Dodaj do ulubionych

W piątek na lotnisku zaczyna się operacja wrześ...

02.09.10, 22:39
Trzymam kciuki z nasz port lotniczy !
Tu parę informacji:
lotnisko.lodz.pl/pl/dla-pasazerow/wrzesien-2010
Obserwuj wątek
    • adamowski1 W piątek na lotnisku zaczyna się operacja wrześ... 03.09.10, 00:37
      To już sobie wyobrażam irytację osób czekających godzinami na bagaż,ja
      lądowałem w lipcu,pasażerowie odprawę paszportową przeszli w biegu,ale na
      pierwsze walizki czekaliśmy 35 minut,już sobie wyobrażam co się będzie działo
      gdy wylądują trzy samoloty w małym przedziale czasowym,to będzie horror.
    • rtoip1 Bogumił mówił "S1", nie "L" Wiolu. 03.09.10, 04:38
      Czytaj materiały swoich współpracowników.
    • Gość: Piotrek Cork W piątek na lotnisku zaczyna się operacja wrześ... IP: 93.107.16.* 03.09.10, 05:55
      Trzymam kciuki za lotnisko w moim mieście ,wierzę że da radę i przyciągnie więcej przewożników niż
      tylko Ryanair(jak ja nienawidzę tej linii),lądowałem i startowałem z Łodzi wiele razy i myślę że dadzą
      radę ,pozdrawiam wszystkich malkontentów i życzę im żeby się srogo zawiedli
    • mineyko W piątek na lotnisku zaczyna się operacja wrześ... 03.09.10, 08:36
      Oddam za darmo piękną willę w pobliżu Lublinka!
      • sufler2006 Re: W piątek na lotnisku zaczyna się operacja wrz 03.09.10, 08:47
        Jestem zainteresowany.Prosze o tel.510-515-511 :).24h można dzwonić
        • Gość: Max Re: Ten kurnik się rozleci :) IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.10, 22:24
          Masakra
          • Gość: werynajs Re: Ten kurnik się rozleci :) IP: *.centertel.pl 03.09.10, 23:02
            czemu raz podpisujesz się jako kali, a raz jako max? boisz się czegoś, że się tak krygujesz?
    • Gość: Michał Aby się udało powodzenia !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.10, 08:50
      Miło by było przeczytać że się udało ale wszystko zależy od pogody i obsługi
    • Gość: gm W piątek na lotnisku zaczyna się operacja wrześ... IP: *.cdma.centertel.pl 03.09.10, 09:12
      Oby sie wszystko udało , bo są tacy ( pewnie Warszawka ), którzy juz
      narzekają. Zresztą może warto się wsłuchać w tą krytyke i usunąc te
      niedociągnięcia ( jeżeli jest uzasadniona).Ktos np. narzekał na to,że namiot
      nie ma ścian i będzie wiało a moim zdaniem po prostu niektóre segmenty nie
      zostały opuszczone.
      • Gość: x Re: W piątek na lotnisku zaczyna się operacja wrz IP: 217.33.154.* 03.09.10, 10:24
        Od Warszawki to się odchrzań z łaski swojej.
        • Gość: majka Re: W piątek na lotnisku zaczyna się operacja wrz IP: *.chello.pl 03.09.10, 11:02
          bo?
    • kingaps Re: W piątek na lotnisku zaczyna się operacja wrz 03.09.10, 09:50
      edekgazeta napisał:

> Trzymam kciuki z nasz port lotniczy !
      > Tu parę informacji:
      > lotnisko.lodz.pl/pl/dla-pasazerow/wrzesien-2010

Całe szczęście, że mam blisko na lotniska w Berlinie a i Goleniów o rzut kamieniem :)
      --------------------------
      SOROBAN
    • Gość: Borowiecki W piątek na lotnisku zaczyna się operacja wrześ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 09:54
      Lotnisko Lublinek powstało w 1925 r. i działa nieprzerwanie od tej daty natomiast lotnisko Chopina
      (wcześniej Port Lotniczy Warszawa-Okęcie) powstało w 1934 r.
      To dlaczego Pani Redaktor napisała o Lublinku "młode lotnisko"? Hę?
    • Gość: ppiotrek7 autor nie wspomniał o dodatkowych 4 ToiToiach IP: 195.68.192.* 03.09.10, 10:35
      a to przecież znamiona światowego poziomu obsługi pasażerów w kurniko-stodole
      pt.Lublinek !!! TRZYMAM KCIUKI ZA LOTNISKO mimo zarządzania nim przez
      światowej klasy nieudaczników :))
      • Gość: edzio Re: autor nie wspomniał o dodatkowych 4 ToiToiach IP: *.xdsl.centertel.pl 03.09.10, 19:03
        a ty tak pitolisz bez sensu ? Walnij się w pusty łeb !
    • Gość: mer-llink Powodzenia! IP: 178.73.48.* 03.09.10, 10:52
      Trzymajcie się, operatorzy łódzkiego lotniska! Zyczę sukcesu teraz - i kontynuacji.

A róznym malkontentom, co to - bedąc oczywiscie globetrotterami i top-businessmanami - czekali
      w Łodzi horendalne 35 minut na walizki: Wy z Jackowa, z NY, czy może z Florydy, jak niejaki
      minister od sportu i podrbianej odzieży? Zawsze tam czekacie na walizki godzinę, a potem stoicie
      jak bydlątka w zagrodzie do immigration dwie godziny, i to dla Was cuuuudnie? Nie udawajcie
      macho-flyerów (to taka kategoria pasażerów najtańszej klasy najtańszych linii, którzy potem
      opowiadają swym współparafianinom, jak to latali pieeeerwszą klasą, kroczyli po czerwonym
      dywanie, a walizek nawet nie brali do reki, bo dowożono je im do hotelu - oczywiście
      szesciogwwiazdkowego. ).

Łodzianie, powodzenia!
      • Gość: kali Re: Śmiech na sali, polegną IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.10, 22:23
        Na lublinku będzie tylko mała część tego co jest na codzień na okęciu ponieważ
        część lotów została odwołana a pozostale są rozłożone na wszystkie lotniska w
        polsce. Więc to co będzie na tym kurniko-lotnisku to mała część ruchu na okęciu
        a i tak przypuszczam dadzą du.., podobno jako dodatkowy terminal ustawiono
        namiot :))))
        • Gość: werynajs Re: Śmiech na sali, polegną IP: *.centertel.pl 03.09.10, 23:10
          odwołane jak odwołane, ale te które nie są odwołane w większości przylecą do Łodzi...do innych miast tylko pojedyńcze sztuki. Nie ma się co śmiać panie kali/max/marcin czy jak tam się jeszcze koleżko podpiszesz...zauważ jaka infrastruktura i obsada ludzka jest na okęciu, a jaka na lublinku...doceń wysiłki i pochyl czoło, a nie rechoczesz jak typowy nuworyszek.
          • Gość: xxx Re: Śmiech na sali, polegną IP: *.toya.net.pl 03.09.10, 23:33
            ciekawe bo w TVN mówili, że Katowice przejmują ponad 40 lotów
    • litespeed pytanie do fotografujących 03.09.10, 18:44
      W którym miejscu najlepiej się ustawić w celach fotograficznych (chodzi mi o
      samoloty, nie tłumy podróżnych)? Od strony ul. Prądzyńskiego, czy z drugiej
      strony przy ul. Sanitariuszek? Czy może lepiej gdzieś z boku pasa?
      • Gość: NIKON D3S Re: pytanie do fotografujących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 18:48
        litespeed napisał:

> W którym miejscu najlepiej się ustawić w celach fotograficznych (chodzi mi o
        > samoloty, nie tłumy podróżnych)? Od strony ul. Prądzyńskiego, czy z drugiej
        > strony przy ul. Sanitariuszek? Czy może lepiej gdzieś z boku pasa?

Proponuję z samego pasa, można wykonać ładne makro. ;)

• Gość: ppp Re: pytanie do fotografujących IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.10, 19:30
        ladowanie pradzynskiego, start sanitariuszek, chyba ze wieje od wschodu to wtedy odwrotnie
        • litespeed Re: pytanie do fotografujących 03.09.10, 19:32
          Dziękuje :)
          • Gość: marcin Re: pytanie do fotografujących IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.10, 22:08
            Czekać godzine na jeden samolot :)))
            na Okęciu 1 samolot macie co pare minut :)
    • Gość: bravo W piątek na lotnisku zaczyna się operacja wrześ... IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.10, 20:20
      I widziałem już kłótnie przy toi-toi, drzwi zostały sponiewierane...
    • reality_show Spoko, spoko... 03.09.10, 20:21
      Lotnisko wytrzyma. Taksówkarze zarobią, bo na autobus nie ma co liczyć. Nasuwa
      się pytanie. Gdzie będą nocować pasażerowie jak dworzec jest zamykany na noc,
      a ostatni pociąg do Warszawy odchodzi o 21.00.
      • Gość: AAA Re: Spoko, spoko... IP: *.pai.net.pl 03.09.10, 21:21
        Ostatni pociąg do Warszawy z Łodzi Kaliskiej jest o 00:10, a z Fabrycznej o 00:45
        • Gość: marcin Re: To nie lotnisko tylko przystanek autobusowy IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.10, 22:02
          Te skromniutkie lotnisko jest jak większy przystanek autobusowy, większość lotów
          będzie odwolana a ta część która będzie na lublinku to i tak za dużo jak na to
          lotnisko, będzie masakra
          • Gość: marcin Re: To nie lotnisko tylko przystanek autobusowy IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.10, 22:07
            "Przygotowując się do zwiększonego ruchu, lotnisko wypożyczyło dodatkowe
            komplety schodów oraz ustawiło namiot, który spełni rolę poczekalni."

hahahah
            • michaelm3 Łódź! Mieliscie prawie rok na to aby sie przygotow 03.09.10, 23:39
              ac! A teraz z tych przygotowan zostaniecie przetestowani. Jak slysze, ze juz zdazyliscie wyliczyc ile zarobicie na czysto a z drugiej strony czytam o jakims namiocie i toi toiach to mi sie smiac chce.
              Lecialem stamtad tylko raz w 2006r i pamietam, ze parkowalismy na trawniku miedzy terminalem a takim czerwonym slupem oznaczajacym chyba przystanek autobusowy, hehe... bo nigdzie indziej nie bylo wolnych miejsc a o ile pamietam, zadnej 'operacji wrzesniowej' wtedy nie bylo.
              • Gość: Maciek Re: Łódź! Mieliscie prawie rok na to aby sie przy IP: *.toya.net.pl 04.09.10, 00:50
                A Ty, przyjacielu, przypadkiem nie z tego miasta, co go cala Polska budowała?
        • reality_show Re: Spoko, spoko... 04.09.10, 03:01
          Cieszę się niezmiernie, bo jeszcze tydzień temu nic takiego nie było. Pojechałem
          z Kaliskiego do Kutna jako rower. W Kutnie całą noc czynny jest bar i z Kutna
          dopiero złapałem pociąg do Warszawy. Dojechałem o tej samej godzinie co startuje
          pierwszy pociąg z Fabrycznej. Dla mnie te 1,5 godziny było ważne, bo spóźniłbym
          się na spotkanie.
        • reality_show Ale się uśmiałem 04.09.10, 03:29
          Jeden gostek wspomniał coś o pociągach do Warszawy o północy. Sprawdziłem ,
          kursują tylko w sobotę i niedzielę i tylko od 4 do 19 września. Jeżeli miałbym
          liczyć na takie połączenia to bym przeliczył się. Dla mnie istotne są połączenia
          całoroczne, a nie okazyjne. Dworzec Łódź Fabryczna jest niegościnnym dworcem dla
          pasażerów. Kto nie zdążył na ostatni pociąg do Warszawy o 21.00 ten odczuł to na
          własnej skórze. Ponadto komunikacja miejska w Łodzi jest do bani. Po godz.18.00
          autobusy i tramwaje kursują co pół godziny i nie ma bezpośredniego autobusu z
          lotniska na dworzec. Ten dodatkowy autobus to Łódź może go sobie w buty wsadzić.
          Pozostają tylko taksówki. Ja rozumiem, że utrzymywanie specjalnej linii kosztuje
          tym bardziej, że normalnie tylko 3 loty są codziennie z lotniska, ale można
          autobus zsynchronizować z przylotami. Trzeba tylko chcieć. A z tym jest dużo
          gorzej w Łodzi.
    • Gość: tebe W piątek na lotnisku zaczyna się operacja wrześ... IP: *.dhcp.embarqhsd.net 04.09.10, 00:04
      W te trzy weekendy lotnisko obsłuży w sumie 123 rejsy - faktycznie powalajace - trzy weekendy to
      3x48=144 godziny czyli mniej niz jeden rejs na godzine.No ale to Polska przeciez i jestesmy najlepsi.
      Dobre zarty,faktycznie wielki egzamin!!!
    • Gość: szymek W piątek na lotnisku zaczyna się operacja wrześ... IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.10, 00:08
      I widziałem jednego co wolał sobie kupić węgiel, niż iść do toalety na Lublinku.
    • Gość: Lolo Lodz IP: *.dclient.hispeed.ch 04.09.10, 01:30
      Najbardziej syfiaste miasto jakie kiedykolwiek widziale, a Lodz Fabryczna to szczyt dziadostwa.
      • Gość: bikawer Re: Lodz IP: *.toya.net.pl 04.09.10, 07:10
        a kolega z Centralnego ?... na której ławce kolega rezyduje ?
        • Gość: pasażer Re: Lodz IP: 109.243.30.* 04.09.10, 08:44
          Wiele cyfr wypisanych w tym artukyle je mało realnych,ale papier wszystko
          przyjmie.Życzę sukcesów.
        • Gość: eż pasażer Re: nowe zadania IP: 109.243.30.* 04.09.10, 08:46
          Wiele cyfr wypisanych w tym artykyle je mało realnych,ale papier wszystko
          przyjmie.Życzę sukcesów.
    • irzyk22 W piątek na lotnisku zaczyna się operacja wrześ... 04.09.10, 08:34
      To będzie trudny egzamin dla lotniska w Łodzi. Jego możliwości operacyjne do
      tej wyjątkowej sytuacji mogą być za małe dla sprawnej decyzji zdaniem strony
      www.airportsbase.com
      Jest to lotnisko najbliższe dla Okęcia ale czy wybór linii lotniczych był
      trafny ? tutaj są wielkie wątpliwości.
      Szukasz ciekawostek lotniczych zapraszam na stronę www.airportsbase.com
    • emeryt21 W piątek na lotnisku zaczyna się operacja wrześ... 04.09.10, 09:41
      Juz dawno wiele linii lotnicznych powinno przeniesc sie do innych,roznych miast w Polsce.
      Odnosze wrazenie,ze w naszym kraju jest tylko jedno lotnisko Okecie....na ktorym panuje
      balagan.Juz dawno Okecie przekroczylo swoje mozliwosci.Czlowiek nie ma gdzie usiasc
      spokojnie,cos zjesc,odpoczac,parking na samochody za maly i trzeba sie martwic gdzie zostawic
      samochod itd itd.
      Inne lotniska istnieja tylko dzieki tanim liniom lotniczym.Dlaczego nie mozna odlatywac za ocean
      np.z Poznania,Katowic,Gdanska....tam gdzie jest spokojniej i wygodniej.To, Warszawiak bedzie
      musial dojechac do innego miasta,to jest odpowiedz.My z "prowincji" nie liczymy sie wcale...Musimy
      zawsze jechac 300 km do "stolycy",wysiadac na brudnym dworcu centralnym,dzwigac walizy do
      autobusu,ktory ma przystanek nie wiadomo gdzie i nie wiadomo jak daleko od peronu
      dworcowego...Mozna tu wiele pisac uszczypliwych uwag na temat Okecia,ale najwazniejszy
      argument to fakt,ze to lotnisko ma dwa pasy startowe na krzyz i to doslownie...Europa...
    • Gość: bs to w Łodzi jest lotnisko?? Nie wiedziałem IP: *.soda.krakow.pl 04.09.10, 10:07
      • Gość: Maciek Re: to w Łodzi jest lotnisko?? Nie wiedziałem IP: *.toya.net.pl 05.09.10, 00:08
        No własnie, dlaczego nie wiedziałeś. Ze względu na niewielką odległość od stolicy, niższe koszty lokali i
        pracy oraz silne zaplecze akademickie, "warszawka" od dawna traktowała Łódź jako potencjalną
        konkurencję i nałożyła w mediach embargo na pozytywne informacje o tym mieście. Vide brak Łodzi na
        większości map pogody.
        • Gość: mike Re: to w Łodzi jest lotnisko?? Nie wiedziałem IP: *.man.lodz.pl 05.09.10, 01:25
          Tak, embargo widoczne jest szczególnie teraz: jak tylko po porannym sobotnim
          szczycie okazało się, że najwyraźniej wszystko pójdzie dokładnie zgodnie z
          planem, to nagle te wszystkie stacje TV, które rozstawiły się przy płycie (TVN,
          Polsat, TVP - nawet Superstacja przyjechała), zwinęły manatki i wróciły do W-wy.
          Wszyscy liczyli na to, że będzie można powiedzieć, że "Łódź, co oczywiste,
          zawiodła", a tu lipa. A to, że Łódź na mapach pogody pojawia się tylko wtedy,
          kiedy poziom przybliżenia pokazuje też Żyrardów (nie, żebym miał coś do
          Żyrardowa - ale różnica rozmiaru jednak jest), to już typowy przykład złej woli
          i wąskich horyzontów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka