Dodaj do ulubionych

Certyfikat językowy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 16:35
Mam certyfikat językowy ZD - mam go od bardzo dawna. Tydzien temu składałam
dokumenty do pracy i podwazono mi waznośc owego dokumentu (ponoc inaczej
wyglada niz obecne certyfikaty - mój jest z zielonym paskiem na górze 1
strony) Jest gdzies w internecie strona na której mozna przejrzec obecne
wzory i ich zawartość (albo opis - chcę sprawdzic czy mój zawiera wszystkie
aktualnie obowiazujące dane).
Dziekuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: MartaM Re: Certyfikat językowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 11:46
      Ja mam zielony paseczek w ZD :)
      • Gość: ich też nieważny? :)))))))) IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 05.11.05, 11:53
        • Gość: MartaM Re: też nieważny? :)))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 16:31
          Własciwie to nigdy nie weryfikowałam jego wazności - nie przydał mi sie do
          niczego..
          • Gość: ich Re: też nieważny? :)))))))) IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 05.11.05, 18:11
            czy to trzeba w ogóle weryfikować, czy jest ważny na całe życie (doczesne)? :))
            • Gość: Agata Re: też nieważny? :)))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 22:51
              w niektorych państwowych instytucjach wymagają póki co papierowej znajomości
              języka.. Nikt nie ma aktualnych wzorów??
              • Gość: Pippi Re: też nieważny? :)))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 11:06
                Gość portalu: Agata napisał(a):

> w niektorych ..... instytucjach wymagają póki co papierowej znajomości
                > języka..

Verlangt nur das Management. Was ist also das Management?
                Management ist, wenn zehn Leute für das bezahlt werden, was fünf billiger
                erledigen könnten, wenn sie zu dritt wären und zwei davon krank sind.

Ihre Pippi.
                • Gość: ich wow! IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 06.11.05, 11:12
                  • Gość: Agata Re: wow! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 16:47
                    nieźle nieźle :)
                    Mogą weryfikowac moją znajomośc języka niem. w praktyce - bez problemu, problem
                    jednak widzą w wersji certyfikatowej!!!! Koszmar. Bujam sie z tym od tygodnia,
                    a ze mieszkam z dala od miast gdzie sa instytuty w których mogłabym sobie to
                    sprawdzić - tkwie w miejscu. Nikt nie wie czy istnieje strona internetowa z
                    wzorami, albo jak to sprawdzić? (ew. dac im potwierdzenie, iz cert. jest ok)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka