edekgazeta 02.09.10, 22:39 Trzymam kciuki z nasz port lotniczy ! Tu parę informacji: lotnisko.lodz.pl/pl/dla-pasazerow/wrzesien-2010 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adamowski1 W piątek na lotnisku zaczyna się operacja wrześ... 03.09.10, 00:37 To już sobie wyobrażam irytację osób czekających godzinami na bagaż,ja lądowałem w lipcu,pasażerowie odprawę paszportową przeszli w biegu,ale na pierwsze walizki czekaliśmy 35 minut,już sobie wyobrażam co się będzie działo gdy wylądują trzy samoloty w małym przedziale czasowym,to będzie horror. Odpowiedz Link Zgłoś
rtoip1 Bogumił mówił "S1", nie "L" Wiolu. 03.09.10, 04:38 Czytaj materiały swoich współpracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Cork W piątek na lotnisku zaczyna się operacja wrześ... IP: 93.107.16.* 03.09.10, 05:55 Trzymam kciuki za lotnisko w moim mieście ,wierzę że da radę i przyciągnie więcej przewożników niż tylko Ryanair(jak ja nienawidzę tej linii),lądowałem i startowałem z Łodzi wiele razy i myślę że dadzą radę ,pozdrawiam wszystkich malkontentów i życzę im żeby się srogo zawiedli Odpowiedz Link Zgłoś
mineyko W piątek na lotnisku zaczyna się operacja wrześ... 03.09.10, 08:36 Oddam za darmo piękną willę w pobliżu Lublinka! Odpowiedz Link Zgłoś
sufler2006 Re: W piątek na lotnisku zaczyna się operacja wrz 03.09.10, 08:47 Jestem zainteresowany.Prosze o tel.510-515-511 :).24h można dzwonić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Ten kurnik się rozleci :) IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.10, 22:24 Masakra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werynajs Re: Ten kurnik się rozleci :) IP: *.centertel.pl 03.09.10, 23:02 czemu raz podpisujesz się jako kali, a raz jako max? boisz się czegoś, że się tak krygujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Aby się udało powodzenia !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.10, 08:50 Miło by było przeczytać że się udało ale wszystko zależy od pogody i obsługi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm W piątek na lotnisku zaczyna się operacja wrześ... IP: *.cdma.centertel.pl 03.09.10, 09:12 Oby sie wszystko udało , bo są tacy ( pewnie Warszawka ), którzy juz narzekają. Zresztą może warto się wsłuchać w tą krytyke i usunąc te niedociągnięcia ( jeżeli jest uzasadniona).Ktos np. narzekał na to,że namiot nie ma ścian i będzie wiało a moim zdaniem po prostu niektóre segmenty nie zostały opuszczone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: W piątek na lotnisku zaczyna się operacja wrz IP: 217.33.154.* 03.09.10, 10:24 Od Warszawki to się odchrzań z łaski swojej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: W piątek na lotnisku zaczyna się operacja wrz IP: *.chello.pl 03.09.10, 11:02 bo? Odpowiedz Link Zgłoś
kingaps Re: W piątek na lotnisku zaczyna się operacja wrz 03.09.10, 09:50 edekgazeta napisał: > Trzymam kciuki z nasz port lotniczy ! > Tu parę informacji: > lotnisko.lodz.pl/pl/dla-pasazerow/wrzesien-2010 Całe szczęście, że mam blisko na lotniska w Berlinie a i Goleniów o rzut kamieniem :) -------------------------- SOROBAN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borowiecki W piątek na lotnisku zaczyna się operacja wrześ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 09:54 Lotnisko Lublinek powstało w 1925 r. i działa nieprzerwanie od tej daty natomiast lotnisko Chopina (wcześniej Port Lotniczy Warszawa-Okęcie) powstało w 1934 r. To dlaczego Pani Redaktor napisała o Lublinku "młode lotnisko"? Hę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppiotrek7 autor nie wspomniał o dodatkowych 4 ToiToiach IP: 195.68.192.* 03.09.10, 10:35 a to przecież znamiona światowego poziomu obsługi pasażerów w kurniko-stodole pt.Lublinek !!! TRZYMAM KCIUKI ZA LOTNISKO mimo zarządzania nim przez światowej klasy nieudaczników :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzio Re: autor nie wspomniał o dodatkowych 4 ToiToiach IP: *.xdsl.centertel.pl 03.09.10, 19:03 a ty tak pitolisz bez sensu ? Walnij się w pusty łeb ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mer-llink Powodzenia! IP: 178.73.48.* 03.09.10, 10:52 Trzymajcie się, operatorzy łódzkiego lotniska! Zyczę sukcesu teraz - i kontynuacji. A róznym malkontentom, co to - bedąc oczywiscie globetrotterami i top-businessmanami - czekali w Łodzi horendalne 35 minut na walizki: Wy z Jackowa, z NY, czy może z Florydy, jak niejaki minister od sportu i podrbianej odzieży? Zawsze tam czekacie na walizki godzinę, a potem stoicie jak bydlątka w zagrodzie do immigration dwie godziny, i to dla Was cuuuudnie? Nie udawajcie macho-flyerów (to taka kategoria pasażerów najtańszej klasy najtańszych linii, którzy potem opowiadają swym współparafianinom, jak to latali pieeeerwszą klasą, kroczyli po czerwonym dywanie, a walizek nawet nie brali do reki, bo dowożono je im do hotelu - oczywiście szesciogwwiazdkowego. ). Łodzianie, powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali Re: Śmiech na sali, polegną IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.10, 22:23 Na lublinku będzie tylko mała część tego co jest na codzień na okęciu ponieważ część lotów została odwołana a pozostale są rozłożone na wszystkie lotniska w polsce. Więc to co będzie na tym kurniko-lotnisku to mała część ruchu na okęciu a i tak przypuszczam dadzą du.., podobno jako dodatkowy terminal ustawiono namiot :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werynajs Re: Śmiech na sali, polegną IP: *.centertel.pl 03.09.10, 23:10 odwołane jak odwołane, ale te które nie są odwołane w większości przylecą do Łodzi...do innych miast tylko pojedyńcze sztuki. Nie ma się co śmiać panie kali/max/marcin czy jak tam się jeszcze koleżko podpiszesz...zauważ jaka infrastruktura i obsada ludzka jest na okęciu, a jaka na lublinku...doceń wysiłki i pochyl czoło, a nie rechoczesz jak typowy nuworyszek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Śmiech na sali, polegną IP: *.toya.net.pl 03.09.10, 23:33 ciekawe bo w TVN mówili, że Katowice przejmują ponad 40 lotów Odpowiedz Link Zgłoś
litespeed pytanie do fotografujących 03.09.10, 18:44 W którym miejscu najlepiej się ustawić w celach fotograficznych (chodzi mi o samoloty, nie tłumy podróżnych)? Od strony ul. Prądzyńskiego, czy z drugiej strony przy ul. Sanitariuszek? Czy może lepiej gdzieś z boku pasa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIKON D3S Re: pytanie do fotografujących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 18:48 litespeed napisał: > W którym miejscu najlepiej się ustawić w celach fotograficznych (chodzi mi o > samoloty, nie tłumy podróżnych)? Od strony ul. Prądzyńskiego, czy z drugiej > strony przy ul. Sanitariuszek? Czy może lepiej gdzieś z boku pasa? Proponuję z samego pasa, można wykonać ładne makro. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: pytanie do fotografujących IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.10, 19:30 ladowanie pradzynskiego, start sanitariuszek, chyba ze wieje od wschodu to wtedy odwrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: pytanie do fotografujących IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.10, 22:08 Czekać godzine na jeden samolot :))) na Okęciu 1 samolot macie co pare minut :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bravo W piątek na lotnisku zaczyna się operacja wrześ... IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.10, 20:20 I widziałem już kłótnie przy toi-toi, drzwi zostały sponiewierane... Odpowiedz Link Zgłoś
reality_show Spoko, spoko... 03.09.10, 20:21 Lotnisko wytrzyma. Taksówkarze zarobią, bo na autobus nie ma co liczyć. Nasuwa się pytanie. Gdzie będą nocować pasażerowie jak dworzec jest zamykany na noc, a ostatni pociąg do Warszawy odchodzi o 21.00. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Spoko, spoko... IP: *.pai.net.pl 03.09.10, 21:21 Ostatni pociąg do Warszawy z Łodzi Kaliskiej jest o 00:10, a z Fabrycznej o 00:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: To nie lotnisko tylko przystanek autobusowy IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.10, 22:02 Te skromniutkie lotnisko jest jak większy przystanek autobusowy, większość lotów będzie odwolana a ta część która będzie na lublinku to i tak za dużo jak na to lotnisko, będzie masakra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: To nie lotnisko tylko przystanek autobusowy IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.10, 22:07 "Przygotowując się do zwiększonego ruchu, lotnisko wypożyczyło dodatkowe komplety schodów oraz ustawiło namiot, który spełni rolę poczekalni." hahahah Odpowiedz Link Zgłoś
michaelm3 Łódź! Mieliscie prawie rok na to aby sie przygotow 03.09.10, 23:39 ac! A teraz z tych przygotowan zostaniecie przetestowani. Jak slysze, ze juz zdazyliscie wyliczyc ile zarobicie na czysto a z drugiej strony czytam o jakims namiocie i toi toiach to mi sie smiac chce. Lecialem stamtad tylko raz w 2006r i pamietam, ze parkowalismy na trawniku miedzy terminalem a takim czerwonym slupem oznaczajacym chyba przystanek autobusowy, hehe... bo nigdzie indziej nie bylo wolnych miejsc a o ile pamietam, zadnej 'operacji wrzesniowej' wtedy nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Łódź! Mieliscie prawie rok na to aby sie przy IP: *.toya.net.pl 04.09.10, 00:50 A Ty, przyjacielu, przypadkiem nie z tego miasta, co go cala Polska budowała? Odpowiedz Link Zgłoś
reality_show Re: Spoko, spoko... 04.09.10, 03:01 Cieszę się niezmiernie, bo jeszcze tydzień temu nic takiego nie było. Pojechałem z Kaliskiego do Kutna jako rower. W Kutnie całą noc czynny jest bar i z Kutna dopiero złapałem pociąg do Warszawy. Dojechałem o tej samej godzinie co startuje pierwszy pociąg z Fabrycznej. Dla mnie te 1,5 godziny było ważne, bo spóźniłbym się na spotkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
reality_show Ale się uśmiałem 04.09.10, 03:29 Jeden gostek wspomniał coś o pociągach do Warszawy o północy. Sprawdziłem , kursują tylko w sobotę i niedzielę i tylko od 4 do 19 września. Jeżeli miałbym liczyć na takie połączenia to bym przeliczył się. Dla mnie istotne są połączenia całoroczne, a nie okazyjne. Dworzec Łódź Fabryczna jest niegościnnym dworcem dla pasażerów. Kto nie zdążył na ostatni pociąg do Warszawy o 21.00 ten odczuł to na własnej skórze. Ponadto komunikacja miejska w Łodzi jest do bani. Po godz.18.00 autobusy i tramwaje kursują co pół godziny i nie ma bezpośredniego autobusu z lotniska na dworzec. Ten dodatkowy autobus to Łódź może go sobie w buty wsadzić. Pozostają tylko taksówki. Ja rozumiem, że utrzymywanie specjalnej linii kosztuje tym bardziej, że normalnie tylko 3 loty są codziennie z lotniska, ale można autobus zsynchronizować z przylotami. Trzeba tylko chcieć. A z tym jest dużo gorzej w Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tebe W piątek na lotnisku zaczyna się operacja wrześ... IP: *.dhcp.embarqhsd.net 04.09.10, 00:04 W te trzy weekendy lotnisko obsłuży w sumie 123 rejsy - faktycznie powalajace - trzy weekendy to 3x48=144 godziny czyli mniej niz jeden rejs na godzine.No ale to Polska przeciez i jestesmy najlepsi. Dobre zarty,faktycznie wielki egzamin!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymek W piątek na lotnisku zaczyna się operacja wrześ... IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.10, 00:08 I widziałem jednego co wolał sobie kupić węgiel, niż iść do toalety na Lublinku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolo Lodz IP: *.dclient.hispeed.ch 04.09.10, 01:30 Najbardziej syfiaste miasto jakie kiedykolwiek widziale, a Lodz Fabryczna to szczyt dziadostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bikawer Re: Lodz IP: *.toya.net.pl 04.09.10, 07:10 a kolega z Centralnego ?... na której ławce kolega rezyduje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Re: Lodz IP: 109.243.30.* 04.09.10, 08:44 Wiele cyfr wypisanych w tym artukyle je mało realnych,ale papier wszystko przyjmie.Życzę sukcesów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eż pasażer Re: nowe zadania IP: 109.243.30.* 04.09.10, 08:46 Wiele cyfr wypisanych w tym artykyle je mało realnych,ale papier wszystko przyjmie.Życzę sukcesów. Odpowiedz Link Zgłoś
irzyk22 W piątek na lotnisku zaczyna się operacja wrześ... 04.09.10, 08:34 To będzie trudny egzamin dla lotniska w Łodzi. Jego możliwości operacyjne do tej wyjątkowej sytuacji mogą być za małe dla sprawnej decyzji zdaniem strony www.airportsbase.com Jest to lotnisko najbliższe dla Okęcia ale czy wybór linii lotniczych był trafny ? tutaj są wielkie wątpliwości. Szukasz ciekawostek lotniczych zapraszam na stronę www.airportsbase.com Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 W piątek na lotnisku zaczyna się operacja wrześ... 04.09.10, 09:41 Juz dawno wiele linii lotnicznych powinno przeniesc sie do innych,roznych miast w Polsce. Odnosze wrazenie,ze w naszym kraju jest tylko jedno lotnisko Okecie....na ktorym panuje balagan.Juz dawno Okecie przekroczylo swoje mozliwosci.Czlowiek nie ma gdzie usiasc spokojnie,cos zjesc,odpoczac,parking na samochody za maly i trzeba sie martwic gdzie zostawic samochod itd itd. Inne lotniska istnieja tylko dzieki tanim liniom lotniczym.Dlaczego nie mozna odlatywac za ocean np.z Poznania,Katowic,Gdanska....tam gdzie jest spokojniej i wygodniej.To, Warszawiak bedzie musial dojechac do innego miasta,to jest odpowiedz.My z "prowincji" nie liczymy sie wcale...Musimy zawsze jechac 300 km do "stolycy",wysiadac na brudnym dworcu centralnym,dzwigac walizy do autobusu,ktory ma przystanek nie wiadomo gdzie i nie wiadomo jak daleko od peronu dworcowego...Mozna tu wiele pisac uszczypliwych uwag na temat Okecia,ale najwazniejszy argument to fakt,ze to lotnisko ma dwa pasy startowe na krzyz i to doslownie...Europa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bs to w Łodzi jest lotnisko?? Nie wiedziałem IP: *.soda.krakow.pl 04.09.10, 10:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: to w Łodzi jest lotnisko?? Nie wiedziałem IP: *.toya.net.pl 05.09.10, 00:08 No własnie, dlaczego nie wiedziałeś. Ze względu na niewielką odległość od stolicy, niższe koszty lokali i pracy oraz silne zaplecze akademickie, "warszawka" od dawna traktowała Łódź jako potencjalną konkurencję i nałożyła w mediach embargo na pozytywne informacje o tym mieście. Vide brak Łodzi na większości map pogody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: to w Łodzi jest lotnisko?? Nie wiedziałem IP: *.man.lodz.pl 05.09.10, 01:25 Tak, embargo widoczne jest szczególnie teraz: jak tylko po porannym sobotnim szczycie okazało się, że najwyraźniej wszystko pójdzie dokładnie zgodnie z planem, to nagle te wszystkie stacje TV, które rozstawiły się przy płycie (TVN, Polsat, TVP - nawet Superstacja przyjechała), zwinęły manatki i wróciły do W-wy. Wszyscy liczyli na to, że będzie można powiedzieć, że "Łódź, co oczywiste, zawiodła", a tu lipa. A to, że Łódź na mapach pogody pojawia się tylko wtedy, kiedy poziom przybliżenia pokazuje też Żyrardów (nie, żebym miał coś do Żyrardowa - ale różnica rozmiaru jednak jest), to już typowy przykład złej woli i wąskich horyzontów. Odpowiedz Link Zgłoś