02.12.10, 15:26
Tytułowy bohater prezydenturę miasta by miał na 100 %, gdyby nie niecierpliwość.
W swoim zapamiętaniu tak szybko nóżkami przebierał w ochocie okrutnej na władzę, że popełnił falstart - nie odczekał aż JEGO CZAS nadejdzie. Ten czas byłby DZISIAJ. Gdyby ten rok sobie odpuścił, zapewne byłby dziś prezydentem miasta w pierwszej turze.
A poczciwy Kropa odszedłby w niesławie pokonany przez zeszło- i tegoroczny ŚNIEG. Oraz czapkę, oczywiście.
A teraz cóż – kompromitacja, przez ten sam ŚNIEG, który mógł obalić wroga. Ciekaw jestem, czy przy urnach odliczy się jego stutysięczna ubiegłoroczna falanga?

Nie jestem zachwycony kandydaturą pani Zdanowskiej, gdyż naszą, łódzką stajnią Augiasza powinien zająć się jakiś twardziel a nie kobieta. Owszem, wspierana przez potężną Partię, ale jednak kobieta – jak się wydaje - subtelna i delikatna. A nam, aby oczyścić miasto i nim później kierować, potrzebna jest silna osobowość, która potrafi i wrażliwych artystów z Teatru Nowego pogodzić i walnąć w oponentów – jeśli trzeba – ciężkim (mrożonym) mięchem.

Życzę więc powodzenia obu kandydatom: pani Zdanowskiej dziś, panu Jońskiemu trochę później. Wtedy, kiedy mówiąc o swojej osobie przestanie używać formy pluralis maiestatis.
Obserwuj wątek
    • Gość: skałolaska Re: Joński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 09:26
      Nawet nie masz pojęcia, jak twarde potrafią być kobitki, kiedy trzeba. I wcale nie muszą twojego „mięcha”, żeby wymusić posłuch. Mamy inne sposoby :-)
    • Gość: Matka Polka Re: Joński IP: *.toya.net.pl 03.12.10, 09:37
      Ta słaba kobieta w Warszawie pokonała prawie dwumetrowego mena w pierwszej turze. Więc troche pomyśl zanim coś wyskrobiesz silny Panie.
      • Gość: aa Re: Joński IP: *.toya.net.pl 03.12.10, 09:53
        Co dopiero pokonać tekturową kukłę spod latarni.
        • swojak1000 Re: Joński 03.12.10, 12:50
          O! przepraszam to PINOKIO.
          Postać z bajki

Gość portalu: aa napisał(a):

> Co dopiero pokonać tekturową kukłę spod latarni.
    • Gość: Gienia Re: Joński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 12:08
      Widać jasno, że tęsknisz za chamem w maciejówce. A ja wolę tego w bejsbolówce, który potrafi naprawdę zadbać o Łódź, co już nieraz pokazał. Cała reszta łódzkich facetów-polityków, to miękusy okropne., tfu!
      • Gość: zdzicho Re: Joński IP: *.toya.net.pl 03.12.10, 12:38
        Tacy w bejsbolówkach to faktycznie symbol łodzi. Sterczą prawie w każdej bramie. Najmądrzejsi, najsilniejsi szczególnie jak se z rana golną pyfko za wyżebrane 2 zyle. Joński głównie u nich szuka poparcia. Rozumiem, że ty Gienia też jesteś git dziewucha i kręcą cię tacy tekturowi krawaciarze.
      • paliwoda Ale o co się rozchodzi ? Bez nerwów ! 03.12.10, 13:17
        Gość portalu: Gienia napisał(a):

A ja wolę tego w bejsbolówce,
        > który potrafi naprawdę zadbać o Łódź, co już nieraz pokazał.

Jak byłem mały, to też pokazywałem. Potem mi przeszło.
        A mnie jest wszystko jedno Gienia, czy mój prezydent nosi maciejówkę, bejsbolówkę, kipę, czy kepi. Ma być lodzermenschem, dbać przede wszystkim o miasto i mieszkańców.
        I o to chodzi a nie o politykę.
        Przeciw kobiecie nic nie będę miał, jeśli po roku rządzenia zyska ksywę np. LodzerThatcher. To by było dopiero! Ale to nader rzadko się zdarza.
        Mimo to, życzę jej sukcesu.
        • Gość: kałbasa Re: Ale o co się rozchodzi ? Bez nerwów ! IP: *.toya.net.pl 03.12.10, 14:03
          koleś w bejsbolówce zamieszany w aferę łapówkarską. Jak to się skończyło z tym braniem koszy z kiełbasą albo z tym zatrudnianiem szwagierki w miejskiej spółce? To ma być kandydat na prezydenta wielkiego miasta. Na sołtysa bym go nie chciał
        • jedyny.kkk Re: Ale o co się rozchodzi ? Bez nerwów ! 03.12.10, 14:39
          Pokazywałeś jak byłeś mały? Ale jak widać ten ekshibicjonizm u ciebie nie zniknął tylko przyjął inną formę. Musisz znowu rozpocząć leczenie. Bardzo lubie takich misiów szeryfów jak ty co wszystko wiedzą najlepiej i muszą sie tym dzielić ustawicznie. Boli mnie tylko że wielu mówi o nich: idioci.
          • paliwoda Między mędrcami. 03.12.10, 16:17
            Bardzo się cieszę, że troszczysz się i solidaryzujesz ze mną. Donoszę Ci, że leczę się nieustannie – prawdopodobnie od urodzenia. Ekshibicjonizm w tej formie jest pochwalany i praktykowany w naszej strefie kulturowej, więcej, zalecany jest jako równoważnik terapii.
            A z tymi „idiotami” to niech Cię nie boli – mędrcy są ponad to.
            W kwestii formalnej, to wolę na tym forum dyskutować o sprawach Łodzi a nie prowadzić prywatnej korespondencji.
            Twój ulubiony miś-szeryf (bardzo jestem dumny z tej ksywy, dzięki).
            • Gość: hehe Re: Między mędrcami. IP: *.toya.net.pl 03.12.10, 16:55
              Raczej miszcz cietej riposty od siedmiu boleści.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka