Gość: nnobody IP: *.toya.net.pl 14.06.10, 21:44 Nie pierwszy... nie pierwszy... Pierwszy już z pół roku stoi w Kapselku na Lumumbowie. Spóźniony refleks panie redaktorze... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maciek Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mono... IP: *.warszawa.mm.pl 14.06.10, 21:58 Wszyscy uczciwi ludzie powinni bojkotować sklepy w których to się pojawi. Tylko tak możemy dać odpór bezwzględności, chciwości, braku zasad. Niech każdy pomyśli czy chciały aby jego dziecko miało łatwy dostęp do tego świństwa. Ponadto rząd powinien jak najszybciej wprowadzić ustwaę zakazujacą sprzedaży środków o charakterze dopalaczy ludziom poniżej 18 roku życia i jednocześnie zakaz sprzedaży z automatów produktów których sprzedaż jest zakazana osobom niepełnoletnim. Podstawą jest jednak brak aprobaty społęcznej wyrażającej się przez bojkot placóek prowadzących prawnie dozwoloną lecz moralnie naganną działalność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siux Re: Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mo IP: *.direct-adsl.nl 15.06.10, 00:34 mam kilka pytan w związku z Pana/Pani wypowiedzią mianowicie pisze Pan "Niech każdy pomyśli czy chciały aby jego dziecko miało łatwy dostęp do tego świństwa." jakiego świństwa?czy ma Pan na myśli konkretną substancję? jeśli tak, to jaką? i skąd pewność ze dopalacze w tym automacie ją zawierały? jeżeli chodzi o wpis "ustwaę zakazujacą sprzedaży środków o charakterze dopalaczy" które środki mają charakter dopalaczy? czy charakter dopalczy posiada każdy środek zmieniający stan fizyczny lub psychiczny zażywającej go osoby? "Podstawą jest jednak brak aprobaty społęcznej wyrażającej się przez bojkot placóek prowadzących prawnie dozwoloną lecz moralnie naganną działalność." jaka działalność jest prawnie dozwolona a moralnie naganna? czy sklepy sprzedające np. mięso powinny być bojkotowane, bo w opinii niektórych członków naszego społeczeństwa zabijanie zwierząt jest moralnie naganne? z góry dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
tetratec Re: Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mo 15.06.10, 11:05 Ludzie uważający zabijanie zwierząt za moralnie naganne z pewnością bojkotują sklepy z mięsem. Tak samo ludzie uważający sprzedawanie dopalaczy za moralnie naganne mogą bojkotować sklepy je sprzedające. A ja jako osoba uważająca tak samo mogę takie osoby do takiego bojkotu namawiać. Bo mogę wierzyć, że taki bojkot coś da i mogę chcieć przekonać do takiej wiary jak największą ilość osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siux Re: Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mo IP: *.direct-adsl.nl 16.06.10, 00:11 znam wiele osób będących weganami i wegetarianami, niestety nie zauważyłam zeby ktokolwiek z nich zrezygnował z zakupów w osiedlowym sklepie sprzedającym mieso, lub w supermarkecie, który również sprzedażą nieszczęsnego mięsa sie zajmuje do bojkotów można namawiać, tylko czy w takim przypadku to jest odpowiedni środek ? jestem zdania że edukacja jest najlepszym wyjściem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mo IP: *.chello.pl 15.06.10, 00:38 Gość portalu: maciek napisał(a): Idąc twoim tropem za kilka lat dojdziemy do takiego absurdu, że herbata malinowa zostanie w końcu uznana za dopalacz, nie wspominając o kawie, bo kofeina jest też narkotykiem trzeba szybciutko zakazać, a za posiadanie na 25 lat do więzienia. A poważnie powinny być wszystkie używki legalne, nie mam na myśli twardych narkotyków, tylko używki jak marihuana i jej podobne, dostępne od 18 lat. Na dzień dzisiejszy idą dzieci do więzienia dilerzy trzepią kasę i jest to jeszcze reklama narkotyków, bo dla każdego normalnego nastolatka fajnie jest być trochę innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pewex Re: Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mo IP: *.chello.pl 15.06.10, 08:56 a dlaczego nie heroina, kokaina czy metamfetamina? Wystarczy tylko świadomość skutków zażywania tych specyfików. Kto będzie chciał ten i tak zanjdzie dostęp. Świadomość co i jak działa wystarczy. Ja nie potrzebuje polityka, który mi powie co jest dla mnie dobre a co złe. Chociaż podobno zarówno kokaina jak i heroina działają zupełnie inaczej niż się to może wydawać, zapewne są fantastczyne ale skutki ich zażywania oraz szybkość z jaką uzależniają, są dla mnie wystarczającym powodem by ich zwyczajnie nie spróbować, szczególnie heroiny. Zresztą gdyby dobrze prześledzić losy tzw. narkotyków, to łatwo zauważyć co i dlaczego zostało zakazne. Konopie jeszcze na początku XX wieku były legalnie uprawiane. Palenie konopii znajdowało zastosowanie w leczeniu jaskry chociażby. Również papier konopny był bardzo dobrej jakości, o sznurach czy tkaninach nie wspominając. Konopie były ogromnym zagrożeniem dla lobby papierniczego i włókienniczego. Innym specyfikiem, który w absurdalnie poprawnych Stanach Zjednoczonych odgrywał ważną rolę było MDMA, dziś, chociaż bez kontroli nad składem, to zawierają ten związek popularne extasy. Do lat 50'tych XX wieku, MDMA było używane przez lekarzy w leczeniu depresji oraz innych stanów lękowych. Dobre MDMA otwiera ludzi na świat. Pozbywa lęków i wprowadza stan euforii, którego nic innego nie jest w stanie wywołać. Nazwa nie jest od czapy. Jest jak najbardziej prawdziwa, chociaż i tak tylko szczątkowo oddaje stan faktyczny. Pozbycie sie lęków, otwartość, radość, nawet po ustaniu działania MDMA (1-4 godzin)pozostają w człowieku, jak również wszystkie doznania jakich się doświadczyło. Otwartość, która rodzi otwartość, radość, która rodzi radość, uwolnienie prawdziwego ja, tłumionego przez kompleksy pokazuje nam obraz jacy jesteśmy i jak jesteśmy przyjmowani naprawdę. Tzw. narkotyki w wielu przypadkach są lepsze niż jedyny legalny twardy narkotyk jakim jest alkohol. Działają korzystnie na zdrowie fizyczne jak chociażby marihuana czy też dobrze na naszą psychikę jak chociażby MDMA. Są również poważniejsze dary natury jak grzyby czy szałwa przenoszące do mistycznego i nierealnego świata dostarczając innych wrażeń niż wymioty i agresję, którą powoduje alkohol. Gdyby zrobić tabelkę, w której postawimy obok siebie marihuanę/grzyby/mdma/lsd/szałwię/kokainę/heroinę i alkohol, wyszłoby, że to alkohol jest jednym z najgroźniejszych narkotyków. Argument, że zaczyna się przecież od marihuany jest tak samo wyciągnięty z kapelusza jak ten, że alkoholizm zaczyna się od piwa. Wszystko to kwestia umiaru. Świadomości działania i skutków. Czy popularny "klin" nie jest tym samym to sięgnięcie po kolejną dawkę na drugi dzień? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarzaq Re: Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.10, 09:29 świetny komentarz! brawo Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Jest tylko jeden problem... 15.06.10, 11:10 Używanie MDMA do poprawy humoru to już nie szczeniactwo ale zwykła głupota - dlatego się tego nie robi od 50 lat bo bilans zysków i strat wychodził ujemny... ale tego miłośnicy narkotyków już nie doczytali bo wpadli w euforię po przeczytaniu pierwszego zdania. Co do dopalaczy to zwracam uwagę na brak doświadczeń nad ich szkodliwością - nikt tego nie robi bo przecież to jest do "kolekcjonowania". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arm Re: Jest tylko jeden problem... IP: 193.203.192.* 15.06.10, 12:12 Za to używanie do psychoterapii - leczenia głębokich traum, dało pozytywne rezultaty. Jako środek antydepresyjny - nie. Jednak podobna euforia, która okazała się być tworzona przez koncerny farmaceutyczne, dotyczy też prozacu - po paru latach bardzo częstego przepisywania okazało się, że Prozac (fluoksetyna) przepisywany ludziom z ciężką depresją wzmaga depresję i podejmowanie prób samobójczych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xar Re: Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 10:34 Chyba nie rozumiesz pewnych zasad. Co z tego, że będzie nielegalne? Dzieciaki i tak będą (chociaż utrudniony nieco) miały dostęp do tego typu substancji. Tak jak z narkotykami. Są nielegalne, ale jeśli ktoś chce to i tak kupi. Do tego dochodzi jeszcze ekscytacja robieniem czegoś wbrew prawu co wielu nastolatków pociąga. Prawo powinno zakazać sprzedaży do lat 18 i nałożyć sensowne podatki na dopalacze, podobnie jak na lekkie narkotyki. Nie jestem zwolennikiem marihuany, sam dopalaczy nigdy nie brałem (imo to dla mnie głupota), ale zakazy tego typu i artykuły jak ten wyżej tylko powiększają sprzedaż i to jest fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_problem Świetna reklama!!! 14.06.10, 22:27 Wszystkim mediom, które się oburzają na dopalacze, gratuluję! jesteście lepsi i tańsi niż jakakolwiek agencja reklamowa, czy też ulotki i plakaty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mono... IP: 91.90.60.* 14.06.10, 22:59 Dopalacze będą lada chwila jednym z najpoważniejszych problemów społecznych. Rząd powinien szybko opracować system walki z tą trucizną. Niestety dwa sklepy pojawły sie na osiedlu obok mojego bloku. Wraz z ich otwarciem na spokojnym osiedlu pojawiły się grupy hałaśliwej młodzieży, zachowującej się agresywnie. Każy dopalacz daje "odlot" i robi spustoszenie w organiźmie. Problem w tym, że świadomość jest cały czas znikoma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mo IP: *.chello.pl 15.06.10, 00:39 Gość portalu: ja napisał(a): Głupoty piszesz, chleją wódę, która z resztą jest narkotykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mo 15.06.10, 08:22 Alkohol juz jest jednym z najpowazniejszych problemow spolecznych. Rzad powinien szybko opracowac system walki z ta trucizna. Niestety, sklep nocny "Alkohple 24h: pojawil sie na osiedlu obok mojego bloku. Wraz z jego otwarciem na spokojnym osiedlu pojawilu sie grupy halasliwej mlodziezy, rownie halasliwych mezczyzn "w sile wieku" i nie mniej halasliwych staruszkow - wszyscy zachowuja sie agresywnie. Kazdy alkohol daje "odlot" i robi spustoszenie w organizmie. Problem w tym, ze mimo iz swiadomosc wcale nie jest znikoma, nic sie z tym nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
bojownik_wolnosci Re: Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mo 17.06.10, 21:28 Brawooo!! :D A ty czytelniku zgadzasz się z tą polityką?? www.youtube.com/watch?v=KSywgA1A4Z4 Prawda o marihuanie... z przymrużeniem oka ;) www.youtube.com/watch?v=39fm-MTgb50&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Państwo polskie jest słabe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 23:27 Skoro nie potrafi poradzić sobie z narkotykami. Luk w prawie nikt nie zostawia za darmo. Każda substancja odurzająca zanim zostanie wprowadzona na rynek powinna być badana na wszystkie sposoby na koszt producenta albo importera, a wprowadzenie byłoby zależne od wyników badań. Ćpunów i osób uzależnionych przybywa. Ich ofiar również. Ten proceder trzeba powstrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Państwo polskie jest słabe IP: *.chello.pl 15.06.10, 00:47 Gość portalu: obywatel napisał(a): Proszę więc wskaż państwo, które nie jest słabe i radzi z problemem jakim są narkotyki. Mam na myśli narkotyki, bo większość zakazanych substancji w Polsce nie powinno się nazywać narkotykami i zrównywać z heroiną. Od używek nikt nie umiera, a są takie jak LSD, których szkodliwości nie da się udowodnić. Walka z używkami zupełnie nie ma sensu, oczywiście twardy łeb, który nic w życiu nie przeczytał na ten temat będzie zabierał głos na cały świat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siux Re: Państwo polskie jest słabe IP: *.direct-adsl.nl 15.06.10, 01:07 a proszę Pana Holandia mając legalną marihuanę ma o niebo lepsze statystyki jeśli chodzi o uzależnienia od twardych narkotyków np. heroiny. z mojej obserwacji wynika, ze dla Holendrów największy problem z narkotykami to taki, że turyści zjeżdżający się do Coffeshop'ów utrudniają życie mieszkańcom (np. źle zaparkowane samochody) Odpowiedz Link Zgłoś
tetratec Re: Państwo polskie jest słabe 15.06.10, 11:10 marihuana - proszę bardzo, ale artykuł jest o dopalaczach, używkach składających się zazwyczaj ze skomplikowanej chemii, jeszcze nie przebadanej co do skutków działania (na tym to polega, stosuje się substancje, które JESZCZE nie są zakazane, jak zostaną zakazane to szybciutko wprowadza się nowe). Zażywanie tego badziewia to jedna wielka niewiadoma, nawet jak 10 dawek ci nie zaszkodziło to nie wiesz jak będzie z 11 bo mógł się zmienić skład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siux Re: Państwo polskie jest słabe IP: *.direct-adsl.nl 16.06.10, 00:15 moja wypowiedź tyczyła się wypowiedzi moich poprzedników, których posty komentowałam Odpowiedz Link Zgłoś
wietke Re: chyba państwo żydowskie 15.06.10, 00:55 przecież gdyby tu żądzili prawdziwi ludzie to trawa byłaby już dawno zalegalizowana na własny użytek i każdy by tego gówna nie palił -ale ironia losu -policja wytrzepała większość dilerów i dopalacze weszły i teraz młodzi i starzy dopiero od tego po dupie dostaną bo moi koledzy po tym się ślepi jacyś robią zauważyłem to szczególnie jak prowadzą samochód Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siux Re: Państwo polskie jest słabe IP: *.direct-adsl.nl 15.06.10, 00:56 dokładnie, powstrzymać ten proceder! do tego zamknąć wszystkie polmosy, nie może nam się kwiat narodu kończyć wódą. i plantacje tytoniu też spalić i zaprzestać importu.ile kasy zaoszczędzi polskie Panstwo na leczeniu ludzi chorych na raka płuc, na leczeniu ludzi z marskością wątroby, na usuwaniu skutków alkoholizmu? w 2000 roku 69 tysiecy Polaków zmarło z powodu palenia tytoniu, na same zatrucia alkoholowe, zmarło w 2007 1914 osob, doliczcie do tego osoby umierające na choroby związane z alkoholizmem oraz wypadki pod wpływem alkoholu. według mnie, popierając któregoś tam z rzędu przedmówcę powinniśmy bojkotować te przybytki kapitalizmu, gdzie alkohol i tytoń jest sprzedawany, ponieważ jest to czyn moralnie naganny (wnioskując po statystykach umieralności). Pytanie do Wyborczej: kiedy napiszecie artykuł o skandalicznej praktyce sprzedawania alkoholu i papierosów? czyżby temat ten był za słaby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Państwo polskie jest słabe IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.06.10, 07:48 ale ile kasy wpłynęło z akcyzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siux Re: Państwo polskie jest słabe IP: *.direct-adsl.nl 16.06.10, 00:18 14 mld za papierosy i 3mld za alkohol, rocznie Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Państwo polskie jest słabe 15.06.10, 08:15 Skoro nie potrafi poradzić sobie z alkoholem. Skoro nie potrafi poradzić sobie z papierosami. Cpunow i osob uzaleznionych przybywa. Ich ofiar rowniez. Ten proceder trzeba powstrzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
ulther dopalacze, alkohol, papierosy... 15.06.10, 10:09 Nie baw sie w inkwizytora. Dopalacze jak alkohol - tez uzywka. Alkohol jest czescia naszej kultury od setek lat - stad brak sprzeciwu wobec jego picia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Państwo polskie jest słabe IP: *.171.102.236.static.crowley.pl 15.06.10, 10:36 Człowieku, legalne sposoby powstrzymania czegokolwiek zawsze będą słabsze, niż nielegalne sposoby propoagowanie tego samego. W tej chwili wystarczy na dopalaczach napisać: "Nie do spożycia", "Unikać kontaktu ze skórą" itp. żeby można je było sprzedawać. Nie ma fizycznej możliwości przetestowania wszystkich substancji chemicznych. Testowanie kosztuje grube pieniądze i trwa bardzo długo. Nowoczesna chemia jest tak skomplikowana, że wystarczy zmienić jakiś drobiazg, żeby zmienic nazwę substancji - i już nie zostanie ona objęta zakazem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Państwo polskie jest słabe IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.10, 21:32 Good luck;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdfs Re: Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mo IP: *.toya.net.pl 14.06.10, 23:37 w Kacusiu a nie kapselku :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mo IP: *.umed.lodz.pl 14.06.10, 23:51 nie w kapselku a w kacusiu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alterego Re: Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mo IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.10, 23:55 Ciekawe co autor zrobił z tym "białym proszkiem który wygląda jak amfetamina"? A może wygląda jak proszek do prania? Albo tynk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mo IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.06.10, 07:49 Ciekawym skąd autor wie jak wygląda amfetamina? Biała jak sól, cukier, mąka, proszek do pieczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mo IP: 79.97.16.* 15.06.10, 00:04 Zamiast zalegalizowac Cannabis i LSD od ktorego NIKT nigdy nie umarl i wiedza o nich jest szeroka to pozwala sie ludziom truc substytutami. Zdelegalizuja dopalacze to na ich miejsce wyjda nowe i tak do konca swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
bambambama Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mono... 15.06.10, 00:14 Wszystkie uzależnienia można podsumować powiedzeniem; "Co za dużo to niezdrowo" Bez sensu jest obrażać się na dopalacze, seks, papierosy, gry komputerowe, alkohol, hazard, narkotyki, słodycze. W uzależnienie wpadają ludzie słabi, którzy nie widzą dla siebie przyszłości. Trzeba zająć się ludźmi; prawdziwymi problemami jakie mają; brak akceptacji w społeczeństwie, brak rodziny, brak edukacji, brak zainteresowań, a nie wydawać pieniądze na walkę z nałogami. Zwalczać przyczyny a nie skutki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo71 Re: Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mo IP: 164.39.122.* 15.06.10, 14:18 głos rozsądku w puszczy populizmu. brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
kibic_rudego I po co ten głupi artykuł? Legalna używka obniża 15.06.10, 00:45 zyski spec służb z narkotyków, wiec Tomki najmują "Stańczyków" by straszyli rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
wietke i pewnie automat sprawdza też dowody osobiste 15.06.10, 00:52 albo w wypadku kiedy zakup zrobi nieletni sam dzwoni do rodziców i skarży-aha ludzie wam powiem że syf się z tym niezły porobił bo prawdziwa trawka to przy tym jak aniołek-przecież to jest na poziomie wąchania kleju-zapaliłem pare razy raz się przepaliłem to żygałem po fajce 3 dni po paleniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: i pewnie automat sprawdza też dowody osobiste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 02:30 Nie sprawdza, bo nie ustawodawca nie wprowadził takiego obowiązku. Nie można ot, tak sobie, według własnego widzimisie legitymować ludzi chcących kupić dany produkt. Jak sprzedajesz chleb w piekarni to nie masz prawa legitymować ludzi i odmawiać im sprzedaży bo są niepełnoletni. Robiąc tak narażasz się na odpowiedzialność z art. 135 Kodeksu Wykroczeń. A co do wymiotowania to pewnie coś nieświeżego zjadłeś, wątpliwe żeby to była wina dopalaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: navy pierwszy? IP: *.umed.lodz.pl 15.06.10, 00:58 w monopolowym na lumumbowie taki automat stoi już dobre parę miesięcy. jak zwykle wielkie halo świetnie poinformowanych dziennikarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mono... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 02:25 De jure sprzedawca dopalaczów nie może legitymować potencjalnych kupujących. Podmioty te są wymienione ustawowo w określonych przypadkach, jak np. sprzedaż alkoholu. Nigdzie nie figuruje sprzedaż "dopalaczy". A odmowa sprzedaży takiego specyfiku niepełnoletniemu, lub osobie która nie pozwoli się wylegitymować to wykroczenie z art. 135 Kodeksu Wykroczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrkbizon@yahoo.com Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mono... IP: *.hsd1.tx.comcast.net 15.06.10, 05:33 Czym sa dopalacze.Narkotyki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlaczego biorą? Dlaczego biorą - oto jest pytanie? IP: *.run.pl 15.06.10, 06:43 Nikt nie bada przyczyn tylko koncentruje się na skutkach. Czy to nie np.: brak pracy, brak perspektyw, problemy psychiczne, nieśmiałość, patologia w rodzinie, bieda, wzorce zachowań, słabość, utrudnione kontakty społeczne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kilak Ta juz to widze... IP: *.idc.static.giga.net.tw 15.06.10, 06:53 Artykul tendencyjny jak wszystkie na GW. Wyobrazacie sobie taki monolog: - Obsługa jest dziecinnie prosta. Najpierw musisz wybrać, na który dopalacz masz ochotę. Później wrzucasz odpowiednią ilość gotówki. Automat przyjmuje banknoty i monety. ? Bo ja nie. Wyobrazacie sobie, ze ekspedientka w sklepie, gdzie stoi automat, ktory z definicji jest automatyczny i prosty mowi 'Obsluga jest dziecinnie prosta', a nastepnie tlumaczy cala procedure? Litosci, na pewno tego nie powiedziala, nie wsadzajcie do cholery kobiecie slow w usta! Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Ta juz to widze... 15.06.10, 07:58 Tak sie pisze artykuły w brukowcach. Jak teraz udowodnisz, że powiedziała coś innego? :) Odpowiedz Link Zgłoś
zepter91 Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mono... 15.06.10, 07:34 Kolejne gó... spod ręki pseudoliberałów z gazety wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzman1979 Nie trujcie się tym syfem ... 15.06.10, 07:43 Ludzie nie trujcie się tym syfem, lepiej do Czech na weekend pojechać tam trawka jest legalna. Co piątek cały Górny Śląsk jedzie do Czech po palenie. Pozdrawiam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Firma od dopalaczy dziękuje za reklame :-) 15.06.10, 07:57 Nic tak nie poprawia sprzedaży jak darmowa reklama w koszernej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wredota Autor wykazał sie brakiem profesjonalizmu... IP: 88.156.64.* 15.06.10, 08:01 Żeby artykuł lepiej brzmiał, zrezygnował z badania , jak działa produkt który dostał. Rozumiem to, ale chyba do analizy mógł oddać?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stales Re: Autor wykazał sie brakiem profesjonalizmu... IP: 199.197.163.* 15.06.10, 10:07 bo to nie nieustraszony badacz, tylko aspirant na autora tekstów w Detektywie ;-) Wysztarczy zwrócić uwagę z jakim napięciem rozpoczyna artykulik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam_TheONE Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mono... IP: *.stk.vectranet.pl 15.06.10, 08:03 No coz ...jak Agora placi swoim redaktorom za takie bzdury to ja moge tam pracowac - podniose poziom tych publikacji. Automaty do dopalaczy szokuja - przeciez to zgodne z prawem...a automaty do Coca Coli nie -to tez trucizna....wiekszosc supstncji w naszej zywnosci (konserwanty,ulepszacze,dodatki smakowe i zapachowe). Mamy "podobno" wzgledna wolnosc ....Jeden jje "padline" ....drugi niszczy watrobe i uklad naczyniowy alkoholem, trzeci sie zabija papierosami .... A moze ator tego artykulu chcialby decydowac za nas o mamy robic,jak chodzic,co mowic. Zapisz sie czlowieku do PiS`iorow tam potrezbuja takich paranoikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madiba Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mono... IP: *.ias.bredband.telia.com 15.06.10, 08:06 super sprawa takie automaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dmt Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mono... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.10, 08:24 Spoko niech ćpają, bedzie kim manipulować. Odpowiedz Link Zgłoś
savrin Dopalacze jak coca-cola. Automat w sklepie mono... 15.06.10, 08:33 Ciekawe co gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś