Dodaj do ulubionych

Mieszkania developerskie w Łodzi

21.10.10, 14:48
Byłam z rodzinką ostatnio na targach mieszkaniowych w naszym pięknym mieście żeby znaleźć jakieś fajne mieszkanie i mam wielki mętlik w głowie. Było kilka fajnych ofert, teraz siedzimy i szukamy informacji w sieci ale niewiele można znaleźć, np. ceny mieszkań znalazłam w sumie tylko na jednej stronie. Podobają nam się mieszkania przy Kilińskiego i na Liściastej (Liściasta Park).
Kupił już może ktoś tam mieszkania, warto ??
Obserwuj wątek
    • naturowa Re: Mieszkania developerskie w Łodzi 03.11.10, 22:02
      Ja też właśnie szukam mieszkania. Z tych dwóch, które podałaś to widziałam w sumie mieszkania na Liściastej, czyli Liściasta Park. Okolica bardzo przyjemna :) A ceny mieszkań sa podane na stronie: www.lisciastapark.pl .
      A na Kilińskiego to o Barciński Park pytałaś ??
      • Gość: gosc Nie warto kupować IP: *.toya.net.pl 03.11.10, 23:18
        Warto zaczekać.
        • naturowa Re: Nie warto kupować 04.11.10, 19:09
          A czemu warto poczekać, wydaje mi się, że ceny jakoś drastycznie nie spadną a poza tym 5600zł-5700zł za metr kwadratowy (w mieszkaniu developerskiem), tak jak się orientowałam, to nie tak dużo. Ja już nie chcę i nie mogę czekać. Dziś zaczęłam formalności związane w kupnem mieszkania. Zdecydowałam się na 2 pokojowe na osiedlu Liściasta Park :) Czeka mnie jeszcze wizyta w banku.
          • Gość: gosc Nie kupuj! IP: *.toya.net.pl 04.11.10, 21:41
            Pędź więc do banku weź kredyt spłacaj go 30 lat i nie rozpaczaj, proszę. Nie rozpaczaj! Bądź dzielna i bądź silna. W końcu zamieszkasz na osiedlu Liściasta Park. A to, że bank będzie właścicielem Twojego mieszkania przez lat 30 to w końcu drobiazg.
            • Gość: ja Re: Nie kupuj! IP: 95.50.13.* 05.11.10, 08:15
              Muszę Cię zmartwić, teraz nie ma innej możliwości kupienia mieszkania, nie ważne czy na Liściastej czy nawet używanego. Niemal nikt z nas nie zarabia tyle, by pozwolić sobie na kupno mieszkania za swoją pensję. Smutna, szara rzeczywistość ...
            • Gość: x Re: Nie kupuj! IP: 217.33.154.* 05.11.10, 09:26
              nie no, lepiej mieszkać w pudle wyżebranym pod manufakturą, nie?
          • Gość: tez zainteresowany Re: Nie warto kupowaP IP: 178.73.48.* 05.11.10, 09:28
            W tej cenie co na Lisciastej mozna kupic juz w Marinie, a tam masz o wiele lepiej wyposazona czesc wspolna. I do tego juz stoi, a nie czekasz z zacisnietymi posladkami, czy developer dotrzyma do konca budowy.
            Cena 5800, jak na Lodz, to duzo. Za duzo o okolo 1000 zl. Na Tymienieckiego sprzedaja po 4100-4600 w zaleznosci od metrazu.
            Radze przemyslec. Chyba, ze jestes z biura sprzedazy hehe
            • Gość: potwierdzam Zdecydowanie za dużo IP: *.wroclaw.mm.pl 30.12.10, 00:41
              Oplaca sie kupowac ponizej 5000 zł za metr.
          • binkaa Re: Nie warto kupować 05.11.10, 13:04
            z tymi deweloperskimi to jest tak
            ze jak kupisz to kolejne kilka lat modlisz sie zeby nie wyszły wielkie wady
            niestety
            :(
            na rynku wtórym towar jest już sprawdzony, jak blok stoi lat 10-30 przynajmniej wiadomo ze STOI ;)
            • binkaa Re: Nie warto kupować 05.11.10, 13:13
              cyt.
              niech deweloper zabiera mieszkanie i odda kasę
              jasna_olera 07.10.10, 14:35 Odpowiedz
              Czy istnieje jakakolwiek możliwość by deweloper oddał pieniądze za mieszkanie i wziął je w cholerę z powrotem? Okazało się, że budynek ma poważne wady, ekspertyza wykazała że nie ma możliwości skutecznej naprawy (wada całkowicie z winy dewelopera, w dzienniku budowy istnieje zapis że na wniosek inwestora zrezygnowano z budowy ciężkiej izolacji budynku). Aktualnie od niemal roku cały poziom jest zalany, nie ma miejsc garażowych, nie ma piwnic, nie ma węzła cieplnego, nie działa winda bo maszynownia pod wodą, PINB nakazał wyłączenie tej części budynku z użytkowania. Nigdy nie zdecydowalabym się na kupno mieszkania bez miejsca garażowego, piwnicy i windy, to właśnie te jego elementy zadecydowały o wyborze tej oferty.
              Nie minęły jeszcze dwa lata od podpisania aktu. Nie chcę tego mieszkania, nie na takie się decydowałam. Co mogę zrobić?
              • Gość: bobbudowniczy Re: Nie warto kupować IP: *.toya.net.pl 05.11.10, 19:44
                o którym osiedlu ten cytowany post ?
                • Gość: blink Re: Nie warto kupować IP: *.toya.net.pl 09.11.10, 21:45
                  Bede zgadywac - o BaRCINSKI PARK, a ten niby deweloper to SGI BALTIS? Dokladnie tak jak opisane dwa posty wyzej buduje SGI - moze te metody budowania sprawdzilyby sie w Egipcie, gdzie jest sucho i nikt z miarka i katownikiem nie chodzi przy odbiorze mieszkan, ale nie u nas. Po prostu nie znaja sie na tym, ale poniewaz mozna sporo zarobic na deweloperce, to z hurtowni wykladzin Komfort wylonila sie spolka SGI i szukaja jeleni. Totalna rozpacz jakosc tych mieszkan i obsluga posprzedazowa. To nie jest nawet kwestia ceny za mkw. Produkcja SGI jest niewarta zadnej ceny!
                  • Gość: mieszkaniec BPII Re: Nie warto kupować IP: 94.75.123.* 28.11.10, 15:04
                    Mnie się dobrze współpracowało z tym deweloperem. Na budowie porządek, mieszkania z małymi usterkami, ale bez problemu poprawiają.
                    Jak możesz pisać, że firma, która prowadzi 10 projektów budowlanych nie zna się na robocie. Z tego co wiem to wybudowali kilka budynków komercyjnych, a siostrzana spółka- Invest Komfort wybudowała Sea Towers- najwyższy budynek mieszkalny w PL. Kto ma lepsze referencje? Chyba żaden deweloper w Polsce.
                    Hmm... Komfort to nie hurtownia wykładzin tylko największa polska sieć sklepów z wyposażeniem wnętrz. To tak jakbyś porównał warzywniak, który pewnie prowadzisz z hipermarketem typu Real.
                    Wiadomo, że chcą zarobić- a kto nie chce? Pewnie w warzywniaku też przycinasz na banach czy rzodkiewkach.
                    Jeśli rzeczywiście jesteś mieszkańcem BP to masz rację- jesteś jeleniem. Po co pisać takie rzeczy, po co kupowałeś mieszkanie? Trzeba było poczekać, a nie jak jeleń kupować dziurę w ziemi.
          • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Nie warto kupować IP: 78.8.192.* 05.11.10, 22:01
            chyba o wa-wie piszesz.... W Łodzi znajomi kupowali ponizej 5 tys za metr - dużo poniżej....
            • a1ma Re: Nie warto kupować 09.11.10, 13:40
              Zależy co ci znajomi kupowali.
              Bo ja kupiłam mieszkanie 2 lata temu za 6 tys. z groszami za metr, ale jest w spokojnym miejscu w centrum, obok parku, mam windę i dwa miejsca w garażu, budynek kameralny, ochrona, monitoring, zielony taras. Każdy płaci za co chce, kupić najtańszy metr kwadratowy w mieście to jeszcze żaden sukces.
              • titerlitury Re: Nie warto kupować 09.11.10, 16:02
                To słaby interes. Ja moge wyliczać podobne zalety mojego bloku i mieszkania, a za metr płaciłam 3700 (marzec 2009). Kupowałam jak blok stał, a mieszkania był w 80% sprzedane, przyszłam ze znaczną sumą w gotówce, więc deweloper był skłonny do negocjacji.
              • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Nie warto kupować IP: 78.8.192.* 09.11.10, 21:49
                Znajomi nie kupowali w momencie gorączki, więc o 2 lata temu nie ma co opowiadać. Teraz ceny są inne...
                • Gość: awa Re: Nie warto kupować IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.10, 18:09
                  Fakt, trudno porównywać jakie były ceny 2 lata temu do tych dzisiejszych. Trzeba jeszcze brać pod uwagę, że ceny w mieszkaniach developerskich są inne niż np. w TBSach. Tylko pytanie co lepiej wybrać?? Bo to, że kredyt trzeba wziąć to normalne i nie podlega dyskusji.
                  • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Nie warto kupować IP: 78.8.192.* 14.11.10, 09:49
                    A czy ja gdziekolwiek pisałem o TBS-ach?
                • Gość: irma Re: Nie warto kupować IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.10, 21:21
                  Inne to znaczy, wyższe niższe ?? Te na Liściasta Park to jakieś mega wysokie czy takie w same raz ??
                  • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Nie warto kupować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.10, 08:50
                    Żaden z nich nowych mieszkań nie kupował powyżej 4.500 za metr. Ofertowe ceny były inne, ale od czegoś są negocjacje.
                  • Gość: lolek Re: Nie warto kupować IP: 87.204.177.* 17.11.10, 21:33
                    Ceny w sumie podobne jak na innych osiedlach, Liściasta (wg mojego rozeznania) ma ceny 'akuratne' plasuje się po środku. A co planujesz kupić tam mieszkanie?
                    • Gość: irma Re: Nie warto kupować IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 18.11.10, 20:24
                      Planuję gdzieś w tamtych okolicach, ale na razie porównuję ceny, sprawdzam możliwości. Ta Liściasta rzuciła mi się w oczy na bilbordzie to spytałam.
          • Gość: miś Re: Nie warto kupować IP: *.toya.net.pl 21.12.10, 18:44
            > A czemu warto poczekać, wydaje mi się, że ceny jakoś drastycznie nie spadną a p
            > oza tym 5600zł-5700zł za metr kwadratowy (w mieszkaniu developerskiem),

w Warszawie na Mokotowie to bylaby okazja ale na Boga! nie w Łodzi...
            nie dajcie sie skusic oszustom! Koszt budowy wiekszosci mieszkan to 2500-3000 za metr w stanie deweloperskim wiec placenie powyzej 4000zl moze byc uzasadnione tylko jakims wyjatkowym polozeniem nieruchomosci...

ja 2 lata szukalem wsrod deveoperow i stwierdzam ze ciekawych lokalizacji wlaciwie nie ma...
            wkoncu wybor padl na mieszkanie z rynku wtornego, 10 letnie. W bardzo dobrej lokalizacji 10-15min od centrum MPK tramwaje, autobusy, nocne, dobry dojazd autem. W poblizu szkoly, zlobki, tereny zielone, sklepy. dalem 4400, dajac 600zł za metr za remont bede i tak na calym mieszkaniu kilkadziesiat tysiecy do przodu... i jeszcze pewnosc zeby jakiegos paskudztwa w okolicy nie wybuduja...

Developerzy to złodzieje!
    • Gość: gerta Re: Mieszkania developerskie w Łodzi IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.10, 22:08
      A ja szukam mieszkania w jakiejś zielonej okolicy, bo tu gdzie teraz mieszkam mam widok na ruchliwą ulicę :/ Retkinia podobno najbardziej zielona w całej Łodzi, prawda to ??
      • binkaa Re: Mieszkania developerskie w Łodzi 15.11.10, 22:16
        najbardziej zielone są Łagiewniki ;)
      • Gość: literka_m Re: Mieszkania developerskie w Łodzi IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.10, 22:53
        > A ja szukam mieszkania w jakiejś zielonej okolicy, bo tu gdzie teraz mieszkam m
        > am widok na ruchliwą ulicę :/ Retkinia podobno najbardziej zielona w całej Łodz
        > i, prawda to ??

nieprawda. chyba, że masz na myśli pobliski park, zoo, ogród botaniczny.
        samo osiedle tak sobie. Dużo więcej zieleni jest chociażby na teofilowie
        • Gość: miś Re: Mieszkania developerskie w Łodzi IP: *.toya.net.pl 21.12.10, 18:49
          nie zgodze sie.

na retkini jest bardzo duzo zieleni tylko nie wiele osob o tym wie.
          1. to okolice zoo tzw botanik
          2. okolice Maratonskiej przy Popieluszki, przechodzisz maratonska, tory kolejowe (10min) i masz ogromny teren zielony, las, łaka, stawy...zrobione miejsca do grillowania...
      • Gość: Szara Re: Mieszkania developerskie w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.12, 20:24
        Zielone Wzgorza?
    • Gość: Fatima Re: Mieszkania developerskie w Łodzi IP: 81.219.114.* 15.12.10, 21:43
      Przejeżdżam często obok tego osiedla i widzę duże postępy w budowie. Przyłączam się również do pytania - zakupił już ktoś już mieszkanie na Liściastej bo i mnie zainteresowało, głównie ze względu na lokalizację. A jeśli nikt jeszcze nie kupił to może wie jakie są ceny, gdzie można zasięgnąć języka w tej sprawie.
      • Gość: Tomek Re: Mieszkania developerskie w Łodzi IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.10, 23:07
        Wujek Google nie gryzie, tu masz stronę tego osiedla: www.lisciastapark.pl/
        Tam pewno coś napisali w tej kwestii.
        • Gość: Beata Re: Mieszkania developerskie w Łodzi IP: 81.219.160.* 29.12.10, 21:47
          A warto w ogóle się czegos dowiadywać?? Widział ktoś jak wygląda budowa, budują w ogóle coś, czy tylko dziura w ziemi póki co ??
          • Gość: Marek Re: Mieszkania developerskie w Łodzi IP: *.toya.net.pl 29.12.10, 22:29
            www.lisciastapark.pl/aktualnosci.php?news_id=24

Czas potrzebny na odnalezienie: 30 sekund. Na pewno mniejszy niż napisanie powyższego postu. I po co te dwa znaki zapytania?
    • Gość: Tom Re: Mieszkania developerskie w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.11, 10:29
      Podobały mi się budynki na folderach, ale jak pojechałem tam osobiście to zdecydowałem że nie kupuję. Budynki są bardzo blisko siebie, można oglądać TV sąsiadów. Z jednej strony działki biegnie Al. Włókniarzy i linia energetyczna, z drugiej jest fabryka Prima. Na osiedlu wokół jest słaba infrastruktura. Jak masz dzieci to będą miały kłopot z łatwym dojazdem do szkoły.
    • Gość: rotary675 Re: Mieszkania developerskie w Łodzi IP: *.play-internet.pl 17.01.12, 15:24
      Zabita dechami nora (tak jak kamienica przy galerii ),gdzie w dupie jest człowiek i zło totalne się szerzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka