an_et_a
31.01.11, 19:13
Od pewnego czasu mieszkam w Łodzi na Chojnach, w tym rejonie listy są dostarczane przez Urząd Pocztowy 84, ul. Chóralna 2, często robię zakupy przez Internet i jeśli nie ma możliwości dostarczenia przez kuriera wybieram dostawę listem poleconym przez pocztę. Jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło aby listonosz dostarczył taki list bądź przesyłkę poleconą do domu - zawsze w skrzynce znajduję awizo, że listonosz nikogo nie zastał i przesyłka do odbioru w okienku.
Jest to o tyle śmieszne, że w domu zawsze ktoś jest, nie zdarzyło się żeby listonosz choć raz cokolwiek przyniósł (mieszkam tu ok. 2 lat i średnio wychodzi że takie przesyłki są 2-3 razy w miesiącu). Zdarza się tak, że do południa nie ruszam się z domu, a wychodząc do pracy znajduję w skrzynce awizo. Generalnie mieszkam na 1 piętrze, a skrzynki są na półpiętrze więc listonosz ma kilka schodków. Na początku (kiedy jeszcze myślałam że są to sytuacje przypadkowe) zdarzało mi się minąć listonosza na klatce, teraz jakoś nie mogę na niego trafić a nie mam czasu aby go wypatrywać, co ciekawe to jednak Pan listonosz raz w miesiącu bez problemu trafia do naszego mieszkania - jest to dzień kiedy przynosi emeryturę (nie dla mnie i akurat również w ostatnim czasie go nie widziałam). Dodatkowo jak odbieram przesyłki to na poczcie jest zawsze kolejka - sporo osób z awizem.
W tym momencie zmierzam już do końca posta, noszę się z zamiarem złożenia reklamacji na poczcie, zobaczę jeszcze jak będzie z przesyłkami, które powinny dotrzeć w tym tygodniu, tym bardziej że pracuję na popołudnie i będę w domu w czasie kiedy zwykle roznoszą listy i może będę miała okazję wyjaśnić sprawę z listonoszem.
Jak to wygląda w innych rejonach Łodzi? Może Ktoś mieszka w moim rejonie i zdarzyło mu się żeby listonosz przyniósł coś poleconego? Mieszkałam wcześniej w innej miejscowości i nie było problemu ani z listami ani paczkami poleconymi - przynosił je listonosz. Czy uważacie, że warto składać reklamacje czy tu tak właśnie jest i reklamacja nie ma sensu?
Dziękuję tym, którzy dotarli do końca wiadomości :)