kacusiu a nie kapselku :P
    • Gość: qwerty Re: Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mo IP: *.umed.lodz.pl 14.06.10, 23:51
      nie w kapselku a w kacusiu...
    • Gość: alterego Re: Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mo IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.10, 23:55
      Ciekawe co autor zrobił z tym "białym proszkiem który wygląda jak amfetamina"? A
      może wygląda jak proszek do prania? Albo tynk?
      • Gość: a Re: Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mo IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.06.10, 07:49
        Ciekawym skąd autor wie jak wygląda amfetamina?
        Biała jak sól, cukier, mąka, proszek do pieczenia?
    • Gość: gg Re: Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mo IP: 79.97.16.* 15.06.10, 00:04
      Zamiast zalegalizowac Cannabis i LSD od ktorego NIKT nigdy nie umarl i wiedza o
      nich jest szeroka to pozwala sie ludziom truc substytutami. Zdelegalizuja
      dopalacze to na ich miejsce wyjda nowe i tak do konca swiata.
    • bambambama Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mono... 15.06.10, 00:14
      Wszystkie uzależnienia można podsumować powiedzeniem; "Co za dużo to
      niezdrowo"
      Bez sensu jest obrażać się na dopalacze, seks, papierosy, gry
      komputerowe, alkohol, hazard, narkotyki, słodycze. W uzależnienie wpadają
      ludzie słabi, którzy nie widzą dla siebie przyszłości. Trzeba zająć się
      ludźmi; prawdziwymi problemami jakie mają; brak akceptacji w społeczeństwie,
      brak rodziny, brak edukacji, brak zainteresowań, a nie wydawać pieniądze na
      walkę z nałogami. Zwalczać przyczyny a nie skutki.
      • Gość: Pablo71 Re: Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mo IP: 164.39.122.* 15.06.10, 14:18
        głos rozsądku w puszczy populizmu. brawo.
    • kibic_rudego I po co ten głupi artykuł? Legalna używka obniża 15.06.10, 00:45

zyski spec służb z narkotyków, wiec Tomki najmują "Stańczyków" by straszyli
      rodziców.
    • wietke i pewnie automat sprawdza też dowody osobiste 15.06.10, 00:52
      albo w wypadku kiedy zakup zrobi nieletni sam dzwoni do rodziców i
      skarży-aha ludzie wam powiem że syf się z tym niezły porobił bo
      prawdziwa trawka to przy tym jak aniołek-przecież to jest na poziomie
      wąchania kleju-zapaliłem pare razy raz się przepaliłem to żygałem po
      fajce 3 dni po paleniu
      • Gość: zzz Re: i pewnie automat sprawdza też dowody osobiste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 02:30
        Nie sprawdza, bo nie ustawodawca nie wprowadził takiego obowiązku. Nie można ot,
        tak sobie, według własnego widzimisie legitymować ludzi chcących kupić dany
        produkt. Jak sprzedajesz chleb w piekarni to nie masz prawa legitymować ludzi i
        odmawiać im sprzedaży bo są niepełnoletni. Robiąc tak narażasz się na
        odpowiedzialność z art. 135 Kodeksu Wykroczeń.

A co do wymiotowania to pewnie coś nieświeżego zjadłeś, wątpliwe żeby to była
        wina dopalaczy.
    • Gość: navy pierwszy? IP: *.umed.lodz.pl 15.06.10, 00:58
      w monopolowym na lumumbowie taki automat stoi już dobre parę miesięcy. jak
      zwykle wielkie halo świetnie poinformowanych dziennikarzy
    • Gość: zzz Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mono... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 02:25
      De jure sprzedawca dopalaczów nie może legitymować potencjalnych kupujących.
      Podmioty te są wymienione ustawowo w określonych przypadkach, jak np. sprzedaż
      alkoholu. Nigdzie nie figuruje sprzedaż "dopalaczy".

A odmowa sprzedaży takiego specyfiku niepełnoletniemu, lub osobie która nie
      pozwoli się wylegitymować to wykroczenie z art. 135 Kodeksu Wykroczeń.
    • Gość: mrkbizon@yahoo.com Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mono... IP: *.hsd1.tx.comcast.net 15.06.10, 05:33
      Czym sa dopalacze.Narkotyki?
    • Gość: dlaczego biorą? Dlaczego biorą - oto jest pytanie? IP: *.run.pl 15.06.10, 06:43
      Nikt nie bada przyczyn tylko koncentruje się na skutkach.

Czy to nie np.: brak pracy, brak perspektyw, problemy psychiczne, nieśmiałość,
      patologia w rodzinie, bieda, wzorce zachowań, słabość, utrudnione kontakty
      społeczne...
    • Gość: Kilak Ta juz to widze... IP: *.idc.static.giga.net.tw 15.06.10, 06:53
      Artykul tendencyjny jak wszystkie na GW. Wyobrazacie sobie taki
      monolog:

- Obsługa jest dziecinnie prosta. Najpierw musisz wybrać, na który
      dopalacz masz ochotę. Później wrzucasz odpowiednią ilość gotówki.
      Automat przyjmuje banknoty i monety.

?

Bo ja nie. Wyobrazacie sobie, ze ekspedientka w sklepie, gdzie stoi
      automat, ktory z definicji jest automatyczny i prosty mowi 'Obsluga
      jest dziecinnie prosta', a nastepnie tlumaczy cala procedure?
      Litosci, na pewno tego nie powiedziala, nie wsadzajcie do cholery
      kobiecie slow w usta!
      • three-gun-max Re: Ta juz to widze... 15.06.10, 07:58
        Tak sie pisze artykuły w brukowcach. Jak teraz udowodnisz, że powiedziała coś innego? :)
    • zepter91 Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mono... 15.06.10, 07:34
      Kolejne gó... spod ręki pseudoliberałów z gazety wyborczej.
    • jazzman1979 Nie trujcie się tym syfem ... 15.06.10, 07:43
      Ludzie nie trujcie się tym syfem, lepiej do Czech na weekend pojechać tam
      trawka jest legalna. Co piątek cały Górny Śląsk jedzie do Czech po palenie.
      Pozdrawiam.

:)
    • three-gun-max Firma od dopalaczy dziękuje za reklame :-) 15.06.10, 07:57
      Nic tak nie poprawia sprzedaży jak darmowa reklama w koszernej :)
    • Gość: Wredota Autor wykazał sie brakiem profesjonalizmu... IP: 88.156.64.* 15.06.10, 08:01
      Żeby artykuł lepiej brzmiał, zrezygnował z badania , jak działa produkt który
      dostał. Rozumiem to, ale chyba do analizy mógł oddać?...
      • Gość: Stales Re: Autor wykazał sie brakiem profesjonalizmu... IP: 199.197.163.* 15.06.10, 10:07
        bo to nie nieustraszony badacz, tylko aspirant na autora tekstów w
        Detektywie ;-) Wysztarczy zwrócić uwagę z jakim napięciem
        rozpoczyna artykulik
    • Gość: adam_TheONE Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mono... IP: *.stk.vectranet.pl 15.06.10, 08:03
      No coz ...jak Agora placi swoim redaktorom za takie bzdury to ja moge tam pracowac - podniose poziom tych publikacji. Automaty do dopalaczy szokuja - przeciez to zgodne z prawem...a automaty do Coca Coli nie -to tez trucizna....wiekszosc supstncji w naszej zywnosci (konserwanty,ulepszacze,dodatki smakowe i zapachowe). Mamy "podobno" wzgledna wolnosc ....Jeden jje "padline" ....drugi niszczy watrobe i uklad naczyniowy alkoholem, trzeci sie zabija papierosami .... A moze ator tego artykulu chcialby decydowac za nas o mamy robic,jak chodzic,co mowic. Zapisz sie czlowieku do PiS`iorow tam potrezbuja takich paranoikow.
    • Gość: madiba Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mono... IP: *.ias.bredband.telia.com 15.06.10, 08:06
      super sprawa takie automaty
    • Gość: dmt Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mono... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.10, 08:24
      Spoko niech ćpają, bedzie kim manipulować.
    • savrin Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mono... 15.06.10, 08:33
      Ciekawe co gorsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka