Dodaj do ulubionych

Po gwałcie. "Gdyby wpadł mi w ręce, zabiłbym ja...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 19:00
"Zabiłbym jak psa" Oto język dziadowskiego polactwa.
Obserwuj wątek
    • Gość: wwh Re: Po gwałcie. "Gdyby wpadł mi w ręce, zabiłbym IP: 46.45.87.* 04.01.11, 19:15
      zabiłbym jak psa?? co to do cholery ma byc? zwierzęta tak nie traktują swoich dzieci!
    • Gość: Alex Po gwałcie. "Gdyby wpadł mi w ręce, zabiłbym ja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 19:38
      A to do cholery, ze na takich zwyrodnialców brakuje słów. I nie czepiajcie sie ludzi, którzy nie wytrzymuja z emocji, bo ich wrazliwość działa na wyobraxnię i całymi sobą czują jak została skrzywdzona ta dziewczynka. Jej dziecinstwo będzie makabrą, co trwać bedzie przez całe zycie.
      Ja tez bym gada zabił!
      • Gość: aaaa Re: Po gwałcie. "Gdyby wpadł mi w ręce, zabiłbym IP: *.ip.netia.com.pl 05.01.11, 14:31
        Jestem przerażony takimi wypowiedziami - już widzę te dziesiątki linczów na młodych chłopakach w kurtce z kapturem. To przerażające że nikt nie zastanawia się nad tym że nawoływanie do zemsty na konkretnym winnym doprowadzić może do bezmyślnego znęcania się nad innymi którzy "przypominają" osobnika ze zdjęcia, a zaznaczam że to portret pamięciowy osoby spacerującej pod szkołą, domniemanego sprawcy
        • Gość: xenia Re: Po gwałcie. "Gdyby wpadł mi w ręce, zabiłbym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 00:45
          Gość portalu: aaaa napisał(a):

> Jestem przerażony takimi wypowiedziami - już widzę te dziesiątki linczów na mło
          > dych chłopakach w kurtce z kapturem. To przerażające że nikt nie zastanawia się
          > nad tym że nawoływanie do zemsty na konkretnym winnym doprowadzić może do bezm
          > yślnego znęcania się nad innymi którzy "przypominają" osobnika ze zdjęcia, a za
          > znaczam że to portret pamięciowy osoby spacerującej pod szkołą, domniemanego sp
          > rawcy

To sobie bądź miły i taktowny.. Reczę, ze do momentu kiedy jakiś zwyrodnialec nie wydyma twojego dziecka...:)
    • Gość: Mondo cane Po gwałcie. "Gdyby wpadł mi w ręce, zabiłbym ja... IP: 91.193.160.* 04.01.11, 19:45
      Owszem, zabić można, ale dlaczego "jak psa"?! Czyżby zabijanie tych najlepszych przyjaciół człowieka było dla tego pana czymś bezwzględnym, okrutnym i oczywistym?
      • Gość: Alex Re: Po gwałcie. "Gdyby wpadł mi w ręce, zabiłbym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 19:49
        tak po polsku zaczynacie pieprzyć i przyczepiac się do nic nie znaczacej otoczki, gubiąc istotę prblemu. Ktoś sobie powiedział w emocjach, bo sie tak mówi od lat - to tylko metafora. Dla was problemem jest pies, a nie ta zmaltretowana dziewczynka, która u progu swojego zycia przezyła horror
        • Gość: lodzensis Re: Po gwałcie. "Gdyby wpadł mi w ręce, zabiłbym IP: *.sydskane.nu 04.01.11, 20:02
          Ja to wszystko rozumiem. Ale wybacz Alex nie podoba mi się to zabić jak psa. Tak się mówi od lat, ale z tym trzeba skończyć. To takie okrutne i niesprawiedliwe. I mówi o naszym stosunku do zwierzat wogóle. Jedno zło nie może usprawiedliwiać drugiego.
          • Gość: Alex Re: Po gwałcie. "Gdyby wpadł mi w ręce, zabiłbym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 20:07
            Popadacie w paranoję, bo chcecie całemu swiatu wmówić, ze ten gość tez by zabił psa. Trudno mu miec za złe ze twoi przodkowie ustanowili taką polska przenośnię/
            I nadal chce zwrócic uwage na to, ze dla mnie wazniejszą sprawa jest dramat tej dziewczynki niz przy tej okazji roztrząsanie czy uzyta przenosnia nie jest krzywdzaca dla zwierząt.
            na Boga...1 Nie przy takiej okazji powinna miec miejsce tego typu dyskusja!
            • Gość: lodzensis Re: Po gwałcie. "Gdyby wpadł mi w ręce, zabiłbym IP: *.sydskane.nu 04.01.11, 20:14
              A właśnie,że przy takiej okazji. Tu gdzie wychodzą na jaw emocje widać najwyrazniej jakie mamy zapatrywania. A poza tym nikogo nie wolno zabijać. Sądy są od wymierzania kar. Jesli wogóle ten człowiek może być sądzony. Psychiatrzy powinni się wypowiedzieć na ten temat.
              • Gość: Alex Re: Po gwałcie. "Gdyby wpadł mi w ręce, zabiłbym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 20:22
                Nic nie rozumiesz. Oceniasz powierzchownie. Gubisz sie w przeintelektualizowanych rozwazaniach. Bardziej ciebie boli symboliczne stwierdzenie niz faktyczne cirpienie niewinnego dziecka.
                Przez takich jak ty pada zdrowe podejscie do systemu wartości. Nie rozumiesz, ze w obliczu bestialstwa nie dyskutuje się o tym, że padał deszcz, a mogło swiecic słońce...!
                • Gość: stwierdzenie do Alex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 20:55
                  Jesteś jeszcze wiekszym cymbalem , niz ten pie...ny dziad.
                  • Gość: Alex Re: do Alex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 20:58
                    Jestem wg. ciebie cymbałem bo się nie godzę, aby nad czyimś grobem rozmawiać o pogodzie...:)

Kwestia wyczucia i wrazliwosci...
                    • Gość: stwierdzenie Re: do Alex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 21:24
                      > Kwestia wyczucia i wrazliwosci...

O wlasnie . Wyczucia i wrażliwości , to akurat tobie brakuje.
                      • Gość: Alex Re: do Alex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 21:29
                        Gość portalu: stwierdzenie napisał(a):

> > Kwestia wyczucia i wrazliwosci...
                        >
                        > O wlasnie . Wyczucia i wrażliwości , to akurat tobie brakuje.

Mozna zamknąc dyskusję, bo natrafiliśmy na próg, który determinuje ocenę rzeczywistości od wyznawanego systemu wartości i od jego skali.
                        Nikt mnie nie przekonał, a metody były różne łącznie z obelgami, ze wazniejsza kwestia od smierci wewnętrznej zgwałconej dziewczynki jest symboliczne uzycie słów przez człowieka oburzonego bestialstwem gwałciciela...
                        • Gość: qwark Re: do Alex IP: *.toya.net.pl 05.01.11, 00:01
                          No i zakażmy stwierdzeń typu" Zimno jak w Kieleckim" - bo po pierwsze nie ma już kieleckiego a po drugie nie jest tam zimno, albo: " Pogoda taka że psa z domu nie wyrzucisz"- też dobry przykład, na pewno gop ktoś zaraz rozwinie. A tak ogóle to czepmy się słowa "zabił"- no bo oznacza ono negatywne emocje, nie jest po linii katolicyzmu "Nie zabijaj", albo.... i tak dochodzimy do paranoi że jakiś sk..el dokonał rzeczy którą wymaga największego potępienia, a jakaś banda "forumowiczów" zastanawia się dlaczego pada śnieg i o co chodzi.Może zaraz zaczniemy pisać że jaki on biedny był, mama go biła, albo nie miał pracy etc... Brak wartości i szukanie czegoś czego akurat nie ma i nie będzie nie może powodować zaniku faktu że zwyrodnialec zasługuje na .... (proponuję poczytać co z takimi się robi np w Iranie).
                          Na koniec - poparcie dla Alexa.
                          • Gość: lodzensis Re: do Alex IP: *.sydskane.nu 05.01.11, 00:25
                            Zabijanie nie jest po lini człowieczeństwa. A jeśli chodzi o religię to nie jest po linii żadnej religii. Nie tylko chrześcijańskiej, do której katolicyzm się zalicza. Niedługo powstanie takie powiedzenie niedokształcony jak qwark. Proponuje zatem przeprowadzić się do Iranu. Droga wolna.
                            Na koniec-poparcie dla rozumu.
                            • Gość: qwark Re: do Alex IP: *.toya.net.pl 05.01.11, 06:23
                              Szanowny Panie/Pani,
                              nie napisałem że zabijanie jest dobre, nieważne w jakiej religii (nawet o dziwo u Muzułmanów). Jednakże, wchodzimy tu w aspekt religii i interpretacji zapisów podstaw chrześcijaństwa ( w tym katolicyzmu, którego podstawy powstały około 450 roku i trochę zmieniły jego wartości). Proponuję zapoznać się ze starym testamentem, wnikliwie. Czy np. niewolnictwo jest dobre? Przecież sam Bóg daje swoim wyznawcom rzesze niewolników. Podobne zapisy znajdziemy tez w Koranie. Jeżeli chodzi o niedouczenie, to na prawdę proszę czytać ze zrozumieniem, a nie interpretować inaczej.
                              A teraz z innej beczki, dylemat nad jakim dyskutujemy związany jest z próba odwetu za zło wyrządzone niewinnej dziewczynce (ah i znowu się można przyczepić że Biblia pisze że nikt nie rodzi się bez winy.....). Poza tym, jest to dyskusja zupełnie odbiegająca od tematu. Szanowny Panie/Pani punkt widzenia zależy tak na prawdę od punktu siedzenia, bo (czego oczywiście nie życzę) stała się podobna krzywda Pana/Pani córce to emocje i złość były by po stokroć większe i chęć odwetu ogromna (co by pewnie pociągnęło za sobą różne stwierdzenia do których można się przyczepić). Pozdrawiam i życzę udanych przemyśleń.
                              Ps. do Iranu nie mam zamiaru się przenosić, ale przykład z tego Państwa pokazuje że czasami bardzo, bardzo drastyczne kary przynoszą najlepszy efekt (pozostaje oczywiście kwestia czy dana osoba jest na prawdę winna, bo potem już nie można odwrócić jej życia).
                              • Gość: cywilizowany Re: do qwark i Alex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.11, 15:09
                                Dużo i nie na temat.

A przy okazji;kiedyś lamano tez kolem , publicznie wieszano , chlostano. Wróćmy do tego , w końcu taka nasza polska tradycja...
                                Normalnego, kulturalnego czlowieka draznią w jezyku ojczystym takie chwasty , jak m. in. te , nawiązujące do krzywdzenia kogokolwiek , choćby to była przenosnia. Jeżeli wam to nie przeszkadza ,to tylko świadczy o was.
                                • Gość: xenia Re: do qwark i Alex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 00:43
                                  Nie stosuj demagogii....
                                  nie o tym mowa... Problem w tym, ze na wszystko jest odpowiedni czas i miejsce. Taka dyskusja o etymologii takich powiedzeń i ich wartości w naszej kulturze - nad dziewczynką, która jest sponiewierana przez bydlaka jest oznaką znieczulicy do entej potęgi.
                                  poza tym naduzyciem jest również wmawianie kazdemu kto uzyje takiego powiedzenia, ze morduje psy.
              • Gość: sandra Re: Po gwałcie. "Gdyby wpadł mi w ręce, zabiłbym IP: 195.117.116.* 05.01.11, 00:48
                Zgadzam sie z Alex!! Ty piszesz: "A poza tym nikogo nie wolno zabijać. " Nie wolno tez gwalcic uroczych 10-letnich dziewczynek w centrum miasta o 17 i co?! I GOWNO! Bo ten spoleczny smiec to zrobil!!

I tez uwazam, ze powiedzenie "zabilbym jak psa", nie oznacza, ze ten pan zabilby psa!! Litosci!!
                • Gość: lodzensis Re: Po gwałcie. "Gdyby wpadł mi w ręce, zabiłbym IP: *.sydskane.nu 05.01.11, 01:25
                  No tak mniej uroczych i na obrzeżach miasta to to juz wolno. Słowa są po to by wyrażac swoje mysli. Ja nie wiem co ten pan myslał. wiem co powiedział.
        • Gość: ... Re: Po gwałcie. "Gdyby wpadł mi w ręce, zabiłbym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 20:56
          zaczynacie pieprzyć i przyczepiac się do nic nie znaczacej otoczk
          > i,

Otoczka jest znacząca , ale nie dla prostaków , takich jak ty.
          • Gość: Alex Re: Po gwałcie. "Gdyby wpadł mi w ręce, zabiłbym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 21:00
            Gość portalu: ... napisał(a):

> zaczynacie pieprzyć i przyczepiac się do nic nie znaczacej otoczk
            > > i,
            >
            > Otoczka jest znacząca , ale nie dla prostaków , takich jak ty.

No i tutaj przegoniłes tego pana od psa...:)
      • Gość: a Re: Po gwałcie. "Gdyby wpadł mi w ręce, zabiłbym IP: *.toya.net.pl 05.01.11, 00:33
        Gość portalu: Mondo cane napisał(a):

> Owszem, zabić można, ale dlaczego "jak psa"?!

Tak sie mowi i tyle. Tak samo jak sie mowi "jasna cholera".

> tych najlepszych przyjaciół człowieka

Idz sie leczyc.

• Gość: ha! Re: Po gwałcie. "Gdyby wpadł mi w ręce, zabiłbym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.11, 14:59
          >Tak sie mowi i tyle.

Tak się gwałci i tyle. Idź sie leczyć.
          • Gość: xenia Re: Po gwałcie. "Gdyby wpadł mi w ręce, zabiłbym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 00:46
            Gość portalu: ha! napisał(a):

> >Tak sie mowi i tyle.
            >
            > Tak się gwałci i tyle. Idź sie leczyć.

Sam się lecz, gadasz jak gwałciciel
          • Gość: figarz Re: Po gwałcie. "Gdyby wpadł mi w ręce, zabiłbym IP: *.toya.net.pl 06.01.11, 15:52
            Gość portalu: ha! napisał(a):

> >Tak sie mowi i tyle.
            >
            > Tak się gwałci i tyle.

No rzeczywiście: powiedzieć "zabić jak psa" a zgwałcić kogoś to ten sam kaliber. Gratuluję katolickiej wrażliwości.
    • Gość: ml Po gwałcie. "Gdyby wpadł mi w ręce, zabiłbym ja... IP: *.retsat1.com.pl 04.01.11, 20:42
      niestety kara śmierci i kastracja nie w tym kraju. jeśli go złapią zafundujemy my ze 2 lata pobytu w luksusowym wiezieniu, a potem znów będzie panem. polska jest rajem dla przestępców, morderców, gwałcicieli...
      • Gość: ..............!!!! Re: Po gwałcie. "Gdyby wpadł mi w ręce, zabiłbym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 20:44
        Nie jest takim rajem bo w pudle takich gwałca i grzmoca na okrągło - to gorsze od smierci
    • Gość: lodzensis Po gwałcie. "Gdyby wpadł mi w ręce, zabiłbym ja... IP: *.sydskane.nu 04.01.11, 21:35
      O jakie tu ostre słowa padają. Ale Łodzianie, zastanówcie się. Czy taki gwałt to coś niespodziewanego w mieście gdzie sklepy monopolowe, do tego całodobowe, występują co kilka metrów. Gdzie wóda leje się w domach. Pijane chłopy biją i gwałcą swoje żony, nierzadko na oczach dzieci. Ale sprawy rodzinne to świętość i brudy pierze się w domu. A jeszcze dodać przemoc w armii itd, itd. Więcej profilaktyki, mniej prymitywnych odruchów.
    • Gość: ad temu Panu najpierw proponuję matce tego dziecka IP: *.toya.net.pl 05.01.11, 00:43
      łomot spuścić może wtedy pilnowała by swojej pociechy lepiej ;).

Ludzie stało się, zgwałcił, pewnie pójdzie siedzieć (słusznie), ale... Matka jest pijaczką. W tej kamienicy mieszkają menele.

Dwa tym skwerem nawet dorosły boi się wieczorem przejść (lub gdy robi się ciemno). Ile tam już napadów było?

• Gość: lodzensis Re: temu Panu najpierw proponuję matce tego dziec IP: *.sydskane.nu 05.01.11, 00:53
        No w jakim kraju my zyjemy, a może w jakim mieście. A gdzie był ojciec. Dlaczego piszesz tylko o matce. I dlaczego matka ma być karana za zgwałcenie córki.
        Dlaczego nie ukarać słuzby socjalne, które zostawiło dziecko na pastwę losu. A jesli chodzi o podłoze socjalne to tak jak napisałem powyzej.
      • Gość: alicja Re: temu Panu najpierw proponuję matce tego dziec IP: 195.117.116.* 05.01.11, 00:56
        Gość portalu: ad napisał(a):

> Ludzie stało się, zgwałcił, pewnie pójdzie siedzieć (słusznie), ale... Matka je
        > st pijaczką. W tej kamienicy mieszkają menele.

OGARNIJ SIE CZLOWIEKU i przepros ta kobiete, bo nie masz racji!!!!
        A najlepiej to idz na wyklad z logiki, bo nawet jesli w kamienicy mieszka 9 rodzin menelskich i 1 niemenelska, to nie masz prawa mowic, ze mieszkaja tam menele.
        Zreszta w przypadku tego skrzywdzonego DZIECKA to i tak nie ma znaczenia!!!

> Dwa tym skwerem nawet dorosły boi się wieczorem przejść (lub gdy robi się ciemn
        > o). Ile tam już napadów było?

Z Twoim tokiem myslenia, nie nalezalo by nosa wychylac z domu, a juz na pewno nie do Srodmiescia, bo przeciez wszedzie jest ku...ko niebezpiecznie!!
      • Gość: Alex Re: temu Panu najpierw proponuję matce tego dziec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.11, 07:22
        Gość portalu: ad napisał(a):

> łomot spuścić może wtedy pilnowała by swojej pociechy lepiej ;).
        >
        > Ludzie stało się, zgwałcił, pewnie pójdzie siedzieć (słusznie), ale... Matka je
        > st pijaczką. W tej kamienicy mieszkają menele.
        >
        > Dwa tym skwerem nawet dorosły boi się wieczorem przejść (lub gdy robi się ciemn
        > o). Ile tam już napadów było?

Nie odbiegajmy od tematu.
        Znowu szukasz winnych, nie tam gdzie trzeba i tam gdzie ich nie ma. Dziewczynka wracała ze szkoły, jak zwykle, a matka czekała jak dotąd w domu, po czym kiedy dziewczynka sie spóźniała, zaczęła jej szukać... Widzisz gdzies winę matki?

Jak mozna napisać : > Ludzie stało się, zgwałcił, pewnie pójdzie siedzieć (słusznie), ale...

tak mozna stwierdzic, gdyby przez przypadek stłukł sie kryształowy wazon, ale nie w przypadku kiedy zwyrodnialec zmaltretował i zgwałcił bezbronną, niewinną dziewczynkę...

tak stało się! I to jest niewyobrazalny DRAMAT dla tej dziewczynki, to jest tragedia dla tych wszystkich, którzy dzieki swojej empatii wiedzą co się dzieje z jej psychiką i bedzie działo z jej dalszym pojmowaniem zycia. Wobec takich okropnosci, niemoralne jest dyskutowanie na temat ochrony zwierząt czy tego, ze w sąsiedztwie ktos pije - ludzie, nie tędy droga...

• Gość: do ad Re: temu Panu najpierw proponuję matce tego dziec IP: *.static.as8844.net 05.01.11, 15:02
        twojej matce trzeba lomot spuscic, za to, ze urodzila takiego idiote
      • Gość: ad I jeszcze jedno, bo może to co wyżej napisałem IP: *.toya.net.pl 06.01.11, 00:32
        było źle odebrane ;).

Sam też bym go do pierdla wysłał. Wszakże krzywda wyrządzona komukolwiek jest złem. Dziecka psychika jest tym bardziej wrażliwa na takie bodźce.

Jednakże ludzie znają dobrze Łódź, dobrze niektóre okolice, wiedzą też pewnie w jakie rejony miasta się nie zapuszczać gdy zrobi się ciemno. Ja swojemu dziecku nie pozwoliłbym samemu wracać przez takie "urocze" dzielnice.

Możecie to nazwać jak chcecie. Nawoływanie do przemocy nic nie da.
    • aniabajk Po gwałcie. "Gdyby wpadł mi w ręce, zabiłbym ja... 05.01.11, 08:55
      Mam nadzieję że go złapią, a w więzieniu zrobią mu to co on zrobił!
    • Gość: NO REMORSE Po gwałcie. "Gdyby wpadł mi w ręce, zabiłbym ja... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.01.11, 16:53
      Mam nadzieję, że ta ku... zostanie złapana i zajebana na miejscu. Jak nie załatwią tego ścierwa w więzieniu, to po wyjściu z pudła ktoś na pewno urwie jej łeb.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka