Dodaj do ulubionych

Kondukt żałobny zakorkuje Łódź! Staną też tramwaje

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.10, 06:41
Tradycyjna polska paranoja! Chcesz czy nie chcesz będziesz załobnikiem. W pochodzie lub korku. Tak jak w warszawie, okazało się że i w naszym mieście nie ma osób które w takich sytuacjach miałyby jaja i zdecydowanym ruchem przerwały kolejny cyrk który za chwilę może eskalować i skonczyc się milczącymi marszami paralizującymi miasto co miesiąc. Nadzieja w zbliżającej się zimie
Obserwuj wątek
    • Gość: cartman Re: Kondukt żałobny zakorkuje Łódź! Staną też tra IP: *.astral.lodz.pl 28.10.10, 07:16
      ii nikt nie wróci z pracy na czas do domu zeby np odebrac dziecko albo po prostu pobyc z rodzina bo pajace zatkaja ulice. Ale w sumie wiecie co moze jakby bylo takich marszów wiecej a w roli glownej byliby coraz to "powazniejsi" poliycy to nie narzekałbym. Warunkiem jest tylko systematycznośc:)
      przepraszam za bledy spiesyz mi sie
    • Gość: kierowniku Kondukt żałobny zakorkuje Łódź! Staną też tramwaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.10, 08:31
      i za ten cyrk zapłacą podatnicy...
      • Gość: qwerty Re: Kondukt żałobny zakorkuje Łódź! Staną też tra IP: 109.34.4.* 28.10.10, 08:39
        Dziwię się trochę że rodzina wyraziłą zgodę na tą "szopkę"
        • Gość: fun_tastik Re: Kondukt żałobny zakorkuje Łódź! Staną też tra IP: *.toya.net.pl 28.10.10, 08:58
          Zgodziła? Oni sami to pewnie wymyslili tuż po stwierdzeniu,że nie życzą sobie nikogo spoza pisu na pogrzebie.
        • Gość: miernotka Re: Kondukt żałobny zakorkuje Łódź! Staną też tra IP: *.toya.net.pl 28.10.10, 09:04
          nie dziw się. Wdowa kandyduje w wyborach samorządowych
          • Gość: timeek Re: Kondukt żałobny zakorkuje Łódź! Staną też tra IP: *.toya.net.pl 28.10.10, 12:07
            Ja tez kandyduje. Niestety jestem tylko zwyklym menagerem ktoremu zalezy na Łodzi i pewnie nie mam szans, bo wejda zgodnie z ordyncja wyborcza osoby , ktore sa WSTAWIONE przez PARTIE na pierwszym miejscu. Niewaze ze beda mialy mniej oddanych glosów niz inni . Wchodza jedynki !!! TO PARANOJA JEST A potem dziwimy sie ze w samorzadzie czy sejmie co 4 lata te same geby sa !!!! CHCE TO ZMIENIC !!!!

I Naprawde mam dość tez ogólnopolskich sterotypów o Łodzi nawet czasem trafnych i śmiesznych jak tu:

www.youtube.com/watch?v=xr_tDjGHSS4
            Chcę to zmienić !!! Warunek: Poglady mieszkańców nie moga byc pogladami partii i polityków , bo nie ruszymy !!!

www.youtube.com/watch?v=7ATuaIQ0dLw&feature=related
            Tomasz Bontkowski Okręg nr 7 Łódź Górna

• Gość: hehe Re: Kondukt żałobny zakorkuje Łódź! Staną też tra IP: *.toya.net.pl 28.10.10, 23:55
              Trochę się chyba zaplątałeś. Diagnoza trafna ale jedyny sposób żeby to rozwiązać to zmiana ordynacji
    • Gość: rf Kondukt żałobny zakorkuje Łódź! Staną też tramwaje IP: *.toya.net.pl 28.10.10, 08:44
      ogrodowa ma być zamknięta na kilkadzuiesiąt minut?????????????? już o 7 była zamknięta!!!!!!!!!!!!
      • Gość: gosc Re: Kondukt żałobny zakorkuje Łódź! Staną też tra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.10, 11:19
        już o 7 była za
        > mknięta!!!!!!!!!!!!

Ale to chyba już tak do 2 listopada.
    • Gość: tujacek wieś Łódż .... IP: 217.97.129.* 28.10.10, 08:48
      Bardzo współczuję najbliższym zamordowanej osoby, rozumiem konieczność godnego pożegnania. Ale..

Ul. Ogrodowa za Karskiego była już zamknięta o godz.7.30 kiedy próbowałem tamtędy przejechać do pracy! To jest skandal, że nie było o tym informacji wczoraj, że dzisiaj nie ma odpowiedniego oznakowania na wysokości ulic, w które można skręcić. W ten sposób korek jest już od Karskiego i stoją w nim wszyscy jadący Karskiego i zawracający na Ogrodowej spod cmentarza.
      Gdzie służby miejski, gdzie informacja, gdzie oznakowanie? Wieś Łódź ....
      • Gość: fun_tastik Skorupki też zamknięta od samego rana,bo impreza. IP: *.toya.net.pl 28.10.10, 09:01
      • Gość: unia to sila Re: Łódż .... IP: *.lodz.mm.pl 28.10.10, 23:13
        Co ma wieś do nadmiaru ruchu? Chyba odwrotnie! Nie jest wsią, a pewnie ty jesteś wieśniakiem pracującym w Łodzi. Na pewno tak jest.

---------
        Europa nations / Lodz, Lyon, Malmoo, Helsinki, Kopenhagen, Wupertal, Ajaccio, Bremen.
    • Gość: gość Re: Kondukt żałobny zakorkuje Łódź! Staną też tra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.10, 08:50
      Dlatego dzisiaj najlepszym środkiem transportu jest rower albo własne nogi.
      • Gość: miernotka Re: Kondukt żałobny zakorkuje Łódź! Staną też tra IP: *.toya.net.pl 28.10.10, 09:07
        znowu obłuda, pęd do koryta, karierowiczostwo mają swoje święto. A wszystko w sosie katolickiej, zakłamanej celebry.
    • Gość: zatroskany Kondukt żałobny zakorkuje Łódź! Staną też tramwaje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.10, 09:30
      jak ci wszyscy biedni zalobnicy wroca z cmentarza do swoich auto pod hale? mam nadzieje ze MPK podstawi im darmowe autobusy (najlepiej przy okazji zamknac pare ulic zeby nie stali na swiatlach).
    • Gość: MES Widać na kogo NIE WOLNO zagłosować w wyborach IP: 194.42.116.* 28.10.10, 09:41
      samorządowych. Kto tam zgotował ten bur.del, ano cisi koledzy z PO, PiS i SLD. Darek znowu nawaliłeś. Niedość, że porąbane remonty ulic to jeszcze stypa bez organizacji ruchu w mieście. Dzięki ci wielka koalicjo NIEROBÓW.
    • Gość: pytanie Kto za to wszystko zaplaci?? IP: *.toya.net.pl 28.10.10, 09:47
      Za ta cala ochrone i paraliz miasta ? I ile to bedzie kosztowac??
    • Gość: aless Re: Kondukt żałobny zakorkuje Łódź! Staną też tra IP: *.toya.net.pl 28.10.10, 09:53
      No i po raz kolejny mamy paraliżującą szopkę religijną w Łodzi..
    • Gość: obserwator Kondukt żałobny zakorkuje Łódź! Staną też tramwaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.10, 10:07
      A jak zginie polityk z innej partii lub normalny obywatel Łodzi i rodzina będzie sobie tego życzyła, to też będzie możliwy przemarsz od katedry na cmentarz przy ogrodowej?Jak podają media ofiara nie była nawet politykiem a tylko zwykłym urzędnikiem biura,których w Łodzi mamy kilkadziesiąt tysięcy.
      • Gość: dlaŁodzi tylko z namaszczeniem Kaczyńskiego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.10.10, 10:25
        Gość portalu: obserwator napisał(a):

> A jak zginie polityk z innej partii lub normalny obywatel Łodzi i rodzina będzi
        > e sobie tego życzyła, to też będzie możliwy przemarsz od katedry na cmentarz
        > przy ogrodowej?Jak podają media ofiara nie była nawet politykiem a tylko zwykły
        > m urzędnikiem biura,których w Łodzi mamy kilkadziesiąt tysięcy.

Wyłacznie z namaszczeniem Kaczora można liczyć na taką szopkę
        • Gość: gosc Re: tylko z namaszczeniem Kaczyńskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.10, 11:21
          > Wyłacznie z namaszczeniem Kaczora można liczyć na taką szopkę

No niezupełnie. Z namaszczenia Kropy, albo na każde doraźne życzenie biskupa także.
      • Gość: Ja Re: Kondukt żałobny zakorkuje Łódź! Staną też tra IP: *.acn.waw.pl 28.10.10, 13:43
        To nie jest pogrzeb,to wiec polityczny z oklaskami,z programami
    • Gość: gosc Kondukt żałobny zakorkuje Łódź! Staną też tramwaje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.10, 11:18
      No tak. Bo nie można było trasy przemarszu poprowadzić tak, żeby nie blokować tramwajów. Bez zablokowania tramwajów jakakolwiek impreza pod katedrą traci na randze. Kraj nawiedzonych.
    • argentea Kondukt żałobny zakorkuje Łódź! Staną też tramwaje 28.10.10, 11:19
      Z całym szacunkiem dla Zmarłego i Jego rodziny, ale mam wrażenie, że tu się odbywa jakiś pokaz: Borowcy, korki, kamery, wielki kondukt, sparaliżowane miasto... A gdzie po prostu pogrzeb, który ma być pożegnaniem tragicznie zmarłego człowieka? Czy trzeba robić z tego wielki show?
      • Gość: gosc Re: Kondukt żałobny zakorkuje Łódź! Staną też tra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.10, 12:15
        Oczywiście, że trzeba. Taka okazja do zbicia kapitału politycznego nie może się zmarnować!
    • Gość: timeek Re: Kondukt żałobny zakorkuje Łódź! Staną też tra IP: *.toya.net.pl 28.10.10, 12:15
      Dlatego nick kandyduje do Rady Miasta. A jak widac nie jestem na pogrzebie , bo uwazam to za pokazówke. Mozna takie cos robic jak mieszkańcom zyje sie dobrze i dostatnio i nie maj innych zmartwien. ALE NIE TERAZ. Niestety jestem tylko zwyklym menagerem ktoremu zalezy na Łodzi i pewnie nie mam szans, bo wejda zgodnie z ordyncja wyborcza osoby , ktore sa WSTAWIONE przez PARTIE na pierwszym miejscu. Niewaze ze beda mialy mniej oddanych glosów niz inni . Wchodza jedynki !!! TO PARANOJA JEST A potem dziwimy sie ze w samorzadzie czy sejmie co 4 lata te same geby sa !!!! CHCE TO ZMIENIC !!!!

I Naprawde mam dość tez ogólnopolskich sterotypów o Łodzi nawet czasem trafnych i śmiesznych jak tu:

www.youtube.com/watch?v=xr_tDjGHSS4
      Chcę to zmienić !!! Warunek: Poglady mieszkańców nie moga byc pogladami partii i polityków , bo nie ruszymy !!!

www.youtube.com/watch?v=7ATuaIQ0dLw&feature=related
      Tomasz Bontkowski Okręg nr 7 Łódź Górna

• Gość: gosc ordynację wyborczą musi zmienić sejm IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.10.10, 22:19
        Radni, do grona którego kolega Tomasz kandyduje nie są władni zmienić ordynacji a parlamentarzystom widać się nie spieszy, wolą urządzać szoły na koszt podatnika
        • Gość: gosc PiS i SLD nie chcą IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.10.10, 22:39
          wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,PiS-i-SLD-nie-chca-jednomandatowych-okregow-wyborczych,wid,12804732,wiadomosc.html?ticaid=1b24e
    • iurista86 Kondukt żałobny zakorkuje Łódź! Staną też tramwaje 28.10.10, 13:35
      Paranoja!!!!!!!!
      Kim był ten człowiek i co takiego zrobił w życiu??
      Ile osób codziennie jest mordowanych??
      Z jakich durnych powodów giną codziennie ludzie??
      W czym ten człowiek był lepszy od innych??
    • rts44 Kondukt żałobny zakorkuje Łódź! Staną też tramwaje 28.10.10, 13:56
      pamietam lata piecdziesiate.kazdy pogrzeb to utrudnienia w ruchu.kondukty zalobne szly cala szerokoscia waskich ulic.ale ruch pojazdow byl niewielki.w xxi wieku to tylko w afryce chodzi sie za trumna przy zamknietym ruchu ulicznym.to maly pryszcz.trzeba te polityczno-koscielna uroczystosc.najgorsze bylo wysluchanie chamskich wystapien kaczki i rudego w katedrze.totalne zlekcewazenie glowy panstwa.z tym chamstwem pisowskim o pojednaniu nie ma szans!!!
    • cleryka Kondukt żałobny zakorkuje Łódź! Staną też tramwaje 28.10.10, 14:15
      Stanął tez mózg Kaczyńskiego!...Powiedział,że człowiek zginął za Niego...a moim zdaniem ,powinien powiedzieć, ZGINĄŁ Przeze mnie! byłoby zgodne z prawdą!
    • Gość: LDZ Paranoja IP: 193.238.92.* 28.10.10, 18:22
      Czy któryś z łódzkich polityków był przeciwny tej szopce? Jak ktoś wie niech poda nazwisko tego mądrego człowieka abym miał szanse na niego zagłosować.
      Proszę tez oświecić mnie w kwestii co takiego zrobił ŚP Rosiak, że nasz wspaniały prezydent odznaczył go orderem. Organizatorom tej hecy dziękuję w imieniu swoim, swoich dzieci i osób, które opiekowały się nimi po godzinach bo tatuś próbował wrócić z pracy.
      CH wam w D.
      • Gość: timeek Re: Paranoja IP: *.toya.net.pl 28.10.10, 19:17
        dokladnie tak jak piszesz.

zobacz moj wpis o godz. 12.07. decyzja nalezy do Ciebie :))
        • Gość: LDZ Re: Paranoja IP: 193.238.92.* 28.10.10, 19:33
          jak jestem zameldowany na Polesiu to chyba nie będę mógł na Ciebie glosować ale życzę powodzenia w tym morzu ludzi oderwanych od rzeczywistości
          • Gość: timeek Re: Paranoja IP: *.toya.net.pl 28.10.10, 21:11
            dziekuje za zainteresowanie. tak tylko z Górnej niestety... pozdrawiam serdecznie
    • roofles Jest żałoba? Jest impreza! 29.10.10, 01:14
      Wiwat Katolandia, gdzie bez atmosfery smutku, głębokiej rozpaczy i wszechogarniającej beznadziei na dłuższą metę po prostu się nie da.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka